PPO osuuskuntakokous 2018

Kuka_vastaa

Tiedustelin allaolevaa ylivieskan palstalla mutta hiljeni keskustelu kokonaan. Heräsi uusia kysymyksiä.. eikö he saa vai eikö he uskalla tai eikö he osaa vastata ? Todellisuudessa He eivät halua..kun...

Mitä on osuustoiminta? 
Eettiset arvo
- rehellisyys
- avoimuus
- yhteiskunnallinen vastuu
- muista ihmisistä välittäminen

Osuustoiminta on osuuskunnan puitteissa tapahtuvaa taloudellista, sosiaalista ja/tai kulttuurista toimintaa, jonka tarkoituksena on tarjota jäsenilleen näiden tarvitsemia hyödykkeitä ja palveluksia mahdollisimman edullisin ehdoin sekä jäsenten hyvinvoinnin turvaaminen.
Uusi osuuskuntalaki antaa mahdollisuuden jakaa ylijäämää meneillään olevalta tilikaudelta laaditun, osan tilikautta kattavan vahvistetun tilinpäätöksen perusteella. Edellisen tilikauden ylijäämän jako on mahdollista, jos se on vapaata omaa pääomaa, josta varojen jako on mahdollista.
Palautus voi olla niinikään suurempi kuin merkintähinta

Onko Osuuskunta PPO ylläolevien arvojen ja muun toiminnan osalta ajan tasalla ?
Vai olisiko toiminnasa kehitettävää jäsenien kannalta jossain asioissa ?

Miten jäsen voi vaikuttaa päätöksiin ?

82

2067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhatotuus

      missä suuriraha liikkuu, liikkuu hämärätkin!

    • TäälläSamaHuoli

      Kalajokilaakso lehti 5.3. 2018 " Kunnat ja kaupungit ovat huolissaan entisen PPO:n alueen dataverkon heikosta tasosta. Syyllinen on edesmenneen PPO:n johto kolmenkymmenen viimeisen vuoden ajalta. Se ajoi alas terveellä pohjalla olevan yhtiön eikä osannut edes myydä PPO:n rippeitä, vaan kenkkäsi ne Elisalle, josta julkisuudessa myös varoitettiin. Elisa perustettiin aikanaan tuomaan etelän rikkaille lisää rikkautta eikä kehittämään maan tietoliikennettä. " Kiitos viisaudestanne KorpiTassi, Kangasvieri, Kippola, Jokinen ja Männistö. Nyt ollaan langattomassa mobiiliyhteydessä niin. Mitä sillä PPO hallintoneuvostollakaan tehdään kun ei ajattele alueen parasta. Paras mitä voi tehdä on vaihtaa Elisa yhteydet DNA:han. Näköjään lehti sallii taas nimimerkit, nehän torpattiin silloin Vieska Energian myynnin aikoihin ja lähdesuojakin taisi pettää.

    • NytOnMarkkinat

      Taitaa tulla kohta melko riita jässiköistä kun pelkkää hameväen rekrytoidaan porukkaan että saa pääpukari piilottautua nyt jo hameitten alle eikä yksinomaan entisiin lahkeisiin.
      Joku siellä mättää osuuskunnan hallinossa kun ovi käy milloin mistäkin syystä mutta tulosta ei silti synny kuin ulkopuolisten avustuksella kun jaetaan pääomapalautuksia joita mainostetaan sijoitustuotoiksi.. Mielenkiintoista, joka toine syntyvä lapsi on kiinalainen..näin naisen raskaana !

    • selvitysmieskehiin

      ja minä lehmän lentävän, siitei tuu maankunavalkena ikuisena selvää PPO,sista kuka on saanut ja kuka hävinyt rahansa, vai hallinnon raskausko syö varansa.

    • KykyPoikienPajasta

      Arvo tuli kotiin, kertoi että oli tehnyt 26 M€ liikevaidolla 7,7,M€ tuloksen. On se kova poika. Unohti mainita että yli 6 M€ tuli entisen oulun puhelimen raunioilta kun kaupunki päätti panna sen realisotavaksi kun ei tuottanut mitään, oli sitä ollut joku muu kuin Arvo fiksu aikoinaan hankkiessaan niitä osakkeita, voi olla että Arvon alennus näkyy myöhemmin taseessa syötynä pääomana, mitenkähän se ressukka vai mikä se oli tilintarkastaja sillä rajoitetulla evidenssillä tuon asian on kirjaillut lausuntoonsa.. joku hiiri oli kuulemma hypännyt ulos laivasta, pelkäsikö jotain vastuujuttua joka on odotettavissa..mutta olihan sinne uusi mehiläiskuningatar houkuteltu hunajapurkin ääreen "laajentamaan näkemystä" globaaleista markkinoista
      Saa nähdä mitenkähän käy, kauanko silmänkääntötemput tepsii kun kevään suosikki luomiväri on keltainen.. ei siis sininen eikä vihreä. !

    • niinaatteleisi

      lapsellahan on keltaiset päästöt...

    • munaataiei

      Sijoitusosuuskunta PPO:n toiminta on rikollista toimintaa. Välimiesoikeuden tuomarilta vain munat puuttui asian ratkaisemiseksi oikealla tavalla. Eipä ollut ukosta miestä puolustamaan oikeutta.

    • mikäpöaska
    • BerSkotti

      Komia on kuitenkin tuo perse.

    • ArkkukarinKioskinVahti

      Lopun kysymykseen.. ei voi kun valta on annettu muutaman ahneen käsiin jotka ei kunnioita lakeja vaan käyvät aina jäsenien rahoilla jäsenien aloitteita ja esityksiä vastaan. Rikollista toimintaa. Kysymyksiin ei vastata, ei oteta aloitteita käsittelyyn jne.
      Ois kirveellä töitä. No josko se valtakunnan tason käsittely kohta panee suitset niille kuonoon..eikun turpaan..vai mikä se ämyleillä onkaan.. ?

      Mitä on osuustoiminta?
      Eettiset arvo
      - rehellisyys
      - avoimuus
      - yhteiskunnallinen vastuu
      - muista ihmisistä välittäminen

      Osuustoiminta on osuuskunnan puitteissa tapahtuvaa taloudellista, sosiaalista ja/tai kulttuurista toimintaa, jonka tarkoituksena on tarjota jäsenilleen näiden tarvitsemia hyödykkeitä ja palveluksia mahdollisimman edullisin ehdoin sekä jäsenten hyvinvoinnin turvaaminen.
      Uusi osuuskuntalaki antaa mahdollisuuden jakaa ylijäämää meneillään olevalta tilikaudelta laaditun, osan tilikautta kattavan vahvistetun tilinpäätöksen perusteella. Edellisen tilikauden ylijäämän jako on mahdollista, jos se on vapaata omaa pääomaa, josta varojen jako on mahdollista.
      Palautus voi olla niinikään suurempi kuin merkintähinta

      Onko Osuuskunta PPO ylläolevien arvojen ja muun toiminnan osalta ajan tasalla ?
      Vai olisiko toiminnasa kehitettävää jäsenien kannalta jossain asioissa ?

      Miten jäsen voi vaikuttaa päätöksiin ?

    • Raaheen.matkaamme

      No, nyt on tärkeää mennä kokoukseen mukaan: Ehdotus luonnollisen henkilön mahdollisuudesta antaa valtakirja muillekin kuin puolisolle, ja välimiesmenettelyn muuttaminen riidanratkaisutapana osuuskunnan ja sen elinten ja jäsenten välillä.

    • aurinkolaskee

      Ottaen huomioon tulevat näkymät, ei paljon naurata!

      • ikää-on

        Valitettavasti asiat eivät ole kunossa kun katselee noita numeroita. Rivien välit on tärkeimmät. Annetaan vieläkin kovin ruusuinen kuva tulevasta vuodesta, vaikka todelisuudessa on jo löysät housuissa. Sijoituspaletti on suurelta osin seinissä ja rakentamisessa, kukaan ei kuitenkaa tiedä koko alasta yhtään mitään. Nyt olisi pitämyt irtaantua kaikesta rakentamiseen liittyvästä ja pistellä panostus aivan muualle.


    • heihalvatkorot

      Tulevat EKP koron nousut on ovella, rakentaminen hiljenee

    • SeinäLahooJaNiitäLiikaa

      Ja paljon tyhjää liiketilaa tarjolla joten niiden vuokrahintataso laskee ja niihin sijoittamisesta saatava tuotto pienenee jyrkästi koska kiinteistöissä korjausvelka kasvaa.
      Näpertelijät näyttää olevan ruorissa, ei visionäärit.

    • alkoi

      Lehto putoo..

      • Jatkotiedossa

        ..Arvo alkaa sijoittamaan varmaan siihen ? Siis jos entiset merkit pitää paikkansa...jakaa rahaa


    • PuliveivausKunniassa

      Mielenkiintoisia nämä sijoitusyritysten tulosjulkistukset kun voidaan 2,7 M€ liikevaihdolla tehdä 7 M€ voittoa.. ? On siinä kirjanpidolla ja tilintarkastajilla ihmettelemistä.
      Samaa linjaahan on vetänyt tämä arvo investorikin esikuntineen ja konserneineen..

    • arkkukarin-vaari

      Eihän tuola ole hallinossa kuin lakimiehiä/akkoja jokunen maajussi ja se ukko joka kulukee nenänalus karvoja kukkuroillaan. Rahat on rakentamisesa tai kiinteistöisä, taitaa olla vielä kaivoksisaki, joista ei tuottoja ole tulossa kymmeniin vuosiin jos silloinkaan. Sitä jo kokouksessa arvosteltiin. Se laajarunkonen nainen kehu kuitenkin rahojen olevan hyvin suojassa. Liekkö samalla lailla kuin Datamessa. Siittäkinhän sano se Korpitassi, että on ylösajovaiheesa ja tillaajia on tungokseen asti, kahen viikon päästä oli velekasaneeraus päällä.
      Pahaltä näyttää, laskusuhanne on jo porstuasa, miten sitten suu pannaan.
      Pelekäsivät, että valta kaapataan. Eikös se ole jo kaapattu omistajilta. Tästähän on osoitus se valtakirjaepisodi.

    • ArvonMorsiamelle

      Arvo rouva on ollut liikenteessä, viuhtoo ympäri ämpäri..pääosin ihan päättömästi jotta näyttäis fiiniltä. Isoa palkkaa nauttii mutta sille ei tule katetta..kauankohan hänen heinähatut tuollaisen voi hyväksyä. Kohta on tupa täynnä "henkilöitä" kun jäärät ei kestä jatkuvaa komentelua ja ilmanaikoista häsläämistä. Mistä ne otetaan 20 M€ tai 4 % liikevaihdosta jos käry käy..eikun on jo käynyt ja "hiljaa virtaa Don" kohti grande finalea.. ei niitä töppäyksiä saa lakaistua maton alle vaikka kuinka yrittäis vitkutella ja vetkutella..

    • eitykkääppoosta

      PPO/Arvolle kun myitte valokuidun Elisalle :Operaattoreita kiinnostaa vain helppo raha, ei niitä kiinnosta onko asiakkaalla nopea ja hyvin toimiva netti. Sen takia panostavat langattomaan verkkoon(4g/5g) kun siitä saa helpoimmalla voittoa. Kuitu on kallis vetää mutta siihenpä ne huonot puolet jääkin.
      Valokuidun nopeuteen/tiedonsiirtoon liittyen niin ovat jo tutkijat saaneet pari vuotta sitten sellaisia tuloksia että kaikki maailman nettiliikenne mahtuisi kulkemaan yhdessä valokuidussa, siinä sitä on 5G uskovaisille lisää ihmeteltävää.

    • 5gllä

      Nokia nousuu

    • KuidullaKulkee

      ..kyllä niille raha tulee siirtoverkkolaitteista.. joissa välit on kuidulla.. johon tarvitaan siirtolaitteita.. 5 G on isojen kaupunkien liikkuvan käyttäjän platformi jotka täyttyy nopeammin kuin ehtivät laajentaa tai lisätä kaistaa.. Se vain on näin !

    • mullemulleheti

      Kun Korpitassi myi PPO:n Elisalle oli Elisan kurssi noin 15€ nyt pyörii noin 38€. Onhan välillä kaapattu jo Anviakin. Diili oli siis Elisalle kertakaikkisen hyvä mutta PPO:lle ei. Riidat alkoivat kun se Korpitassi myi omin päin nimineen kaikkineen PPO:n. Hintakin oli aivan jotain muuta kuin olisi pitänyt olla. Kumallista on vielä sekin, että myyjää ja ostajaa edustaa nytkin sama lainoppinut. Lisäksi kaikki on perin salaista, vaikka onhan tietoja vuotanut ja vuotaa edelleenkin, onneksi.

    • PihtaritJoEsiin

      Milloin sitä rahaa tulee ? Täsmäyspäivä oli jo .. osakeyhtiö klausuuli.. mikähän se on sääntöjen mukaan osuuskunnissa.. ei taida olla kirjauksia..vai 8nko ?

      Onko kassat tyhjiä vai miksi ei ole kerrottu päivää koron maksulle? Kuka pihtaa ?

    • ArvoOnPaUskokaaJo

      Arvo on pa... ja mistäkö johtuu . No siitä kun on heinähattujen heila peräairossa joka ei ymmärrä kuin muka kiinteistöbisneksia ja moittii aina globaaleja markkinoita kun ne ei tottele hänen visioitaan.. jotka on hallitus ja hallintoneuvon ohjeistuksia.. mulle..mulle menttaliteetilla.
      Ottakaa jo aivot ja asiantuntijoiden neuvot huomioon ja toimikaa nyt edes jossain asiassa niiden pohjalta.. kun Teistä ei kenestäkään ole "ruutinkeksijäksi".

    • HuonotSijoittajatOllut

      Oisivat aikoinaan jättäneet ne elisan vaihtokaupassa tulleet osakkeet myymättä.. hökäsynä niin ois sekin 5 M€ nyt kasvanut tuplaksi eli yli 10 M€:oon ja välillä tullut isot osingot 5 vuoden ajalta..
      Laskeppa sijoitusjohtaja paljonko on tällä kertaa taas jäsenet menettäneet osuuskorkoa.. osaatko ?
      Luulis sitä 180 M€ lähtöpotista riittävän "sijoitustuottoja" omistajille muutakin kuin kymppejä jos ois homma hanskassa.. mutta kun ei ole... globaalit markkinat ei tottele heinähattujen heilaa..

      • ElisaSkotti

        Köyhät vain vinkuu...


      • vinkuu
        ElisaSkotti kirjoitti:

        Köyhät vain vinkuu...

        Askottia ottaa henkeen kun vingutaan tosiasioita. Lyhyeksi meni myynti niin kuin Askotin polvihousut, onneksi klupitakki on piisalle pitkä.


      • InvaSkotti
        vinkuu kirjoitti:

        Askottia ottaa henkeen kun vingutaan tosiasioita. Lyhyeksi meni myynti niin kuin Askotin polvihousut, onneksi klupitakki on piisalle pitkä.

        Isossa Kirjassakin sanotaan, että älä anna witutukselle valtaa.


      • ljgc5
        InvaSkotti kirjoitti:

        Isossa Kirjassakin sanotaan, että älä anna witutukselle valtaa.

        On ko se sinun iso kirjasi jonkun aisankanattajan asianajajan käsikirja jossa noin himiöidään naisen elintä. Sukupuolielämän kirjelaatikossa sanoivat askotille seuraavaa.
        Voinko olla raskaanaa kun poika käytti kondoomia ja askotilla oli tampooni. Alkaahan se silloin jo heittämään purunvetäjää alaspäin niin kuin tehtyjä pisneksiäkin. Pahinta on, että toivoa ei ole erektiosta, ahaa elämykset on kaukana.


    • kysyväeieksy

      sivullisena olen seuranut jonkin aikaa kirjoituksianne jotka kaikki on lievästi negatiivisia, kysyn, vaan ei tarte vastata, että % paljonko olette sijoittamallenne-pääomalle saaneet tuottoa?

      • kuormasta-on-syöty

        Ei yhttään.
        Osuudenomistajat varsinkin vanhempi väki on maksanut osuusmaksun, liittymismaksun ja sitten kulutusmaksuilla kymmeniä vuosia kartuttaneet PPO:n omaisuutta. Se oli Elisalle myyntihetkellä noin 200 miljoonaa (oikeasti markkinahinta ainakin tuon). Nyt markkinahinta on jotain 60 miljoonaa. Johonkin on kadonnut 140 miljoonaa pääomia. Korkoa ei siis ole saatu sijoitetulle pääomalle mutta pääomia on syöty tuo 140 miljoonaa. Tuosta 140:stä miljoonasta syödystä pääomasta on vain pieni osa päättynyt omistajien syötäväksi, suurin osa on hävinnyt esim. datamen konkussiin ja alihintaiseen Elisan kauppaan. Onhan lisäksi joitain muitakin täysin persiileen menneitä "sijoituksia" (Fingoode, masto, sisu, jne...) Pääomat eivät ole karttuneet vaan huvenneet ja näyttäisivät hupenevan edelleen pitkästä noususuhdanteesta huolimatta.
        Se, että on maksettu omistajille "korkoa ja jopa jättikorkoa" ei ole oikea ilmaisu kun samalla pääomat hupenevat. Eihän pääomien syönti ole koronmaksua. Korkohan on sitä rahaa joka on tuotettu pääomilla ja sillä rahalla pitäisi joka vuosi vahvistaa lisää pääomia.


    • voihanemätin

      Olipa selvää textiä, siis nyt osuuden omistajat on tilanteessa, että istu ja pala ja uskotella, että jospa se siitä, ilmesesti jos nyt osuutensa myy niin tappio on 140 milliä menetetyt laskelmalliset korot jaettuna osuuksien määrällä ja vrt kenenkin sijoitettuun pääomaan, arvaan etti myyntihalukkuutta kenellään ole, joten homma on takalukossa ja ilo on vain seurata #johtajien tekemisiä jäljellä olevalla potilla, paljon täytyy finannsitalous kohentua, että omilleen pääsettä

    • Voi-Voi-Voi

      Markkinaarvo näyttäisi nyt olevan enää vain 57,47 milj. €. Sen mitä Muka korkoina maksetaan niin pääomat häipyvät, onhan tämä erikoista sijoitustoimintaa. No, hyvä, että edes jotain saadaan tuosta lafkasta pois, mutei koskaan omiaan. Eikos se Kati Peltomaa luvannut jossain kokouksessa tuplata taseen ja maksaa 8% verottoman koron joka vuosi. Tavoite oli hyvä mutta taidot eivät vain riittäneet kuin oman palkkansa ylösvetämiseen (noin 8000€/kk tietojen mukaan edut)

    • tuumailijat

      Taseenhan olisi voinut tuplata kun Elisan kauppahinta olisi otettu Elisan osakkeina vaikka päivän hintaan. Silloin olisi korkoakin kertynyt oikeasti joka vuosi muutamia prosentteja Elisan osingoista. Lisäksksi hallintokulut olisi voinut painaa kolmanekseen. Datame- Masto ja muita pienempiä susia ei olisi kuitenkaan vältetty. Hallintoveuvostossa on sellaisia henkilöitä jotka eivät tiedä sijoitustoiminasta juurikaan mitää. Uskotaan kaikki mitä sudet tehnyt konklaavi kertoo.

      • IfSkotti

        Ittesikö siellä pitäisi istua? Turha märistä läikkynyttä maitoa, edes invalassa. Jos ja jos...


      • näinkö-on

        Mistä tämä ”jos” sitten kertoo. Itsekin tunnustat kaiken menneen kutakuinkin persiilleen. Onko sitten ohjaksissa olevat henkilöt olleet tehtäviensä tasalla, kun itsekin tunnustat toilaukset koko paskassa. Vahingot on olleet kuitenkin mittavat ja vastuuhenkilöt vain kehuvat taitojaan ja saavutuksiaan.


      • IfSkotti
        näinkö-on kirjoitti:

        Mistä tämä ”jos” sitten kertoo. Itsekin tunnustat kaiken menneen kutakuinkin persiilleen. Onko sitten ohjaksissa olevat henkilöt olleet tehtäviensä tasalla, kun itsekin tunnustat toilaukset koko paskassa. Vahingot on olleet kuitenkin mittavat ja vastuuhenkilöt vain kehuvat taitojaan ja saavutuksiaan.

        Keneksi sinä ressukka minua luulet?


      • ölkjg5r44
        IfSkotti kirjoitti:

        Keneksi sinä ressukka minua luulet?

        Askotiksi jossa ei ole mitään hyvää, vain pelkkää pahaa. Vihaat naisen elimiä, Nivalaisia ja maanviljeliöitä. Mistä pidät, kaikesta missä ei ole mitää oikeaa tai hyvää, vaan pelkkää pahaa.


    • korkiampamatematikkaa

      Käsittääkseni the osuudenomistajat saatte sijoittamaanne pääomaa takaisin feikkikorkoina, siis omaa rahaa, nähtäväksi jäänee em menetelmällä haihtuuko pääoma sijoitustominnan johdosta nopeammin niin, että lopussa saatujen/maksettujen "korkojen yht laskettumäärä jää pienemmäksi kuin alussa sijoitettu pääoma kenelläkin osuudenomistajalla oli.

    • PaaxeJaMarttaKopissa

      ..keneksi luullaan.. no raahen viisas..paxeskotti..heinähattujen sihteeriydestä kieltäytynyt.. jne.. samaa jengiä kaikki jotka yrittää väittää mustaa valkoiseksi.. vaan se ei mene niin.. usko jo, vahaamalla saa kiekurat js karvatkin jaloista jos ei ole muuta tekemistä.
      Pääomia sydään, korkoa eikä tuottoja kerry edes kuluja peittämään, kaikki kiinteistösijoitukset myyty alihintaan ja sisua maksetaan firman piikkiin vielä pitkään..
      Missä ne 47:t luuraa.. oikeissa firmoissa ois jo häkkikin heilahtanut..

    • täytyysevikalöytyä

      no, onko siellä kollegiota jotka päättää, vaiko yksi suhari ostaa ja myyy...eneneaikojaan?

    • IfSkotti

      Kiekurat js sydään? Enhän minä toki wittua vihaa.

      • justikifaatio

        Vihaat kaikkea sitä mille et mitään mahda, kuten vitulle maanviljelijöille ja Nivalaisille. Luulet olevas jotenkin fiksu mutta tyhmyytesi on kaikkien nähtävillä ja luettavissa mitä koitat saada aikaan. Askotiksi olet syntynyt ja askottina kuolet. Kamala kohtalo jolle et mahda mitään vaikka kuinka ruikutat.


      • IfSkotti
        justikifaatio kirjoitti:

        Vihaat kaikkea sitä mille et mitään mahda, kuten vitulle maanviljelijöille ja Nivalaisille. Luulet olevas jotenkin fiksu mutta tyhmyytesi on kaikkien nähtävillä ja luettavissa mitä koitat saada aikaan. Askotiksi olet syntynyt ja askottina kuolet. Kamala kohtalo jolle et mahda mitään vaikka kuinka ruikutat.

        Sinulta ei tuo oikeinkirjoituskaan näytä onnistuvan. En minä suinkaan ole ruikuttanut, vaan joku muu...Kun tuli puheeksi, niin wittuhan se on paras naida, vaikka se olisi sian otsassa.


      • IfSkotti

        Ruikutat Nivalalaisista, kavalieeri, praid kulkue, kamlaa , kun, Nivalalaisia, maanviljeliöitä. Mahtavaa äidinkieltä!


      • kjhd6753
        IfSkotti kirjoitti:

        Ruikutat Nivalalaisista, kavalieeri, praid kulkue, kamlaa , kun, Nivalalaisia, maanviljeliöitä. Mahtavaa äidinkieltä!

        Jouduitko ottamaan sen kielen pois kun lähdit sen possusi selästä suutelemaan. Siinäpä sinulle sitä kielioppia.


      • KlipuSkotti

        Pilkku mutta, nain? Penetraation, piste. Ei invalassa kannata sivistyssanoja käyttää, koska ei osaa edes niitä kirjoittaa.


      • possupaisti
        KlipuSkotti kirjoitti:

        Pilkku mutta, nain? Penetraation, piste. Ei invalassa kannata sivistyssanoja käyttää, koska ei osaa edes niitä kirjoittaa.

        Saitko suudeltua sitä possuasi vai panitko vain. Sivistyssanojako huohotit kun pilkulla ähelsit ja koitit päästä pisteeseen. Varo vain, että ei Nivalan isännät yhytä sua siellä kielletyillä leikeilläsi. Röhkäsikö vai pieraisiko partnerisi, vai tekikö molemmat penetraatiosi aikana.


    • vertauksellasovellus

      ei se Korpraali Aatukaan Kenraaleitaan kunnellut ja tulos oli--

    • OsaaviaHenkilöitäOlisi

      Suunnitteilla on varmaan Arvon raunioiden siirto jollekin sijoitusfirmalle joka voisi yrittää saada tuottoja aikaan kun ei oikein näillä nyt puikoisa olevilla onnistu mikään.
      Oliko uusi ulkopuolinen taho joka oli hankkinut osuuksia kysynyt " eikö tstolla tai hallinnossa ole yhtään sijoittamiseen perehtynyttä henkilöä ?" vastausta ei ollut kuulunut läsnäolevalta päättäjäkunnalta eikä ollet osanneet vastata yhteenkään sijoituksiin liittyvään kysymykseen.
      Jotain höpinää oli saatu sanottua että noudatetaan hallinnon linjaamaa sijotuspolitiikkaa ?
      Mitähän se on tuottoa odottavien omistajien kannalta ? Nyt kun syödään tasetta..joka vuosi !

    • deaht

      vastaus ed: seon syöpä!

    • kiinnostaapa

      Mitä osakkeita PPO/Arvolla onkaan?

    • kaskass

      iskit ytimeen

    • jaksaatätä

      Osuuskunta PPO:n omaisuudella perustetun Arvo xxxyyy Oy:n sijoitusten tuotto ylsi nipin napin plussalle 1/2 vuotis jaksolla. Puhdistamaton tuotto oli 0,7 % . Asetettu hallintoneuvoston tavoitte oli 8 %.

      Pääomasijoitukset jotka on ulkoistettu alan palvelun tuottajien hoitoon tuottivat voittoa osake- ja korkosijoituksien osalta mutta kiinteistösijöituksien tuotto painui pakkaselle. Suurin osa Arvon sijoituksista on kiinteistöitösijoituksia.

      Osuuskunta PPO:n pitkän ajan reaalinen sijoitustuotto on lupausten mukaan 8-10 % vuotta kohti.
      Sijoitustuottoa tarvitaan jotta osuusmaksulle luvatut tavoitteet täyttyvät. Muutoin toiminta on tappiollista ja syödään pääomia joihin kohdisttuu ja on todettavissa suuret kulut käyttöpääomissa ja toiminnan ylläpitämisessä. Tämä ei tue jäsenistön etua ja heille luvattuja visioita vaan palvelee toiminnassa mukana olevaa raskasta organisaatiota ja hallintokulurakennetta.

    • vaihtoon-tyrijät

      Kaikki tuo näkyy osuuden hinnassa. Markkinahinta on vain puolet tasearvosta. Markkinoilla ei siis ole luottamusta operatiiviseen johtoon, eikä puulaakin hallintoon muutenkaan.

      • KorkoSkotti

        Olen toistuvasti kertonut, ettei witutukselle pidä antaa valtaa. Invalassakaan.


      • öljcvygtft65q
        KorkoSkotti kirjoitti:

        Olen toistuvasti kertonut, ettei witutukselle pidä antaa valtaa. Invalassakaan.

        Askotti se vain meuhkaa tuon naisen värkin kanssa mutta vain virtuaalisesti. Valtakirja on anettu pystyville kavereille. Vallan on saanut valtakirjoilla ja valtakirjat viekkaudella ja konnuudella.


    • eujungi

      Kiinteistösijoitukset menee huomenissa vielä enemmän huonoon suuntaan, kun Trumpi huseeraa maaliman finansit ja velkojen korot kohoaa ylemäs kuin P-K ohjukset.

    • totuusejaluulo

      en oikein usko 8-10 % tuottoon / v, se selviää kun möis jonkunverraan..

    • ruuttusenhevonen

      ,,netto-tuottoa vois jäädä 0,1-0,8%/osake/v

    • eitykkääppoosta

      Paliohan on puhuttu tuosta valtakirjakikkailusta. Omistajajäsenille valtakirjojen antomahdollisuutta ei ole suvaittu kokouksissa, jos lie sekin on kikkailtu noilla ketkuiluilla. Eikös viime kokouksessakin ollut hallinnon "saamilla" valtakirjoilla melkoinen joukko nostelemasa käsiä ja hyppimäsä ylös ja alas. Eikös tuon pitäisi polliisien tutkia miten noita valtakirjoja on oikein hamstrattu.

    • NäinSeVainPutsataan

      Osuuskunta PPO:n aikoinaan ottaessa vastaan Oulun Puhelin Oy:n osakkeita joiden osalta on nimenä markkinoilla esiintynyt viimeksi Partnera oy niin onkin puliveivattu ne yo nimiselle firmalle johon ei oikeilla omistajajäsenillä ole mitään sanottavaa.. ainakaan nykyisen johdon julkituoman kannan mukaan.
      Osuuskunta PPO:n osuuskuntakokouksen päätöksien osalta voi olettaa toimitun tarkoitushakuisesti väärin. Pitäisikö aloittaa asiassa esitutkinta jos on vahva epäiys että työntekijät tai muutkin ovat hankkineet valtakirjoja asiakasomistajilta asiakasrekisteristä henkilörekisterisäännösten vastaisesti. Voi olla että osa valtakirjoista on ollut väärennettyjä. Kuka on tarkistanut ja hyväksynyt tiedot ?

      Valtakirjoja taas on epäilyjen mukaan käytetty kokouksen koolle kutsumiseksi, siihen osallistumiseksi ja siellä äänestämiseksi. Osuuskuntakokous, jossa jäsenet ei saaneet vaihdettua edustajia järjestettiin viime vuoden huhtikuussa.

      On epäiltävissä että rikoksista käskytettyinä oli työntekijöitä. Tutkittavia nimikkeitä olisivat salassapitorikos, henkilörekisteririkos, väärennös ja osuuskuntasääntörikos.

      Selvitettävä olisi edelleen, kenen aloitteesta mahdollisesti laittomiin toimiin on ryhdytty ja miksi hallintoa ei sallittu vaihtaa, oliko kokouksen osalta ennakkoon olemassa suunnitelma joidenkin tahojen toimesta jota kokouksessa sitten toteutettiin estäen kaikki tehdyt sääntöjen oikeuttamat toiminnot jopa vetäjien toimesta.

      Miksi asia ei etene vaikka on muitakin lainrikkomuksia ihan valtakunnan korkeimman tahon moittimana ? Missä mättää, kuka eliminoi asioiden oikaisut ?

    • tätäjatkuuaina

      Täällä kommentoi kaikenmaailman rihkamakauppiaat ja askotit sekä vahvana olettamuksena että myös hallinnon sekä tston henkilöt kaikkea vähänkin kriittistä palautetta joka on kaikilta osin laillista, mutta yhtään konkreettista faktaa kysymyksiin ei anneta selkeästi tarkoitushakuisesti. Kuka tai ketkä ohjaa medioita ja aina esittää asiat ihan käänteisesti miten ne todellisuudessa ovat ja ovat menneet.
      Yksi esimerkki. Kun Osuuskunta PPO ja se konserni-tytär yms yhtiöt myytiin elisalle saatiin julkituodusti 180 M€,, mutta esilletulleiden faktojen mukaan siitä oli vähennetty 30 M€ firmsn nimeltaä Datame tappioita sekä muitakin poistoeriä.
      Sen jälkeen on muka joka vuosi tehty voittoa jota jaettu jäsenille osuuskoron nimellä alkuperäisen veropelottelun toteumalla joka tuli voimaan vasta jälkeenpäin ns. kauppahetken deadlinen jälkeen.
      Nyt on markkina-arvo 56 M€.. taseessa 90 M€ mikäli pystyttäisiin realisoimaan.. tuskin... mutta edelleen markkinoidaan toimintaa sijoitusyhtiönä jolla menee hyvin..päin pe:settä menee ja jotkut tahot nauttii ylisuuria palkkioita tajuamatta höytävänpöläystä tapahtumista kunhan vaan itselle tulee kokouspalkkiot ja muu hyvä.. jota ruokkii päättäjät jotka huseeraa asioissa.

      Että sellaista.. askotit..martat..ja muut kommentaattorit..

    • eikultaa

      siis 120 mlj€ miinusta jaetaan omistajien lkm, paljonko kesm /omistaja miinuksella, jokainen voi tietysti laskea osuuksiensa mukaan omansa tappiot

      • lkcgfhf63w546

        Ei tuo ole osuuskorkoa. Kuormasta syöntiä se on. Tase laskee ja markkinahinta on vain puolet tasearvosta. Tarkoittaa, että luottamusta ei ole.


    • ei_luvata_saa

      Osuuskorko tulee pienenemään koska sijoitustuotot tulevat olemaan vähäiset eikä niistä tule jakovaraa. Ainoa kirjanpidollinen keino on toimia kuten tähänkin asti eli syödä pääomaa .. nauttia kuormasta jota hallinto on jatkanut v. 2014 alkaen tai periaatteessa jo aikaisemminkin kun osuuskunnan palvelululiiketoiminnan myynnin jälkenn jaettiin muka "jytky"(perussuomalaisten vaaliteema.. kykypoikien käyttämänä ?.. minä sangen suuresti ihmettelen) joka osaltaan jo pienensi pääomia !
      Siis hallinto-tstoporukka eivät osaa eivätkä ole osanneet sijoitustoimintaa.. ja piste.

      Milloin tase on kaksinkertaistunut ? Tj:n lupaus.. 100 M€ nainen lehtikirjoituksessa.?

    • sekosinkolaskuissani

      PPO on jakanut omistajilleen66 miljoonaa ja omistajia 25000 tekee siis2640e/omistaja/5 vuodella on 528€/vuosi!, meneekö tuosta 30% pääomavero?

    • passaisparemminosuuksia

      onko tuo 25000 osuuksien lkm vai omistajien lkm

    • InvaSkotti

      Köyhät ne jaksaa kitistä.

      • jesrtyw2

        Askotti kitisee ja jaksaa kitistä. Kivenpyörittäjä taitaa olla tämä askotti. Uuden ilmeen tarvitsisi askottikin, vai saiko jo tuon horjuvan kivikasan. Tuuli puhaltaa ja ympyriäiset kivet taitavat olla päällekäin ladottuna kehnonlaiset kassassa pysyjät. Onnea tarvitaan, että saa pilarin pysymään oortningisa, taitaa kyhäelmä kuitennii rojahtaa. Voi, voi


      • ÄshSkotti

        Invalan lakeuksilla ei kivikasakaan pysy pystyssä.


      • diili-
        ÄshSkotti kirjoitti:

        Invalan lakeuksilla ei kivikasakaan pysy pystyssä.

        Siellä ei ollakkaan niin pöliä, että ladotaan niin kuin sinä ladot niitä kiviäsi. Kolokon näkösiä olivat teelmykset Askotin töherryksissä.


    • lakeuksilta

      Miten sille datamelle kävi ja missä se pyllähti, kuka oli sen arkitehti, kuka siunasi koko prosessin. Kuka pesi jälkipyykit kun paskat oli housuissa ja rahat hävitetty

    • ketäketäkysyy

      On tullut mielenkiinnolla seurattua jäsenien rahojen sijoittelua ja niiden ympärillä tapahtuneita toimenpiteitä joita hoitamassa on valitut edustajat.
      Tulee mieleen sellainen vahva käsitys ettei joukossa ole yhtään sellaista henkilöä jolla olisi aivot ja jotka ymmärtäisivät lukemaansa tai kuulemaansa, eikä lukutaidon liäsnä ole myöskään laskutaitoa.
      Kaikilla varmaan kiiluu silmissä vain suuret kokouspalkkiot ja heille esitettyinä eteentuodut ihan päin prinkkalaa olevat laskelmat ja visiot. Onko näin ?
      Uskaltaakohan kukaan vastata näkemyksensä kun tulen sitä kysymään ? Mielenkiintoista.

      Osuuskunta PPO:n eli Pohjanmaan Puhelinosuuskunnan rahat on nyt toiminimen Sijoitusosuuskunta Arvon hoidettavana. Sitä hallinnoi hallintoneuvosto ja käsikassarana toimii hallitus joka koordinoi palkkalistoilla olevaa henkilökuntaa jne.. osuuskunnan sääntöjen ja muiden lakien ohjaamana.

      No rahaa oli aikoinaan myynnin yhteydessä julkituodusti 180 M€ jonka piti kasvaa sijoittamisella kaksinkertaiseksi muutamassa vuodessa.. jos kysymys olisi ollut kunnon sijoitustoiminnasta.
      Summasta on jaettu " Jättikorkona" ja pikkumurusina jonkun ,voi kai sanoa ylijäämän palautuksena mutta yhtään, siis ei yhtään ole pääoma kasvanut vaan päinvastoin jälellä on jotain 90 M€ eli missä on ne tuottavat elementit ja sijoitusinstrumentit joilla jäseniä on hemmoteltu joka vaiheessa..niillä tehdään tuottoa josta jaetaan suurta osuuskorkoa. Kissanviikset rahaa kuluu vain isosti kiinteisiin kuluihin joita ylimitoitettu hallinto ja toimistohenkilöstö aiheuttaa, mutta yhtään.. siis yhtään tuottavaa omaa sijoitusta en ole nähnyt enkä myöskään kuullut kenenkään muun todenneen.
      Kaikki toimenpiteet on ollut joka vaiheessa pääoman syöntiä ja oman rahan jakoa mutta ilman yhtäkään oikeaa tuottavaa sijoitusta ei ole näkynyt eikä tällä menolla jota saa lukea tapahtumista tule näkymään niistä " sijoituksista" joita nämä valitut asiantuntijat esille tuo.

      Onko todella niin ettei tajuta tai kertakaikkiaan haluta toimia kuten jäsenet on henkilöt valitessaan olettaneet heidän edukseen vaan onkin vain tarkoitus sinne omaan pussiin hamuta niin paljon ja kauan kuin sitä pääomaa on syötävissä ?

      Ei sitä valitettavasti voi kyllä pankkitiski henkilöltä vaatia mitään innovaatioita kun hän jakaa yhteistä rahaa ilmeisesti ystäväpiiriensä toimijouille , eikä niiden tuotto- tai korkopolitiikasta osaa kukaan hallintoedustaja edes kysyäkkään mitään, voihan se olla ettei uskallakkaan nostaa kissaa pöydälle jos sitä joutuu paitsioon ja saa lähdöt seuraavassa jakotilaisuudessa.

      Ymmärrys hoi, äly älä jätä.. ei se tule takaisin

    • KotinKantit

      ..ei mene jakeluun millään, miten hän tekee tuossa bisnestä.. kertokaa ihmeessä ?
      Vähennetäänkö johtajia..henkilökuntaa..mitä synergiaetuja tuo ?

      Saneral-Pisaron..sijoittaja Ahola ja Arvo menevät kompukseen .. jotka toimivat yhteistyössä
      Arvo Sijoitusosuuskunnassa ollaan asiasta samaa mieltä. Lisäksi laajempi palvelutarjonta saman katon alta nähdään asiakkaiden eduksi.

      - Yksityishenkilöillä on paljon varallisuutta kiinni kiinteistöomaisuudessa ja yleensä siitä halutaan pitää hyvää huolta. Joskus voi olla vaikea löytää tärkeille remonteille luotettava tekijä. Haluamme tehdä valinnan helpoksi ja tarjota mahdollisimman laajan palvelukirjon saman katon alta, kertoo Arvo Sijoitusosuuskunnan sijoitusjohtaja Kati Peltomaa.

      Ei se osaa muuta kuin muka tuota "kiinteistöihin " liittyvää hömppää.. menis sinne tiskin taa..sai ohjeet yläkerrasta mitä tehdä..

    • RhenViisaalleMietittävää

      PPO:n tilanne on koko ajan ollut vaikea.

      Lähtökohtana on se, että jäsenet ovat aikanaan lähteneet mukaan rakentamaan puhelinverkkoa ja heiltä kysymättä hallinto siirtyi nykyiseen varjopankkitoimintaan.

      Moni jäsen olisi alussa halunnut irtaantua ja saada oma osuutensa PPO:n omaisuudesta itselleen. Tällaisia vanhoja jäseniä on edelleen vielä paljon.

      PPO on sitäpaitsi edelleen kuluttajaosuuskunta eli PPO:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa palveluja jäsenilleen. PPO EI SIIS OLE sääntöjensä perusteella sijoitusosuuskunta. Kysykää vaikka hallituksen puheenjohtajalta.

      PPO toimii ympäristössä, jossa kilpailijoina ovat pankit ja muut sijoittajatahot.

      Jos yrittäjä ei saa normaalireittiä pankista rahoitusta kääntyy hän ehkä PPO:n puoleen. PPO voi tällöin saada asiakkaan, mutta riski on keskimääräistä suurempi.

      Toinen vaihtoehto on antaa rahaa alennuksella eli olla markkinahäirikkö, mikä näkyy sitten tuottoprosenteissa.

      Jos tässä tilanteessa henkilökunta ei ole osaavaa, ei kunnian kukko laula!

    • KykyPoikienKimppa

      Näin on näreet:
      Privanet pörssissä on hinta osuuksille laskenut, myynnissä 77 kpl joiden keskihintana tarjotaan 723 €, alin 621 € eli huonosti menee kun markkinat ei ARVOsta sijoitusyhtiön toimintaa...
      Miksi ei ?
      No kun markkinaARVO on vain 61 M€, eli 743 €/osuus, konsultit laski aikoinaan sen olevan 1240€/kpl.
      Mitähän se 28 M€: liikevaihto on.. ostoja vai myyntejä ? Yleensä jotain josta tulee rahaa, ei ole tullut ainakaan omista tötteröinneistä, mitähän sanoo rajoitettu evidenssi poika raapana tarkastuslausunnossa ?

      Jakokelpoista on enää 65 M€ kun sitä on ollut parhaillaan 180 M€, mihin se on kadonnut ?
      Eli sitä oli 2193 €/osuus, ns. osuuskorkona maksettu sijoitustuoton nimellä jonkun verran jäsenille.

      Tase näkyy olevan 97 M€ joten jaettavaa olisi 1181 €/osuus.. konsulttien laskemasta , siis sinä aikana kun nämä nykytoimijat on olleet puikoissa on omaisuutta kadonnut 4,8 M€.. kallista leikkiä ja isot on kulut ?

      Eli jos myyt osuuksia menetät lähes puolet omistuksesta ja jos et myy tulet menettämään jopa lyhyehkön ajan puitteissa merkittävän osan siitä mikä olisi saatavissa kun luovutaan sijoitushömpästä ja jaetaan se mitä on jälellä tasapuolisesti osuuksien omistajille. Oisko se kaikista oikeudenmukaisin ratkaisu ?

      Ps.
      Saisi myös julkiset kunnat rahaa kuituverkkojen rakentamiseen ja jäsenet niistä liitynnän ostamiseen.. joka on vielä ARVONkin liiketoimintastrategiassa mainittu vaikka se ei sitä halua tarjota globaaleille markkinoille.

      • junamenijo

        Aika on ajanut ohi!


    • YkaaKoo

      Tuossa kysyttiin miksi tase on ikäänkuin ylisuuri ja markkinahinta näivettynyt. Näin on silloin kun sijoittajat eivät luota puuhastelun omaiseen sijoitteluun. Tase 90 M€, markkinahinta 60M€, oli aikanaan 180 M€.
      Privanetin analyytikoiden arvio:
      "Konsernin varallisuudesta suurin osa on sijoitettuna finanssimarkkinoille. 
      Markkina-analyytikot ennustavat hyvän talouskasvun ja osinkotuottojen jatkuvan v 2018,
      useimmat ennustavat korjausliikkeen ajoittuvan v. 2019.
      Alueelliset ja listaamattomat sijoitukset hajauttavat salkun kokonaisriskiä."

      Paljonko on "ennuste-odotusarvo" osuuskorolle.. ehkä joku kymppi ?
      Kauanko treisaajat katsoo vierestä tätä pelleilyä ?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe