Isoveli valvoo

Isoveli.tarkkailuun

SDP ei halua Hallituksen ajamaa tiedustelulakia kiireellisenä voimaan. Lakiehdotuksessa on monta sellaista kohtaa, joka kaventaa kansalaisten oikeuksia. Sen vuoksi laki tulisi säätää tavallisessa järjestyksessä, ettei siinä annettaisi liian suuria valtuuksia poliisille. Toisaalta taas poliisia tulisi voitava valvoa liiasta omavaltaisuudesta.
Hallitus ja etenkin Sininen Puolue tuntuu omaavan kansallissosialistisen puolueen ajatuksia liian paljon. Heidän ajama linja syöksee Suomen harvainvaltaan, josta on vaikea päästä pois muuten kuin häviämällä sota ehdoitta, kuten Saksalle ja Japanille kävi.

12

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iiåpikåpkåpkå

      Tiedustelulain voi panna voimaan niiltä osin, mikä koskee sotilastiedustelua.

      Kansalaisena en hyväksy kyttäämistäni missään muodossa. Siitä ei hyvää seuraa. Se johtaa totalitarismiin. Eikö historia opeta? Kun laki on kerran saatu voimaan, sitä ei saada helposti kumotuksi. Mitä vallanpitäjät ja eliitti pelkäävät? Vallankumoustako?

      Eihän NSA pysty valvomaan USA:n sisäisiä joukkomurhiakaan, joita tapahtuu parin kuukauden välein. Siis tiedusteluvalvonta ei tehoa. Toisaalta näitä USA:n kansalaisten tappoja ei edes pidetä minään pahana asiana ainakaan republikaanien ja preridentin taholta siitä päätellen, että asiaan ei haluta puuttua. Maksoihan kivääriyhdistys 20 miljoonaa dollaria peridentin vaalikampanjaan. Sille rahalle on saatava vastinetta. Konkreetinen vastine on nuorten ihmisten ruumiit.

      Mikäli Suomeen tulee kansalaisten valvontaorganisaatio, niin minä ainakin hommaan niin tehokkaat sähköpostin suojamekanismit, että sähköpostejani ei helpolla päästä lukemaan - maksoi, mitä maksoi.

    • valvontaihme

      SDP:n luoma valvontakoneisto-ihme.
      SUPOa valvoo viranomainen jonka jäsenet valitsee SUPO ja jota valvoo Supo.
      Valvontaviranomainen jonka jäsenet Supo on valinnut valvoo Tiitisen listaa etei listalla olevien demujen nimet vuoda julkisuuteen

      • nythaisee

        Ehkäpä juuri siitä syystä olisi Supon tilannetta tarkasteltava eduskunnassa oikein suurennuslasin kanssa.

        Sotilastiedustelun kanssa ei ole vastaavia riskejä.

        Tiitisen listaan sen verran, että voi siellä olla kokkareitakin ja todennäköisesti onkin ihan edustava joukko.


    • mielipideseon

      Uuno, Urpo, Tauno ja Yrjö päättivät yhdessä, että niin on jos siltä näyttää?

      Mutta miten toimii oikeusvaltioperiaate?

      ...ja Jaakko Jonkka myös. Hän kirjoitti: "Vastaajan oikeusturva edellyttää syyttäjälle asetettavaa ehdottoman objektiviteettiperiaatteen noudattamista."

      .....mutta valvoiko hän oikeusministerinä, että tuomioistuin toimii lain mukaan. Esimerkiksi vastaajan oikeusturvan takeita noudattamalla ja objektiivisesti todistettujen tosiasioiden pohjalta? Valvoiko hän, että prosessioikeusnormeja noudatettiin vastaajan oikeusturvan takeina? Yhtään prosessioikeusnormien rikkomistapausta ei ole vieläkään tutkittu. Pienessä maassa voidaan kansalaista kohdella miten halutaan mielikuvien pohjalta, julistaa jutut salaisiksi ja jatkaa samaa vielä yli 500 ihmisoikeusrikossyytteen ja 75 Ihmisoikeusrikostuomionkin jälkeen. Viittaamalla maan tapaan, jolla heidän mielestään ollee lakeja ja ihmisoikeuksia suurempi asema suomalaisessa oikeudenkäyttöperinteessä ja legitimiteettissä.

      Nyt kun oikeuskansleri on vaihtunut ja häntä, siis uutta, kehutaan viisaaksi mieheksi. Tuleeko hän valvomaan ja selvittämään oikeusmurhien uhrien oikeudenloukkaukset ja väärien tuomioiden perkaamiset ja vaatimaan menetelmällisten virheiden ja ratkaisujen korjausta, vai etsiikö hän kaikki mielivaltaa pönkittävät porsaanreijät, jotta väärinpeluuta voidaan jatkaa.

      "Valta turmelee ja ehdoton valta turmelee ehdottomasti" Sanoivat entiset viisaat kansalaiset.

      Ja kuka joutuikaan mielivallan uhriksi?

      Mitä jos saadaan esimerkiksi sadasta maasta kootuksi puoleueeton ja riippumaton tutkimuskollegio esimerkiksi tuhat juristia ja heille rahoitus, jossa vastaajan oikeusturvan loukkaukset tuomioistuinkäsittelyissä Suomessa sadaan tutkitutksi kunnolla ja tehdyille väärille tuomioille vaadittaisiin kansainvälisissä puolueettomissa ja Suomesta riippumattomissa tuomioistuimissa laajamittaista käsittelyä haastamalla esimerkiksi kaikissa Euroopan maissa, voisiko se tuoda totuuden pöydälle ja halua selvittää ja muuttaa Suomen ihmisoikeustilannetta, jotta oikeus, totuus ja kohtuus tulisivat voimaan Suomessakin.

      Vai riittäisikö jos asiasta tekisi virallisen tutkintapyynnön hallinto-oikeuteen. Ei hyvältä näytä, kun ajattelee sitä tosiasiaa, että peli vaan jatkuu ja väärin tehdyt ratkaisut julistetaan salaisiksi.

      Pienen ihmisen turva. Mikä se on Suomessa näissä ihmisten kohtaloilla leikkimisissä ylimielisellä ja arrogantilla tavalla mielivaltaisissa mielikuviin pohjautuvissa tuomioistuinkäsittelyissä. Oletko tämän mielipidekirjoituksen kanssa eri mieltä? Jos olet, niin perustele mielipiteesi objektiivisilla tosiasioilla. Sopiiko sinulle, että kansainvälinen riippumaton ja puolueeton 100-1000 juristin kollegio selvittää Suomen ihmisoikeustilanteen vastaajan oikeusturvan kannalta tuomioistuinkäsittelyissä. Erityisesti objetiviteettiperiaatteen noudattamattomuuden, prosessioikeusloukkausten sekä perustuslaillisten ihmisoikeuksien ja Suomen ratifioimien kansainvälisten ihmisoikeusitoumusten osalta.

      Vai hyväksymmekö, koska mitään vaikutusmahdollisuutta ei ole, että olemme vain mielivallan objekteja tuomioistuimissa? Lukuisat oikeusoppineet ja käytännön juristit ovat todenneet kuten Martti Ahtissari presidenttinä ollessaan: "Ei Suomessa oikeutta saa ken itse sit ei hanki." -Oman käden oikeus ei oikeusvaltioksi itseään väittävässä maassa voi kuitenkaan olla oikea lähtökohta oikean oikeuden vaatimuksen näkökulmasta. Onko todella edelleen niin, kuin presidentti Kekkonen päiväkirjoissaan jo 1969-1970 taitteessa sanoi oikeuslaitoksemme tilasta. Että vieläkään mikään tai kukaan ei voi sitä muuttaa. Että kansalaiset voisivat luottaa nykyistä paremmin siihen, että saavat asiansa käsitellyksi riippumattomassa ja puolueettomassa oikeuskäsittelyssä, objektiivisten tosiasioiden pohjalta ja siten, että vastaajalle taataan kaikki vastaajan oikeusturvan kannalta välttämättömät takeet. Kuten laki ja oikeus juhlapuheissa vaatii. Oikeuttavatko kansalaistenn oikeustajun ja oikeusvaltioperiaatten noudattamisen mukaan syyttömän tuomitsemiseen syylliseksi kiire ja epäselvyys ja vähäinen resurssointi, että oikeuden varjolla tehdään kansalaisia ja isien, äitien, mummojen ja vaarien tai lasten kohtaloita raskaasti tuhoavia ratkaisuja.

      Yksi juristi sanoi haluavansa tehdä aloitteen, jossa jokainen oikeuslaitoksen ja tuomioistuimen työntekijä velvoitettaisiin istumaan vankikopissa kolme kuukautta ennen virkaan astumistaan. Se voisi avata syyttäjien ja tuomarienkin mieltä ja sydäntä ymmärtämään millaisia asioita ihmiset oikeassa elämässä syyttömät mutta ilman objektiivista totuusvaatimusta ja prosessioikeusnormeja tuomioistuinkäsittelyssä noudattamista syyllisiksi tuomitut joutuvat kohtaamaan.

      Rukoillaan, että saisimme oikeutta!

      • näytönpaikka

        Ei se rukoilemalla tule. Kansa on kaiken yläpuolella - ei Supo eikä Kokoomus.

        Turvallisuuden nimissä tehdään nykyisin hallaa kansalaisille. Tämä alkoi WTC-tornien räjäytyksistä. Nyt kaikenlainen valvonta menee turvallisuuden piikkiin.

        Sanonpa vain, että näistä turvallisuuden verukkeella tehtävistä laeista tulee toisenlainen uhka suomalaisille. Kokonaisvaltainen valvontakoneisto. Älkää ihmeessä antako löysiä tälle kehitykselle.

        Lakiesitys siirretään seuraavalle eduskunnalle. Saattaahan olla, että nykyiset lakia erityisesti ajavat Kokoomus ja Kepu ovat silloin oppositiossa. Mitään poliisivaltioon perustuvaa oikeistodiktatuuria emme halua!


    • vakoiluverkon

      Kokomus haluaa Suomeen oman Stasin?

      • adolf_vapaavuori

        Vai ettei olisi pikemminkin Gestapo?


    • oikea-asia

      Tämä asia on jo saanut aivan suhteettomat mittasuhteet. Ei kai tarkoitus ole meitä tavallisia kansalaisia valvoa. Ne, jotka nyt hanttiin pistävät, påelkäävät ilmeisesti omat salajuttunsa tulevan julkisuuteen. Meillä tavallisilla tallaajille ei ole mitään salattavaa enkä usko että mielenkiinto kohdistuisi meihin.
      Kyllä tarkoitus on nyt saada vain tietoa terrorismista ja hybervakoilusta.

      Vasemmistolla, siis SDP:lla ja kumppaneilla, lienee hirveästi salattavia asioita, kun pitää noin tiukasti vastustaa tärkeää asiaa.

      • ppålppk

        Voi yhden kerran. Jos ihmisillä on salattavia aioita, niin pitääkö jonkun muun saada tietää niistä.
        Ei pidä. Yksityisyyden suojaan on vedottu joka välissä, mutta tässäkö se ei päde. Älkää muuttako perustuslakia tämän takia. Älkää menkö yhtenä laumana jonkun asian perässä.
        Oppositio - lopettakaa tämä peli! Asialla ei ole missään muussa mielessä kiire kuin siinä, että Kokoomuus ja Kepu saavat sen lävitse ennenkuin joutuvat oppositioon.

        Näyttäkää kerrankin, että kansalaisten yksityisyyden suojan yli ei kävellä. Ei pidä mennä muuttamaan perustuslakia sillä perusteella, että pästään valvomaan tavallisia ihmisiä.

        Ottakaa nyt askel demokratian suuntaan. Siitä alkaa SDP:n nousu


      • Valta.ja.voima

        Tiedustelussa ihmiset lokeroidaan ja valtaapitävien mielestä oikein ajattelevat ihmiset menestyvät, mutta heidän ajatuksiaan vastustavat voivat menettää ylennyksen tai työpaikan helpommin kuin ns. oikein ajattelevat.
        Ja nykyisin Hallituksen mielestä ns. oikeinajattelevat ovat finanssipelurit, jotka käyttävät omat ja varastetut rahat repimällä lisää rahaa kansakunnilta ja heidän hyvinvoinnistaan.
        Eli valvonta mahdollistaisi osaltaan tekemään sellaisen valtionkoneiston, joka suosii eriarvoisuutta ja harvainvaltaa.


      • SyytesuojaSalauksilla

        Koska Halosen vuosina 2002 ja 2007 tekemät 60 ja 70 vuoden salauspäätökset avataan?
        SDP:n möly taitaakin olla paniikkia? Siellä on pelattu ja pelataan likaisia pelejä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe