Venlafaxin lääkitys

Käytänmielelläni

Olen miettinyt paljon tätä lääkitystäni. Ennen kuin aloitin tämän olin hyvin lääkevastainen. Vuodesta 2015 olen venloja syönyt. Nyt annostus on 225mg.
Olen ollut aina liiankin hyvin tunteita kokenut ihminen. Ne ovat olleet vaan aivan liian voimakkaita ja sikin sokin päällä. Olen myös hyvin pessimistisesti ajatteleva. Kun minulle määrättiin nämä lääkkeet olin eronnut avoliitosta jonka kuvittelin kestävän. Menin ihan sekaisin tunteitten kanssa ja kaikki tuntui turhalta. Tuli joku 30 ikään kuuluva kriisi. Masennuin. Lääkkeet ovat auttaneet käsittelemään tunteet rauhassa. Ne ovat sopivan voimakkaita nyt. Eivät ne latistu minen kokonaan pois niinkuin pelotellaan. Niistä vaan saa selvää paremmin, eivätkä ne ohjaa heti toimintaani. Kaikille nämä eivät sovi, mutta jos on ihan liian tunteikas ihminen muutenkin, niin suosittelen kokeilemaan

11

543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinenpahahaitta

      hienoa että venlat eivät ole aiheuttaneet sinulle sellaista venloille tyypillistä haittaa kuin tunnekylmyys. se on nimittäin sellainen haitta joka estää tunteiden käsittelyn tykkänään koska yhteys tunteisiin katoaa. erityisesti traumaperäisten ongelmien hoidossa venla on rauhoittavien kaltainen riskilääke, sillä jos se aiheuttaa tunnekylmyyshaitan potilaalle niin siinä jäävät kyllä traumat käsittelemättä. toivottavasti sinulle ei käy venlojen kanssa kuten monelle muulle, joille venlojen syömisen lopettaminen on osoittautunut mahdottomaksi. vai oletko aikeissa syödä niitä lopun ikäsi...

      • Käytänmielelläni

        En lopun elämää popsi. Sitä tavoittelen. Minulla tosiaan auttanut noihin tunne asioihin todella hyvin. Sillä varmaan on paljon merkitystä onko hyvin mielikuvituksellinen henkilö. Ne ihmiset jotka eivät tunne tarvetta liikaa jäädä miettimään asioita muutenkaan tai jää johonkin tunteeseen kiinni, varmaankin kokevat lääkkeen haittapuolen.


    • Venlafax.vei.koko.elämän

      Sori suorapuheisuuteni, mutta miten luulet selviytyväsi tunteidesi kanssa sitten kun et enää syö venloja? Nythän käsittelet venlan laimentamia tunteita, et sitä tunnearsenaalia joka sinussa oikeasti on. Laimeiden tunteiden käsittelyn jälkeen voi tulla yllätyksenä se, että ylitse vyöryävät voimakkaat tunteet, ahdistukset pelot surut, eivät poistukaan mielestä yhtä helposti kuin silloin kun ne koki laimeana.

      Olen syönyt venloja ja muistan kyllä, ihmetellen, miten helpoksi koin elämäni venlalääkityksessä, ja asiat yksinkertaisiksi jopa elämäni vaikeimmassa tilanteessa. Venloissani olin vaitonainen zombie enkä kuten luonteelleni on ominaista, kriittinen kyselijä, joka nostaa takuuvarmasti ongelmat pöydälle heti eikä viidestoista päivä. Niinpä venlojen avulla pystyin kylmähermoisesti sulkemaan silmäni tosiasioilta ja tekemään koko loppuelämääni vaikuttavan ratkaisun tuosta noin vaan aikalailla lonkalta. Tunteideni tuntosarvet eivät toimineet, eivätkä hälytyskelloni soineet ajoissa. Sitten kun pelko puhui niin se puhui liian myöhään ja siksi pakenin hätäpääratkaisuna väärään suuntaan kun ei olisi ehkä tarvinnut paeta lainkaan.

      Entisenä "venlauhrina", liian monta vuotta venloja syöneenä tiedän, että omien tunteiden käsittelyn voi oppia vain omat tunteet tuntemalla. Kun lopetin venlojen syömisen, jouduin alimpaan helvettiin tunteideni kanssa, ja tuosta elämänvaiheesta tuli minulle suunnattoman paljon lisätuskaa alkuperäisen surullisen pahan venlalääkehaitan päälle. Nyt on kaikki paremmin, mutta venlahaittoihin meni kuitenkin elämästäni liikaa aikaa. Olen nyt iloinen siitä että edes sain oikean elämäni takaisin ja pääsin lopullisesti eroon venlan aiheuttamasta zombiudesta.

      Nykyään arvostan voimakkaita tunteitani niin paljon, että kiittelen aika pian kouristavan kipeän ahdistuksenikin keskellä sitä että minä tunnen. Jännästi tuo 'kiitos' onkin alkanut vaikuttaa ihan pikahoitona:) Hyvä niin, sillä elämäni on ja tulee olemaan kivinen tie. On turvallista tietää että apu hädän keskellä löytyy itsestä.

      Nyt kun olen päässyt käsittelemään kaikki tunteeni sellaisina kuin ne ovat, pystyn elämään myös niiden surullisten asioiden kanssa joille minä eikä kukaan muukaan mitään ei voi. Olen myös saanut takaisin vanhat läheiset ystäväni, joita en venlakylmyydessäni enää tuntenut tarvitsevani. He kuitenkin pitivät minulle ovea aina auki. Sellaisia ovat oikeat ystävät. Kiitos heistäkin.

      Iloitsen ehkä eniten tästä tunteesta, että minussa on taas tarve kulkea ihmistä kohti, että tarvitsen toisia ihmisiä lähelleni.

      Iloitsen ilostani, ja tiedän että tämän tunteen voivat jakaa vain ne jotka ovat pitkään jatkuneen venlalääkityksen vuoksi menettäneet elämästään elämän arvokkaimman tunteen, ilon. Ja sitten saanet sen takaisin.

      • snri

        minä olen syönyt venlafaksiinia useamman vuoden ja koko ajan muuttunut vain herkemmäksi kaikille tunteille. Eli ei ole tullut zompia minusta, päinvastoin. Itken todella helposti niin ilosta kuin surusta, tunnen kaikki tunteet paljon syvempänä kuin ennen lääkitystä.


    • Käytänmielelläni

      Uskon selviäväni hyvin. Lääkitys ei ole hävittänyt tunteita minulta, niinkuin jo alussa kirjoitin. Tunnen iloa ja kaikkia muitakin tunteita. Osaan nyt käsitellä tunteita paremmin ja saan niistä selvää. En jää enää vatvomaan turhaan useaan kertaan samaa asiaa.
      Lääkitystä ei saa eikä kannata lopettaa liian pian. En pelkää sitä jos tunteet ilmestyvät voimakkaampina takaisin lopettamisen jälkeen. Siinä vaiheessa luotan itseeni ja siihen, että osaan käsitellä tunteet järki mukana. Jos en, voin pyytää ammattilaiselta keskusteluapua pahimman yli.

      Halusinkin kertoa lääkkeen vaikutuksesta itseeni, koska paljon olen lukenut siitä, että monelta tunteet häviää. En koe olevani zombi, päin vastoin. Ystävät, kaverit ja läheiset edelleen mukana kuvioissa. Uusiakin tuttavuuksia tullut. Nykyään osaan nauttia asioista, eikä kaikki ole vain pelkkää sekamelskaa, epävarmuutta ja alakuloisuutta.

      • Käytänmielelläni

        "Sori suorapuheisuuteni, mutta miten luulet selviytyväsi tunteidesi kanssa sitten kun et enää syö venloja? Nythän käsittelet venlan laimentamia tunteita, et sitä tunnearsenaalia joka sinussa oikeasti on. Laimeiden tunteiden käsittelyn jälkeen voi tulla yllätyksenä se, että ylitse vyöryävät voimakkaat tunteet, ahdistukset pelot surut, eivät poistukaan mielestä yhtä helposti kuin silloin kun ne koki laimeana"

        Tunteen voimakkuuden ja merkityksen päättää lopulta ihminen itse, ja niihin täytyy osata suhtautua järki mukana. Mielestäni tätä tunteiden laimentamisen oppimista ilman lääkkeitä tällä lääkityksellä haetaan.


      • Käytänmielelläni

        "Venloissani olin vaitonainen zombie enkä kuten luonteelleni on ominaista, kriittinen kyselijä, joka nostaa takuuvarmasti ongelmat pöydälle heti eikä viidestoista päivä."
        Minulla taas tämä ihan päinvastoin.


    • PilleriV_tutukseenKiitos

      Tää nappas meikään mitä Käytänmielelläni on saanu lääkkeestä "Tunteen voimakkuuden ja merkityksen päättää lopulta ihminen itse, ja niihin täytyy osata suhtautua järki mukana. Mielestäni tätä tunteiden laimentamisen oppimista ilman lääkkeitä tällä lääkityksellä haetaan. "

      Mä haluun kans tommosen pillerin mikä napsantaa mulle kaike päätös vallan omie tunteitten voimakkuuteen.Ois helpompi kestää työttömyyttä ja nilkkien simputusta orjatöissä ja tää avioero ku ei nöyryytys tuntuis näin pahalta eikä oma vitutus kalvais mieltä näin suurel voluumilla.Omin voimin en oo onnistunu siinä et omal päätöksellä tuntisin vähemmän voimakkaasti tätä vitusta, surua ja toivottomuutta.Haluun napin mikä opettaa mulle tunteitten laimentamista,keneltä noita saa, saako terveyskeskuksesta,mitä lääkärille pitää sanoa että tommose lääkkeen reseptin saa.En kanssa pistä yhtään pahaksi sitä et suru ei tuntuis näin kauheelta ja rakkaus eksää kohtaa ei sattuis näin paljo ja että vituttais vähemmän.Se o tärkeetä että vituttais vähemmä,kaikki ois helpompaa ku ei kaikki paska niskassa vituttais näin saatanasti että äänestin pressaksiki Väyrysen Paavoa,kohtalon toveria.Se o paininu tän mut hajottavan tunteen kanssa koko elämäsä .Ois saatu pressaksi ihmine joka tietää miltä kansasta tuntuu ku mikään ei toimi ihmismäisesti.Ei varmaa ois ollu köyhälle kansalle mitää hyötyä mut oispaha tietäny miltä kansasta tuntuu.Eikä mun tartte mistään ilon katoamisestakaa huolehtia ku ei mun elämässä mitää iloa oo ollu ku kaikki aika menee arjen pyörittämisen huolehtimisee.Nii et ei vois haitta vaikutustakaa tulla.

      • Käytänmielelläni

        Jos on normaalia asiat vituttaa, niin se on ihan ok, koska sehän kuuluu elämään. Jos sinusta tuntuu, että on mielialan laskua siihen suuntaan, että normaali masennus muuttumassa sairaudeksi, niin kannattaa ensin hakeutua keskustelemaan psykologin kanssa, koska pelkkä juttelukin voi auttaa.Siellä kannattaa puhua kaikesta ihan suoraan häpeilemättä yhtään mitään ajatuksia tai asioita. Siellä sitten miettivät tarvitsetko jonkun lääkkeen avuksi.
        Jos raha asiat vituttaa, niinkuin ne yleensä kaikista eniten vituttavat, niin varaa aika diakonissalle. Siellä käydessä ei tarvitse olla uskovainen tai kuulua edes kirkkoon. Siellä ei kysellä eikä muutenkaan toimita kuin sosiaalitoimiston luukulla. Sieltä voi pyytää rahallista apua. Saat ihan varmasti maksusitoumuksen ainakin ruokakauppaan. Jos on lapsia sinulla, niin voit pyytää heidänkin tarvitsemiin hankintoihin apua. Myös tuolla käydessä ole suorapuheinen.


    • kela.neuvoo.paremmin

      Tämä on huono neuvo pahoissa rahavaikeuksissa olevalle eli että "varaa aika diakonissalle. Siellä käydessä ei tarvitse olla uskovainen tai kuulua edes kirkkoon. Siellä ei kysellä eikä muutenkaan toimita kuin sosiaalitoimiston luukulla. Sieltä voi pyytää rahallista apua"

      Jos on toimeentulovaikeuksia köyhyyden tai sairastumisen vuoksi, niin silloin pitää tehdä Kelaan toimeentulohakemus. Jos tilanne on sellainen että normaalitoimeentulotuen ehdot ei täyty mutta asiakkaan elämäntilanteen vuoksi on oikeus täydentävään ja ennaltaehkäisevään tukeen, ohjaa Kela asiakkaan sosiaalitoimistoon, josta tämä tuki annetaan.

      Kelan asiakaspalveluun voi varata käyntiajan ja siinä kartoitetaan avut ja palvelut, joihin asiakkaalla on oikeus ja jotka auttavat selviytymään köyhyydessä, sairastamisessa jne.

      Näin toimii suomalainen hyvinvointiyhteiskunta. Tiedän tämän koska olen facebookryhmässä saanut tämän tiedon ja käytännössä testannut.

      • Käytänmielelläni

        Suosittelen käymään myös diakonissan luona. Aina ei kela ennätä auttaa tai löytyy syy miksi ei voi auttaa. Olen itsekin turvautunut diakonissan apuun välillä. 1 kerta vuodessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe