Tää ei voi olla totra

Syöpäläinen62

Sain tässä kuussa diagnoosin rintasyövästä ja ens viikolla on leikkaus. Olen aina sanonut, että kestän mitä vain mutta en lapsiin tai lapsenlapsiin kohdistuvia sairastumisia tms. Sain eilen tietää, että pienimmällä lapsenlapsella on jotain vakavaa ja hän on saanut lähetteen tutkimuksiin Lastenklinikalle.
Maailmani romahti ja minun pitäisi kerätä voimia tulevaan leikkaukseen ja mahdollisiin hoitoihin.

5

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täällä_myös

      Kaksi vuotta syöpäleikkauksen ja -hoitojen kanssa taistelleena ovat hoitoyksiköt tulleet varsin tutuiksi. Ensimmäinen lääkärin antama diagnoosi. Syöpä tuli kuin isku metrin halolla. Ensin sitä ei ymmärtänyt ja sitten alkoi sisäistäminen ja heti hoitosuunnittelu ja toimenpiteiden valikoiminen. Minulle sattui mahtava, sympaattinen ja asiallinen lääkäri, joka vastaa kokonaisuudesta. Koko hoitoketju on ollut täynnä hienoja hoitajia ja lääkäreitä ja olen siitä palautettakin antanut. Kaikesta positiivisesta huolimatta sana syöpä on vieläkin mielessä vain taustalla: en voi uskoa tätä omalle kohdalleni. Tämä ei voi olla totta! Minulle, joka on elänyt "riskitöntä" elämää. Olin suunnitellut kaikenlaista juuri eläkkeelle siirtyneenä. Ja nyt tämä. Minullakin on lapsenlapsia, niin ihania söpöläisiä, joiden elämässä olen ollut erityisen aktiivisesti mukana syntymästään asti. Onneksi.

      Nyt odottelen hoitojen tuloksia. Jännittää todella paljon. Ennen niin ulospäin suuntautuneena minulle oli yllätys, kuinka maailmani pieneni, kuinka helposti pienensin maailmaani ja tuttavapiirini supistui ihan omien toimieni vuoksi. Jopa parisuhde kaventui arkiseksi keskusteluksi ruuasta, siivoustarpeesta, saunavuoroista jne. Koskaan en kuvitellut, että noin voisi käydä. Kai se on jotenkin motivaation kuihtumisesta johtuvaa.

      Mutta kaikesta huolimatta, elämä on silti ihanaa, ehkä tärkeämpää kuin ennnen diagnoosia. Asioiden tärkeysjärjestys vain muuttui hetkessä ja kai tämä vaihe on väliaikainen. Ainakin niin toivon ja uskon. Tämä sopeutuminen uuteen on vain niin paskamaisen vaikeaa.

      Kaikkien vaivojeni kanssa kuljetan sinua ajatuksissani, toivoen parasta ja toivoen voimia kaiken keskellä. Eniten sitä positiivista elämänasennetta, jota hoitava lääkärinikin aina painottaa. Tukihenkilöäkin kannattaa miettiä ainakin synkimmän alkuvaiheen aikana. Syöpäyhdistykset koordinoivat sitä toimintaa.

      Kevätaurinko nousee yhä korkeammalle ja luonto alkaa herätä kylmästä koomastaan. Niin pyrin itsekin nousemaan ja katsomaan kohti uutta elämänvaihetta. Tsemppiä sinulle tuntematon kohtalotoveri!!!

      • Syöpäläinen62

        Kiitos sinulle - täällä myös...Niin kyllähän minä itseni aika lailla nyt unohdin tämän syövän kanssa mutta tuo pieni lapsenlapseni mietityttää. Oma sairauteni tuntuu niin mitättömältä rakkaan lapsenlapseni sairauden rinnalla. Mitä se sitten onkaan. Ylihuomenna Lastenklinikalle menee pieni tutkimuksiin.
        Minä olen onnekas kun lapseni perheineen asuvat tässä lähellä, käyvät ja huolehtivat ihan turhaanki. Itse selviän sairauteni kanssa vaikka olenkin vasta alussa tätä hoitopolkua. Minulla on niin paljon rakkautta ympärillä.


      • Täällä_myös
        Syöpäläinen62 kirjoitti:

        Kiitos sinulle - täällä myös...Niin kyllähän minä itseni aika lailla nyt unohdin tämän syövän kanssa mutta tuo pieni lapsenlapseni mietityttää. Oma sairauteni tuntuu niin mitättömältä rakkaan lapsenlapseni sairauden rinnalla. Mitä se sitten onkaan. Ylihuomenna Lastenklinikalle menee pieni tutkimuksiin.
        Minä olen onnekas kun lapseni perheineen asuvat tässä lähellä, käyvät ja huolehtivat ihan turhaanki. Itse selviän sairauteni kanssa vaikka olenkin vasta alussa tätä hoitopolkua. Minulla on niin paljon rakkautta ympärillä.

        Polkua on taas tullut kuljettua tovi eteenpäin ja valoa näkyy tunnelin päässä. Nyt on hoitojeni tulokset tulleet ja lääkäri totesi kaiken olevan ihan kunnossa. Voi mikä helpotus. Toki tämän kanssa on elettävä puolivuosijaksoissa, jolloin tehdään uudet testit ja jännitetään tuloksia. - Mutta mikä ihana uutinen tuli ihan samaan yhteyteen. Vuodenvaihteessa saan taas pitää sylissäni uutta, jo toista lapsenlapsenlastani. Ensimmäisen kanssa on tosin jotain ongelmia, joista ei tässä tarkemmin. Elämään siis mahtuu iloja ja suruja. Toivon, että sinun ja läheistesi kohdallakin on tapahtunut hyvää edistystä. Kevätaurinko alkaa nousta yhä korkeammalle ja lämpö nostaa mielialaa. Tänään oli mahtavaa nauttia auringon säteistä ja tehdä pieniä askareita pihassa.


    • Toivorikas.lukija

      Nyt pahin on eletty. Miten voit? Miten voi lapsenlapsi.
      Toivottavasti pahimmat huolet ovat olleet aiheettomia.
      Kaikki kevääseen päin!

    • karmakoseon

      Niinkuin usein tällä palstalla olet sanonut muille, niin nyt voin sanoa sinulle: kannattaisi katsoa peiliin. Sieltä se vastaus löytyy kaikkeen. Ninhän itse olet toitottanut.
      Oliko elämäntavat terveelliset, syöpään sairastumista ehkäisevät, vaiko oletko kovasti ylipainoinen, jolloin on riski sairastua syöpään? Oletko miettinyt, onko karmalla osuutta asiaan? Se, miten olet täälläkin muita haukkunut, voi kostautua sinulle(kkin) mitä kummallisimmilla tavoilla. Mites henkinen puoli, katkerat, toisia haukkuvat ihmiset elävät jatkuvassa stressissä jolloin se lisää riskiä sairastua syöpään?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe