Saamelaiset loukkaantuivat yhdestä rummusta!

Tämä_on_todettu

Sillä lailla!
Tämä asia siis paljastaa ammattiloukkaantujien kaartin levittäytyneen Lappiin saakka.
Jatkakaa, sillä olette varmuudella löytäneet alueen jossa ei tule pula vastaavanlaisista tilaisuuksista. Tiedä vaikka aivan lähitulevaisuudessa voittekin todeta: "Hei, me tienataan tällä"....
Uutisen kokonaisuudesaan voitte lukea eräästä lehdestä jota on syytetty ties millaisilla nimityksillä, mutta niinhän se on aina totuuden puhujien kohtalo.
=
Saamelaiset loukkaantuivat yhdestä rummusta – ”Eksotisoi kulttuuriamme”
Oulun yliopiston ylioppilaskunta esitti julkisen anteeksipyynnön.

Kulttuurisesta omimisesta meuhkaaminen saa yhä naurettavampia piirteitä. Tämä järjettömiin mittasuhteisiin noussut feministien ja vihervasemmiston muoti-ilmiö sai uuden esimerkin, kun joku herkkis saamelainen oli vetänyt herneen nenäänsä siitä, että Oulun yliopiston ylioppilaskunnan tilaisuudessa ja musiikkivideolla on vilahtanut yksi rumpu.

Rumpu muka ”eksotisoi” saamelaiskulttuuria, ja videot, joissa rumpu esiintyy, ovat kuulemma saamelaisia loukkaavia. Tästä johtuen Oulun yliopiston ylioppilaskunta esittää nöyrimmän anteeksipyyntönsä ja lisää vettä myllyyn kertomalla saamelaisten kohtaamasta sorrosta ja heidän kulttuurinsa omimisesta.

12

709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietäävaieikötietää

      Tv:ssä paheksuvat, että kun kouluissa ei kerrota tarpeeksi saamelaisista.. Kuka piru sitä uskaltaa tehdä kun varmaan siitäkin sitten kehitetään joku h...etinmoinen hulabaloo?

      • ööö

        Se olisikin eri asia, jos kouluissa kerrottaisiin saamelaisista. Sen sijaan ihmiset saavat tietonsa saamelaisista ja muistakin alkuperäiskansoista oletusten ja karikatyyrien kautta. Ja jos tätä yritetään nostaa esiin, tulee moitteet ammattiloukkaantumisesta. Ottakaa selvää siitä, mistä on kyse, niin ymmärrätte.


      • joukahainen77
        ööö kirjoitti:

        Se olisikin eri asia, jos kouluissa kerrottaisiin saamelaisista. Sen sijaan ihmiset saavat tietonsa saamelaisista ja muistakin alkuperäiskansoista oletusten ja karikatyyrien kautta. Ja jos tätä yritetään nostaa esiin, tulee moitteet ammattiloukkaantumisesta. Ottakaa selvää siitä, mistä on kyse, niin ymmärrätte.

        Sitä vaan kaikilla on oikeus sanoa mielipiteensä, mutta miksi saamelaiset loukkaantuvat siitä?
        Aina olen kuullut miten siellä pohjoisessa on vinoiltu etelän ihmisistä ja käytetty milloin mitäkin nimitystä. Sitten kun joku sanoo takaisin, ollaan kuin pieniä lapsia ja vaaditaan kunnioitusta jota ei ole edes ansaittu. Olen tutkinut paljonkin monista kulttuureista joiden tiedon tiedän olevan näiden kansojen jäseniltä itseltään. Joten uskon monen muun hankkivan tiedon samalla tavalla eikä "oletusten ja karikatyyrien" kautta. Saamelaisuus tosin ei edes kiinnosta suomalaisia joten siinä tapauksessa voi asia olla näin mutta ymmärrä että jos se ei kiinnosta ei siitä pidä myöskään loukkaantua, kuten nyt näyttää käyneen.


    • Paheksuttaja

      Suomalaisset saamelaisia kyttäämässä koko ajan, että jospa ne nyt taas loukkaantuisivat. Voihan sitä elämäänsä silläkin lailla elää, voi uskoa joku olevansa maailmanparantaja kun kerran päivässä paheksuu kun saamelaiset tekevänt taas jotain väärin.

    • Joikaaja

      Rasisti siellä, rasisti täällä. Rasisteja näkee joka mäthään päällä.

    • SanaHöpölle

      Ammattiloukkaantujahan se räväyttää joka toinen minuutti. Ammattina saamelaisten sanomisien seuraaminen - mielenkiintoinen ammatti. Kuka maksaa palkan? En kai minä, tavallinen saamelainen veronmaksaja?

    • fiksutietää

      Apinalle opetetaan ensimmäiseksi, "älä pure ruokkivaa kättä". Mutta mitä tekee ihminen joka ei tätä ymmärrä. Jätetään ostamatta kuiva poronliha ja turismi sinne niin miten sitten käy? Että on herkkähipiäistä väkeä. Kannattaisi tulla 2000-luvulle.

    • Olosaamelainen

      Turismi on tosiaankin tuonut Saamenmaalle paljon väkeä, joita ilman saamelaiset olisivat ihan hyvin pärjänneet: paheksujia ja päällepäsmäreitä riittää, vaikka edellytyksiä ei selvästikäänole edes omien asioiden hoitoon ja pään kunnon ylläpitoon.

    • Jänkhä

      Saamelaisista ei kenenkään tarvitse tietää mitään eikä kannata ottaa selvääkään. Ihme porukkaa joka haluaa olla omissa oloissaan. Harrastavat lähinnä ryyppäämistä ja toisilleen sekä muille kyräilemistä.

    • Rauhalle

      Jänkhä on samanlainen kuin saamelaiset, harrastaa samoja asioita sillä erotuksella, että kyräilee ja sorkkii saamelaisten asioita. Anna nyt olla heidän rauhassa. Omissa oloissaan. Eivät he ole mikään viihdeyritys, jonka tehtävä on järjestää joutilaille suomalaisille ohjelmapalveluja.

      • roskaaaaaaaaaaaaaa

        Ajan jäteautoa (oikeaa työtä) ja silloin tällöin näkee kuormissa saamelaistavaraa esim. niitä neljäntuulen hattuja ym. poronsarvee. Nostaako saamelaiset nyt metakan kun jätteiden seassa kaatopaikoilla on heidän kulttuuriaan. Siitähän tämä rutina alkoi kun saamelaiset eivät ole "in" ja heidän kulttuuristaan ei olla kiinnostuneita. Kerran kävin kahvilla pohjoisessa eräässä kuppilassa jossa äijät istuivat räkäkännissä keskellä päivää kolttapuvut päällä, oli kuin naamiaiset.


    • Baarituoli

      Olitko ajanut väsynein silmin? Ne kännikaloja olivat etelän miehiä joilla ontapana tulla Lappiin rentoutumaan. Vaatteita ei voi moittia, uusinta erämuotia aina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe