Kova kipu selässä

Kissaystävä

Äidilläni (83v.) on selässä osteoporoottinen luunmurtuma,tuli n.3 kk sitten.On saanut äskettäin yhden Prolia-piikin.Kivut ovat kovat.Ei saa yöllä nukuttua ja kipu rajoittaa päivittäisiä toimintoja ja vaikuttaa mielialaan.Marevanin takia kipulääkkeenä ainoastaan Panadol,joka ei auta yhtään.Selän tukiliiviä ei saa puettua itse päälleen.Täällä seudulla ei ole luustohoitajia.Onko kellään vinkkejä mitä pitäisi tehdä?

1

196

Vastaukset

 • Vaikka asuin alueella ei ole luustohoitajia tulisi laadukas hoito tarjota perusterveydenhuollosta tai erikoisairaanhoidosta. Kipulääkitys ei voi jäädä vain pandoliin vedoten siihen että käytössä on marevan, vaikka asetyylisalisyylihappo sekä tulehduskipulääkkeet ovat vuotovaaran vuoksi vältettäviä lääkkeitä, on kipulääkkeitä lukuisia mitä voi käyttää turvallisesti marevanin kanssa. Hakeutukaa omalle terveys asemalle, tai paikkaan jossan murtumaa on hoidettu ja pyytäkää riittävää kipulääkitystä, fysioterapiastakin voisi olla apua tukemaan parantumista.

  Vai ajatteletko kipujen liittyvään proliaan? Tuohan on toki tyypillinen haittavaikutus tälle lääkkeelle. Mikäli kipu on alkanut pistoksen jälkee kannattaa olla yhteydessä tahoon joka lääkkeen on määrännyt ja keskustella lääkityksen jatkumisesta tai kipulääkityksestä.

  Tärkää jatkoa ajatellen on tärkeää estää murtumien synty. Riittävä d-vitamiinin, kalsiumin ja liikunta ovat tässä avainasemassa. Tupakointi kannattaa lopettaa mikäli äiti tupakoi. Kalsiuminen ja d vitamiinin saantiin hivenaine valmiste on luotettava tapa saada riittävästi molempia, tätä saa apteekista ostettua ilman reseptiä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  179
  3553
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1091