Suuret kaupungit elättävät muuta Suomea

”Olympiaurakan” vuoksi palsta on saanut olla viikon minulta rauhassa. Nyt sen avasin ja sitä silmäilin. Mielenkiintoisimpana - oikeastaan ainoana mielenkiintoisena - näin avauksen, jossa todettiin Uudenmaan elättävän Suomen. Mielenkiintoinen tuo avaus on ollut muillekin, kun pitkälti toistasataa vastinetta on saanut. Siksipä en mene enää sinne ketjuun, vaan tuon sille täydennystä omalla avauksellani.

Laajasti ottaen on ehdottomasti totta, että Uusimaa kokonaisuudessaan on Suomen suurin elättäjä. Siitähän on tuossa ketjussakin annettu hyviä tilastollisia todisteita. Uudenmaan maakunnasta tulee tulonsiirtoja muualle Suomeen ylivoimaisesti eniten. Ja lukumääräisesti ylivoimaisesti eniten on maakuntia, jotka ovat vain tulonsaajina.

Muun Uudenmaan osuutta mitenkään väheksymättä on kuitenkin todettava, että Helsinki ja pääkaupunkiseutu se suurin tulojen luovuttaja on. Tietysti siksikin, kun täällä asuu noin kolme neljäsosaa Uudenmaan väestöstä (Uusimaa = n. 1 650 000 asukasta, pääkaupunkiseutu = n. 1 150 000 asukasta). Vaikka Uudenmaan maataloustuotantokin on lajissaan varmaan tuotteliainta Suomessa, varsin runsaskin, ei sillä suurta merkitystä ole maakunnan kokonaistuottavuuden kannalta. Kyllä se koko maata ja kaikkia suomalaisia eniten hyödyttävä tuotanto keskittyy kaupunkeihin. Niistä eniten Helsinkiin, joka asukaslukuunsakin nähden, siis per capita, on suurin luovuttaja.

Edellisessä Suomen Kuvalehdessä on haastateltu edellistä USA:n Suomen suurlähettilästä Bruce Oreckia, joka ”pestinsä päätyttyä” on jäänyt asumaan Suomeen, asuu aivan Helsingin keskustassa. Mielenkiintoisessa haastattelussa hän korostaa suurten kaupunkien merkitystä maan menestykselle ja hieman mollaa Helsinkiä siitä, ettei kaupunki ole mielestään tarpeeksi hyvin käyttänyt kasvun edellytyksiään. Esimerkiksi siitä hän ottaa tänne pyrkineen Guggenheim-museon torjumisen, jota pitää Helsingin suurimpana virheenä yhdeksänvuotisen täälläolonsa aikana.

Hauskasti hän puhuu asioista laajemminkin: ”Helsingin ei pitäisi jahdata bussin perää, pitäisi katsoa, mitä maailmalla tapahtuu, olla rohkea. Ei ole kyse siitä, etten pitäisi maaseudusta, pidän, mutta sillä, mitä Mikkelissä tapahtuu, ei ole mitään väliä. Sillä on väliä vain ihmisille, jotka asuvat Mikkelissä, se on kiva kaupunki ja Simaa on kaunis järvi, mutta Suomen mittapuulla… isot kaupungit ovat ne, jotka pyörittävät taloutta, ne, missä työpaikat ovat, ne missä… you know? Ihmiset eivät välttämättä pidä siitä, mutta se on totta.”

Samassa lehdessä on toinen pitkä juttu, joka kertoo eräästä toisesta Suomen kaupungista, pienestä kaupungista, Kemijärvestä. Kaupungista, jolla vajaat 20 vuotta sitten meni hyvin, siellä oli yli 16 000 asukasta, joilla oli runsaasti teollisuus- ja muita työpaikkoja. Kaupungissa on nyt 7 500 asukasta, joista paljon työttöminä. Siellä ollut varsin monipuolinenkin teollisuus on loppunut kannattamattomana, kun sen jatkumiselle ei ole ollut sijainnillisia eikä ajan tarpeita vastaavia edellytyksiä. Nyt siellä tosin on Suomen suurin puuterinaali, jossa odottavat valtavat puumäärät odottavat kiinalaisia sellunostajia. Idän jättiläisestä odotetaan nyt Kemijärven pelastajaa. Mutta toteutuukohan se toive? Vaikka jossain määrin toteutuisikin, kovin yksipuolinen tulisi tuosta aikanaan jo varsin monipuoliseksikin kehittyneestä pikkukaupungista.

Kemijärvi sijaitsee Keskustan vahvimmilla kannatusalueilla ja Keskustahan puolueistamme pontevimmin ajaa - tai ainakin kertoo ajavansa - tuollaistenkin alueiden etua, pyrkii koko Suomen asuttuna pitämiseen. Miksi noin on silti tapahtunut Kemijärvellä, vaikka Keskusta on ollut päähallituspuolue suurimman osan tuosta Kemijärven kuihtumisen ajasta? Onko niin, että Keskustalta tulee noissa asioissa enemmän puhetta kuin tekoja? Miksi samana aikana Helsinki ja pääkaupunkiseutu ovat porskuttaneet vahvasti eteenpäin, onneksi muulle Suomelle - nähdään noista tuolla toisella avauksella esitetyistä tilastoista. Tuosta hyvästä tuskin Keskusta ansaitsee suurinta kiitosta - jos puolueille pitäisi kiitosta antaa.

Vai onko niin, että noin tapahtunut ja edelleen tapahtuva on luonnon laki. Eli turha on Keskustankin potkia tutkainta vastaan, sillä tuollainen kehitys on vääjäämätöntä - siis onneksi Suomelle ja suomalaisille!

124

1946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • S24uomlaineN

      Uusimaa siis elättää Helsingin. Jos väität muuta niin kerro, mitkä helsinkiläiset yritykset tuovat lisäarvoa.

      • Näytäpä sinä ensiksi todisteita hupsulle väittämällesi! No, kyllä kai Uudeltamaalta tulee Helsinkiin enemmän elintarvikkeita - leipää, lihaa, kasviksia, maitoa ja muuta - kuin Helsingistä Uudellemaalle. Tuota ainoastaan voinet tarkoittaa.


      • S24uomlaineN

        Et siis pysty vastamaan kysymykseeni. Hävisit.
        Helsinki on elättien kylä. MOT
        Muutenki miksi heitellään Uudenmaan lukuja muka todistamaan Helsingin tilannetta. Viitsiikö joku kaivaa Helsingin elinkeino- ym. rakenteet selvästi esillä. Tyyliin teollisuusväestö 3%.


      • S24uomlaineN kirjoitti:

        Et siis pysty vastamaan kysymykseeni. Hävisit.
        Helsinki on elättien kylä. MOT
        Muutenki miksi heitellään Uudenmaan lukuja muka todistamaan Helsingin tilannetta. Viitsiikö joku kaivaa Helsingin elinkeino- ym. rakenteet selvästi esillä. Tyyliin teollisuusväestö 3%.

        No, tässäpä jotain kaipaamastasi tiedosta. Todettakoon, että Helsinki ei ole luovuttajana ykkönen asukasta kohden, edelle menevät Kauniaianen ja Espookin, mutta kokonaissummana Helsinki on ylivoimainen ykkönen:


        >>Pääkaupunkiseudun kunnat ovat nettomaksajien kärkeä valtionosuuksien tasauksia vertailtaessa. Kaikkein eniten tasausta köyhille kunnille maksavat kauniaislaiset, 1 246 euroa asukasta kohti. Helsinkiläisiltä vauvasta vaariin napataan ensi vuonna 527 euroa. Espoolainen tukee maaseutua 752 eurolla ja vantaalainen 314 eurolla.

        Tuen saajien kärjessä on Pohjanmaa, jota on totuttu pitämään menestyvien yrittäjien kehtona.
        Eniten verotulojen tasauksesta nauttii 1 200 asukkaan Merijärvi Oulun alapuolella. Kunta saa tasausta ensi vuonna 1 247 euroa asukasta kohti.

        Helsinki avittaa maalaisserkkuja reilulla 300 miljoonalla eurolla. Summa on suurin piirtein sama, jonka Helsinki on toistaiseksi saanut revittyä energiayhtiönsä tuotoista.
        – Tasaus on Helsingin taloudelle kova rasite, päivittelee rahoitusjohtaja Tapio Korhonen.
        Korhonen muistuttaa, että Helsinki joutuu kolmen seuraavan vuoden aikana lainaamaan lisää noin 1,2 miljardia euroa.
        – Jos nyt yhtäkkiä saisimme tuon summan, menisi se varmasti velanoton pienentämiseen.

        Espoon tasauslasku on 182 miljoonaa euroa.Vantaa tukee maaseutua ensi vuonna yhteensä 61 miljoonalla eurolla.<<

        https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/7473-helsinkilainen-maksaa-pohjalaisen-etelanmatkat

        Tarkempaa tietoa - kaikki Suomen kunnat luovuttajina ja saajina - varmaan löytyy netistä, mutta riittäköön nyt tämä.


      • Perseestä.koko.kylä
        kapi_ kirjoitti:

        Näytäpä sinä ensiksi todisteita hupsulle väittämällesi! No, kyllä kai Uudeltamaalta tulee Helsinkiin enemmän elintarvikkeita - leipää, lihaa, kasviksia, maitoa ja muuta - kuin Helsingistä Uudellemaalle. Tuota ainoastaan voinet tarkoittaa.

        Mitä siis Helsinki, pääkaupunkiseutu tuottaa? Tuotanto tapahtuu muualla suomessa, yhtiöiden kotipaikka pääkaupunkiseudulla, mutta edelleenkään, ei tuota mitään. Ilman pääkaupunkiseutua pärjättäisiin mainiosti. Täysin turha alue mutta valtionkin kaikki toiminta pysritään keskittämään pääkaupunkiseudulle.


      • Eniten veroja Suomessa maksaa helsinkiläiset Kahon 3 ja Supercell -yritykset. Nordea, Elisa ja sekä monet finanssialan konsernit ovat myös suuria veronmaksajia ja ne ovat nimenomaan helsinkiläisiä yrityksiä. Lähellä Helsinkiä olevia suuryrityksiä ovat Neste, Orion ja Nokia. Suomen suurimmaksi yritykseksi on nousemassa Helsinkiin pääkontorinsa muuttava Nordea.

        Helsinki on Suomen talouden veturi. Poliitikkojen olisi aika ymmärtää tämä laajemminkin. Parhaiten asian on käsittänyt Helsingin nykyinen pormestari Jan Vapaavuori. Yrityspuolelta taas Nokia entinen pääjohtaja Jorma Ollila piti metropoli-teemaa jatkuvasti esillä ja toivoi panostuksia Suomen ylivoimaisesti tärkeimmän alueen kehittämiseksi. Rovion entinen johtaja Peter Vesterbacka on pitänyt Helsingin kehittämistä niin tärkeänä, että hän on ryhtynyt yksityishenkilönä puuhailemaan kiinalaista rahoitusta Helsinki-Tallinna tunnelia varten.


    • S24uomlaineN

      Kelan tuista 30% menee Helsinkiin.
      Valtion työntekijöistä 30% on Helsingissä.

      Karua luettavaa.

      • uteliassss

        Entäs maataloustuista? jätit kertomatta, kaivapa se vielä esille.


      • ssaaaaefr

        MET LAPIN ASUKHAT ELÄTÄMÄ TEJÄT ETELHÄN RUPUSAKIN.


    • Periaatteessa Helsingin ja muun Suomen vastakkainasettelu kertoo mielestäni harhaisesta ajattelusta. Joku aivoituksia tutkiva sielutieteilijä saattaisi muotoilla vaivan kuvaukseksi ymmärtämättömyysoireyhtymän.

      Helsinki on nykyisellään Helsinki ennen muuta Suomen pääkaupunkina. Siinä mielessä Helsinki kuuluu kokonaisuuteen, jonka nimenä on Suomi. Maa tarvitsee pääkaupungin ja pääkaupunkeja on kaikissa maissa. Toki joissakin maissa keskushallinnon toimintoja (esim. valtion päämies ja parlamentti) on sijoitettu eri kaupunkeihin kuten mm. Sveitsissä ja Etelä-Afrikassa. Meillä nyt Helsinki sattuu olemaan se pääkaupunki, koska Venäjän tsaari ja Suomen suuriruhtinas Aleksanteri ensimmäinen niin päätti.

      Olen itsekseni aika ajoin ihmetellyt, miksi Helsingissä ei ole keskeisen näkyvällä paikalla Aleksanteri ensimmäisen patsasta tai vastaavaa suurta monumenttia? Hänen rintapystinsä yliopiston kirjaston tontilla ei täytä sitä tarkoitusta.

      Kuvitusleikkinä sopii ajatella, mikä merkitysHelsingillä olisi, jos Suomen pääkaupunkina olisi jokin toinen kaupunki? Olisiko muka itsestäänselvää, etä Helsinki elättää muuta Suomea? Vaikka suhtaudunkin myötämielellä Helsinkiin, koska olen sielläkin asunut pari vuosikymmentä, niin silti haluan tähdentää, että kyllä koko Suomi vaikuttaa myös taloudellisesti pääkaupunkinsa suuruuteen. Helsinki voisi olla kiitollinen muulle Suomelle statuksestaan.

      • Mauno.Koivisto

        Helsingin suurin nähtävyys on Aleksanteri Suuren patsas, joka kaikkien suomalaisten on ehdottomasti käytävä katsomassa. Helsingin Aleksanteri Suuren patsas kuuluu yleissivistykseen!


      • Ei minulla ole tuohon vastaansanomista. Tietenkin Helsingistä on tullut kuvaamasi kaltainen siksi, kun siitä tuli Suomen pääkaupunki. Kiitos siitä Venäjän keisari, Suomen suuriruhtinas Aleksanteri I:lle, joka halusi keisarikuntansa osavaltion pääkaupungin lähemmäs koko valtakuntansa pääkaupunkia Pietaria.

        Jos pääkaupunki olisi pysynyt Turussa, nyt Turku ja sen ympäristö olisi Suomen ylivoimaisesti väkirikkain ja kehittynein alue, Suomen suurin elättäjä. Eikä olisi varmaa, että silloisesta pikkukaupungista Helsingistä olisi tullut edes Uudenmaan suurinta keskuskaupunkia, sellainen voisi olla nyt vaikka Porvoo.

        Mutta nyt on niin kuin on, ja oikein hyvä niin - ainakin tällaisesta helsinkiläisestä näkökulmasta nähtynä, ja onhan tämä tilanne nyt myös koko Suomen ja kaikkien suomalaisten et.


    • paloheinänpallonaamat

      Ennen helsinkiläiset sentään pesivät toistensa paitoja mutta nykyään nekin lähetetään Viroon pestäviksi.

      Ilman suomalaisen teollisuuden pääkonttoreita ja valtionhallinnon työpaikkoja Helsinki olisi pelkkä persläpi.

      Helsingissä on tulonsiirtoelättejä lukumääräisesti eniten koko maassa, satojatuhansia eläkeläiset mukaan luettuna.

      • peränero

        Heh! Sinä se jaksat luulla, että pääkonttorit ovat jotain pankkeja. Kepuli tuottaa siis luontoa paskovassa tehtaassa tavaran, tavara viedä Kotkaan ja sieltä pääkonttorin saatua maksun ulkomaille. Ilmankos Sipilän opeilla köyhyys kasvaa. Pääkonttorista hoidetaan yhtiön hallinnointia ja ulkomaankauppaa.


      • Liian.vaikeaako
        peränero kirjoitti:

        Heh! Sinä se jaksat luulla, että pääkonttorit ovat jotain pankkeja. Kepuli tuottaa siis luontoa paskovassa tehtaassa tavaran, tavara viedä Kotkaan ja sieltä pääkonttorin saatua maksun ulkomaille. Ilmankos Sipilän opeilla köyhyys kasvaa. Pääkonttorista hoidetaan yhtiön hallinnointia ja ulkomaankauppaa.

        Heh vaan, pääkonttorikaupunkiin menee yrityksen tulot.


      • sarjahukuttautuja
        Liian.vaikeaako kirjoitti:

        Heh vaan, pääkonttorikaupunkiin menee yrityksen tulot.

        Pääkonttorista hoidetaan yrityksen kirjanpito. Kepulandiassa kirjanpidon hoitaa yleensä täällä 'elätti Suomessa' koulutuksensa saanut tilitoimiston pitäjä.


    • saha_soi

      Eikös Keitele-Group perustanut liimapuupalkkitehtaan sinne Kemijärvelle joku vuosi sitten? Silloin kun siitä uutisoitiin, niin muistan toimittajan sanoneen, että kaikki valmis tavara menee vientiin. Ja Japani kai oli ykkösmaa, Sama puulaaki osti myös entisen Myllyahon sahan Alajärveltä ja laittoi sahan taas pyörimään.

    • Ilmeisesti minua on tänne kovasti odotettu, kun avaukseni heti kirvoitti tuollaista. Joo, enpä täällä visitoinut, kun oli tuota ”olympiaurakkaa”, eli kisojen tiivistä tsiigaamista tv:sta usealtakin kanavalta. Vaikka mitalisaaliissa kuudella ”mitskullamme” jäimme hieman jälkeen pienemmästä naapuristamme kai runsaasti yli 30 ”mitskua” saaneesta Norjasta, kaksi viimeistä kisapäivää toivat sentään lohtua meillekin. Kiitos siitä maaseutumme kasvateille Iivolle ja Kristalle. Kas, kun sitä ei ole täällä kepun ansioksi luettu;))

      No, oli minulla kyllä ohjelmassa muutakin, kuten naisvieras pitkän viikonlopun; onneksi hänkin urheilun ystävä niin, että muun mukavan ohessa voimme katsella myös tuota tv:n olympia-antia - hän tosin ohessa omiakin mieliohjelmiaan toisesta tv:stani.

      Mutta nyt lähden minäkin urheilemaan. Hiihtolenkille Paloheinän mainioille laduille. On hieno päivä siihen, pakkasta tosin 12 astetta miinuksen puolella, mutta ei haittaa, kun pukeutuu oikein. Aurinko paistaa täydellä terällä, joten pakkanenkin voi vielä hieman hellittää.

      Muutama näkyy innostuneen tänne tulostani niin, että on tehnyt minua tarkoittaen omiakin avauksiaan, mutta enpä viitsi niille osallistua. Tälle avaukselleni voin vielä palata illemmalla lenkiltä tultuani, aterioituani ja kentien pienen päivälevonkin otettuani. Nyt näkemiin!

    • Vaaka_kuppi

      Helsinki kuluttaa monella tapaa ja paljon enemmän kuin muu Suomi. Helsinkiin rakennetaan kalliisti ja kulut kaikkineen ovat huippuluokkaa, myös sosiaaliset kulut.
      Asuminen Helsingissä on niin hintavaa että asumiskulujen tukia maksetaan ylettömät määrät, muista tuista puhumattakaan. Maksakoon vain veroja helsinkiläiset tästä kaikesta.
      Suomen kaikissa kolkissa tehdään töitä ja maksetaan veroja paikkakuntien hyväksi. Muu Suomi omistaa metsät, ei Helsinki mutta metsien tulot menee suurilta osin pääkaupunkiseudulle. Missä on Helsingin tuloa tuovat metsät, jäikö nekin luvusta pois?
      Aina kun asioita katsellaan vain yhdestä näkökulmasta vääristyneellä asenteella ei tasapainoa löydy ja vaakakuppi kallistuu väärään suuntaan.
      Suurkaupunki saastuttaa monella tapaa ja sekin lisää kuluja monin tavoin, myös terveydenhoitokuluja.
      Sen harhan että Helsinki maksaa muun Suomen kulut on omaksuneet vain itseään täynnä olevat luulottelijat.

      • ehdotuksia.kiitos

        Miksi mikään hallituksista ei ole muuttanut asiaa jos se on tärkeä ja jos se voitaisiin tehdä?

        SDP:n Rinne oli taannoin kovin huolissaan maaseudun elinvoimasta joten demareilta ei ole tulossa mitään muutosta.

        Mites kaupunkien sisäiset tulonsiirrot Eiralaiset elättää Kontulan porukkaa.

        tilanteen muuttamiseksi..


      • vhjkgyukyf

        Kapi reppana, Suomessa ei ole yhtään suurta kaupunkia, miten olemattomat voi elättää mitään


      • vhjkgyukyf kirjoitti:

        Kapi reppana, Suomessa ei ole yhtään suurta kaupunkia, miten olemattomat voi elättää mitään

        Ei ole Suomessa yhtään suurta kaupunkia, mutta kyllähän tämä Helsinki näkyy olevan jo kauhistuttava ihmisläjä eräille tällä palstalla. Pieni viihtyisä kaupunki tämä on vaikkapa New Yorkin, Los Angelesin, Pekingin, Shanghain, Delhin, Bangkokin, Kairon, Lontoon, Pariisin, Madridin, Moskovan ja Roomankin rinnalla - mainiten vain muutamia käymistäni kaupungeista.

        On niissä kauheita ruuhkiakin, ihmismassoineen, autoineen ja muine kulkupeleineen, mutta myös ihan viihtyisiä asuinalueitakin ja muita laajojakin alueita, joilla ihmiset viettävät mukavasti vapaa-aikaansa. Ihan mukavaa niissä on liikkua turistinkin, joka ei pelkää muita ihmisiä, sillä monenlaista näkemistä ja kokemista ne kaupungit tarjoavat.

        Noihin kaupunkeihin hyvin vertautuu tämä Helsinkikin, tosin paljon pienemmässä koossa. On nähtävää ja koettavaa ja paljon sellaista, jossa voi hyvin viihtyä. Sellainen on tämä laaja ja vehreä Paloheinän asuinaluekin, jossa n. parin neliökilometrin alueella asunee n. 6000 ihmistä, varsin väljästi. New Yorkissa on laaja keskuspuisto, niin on täällä Helsingissäkin, vielä laajempi. Sen pohjoisosan laitamalla olin tänään hiihtelemässä, ja moni muu näkyi tehneen saman ratkaisun.

        Suurin osa helsinkiläisistä oli kuitenkin töissään silloin kun me tuolla hiihtelimme. Eli tuottivat samaan aikaan myös koko Suomelle ja muille suomalaisille sitä hyötyä, josta nyt on ollut puhetta.


      • MaisPerseAUJombeJOHTO
        kapi_ kirjoitti:

        Ei ole Suomessa yhtään suurta kaupunkia, mutta kyllähän tämä Helsinki näkyy olevan jo kauhistuttava ihmisläjä eräille tällä palstalla. Pieni viihtyisä kaupunki tämä on vaikkapa New Yorkin, Los Angelesin, Pekingin, Shanghain, Delhin, Bangkokin, Kairon, Lontoon, Pariisin, Madridin, Moskovan ja Roomankin rinnalla - mainiten vain muutamia käymistäni kaupungeista.

        On niissä kauheita ruuhkiakin, ihmismassoineen, autoineen ja muine kulkupeleineen, mutta myös ihan viihtyisiä asuinalueitakin ja muita laajojakin alueita, joilla ihmiset viettävät mukavasti vapaa-aikaansa. Ihan mukavaa niissä on liikkua turistinkin, joka ei pelkää muita ihmisiä, sillä monenlaista näkemistä ja kokemista ne kaupungit tarjoavat.

        Noihin kaupunkeihin hyvin vertautuu tämä Helsinkikin, tosin paljon pienemmässä koossa. On nähtävää ja koettavaa ja paljon sellaista, jossa voi hyvin viihtyä. Sellainen on tämä laaja ja vehreä Paloheinän asuinaluekin, jossa n. parin neliökilometrin alueella asunee n. 6000 ihmistä, varsin väljästi. New Yorkissa on laaja keskuspuisto, niin on täällä Helsingissäkin, vielä laajempi. Sen pohjoisosan laitamalla olin tänään hiihtelemässä, ja moni muu näkyi tehneen saman ratkaisun.

        Suurin osa helsinkiläisistä oli kuitenkin töissään silloin kun me tuolla hiihtelimme. Eli tuottivat samaan aikaan myös koko Suomelle ja muille suomalaisille sitä hyötyä, josta nyt on ollut puhetta.

        Ei Tsadi toki mikään kauhistus ole. On vain tavallista typerämpien junttien tyyssija. He luulevat ymmärtävänsä muita paremmin mikä on koko maalle hyväksi.

        Kysympä vielä vaikka en vastausta varmaan saa: Miksi ihmiset siellä Tsadissa ovat ulospäinkin nähden niin itseensä kyllästyneen näköisiä.
        Elämänilo puuttuu olemuksesta. Paskantärkeys näkyy, kuten Sinullakin.


    • Faktaapukkaa_

      Nyt kun tuo nimimerkki S24uomlaineN sai korville, että raikaa, niin kohta tuo reppana tulee väittämään, että Helsinki hukkuu veteen. Mistä näitä.....

    • TotuusTuostakin

      Suomi elää viennistä. Se miten viennistä tuleva rahavirta sitten maan sisällä eri vaiheissa liikkuu, siitä tuossa "Uusimaa elättää muun Suomen" ajatusleikissä on kyse.

      Otetaan esimerkki. Äänekosken sellutehdas, Suomen teollisuuden viimeaikojen suurin investointi, se tuo noin 500 miljoonaa vientieuroa vuodessa. Siitä osa jää Keski-Suomeen ja lähimaakuntiin kantorahoina ja työläisten palkkoina, mutta iso siivu siirtyy "pääkonttoriin" Espoon Tapiolaan, jossa yhtiön hallinto on. Koska yhtiön verot määrätään työntekijämäärän, ei tuotannon arvonlisäyksen mukaan, Metsä-Group maksaa Äänekoskella tekemästään 100 miljoonan vuotuisesta voitostaan veroa suurimman potin Espoolle, ei sinne missä tulos tehtiin.

      Tuosta Espoon yhteisöverosta osa tasataan takaisin maakuntiin. Näin Espoon tuossa esimerkissä saama ansioton arvonnousu palautuu, ei välttämättä Ääkoskelle, vaan ylipäätään pienemmille paikkakunnille. Tarkasteltaessa vain tätä vaihetta rahavirroista, typerykset kuten Kapi, voivat vetään johtopäätöksen, että Uusimaa elättää muuta maata. Tarkastaeltassa rahavirtoja koko niiden arvoketjun ajalta, tilanne onkin päinvastainen tai ainakin neurraaali.

      Viennin veto on auttanut Suomen uuteen taloudelliseen nousuun. Metsäteollisuudella menee hyvin, autoja tehdään ennätystahtia, laivatilauksia satelee, Koneen hissit ja liukuportaat käyvät kaupaksi, Valmet toimittaa paperikoneita ja uusii vanhoja ympäri maailmaa, Metso toimittaa kaivosteknologiaa jne Yhteistä näille kaikille on, että varsinainen tuotanto, se tulojen lähde, on muualla kuin pääkaupunkiseudulla.

      Pääkaupunkiseudun suuria odotuksia edustaneet peliyhtiöt ovat tromahtaneet tai romahtamaisillaan. Rovio antoi tulosvaroituksen ja kurssi puolittui, Supercell ei saanut viime vuonna yhtään uutta peliä lanseerattua ja senkin arvo tippuu. Pääkaupunkisudulla vahva IT ala on ainoita supistuvia teollisuuden aloja maassamme. Palveluvienti, josta paljon kohkataan, kasvaa Lapissa ja Oulun seudulla paljon nopeammin kuin Helsingissä, ja tarkemmin tarkasteltuna palveluvienti koostuu pääasiassa muiden tuotteiden mukana tapahtuvasta myynnistä, esim Ponssen metsäkoneen edistykselliset tietokoneohjatut järjestelmät luetaan osaksi palveluvientiä.

      Helsinki on putoamassa niin kotimaan vauhdista kuin kansainvälisestä vertailusta. Osoituksena on asuntohintojen kääntyminen laskuun Tammikuussa, lasku oli Helsingissä selkeästi muuta maata suurempaa.

      • Jos noin olisi kuin sanot, ei tuohon tällainen typerys - sellaisenhan aina mielestäsi olen - keksi selitystä. Täytyy vain tyytyä ihmettelemään, että miksi sitten kuitenkin tämä Helsinki ja pääkaupunkiseutu ja eräät muutkin suurimmat kaupunkimme tuottavat rahallista ylijäämää, joka jaetaan sinne muualle Suomeen, jossa noin hyvin menee?

        Johtuisikohan se siitä, että se siellä muuallakin tuottava toiminta ideoidaan ja johdetaan täältä pääkaupunkiseudulta ja muista suurista kaupungeista? Ja siitä sitten ”poikii” fyrkkaa vähän tännekin? Kai sitten kepunkin menestys luodaan täällä Helsingissä, Apollonkadulla.

        Asuntojen hintakehityksestä eri puolilla Suomea olemme näköjään eri lähteiden varassa. Minun näkemissäni lähteissä hinnat täällä Helsingissä ovat kyllä edelleen niin korkeita, että esim. jossain Kalliossa sijaitseva yksiö maksaa saman verran kuin pienessä maaseutukaupungissa sijaitseva neljän huoneen ja keittiön asunto. Luulenpa, että jos myisin tämän naftin sadan neliön Paloheinän majani saisin tästä saamallani rahalla ostaa melkoisen kartanon sieltä Kepulandian perämailta.


      • TotuusTuostakin
        kapi_ kirjoitti:

        Jos noin olisi kuin sanot, ei tuohon tällainen typerys - sellaisenhan aina mielestäsi olen - keksi selitystä. Täytyy vain tyytyä ihmettelemään, että miksi sitten kuitenkin tämä Helsinki ja pääkaupunkiseutu ja eräät muutkin suurimmat kaupunkimme tuottavat rahallista ylijäämää, joka jaetaan sinne muualle Suomeen, jossa noin hyvin menee?

        Johtuisikohan se siitä, että se siellä muuallakin tuottava toiminta ideoidaan ja johdetaan täältä pääkaupunkiseudulta ja muista suurista kaupungeista? Ja siitä sitten ”poikii” fyrkkaa vähän tännekin? Kai sitten kepunkin menestys luodaan täällä Helsingissä, Apollonkadulla.

        Asuntojen hintakehityksestä eri puolilla Suomea olemme näköjään eri lähteiden varassa. Minun näkemissäni lähteissä hinnat täällä Helsingissä ovat kyllä edelleen niin korkeita, että esim. jossain Kalliossa sijaitseva yksiö maksaa saman verran kuin pienessä maaseutukaupungissa sijaitseva neljän huoneen ja keittiön asunto. Luulenpa, että jos myisin tämän naftin sadan neliön Paloheinän majani saisin tästä saamallani rahalla ostaa melkoisen kartanon sieltä Kepulandian perämailta.

        Puhut vain verovarojen kierrättämisestä. Kun tarkastellaan talouden rahavirtoja ja arvonlisäyksiä myös yritystasolla ja yksityisellä sektorilla, kuva onkin aivan toinen. Siinä se syy miksi kaltaisesi typerykset eivät ymmärrä asiaa.

        Yritykset "kotouttavat" maakunnissa tehdyt tulokset pääkonttoreihinsa ja maksavat veroja siellä missä se pääkonttori on. Hallintoväki on tarpeellista, mutta luetaan yritysten taseissa ja tuloslaskelmissa pelkäksi kiinteäksi menoeräksi ja pahimmillaan jopa riskiksi, siksihän toimintoja ulkoistetaan ja kiinteä kulu saadaan muuttuvaksi eräksi, tase ketterämmäksi. Tämä menoerä katetaan tuotannollisilla paikkakunnilla, sieltä raha virtaa pääkonttoriin. Verovarojen virta on sitten toisinpäin.

        Helsingin asuntohinnoista tuossa

        https://www.talouselama.fi/uutiset/asuntojen-hinnat-laskivat-tammikuussa-eniten-paakaupunkiseudulla/e3a1fb36-91a6-3a5d-9718-ec6e514045ac

        Tietysti lähtötaso on korkea, mutta trendi on ollut jo pari kolme kuukautta selkeä, Helsingissä hinnat putoaa enemmän kuin muualla. Kertoo, ettei kaupunki enää vedä porukkaa. Ei ole työtä, ei toimeentuloa kuten ennen.


      • TotuusTuostakin kirjoitti:

        Puhut vain verovarojen kierrättämisestä. Kun tarkastellaan talouden rahavirtoja ja arvonlisäyksiä myös yritystasolla ja yksityisellä sektorilla, kuva onkin aivan toinen. Siinä se syy miksi kaltaisesi typerykset eivät ymmärrä asiaa.

        Yritykset "kotouttavat" maakunnissa tehdyt tulokset pääkonttoreihinsa ja maksavat veroja siellä missä se pääkonttori on. Hallintoväki on tarpeellista, mutta luetaan yritysten taseissa ja tuloslaskelmissa pelkäksi kiinteäksi menoeräksi ja pahimmillaan jopa riskiksi, siksihän toimintoja ulkoistetaan ja kiinteä kulu saadaan muuttuvaksi eräksi, tase ketterämmäksi. Tämä menoerä katetaan tuotannollisilla paikkakunnilla, sieltä raha virtaa pääkonttoriin. Verovarojen virta on sitten toisinpäin.

        Helsingin asuntohinnoista tuossa

        https://www.talouselama.fi/uutiset/asuntojen-hinnat-laskivat-tammikuussa-eniten-paakaupunkiseudulla/e3a1fb36-91a6-3a5d-9718-ec6e514045ac

        Tietysti lähtötaso on korkea, mutta trendi on ollut jo pari kolme kuukautta selkeä, Helsingissä hinnat putoaa enemmän kuin muualla. Kertoo, ettei kaupunki enää vedä porukkaa. Ei ole työtä, ei toimeentuloa kuten ennen.

        Noin siis on ja noin on tapahtunut (linkistäsi):

        >>Koko maassa hinnat laskivat 1,9 prosenttia joulukuusta tammikuuhun. Pääkaupunkiseudulla laskua tuli 2,0 prosenttia ja muualla maassa 1,7 prosenttia.

        Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 0,5 prosenttia ja laskivat saman verran muualla maassa.

        Vuoden 2018 tammikuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 267 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 641 euroa ja muualla Suomessa 1 652 euroa.

        Viime vuonna asuntojen hinnat nousivat koko maassa reilun prosentin ja pääkaupunkiseudulla lähes kolme prosenttia. Kasvuvauhdin ei odoteta hidastuvan tänäkään vuonna<<

        Eipä ihan huonosti ole mennyt eikä ole vieläkään tällä pääkaupunkiseudulla)

        Muuten, nimittelet minua aina reppanaksi. Rohkenepa tulla pois sieltä puskastasi, rekisteröidy ja laita kuvasi profiilillesi! Sitten voisimme arvioida, kumpi meistä oikeastaan on reppana ulkoisestikin. Sisäinen reppanuutesihan selviö niin kauan kuin siellä puskassasi piileksit.


      • huomautusss

        Pieni huomautus, yhteisöveroa espoo saa vain noin 30%, kyseisen veron kantaa pääosin valtio ja seurakunnille pieni siivu. Nämä "pääkonttorihöpinät" merkittävinä varojen tuojina helsingille ovat täyttä sondaa.
        Helsingistä sanoisin sen verran että siellä käy töissä muualta noin 100 000 ihmistä, siis niitä jotka maksavat kunnalisveronsa muualle kuin helsinkiin. Jos siellä onkin suhteessa tuplasti enemmän valtion työpaikkoja (30 000) ei se tuossa suhteessa merkitse mitään. Valtionhallinnonkin porukasta taitaa enemmistö olla kirjoilla muualla kuin Helsingissä.


      • ulosraittiiseen
        kapi_ kirjoitti:

        Jos noin olisi kuin sanot, ei tuohon tällainen typerys - sellaisenhan aina mielestäsi olen - keksi selitystä. Täytyy vain tyytyä ihmettelemään, että miksi sitten kuitenkin tämä Helsinki ja pääkaupunkiseutu ja eräät muutkin suurimmat kaupunkimme tuottavat rahallista ylijäämää, joka jaetaan sinne muualle Suomeen, jossa noin hyvin menee?

        Johtuisikohan se siitä, että se siellä muuallakin tuottava toiminta ideoidaan ja johdetaan täältä pääkaupunkiseudulta ja muista suurista kaupungeista? Ja siitä sitten ”poikii” fyrkkaa vähän tännekin? Kai sitten kepunkin menestys luodaan täällä Helsingissä, Apollonkadulla.

        Asuntojen hintakehityksestä eri puolilla Suomea olemme näköjään eri lähteiden varassa. Minun näkemissäni lähteissä hinnat täällä Helsingissä ovat kyllä edelleen niin korkeita, että esim. jossain Kalliossa sijaitseva yksiö maksaa saman verran kuin pienessä maaseutukaupungissa sijaitseva neljän huoneen ja keittiön asunto. Luulenpa, että jos myisin tämän naftin sadan neliön Paloheinän majani saisin tästä saamallani rahalla ostaa melkoisen kartanon sieltä Kepulandian perämailta.

        No mikset sitten osta?


      • TotuusTuostakin
        kapi_ kirjoitti:

        Noin siis on ja noin on tapahtunut (linkistäsi):

        >>Koko maassa hinnat laskivat 1,9 prosenttia joulukuusta tammikuuhun. Pääkaupunkiseudulla laskua tuli 2,0 prosenttia ja muualla maassa 1,7 prosenttia.

        Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 0,5 prosenttia ja laskivat saman verran muualla maassa.

        Vuoden 2018 tammikuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 267 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 641 euroa ja muualla Suomessa 1 652 euroa.

        Viime vuonna asuntojen hinnat nousivat koko maassa reilun prosentin ja pääkaupunkiseudulla lähes kolme prosenttia. Kasvuvauhdin ei odoteta hidastuvan tänäkään vuonna<<

        Eipä ihan huonosti ole mennyt eikä ole vieläkään tällä pääkaupunkiseudulla)

        Muuten, nimittelet minua aina reppanaksi. Rohkenepa tulla pois sieltä puskastasi, rekisteröidy ja laita kuvasi profiilillesi! Sitten voisimme arvioida, kumpi meistä oikeastaan on reppana ulkoisestikin. Sisäinen reppanuutesihan selviö niin kauan kuin siellä puskassasi piileksit.

        Osaan kyllä lukea ihan itse mitä linkin takana on, ei sinun taritse sitä enää tänne kopioida. Ai niin, et osaa itse asiaa esittää, siksi kopsaus. Ymmärrän.

        Kyse on siitä, että asuntojen hintatrendi on muuttunut viimeisen kolmen kuukauden aikana. Helsinki ja pääkaupunkiseutu ovat nopeasti laskevien asuntohintojen aluetta. Joulukuussa usein tulee notkahdus, se on hiljainen kuukausi asuntomarkkinoilla, mutta tammikuu yleensä korjaa tuon notkahduksen. Nyt ei, joten suunta on alas. Asuntojen hinta kun on indikaattori muulle talouden toimiliaisuuudelle alueella. Siis huonommin menee Helsingissä nyt kuin muualla.

        Edellä tuli selostettua tuo reaalitalouden, siis yksityisen ja yritysmaailman rahavirta. Se on se tärkein uutta jaettavaa tähän kansantalouteen tuova lähde, silloin kun taustalla on vientiteollisuus. Verotuloja ei voi kovinkaan kauaa jakaa jos ei tuoda uutta jaettavaa. Helsingin ja pääkaupunkiseudun vahvat vientialat, IT ja peliteollisuus ovat supistuvia aloja juuri nyt, eikä näkymät kovin kummoiset ole. Supecellillä ei ole kohta mitä myydä kun viime vuonna ei saatu ainoatakaan uutta peliä markkinoille. Rovion veto hiipuu, kun Angry Birds ei lennä enää. Nokia jaksaa vielä vetää, mutta senkin tulosjulkistukseen sisältyi varoitus ja yhtiö aloitti yt:t. Toki 5G investointien odotettu kehitysbuumi pitä osakekurssin mukavassa myötätuulessä.

        Muualla sen sijaan menee entistä lujempaa. Metsäteollisuudessa paitsi sellun, myös aivan perussahatavaran vienti vetää oikein hyvin. Kasvun rajoittaja onkin lauhan alkutalven aikaansaama raaka-ainepula. Tukkia ei ole saatu metsästä korjattua ennenkuin nyt kun pakkanen paukkuu ja kovettaa maapohjan. Uusikaupunki lisää tänä vuonna 1000 työntekijää, Turun telakka kirjasi juuri uuden laivatilauksen, Metso ja Valmet ihmettelevät miten pärjäävät pulistelevien tilauskirjojen kanssa ja niin edespäin. Eihän tuo kasvu tietenkään jokaiseen maan kolkkaan ulotu, pienet paikkakunnat riutuvat kun väki vanhenee.

        Reppana nimitys kuvaa sinun ymmärrystäsi. Ulkonäköä en arvioi. Reppanuutesi todistat juurikin noilla asiaa ymmärtämättömillä avauksillasi ja kommenteillasi.


      • masurkkaojämpt
        huomautusss kirjoitti:

        Pieni huomautus, yhteisöveroa espoo saa vain noin 30%, kyseisen veron kantaa pääosin valtio ja seurakunnille pieni siivu. Nämä "pääkonttorihöpinät" merkittävinä varojen tuojina helsingille ovat täyttä sondaa.
        Helsingistä sanoisin sen verran että siellä käy töissä muualta noin 100 000 ihmistä, siis niitä jotka maksavat kunnalisveronsa muualle kuin helsinkiin. Jos siellä onkin suhteessa tuplasti enemmän valtion työpaikkoja (30 000) ei se tuossa suhteessa merkitse mitään. Valtionhallinnonkin porukasta taitaa enemmistö olla kirjoilla muualla kuin Helsingissä.

        Kepulien puheista saa sellaisen kuvan, että Kärsämäen kunnantalon työntekijät ovat yrittäjiä.


      • entinenkouluttaja
        TotuusTuostakin kirjoitti:

        Osaan kyllä lukea ihan itse mitä linkin takana on, ei sinun taritse sitä enää tänne kopioida. Ai niin, et osaa itse asiaa esittää, siksi kopsaus. Ymmärrän.

        Kyse on siitä, että asuntojen hintatrendi on muuttunut viimeisen kolmen kuukauden aikana. Helsinki ja pääkaupunkiseutu ovat nopeasti laskevien asuntohintojen aluetta. Joulukuussa usein tulee notkahdus, se on hiljainen kuukausi asuntomarkkinoilla, mutta tammikuu yleensä korjaa tuon notkahduksen. Nyt ei, joten suunta on alas. Asuntojen hinta kun on indikaattori muulle talouden toimiliaisuuudelle alueella. Siis huonommin menee Helsingissä nyt kuin muualla.

        Edellä tuli selostettua tuo reaalitalouden, siis yksityisen ja yritysmaailman rahavirta. Se on se tärkein uutta jaettavaa tähän kansantalouteen tuova lähde, silloin kun taustalla on vientiteollisuus. Verotuloja ei voi kovinkaan kauaa jakaa jos ei tuoda uutta jaettavaa. Helsingin ja pääkaupunkiseudun vahvat vientialat, IT ja peliteollisuus ovat supistuvia aloja juuri nyt, eikä näkymät kovin kummoiset ole. Supecellillä ei ole kohta mitä myydä kun viime vuonna ei saatu ainoatakaan uutta peliä markkinoille. Rovion veto hiipuu, kun Angry Birds ei lennä enää. Nokia jaksaa vielä vetää, mutta senkin tulosjulkistukseen sisältyi varoitus ja yhtiö aloitti yt:t. Toki 5G investointien odotettu kehitysbuumi pitä osakekurssin mukavassa myötätuulessä.

        Muualla sen sijaan menee entistä lujempaa. Metsäteollisuudessa paitsi sellun, myös aivan perussahatavaran vienti vetää oikein hyvin. Kasvun rajoittaja onkin lauhan alkutalven aikaansaama raaka-ainepula. Tukkia ei ole saatu metsästä korjattua ennenkuin nyt kun pakkanen paukkuu ja kovettaa maapohjan. Uusikaupunki lisää tänä vuonna 1000 työntekijää, Turun telakka kirjasi juuri uuden laivatilauksen, Metso ja Valmet ihmettelevät miten pärjäävät pulistelevien tilauskirjojen kanssa ja niin edespäin. Eihän tuo kasvu tietenkään jokaiseen maan kolkkaan ulotu, pienet paikkakunnat riutuvat kun väki vanhenee.

        Reppana nimitys kuvaa sinun ymmärrystäsi. Ulkonäköä en arvioi. Reppanuutesi todistat juurikin noilla asiaa ymmärtämättömillä avauksillasi ja kommenteillasi.

        Kyllä tulee huono tilaanne kun eisaada enään ihmisi esim metalli alalle kun ammtikouluja ajetaan alas ei ole juuri uusia tulossakaan kun metlliala mei ole suosiossa vaikka töitä olisin


      • tohtoritietää
        kapi_ kirjoitti:

        Jos noin olisi kuin sanot, ei tuohon tällainen typerys - sellaisenhan aina mielestäsi olen - keksi selitystä. Täytyy vain tyytyä ihmettelemään, että miksi sitten kuitenkin tämä Helsinki ja pääkaupunkiseutu ja eräät muutkin suurimmat kaupunkimme tuottavat rahallista ylijäämää, joka jaetaan sinne muualle Suomeen, jossa noin hyvin menee?

        Johtuisikohan se siitä, että se siellä muuallakin tuottava toiminta ideoidaan ja johdetaan täältä pääkaupunkiseudulta ja muista suurista kaupungeista? Ja siitä sitten ”poikii” fyrkkaa vähän tännekin? Kai sitten kepunkin menestys luodaan täällä Helsingissä, Apollonkadulla.

        Asuntojen hintakehityksestä eri puolilla Suomea olemme näköjään eri lähteiden varassa. Minun näkemissäni lähteissä hinnat täällä Helsingissä ovat kyllä edelleen niin korkeita, että esim. jossain Kalliossa sijaitseva yksiö maksaa saman verran kuin pienessä maaseutukaupungissa sijaitseva neljän huoneen ja keittiön asunto. Luulenpa, että jos myisin tämän naftin sadan neliön Paloheinän majani saisin tästä saamallani rahalla ostaa melkoisen kartanon sieltä Kepulandian perämailta.

        joko sä otit ne dementtia lääkkeesi jos et niin ota jo ihmeessä


    • Ettei minua pidettäisi maaseutuvastaisena - jota en ole - on korostettava, että edellä sanomallani en todellakaan mollaa maaseutua ja sen ihmisiä. Maaseudullamme on paljon kaunista ja viihtyisää ja ihan kivoja ihmisiä, ja siellä tehdään myös paljon työtä, josta on hyötyä muillekin kuin vain tekijöilleen ja maaseudulle.

      Mutta totuus vain on, että maaseudulla ja sen pikkukaupungeissakaan ei ole ahkerimmillekaan eikä etevimmillekään edellytyksiä koko Suomea ja kaikkia suomalaisia hyödyttävään työhön siten kuin suurimmissa kaupungeissamme, etenkin täällä Helsingissä ja muulla pääkaupunkiseudulla. Vain sellaisissa on tarpeeksi niitä töitä ja työpaikkoja, joiden tulos tuottaa sitä, mitä noilla toisella avauksella esitetyissä tilastoissa on luettavissa.

      Ottaessani tällaista esiin tunnen pientä pistoa rinnassani siksi, että vaikka olen helsinkiläinen, en kuulu siihen koko maatamme parhaiten hyödyttävään väestöön. 47 vuotta elämästäni minäkin tosin työelämässä olin, kun jo 16-vuotiaana aloitin työurani, joka jatkui 63-vuotiaaksi. Kaikki nuo vuodet olin ainakin tekevinäni työtä, josta oltiin maksavinaan palkkaa. Kai vain pelkällä päivärahalla suoritettu varusmiesaikakin on luettava tuohon mukaan, kun silloisen eläkelain mukaan sekin oikeutti eläkkeeseen;))

      Mutta jo parikymmentä vuotta olen ollut ”vain” eläkeläisvaari. No, ehkä minä näin eläkeläisenäkin olen vielä suomalaisen keskivertoveronmaksajan tasolla, ehkä jopa hieman sen yläpuolellakin, joten pieni roponen minultakin vielä menee siihen kassaan, josta jaetaan myös sinne, jossa ei omilla pärjätä.

      ”Hyvä on hiihtäjän hiihdellä, kun hanki on hohtava alla”, runoili Eino Leino. Hyvä oli tällaisen vanhuksenkin hiihdellä tällaisena päivänä. Paloheinän hienoille metsäladuille en mennyt, kun niillä näkyi olevan ruuhkaa, vaan hiihtelin vain Paloheinän majalta lähteviä peltolatuja. Tarkoitukseni oli mennä tavalliseen tapaani Pitkäkosken majalle saakka, mutta sen verran viimaista oli noilla aukeilla, että käännyin takaisin Niskalasta, jolloin suunnitellusta 12 km:n lenkistä tuli vain 8 km:n lenkki, mutta hyvä niinkin. Monet minua nuoremmatkin näkyvät viettäneen tuonkin ajan vain tällä palstalla - tuottaen sitä tavanomaistaan.

    • KapiLängwitch

      "Simaa on kaunis järvi". Sima on juoma, ei järvi, tiedoksesi.

      "Suomen suurin puuterinaali..." Puuteri naali, kirjoitetaan erikseen, kait . Sitä en tiedä onko tuollaista naalia olemassa, mutta uskotaan kun sanot.

      • Sen sanoi Bruce Oreck, ja englanninkielessä Saimaa kirjoitettaisiin Simaa;) No, kyllä tekstissä nimi oli ihan oikein, minun kirjoitusvirheeni tuo oli. Tai kijoitusvihreeni, cittari Hietasta mukaillakseni;))


      • Ai, on ollut toinenkin "kijoitusvihre". Puuterminaali on kyseessä.


    • Olen esittänyt ongelman ratkaisuksi uutta maakuntamallia. Nythän tilanne on se, että niin kutsutut suuret kaupungit kattavat vain osan Suomen maapinta-alasta, jolloin syntyy tämä asetelma, jossa ikään kuin joku elättää jotakin. Jos esimerkiksi Helsinki kattaisi koko Suomen, niin eteläiseltä älömölöltä tipahtaisi pohja pois.

      Maakuntia pitäisi kuitenkin kehittää siten, että maakunnat kehittyvät pikkuhiljaa kaupungeiksi omaa luontaista tahtiaan. Näin ollen perinteisiä kunnan tehtäviä pitää siirtää maakunnalle. Tämä tasaisi jyrkkää eroa kaupunkien ja syrjäseutujen välillä. Tämä tietysti rasittaa erityisesti eteläsuomalaisia pormestareita, jotka joutuisivat tietysti tekemään jonkinlaisia kompromisseja, tai erityisestikin siksi, että valtaa katoaa hyppysistä.

      Toisaalta taas elättäminenhän on talouden tarkoituskin. Helsinki elättää käsittääkseni myös helsinkiläisiä, miksi tästä ei kukaan metelöi? Ilmeisesti heikon käsityskyvyn takia. Näyttää myös siltä, että kaupungistumisenkin moni vähälahjainen käsittää vain muutoksi etelään. Näinhän ei suinkaan tarvitse olla.

      Jos vaikka Helsinki äityisi tyhjenemään ja muuttamaan vaikka Kärsämäelle, niin kaupungistumistahan sekin olisi. Näin tietysti sillä edellytyksellä, että ihmisten kasautuminen on kaupungistumista. Kannattanee siis harkita hajasijoittamistakin yhtenä kaupungistumista edistävänä toimena, koska monet hihkuvat kaupungistumisen olevan maailmanlaajuinen trendi. Eihän tässäkään tapauksessa olisi muusta kysymys kuin ihmiskasan siirtämisestä toiseen paikkaan.

      Demokratiasta, tasa-arvosta ja ihmisen vapaudesta valita asuinpaikkansa lienee turha puhua. Se kaikuu kuuroille korville tässä sanelun ja pakkojen hallitsemassa finlandiassa, josta ei juuri muuta puutu kuin banaanin kasvamiselle suotuisa ympäristö.

    • Sinulla on hyvä kirjoitustaito ja kirjoitustesi sisältökin yleensä avautuu minullekin hyvin. Nyt en kuitenkaan oikein ymmärrä tarkoittamaasi.

      Niitä maakuntiahan nyt kai tulee, ja ne saanevat kaikki jokseenkin samanlaiset monipuoliset oikeudet ja vastuut. Mielestäni on jopa hullunkurista, että vajaan 70 000 asukkaan Keski-Pohjanmaa ja hieman yli 70 000 asukkaan Kainuu tulevat olemaan tasavertaisia 1 650 000 asukkaan Uudenmaan kanssa. Eli saanevat myös saman määrän erilaisia virkamiehiä ja muita maakunnallisia toimijoita kuin Uusimaakin.

      Kepuhan ilmoittaa pitävänsä koko Suomea tasavertaisena ja ajavansa erityisesti heikommassa asemassa olevien alueiden ja niiden ihmisten etua. No, niin nyt tapahtuu. Saman verran hyväpalkkaisia virkamiehiä tulee Kainuuseen ja Keski-Pohjanmaalle kuin Uudellemaallekin. Heidän työtaakkansa tulee olemaan hyvin paljon kevyempi kuin virkaveljillään Uudellamaalla. Mutta hyötyvätkö tuosta noiden maakuntien muut asukkaat, asukkaisen suuri enemmistö? Se on taas eri asia.

      • Siitä minulla ei ole tietoa, miten suunniteltu maakuntauudistus on ajateltu toteutettavaksi, mutta tässä asetelmassa katson, että tarvittaisiin eräänlainen väliporras hallinnoimaan kuilua, joka on syntynyt syrjäseutujen ja tiheiden asutuskeskusten välille.

        Muutoin kirjoituksessani ei liene epäselvää? Talous on sitä varten, että se elättää taloudessa toimivat ihmiset. Kaupunki-syrjäseutu-asetelma on vain rajanvetokysymys. Toisin sanoen kaupungistumista voi olla sekin, että väestö alkaa virrata perinteisistä cityistä kehittyville syrjäseuduille. Valtakunnassamme on aivan liikaa putkimallisia aivoja, joissa neste liikkuu vain yhteen suuntaan.

        Siitä olen kyllä pormestareiden kanssa samaa mieltä, että vaarana maakuntahallinnossa on se, että siitä muodostuu vain yksi byrokraattinen porras lisää.


      • Kamrer

        Aikamoista hölynpölyä tuo "sama virkamiesmäärä". Et taida oikein hallinnon periaatteita tuntea.


      • Kirveelle.olis.töitä
        Kamrer kirjoitti:

        Aikamoista hölynpölyä tuo "sama virkamiesmäärä". Et taida oikein hallinnon periaatteita tuntea.

        Kyllä ne kepusatraapit tiedetään. Sellaisia silmäänkusijoita ovat joka pitäjässä.


      • Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Siitä minulla ei ole tietoa, miten suunniteltu maakuntauudistus on ajateltu toteutettavaksi, mutta tässä asetelmassa katson, että tarvittaisiin eräänlainen väliporras hallinnoimaan kuilua, joka on syntynyt syrjäseutujen ja tiheiden asutuskeskusten välille.

        Muutoin kirjoituksessani ei liene epäselvää? Talous on sitä varten, että se elättää taloudessa toimivat ihmiset. Kaupunki-syrjäseutu-asetelma on vain rajanvetokysymys. Toisin sanoen kaupungistumista voi olla sekin, että väestö alkaa virrata perinteisistä cityistä kehittyville syrjäseuduille. Valtakunnassamme on aivan liikaa putkimallisia aivoja, joissa neste liikkuu vain yhteen suuntaan.

        Siitä olen kyllä pormestareiden kanssa samaa mieltä, että vaarana maakuntahallinnossa on se, että siitä muodostuu vain yksi byrokraattinen porras lisää.

        Olen samoilla linjoilla Seppo_Ilmarisen kanssa. Muuten en ymmärrä näitä tasaisesti käytäviä kinaamisia. Maaseutu tarvitsee kaupunkeja ja päinvastoin. Kaupungithan ovat syntyneet viljelijöiden ja käsityöläisten jne. tarpeesta käydä kauppaa. Kaupunkilaisetkin tarvitsevat ainakin ruokaa. Suomen maaseutuasutuksella on oma silloin järkevä peruste.

        Kuntien ja valtion väliin tarvitaan joku väliportaan hallinto nykyisen kuntaliittosekamelskan väliin. Kapin huoli virkamienmäärästä on outo, eihän nytkään Rautavaaralla ole yhtä monta virkamiestä kun Helsingissä.

        Hyvinvointivaltiossa paremmin tienaavat elättävät huonompiosaisia ihan riippumatta missä nämä asuvat Kontulassa vai Rautavaarassa myös Uudellamaalla on huonosti meneviä kuntia avun tarpeessa.

        Kysymys ei ole asuinpaikasta vaan tulotasosta kuka ketäkin "elättää" . Miksi Helsingissä asumista pitää tukea kun Espoon, Vantaan ja radanvarren alueilta löytynee halvempia asuntoja?


      • sulle_ja_mulle

        Pienemmille maakunnille on tulossa pienemmät budjetit ja täten on hallinto sopeutettava sen mukaan. Että turhaan olet huolissasi. Kyllä sinne Uudellemaalle tulee enemmän virkakoneistoa ellei nyt koko maakuntauudistus vielä heitä soteuudistuksen kanssa häränpyllyä.

        http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802212200759691_pi.shtml

        http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802232200767612_pi.shtml

        http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201802162200751175_u0.shtml

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701262200060678_uu.shtml?utm_campaign=uutisboksi_201511&utm_source=telkku


      • Vähäjärkee
        DV8_HellRaiser kirjoitti:

        Olen samoilla linjoilla Seppo_Ilmarisen kanssa. Muuten en ymmärrä näitä tasaisesti käytäviä kinaamisia. Maaseutu tarvitsee kaupunkeja ja päinvastoin. Kaupungithan ovat syntyneet viljelijöiden ja käsityöläisten jne. tarpeesta käydä kauppaa. Kaupunkilaisetkin tarvitsevat ainakin ruokaa. Suomen maaseutuasutuksella on oma silloin järkevä peruste.

        Kuntien ja valtion väliin tarvitaan joku väliportaan hallinto nykyisen kuntaliittosekamelskan väliin. Kapin huoli virkamienmäärästä on outo, eihän nytkään Rautavaaralla ole yhtä monta virkamiestä kun Helsingissä.

        Hyvinvointivaltiossa paremmin tienaavat elättävät huonompiosaisia ihan riippumatta missä nämä asuvat Kontulassa vai Rautavaarassa myös Uudellamaalla on huonosti meneviä kuntia avun tarpeessa.

        Kysymys ei ole asuinpaikasta vaan tulotasosta kuka ketäkin "elättää" . Miksi Helsingissä asumista pitää tukea kun Espoon, Vantaan ja radanvarren alueilta löytynee halvempia asuntoja?

        Kyse ei ole siitä kuka ketäkin elättää. Kyse on toimivasta ja terveestä yhteikunnasta, joka puhaltaa yhteen hiileen.
        Siinä asiassa Helsinki yrittää olla käenpoika, muun maan kustannuksella.


      • ketkäkenetkinelättää
        Vähäjärkee kirjoitti:

        Kyse ei ole siitä kuka ketäkin elättää. Kyse on toimivasta ja terveestä yhteikunnasta, joka puhaltaa yhteen hiileen.
        Siinä asiassa Helsinki yrittää olla käenpoika, muun maan kustannuksella.

        Muu maa on valtion elätettävänä, pääkaupunkiseutu pärjää omillaan ja antaa vielä omista verotuotoistaan sisäsuomen kunnille.
        Kuntatutkasta voi itse kukin käydä katsomassa kotikuntansa.
        Esimerkki:
        Pielavesi
        Kunnan verotulot
        2 870 €/asukas ( 3 414)
        Yhteisöverotulot
        306 €/asukas (217)
        Lainaa
        1 933 €/asukas (2 464)
        Toiminnan ja investointien rahavirta
        -476 €/asukas (-70)
        Valtionosuus
        4 014 €/asukas (2 532)
        Tuloveroprosentti
        20,75 % (21)
        Omavaraisuusaste
        57 %( 52)
        Velkaantuneisuus
        35 % (48)
        Kulujen ja tuottojen välinen erotus
        -6 874 €/asukas (-5 621)

        Helsinki
        Kunnan verotulot
        4 884 €/asukas (3 414)
        Yhteisöverotulot
        593 €/asukas (217)
        Lainaa
        2 518 €/asukas (2 464)
        Toiminnan ja investointien rahavirta
        -266 €/asukas( -70)
        Valtionosuus
        435 €/asukas ( 2532)
        Tuloveroprosentti
        18,5 % (21)
        Omavaraisuusaste
        78 % (52)
        Velkaantuneisuus
        53 % (48)
        Kulujen ja tuottojen välinen erotus
        -5 009 €/asukas (-5 621)

        Suluissa kuntien keskiarvo
        Huomio kiinnittyy kuntien verotuloihin ja valtionosuuksiin, valtionosuuksia annetaan peruspalveluihin, opetus ja kulttuuritoimeen ja verotulojen tasaukseen.

        Pielavesi: verotulot 2870e/asukas, valtionosuus 4014e/asukas
        Helsinki: verotulot 4884e/asukas, valtionosuus 435e/asukas
        Siis Pielavesi saa noin kymmenkertaisesti valtionosuuksia asukasta kohti verrattuna helsinkiin, Pielaveden omat verotuotot ovat vain noin reilu puolet valtionosuudesta, Helsingissä omat verotuotot ovat päinvastoin kymmenkertaiset suhteessa valtionosuuteen.
        Jos Helsinki saisi yhtä paljon valtionosuuksia kuin Pielavesi, tulisi kassaan joka vuosi noin 2500 miljoonaa enemmän, 20 vuodessa noin valtion budjetin verran.

        Pielavedellä ei ole juurikaan teollisuutta, rahavirrat tulevat maataloustuista ja valtionosuuksista, siis oikeastaan lähes kokonaan valtiolta.
        Espoossa valtionosuus on vielä pienempi 112e/asukas

        Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-9490180#Espoo
        Tuolta voi itse kukin käydä tarkistamassa haluamansa kunnan "madonluvut" talous, elinvoima, terveys, ilmapiiri.


    • stadiinmiljadrit

      helsinki saa maakunnissa koulutettua työvoimaa, jotka maksaa verot helsinkiin. muualla suomessa syntyneet muuttaa töihin helsinkiin. muualla käyneet kaikki koulut ja valmistuneet ammattiin. siinä tulee hesaan miljardien säästöt.

      • mooon.osvaara

        Tarkoitatko Elina Kottosta tai Duudsoneita.


      • KaupKesk-_

        stadiinmiljardit nimimerkki. Kirjoitti täyttä asiaa, kun Helsinki saa maaseudulta täysin koulutetun henkilön töihin. Siinä puhutaan isoista summista, jo yksilö tasolla kun näitä muuttoja on kymmeniätuhansia. Niin silloin voidaan sanoa että maaseutu auttaa Helsikkiä ja pääkaupunkiseutua yleensäkkin jo ruhtinaallisesti.

        Kun lasketaan että, etelä ja keskisuomen kunnat kouluttaa nuoret, lastentarha asteelta aina korkeakolulu tasolle saakka. Sitten he siirtyvät pääkaupunkiseudulle, valmiina maistereina lääkäreinä, insinööreinä ja lakimiehinä. Eikä pääkaupukiseudun ole tarvinnut laittaa euroakaan likoon heidän kasvatukseen ja kalliiseen koulutukseen.

        Silti esim, Kapilla on otsaa väittää että pääkaupunkiseutu, elättää koko muun suomen.
        Kun Kapin laskelmissa köyhin kunta pohjois karjalassa, tai lapin erämaakunta, edustaa vain muuta suomea. Sillä vaurasta eteläsuomea tai järvirikasta keskisuomea, jossa on kaikki helsinkiläisten kesäasunnot, hän ei näytä tuntevan lainkaan.


      • voevoevoejataasvoe
        KaupKesk-_ kirjoitti:

        stadiinmiljardit nimimerkki. Kirjoitti täyttä asiaa, kun Helsinki saa maaseudulta täysin koulutetun henkilön töihin. Siinä puhutaan isoista summista, jo yksilö tasolla kun näitä muuttoja on kymmeniätuhansia. Niin silloin voidaan sanoa että maaseutu auttaa Helsikkiä ja pääkaupunkiseutua yleensäkkin jo ruhtinaallisesti.

        Kun lasketaan että, etelä ja keskisuomen kunnat kouluttaa nuoret, lastentarha asteelta aina korkeakolulu tasolle saakka. Sitten he siirtyvät pääkaupunkiseudulle, valmiina maistereina lääkäreinä, insinööreinä ja lakimiehinä. Eikä pääkaupukiseudun ole tarvinnut laittaa euroakaan likoon heidän kasvatukseen ja kalliiseen koulutukseen.

        Silti esim, Kapilla on otsaa väittää että pääkaupunkiseutu, elättää koko muun suomen.
        Kun Kapin laskelmissa köyhin kunta pohjois karjalassa, tai lapin erämaakunta, edustaa vain muuta suomea. Sillä vaurasta eteläsuomea tai järvirikasta keskisuomea, jossa on kaikki helsinkiläisten kesäasunnot, hän ei näytä tuntevan lainkaan.

        Kunnat kouluttaa korkeakoulutasolle saakka?? no niimpä varmaan, voe pyhä yksinkertaisuus. Niinkö se takahikiän kunta maksaa Pentin ja Liisan korkeakouluopinnot? Milläs rahalla se sen tekee?


      • KaupKesk-_
        voevoevoejataasvoe kirjoitti:

        Kunnat kouluttaa korkeakoulutasolle saakka?? no niimpä varmaan, voe pyhä yksinkertaisuus. Niinkö se takahikiän kunta maksaa Pentin ja Liisan korkeakouluopinnot? Milläs rahalla se sen tekee?

        Meinaatko ettei pääkaupunki seudun ulkopuolella ole yhtään korkeakoulua.
        Et siis tunne Tampere, Turku, Jyväskylä Oulu seutuja, ne on myöskin kuntia.


      • voevoevoejataasvoe
        KaupKesk-_ kirjoitti:

        Meinaatko ettei pääkaupunki seudun ulkopuolella ole yhtään korkeakoulua.
        Et siis tunne Tampere, Turku, Jyväskylä Oulu seutuja, ne on myöskin kuntia.

        No mutta Pentti,ei ne kunnat maksa kaimasi ja Liisan korkeakouluopintoja, eikä korkeakouluja.


      • voevoevoejataasvoe
        voevoevoejataasvoe kirjoitti:

        No mutta Pentti,ei ne kunnat maksa kaimasi ja Liisan korkeakouluopintoja, eikä korkeakouluja.

        Pentille tietoa, mistä korkeakoulujen ja yliopistojen rahoitus tulee ja opiskelijat maksavat itse omat opintokulunsa, ei kunnat.
        http://minedu.fi/ohjaus-rahoitus-ja-sopimukset


      • moon.oikias
        KaupKesk-_ kirjoitti:

        stadiinmiljardit nimimerkki. Kirjoitti täyttä asiaa, kun Helsinki saa maaseudulta täysin koulutetun henkilön töihin. Siinä puhutaan isoista summista, jo yksilö tasolla kun näitä muuttoja on kymmeniätuhansia. Niin silloin voidaan sanoa että maaseutu auttaa Helsikkiä ja pääkaupunkiseutua yleensäkkin jo ruhtinaallisesti.

        Kun lasketaan että, etelä ja keskisuomen kunnat kouluttaa nuoret, lastentarha asteelta aina korkeakolulu tasolle saakka. Sitten he siirtyvät pääkaupunkiseudulle, valmiina maistereina lääkäreinä, insinööreinä ja lakimiehinä. Eikä pääkaupukiseudun ole tarvinnut laittaa euroakaan likoon heidän kasvatukseen ja kalliiseen koulutukseen.

        Silti esim, Kapilla on otsaa väittää että pääkaupunkiseutu, elättää koko muun suomen.
        Kun Kapin laskelmissa köyhin kunta pohjois karjalassa, tai lapin erämaakunta, edustaa vain muuta suomea. Sillä vaurasta eteläsuomea tai järvirikasta keskisuomea, jossa on kaikki helsinkiläisten kesäasunnot, hän ei näytä tuntevan lainkaan.

        Kurikan Ollila olikin melko koulutettu 'uskollisuudenvaloineen' ja muine jämpteineen. Nokian menestys ei johtunut Kim Jormasta.


    • hdfqghfdq

      Aina älistään rahasta, mutta jos helsinki eristettäisiin olisi se pian haaskansyöjien paratiisi.
      Raha ei ratkaise tiukan paikan tullen ja markkinatalous on muutenkin hyvin vahingollinen ympäristölle ja kansanterveydelle.

    • Kiitos avaukseni tuottamasta vilkkaasta keskustelusta! No, oikeastaan siitä pitäisi kiittää palstan omistajan, Aller Median, eikä minun, sillä sen kassaahan näille palstoille tulevat viestit kilauttelevat. Mutta kivaa tuo on ollut itsenikin nähdä, kertoohan se, että minua on tänne kaivattu. Siitä on tänne tultuani kerrottu muuallakin kuin tällä avauksellani, jopa yli 10 vuotta vanhoja avauksiani nostelemalla. Eipä täällä ole taidettu nähdä, että kenenkään muun noin vanhoja viestejä ketkään olisivat tallettaneet!

      Tämän avaukseni aihepiiri lienee nyt puoleltani loppuun käsitelty. Kivaa on poistua tällä erää mukavissa tunnelmissa. Tuskinpa ihan pian tulee aihetta tänne palaamiseenkaan, kun politiikassa ei näy tapahtuvan mitään uutta ja raflaavaa. Samaa sekavaa junnaamista ainakin eduskunnassa näkyy olevan niin Soten, tiedustelulakien kuten kaiken muunkin osalta.

      Puolueiden kannatuksessakaan ei näy nyt tapahtuvan juuri mitään muutosta. Ei tuo viimeinenkään gallup tosin pahalta näytä minun silmissäni. Yllättävintä on sen kommentoinnissa tuo, joka on viimeisenä lauseena tuon gallupin kommentoijalla. Eli onko todella niin kuin siinä sanotaan? Tässäpä siihen gallupiin - ja sen myötä hyvää yötä!

      xxxxxxxxxxxxxxxxx

      Keskusta lamaantunut

      Kolmantena oleva keskusta on pysynyt käytännössä samoissa lukemissa 15,5 prosentissa - nousua marginaaliset 0,1 prosenttiyksikköä.

      Puoluekoneisto ja kenttäväki näyttävät lamaantuneen odottamaan kesäkuun puoluekokouksen henkilövalintoja ja sitä, millaisen puoluetta repivän shown Paavo Väyrynen vielä onnistuu kevään aikana järjestämään. Edes Suomen talouden ja työllisyyden elpyminen ei keskustaa varsinkaan puolueen aktiiviväen ulkopuolella auta, sillä periaatteessa kaikki, mitä pääministeri ja puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä tällä hetkellä sanoo, koetaan enemmän tai vähemmän epäilyttävänä.

      Lisäksi monet talousahdingossa olevat maanviljelijät kokevat keskustan hylänneen heidät.

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/242807-il-us-gallup-kokoomus-yha-suurin-sdp-kuroo-sinisten-korpivaellus-jatkuu

    • soliferi

      Kyseessä ei ole oikea gallup vaan suurelta osalta nettikyselynä toteutettu soppa.

    • Kappasvuan

      Toisaalta koko muu maa elättää Uuttamaata, jonne on keskitetty runsaasti verovaroilla ylläpidettyjä toimintoja. Liiasta keskittämisestä kärsii koko Suomi, ja erityisesti pääkaupunkiseudulla asuvat.

      • totuusnäinpäin

        Tosiasiassa se koko muu elätetetään verovaroilla, joita eniten kertyy uudeltamaalta.


      • totuusnäinpäin
        totuusnäinpäin kirjoitti:

        Tosiasiassa se koko muu elätetetään verovaroilla, joita eniten kertyy uudeltamaalta.

        Toisaalta nämä tulot, mistä Uudellamaalla maksetaan verot on ansaittu muualla maassa.


      • päinnäintotta
        totuusnäinpäin kirjoitti:

        Toisaalta nämä tulot, mistä Uudellamaalla maksetaan verot on ansaittu muualla maassa.

        tarkoitatkos että uusmaalaiset käyvät maakuntansa ulkopuolella töissä? no, suuntaus on kyllä toisinpäin.


      • Näin.päin
        päinnäintotta kirjoitti:

        tarkoitatkos että uusmaalaiset käyvät maakuntansa ulkopuolella töissä? no, suuntaus on kyllä toisinpäin.

        Ei vaan päänkonttoreiden palkat maksetaan muualla tehdyllä oikealla töillä.
        Uudellamaalla on oikeitakin töitä, mutta helsikiloiset elävät muiden töillä 121%:sti.


      • päinnnäniinnn
        Näin.päin kirjoitti:

        Ei vaan päänkonttoreiden palkat maksetaan muualla tehdyllä oikealla töillä.
        Uudellamaalla on oikeitakin töitä, mutta helsikiloiset elävät muiden töillä 121%:sti.

        Pääkonttorit? joo, sieltä tulee ehkä promillen verran tuloja uudellemaalle. Helsinki työllistää 100 000 kaupungin ulkopuolista, revi siitä.


      • TutkijaOtaniemi
        päinnnäniinnn kirjoitti:

        Pääkonttorit? joo, sieltä tulee ehkä promillen verran tuloja uudellemaalle. Helsinki työllistää 100 000 kaupungin ulkopuolista, revi siitä.

        Valehtelet !!

        Helsinki itse kertoo omilla sivuillaan työllistävänsä 38 000 ihmistä, miten se voi työllistää 100 000 ulkopuolista jos koko henkilökunta on alle neljäsosa tuosta.

        https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/tietoa-helsingista/helsinki-tyonantajana/

        Helsingissä on muualla maassa tuotantoaan tekevien yritysten pääkonttoreita, joissa on tuhansia hallintotyöpaikkoja. Ne työpaikat maksetaan siellä muualla tehdyillä tuotoilla.

        Helsinki on kasvattanut väkilukuaan tällä vuosituhannella. Työpaikkojen kehitys onkin sitten ollut tahmeaa. Helsinkiin syntyi vuosien 2000 ja 2014 välisellä ajanjaksolla n. 7000 uutta työpaikkaa. Samalla ajanjaksolla Espooseen syntyi n.16 000 ja Vantaalle n. 18 000 uutta työpaikkaa. Helsinki siis kasvaa, mutta vain sellaisella väestöllä, joka ei tee töitä. Opiskelee tai tulee maahanmuuttajana, siis aiheuttaa kustannuksia kaupungille. Tässä onkin syy, miksi Helsinki on tippunut kansainvälisessä vertailussa rupusakkiin, mitä tulee taloudelliseen menestykseen. Oman kaupunginkin sisällä rahat käytetään tuottamattoman porukan paapomiseen. Ei mene montaa vuotta, ehkä maksimissaan 15, kun Vantaan tai Espoon on pelastettava Helsinki ja liitettävä alue itseensä. Muutoin tulee romahdus.


      • päinnnäniinnn
        TutkijaOtaniemi kirjoitti:

        Valehtelet !!

        Helsinki itse kertoo omilla sivuillaan työllistävänsä 38 000 ihmistä, miten se voi työllistää 100 000 ulkopuolista jos koko henkilökunta on alle neljäsosa tuosta.

        https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/tietoa-helsingista/helsinki-tyonantajana/

        Helsingissä on muualla maassa tuotantoaan tekevien yritysten pääkonttoreita, joissa on tuhansia hallintotyöpaikkoja. Ne työpaikat maksetaan siellä muualla tehdyillä tuotoilla.

        Helsinki on kasvattanut väkilukuaan tällä vuosituhannella. Työpaikkojen kehitys onkin sitten ollut tahmeaa. Helsinkiin syntyi vuosien 2000 ja 2014 välisellä ajanjaksolla n. 7000 uutta työpaikkaa. Samalla ajanjaksolla Espooseen syntyi n.16 000 ja Vantaalle n. 18 000 uutta työpaikkaa. Helsinki siis kasvaa, mutta vain sellaisella väestöllä, joka ei tee töitä. Opiskelee tai tulee maahanmuuttajana, siis aiheuttaa kustannuksia kaupungille. Tässä onkin syy, miksi Helsinki on tippunut kansainvälisessä vertailussa rupusakkiin, mitä tulee taloudelliseen menestykseen. Oman kaupunginkin sisällä rahat käytetään tuottamattoman porukan paapomiseen. Ei mene montaa vuotta, ehkä maksimissaan 15, kun Vantaan tai Espoon on pelastettava Helsinki ja liitettävä alue itseensä. Muutoin tulee romahdus.

        Noh Pentti, Helsinki on myöskin alue, kaupunki, puhutaan Helsingin työttömyydestä työllisyysasteesta, kuin myös työllistämisestä.
        Helsingissä siis käy töissä kaupungin ulkopuolelta 100 000 ihmistä ja maksavat veronsa kotikuntiinsa.
        Kuules Pentti, ne sinun "pääkonttorisi" tuovat palkkatuloveroa helsingile huomattavasti vähemmän mitä nuo 100 000 vievät pois.

        Näin oikeassa elämässä


      • NäinStadissa
        päinnnäniinnn kirjoitti:

        Noh Pentti, Helsinki on myöskin alue, kaupunki, puhutaan Helsingin työttömyydestä työllisyysasteesta, kuin myös työllistämisestä.
        Helsingissä siis käy töissä kaupungin ulkopuolelta 100 000 ihmistä ja maksavat veronsa kotikuntiinsa.
        Kuules Pentti, ne sinun "pääkonttorisi" tuovat palkkatuloveroa helsingile huomattavasti vähemmän mitä nuo 100 000 vievät pois.

        Näin oikeassa elämässä

        Oikeassa elämässä Vantaalle ja Espooseen on tällä vuosituhannella syntynyt kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja, Helsinkiin muutama tuhat, Noissa Aviapoliksen, Leppävaaran, Keilaniemen jne työpaikoissa käy paljon väkeä Helsingistä töissä. Enemmän kuin mitä muualta käy Helsingissä. Näin oikeassa elämässä.

        Helsinki ei ole pitänyt huolta, että sinne syntyisi ja siellä olisi uusia työpaikkoja. Helsinki keskittyy edelleenkin ylihintaisten asuntojen tekemiseen joissa maahanmuuttajat saavat asua yhteiskunnan antaman asumis- ja toimeentulotuen avulla. Näin oikeassa elämässä.


      • TerveMaalta

        Vähä ihme hömelöitä Statissa asuu kun ei muuta kuin ittensä tajua.


      • päinnnäniinnn
        NäinStadissa kirjoitti:

        Oikeassa elämässä Vantaalle ja Espooseen on tällä vuosituhannella syntynyt kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja, Helsinkiin muutama tuhat, Noissa Aviapoliksen, Leppävaaran, Keilaniemen jne työpaikoissa käy paljon väkeä Helsingistä töissä. Enemmän kuin mitä muualta käy Helsingissä. Näin oikeassa elämässä.

        Helsinki ei ole pitänyt huolta, että sinne syntyisi ja siellä olisi uusia työpaikkoja. Helsinki keskittyy edelleenkin ylihintaisten asuntojen tekemiseen joissa maahanmuuttajat saavat asua yhteiskunnan antaman asumis- ja toimeentulotuen avulla. Näin oikeassa elämässä.

        Faktaluvut osoittavat toista, Helsinki on 130% omavarainen työpaikoissa, työpaikkoja noin 400 000. Tosin sanoen 30% työntekijöistä tulee Helsingin ulkopuolelta. Tuosta jo päässä laskien saa 120 000. Helsinki toimii työssäkäyntialueena 26 kunnalle, kertoo myös wikipedia.
        NEljän maissa iltapäivällä ulosajotiet ovat ruuhkautuneet, junat täynnä, samoin paikallisjunat, Espooseen menevä metro ja joka suuntaan linja-autot. Huvikseenko "helsinkiläiset" joka päivä tekevät tämän manööverin, että lähtevät ulos kaupungista?

        Totuudelle et voi mitään.


    • KempeleenUkki

      Luulin jo, että munakarva-aliupseeri kapi olisi heittänyt veivinsä, mutta täällähän se tollisko edelleen höprehtii.herra paratkoon??

      • UusiUkki

        Tollommaksi on höperö käynyt koko ajan.


    • ikg

      Totta kapi puhuu ,helsigistä saan minäkin vuokratuloja neljästä kanikopista.Et kiitos vaan ja terveisiä maalta.

    • Vuorovaikutusta.kehittää

      Kaupungeissa käsitys kun maleksitaan jouten, että se tuottaa. Kun raha kiertää kehää palveluina, pitää sitä rahaa aina tankatakin siihen kiertoon, ja mistä tankataan ?
      Mistäpä muualta kuin maan tuotoista, joka pääosin muualla maassa. Ei Helsingissä kaupungilla kasva metsää tuotteina myyntiin, kyllä ne puut kaadetaan ja jalostetaan muualla maassa. Ei tule mitään maataloustuotteita, jotka elintärkeitä elämälle. Kyllä ne kaikki maan äitin annit tulee muualta maasta, se pientä mitä kukkapurkeissa ja kesäviljelmillä kasvatetaan Helsinkiläiset. Mutta kun tullut malli, että raha kiertää pääosin Helsingin kautta, siitä ottavat päältä, jopa niin että sai Helsingin kunnallisveroa laskea 0,5 %. -ihan käsittämätöntä ? kun kulut kasvaa mm pakolaisten tyyssijana. Jos kaikki pakattaisiin etelän kallioille laajassa maassa, ne loppuisi kumpikin. Maaseutu aitioituisi ja menisi luonnontilaan, risukkoa --hoitamanta peltoa ja niin edespäin- Etelän kallioilla tulisi nälkä ja vilu.
      Ei pääisi kerjuulle edes maaseudulle.

      Kaupunkeja pitäisi alkaa hajauttaa, "uusi kaupunkeja " ei pakata siihen ahdinkoon, joka jo olemassa. Jos se kaupunkilais malli kerta tulee. Sieltä käydään paljon maaseudulla töissä. Napanuorat pitää saada jo henkisestikin kaupunkien ja maaseudun välille paremmiksi. Kaupunkilaisia opettaa, mistä se elanto tulee, samoin maaseutua, että kuka on pöydässä syömässä, siihen sovittaa tuotteet.

      • nonnnniiiinnn

        "Maaseutu aitioituisi ja menisi luonnontilaan, risukkoa --hoitamanta peltoa ja niin edespäin- Etelän kallioilla tulisi nälkä ja vilu.
        Ei pääisi kerjuulle edes maaseudulle."
        No, tuo olisi lottovoitto helsingille, ei tarvitsisi enää kepulandiaa elättää ja mitä tulee elintarvikkeisiin niin helsinkiläisiä on nyt reilu promille eu kansalaisista, kyllä pelkkä eun ylituotanto elättää vaikka sata helsinkiä, ole huoletta.


      • Kohta.taas.itket
        nonnnniiiinnn kirjoitti:

        "Maaseutu aitioituisi ja menisi luonnontilaan, risukkoa --hoitamanta peltoa ja niin edespäin- Etelän kallioilla tulisi nälkä ja vilu.
        Ei pääisi kerjuulle edes maaseudulle."
        No, tuo olisi lottovoitto helsingille, ei tarvitsisi enää kepulandiaa elättää ja mitä tulee elintarvikkeisiin niin helsinkiläisiä on nyt reilu promille eu kansalaisista, kyllä pelkkä eun ylituotanto elättää vaikka sata helsinkiä, ole huoletta.

        Rahasi vähyyttä.

        Siinähän nyt sossukaveri on leveetä !
        MILLÄ SINÄKIN LEVEILET KUN APTEEKISSA JO RAHA LOPPUI.
        Ei ruoka kasva sossujen pellossa.


      • nonnnniiiinnn
        Kohta.taas.itket kirjoitti:

        Rahasi vähyyttä.

        Siinähän nyt sossukaveri on leveetä !
        MILLÄ SINÄKIN LEVEILET KUN APTEEKISSA JO RAHA LOPPUI.
        Ei ruoka kasva sossujen pellossa.

        Pankko sekosi ja alkoi viinanhouruissaan huutaa. Apteekissa on minulla aina rahat riittäneet, ettet vaan itse olisi joutunut jättämään siellä lääkkeet tiskille? Huutaminen viittaa vahvasti siihen.


    • Kallis.kolkka

      Demarit elää harhassa, sen näkee Kapistakin, ja aisankannattajansa yrittää siinä siipeillä heikolla längvitsillä. Ressukoille tulisi nälkä ilman maaseutua. Koohta Helsinki puoliksi maahanmuuttajia, heilläkin tapansa erilaiset kuin hienoina itseään pitävät parintonnin eläkeläiset Kapin tapaan.

      • täällämieoon

        No sehän on hyvä, että tulee uutta verta. Helsinkiin on muuttanut ihmisiä iät ja ajat. Maataloustuilla ja yritystuilla elävien jälkikasvun nauttima 'hartwallin pilsnerin' tai 'koffu' ovat nekin aikoinaan Helsinkiin muuttaneiden siirtolaisten tuotoksia.


    • Eilen illalla palstan jättäessäni arvelin näin: ”Tuskinpa ihan pian tulee aihetta tänne palaamiseenkaan, kun politiikassa ei näy tapahtuvan mitään uutta ja raflaavaa”.

      Väärässä oli arvelussani. Kokoomuksen Elina Lepomäki näkyy tuoneen varsin ”raflaavaa”, jota ei ole tarpeen käsitellä enempää tässä, kun sitä näköjään on jo käsitelty täälläkin. Kyllähän Elina ihan oikealla asialla on. Kepun kuin käärmettä pyssyyn ajama maakuntauudistus on täysin järjetön, jonka tavoitteina olisi 18 maakuntaa, joissa pienimmissä ei asukkaita edes sen vertaa kuin yli 1,5 miljoonan asukkaan Uudenmaan pienimmissä kunnissa. Ihan hyvät perusteet Elina näkee myös Soten torjumiseksi.

      Hallituksessa mukana oleva kokoomus ja sitä johtava puheenjohtaja Petteri Orpo ei tietenkään voi tässä tilanteessa julkisesti esiintyä vahvasti Elinan tukena. Mutta uskon, että ei tuo Elinan esittämä ole vain hänen yksityisajatteluaan, vaan kyllä siinä on ennalta sovittua tukea puolueeltaankin.

      Ihmettelen, että miksi suurin oppositiopuolue sdp ei pontevasti toimi noita kepun kärkihankkeita vastaan. Onko siellä liikaa ”punamultahenkeä”? Jos niin on, oppositio odottaa sdp:tä seuraavienkin vaalien jälkeen. Hallituksen muodostava kokoomus valitsee silloin kumppanikseen mieluummin kepun kuin sdp:n, päästäkseen sitä nöyryyttämään sen kärkihankkeita kumotakseen.

      Voi, voi sdp:tä, puoluetta, jota minäkin olen joskus kannattanut! Kenestähän puolue voisi kehittää uuden Paavo Lipposen? Ei ainakaan Antti Rinteestä ole sellaiseen, tuskin ”pikku-Antistakaan” eli Antti Lindmanista.

      • Kerro kapi miten maakunta on keskiportaan hallintona huonompi kuin nyt olevat kuntayhtymät? Joka kolkassa Suomea on nytkin joku kuntayhtymä ja joku siinä pitää olla jatkossakin Utsjokea myöden.

        Kuntayhtymien ja kuntien oy:den kautta kulkee hyvin suuret rahavirrat jotka ovat kansalaisilta salatut, yhtenä esimerkkinä Länsimetro jonka selvitys salattiin kuntalaisilta.

        Tiedätkö montako kuntayhtymää Suomessa on tällä hetkellä? Vihje paljon enemmän kuin 18


      • AvoinKysymys

        Lepomäki on ääri oikeistolinen kokkari. Miten entisestä demarista on tullut samanlainen? Siksikö kun pojasta on tullut tehtailija?


      • S24uomlaineN

        Jos Lepomäen ajatukset menevät läpi niin Orpo on entinen puheenjohtaja ja Kokoomus totaalisesti rikki. Se tietää Kokoomukselle pitkää oppositiotaivalta.

        Lepomäki aloitti Kokoomuksen puheenjohtaja kampanjan. Ajaako omaa vai Vapaavuoren asiaa jää nähtävästi.

        Vapaavuoren valinta tietäisi Kokoomuksen kannatuksen romahtamisen suuressa osassa maata.


      • TotuusTuostakin

        Kun taas kerran osoitat ala-arvoista asioiden taustojen tuntemusta, niin pieni kertaus reppanalle

        Tuo maakuntamalli oli SDP:n ja Vihreiden malli edellisessä hallituksessa, senpä vuoksi ne nyt ovat hiljaa kuin kusi sukassa. Normaalia oppositio ölinää, ei muuta.

        Kokoomus ei silloinkaan lämmennyt maakuntamallille, mutta hallitusohjelmaan sen valinnanvapauden hintana runnoi Keskusta ja nyt ollaan sen diilin armoilla. Jos ei maakuntia, ei sotea, eikä valinnanvapautta, joka toisi Kokoomusta lähellä oleville isoille terveysalan jäteille miljoonia asiakkaita, ja miljardeja euroja.

        Maakuntien sijaan edellisessä hallituksessa puhuttiin Sote-alueista. Sama asia eri nimellä. Määrä taisi olla 15, maakuntamallissa 18, siinäkään ei siis käytännön tasolla eroa. Edellinen hallitus ajautui samantyyppiseen umpikujaan uudistusta suunnitellessaan, ja lopulta kutsui apuun Sipilän, joka parlamentaarisen työryhmän kanssa sorvasi mallia ja se päätyi nykyisen hallituksen ohjelmajulistukseen.

        Lepomäki on oikeassa, ja Kokoomus vetää vielä liinat kiinni ennen vaaleja, nyt ei kannata tulevien vaalien ykköspaikkaa uhrata Kepun tavoitteita tukemalla. Lepomäki tunnetaan räväkkänä keskustelijana, joka ei pelkää esittää oikean laidan talouspoliittisia näkemyksiä tässä punaviherhömpän täyttämässä ilmapiirissä. Hyvä niin. Kokoomuksessa on laajempaakin tulea Lepomäelle ja Orpo ei voi piiloutua hallitusohjelman taakse, asiat edellä, niin on mentävä.


    • Jo toissailtana palstalta poistuessani arvelin, että tuskinpa ihan pian tulee aihetta tänne palaamiseen. Eilen illalla sitä kuitenkin tuli Elina Lepomäen raflaavan esiintymisen johdosta. Vielä kerran tänäänkin tuli aihetta, kun Sipilä näkyy pitävän uusia vaaleja ainoana vaihtoehtona, jos Sote kariutuu. Ei huono vaihtoehto, sanoisin!

      Ehkäpä nyt jäänkin odottamaan niitä uusia ennenaikaisia vaaleja ja vasta sellaisten tulon varmistuttua tulen tännekin niistä jotakin sanomaan. No, ehkä tulee niitä ennekin jotain mielenkiintoista, mutta nyt ei ole mitään sellaista näköpiirissä.

      Olen varsin kyllästynyt täällä esiintymiseen. Tämä korkea ikänikin siinä varmaan on vaikuttimena. En enää jaksa tai viitsi seurata poliittisia tapahtumia kovin tiiviisti. Muistini on heikentynyt ja kun en enää viitsi tutkia faktoja, niissä tulee lipsahduksia. Kirjoitustaitonikin on heikentynyt niin, että tulee kirjoitusvirheitä. Vuosituhannen vaihteessa kirjoitin yli 300-sivuiset muistelmani kahdessa kuukaudessa; sellainen jäisi nyt tekemättä. Eikä minulla ole Pystyyn_kuolleen taitoa tiivistää sanottavani pariin terävään lauseeseen, joten en voi yrittää silläkään tavalla. Eräiden täällä ahkeroivien ”pankkolängvitsiäkään” en viitsi opetella.

      Mutta ihmekö tuo, että on noin kuin sanon? Kekkonen joutui eroamaan presidentin tehtävästä kaksi vuotta minun nykyistä ikääni nuorempana, ja oli silloin jo täysi dementti. Sellainen en sentään koe olevani. Mutta ehkä jatkossa pyrin esittämään vielä jäljellä olevia kykyjäni enemmän muilla areenoilla kuin tällaisella palstalla. Onneksi sellaisiakin areenoja on.

      Tiiviiseen esiintymiseen täällä ei lisää sekään, kun tiedän, ettei täällä sanottavalla ole vähäisintäkään merkitystä politiikkaan, ei edes puolueiden kannatukseen. Eikä täällä pystyttäne muuttamaan kenenkään puoluekantaa. Itselläni se on vuosikymmenien saatossa vaihdellut, mutta täällä näkemälläni siihen ei ole ollut mitään merkitystä. No, ehkä kepu on sen johdosta tullut minulle entistäkin vastenmielisemmäksi, mutta ei kovin mieluinen ole ollut koskaan ennenkään.

      Pelkkää viihdettä tällainen vain on. Korkeasta iästäni huolimatta minulla on onneksi mahdollisuuksia muuhunkin, jopa tätä mukavampaan viihteeseen. Sellaista toi naisvieraani viikonloppuna, sellaista oli tänäänkin viikkojumpassani ja ihan lähiaikoinakin on myös paljon muuta, mm. yhteisöjeni kokouksia ja vierailuja, lähimatkoja ym… Jos tällaisissakin voimissani pysyn, varmaan taas jonkin kaukomatkankin keväällä teen.

      Täytyy vielä puuttua tuohon, kun joku tuossa ylempänä näkyy arvelevan, että minusta olisi tullut kokoomuslainen poikani edun vuoksi. Myönnän, että näin vanhalle isälle jälkeläisten etu on omaa etua tärkeämpi, mutta pojallani ei ole mitään tekemistä asiassa. En edes tiedä poikani puoluekantoja, luultavasti hän on samanlainen riippumaton ja roikkumaton kuin isänsäkin. Hänellä on kylliksi muuta ja tärkeämpää ajateltavaa kuin puoluepolitiikka. Niin on oikeastaan minullakin. Nuorempana olin siinä innokkaampi. Demareita kannatin omankin etuni mutta enemmän Suomen eduksi näkemieni asioiden vuoksi. Kauan jo olen ollut asemassa, jonka etua ei sdp puolueista parhaiten aja. Eikä nykyinen sdp mielestäni aja parhaiten Suomenkaan etua; puolueen nihkeä suhtautuminen mahdolliseen Nato-jäsenyyteemme on siitä esimerkkinä.

      Eiköhän tämä jo riitä tällä kertaa ja luultavasti hieman pitemmäksikin ajaksi. Tulen toki vielä taas tännekin, jos sellaiselle aihetta tulee, esim. ennenaikaisten vaalien tai jonkin muun merkittävän syyn johdosta. Vaikkapa vain ilahduttaakseni noita eräitä vain minusta ja minulle eläviä, antamalla heidän tyhjään elämäänsä sisältöä kertomalla itsestäni, sillä onhan niin kuin sanon profiilillani: ”Monessa olen mukana ollut, paljon nähnyt, paljon kokenut ja jotain vielä muistankin”. Ja on myös niin, kuin sanon profiilini lopuksi:

      Niin kauan, kun on veri suonissas,
      luut, jänteet lujina ja ominas,
      niin kauan älä pyri kohtalon
      majasta ahtaasta pois jalallas!

      (Omar Khaijam)

      Näissä ajatuksissa - näkemiin toivottavasti!

      • Miltä.tuntuisi

        Lakkoja odotellessa demarista.

        Jos täällä olisi sotilaallinen malli joutuisit aina aloittamaan : " herra majuri".


      • LukuTaitoinen
        Miltä.tuntuisi kirjoitti:

        Lakkoja odotellessa demarista.

        Jos täällä olisi sotilaallinen malli joutuisit aina aloittamaan : " herra majuri".

        Miksi kyselet kapilta. Oikeisto kokomuslainen se on. Lue ylempää. On yhtä vähän demari kuin sinä majuri.


      • Olisko-ääniharava
        LukuTaitoinen kirjoitti:

        Miksi kyselet kapilta. Oikeisto kokomuslainen se on. Lue ylempää. On yhtä vähän demari kuin sinä majuri.

        Sinäkö olet Kapi ?
        Jos, niin olithan SDP ehdokkaana, kai silloin on demari.
        Peräti 4 -ääntä tuli.


      • MaischiPeppuAUJombeJOHT

        Toimistotyöntekijänä (evp) Sinulla ei voi ollakaan faktoihin perustuvaa näkemystä sotilasasioista, mm NATO:sta.


    • SamaLevyPäällä

      Kaksi kuukautta ja yksi päivä päälle on tätä vuotta menty. "Harvakseltaan" palstalla pistelehtivä Kapi on kerennyt vain noin 120 viestiä kirjoittamaan tuossa ajassa, eihän se tee kuin keskimäärin 4 viestiä päivässä. Tähänkin avaamaansa ketjuun vasta vain noin 20 viestiä. Nekin usean päivän ajalla. Ei ole Kapi enää vedossa, parhaina palstan päivystysvuosinaan päivässä tuli hyvinkin tuo 20 viestiä.

      Sisältö Kapin viesteissä ei ole koko hänen liki 20 vuoden palstapäivystyksen aikana muuttunut. Tässäkin ketjussa on nähty ainaisen kepukaunan lisäksi "minua on täällä kaivattu" ihmettelyt, naisystävän vierailusta kertomiset, hiihtoretkien kuvaukset, kahdeksan lähtöilmoitusta, vakuuttelua kuinka ei ole demari, viikkojumpasta ilmoittaminen, "yhteisöjeni" kokouksista tiedottaminen, eläkkeen suuruudella rehvastelu, matkoille lähdöstä kertominen ja niin edespäin. Siis samaa kuin koko palstapäivystyksen ajan. Toki hiipumista osoittaa se, ettei sotilasuransa erinomaisuutta muistanut tällä erää korostaa, saati RUK:n todistusta esitellä.

      • YritäUudestaan

        Ei ole matikka oikein hallussasi.
        120 viestiä 60päivässä tekee laskujesi mukaan 4 viestiä päivässä


      • SamaLevyPäällä
        YritäUudestaan kirjoitti:

        Ei ole matikka oikein hallussasi.
        120 viestiä 60päivässä tekee laskujesi mukaan 4 viestiä päivässä

        Kiitos tarkennuksesta

        Jätin ne "rokulipäivät" pois jolloin kapi ei ole palstalla ollut. Siis keskimäärin vain puolet ajasta (kolmekymmentä kuudestakymmenestä) kapi palstaa päivystänyt tänä vuonna. Kaukana menneiden vuosien 300 päivää vuodessa tasosta,


      • SamaLevyPäällä kirjoitti:

        Kiitos tarkennuksesta

        Jätin ne "rokulipäivät" pois jolloin kapi ei ole palstalla ollut. Siis keskimäärin vain puolet ajasta (kolmekymmentä kuudestakymmenestä) kapi palstaa päivystänyt tänä vuonna. Kaukana menneiden vuosien 300 päivää vuodessa tasosta,

        Tietenkin tulin vielä vilkaisemaan tuon viimeisen viestini tuottamaa. Eipä näy tulleen muuta kommenttiani kaipaavaa kuin tuo viestisi, johon kohteliaasti vielä vastaan:

        Tarkkaan olet profiilini tsiigannut! Itsekin nyt kelasin profiiliani, ja näen, että oikeassa olet siinä, että n. 60 viestiä olen tänne tämän vuoden aikana laittanut. Viisi avausta näyn itse tehneeni ja moniaita viestejä näyn laittaneeni myös eräiden muiden avauksille.

        Joo, olen kyllä kertonut elämästäni yhtä ja toista, kun olette olleet siitä niin kovin kiinnostuneita ja kun minulla siitäkin kerrottavaa on. Toinen on tilanne sinulla ja noilla eräillä muilla minusta niin kiinnostuneilla, kun teillä ei ole mitään kertomisen arvoista itsestänne. Jos olisi, olisitte kyllä kertoneet. No, onhan teistä joku yrittänyt kertoa itsestään ja elämästään, Sveitsin tiluksiaan ja sen latuja esitellen, mutta huonosti tuollaisessa on käynyt, kun on heti jäänyt kiinni valheestaan.

        Se huono - tai hyvä - puoli meillä rekisteröityneillä on, että jälkemme täällä jäävät näkyviin. Toisin teillä siellä puskassanne. Aivan varmasti sinäkin olet päivystänyt täällä joka päivä, kun joka ainoalle avaukselleni olet tullut. Mahtoi tulla aika pitkäksi olympialaisten viimeisen viikon aikana, jolloin et nähnyt odottamaasi, kun silloin en palstaa avannutkaan!

        Nyt saat kyllä päivystää tätä palstaa kauemmin kuin viikon minua turhaan tänne odottaen. Sen lupaan ja lupauksessani pysyn - jollei viikon aikana tule ratkaisu ennenaikaisista vaaleista tai muuta hyvin raflaavaa. Mutta koeta kestää, ja kestäthän sinä, kun sinulla ei ole elämässäsi muuta kuin tämä palsta ja tämäkin vain siksi, kun minä täällä silloin tällöin vierailen. Jos olisi toisin, et siellä puskassasi lymyilisi vaan tulisit ihan omilla kasvoillasi tai ainakin rekisteröityneenä sanomaan sanottavasi. Voi sinua raukka reppanaa!

        Tämä on ehdottomasti viimeinen viestini ainakin muutamiin viikkoihin, jollei tule jotakin sellaista, johon edellä vihjaan.


      • Hyvä.veto
        kapi_ kirjoitti:

        Tietenkin tulin vielä vilkaisemaan tuon viimeisen viestini tuottamaa. Eipä näy tulleen muuta kommenttiani kaipaavaa kuin tuo viestisi, johon kohteliaasti vielä vastaan:

        Tarkkaan olet profiilini tsiigannut! Itsekin nyt kelasin profiiliani, ja näen, että oikeassa olet siinä, että n. 60 viestiä olen tänne tämän vuoden aikana laittanut. Viisi avausta näyn itse tehneeni ja moniaita viestejä näyn laittaneeni myös eräiden muiden avauksille.

        Joo, olen kyllä kertonut elämästäni yhtä ja toista, kun olette olleet siitä niin kovin kiinnostuneita ja kun minulla siitäkin kerrottavaa on. Toinen on tilanne sinulla ja noilla eräillä muilla minusta niin kiinnostuneilla, kun teillä ei ole mitään kertomisen arvoista itsestänne. Jos olisi, olisitte kyllä kertoneet. No, onhan teistä joku yrittänyt kertoa itsestään ja elämästään, Sveitsin tiluksiaan ja sen latuja esitellen, mutta huonosti tuollaisessa on käynyt, kun on heti jäänyt kiinni valheestaan.

        Se huono - tai hyvä - puoli meillä rekisteröityneillä on, että jälkemme täällä jäävät näkyviin. Toisin teillä siellä puskassanne. Aivan varmasti sinäkin olet päivystänyt täällä joka päivä, kun joka ainoalle avaukselleni olet tullut. Mahtoi tulla aika pitkäksi olympialaisten viimeisen viikon aikana, jolloin et nähnyt odottamaasi, kun silloin en palstaa avannutkaan!

        Nyt saat kyllä päivystää tätä palstaa kauemmin kuin viikon minua turhaan tänne odottaen. Sen lupaan ja lupauksessani pysyn - jollei viikon aikana tule ratkaisu ennenaikaisista vaaleista tai muuta hyvin raflaavaa. Mutta koeta kestää, ja kestäthän sinä, kun sinulla ei ole elämässäsi muuta kuin tämä palsta ja tämäkin vain siksi, kun minä täällä silloin tällöin vierailen. Jos olisi toisin, et siellä puskassasi lymyilisi vaan tulisit ihan omilla kasvoillasi tai ainakin rekisteröityneenä sanomaan sanottavasi. Voi sinua raukka reppanaa!

        Tämä on ehdottomasti viimeinen viestini ainakin muutamiin viikkoihin, jollei tule jotakin sellaista, johon edellä vihjaan.

        Hyvä Kapi. Hienosti asian totesit niin kuin aina. Sulla se sana on kyllä hallussa.


      • MaischiPeppuAUJombeJOHT
        Hyvä.veto kirjoitti:

        Hyvä Kapi. Hienosti asian totesit niin kuin aina. Sulla se sana on kyllä hallussa.

        Samaa änkytystä lähes 20 vuotta. Sitkeä toimistotyöntekijä (evp) ja melko omituinen myös.
        HO HOO, HO HOO!


      • SamaLevyPäällä
        kapi_ kirjoitti:

        Tietenkin tulin vielä vilkaisemaan tuon viimeisen viestini tuottamaa. Eipä näy tulleen muuta kommenttiani kaipaavaa kuin tuo viestisi, johon kohteliaasti vielä vastaan:

        Tarkkaan olet profiilini tsiigannut! Itsekin nyt kelasin profiiliani, ja näen, että oikeassa olet siinä, että n. 60 viestiä olen tänne tämän vuoden aikana laittanut. Viisi avausta näyn itse tehneeni ja moniaita viestejä näyn laittaneeni myös eräiden muiden avauksille.

        Joo, olen kyllä kertonut elämästäni yhtä ja toista, kun olette olleet siitä niin kovin kiinnostuneita ja kun minulla siitäkin kerrottavaa on. Toinen on tilanne sinulla ja noilla eräillä muilla minusta niin kiinnostuneilla, kun teillä ei ole mitään kertomisen arvoista itsestänne. Jos olisi, olisitte kyllä kertoneet. No, onhan teistä joku yrittänyt kertoa itsestään ja elämästään, Sveitsin tiluksiaan ja sen latuja esitellen, mutta huonosti tuollaisessa on käynyt, kun on heti jäänyt kiinni valheestaan.

        Se huono - tai hyvä - puoli meillä rekisteröityneillä on, että jälkemme täällä jäävät näkyviin. Toisin teillä siellä puskassanne. Aivan varmasti sinäkin olet päivystänyt täällä joka päivä, kun joka ainoalle avaukselleni olet tullut. Mahtoi tulla aika pitkäksi olympialaisten viimeisen viikon aikana, jolloin et nähnyt odottamaasi, kun silloin en palstaa avannutkaan!

        Nyt saat kyllä päivystää tätä palstaa kauemmin kuin viikon minua turhaan tänne odottaen. Sen lupaan ja lupauksessani pysyn - jollei viikon aikana tule ratkaisu ennenaikaisista vaaleista tai muuta hyvin raflaavaa. Mutta koeta kestää, ja kestäthän sinä, kun sinulla ei ole elämässäsi muuta kuin tämä palsta ja tämäkin vain siksi, kun minä täällä silloin tällöin vierailen. Jos olisi toisin, et siellä puskassasi lymyilisi vaan tulisit ihan omilla kasvoillasi tai ainakin rekisteröityneenä sanomaan sanottavasi. Voi sinua raukka reppanaa!

        Tämä on ehdottomasti viimeinen viestini ainakin muutamiin viikkoihin, jollei tule jotakin sellaista, johon edellä vihjaan.

        No niin, saatiin yksi lähtöilmoitus lisää tällekin päivälle. Huonohan Kapin esitys olisi ollut jos yhteen ehtottomasti viimeiseen lähtöilmoitukseen olisi tänään jääty.

        Ja tuli täydennystä myös kapin, palstan ylivertaisesti ahkerimman päivystäjän, liki 20 vuotta jatkuneisiin jankkauksiin, eli vuodatus kuinka muut palstaa jäävät päivystämään kun hän "lähtee" (puskaan).

        Nyt palstalaiset vedonlyönti:

        Milloin Kapi keksii jotain muuta sanottavaa kuin nuo ainaiset samat jankkaamiset. Oma vetoni on: Ei koskaan.

        Toinen veto: vieläkö tänään kapi vastaa puskasta- Oma vetoni. Kyllä. Ei mene kauaa.


      • Puusilmäisiä
        Hyvä.veto kirjoitti:

        Hyvä Kapi. Hienosti asian totesit niin kuin aina. Sulla se sana on kyllä hallussa.

        Sosialistit kovia kehumaan toisaan.


    • Jännissä.tunnelmissa

      Kannattaisko kapi tarkistaa kantaa. Kokoomus putoo, entinen puolueesi on noussut kärkeen.

      https://yle.fi/uutiset/3-10096785

      Kokoomus vai kepu nousee apupuolueeksi seuraavassa hallituksessa. Se ainoo jännättävä.

    • hallitus.kaatui

      Gallupin myötä eduskunnan paikkajako meni uusiksi! Hyvä SDP Suurin.

    • Toissailtana palstan jättäessäni sanoin: ”Tämä on ehdottomasti viimeinen viestini ainakin muutamiin viikkoihin, jollei tule jotakin sellaista, johon edellä vihjaan”. Tällainen oli se vihjaukseni, eli palstalle palaamiseni ehto: ”jollei viikon aikana tule ratkaisu ennenaikaisista vaaleista tai muuta hyvin raflaavaa”.

      Sellaista ”raflaavaa” tuli, että täytyy täällä käydä. Ensiksikin suuri yllätys oli tuo sdp:n nouseminen kannatetuimmaksi puolueeksi helmikuun gallupissa. Perusteita sille - samoin kuin kokoomuksen notkahduksellekin - on jo pohdittu mediassa, joten en ala niitä toistella, kun en ole asiasta edes erimielinen. En ole pahoillani joskus kannattamanikin puolueen noususta muuten, mutta sitä pelkään, että sdp:n johdolla mahdollisesti päädyttäisiin punamultahallitukseen. Kokoomuksen johdolla sinipunahallitus olisi todennäköinen, ja hallitus pääsisi purkamaan niitä maalle haitallisia maakunta- ja sotehimmeleitä, joita tämä kepujohtoinen hallitus rakentelee. No, tuo gallup kertoo kansan nykyisistä mielipiteistä ja vaaleihin on vielä aikaa - jollei niitä ennenaikaisia vaaleja tule.

      Edellä mainitsemaani ”raflaavampaakin” järjesti Väyrysen kansalaispuolue, kapu, joka potkaisi puolueen perustaja Väyrysen ulos puolueesta! Voi Paavo-parkaa! Kepu hylkii kunniapuheenjohtajaansa ja hänen uusikin puolueensa tekee samoin. Väykkyhän näkyy riitauttavan kapun johdon päätöksen, saa nähdä, miten siinä lopulta käy. Tuotakin asiaa on jo käsitelty mediassa ja näköjään tällä palstallakin, joten en siitäkään enempää. Kysyn vain, että voiko joku vielä ottaa Väykyn ihan vakavasti? No, onhan tällä palstallakin muuan, joka näkyy ottavan Väykyn ihan vakavasti. Tietenkin hän itsekin on vakavasti otettava, onhan hän laaja-alaisen kokemuksen omaava sotilas ja johtaja, joka hahmottaa hyvin kokonaisuuksia - eli näkee nikissään ilmoittamansa elämänsä kiintopisteen olevan joka toisessa tällä palstalla;))

      Tuopa herätti mielessäni kysymyksen nyt palstaa selattuani: Mitähän nuo eräät kokevat saavansa siitä, kun ottavat minut yhtenään esille, mm. tallettamiaan vanhoja avauksiani nostellen tai niistä pätkiä omille avauksilleen laittaen? Eräälle on tullut hirmuinen trauma siitä, että 40 vuotta sitten ylenin siellä sotaväessä kapteeniksi. Traumaansa purkaakseen hän itse on tehnyt itsestään majurin. Tuskinpa se hänen traumaansa auttaa, mutta huvittahan hän sillä ainakin sotaväestä jotain tietäviä! Saanevatkohan nuo minua aina esillä pitävät siitä henkisiä orgasmeja? Ehkä fyysisiäkin orgasmeja saa tuo yksi, sillä vaikka hän minua vanhukseksi nimittelee, silti hän ”näkee” minut aina alastomana ja varmaan kiihottavana silmissään. Vaikka hän usein otsikoi avauksensa keskusta ja jotakin muuta, tekstissään jo toisessa lauseessaan ottaa esille sen, joka mielestään on hyvin paljon keskustaa ja kaikkea muutakin merkittävämpi.

      Joo, vanhushan minä jo olen, eikä siinä kai mitään hävettävää ole, pikemmin arvostettavaa sivistyneen ihmisen mielestä. Lienenköhän peräti vanhin täällä vielä visitoivista? Menneiden vuosien ”palstakumppaneistani” jokseenkin kai ikäiseni Oiva H on edesmennyt, samoin minua jonkin verran nuorempi Seppo H, keriksenä tai cittarina paremmin tunnettu. Edesmennyt on myös minua muutaman vuoden vanhempi hyvä palstakaverini, kerran tapaamanikin uusi-ukki, jonka haamu kyllä näkyy tänne vielä kirjoittelevan. Mutta minä tässä vielä keikun, antaen elämänsisältöä noille muutamille itseäni nuoremmille. Hiveleehän sellainen mieltäni niin, että täytyy olla varuillaan, etten liikaa ylpistyisi!

      Tämän enempää en nyt täällä viivy. Ei minua silti täällä unohdeta, siitä varmasti saatte pian todisteita. Niitä en jää itse katselemaan, sillä tuskinpa tuo esille ottamani demarien nousu ihan pian mihinkään erityiseen johtaa, tuskin tuo Väykyn ja puolueensa tilannekaan johtaa mihinkään muuhun kuin että samanlainen hupi jatkuu. Vai muodostuisiko tuosta tragedia kepun kannalta? Tuskin kuitenkaan ihan pian, eli jospa vihdoin viimeinkin saisin olla ainakin muutaman viikon täällä käymättä!

      • demarikapiainen

        Tuli kapille taas tarve puoli juttua itsestään kertoa. Säälittävää


      • Ps.

        Voi, että olen tyhmä! Kuinka väärin Väyrystä arvioinkaan tuossa edellä. Pakko tulla vielä esittämään siitä anteeksipyyntöni. Viisas mies hän on. Toinen viisas mies avasi silmäni:

        >>Historian tutkija, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka kommentoi Väyrysen käänteitä lauantaina purevaan sävyyn.
        – Tuplapotti Väyryselle. Näin hän pystyy tuhoamaan sekä Kansalaispuolueen että Keskustapuolueen. Jäljelle jää vain Väyrynen, hän kirjoitti Facebookissa<<

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243156-hassakka-paavo-vayrysen-ymparilla-hammensi-keskustan-puoluesihteerin-puoluekokous

        Onneksi en näy olleen ainoa tyhmä. Yhtä tyhmä on ollut myös kepun eduskuntaryhmän puheenjohtaja:

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243137-kuittailu-paavo-vayryselle-alkoi-heti-putoaisin-karryilta-nyt-jos-en-olisi-jo-aiemmin

        Tuolle, joka sanoo minun puhuneen itsestäni puoli juttua, myönnän, että en toki ole päässyt lähellekään niitä - ehkä häntäkin - jotka ovat puhuneet minusta moninverroin enemmän. Todella säälittävää minulta.

        Nyt voin huojentuneena jättää tämän palstan toistaiseksi.


      • Tulipahan.mieleen
        kapi_ kirjoitti:

        Ps.

        Voi, että olen tyhmä! Kuinka väärin Väyrystä arvioinkaan tuossa edellä. Pakko tulla vielä esittämään siitä anteeksipyyntöni. Viisas mies hän on. Toinen viisas mies avasi silmäni:

        >>Historian tutkija, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka kommentoi Väyrysen käänteitä lauantaina purevaan sävyyn.
        – Tuplapotti Väyryselle. Näin hän pystyy tuhoamaan sekä Kansalaispuolueen että Keskustapuolueen. Jäljelle jää vain Väyrynen, hän kirjoitti Facebookissa<<

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243156-hassakka-paavo-vayrysen-ymparilla-hammensi-keskustan-puoluesihteerin-puoluekokous

        Onneksi en näy olleen ainoa tyhmä. Yhtä tyhmä on ollut myös kepun eduskuntaryhmän puheenjohtaja:

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243137-kuittailu-paavo-vayryselle-alkoi-heti-putoaisin-karryilta-nyt-jos-en-olisi-jo-aiemmin

        Tuolle, joka sanoo minun puhuneen itsestäni puoli juttua, myönnän, että en toki ole päässyt lähellekään niitä - ehkä häntäkin - jotka ovat puhuneet minusta moninverroin enemmän. Todella säälittävää minulta.

        Nyt voin huojentuneena jättää tämän palstan toistaiseksi.

        Ajatteles tätä. Väyrynen palaa eduskuntaan kepun mandatilla mutta tietysti on opposiitiossa kepua vastaan. Ns. enemistöhallitus kutistuu parin edustajan varaan.
        Ei se vielä mitään. Siinä hallituksessa on mukana 1,5 % kannatusta nauttiva puolue, jolla on viisi ministeriä. Ennätys lajissaan historiassa.
        Ei tällanen hallitus voi kestää määräaikaiseen vaaliin asti. Jos demokraattinen maa vielä ollaan.


      • Et.tiennyt.Vai
        Tulipahan.mieleen kirjoitti:

        Ajatteles tätä. Väyrynen palaa eduskuntaan kepun mandatilla mutta tietysti on opposiitiossa kepua vastaan. Ns. enemistöhallitus kutistuu parin edustajan varaan.
        Ei se vielä mitään. Siinä hallituksessa on mukana 1,5 % kannatusta nauttiva puolue, jolla on viisi ministeriä. Ennätys lajissaan historiassa.
        Ei tällanen hallitus voi kestää määräaikaiseen vaaliin asti. Jos demokraattinen maa vielä ollaan.

        Demokratiassa riittää yksinkertainen enemmistö.
        Oppositiossa on puolueita jotka tukee hallitusta, se
        nähty. Ei näitä yksi Väyrynen mihinkään keikauta.


    • Puhut.täyttä.passkaa

      "...Suuret kaupungit elättävät muuta Suomea..."

      Se on juuri päinvastoin. Ilman pieniä maailaiskaupunkeja pääkaupunkiseutu ei saisi leipää, lihaa, maitoa, ym. elintarvikkeita. Tai saisi mutta kaikki olisi tuotava ulkomailta.

      Uudenmaan vilja, liha ym. elintarviketuotanto ei riitä 1,5 miljoonalle asukkaalle.

      • NäinSeVainOn

        Keskivertotalouden menoista ruokaan ei mene puoltakaan, ei läheskään. Keskivertotaloudella on varaa hankkia muutakin ruokaa kuin vain lähellä tuotettua, jos se on parempaa. Suurten kaupunkien myönteinen vaikutus lähialueilleen ja kauemmaksikin on paljon merkittävämpi kuin maaseudun elintarviketuotanto. Sehän on tukiaisilla tuettua, suurimpina maksajina niiden suurimpien kaupunkien asukkaat. Kun ne suurimpia veronmaksajia ovat.


    • TosiasiaSeVainOn

      Mikä selittää Helsingin ylivertaista menestystä muihin kaupunkeihin ja kuntiin nähden? Ei sen teollisuus, ei sen valtakunnallisen sijainnin, ei sen sataman, ei oppilaitosten tai minkään muun ylivertaisuus..

      Sitä selittää vain sen pääkaupunkiasema. Siellä on maan hallinto korkeapalkkaisine virkamiehineen ja kaikki muu sellainen. Kaikkien puolueidenkin hallinto. Kepukin on helsinkiläinen.

      Jos Turku olisi pysynyt Suomen pääkaupunkina, paremmat edellytykset sillä olisi ollut nousta maan ykkösveturiksi. Jos vaikka Jyväskylästä, maan maantieteellisestä keskuksesta olisi tehty pääkaupunki, Helsinki olisi nyt pikkukaupunki sen rinnalla. Tärkeä vain Tallinnan laivaliikenneterminaalina.

      Tämän kanssa nyt on vain elettävä. Tosiasiat tunnustaen. Yleismaailmallinen ilmiö se kai pääkaupunkien suhteen on. USA:ssa tosin New York ja joku muukin kaupunki taitaa menestyä paremmin kuin pääkaupunki Washington.

      (Miksihän muuten tänä vastineeni ei meinannut millään mennä läpi. Tuli aina ilmoitus jostakin pitkästä komentosarjasta. Kuka tai mikä sitä komentosarjaa antaa ja miksi???)

      • Määmaalta

        Helsingissä asuu paljon todella töykeitä kaiken tietäjiä. Kerrassaan luotaan työntävä paikka.
        Tämänkin ketjun avaaja on todellisuudessa muuta kuin kuvittelee olevansa, yksinkertainen aliupseeri.


    • MyösGay

      Kävin täällä muutamia vuosia sitten ja muistelen kertomaasi. Olit ollut jonkun Oulun open kanssa saman peiton alla.
      Olitteko ihan yhtä ja miltä se tuntui kun pepussa ...

      • GaySvedängen

        Hyvältähän se mies miehessä!


    • Ei tässä pitkälle, aikomalleni tauolle täältä poissaolosta näköjään päästä. Kun aina vaan tulee uutta, ei tosin enää kovin yllättävää. Eli Sote- ja maakuntauudistus ei tulle menemään läpi. Ei ainakaan kepun haluamassa muodossa.

      Vastustuksen alullepanija hallituspuolue kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki ei ole enää yksin kannassaan. Puoluetoverinsa Susanna Koski näkyy tulleen kanssansa samoille linjoille. Samoilla linjoilla varmaan on myös kokoomuksen Hjallis Harkimo:

      >>Harkimo sanoi kuitenkin Iltalehden kolumnissaan äänestävänsä sen mukaan, mikä on parasta Suomelle, eikä sen mukaan, mikä olisi parasta kokoomukselle tai keskustalle<<

      Eiköhän vielä yksi lisää löydy, jonka jälkeen kepun hanke onkin ”kanttuvei”! Kun asia on siten kuin todetaan tuossa linkissänikin: >>Käytännössä Lepomäen lisäksi tarvitaan neljä kapinallista lisää hallituspuolueiden riveistä, jotta sote voisi kaatua<<

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243385-kaatuuko-hallitus-soteen-kapinan-laukaissut-lepomaki-en-pida-mitenkaan-annettuna-etta

      Eletään siis mielenkiintoisia aikoja, toivorikkaitakin, paitsi ei varmaan kepun johdossa, kun noiden harmien lisäksi on vielä se Väyrynen…

      Onko jonkun mielestä politiikka tylsää? Hyvin hauskaa se minusta on, kiinnostavaakin, vaikka eräille täällä näkyy olleen kiinnostavampi jokin muu - jääköön se nimeämättä;)) Näissä hauskoissa tunnelmissa - hyvää yötä kaikille!

      • ennustajaeukko_

        On varmaan kepulle pettymys mutta Vapaavuoren masinoivat ennenaikaiset vaalit taitavat hajottaa kokoomuksen. Se tarkoittaa että joko SDP tai kepu nousee suurimmaksi puolueeksi ja riitelevä kokoomus saattaakin huomata olevansa oppositiossa.

        Kokoomuksen hajoaminen on isompi asia kun soten kaatuminen se kuitenkin tehdään seuraavan hallituksen toimesta ilman valinnanvapautta. Kolmen kerroksen terveydenhoito silloin jatkuisi


      • Mukavaa.yötä

        Hheheh, et tosiaan, kannattaako edes katteettomia laupauksiaan laittaa.
        Heitä auki, että saatan piipahtaa, siihen tyyllin. Väyrynenkin nyt lupaillut, joitain lupauksiaan aina siirtää, nyt syksyyn, ja lyön vanhan karvahattuni vetoa, että se jatkuu vielä. Ihme mies, mutta ihmeellinen on taustansakin, menee nyt useamalla puolueella, käräjääkin siinä ohella tulossa..tuntuu jo että vanhamies yrittää liikaa ja mahdottomia. Eikä minulla suinkaan ole Paavoakaan vastaan silti mitään, nämä yrittävät on aina sydäntä lähellä, aina olleet. Ei niitä yrityksiäänkään niin tyhjästä potkaista, vaati harkintaa ja suunnittelua paljon.
        Ja mukava kun tulet ja olet, en ainakaan minä laita mitenkään hanttiin, kun sinuakin näin keskusta -suurinpuolue kiinnostaa. Laita kolummeihisi mukaan jotain sivullista, muutakin, se elävöittää sitä, iitse juuri rahasta koitin laittaa jotain -kömpelöä, mutta sitähän sen tulee täällä ollakkin.- Asiaa kuin turuilla praatattaisiin on palstan tarkoitus.


      • Niin.kai.sitten.käy

        Tulleeko siis ennenaikaiset vaalit. Niin Sipilä on sanonut jos hankkeet kaatuu. Tuleeko sitten toivomasi sinipuna vai pelkäämäsi punamulta? Ensimäinen vaihtoehto todennäköisempi näillänäkymin. Parempi se minun mielestä.
        Alkaiskohan maalaisliitto-kepun aika olla jo ohi meilläkin. Historiaan se on jäänyt muualla pohjoismaissakin.


      • HyväMuisti
        Mukavaa.yötä kirjoitti:

        Hheheh, et tosiaan, kannattaako edes katteettomia laupauksiaan laittaa.
        Heitä auki, että saatan piipahtaa, siihen tyyllin. Väyrynenkin nyt lupaillut, joitain lupauksiaan aina siirtää, nyt syksyyn, ja lyön vanhan karvahattuni vetoa, että se jatkuu vielä. Ihme mies, mutta ihmeellinen on taustansakin, menee nyt useamalla puolueella, käräjääkin siinä ohella tulossa..tuntuu jo että vanhamies yrittää liikaa ja mahdottomia. Eikä minulla suinkaan ole Paavoakaan vastaan silti mitään, nämä yrittävät on aina sydäntä lähellä, aina olleet. Ei niitä yrityksiäänkään niin tyhjästä potkaista, vaati harkintaa ja suunnittelua paljon.
        Ja mukava kun tulet ja olet, en ainakaan minä laita mitenkään hanttiin, kun sinuakin näin keskusta -suurinpuolue kiinnostaa. Laita kolummeihisi mukaan jotain sivullista, muutakin, se elävöittää sitä, iitse juuri rahasta koitin laittaa jotain -kömpelöä, mutta sitähän sen tulee täällä ollakkin.- Asiaa kuin turuilla praatattaisiin on palstan tarkoitus.

        Katteettomista lupauksista puheen ollen

        En katsonut enään jatkaa täällä, kehä pyörii, ilman päämäärää. Nyt tulin poikkeamaan, muutamaan päivään en ole näitä avannut, nyt jatkossa en avaa lainkaan. En ole vastaamassa mihinkään.
        Kirjoitan joskus toisaalle nimelläni, toinenpaikka nimimerkillä, ei ole Suomi24. Se riittää tähän ihan hyvin, sinne jo tullut oma porukkansa, jossa asiaa käsitellään pääosin.

        Toivotan kaikille hyvää jatkoa harrasteenne parissa, kuin muutenkin.
        Mukava teillekkin, kun on tälläisia avautmispaikkoja aattelle ym, mitä nyt mieleen tuleekaan.


      • Kuuluu.tapaoihinsa
        HyväMuisti kirjoitti:

        Katteettomista lupauksista puheen ollen

        En katsonut enään jatkaa täällä, kehä pyörii, ilman päämäärää. Nyt tulin poikkeamaan, muutamaan päivään en ole näitä avannut, nyt jatkossa en avaa lainkaan. En ole vastaamassa mihinkään.
        Kirjoitan joskus toisaalle nimelläni, toinenpaikka nimimerkillä, ei ole Suomi24. Se riittää tähän ihan hyvin, sinne jo tullut oma porukkansa, jossa asiaa käsitellään pääosin.

        Toivotan kaikille hyvää jatkoa harrasteenne parissa, kuin muutenkin.
        Mukava teillekkin, kun on tälläisia avautmispaikkoja aattelle ym, mitä nyt mieleen tuleekaan.

        Aina Kapi noin sanonut.


      • EiNiinVaanNäin

      • Olet.varmaan.erehtynyt

      • Ei.läpi.sepustuksesi

      • EiNiinVaanNäin
        Olet.varmaan.erehtynyt kirjoitti:

        Kapi se noin sanoo aina vähänväliä. Eikai Kapi majuri ole ?.
        Itse ainakin sanonut olevansa kapteeni ?

        Oletpa tosi tyhmä. Tyhmempi kuin luulinkaan. En olisi pitänyt sellaista mahdollisena.
        Oma aloituksesi se on "majuri". Oikeasti ehkä varuskunnan saunamajuri. Jonkun alikessun alainen. Kapteeni jossain taivaan korkeuksissa sinulle silloin.


      • Ihme.tyyppi
        EiNiinVaanNäin kirjoitti:

        Oletpa tosi tyhmä. Tyhmempi kuin luulinkaan. En olisi pitänyt sellaista mahdollisena.
        Oma aloituksesi se on "majuri". Oikeasti ehkä varuskunnan saunamajuri. Jonkun alikessun alainen. Kapteeni jossain taivaan korkeuksissa sinulle silloin.

        Niin..niin.
        Mutta kuka sen kirjoittanut ? Myönnä pois, että oma on nimimerkkisi.
        Itse kirjoitat, ja touhuat sen ympärillä.


    • VtnSk

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8464
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2297
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe