hyvä ja edullinen vakuutusyhtiö?

Zandersson

Moi, aikomukseni on kilpailuttaa Lähitapiola vakuutusyhtiötä, mikä olisi hyvä ja edullisempi vaihtoehto?

33

2083

  Vastaukset

  • Hyvä yhtiö: vakuutuksissa kattavat ehdot.
   Halpa yhtiö: vakuutuksissa heikot ehdot, paljon rajoituksia pienellä kirjoitettuna.

   Nämä kaksi ovat yleensä eri yhtiöitä. Joillakin yhtiöillä (esim. IF) on molemmat vaihtoehdot. Saat vaikka kotivakuutuksen edullisesti tai sitten saat halutessasi erittäin hyvän ja kattavan kotivakuutuksen kalliimmalla. Saat ihan itse valita, mutta älä tule jälkeenpäin itkemään vahingon sattuessa, että "yhtiö huijaa".

  • Hyvä ja edullinen vakuutusyhtiö?

   Ensiksi pitää päättää mitä varten vakuutuksen ottaa. Onko kyseessä kotivakuutus, tapaturmavakuutus, sairauskuluvakuutus, matkavakuutus jne.

   Sen jälkeen kannattaa tutustua eri yhtiöiden vakuutusehtoihin ja katsoo kuinka hyvin ne kattavat itselle tarpeelliset. Yleensä ihan kaiken korvaavia vakuutuksia ei ole edes olemassa. Mikäli kyseessä henkilövakuutukset niin kannattaa katsoa korvaavatko ne esim. omia harrastuksia vai ei. Ja jos henkilövakuutuksen ottaa vasta sitten, kun ollut jo esim. polvileikkauksia tms niin yleensä se raaja rajataan pois.

   Ehdot kannattaa lukea tarkasti ja tarvittaessa kysyä kirjallisesti eli sähköpostitse itseä askarruttavista asioista. Silloin jää mustaavalkoisella vakuutusyhtiö kannasta.

   Kattavalla ja siten yleensä myös kalliimman vakuutuksella saa korvauksia monista tapahtumista, mitä ei vähemmän kattavalla ja halvemmalla saa.

   Lopuksi, että hyvää ja halpaa ei yleensä kannata ostaa, on sitten kyseessä vakuutus, auto, asunto, sillä hyvää ei saa halvalla.

   Luen itse aina vakuutusehdot tarkasti myös vakuutuskauden vaihtuessa. Aikaa menee, mutta tietää sitten mitä korvataan. Vaikka itselläni on todella hyviä, mutta ei ihan halpoja vakuutuksia niin olen tyytyväinen niiden kattavuuten omissa sairauksissa ja tapaturmissa. Matkavakuutuskin kattaa ihan riittämiin ja siinä saisi rahalla lisää kattavuutta mikäli tarvitsisin.

  • Mieti tarkkaan tarviitko vakuutuksen pakollisten lisäksi. Takuulla joudut taistelemmaan
   korvauksista ellet kuulu sisäpiiriin.

  • Eipä taida olla edullisempaa/halvempaa.
   Pohjola OP ei ole paha sekään. Pääasia, että pysyt KAUKANA IF:stä.

  • Tervetuloa käymään minun luonani LähiTapiolassa, voit tulla ihan soittamatta tai rimpauta ensin. Päivitän vakuutuksesi ja annan kaskoon järisyttävän mahtavan lisäedun.

  • Olemme maksaneet asuntolainaa OP-ryhmälle reilut 30 vuotta. Kunnes yllättäen saimme kirjeen, jossa OP vakuutus Oy irtisanoo vapaaehtoisen matkavakuutuksen ja ilmoittaa ettei toistaiseksi myönnä taloudellemme vapaaehtoisia vakuutuksia. Kysiyn kuinka kauan tämä toistaiseksi on voimassa, niin vastaus oli, että vähintään 10 vuotta ja sen jälkeen asiaa voidaan harkita tapauskohtaisesti.

   Saimme Fenniasta hyvät vakuutustarjoukset, jotka ovat edullisemmat kuin OP vakuutus Oy:n tarjoamat vakuutukset ja ehdotkin ovat joiltain kohdin paremmat. On valitettavaa, että asiakas suhteemme OP ryhmän kanssa päättyy näin. Alan nyt selvittämään säästöjen ja sijoitusten sekä lainojen siirtämistä pois OP-ryhmästä.

   • Olemme tuoneet markkinoille ensimmäisenä Vakuuttava.fi palvelun, jonka avulla kilpailutat kaikki kahdeksan (8) Suomessa toimivaa vakuutusyhtiötä samalla kertaa. Järjestelmää on kehitetty kaksi vuotta, mutta nyt 2018 olemme päässeet kunnolla vauhtiin.

    Meidän nettisivujen kautta pystyt rakentamaan oman vakuutusratkaisusi tai pikakilpailutuksella kilpailutamme vakuutuksesi nykyisellä vakuutusturvalla.

    Aloitan kertomalla kaksi uskomusta, jotka nousevat edelleen usein esille vakuutusten kilpailuttamisen yhteydessä.

    ”Auton liikennevakuutuksen hinta on täysin sama vakuutusyhtiöstä riippumatta” ja ”En voi kilpailuttaa vakuutuksia, koska olen maksanut jo tämän vakuutuskauden maksut alkuvuodesta” – Nämä olettamukset eivät pidä paikkaansa.

    Auton liikennevakuutuksen hinta ei ole vakio vaan vaihtelee yhtiöittäin, riippuen mm. vakuutettavan auton merkistä, asuinalueesta ja kuljettajan iästä. Pelkästään auton kilpailuttaminen voi tuoda huomattavat säästöt vakuutusmaksuihin.

    Vakuutusten kilpailuttamisen ajankohdalla ei ole merkitystä. Jos saat kilpailuttamisella säästöä ja vakuutusyhtiö ei vaihdu, niin hintaetu huomioidaan hyvityksenä suoraan asiakkaan tilille tai seuraavassa laskussa. Jos vakuutusyhtiö vaihtuu niin asiakas saa kaikki etukäteen maksetut vakuutusmaksut takaisin palautuksena.

    Paljon kuulee monenlaista, mutta nämä viimeisimpänä. Vakuutukset ja niiden monimutkaisuus, korvausmenettelyt ja monet muut asiat herättävät paljon kysymyksiä ihmisissä eikä se väärin ole. Eri vakuutusyhtiöiden tuotteita on vaikea jopa ammattilaisen verrata, minkä takia ei ole ihme, että kilpailuttaminen koetaan hankalaksi.

    Voit kysyä lisää vakuuttamisesta ja kilpailuttamisesta asiakaspalvelu@vakuuttava.fi. Jos emme tiedä vastausta, selvitämme sen puolestasi!

    Palveluumme ei sisälly muita kuluja kuin pelkästään 50% palkkio ensimmäisen vuoden säästöstä, jonka saamme aikaan meklarikilpailutuksella.

    Mukavaa kesää ja aina kannattaa kilpailuttaa! #Vakuuttava.fi

    HOX! Kampanjakoodilla VAKUUTTAVA18 saa -5% alennuksen meklaripalkkiosta.

    https://www.vakuuttava.fi/yksityisasiakas/
    https://www.vakuuttava.fi/yksityisasiakas/pika


   • Hei ja kiitoksia aiheellisesta kommentista!

    Vakuuttava.fi palvelun taustalla toimii vakuutusmeklari, joka suorittaa nykyisellä turvatasolla vakuutustarjousten pyytämisen vakuutusyhtiöiltä, vakuutusten vertailun ja antaa ratkaisusuosituksen asiakkaan tarpeisiin parhaiten soveltuvan vakuutuksen valitsemiseksi.

    Yrityspuolella perinteisen myyntikanavan eli vakuutusyhtiön konttoriverkoston merkitys on vähentynyt jo pidemmän aikaa ja tilalle ovat tulleet vakuutusmeklarit, mutta nyt me haluamme tuoda sen myös kuluttajapuolelle ensimmäisenä Suomessa.


  • Pyysin vuosi sitten tarjoukset kutakuinkin vastaavista vakuutuksista. Lähi tapiola, OP, IF.

   Lähi tapiolan tarjouksessa oli eniten hintaheittoja eri vakuutuksille, OP kallein, IF välissä. Op kaikkein sekavin lappuineen, suorastaan ikävä lukea papereita, samoin yhteystiedot huonosti ilmoitettu vahinkojen varalta. Tapiolan selkeys ihan ok. IF selvästi selkein yhteystietoineen joten itse pidin sitä parhaimpana. Aiemmat onnettomuuteni, raekuuro hakkasi auton pellit mutkalle, nokkakolari, tuulilasi x 3 kaikki korvattu mukisematta nopeasti ja vastapulen auton korjausilmoitus tunnissa tiedotettu vahingon kärsineelle . Kiitettävää toimintaa.

   Mutta kun pankkiasiani ovat Op pankissa josta tulee bonusta reilusti ja niitä oli kertynyt varastoon niin ensimmäinen vakuutusvuosi ei maksanut OPssa minulle mitään. Arvioni perusteella tulevaisuudessa OP bonusten jälkeen hinta jää samoihin kuin IF joten säästöä tuskin jatkossa tulee. Tästä syytä olen nyt OP asiakas. Tämä vuosi tulee olemaan se mikä lopulta päättää ensi vuoden vakuutusyhtiön.

   Vakuutuksia ei juuri kannata ottaa mikäli varallisuutta on, varsinkin kun takeita korvausten saamisesta ei koskaan ole.

   Ajan nykyisin iäkkäillä autoilla joten jos kunnolla kolahtaa niin uusi hakuun, ajan liikennevakuutuksin. Taloyhtiö saattaa myös vakuuttaa osan asunnostasi joten ota selvää mitä se korvaa ettet vakuuta kaksinkerroin. Meillä rakenteet kuuluvat taloyhtiölle ja talo betonia joten en vakuuttanut irtaimistoani lainkaan, remontoin asuntoni uudeksi jos suurempi onnettomuus käy, tuskin käy. Itsellä 2 x liikennevakuutus, matkavakuutus kun matkustelemme, minimi kotivakuutus.

   50 kymppisenä yrittäjänä irtisanoin tapaturmavakuutuksen muutama vuosi sitten. Kokemuksen ja parin lääkärin keskustelun perusteella vakuutusyhtiön vastaus tapaturmiin on usei se ettei korvata kun keho on jo vanha, hapertunut ja kulunut joten siitä syystä keho ei kestänyt ko tapahtumaa -korvaus jää saamatta. Panostakaa yrittäjän eläkkeiden maksuun sillä vakuutusmaksu karkaa helposti tonniin/vuosi, siirtäkää tuo maksu eläkemaksuun. Eläkemaksun mukaan määräytyy sairauspäiväraha ja mahdollinen työkyvyttömyys päiväraha mitkä vastaavat tapaturmavakuutuksen korvausta suppeammin mutta varmemmin ja pidempään.

  • Niin aiempi vakuutukseni oli IF yhtiöltä johon olin kyllä tyytyväinen. Ja jos kuulut ammattiliittoon tai vastaavan niin usein sieltä saattaa tulla esim matkavakuutus mukana.

  • Taas sekoitetaan tapaturma ja sairaus. Tapaturmat korvataan ilman omavastuuta. Ovat halpoja. Sairaus on sitten se ehkä riidellyin vakuutus. Ja kallis. Ei ole olemassa halpaa ja hyvää vakuutusyhtiötä. On vain vakuutus josta ollaan ehditty suorittamaan monia erilaisia korvauksia joiden seurauksena ko. vakuutuksen hinta on kohonnut ja sitten uusi vakuutus, joka on hankkiessa halpa, koska se on ollut vasta niin vähän aikaa markkinoilla ettei siitä ole ehditty vielä hakea useita korvauksia jolloin se ei ole rasittunut korvaustaakasta. Kaikki vakuutuspaketit elävät oman elinkaarensa. Ja kaikki ne joskus päättyvät. Halpa hinta kertoo elinkaarensa alussa elävästä vakuutuspaketista ja mitä kalliimpi sitä rasittuneemmasta elinkaarensa loppua kohti menossa olevaa vakuutusta. Vakuutusyhtiöt alkavat yskimään rasittuneiden vakuutusten korvauksia hakevia kohtaan, koska haluavat ihmisten lopettavan ko vakuutuksen ja vaihtavan sen uudempaan vähemmän rasittuneeseen vakuutukseen. Tätä eivät luonnollisesti saa kertoa julkisesti. Saavat muuten potkut.

   • Minulla on yksityistapaturmavakuutus Lähi-Tapiolassa. Tapaturman seurauksena jalkapöytääni tuli murtuma ja jJalka oli kipsissä 7 viikkoa. Koska jalan lihakset olivat aika tavalla liikkumatta tuon ajan, murtuneen jalan reisilihas alkoi krampata. Tähän lääkäri määräsi fysioterapiaa, joita Lähi-Tapiola ei korvannut.

    Syinä ilmoitettiin, että fysioterapia olisi pitänyt antaa murtumakohtaan, että se olisi ollut korvattavaa ja lihaskramppailu ei johtunut murtumasta vaan kipsistä. Sitäpaitsi kramppaava lihas olisi kyllä voitu hoitaa jumppaamallakin kuntoon.

    Kilpailutan vakuutukset, mutta en Lähi-Tapiolasta. En myöskään aio enää ottaa tapaturmavakuutusta.


   • Kuulostaa talouselämän stratosfääreissä elävien höpinöiltä nuo rasittuneet vakuutukset. Tuo edellyttäisi että vanhat vakuutukset ovat halpoja kattavuuteensa nähden, muuten tuossa ei ole mitään tolkkua. Vakuutusyhtiön kassasta kai korvaukset maksetaan, vaikka kuinka olisivat jonkun numeroidun vakuutuksen kustannuspaikalle.


  • Älä ikinä ostaa IF Oy:stä! Ne ovat täysin hujareitä! Meillä on ollut kaikissa vakuutus paketti asioista ja ne EI MAKSAA MITÄÄN!!! Esim, omaisuuta ne vähentää omavastuu ja sitten mitä sen nykyinen hinta (jos esim. rikki puhelin joka on uutena aina halvempi) ja vähentää paljon ikävähennys ja lopuksi ei jää mitään! Sama autovakutus ja sairaus ja matkavakuutus jne.
   Siis ei ikinä osta Ifista!

  • Toi vakuuttava.fi on aivan huijausta.....älkää hemmetissä heidän antako kilpailuttaa vakuutuksianne....

  • kilpailutimme vakuutukset noin vuosi sitten kun ifillä alkoi homma takkuilla. lähitapiola voitti ja hintakin tipahti useita satasia vuodessa

  • Itselleni paras vaihtoehto ollut POP vakuutus. Sieltä otettu kotivakuutus ja matkavakuutus.

   POP vakuutuksesta saa vielä -25 e alennus heti ostaessa koodilla SIHVAA

   Kaikki toiminut hyvin ja edullinen, suosittelen :)

   • Hyvin mainostettu. Lähtökohtaisesti POP palvelu on hitainta/huonointa ja yhteistyökumppaneille vaikein toimija asioida. Hintakaan ei ole sen halvempi kuin muilla.

    Itse olen vaihdellut vuoden välein lähiötapiolan ja if/pohjolan välillä. Harmi että kilpailu on nykyään joka asiassa sitä, että ensimmäinen vuosi on halpa ja sitten vaihdetaan yhtiötä. Pitkäaikainen asiakas ei saa mitään erityiskohtelua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvin mainostettu. Lähtökohtaisesti POP palvelu on hitainta/huonointa ja yhteistyökumppaneille vaikein toimija asioida. Hintakaan ei ole sen halvempi kuin muilla.

    Itse olen vaihdellut vuoden välein lähiötapiolan ja if/pohjolan välillä. Harmi että kilpailu on nykyään joka asiassa sitä, että ensimmäinen vuosi on halpa ja sitten vaihdetaan yhtiötä. Pitkäaikainen asiakas ei saa mitään erityiskohtelua.

    PItkäaikainen asiakas saa erityiskohteluna joka vuosi huomattavan korotuksen maksuihin. Se ei ole mikään indeksikorotus, vaan aivan jotain muuta. Vakuutukset on siksi kilpailutettava vähintään joka toinen vuosi.


  • Kyllähän noi kannattaa ITSE kilpailuttaa parin vuoden välein...joo samaa mieltä tuon kirjoittajan kanssa joka moitti tuota vakuuttava.fi toimintaa....ne on kyl huijareita...kuulemani mukaan...itse kun kilpailuttaa saa tarjouksen nopeasti eikä tarvitse maksaa kenellekkään turhasta.

  • Kukaan ei voi sano että mikä vakuutusyhtiö on jollekin paras. Jokaisella on erilainen omaisuus ja vakuutustarve. Kannattaa itse kilpailuttaa vaikka kaikki ja silti vielä korvaustilanteessa voi tulla pettymys. Olin pitkään samassa vakutusyhtiössä ja onneksi harvoin tarvitsi jotain korvaksia, mutta sitten kun tarvitsi ne pikkutekstit iski. Kilpailutuksessa vaihtui ainakin tällä hetkellä Lähitapiolaan, maksut olivat ratkaisevat.

  • lähitapiola kierrä kaukaa jos haluat saada korvauksia

  • olin 30 vuotta ensin tapiola kehuttiin että korvaa
   ei ollut vahinkoja
   sitten yhtiö muuttui lähitapiolaksi
   ja minä hölmö luulin että saan samallaista palvelua kuin tapiolassa
   meni 30 vuotta joku tai jotkut
   naarmutti auton ja hajoitti laseja
   ei korvausta vaikka oli ilkivaltavakuutus

  • ei missään nimessä
   lähitapiolaa
   kallis
   ei korvauksia

  • minulla myös kokemuksi
   lähitapiolasta
   laskut saat maksaa
   mutta ei korvauksia
   huonoin yhtiö

  • Minua rassa vakuutusten pilkkominen. Yhtä vahinkoa ei korvata yhdestä vakuutuksesta vaan pitää olla useita. Esim. jos kaatuu kaskollisella moottoripyörällä, vakuutus korvaa kyllä pyörän, mutta ei kypärää eikä muita henkilökohtaisia varusteita. Niille pitää olla kotivakuutus. Näin ainakin Lähi-Tapiolassa.

   • Tämä on ihan totta kyllä. LähiTapiolan moottoripyörän kaskovakuutus korvaa nimittäin juuri pyörälle aiheutuneet vahingot, mutta ei pidä sisällään mitään irtaimiston vakuutusta. Nämä käsitellään sitten kotivakuutuksesta.

    Poikkeuksena tällaisiin on vapaaehtoinen tapaturmavakuutus, johon sisältyy korvaus lääkärinhoitoa vaatineen tapaturman yhteydessä rikkoutuneista silmälaseista, kuulolaitteesta, irtohammasproteesista tai kypärästä.

    /Eveliina, LähiTapiola


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tämä on ihan totta kyllä. LähiTapiolan moottoripyörän kaskovakuutus korvaa nimittäin juuri pyörälle aiheutuneet vahingot, mutta ei pidä sisällään mitään irtaimiston vakuutusta. Nämä käsitellään sitten kotivakuutuksesta.

    Poikkeuksena tällaisiin on vapaaehtoinen tapaturmavakuutus, johon sisältyy korvaus lääkärinhoitoa vaatineen tapaturman yhteydessä rikkoutuneista silmälaseista, kuulolaitteesta, irtohammasproteesista tai kypärästä.

    /Eveliina, LähiTapiola

    MISTÄ SAA HENKILÖKOHTAISTA PALVELUA? ONKO KAIKKI PALVELU NYKYÄÄN SIIRTYNYT TÄLLAISILLE KESKUSTELUFOORUMEILLE? TÄÄ EI OLE LUOTETTAVAA. ON OLLUT TAPAUKSIA JOISSA NAISEN NIMELLÄ ESIINTYVÄ ONKIN MIES.


  • Popvakuutusta en suosittele. 25€ maksu, vaikka vakuutus ei ollut vuorokauttakaan heillä!!! Melkoista rahastusta. Veroon muka..hah.. Pysykää popvakuutuksesta kaukana

  • Mites toi "Turva". Onko kokemuksia?

   Laskin äsken kotivakuutukselle hintaa, niin tarjos kanpanjakoodin kanssa 188 euroa/vuosi, eli kolmannes tän hetkisestä OP:n tarjoamasta kotivakuutuksen hinnasta. Korvattavat kohteetkin näytti olevan lähes samat.

  • Popvakuutus

   Hyvin on vakuutukset toimineet, pienissä korvaus jutuissa. Isommista ei vielä tietoa.

   Tässä minun koodi jos joku haluaa hyötyä 25€ alennus vakuutusmaksuista.

   www.popvakuutus.fi/ref/HUSPUA

   Koodilla: HUSPUA

  • Hei!
   Älkää missään nimessä valitko vakuutuyhtiöksenne LÄHITAPIOLAA. Jos vakuutus sisältää liikennevakuutuksia esim. auto, moottoripyörä, mopo tai skootteri.
   Olette löysässä hirressä, sillä vakuutusyhtiö on keksinyt pohjahinnan. Eli tarkoittaa, että vaikka teillä olisi vakuutus vuodessa 360 vrk:ta. joudutte maksamaan pohjahinnan.
   Tai vaihtoehtoisesti 1 vuosi ja 1 päivä, niin taas alkaa alusta pohjahinta. Pohjahinnan suuruus on autossa 20 eur ja kaksipyöräisissä 40 eur. Pohjahinta ei ole millään lailla sidoksissa maksettuihin vakuutuksiin. ELI VAKUUTUS TULEE IRTISANOA TÄYSINÄ VUOSINA. Muistuttaa vähän teleoperaattoreiden kikkailua.
   Itseltäni jäi huono maku Lounais-Suomen LähiTapiolasta. Minulla oli viisi liikennevakuutusta eli maksoin 140 euroa oppirahoja!! Todellisuudessa vakuutus ei ollutkaan halvempi kuin naapurissa. Näitä ei S-bonuksilla korvata.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   297
   4892
  2. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   173
   2942
  3. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   2677
  4. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   1456
  5. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   1406