Kysymyksiä Balille 2018

Fiksustilomalla

Tämmöinen ketju varmasti löytyy, jos jaksaa kunnolla selata. Muutaman kysymyksen haluaisin esittää Balilla olleille (matkaan itse kuukauden päästä).
1. TULIVUORI
Miten turvallista mennä nyt?
2. ALKOHOLI
Mitä välttää? Luultavasti pysyttäydyn miedoissa vaihtoehdoissa, hyvän oloisissa paikoissa. Myydäänkö tuttuja olut tai siideribrändejä esim. Heineken? Onko muita brändejä mitä takuulla uskaltaa juoda?
3. MYRKYLLISET ÖTTIÄISET
Mitkä yleisimpiä? Onko näkynyt?
4. RANNAT
Lasinsirpaleita, huumeneuloja?
5. POLIISI
Ilmeisen korruptoitunutta. Miten toimia mahdollisissa ongelmatilanteissa?
6. RAHA
Miten kannattaa pitää mukana? Onko kopio passista tarpeen? Oikea jää lukkojen taakse.
7. NUSA LEMBONGAN
Uskaltaako lähteä yksin kaverin kanssa retkelle tänne? Vai olisiko retki muiden mukana jonkun järjestäjän kautta parempi?
8. RUOKA
Mitä syödä, mitä ehdottomasti ei? Kuinka välttää balibelly?
9. HÄTÄTILANNE
Miten saada apu mahd. nopeasti ja luotettavasti? Hyvien sairaaloiden tms. numeroita tai muiden virastoiden?
10. PREPAID
Missä myydään?
11. VESIKAUHU
Pureeko apinat helposti? Lähestyvätkö koirat?

9

444

Vastaukset

 • Koirat lähestyy.......Apinat puree.......DilleDingDong2010 panikoi.

  • Niin- jos sinäkin olisit joskus johonkin varautunut elämässäsi olisi luultavasti muutakin sisältöä, kuin kirjoitella turhanpäiväisiä kommentteja palstoilla.


 • 1. TULIVUORI
  Miten turvallista mennä nyt? ON TURVALLISTA.
  2. ALKOHOLI
  Mitä välttää? Luultavasti pysyttäydyn miedoissa vaihtoehdoissa, hyvän oloisissa paikoissa. Myydäänkö tuttuja olut tai siideribrändejä esim. Heineken? Onko muita brändejä mitä takuulla uskaltaa juoda? ÄLÄ JUO ARAKIA, BINTANG OLUT ON HYVÄÄ JA LÖYTYY MYÖS HEINÄKENKÄÄ.
  3. MYRKYLLISET ÖTTIÄISET
  Mitkä yleisimpiä? Onko näkynyt? EI OLE NÄKYNYT.
  4. RANNAT
  Lasinsirpaleita, huumeneuloja? KUTAN PUOLI ROSKAINEN AINAKIN SADEKAUDELLA.
  5. POLIISI
  Ilmeisen korruptoitunutta. Miten toimia mahdollisissa ongelmatilanteissa? RAUHALLISESTI
  6. RAHA
  Miten kannattaa pitää mukana? Onko kopio passista tarpeen? Oikea jää lukkojen taakse. oTA VARUILTA KOPIO.
  7. NUSA LEMBONGAN
  Uskaltaako lähteä yksin kaverin kanssa retkelle tänne? Vai olisiko retki muiden mukana jonkun järjestäjän kautta parempi? USKALTAA, TOSIN JÄRJESTETYLLÄ REISSULLA ET EKSY.
  8. RUOKA
  Mitä syödä, mitä ehdottomasti ei? Kuinka välttää balibelly? PAIKALLISTA RUOKAA, SYÖ MISSÄ ON PALJON ASIAKKAITA.
  9. HÄTÄTILANNE
  Miten saada apu mahd. nopeasti ja luotettavasti? Hyvien sairaaloiden tms. numeroita tai muiden virastoiden? https://www.baliopas.fi/linkkeja
  10. PREPAID
  Missä myydään? AIKA LAILLA JOKA PAIKASTA LÖYTYY.
  11. VESIKAUHU
  Pureeko apinat helposti? Lähestyvätkö koirat? KUNHAN ET MENE NIITÄ SÖRKKIMÄÄN JA LIIAN LÄHELLE NIIN OK.

  • Kiitos! Kiva saada asiallisia vastauksia :)


 • 7. NUSA LEMBONGAN
  Uskaltaako lähteä yksin kaverin kanssa retkelle tänne? Vai olisiko retki muiden mukana jonkun järjestäjän kautta parempi?

  Me olimme perheeni kanssa helmikuussa 2018 Balilla ja 4 vuorokautta vietimme Nusa Lembonganilla. En oikein osaa sanoa kannattaako sinne mennä vai ei. Siellä on vähän alkeellisempaa ja ehkä eksoottisempaa kuin Balilla, mutta ei se todellakaan mikään paratiisisaari ole. Jalankulkijalle sitä ei ole tehty ollenkaan, sillä jalankulkijoille ei ole jalkakäytäviä vaan joutuu kävelemään samalla tiellä muun liikenteen kanssa. Katuvalaistus on pimeän tullen olematonta eli otsalamppua suosittelen. Hienoin ranta oli ehkä Dream Beach, mutta siellä merenkäynti on vaarallisen voimakasta uimiseen. Mushroom Beach sopii uimiseen paremmin. Saaren pääranta on hirveän törkyinen eli en kyllä siinä uisi lainkaan. Sateella osa teistä menee mutavelliksi. Venematka myrskyn tai kovan tuulen aikaan ei ole kovinkaan mukava vaan pelottava. Pelastusliivejä en nähnyt kenelläkään. Hökkeliasumistakin näkee jonkin verran. Kulkukoiria on paljon ja osa niistä vähän pelottavia. Jos nämä pikkuseikat eivät häiritse ja tykkää ajella skootterilla, niin silloin paikka on varmasti ihan ok. Hyvä majapaikka kannattaa varata ja vaikka maksaa siitä vähän enemmän. Missään tapauksessa majapaikkaa ei kannata minkään syrjäisen pikkukadun varresta ottaa, sillä pimeys tulee nopeasti ja pimeällä kyllä pelottaisi niitä syrjäpolkuja kulkea. Gekkoja on paljon ja ne tulevat myös sisälle, Onneksi niistä ei ole mitään haittaa, vaan ne kuuuluvat sinne. Bintangia saa joka paikasta. Meillä matkan viehätystä vähensi lasten sairastelu, joten paikalliseen lääkäriasemaankin tuli tutustuttua.

  Meidän reissulla parhaat kohteet olivat ehdottomasti Ubud ja Seminyak. Seminyakissa rannat ovat varsin siistejä ja niillä saa kulkea rauhassa. Varsinkin Seminyakin pohjoisosassa ranta oli todella hyvä. Kuta on aivan hirveä eli sinne ei kannata tuhlata sekuntiakaan. Missään en ole nähnyt niin törkyistä rantaa ja niin agressiivisia kaupustelijoita kuin Kutalla. Kutalla tulee vain paha mieli, joten parempi kun ei edes vilkaise sinne päin.

 • Jos et välitä melusta ja saasteesta etkä kieroista ihmisistä ja olet kaikkiruokainen(myös koirat) eikä haittaa eläinten huono kohtelu(mm.sevettikissat ja maailman kallein kahvi) niin Bali on sinun paikkasi.

 • Tyyppi sentään jaksoi kirjottaa neljään eri aiheeseen tänne samaa soopaa.. Eri nimimerkillä niin uskot kai että porukka luulee että on eri henkilö?
  Ollaan perheen kanssa Balilla nyt toista viikkoa ja paikalliset ihmiset on loistavia ja koiraa ei ole tullut syötyä. Juttelin täällä asuvien ulkomaalaisten kanssa tuosta koiran syönnistä niin ei sitä vahingossa taikka tietämättä lautaselle tule. Ja sen kahvikissan nimi on muuten sivettikissa.
  Gili Airilla ollaan tällä hetkellä ja on hyvinkin rauhallista ja mahtavia snorklauspaikkoja, suosittelen!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  232
  3564