Artesaanimatkailu

Tietääköjoku

Aamun Karjalaisessa Kitee nimeää maakunnan kärkihankkeeksi Meijerinrannan artesaanimatkailun kehittämisen. Siihen anotaan 1.3 milj. valtiolta tukea. Tällä korjattaisiin vanhaa kivinavettaa. Tietääkö joku, mitä artesaanimatkailu yleensä on ja erityisesti Kiteellä ?

45

737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MielenkiinnollaOdottaen

      Tarkoitettaisiinko tuolla vaikkapa sellaista asiaa että meijerinrantaan luotaisiin erilaisten käsityöläisten pajoja jotka valmistaisivat ja myisivät tuotteitaan matkailijoille.
      Ei millään pahalla, mutta rohkenen epäillä niistä koituvan kaupungille kovin mainittavia verotuloja tai yrittäjille edes sen verran palkkaa jonka turvin eläisi.
      Vaan mahtuuhan näitä tarinoita maailmaan, eli jos jonkinlaisia tavoitteita voi kirjata paperille, mutta iiden toteutuminen onkin sitten ihan eri juttu kuten:

      " Tavoitteena on uusi Puhoksen alue, joka työllistää viiden
      vuoden kuluessa vähintään 600 henkilöä."

      http://webdynasty.jns.fi/djulkaisu/kokous/20171369-3-1.PDF

      Joo-o, varmaan niin.

      • pontikkatehtaanmyymälä

        paras matkailu valtti olis pontikkatehas. ponu ravinteli ja myymälä. ukot tykkäis. rouvas väelle vaikkapa huippumuotia. villasukkien myynnillä ei tuu muuta kuin pers nettoo. nää ammattimyyjät ei maksa edes mitään veroja. jos villasukista maksettas verot, niitä ei kantsis ostaa.


      • turhapuronuuno
        pontikkatehtaanmyymälä kirjoitti:

        paras matkailu valtti olis pontikkatehas. ponu ravinteli ja myymälä. ukot tykkäis. rouvas väelle vaikkapa huippumuotia. villasukkien myynnillä ei tuu muuta kuin pers nettoo. nää ammattimyyjät ei maksa edes mitään veroja. jos villasukista maksettas verot, niitä ei kantsis ostaa.

        pontikkatehtaan yhteyteen vois tehä louncet joissa uuvahtaneet ponun maistelijat sain levätä pikku tuiskeet ja romillet.


    • pakkomyyjät

      hohoijaa. myisivät sata vuotta vanhoja, neuleitaan, joita kuletettu kaikissa joulu ja perinnepäivien myyjäisissä. edes katsomaan ei uskalla mennä, kun ovelta huudetaan nyt ostamaan. todella agressiivista myyntiä jotkut harjoittaa.

    • suojatyö

      mitkä matkailijat. ennen kiteellä oli jopa matkailu toimisto, siellä istui 2 muijaa. kerran vuoiteen kävi 1 turisti kelloa kysymässä.

    • kurmeekuppila

      alueelle voi perustaa luxus hotellin ja kurmee ravintolan. maksavat asiakkaat vaan uupuu.

    • KetäänEiKiinosta

      Joukkoliikennevälineiden reittivuoroja vähennetään jatkuvasti.
      Junat tuskin pysähtyvät Kiteen asemalla (kohta ei varmaan pysähdy yksikään).
      Asemalta ei tule linja-autoa Kiteelle.
      Linja-autoja ei juuri muutenkaaan kulje.
      Hotelli? No jaa... mutta Ravintolat?
      Missäs ne matkailijat yöpyvät? No siinä hotellintekeleessä.
      Missäs ne syövät? Ja mitä? Iltaruokailua kun ei ole. Ei edes Apsilla.
      Voiko hotelleissa valmistaa itse sapuskaa?
      Syökööt sitten kuivia keksejä ja juokoot hanasta vettä, jos ei grilliruoka kelepaa.
      Teltta rannalle ja notski pystyyn? Jep jep.
      Että semmosta matkailua.

      • TämäNähty

        Eikös se Janne Katajakin käynyt tarkistamassa Kiteen majoituspalvelut, joten kyllä yösijaa löytyy matkailijoille....


      • JunassaOnMukavaa

        Junavuoroja ei ole Kiteellä vähennetty ainakaan 30 vuoteen, lisätty on. Lähes jokainen juna pysähtyy Kiteellä. Ehkä et käytä junia. Joillakin turisteillakin on nykyään omat autot joilla liikkuvat.


      • surkeaasurkeempi

        kiteen asema kurjassa kunnossa. eipä tiedä onko pottupellossa vai asemalla montut vaan syvenee. rapa lentää, porho eliitti ei käytä kiteen asemaa. rupuköyhät rypee mutalammikoissa.


    • Käsityöneuvos

      Artesaanikäsityömuseo missä on Gloryholet. Toivottavasti saadaan nyt samalla kauan kaivattu bordelli!

    • Kiitoskaupunki

      Kaikennäköistä joutavaa tähän sisäsiittoseen kylään pitää saada miksi ei hommata kauppoja esim lidl tai mikä kiinostaisi venäläisiä turisteja? Kilpailua alalle!ei mitään jonninjoutavaa Kiteellä on jo ratkaisun hetket käsillä ihmiset häviää Joensuuhun! Me emme tee tällä hetkellä millään museolla mitään pelastakaa yritykset hakekaa vaikka niihin sitä avustusta ja laskekaa vuokrien hintoja rakennuksista kuka maksaa saman vuokran liikepaikasta kiteellä minkä saisi joensuun keskustasta samaan hintaan vuokrata? Terveisin: entinen yrittäjä Kiteeltä..

      • tulikokonkka

        Taidampa tietää kuka yrittäjä siellä huutelee.


      • surkeemuseo

        kiteellä surkea museo. jopa polvijärvellä hieno museo sisätiloissa valoisa ja lämmin. auki myös talvella. kiteen museo vanhassa kylmässä pimeessä ladossa. pimeetä kuin potilaan persiissä. antaa erittäin huonon kuvan kiteestä ja asioiden hoidosta kiteellä. tyhjiä tiloja pilvin pimein eikö niihin vois uutta museota sijoittaa. ainoa nähtävyys oli pienoisrautatie. sitä hoiti tienaa parisataa kesä työntekijät. sekin tuli muka liian kalliksi. kenelle lie lahjotettu. pienois rautatiellä oli paljon kävijöitä. monet tuli ihan sen takia kiteelle.


    • tupukylännahtävyydet

      kiteen nähtävyydet. aseman kuravelli odotus alue. rantakentälle menevän tien röty puskat. lahot puut kaatumassa tielle. valkotikkaa ei näy eikä kuulu ryteikössä. todella vaarallinen luontopolku sepän niemeen rantakentältä. kaatuneet puut konkelossa polun yli. onko vapaa aika päällikkö kulkenu polulla, onko tietoa polun kunnosta. kuppanen hotelli ja apsin munamarttojen juorukerho.

    • lidliäkaivataan

      miten saatas lidl kiteelle. joku hempukka totesi ennen, ettei lidl sovi kitteeläisille, veis kaupungin keuhkot eli viimesen ägrääripellon. ägrääri peltoja kitee täynnä. lidl kiteelle, mulle kelpaa. hieno helma hempukat käyköön muissa kaupoissa. auttasko adressi jossa anotaan lidl kiteelle tulemaan.

      • Huolestunut_kansalainen_

        Kitee on tullut tunnetuksi äärimmäisen tiheään asuttuna urbaanialueena, joten se tarvitsee ehdottomasti agraarisia alueita taatakseen kaupungille asukkaineen raikkaan hengitysmahdollisuuden niin nyt, kuin suurina tulevina kasvunvuosina.
        Onkin äärimmäisen huolestuttavaa seurata kuinka tälläiset pelto- ja metsämaat on vähentyneet vuosi toisensa jälkeen kiivaan rakennusbuumin tieltä, sillä tuhannet ja taas tuhannet kaupungin keskustaan muuttajat tarvitsevat yhä uusia asuntoja.
        Agraarialueiden tilalle onkin tullut vain kylmää asfalttiviidakkoa erilaisine vaaroineen, jotka siinä ympäristössä uhkaavat niin ihmistä kuin muita eläin ja eliölajeja.
        Samoin on nähtävillä omakotitalojen silmänkantamattomiin ulottuvat rivistöt, katsoipa kirkonmäeltä mihin ilmansuuntaan tahansa. Onkin pelättävisä ettei lähimpien vuosikymmenten kuluessa Kiteen lähistöltä löydy enää alkuperäistä luontoa, vaan ihminen on tuhonnut sen kaiken peruttamattomasti oman ajattelemattomuutensa seurauksena.


      • asvalttinpeitoossa

        näin on asvaltti yltää idästä länteen ja lännestä ittään. yhtää heinätupsuu ei näy kitteelä. asvalttiviidakko peittää kaiken paitsi aseman kuramontut.


    • puarhuone

      joko on kiteen hovihoteli myyty. olis kiva saaha vähän uutta säpinää. joku vois perustaa emmerdale meininkiä. jossa ihmiset ottaa napanteria ja juoruaa muiden asioista, puarhuoneella.

    • Ei_oo_rahaa

      Ihmettelen kanssa, ettei Kiteellä ole varaa asfaltoida Kiteen juna-aseman tietä ja parkkipaikkaa! Ilmeisesti rahat on todella lopussa kun paikallinen tiehöyliä valmistava yritys käy omilla kuluilla tietä höyläämässä :)

      Naurettavia pellejä koko kaupunki täynnä!

      • ägräärimontut

        oisko sieläkii se ägrääri pelto. niin mie luulen. se onkii ägrääri kuramonttu.


    • huuhaahankkeet

      Kaupunginhallitus ehdottaa maakunnan kärkihankkeeksi Meijerinrannan artesaanimatkailun lisäksi Puhoksen innovaatiokeskusta. Kiinnostaisi tietää, ketkä lienevät näidenkin ideoiden äidit/isät ja kummit? Aikamoinen haaste koota Puhokseen henkistä pääomaa innovaatiokeskuksen tarpeisiin, kun "älyllinen virta" tuntuu suuntautuvan pitäjästä poispäin. Vai olisiko Ketillä vielä takataskussaan jokin käyttämätön Puhos-aihio? Meijerinrannan artesaanimatkailun kehittäminen 1,3 miljoonan sijoituksella vanhan kivimeijerin korjaamiseen on varmaan useamman päivän kehittämisseminaarin tulos. Lienee vaatinut tosi kosteita iltapaloja. Kyllähän sillä investoinnilla saisi ylläpidettäväksi Kiteen kotiseutumuseon sivupisteen, jossa myös artesaanit voisivat retkillään piipahtaa. Jos Kiteelle sattuvat eksymään.

      • Mitä_Häh

        Kyllä mie oon sitä mieltä ettei se muuten tule onnistumaan jos paikallisilta jyrkikataisilta ei löyvy haluja tilata herra Pekka Himaselta oikein kunnon suunnitelmaa meijerinrannan ja Puhoksen innovaatiokeskuksen kehittämiseen!
        Luulis nyt sen verran kaupunginki kassasta löytyvän rahhaa kun kyse ei oo kun vaivasesta 700000 € ja rapiat -summasta, joka varmasti hankkii moninkertasesti ihtesä takasi hyvinki joutuin.
        Kuka ottaa vastuun jos tämän vertasta ei haluta tehä Kitteen kehittämiseen?


      • willapakka

        oisha se mukavoo, mummut kehräis rukilla lampaan villasta, toiset värjäis lankoja ja muut sitten neulos willahousuja. kyllä varmana koko mualima tulis silimät tapillaan kahtommaan.


      • Lissäys

        "700000 € ja rapiat -summa"

        Tarkotin tuolla suunnitteliusta Himaselle maksettavvaa korvausta.
        Sen suurune se on aikaseminki ollu, joten arvelen sillä selevittävän nytkin.


      • TottahanTuo
        willapakka kirjoitti:

        oisha se mukavoo, mummut kehräis rukilla lampaan villasta, toiset värjäis lankoja ja muut sitten neulos willahousuja. kyllä varmana koko mualima tulis silimät tapillaan kahtommaan.

        Ihan varmasti niin. Etenkin kun mummot esittelisi niitä villahousuja hame ylös nostettuna.


    • TekemäänVaan

      Sangen paljon kiteeläiset osaavat neuvoa muita siitä mikä ei AINAKAAN kannata/kiinnosta/tuntuu musta tyhmältä. Jos edes puolet tuosta energiasta käytettäisiin miettimällä mitä kannattaisi tehdä, työllisyys- ym. huolet olisivat ohi. Tai niin no, ehkä nämä aktiiviajattelijat eivät työtä kaipaakaan, pontikkatehdas riittäisi, ilmaismaistelulla tietenkin.
      1. Lidl. Saksalainen yritys, päättää itse liikkeidensä sijaintikunnat. Kiteeltä löytyy tontteja hyviltä paikoilta jos sijoittumispäätöksen tekevät.
      2. Rautatieaseman tienoo. Asiasta tehty valtuustoaloite joka on käsittelyssä. Alue ja päätöksenteko valtion hallinnassa.
      3. Kotiseutumuseo. Ylläpitäjä Kitee-Seura, toimii talkooperiaatteella. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita työhön mukaan.
      4. Luonnonsuojelualue Ilmarisentien ja Kiteenjärven välissä. Valtion maata. Luonnonsuojelualue.
      5. Tikan pelto. Asemakaavoitettu liikerakentamiseen, rakentaminen täysin mahdollista jos maanomistaja niin päättää.
      6. Jokainen voi itse alkaa yrittäjäksi tai ryhtyä seuraavissa vaaleissa ehdolle asioita muuttamaan. Toimii varmemmin kuin huutelu täällä.

      • SiitäVaanSitten

        Mitäpä siinä sitten huutelet?
        Kun kerta niin kykenevä olet, nin laitahan toimeksi äläkä toisia neuvo.
        Varmastikin saat kaupungin päättäjiltä kuin alueen asukkailta yksinoikeuden asioiden päättämisen ja niiden toteuttamiseen, kun annat vakuudet niiden toteutumiseen!


      • Rahaa_on_ja_näkyy

        En tiennytkään, että valtiolta tarvitaan päätös 450 metrin asfalttiin. Älä nyt saatana naurata!

        https://yle.fi/uutiset/3-9811610

        Kilometri maksaa 55 000 e sis. alv 24 %. Kaupunki maksaisi tuosta projektista noin 30-40keuroa, alvista kun ei tarvitse välittää.

        Hyvin menee ja jeesustelua riittää!


      • TekemäänVaan
        Rahaa_on_ja_näkyy kirjoitti:

        En tiennytkään, että valtiolta tarvitaan päätös 450 metrin asfalttiin. Älä nyt saatana naurata!

        https://yle.fi/uutiset/3-9811610

        Kilometri maksaa 55 000 e sis. alv 24 %. Kaupunki maksaisi tuosta projektista noin 30-40keuroa, alvista kun ei tarvitse välittää.

        Hyvin menee ja jeesustelua riittää!

        Asia tosiaan on niin, että toisen maalle ei saa mennä tekemään mitä vaan, esimerkiksi asfaltoimaan. Naapurin maalle rakentamisesta kysyttiin usein aikoinaan useinkin maamiehen tietolaari-ohjelmassa ja joka kerta se todettiin kielletyksi ilman naapurin lupaa.


      • Isotmeijerit

        Aikaisempi, rakennuslain asemakaavoja koskeva perussääntö katualueen luovuttamisesta
        sisältyy myös maankäyttö- ja rakennuslain 94 §:ään. Sen mukaan kun
        asemakaava hyväksytään alueelle, jolla ei ole ollut asemakaavaa (ns. ensimmäinen asemakaava), kunta saa omistukseensa katualueen, joka ei sille ennestään
        kuulu, kiinteistönmuodostamislain mukaisella kiinteistötoimituksella. Merkittävää
        tässä on se seikka, että kun rakennuslain mukaisten rakennuskaavojen
        alueilla kunta sai käyttöoikeuden rakennuskaavatienalueeseen, niin maankäyttö-
        ja rakennuslain mukaan kunta saa omistusoikeuden katualueisiin.

        MRL 95 § :n mukaiset edellytykset I asemakaavan mukaisen katualueen haltuunottoon
        voidaan aikaansaada kahdella eri tavalla, nimittäin – katualuetta ryhdytään rakentamaan tai
        muutoin tarvitaan käytettäväksi.

        Veikkaan kuitenkin, jos tien varren asukkaille sanotaan, että nyt olisi asfalttitie ja ilmainen ylläpito tarjolla, niin tuskin kieltäytyvät. Kiteeläisen jäärän tuntien ei taida onnistua, kun liitoorava on nähty elävän agräärimontuissa.


    • tittelitjakoon

      kittee nousuun ostetaan kunnan rahoilla kaikille öky porhoille kunnallisneuvoksen tittelit varataan miljoona eut´roa tittelien ostoon. köyhiksille luut kurkkuun ja sairaille myös.

      • JottainHyötyy

        Köyhät joutaa myyvä muille maille hainsyötiks!


    • annekuramontussa

      anne perperi oli ollu kitteelä. tutustuiko extra luksus juna asemaan. harmi vaan, kun lumi peitti kuravelli montut. kyllä oisin nauttinut, kun anne olis sipsutellu 10 sentin stikettikorkkareissa kuramontun pohjalla.

    • asemakuntoon

      anne perperi tulee keväällä kitteelle. viekee juna asemalle. siitä saa hyvän kuvan asioiden hoidosta kitteellä. kaikki rempallaan. kaupunginjohto kehuu säästöjä tullu paljon. johtaja ottaa kaiken kunnian itselleen. säästöö tullu, terkkis auki muutaman tunnin päivässä, ilta tai viikonloppu päivystystä ei ole. asema kurapeltona, kytiksen sillan kaupungin puoleinen ranta, lahonneet puut konkelossa, valkoselkä tikkaa ei näy eikä kuulu. museo pimee mökki, jonne ei tee mieli mennä edes kesällä.

    • tittelihaudassa

      niillä rahoilla, joilla pampuille ostettiin kunnallis neuvoksien tittelit olis saatu asvaltoituu koko asema kiskoineen.

    • bordelliatarvitaan

      Niin tai edes joku pieni bordelli. Katsoin ketin-sivuilta, että pieniä liiketiloja olisi vapaana.

      • sisäpiiritietoo

        Älä huoli, kyllä se bordelli on tulossa. Tarvittavat hakemukset on laitettu vetämään ja kohta alkaa työntekijöiden haku. Tilat jo löytyvät.


    • asvalttitonteille

      jospa kitee vetäs asfaltin puhosrannan öky ok. tonteille. tuskin rikkaat eläkeläiset ostaa hiekkatien varrellta mitään tonttia. näin saatas rikkaita eläkeläisiä maksamaan veroja kiteelle. joku vois päästä siivoamaan öky taloja 9€ aktiivimallilla. toiset lapiois lunta ja haravois lehtiä. asemalla rupukansa tottunu monttuihin ja kuravelliin.

      • Näinhänsenollapitää

        Eikös se noin kuulukin olla? Rikkaat, elämänsä työtä tehneet saavat luksusta ja köyhät vätykset saavat HK sinistä.


      • MelkeinOikeinMuuten_
        Näinhänsenollapitää kirjoitti:

        Eikös se noin kuulukin olla? Rikkaat, elämänsä työtä tehneet saavat luksusta ja köyhät vätykset saavat HK sinistä.

        Ihan oikein muuten, mutta hookoon sinistä käyttävät myös rikkaammat ihmiset, joten se ei ole köyhien makkara joille välttää hinnaltaan 0,90€ uunilenkki.


      • nakit.ja.muusi
        Näinhänsenollapitää kirjoitti:

        Eikös se noin kuulukin olla? Rikkaat, elämänsä työtä tehneet saavat luksusta ja köyhät vätykset saavat HK sinistä.

        kiteellä on eräs rikas, joka syö vaan nakkia.


      • Tiedonhaluinen_
        nakit.ja.muusi kirjoitti:

        kiteellä on eräs rikas, joka syö vaan nakkia.

        No onko jo montakin vuotta syönyt sitä nakkia?
        Kauampa sitten kestää yhden nakin syöminen.


    • artesaanit

      voi kauheeta. meijerin rannan maat paskana. jo kertaalleen putsattu. onhan siellä. meijerin myymälä ja puusepän liikkeet eikä ole paskaset maat haitannu. olishan täällä tyhjiä tiloja muuallakin.

    • täyttäsekoilua

      miksi kästekonen laitettiin kiinni. nyt huuhaillaan uutta käsityömyymälää, saastuneelle tontille, vanhaan murjuun. kästekonen olis ollu valmiina. oisko ollu parempi saada edes jotain vuokraa, kuin pitää tiloja tyhjillään, ja pitää lämmöt päällä. vuokralla olis saanu lämmityskulut maksettua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe