Kyllä se Aikido toimi kuten pitääkin

Aikido-Suurmestari

Aikidon filosofiahan on se, että vastustajaa ei pyritä vahingoittamaan, ja myös Suomen lainsäädäntökin sanoo, että itsepuolustuksen täytyy olla aina suhteutettuna vastarinnan vaarallisuuteen.
Olin tuossa eilen illalla kävelemässä kotiin kaupasta, kunnes nuorempi mieshenkilö tuli siihen örventelemään. En välittänyt, kunnes se otti sitten ranteesta kiinni ja muistin heti, että miten käsi repäistään irti (ei vahingoita kumpaakaan osapuolta) oikeaoppisesti. Tekniikan nimeä en muista, mutta samaa tekniikkaa opetetaan kaikissa lajeissa, joihin kuuluu ranne- ja kuristusotteista irrottautumisia (Myös naisten itsepuolustuskurssilla opetetaan)
Ja koska omaan Aikido-taustan (Peruskurssi, en ala rahoittamaan mitään lajiseuraa, jos samat jutut oppii ilmaiseksikin ja voi treenata saman henkisten kavereiden kesken) niin aattelinpa, että kyllä se Aikido toimii. Tosin ihmisestähän s eon kiinni, mutta Aikidon peruskurssilla kysiesen tekniikan huomasin.

4

142

Vastaukset

 • Riippuu ihmisestä, mikä toimii ja mikä ei, ei lajista.

  • Jos asia olisi näin, millään harjoittelulla ei olisi mitään väliä.

   Vapaaottelussa, varsinkin sen alkuaikoina kun otteluissa oli käytännössä kaikki (myös munillepotkiminen) sallittua, on nähty että kun kaksi ihmistä kamppailee, brasilialainen jujutsu ja paini ovat välttämättömiä taitoja ja nyrkkeily sekä thai/potkunyrkkeily erittäin hyödyllisiä.

   Kipupisteet, aikido ym. "kuolettavan tehokkaat" itsepuolustus roolileikit ei yksinkertaisesti toimi ellet ole muutenkin voimiltasi ja urheilullisuudeltasi täysin ylivoimainen vastustajaasi nähden.

   Ihminen ratkaisee myös ja täyskontakti kilpakamppailulla on yleensä taipumus jalostaa fyysisesti ja henkisesti kovempia ihmisiä kuin "gurujen" keksimillä mystisillä roolileikeillä.


 • Idiootit. Turha hippistellä jostai harmooniasta kun nyrkki on naamassa.

  Harrastakaa juoksua ja nyrkkeilyä, jotta on kuntoa, reflexiä blokata väistää tai juosta haneen.

  Aikido on täyttä paskaa ja totaalisen epärealistinen. Onnittelut kuiteskin, että päihitit 8 promillen humalaisen. Ens kerralla GOOD LUCK.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.