Kokemuksia seuraavista LED paneeleista?

srgsr444

Mietin auton keulalle LED paneelia kun auton halogeenipitkät niin onnettomat. Olen katsellut seuraavia LED paneeleja jotka valaisevat myös sivuille toisin kuin monet muut LED paneelit:

X-vision Domibar: https://www.lakeustec.fi/tuote/16252682
309e paketti

Optibeam Commander: https://www.lakeustec.fi/tuote/16548129
329e paketti

Onko kellään kokemuksia joistakin näistä? Optibeam hieman tyylikkäämpi ja kapeampi, Commander taas hieman edullisempi. Erityisesti kiinnostaa kuinka hyvin valaisevat tienreunoillekin. Domibarin valokuvio näyttää kaaviossa hyvältä, mutta onko oikeassakin käytössä millainen verrattuna vaikka tuohon Commanderin valokuvaan?

37

29029

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • srgsr444

      Korjauksena siis että Domibari hieman edullisempi.

    • Lisäävaloa

      Kokemusta löytyy Optibeam Commanderista ja suosittelen ehdottomasti! "Selkeästi" rajattu valokuvio, jossa leveyttäkin. Kaverilla on tuollainen domibar ja en tykkää yhtään sen valokuviosta, jotenkin "epämääräinen" tms ja liikaa hajavaloa. Noista kahdesta valinta siis Commander!
      Lisäksi commander mielestäni huomattavasti fiksumman näköinen.

      • srgsr444

        Ok. Jo pelkästään ulkonäön perusteella kallistuisin Commanderin puoleen, paitsi että muutenkin vähän paremman näköinen, siinä kiinnitys alla eikä kömpelön näköisesti sivuilla kuten Domibarissa. Jos vielä valokuviokin näyttää paremmalta oikeassa käytössä niin Commander sitten aika selvä valinta noista. 20€ sinne ja tänne ei paljon mitään jos laadukasta LED baria ostaa.


    • 4364365

      Tässä löysin muuten hyvän videon missä vertailussa myös Optibeam Commander https://www.youtube.com/watch?v=1aVM1JRvlp0

      Näkyy hyvin tuo valokuvion selkyys ja hieman kaarevana selvästi leveämpi valokuvio kuin muissa LED paneeleissa joissa usein pistemäinen valo. Silti Optibema valaisee myös kauas. Joihinkin muihin paneeleihin saa laittaa ylimääräisiä linssejä valon leventämiseksi mutta ei siltikään näytä yhtä hyvältä kuin tuo Commander.

      Harmi ettei Domibarista löydy juuri kuvia/videoita.

    • puuboy

      kuinka korkea reherenssi noissa on ?

    • silmät_toimii

      Ei ole kyllä ikinä ollut tarvetta millekään lisävaloille, huonoimman nuoruuteni katiskankin pitkät riittivät vallan hyvin. Onko teillä huono näkökyky vai tykkäättekö vain sokaista muita?

      • 3434

        Nykyautoissa on usein jopa heikommat pitkät kuin 90-luvun autoissa. Monet valmistajat ei panosta pimeässä ajoon missä ei katuvalaistusta. Ulkonäkö ja valojen muotoilu menee edelle.

        Omassa -03 autossa ei paljon huomaa eroakaan lyhyisiin kun laittaa pitkät päälle, varsinkaan kauemmas eivät juuri valaise. Jos tulee paljon maantieajoa pimeässä ilman katuvalaistusta, onhan se aikamoinen riski esim hirvien varalta kun auton pitkät ei valaise juuri lyhyitä paremmin. 80-nopeudessa tarvisi kyllä kauemmaskin näkeä joten lisävaloille on tarvetta.

        TM vuoden 2018 talviautotestissäkin taisi vain muutama saada hyvän arvosanan pitkistä.


      • Anonyymi

        mulla on 2 300w tuikkua ja ainna vedän pitkilä päin


      • Anonyymi

        Nykyautoissa, ainakin Auriksessa, on niin huonot kaukovalot, että on pakko laittaa lisävalot. 1980- ja 90 -luvun Toyotoilla ja Mazdoilla ajaneena sanon: nykyautoissa paljon huonommat.


    • srgsr444

      Nyt on tullut kolmas mielenkiintoinen uutuus aloituksessa mainittujen lisäksi https://www.jussinmaki.net/ajoneuvovalaisimet/tuote/x-vision-genesis-600-led-kaukovalo-9-30v-120w--paketti/1605-NS3730-SET/

      Tämäkin 120W ja hieman kaareva leveän valon aikaansaamiseksi. Tyylikkään näköinenkin. Kuvaus kuulostaa erityisen hyvältä, ei juuri hajavaloa ja 4500K värilämpötila joten ei sinertävää silmiä rasittavaa valoa.

      Kukaan ehtinyt jo asentaa? Oli aiemmin tarkoitus hankkia tuo Optibeam kun sattuisi hyvä tarjous, mutta nyt tämä Genesis alkoi kiinnostamaan enemmän. Mielelläni kuulisin kokemuksia jos joku jo hankkinut.

      • Valasitusta

      • srgsr444
        Valasitusta kirjoitti:

        Kaverin kanssa tilattiin tuolta https://www.lakeustec.fi/tuote/x-vision-genesis-600-ref30-120w-9-30v-pakettina tollaset paketit ja voin sanoa, että on mahtava lamppu! Hieman "lämpöisemmän" sävyinen valo on omaan silmään parempi. Ja valokeila on mukavan leveä. Lampussa fiksut "asennusurat" sekä alakiinnikkeille, että ylätuille. Suosittelen kyllä.

        Kiva kun täältäkin löytyy kokemuksia, yhden kuvankin löysin tuosta Genesiksestä missä näkyi tien valaisu pimeässä, hyvältä näyttää.

        Valinnan vaikeuttamiseksi tuli vielä neljäs mielenkiintoinen uutus, Optibeam Ultra 10. Suurimmat edut että matalampi (vähän paremman näköinen) ja kevyempi, ei niin iso möhkäle kuin monet muut eikä ylätukia välttämättä tarvi. Lisäksi ensimmäisenä markkinoilla sarjanumeroitu varkauksien varalta. Mutta tämän valaistus vielä arvoitus kun ei löydy kuvia ja valo sinertävän puoleista värilämpötilasta päätellen (6000K). Kalliimpikin kuin Genesis.

        Näillä näkymin tuo Genesis menisi tilaukseen ellei löydy Ultrasta kuvia hyvästä valaistuksesta.


    • srgsr444

      Lopulta tuli Optibeam Ultra 10 ostettua kun löytyi tarjouksesta ja oli hyvä ostos. Valaisee hyvin laajalle alueelle mikä on hyvä kun alkuperäiset H1 pitkät todella heikot. Valokuvio ei yhtä rajattu kuin esim Optibeam Commanderista näkemäni kuvat. Ultrassa enemmän korkeutta valokuviossa. Leveyttäkin riittää ihan tarpeeksi vaikkei ehkä yhtä leveä kuin Commander. Ei mikään pistemäinen ainakaan.

      Kantama on myös tarpeeksi pitkä enkä kaipaa edes pidemmälle valaisevaa. Hajavaloa ehkä hieman turhan paljon auton eteen mutta se varmaan korjaantuu hienosäädöllä, osoittaa liian alas tällä hetkellä.

      Jos näitä Optibeameja vertaa, niin sanoisin että Commander sopii kuvien perusteella autoon jossa vakiopitkät valaisee hyvin lähialueen. Commander tuo leveän valokeilan pitemmälle eteen. Ultra sopii aika hyvin kun vakiopitkät onnettomat, valoa riittää isommalle alueelle.

      Suurin etu Ultrassa tosiaan että on ohuempi ja kevyempi kuin monet vastaavat, se oli suurin syy miksi ostin kun en halua niin isoa möhkälettä keulalle.

      6000K värilämpö on hyvä sateella, mutta kuivalla asvaltilla ja varmasti myös lumella voi olla vähän silmiä rasittavaa jos suuntaa liian alas. Onneksi suurin osa talvesta taitaa mennä taas sateessa.

    • filade
      • Anonyymi

        Tuo Lumise myi mulle valopaketin jossa led-valo ei osunutkaan paketin kilpitelineeseen. No, tekevälle sattuu mutta kirosin kyllä kun jättivät vahingon kokonaan minulle kun olin aloittanut asennustyön eikä osat olleet enää uusmyyntikelpoisia. En suosittele - tai suosittelen kiertämään kaukaa.
        Sit oisin voinut ymmärtää jos paketti olisi ollut mun kasaama, mutta eivät siis vastaa virheistään.


      • Anonyymi

        Itse kytken parkkiraidan pois vain katsastuksen ajaksi. Kuinka se katsastuksessa voi kelvata kun on sääntöjenvastainen?

        Poliisia taas ei kiinnosta parkkiraita pätkääkään. Ehkä jos pysäyttävät muun asian takia voi tulla huomautus siitä mutta ei ne ainakaan yksin parkkiraidan takia vaivaudu pysäyttämään.


    • Mersuunvaloa
    • X-Vision osaa tehdä valot. Itse asensin Genesis 600, jonja valokuvio on paras näkemäni LED-paneli hyvien lähivalojen pariksi, koska hallittu valokuvio ri tuo lähelle LED-paneleille tyypillistä liian kirkkaana hehkuvaa kohtaa.

    • viisaampivaihtoehto

      Jos oikeasti vakiot halogeenivalot ovat huonot niin paras ratkaisu ei yleisesti ole lisävalojen asentaminen, vaan paras ratkaisu on etuvalojen johtosarjan vaihtaminen parempaan. Uudessa etuvalojen johtosarjassa virta otetaan releiden ja sulakkeiden avulla suoraan akulta polttimoille. Vanhasta johtosarjasta otetaan herätevirta uuden johtosarjan releille. Tosin jos kyseessä olisi joku 40 vuotta vanha auto niin silloin voi olla että herätevirta releille otetaan valojen solenoidilta. Monessa autossa on vakiona jännitehäviötä akusta polttimoille pahimmassa tapauksessa jopa kahden voltin verran. Jo yli puolen voltin jännitehäviö heikentää merkittävästi polttimoiden valotehoa.

      Esimerkiksi tuollainen johtosarja jos vakio halogeenit ovat H4 polttimoilla.
      https://www.biltema.fi/autoilu---mp/auton-valaisimet/auton-valaistuksen-lisatarvikkeet/ajovalojen-kaapelisarja-2000033888

      Ebaysta vastaavia johtosarjoja löytyy hakusanalla H4 halogen relay wiring harness plug. Perässä oleva plug sana tarkoittaa sitä että uuden johtosarjan asentamisen pitäisi onnistua ilman johtojen katkomista, kuorimista ja kolvin käyttöä. Jos hankkii ebaysta johtosarjan kannattaa katsoa että johtosarja on varustettu sulakkeella. Lisäksi johtosarjan olisi hyvä olla keraamisilla liittimillä.

      Esimerkkinä video johtosarjan vaihdosta vanhaan Jeep Cherokeen vuosimalliin 1989.
      https://www.youtube.com/watch?v=AHql9CZHN1g

      • Anonyymi

        Eipä taida tuo pirkkaniksi toimia uudemmissa autoissa jossa CAN-väylä haistelee polttimoiden kuntoa. Ei toimi myöskään LED-valoilla toteutetussa valaistuksessa. Toimii kyllä ennen 2000-lukua valmistetuissa autoissa, mutta ei tuo 1V korotus mitään ihmeitä tee...


      • Anonyymi

        2003 vuoden 4-koppanen golffi omasi aika onnettomat valot, vaikka jännitettä antoi tuonne polttimon kantaan sen reilut 14V.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2003 vuoden 4-koppanen golffi omasi aika onnettomat valot, vaikka jännitettä antoi tuonne polttimon kantaan sen reilut 14V.

        Itselläni samaisen vuoden 4-koppasessa oli Philips XtremeVision 130 polttimot. H1:t eli pitkät, niissä ero oli huomattava muihin aiempiin käyttämiini polttimoihin. Lyhkäset H7 samaiset polttimot eivät sen sijaan tuoneet valotehoa juurikaan lisää.


      • Anonyymi

        Olet oikeassa, että paremmalla jännitteellä omille valoille saadaan parempi näkyvyys, mutta...mutta autovalaistuksesta kiinnostuneena olen asennellut kaikkiin omiin ja joihinkin tuttavienkin autoihin lisävaloja jo 80-l. lopulta saakka ja niillä on sitten koeajettu pimeällä...valoja suuntailtu, omiin autoihin jopa vaihtanut joihinkin useammat lisävalot jne...

        ...ja sanoisin, että jo aikaisemmin halogeenitekniikan aikaan, mutta erityisesti nyt LED-aikana lisävalojen asennus on paras tapa saada lisää valoa, vaikka sinne alkuperäislle auton valoille johtaisi millasen tahansa jännitteen, ne omat pitkät jäävät käytännössä merkityksettömiksi kun Led-kaukovalo syttyy... sitä ei edes huomaa vaikka omat kaukovvalot putoaisivat kokonaan pois käytöstä..


    • Anonyymi

      Tuolta Jussinmäki.net ja valovertailu 2018-19 löytyy erinomainen tietopaketti kuvavertailuineen useista LED-lisävaloista.
      Itse hommasin sieltä vertailtuna Walonia Horizon paneelin ja valoteho aivan mahtava, ei hävinnyt kuvan vertailusta vs. luonnossa.
      Hinta(250€)/laatusuhde täysi kymppi.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse hankkisin esim. tääaisen, jossa on lämmitettävä paneeli. Pysyy hyvin sulana talvellä.
        https://www.diileri.com/tuote/arctic-bright-hl-120w-led-lisavalopaneeli/

        Näyttäisi sekä kuvien, ulkomittojen että muidenkin teknisten tietojen mukaan olevan sama tuote kuin LuminaLights Striker H 560, jota Lumise kauppaa tällä hetkellä hintaan 139,00 €.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näyttäisi sekä kuvien, ulkomittojen että muidenkin teknisten tietojen mukaan olevan sama tuote kuin LuminaLights Striker H 560, jota Lumise kauppaa tällä hetkellä hintaan 139,00 €.

        Lämmitettävällä paneelilla varustettu ledvalopaneeli on oikea valinta Suomen oloihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lämmitettävällä paneelilla varustettu ledvalopaneeli on oikea valinta Suomen oloihin.

        Tuo lämmitettävä paneeli voi ehkä olla rekkamiesten tarpeisiin, mutta perusjamppa ei työ- ja mökkimatkoilla sitä tarvi. (Ja taitaa se lämmitys ollakin raskaan kaluston paneeleihin tarkoitettu, lienee aika ruma "halko" henkilöauton keulassa?)
        Ei ole itselläni parin vuoden aikana lumi/räntäsateessa vielä ledpaneeli kertaakaan mennyt sateen takia umpeen?
        Kurarapaa kyllä muutaman kerran joutunut pyyhkimään lasin pinnalta samalla kun ajovaloistakin. Kura isompi haitta kuin lumen kerääntyminen!


    • Anonyymi

      Mittasin valotusmittarilla mikä ero oli auton omien (ref 25) halogenien ja uusien 130W LED kaukovalojen välillä, niin kun otti vielä huomioon LEDien laajemman valokuvion, niin arvioni mukaan LED-pitkistä tulee valoa noin 8 kertaa niin paljon kuin alkuperäisistä. Ja ovat lailliset (ref 30).

      Kyllä saisi jännitettä nostaa halogeneissä ja vetää reiden paksuiset johtimet jotta pääsisi samaan. Ei.

    • Anonyymi

      Onko jollakin sellaisia led-valoja, jotka ovat kestäneet kauemmin, kuin halogeenipolttimo?

    • Anonyymi

      90% naurettavan/törkeän näköisiä virityksiä.
      Ei ole järkeä laittaa älyttömän kirkkaita ja pitkälle näyttäviä, koska kun joutuu vaihtamaan lyhyille, niin ei näe mitään.

      • Anonyymi

        Tässä on ihan hyvä pointti. Tästä syystä itsellä on vain vanhan liiton halogeeni lisäpitkät. Ero ei tule sitten kuten päivä ja yö ja silmä tottuu helpommin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on ihan hyvä pointti. Tästä syystä itsellä on vain vanhan liiton halogeeni lisäpitkät. Ero ei tule sitten kuten päivä ja yö ja silmä tottuu helpommin.

        Niinpä, eroa on vain yön ja aamuyön verran.


    • Anonyymi

      eessa on valoa ja takan stana pimeenä, onko ny kovajätkä?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ehkä vähän aikaista lisävaloille, mutta parempi olla ajoissa asialla. Eli mitä porukka suosittelisi uuden "katumaasturin" keulalle?

      https://www.jussinmaki.net/ajoneuvovalaisimet/lisavalot/c/10/
      Mietinnässä oli Lazerin 18 Elite pienen koon puolesta, mutta onko se hintansa väärrtti?
      Entä onko porukalla kokemuksia tuosta I-LBA mallista?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1572
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1339
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1159
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      31
      1001
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      808
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      805
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      676
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      657
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe