Brother Christmaksen hyväntekeväisyys

Jannika B:hä keräs Haluutko Miljönääriksessä rahaa just tolle Brother Christmakselle, joka o nyt ollu otsikoissa. Siitäköhä nousiikii esii asiat? Meniköhä rahat sittekää sille? Jotekiiha se sillee sanokii siinä ohjelmassa, että "yhessä sitte päätetää, mihi rahat laitetaa". Oisko menny ommaan taskuun?

18

1245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • välikädet

      Joku aika sitten oli iltsarissa, että rahaa kerätään jollekin lapsiperheelle tämän hyväntekijän kautta, mutta minä auttaisin mielelläni jotakuta tarvitsevaa suoraan tarvitsevalle, enkä välikäsien kautta, koska ne saattaa mennä vääriin käsiin.

    • Huijaripuijari

      BC kerää kyllä rahat ja lapsiperhekin saa hyvää, mutta ongelma vaan on, että loput rahat menee BC:n omaan pussiin. Malliesimerkkinä kuoleva lapsi ja viimeisen toiveen täyttäminen, rahaa tuli, lapsi pääsi matkalle, mutta sen maksoi sponsorit lentolippuja lukuunottamatta ja keräysrahat jäi BC:lle. Kun lapsen äiti niistä kyseli, alkoi BCmaksaa hautajaiset ja yritti maksaa äidin hiljaiseksi, mutta hänpä ei ollut rahan vaan oikeuden perään.

    • Missäasuu

      Brotheria pitäisi vetää lättyyn.

    • pukinjouluja

      Oho, juttuhan laajenee joka päivä eri suuntiin, nyt jo BC:tä perhettä kiristetään!! Mielenkiinnolla odotan tilien avaamista ja selvitystä.
      Valitettavasti alkaa haista melkoisen pahasti .

    • rahalla.saa

      Joka ikisestä keräyksestä, olipa kenen järkkäämä tahansa ja toteustavasta riippumatta, menee iso osa organisaation taskuihin tai heidän sopimiin menoihin.
      Tiedotettiinko mitä esim. Roosanauhan kuuluisille **suunnittelijoille** (Monroe tai Duudsonit) maksettiin palkkioina naaman näkyvyydestä kampanjassa!

    • Näkökohtia

      Hyvä, että asiat selvitetään joka tapauksessa, oli lopputulos mikä hyvänsä. Ikävä välikohtaus tällainen on kaikille osapuolille ja sivusta seuranneillekin. Ongelma on tavallaan yksityinen yhdistys ja sen ainoa työntekijä, jota on vaikea ulkopuolisten kontrolloida. Asia on herkkä joka suhteessa. Olisi suuri suru, jos toiminta loppuisi tällaiseen. Toisaalta ahneutta saattaa esiintyä saajienkin puolella ja kateutta myös muissa, joten totuus on jossain siellä kaiken keskellä.

      Väärinkäytöksiä ei tietenkään mitenkään voida hyväksyä. Toisaalta esimerkiksi SPR kerää varoja joihinkin kohteisiin, kuten muutkin hyväntekeväisyysjärjestöt, ja ylimenevät varat siirtyvät käytettäviksi äkillisiin katastrofitilanteisiin ja avuntarpeeseen keräysten ulkopuolella. Eihän kukaan voi tietää etukäteen centilleen, paljonko keräys tuottaa tai edes paljonko avun toimittaminen kaikkiaan tulee maksamaan. Jotenkin rahavirtaa pitää siis tasata, että voi ylipäänsä toimia. Odotellaan nyt rauhassa, mihin tulokseen tässä päädytään. Onhan hänellä ollut virallinen keräyslupa ainakin tässä viimeksi toimitetussa tapauksessa, jossa kerättiin varoja lapsensa menettäneelle äidille.

      • rahaliikkuu

        Oottekos koskaan nähny, miten paljon SPR:n pomojen vuositulot on? Minä näin jossakin verotustietojen julkaisun aikaan ja eivät tee hommaansa pikkurahalla. Satumaiset tulot oli. Varmaan joka kaupungissa on SPR:llä toimisto ja jos jonkinlaisia "asiamiehiä". En usko, että vuosikausia hääräävät hekään ilman palkkaa


    • bc_

      Onko nyt sitten tämäkin Brother Christmas huijari?
      Enpä siihen usko.

    • Annewsdfg

      Se on tuottavaa Liiketoimintaa,sitä ei voi kukaan kiistää,ottaa vissiin kuormasta omat kulut oman palkan,kukapa vittu nykymaailmassa mitään ilman tekee

    • Syytön on. Siinä se taas nähtiin, miten saahaan mies puitua maanrakoon, kuhan joku tahoo keksii lähteä lobbaamaan tätä mustamaalausta.

      • Viime Perjantaissa oli vielä iha ilosilla mielin (tai ilosilla ja ilosilla, mutta mikä sana tähän nyt käviskään, en tiiä), mutta tarpeeks ku lyödään. En kattonu ESV:tä tännään (eikös se siinä ois ollu), mutta huhuhuhuhuhuuhhuhuhuh


      • Hydkija

        Poliisilla tutkinta kavallus, kirjanpito rahankeräysrikos. Kuka teki tutkintapyynnön??


    • Eirahaakeräyksiin

      Minä en anna rahaa yhteenkään ns hyväntekeväisyyskeräykseen, yhtä ja samaa huijausta kaikki, niin kirkon kuin punaisen ristinkin keräykset. 99% menee niiden omiin taskuihin, onhan tuo kuvio ollu tiedossa jo viiskymmentä vuotta.

    • Entilaahesaria

      Ensin hutkitaan ja sitten vasta tutkitaan.
      CB:stä tehtiin rikollinen mediassa, vaan eipä näyttöä löytynytkään. Todelliset verojenkiertäjät ja rahanpesijät saavat mellastaa rauhassa. Nyt kunnon korvaukset maineen menetyksestä ja avustustyön kärsimisestä johtuvista haitoista. Hesari maksumieheksi.

    • mxmxnccbv

      Merkillistä tämä nykyinen toimittajien kritiikin puute kun lähtevät huhujen perässä tekemään juttuja tutkimatta asioiden todenperäisyyttä.

      Vasta äsken oli piispa Laajalahden mukamas seurakunnan varojen väärinkäyttö kaikkien medioiden reposteltavana. Kun sitten tilintarkastus tehtiin niin eipä ollut kummoisista summista kysymys. Varmasti tämä erityistilintarkastus tuli maksamaan seurakunnalle huimasti enemmän kuin kateissa olevien kuittien summat.

      Nyt tämä B C joutuu ikävään tilanteeseen halutessaan auttaa hädässä olevia.

      Tietenkin hänellä on ollut oikeus periä työstään kohtuullinen palkkio. Kaikki suuret keräysjärjestöt ottavat keräystuotoista leijonan osan omiin kuluihinsa.

      Suomesta lennätetään julkkiksia kaukaisiin maihin katsomaan mihin joku kerätty pikkusumma on sijoitettu ja kuinka monta lasta nyt saakaan kynät ja vihkot vuodeksi. Ollaan niin hurskaita tippa silmässä kun me nyt tehtiin näin jalo teko tultiin teitä köyhiä auttamaan suurella porukalla. Onhan siellä tietysti kuvausryhmä myöskin mukaan kustannettu.

      Suuret toimijat saavat sikailla keräysrahojen kanssa miten tahtovat. Yksikään toimittaja ei uskalla tonkia niitten asioita.
      Otetaan yksittäinen hyvässä uskossa toimiva kaveri perättömien juttujen kohteeksi jotta lehti saa jokapäiväisen uutisensa.

    • bmnmv

      Medialla on pulaa sellaisista uutisista, jotka kansaa kiinnostavat näitten sotajuttujen vastapainoksi. Jatkuva pommituksista ja katastrofeista uutisointi ei jaksa enää suurta yleisöä hätkähdyttää., mutta kun tehdään juttu, jossa annetaan ymmärtää kyseessä olevan suuren rahankeräys huijauksen yksittåisen ihmisen tekemänä, niin johan kansaa kiinnostaa.

      Samoin Sillanpään huumetapauksesta saadaan viikkokausia kestävä kalapaliikki median uutisoitoivaksi. Sillanpään konsertteja perutaan ja sitä rataa.

      Siinäpä vasta riittää jutun aiheita, kun aletaan taas julkaista joittenkin julkkisten kymmenen vuotta sitten tekemistä sopimattomista ehdotuksista ja seksuaalisesta kanssakäymisestä jonkun nuoren (20v.) naisen kanssa ,joka vasta nyt me tuu kampanjasta huomasi kuinka väärin mies käyttäytyi silloin ja hänen nykyinen mielenterveytensä horjuu tapauksen johdosta. Some on täynnä juttuja puolesta ja vastaan.

      Muuten, olen sitä mieltä että tämä nuori mies, Brother Christmas, on syyllistynyt anteeksiantamattomaan tekoon ryhtyessän auttamaan vähävaraisia henkilöitä, organisoimalla rahankeräyksen heidän auttamisekseen.
      Yksityisen ihmisen hyväntekeminen ei ole sallittua muutoin, kuin lahjoittamalla mahdollisimman suuri summa virallisen statuksen omaavalille organasaatioille, jotka ohjaavat rahat mieluimmin ulkomaisilla kohteille, koska eihän meillä voi olla puutteessa eläviä, olemmehan maailman onnellisinta kansaa.

    • se.sprstä

      Ikipäivänä en lahjoita killinkiäkään SPR:lle.
      On omakohtainen kokemus kähmimisestä. Henkilö oli testamentannut asuntonsa ja siihen kuuluvan autopaikan SPR:lle. Asunto oli kiinteistövälityksellä myynnissä. Tein ostotarjouksen, kaupat kesti ja kesti. Ainut (?!) henkilö, kuka olisi voinut allekirjoittaa myyntivaltakirjan, oli viikko toisensa perään reissussa milloin missäkin päin Eurooppaa ja kaupantekoa piti odottaa vaikka kuin kauan, vaikka asunto oli tyhjä ja sitä olisi kipeästi tarvittu. Viikkojen vetkuttelun jälkeen kauppa saatiin aikaiseksi.
      Sitten kyselin taloyhtiöltä mahdollisuutta saada autopaikka. Ilmeni, että asunnon ed. omistajalla oli sellainenkin ollut ja se oli samoin testamentattu SPRlle. Molemmat, sekä asunnon, että autopaikan myyntitulo oli testamentattu tsunamin uhrien omaisille.
      Kun autopaikkaa kyselin SPR:ltä, he ilmoittivat, että pidättävät autopaikan käyttöön henkilölle, joka on heidän henkilökuntaansa, eikä asu ko. talossa.
      Ok, oliko tsunamin uhrin omainen? Eipä ollut. Piti lakimiehellä uhkailla, että saatiin autopaikka ostettua.
      Että eihän SPR, isona toimijana kähmi yhtään mitään, yritti tässä tapauksessa vain mm. jättää testamentintekijän tahdon toteuttamatta.
      Veli Joulupukki, ei kaiketi ole tenyt mitään kavalluksia. Pitäähän hänen saada omat kulunsa kuitattua avustusvaroista, ei kukaan auringonpaisteella elä

    • se.sprstä

      Toinenkin juttu SPR:stä. Kotipaikkakunnallani eräs sairaanhoitaja veti kymmeniä vuosia mm. ensiapukursseja ja oli toiminnassa ns. vetäviä voimia.
      Jossakin vaiheessa tuttavustuimme paremmin ja kysyin, miten hän vielä toimii SPR:ssä, kun hänen nimeään ei näy enää missään ja ea-valmennuksiakaan ei juurikaan enää ilmoitella.
      Vastaus oli, että hänelle selvisi SPR:n toiminnasta joitakin asioita, mitä hän ei hyväksy missään tapauksessa. Kertoi eronneensta toiminnasta niin, että lopetti mm. oman jäsenyytensä järjestössä.
      En tiedä tarkemmin mitä ilmeni, kyseessä oli jo silloin eläkeikäinen rouvashenkilö, rehellinen ja suorapuheinen, ns. periaatteen ihminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      291
      19791
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      99
      4089
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      125
      2336
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      198
      2041
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1940
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      307
      1805
    7. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      94
      1454
    8. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1452
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      150
      1237
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      273
      1189
    Aihe