Kauhua Kauhajoella: isku taksiin, murto kirkkoon

Kauhajoella kauhu on vallannut ihmisten mielen. Lähiaikojen pelottavat ja ahdistavat tapahtumat ovat muuttaneet paikkakunnan ilmapiirin täysin. Viranomaiset eivät ole saaneet täyttä selvyyttä tapahtumista, mutta tähän mennessä on todettu tapahtumiin liittyneen mm. saatananpalvontaa.

Ensimmäinen tapaus sattui 10.9, viranomaisten arvioiden mukaan ilta-aikaan. Syksyinen hämärä oli jo peittänyt tienoon keskustan tuntumassa, joten silminnäkijähavainnot eivät ole kovin selviä. Tiedetään vain, että tuntematon henkilö oli soittanut taksin varastetulla kännykällä. Taksi oli saapunut sovittuun paikkaan oikeaan aikaan. Kuski kertoo säikähtäneensä pahasti havaittuaan pimeästä auton valokeiloihin vappunaamari päässä juoksevat, vanhanmallisiin tuulipukuihin pukeutuneet hahmot, jotka kaikki kantoivat ämpäriä. Kuski ei ehtinyt reagoida kun ovet jo avattiin ja jotain pahalta haisevaa heitettiin sisään. Sitten hahmot juoksivat pimeään kadoten yhtä äkkiä kuin olivat saapuneetkin. Kuski totesi autoon heitetyn materiaalin ulosteeksi. Tarkempi katselu osoitti joukossa olleen ihmisen luita.

Luiden todettiin olevan Vuorenmaan hautausmaalta. Seurakunnan työntekijä oli havainnut avatun haudan taksiin tehdyn hyökkäyksen jälkeisenä aamuna. Vainajan mahdollista yhteyttä tapahtuneeseen selvitellään, mutta tiettävästi hänellä ei ollut vihamiehiä elinaikanaan. Hauta on saattanut valikoitua täysin satunnaisesti, arvellaan poliisissa.

Toinen tapaus tapahtui neljä päivää edellisen jälkeen. Tällä kertaa uhriksi valikoitui Kauhajoki-lehden toimitus. Aamulla paikalle saapunut toimittaja joutui todistamaan järkyttävää näkyä, kun toimituksen ikkunaan oli punaisella maalilla maalattu saatananpalvontaan viittaava pentagrammi. Toimitukseen oveen oli myös heitetty sian lietettä. Paikalle oli jätetty kryptinen viesti, jonka merkitys ei ole vielä selvinnyt. Viesti kuuluu seuraavasti:
"Mulla perse reikä falskaa. Kynttilä on passeli pihkatappi. Pihko ja Aulikki tykkää, kun penkit pysyy puhtaina."
Viesti oli tulostettu tietokoneelta, joten käsialan analysointi ei ole mahdollista. Viestissä mainitut nimet "Pihko ja Aulikki" on myöhemmin liitetty Ikaalisissa asuviin henkilöihin.

Seuraavina päivinä toimitukseen lähetettiin lisää omituisia viestejä, joista osan todettiin olleen osoitetty tekstiviestipalstalle tai mielipidekirjoitukseksi. Erityisesti huomiota kiinnitti teksti, jossa viitattiin Seppo Myllikseen ja Myllykirkkoon. Viestissä uhattiin tihutöiden jatkamisella, mikäli Kauhajoen ev.lut. pääkirkossa ei julisteta Myllistä "herraksemme ja jumalaksemme". Viesti päättyi sanoihin "usko asia".

Kauhajoen ev.lut.seurakunta ei suostunut vaatimukseen. Päätös osoittautui kohtalokkaaksi. Myllysanomien saamien tietojen mukaan seurakunnan nettisivuille oli murtauduttu. Kaikki entinen sisältö oli poistettu ja korvattu Suomi24:stä kopioiduilla kirjoituksilla, joista suurin osa oli nimimerkkien "myllis_seppo", "RouvaHoikkala" ja "äiiiteeepyyyhkiiin " kirjoittamia. Mukana oli myös kuvia eräästä Tampereella vaikuttavasta pienyrittäjästä, jolla kuitenkaan ilmeisesti ei ole osuutta tapahtumiin.

Nettimurtoa seurasi todellinen murto, kun paikallisten juoppojen muodostama sakki tunkeutui yöllä kirkkoon. Juopot olivat vieneet löylykauhan kirkon alttarille, varastaneet raamatun korvatakseen sen tietokoneelta tulostetuilla papereilla, jotka näyttivät muodostavan "myllykirjaksi" nimetyn kokonaisuuden. Tämän lisäksi oli ulostettu saarnastuoliin. Motiivia teolleen juopot eivät osanneet kertoa, mutta jokainen heistä väitti olleensa jonkinlaisen hypnoosin vallassa. He eivät muistaneet murrosta ja kirkon tapahtumista mitään, tai näin he ainakin väittivät.

Tapahtumista käytiin kiihkeää keskustelua kansalaisten keskuudessa. Huoltoasemilla, uimahallin saunassa, kahviloissa, markettien käytävillä ja kodeissa puhuttiin kummeksuen ja ihmetellen, mistä tässä kaikessa oli kyse. Kukaan ei osannut antaa selvää vastausta. Varmaa oli vain, että jotain ennennäkemättömän outoa ja pelottavaa oli paikkakunnalla tapahtumassa. Poliisi ei ollut saanut selvyyttä syyllisistä. Tietenkin kaikenlaisia huhuja liikkui: milloin syytettiin jehovantodistajia, milloin vapaamuurareita ja Bilderberg-seuraa, pääsipä jopa keskustapuoluekin epäiltyjen listalle. Monien huulilla oli kuitenkin yksi tietty nimi, ja se nimi oli Seppo Myllis.

Tämä suomi24-keskustelupalstoilla vuosia häiriköinyt henkilö oli kiusannut kauhajokisten mieliä jo melkein vuosikymmenen. Arveluita nimimerkin takana olevasta henkilöstä oli vuosien varrella esitettyjä lukuisia. Oliko niistä yksikään osunut oikeaan, siitä eivät kaikki olleet varmoja. Kaikenlaista harmia hän oli epäsuorasti ja suorasti aiheuttanut Kauhajoen asukkaille. Jotkut epäilivät hänen jo lopettaneen, toisten mukaan hän oli vain vaihtanut paikkakuntaa Kauhajoelta Ikaalisiin. Tarkempi tarkastelu paljasti Mylliksen kirjoittelevan Ikaalisten suomi24-palstalla, mutta oliko kyseessä aito ja alkuperäinen Myllis

1

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Kyllä suoraan

        Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
        Ikävä
        66
        1522
      2. Voisitko nainen kertoa mulle

        Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
        Suhteet
        162
        1319
      3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

        Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
        Ikävä
        88
        1172
      4. Perustele miksi hän ei

        Ole sopiva sinulle
        Ikävä
        118
        1129
      5. Miehelle naiselta

        Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
        Ikävä
        30
        945
      6. Miksi sinulla, nainen

        On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
        Ikävä
        104
        785
      7. Mikä oli nainen

        Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
        Ikävä
        55
        710
      8. Olen syvästi masentunut

        En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
        Tunteet
        89
        646
      9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

        Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
        Maailman menoa
        181
        627
      10. Mitä vastaat jos

        Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
        Ikävä
        36
        624
      Aihe