Lehmon terveyskeskus lakkautetaan

Hölmöläiset_asialla

Karjalaisen sivuilla vahvistetaan se jonka Kontiolahden Siunsote edustajat ovat tienneet ja asiaa ajaneet jo pitkään, että Lehmon terveyskeskus lakkautetaan ja terveyskeskus jää vain Kontiolahden kirkonkylälle.
Lehden artikkelissa on näiden valehtelijoiden antamaa tietoa, että Lehmon alueella asuu vain 7000 henkilöä kun oikea luku on 8800.
Näiden ampumahiihto hörhöjen Impivaaralaisten mielestä terveyskeskuksen oikea paikka on vajaan 2000 asukkaan kirkonkylässä.
Nyt kun Liperissä on alkanut palveluiden siirto sinne missä on asukkaat, niin Kontiolahti kulkee täysin päinvastaiseen suuntaan.
Miten Kontiolahden sote edustajansa kannattavaksi sen, että neljä kertaa suuremman taajaman asukkaat kannattaa raahata kirkonkylään ennemmin kuin neljänneksen kannattaa siirtyä Lehmoon.
Lehmon asukkaiden kusetus kunnassa senkun jatkuu, nyt olisi aika käynnistää Lehmolaisten liitosselvitystä Joensuuhun kun Kontiolahti ei meitä kerran kuntaansa halua.

50

4477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskomatonta_touhua

      Lehmon terveysaseman lakkautuksesta on vastuussa seuraavat henkilöt kontiolahdella. Heidän valintansa on lakkauttaa Lehmon terveysasema ja rakentaa uusi terveyskeskus Kontiolahden kirkonkylään.
      Siunsoten hallituksen edustajat Kontiolahti.

      Mika Kuusela
      Marja Kauppinen

      Siunsoten valtuuston edustajat Kontiolahti. Suluissa varajäsen.

      Leena Nyyssönen (Vesa Kuronen)
      Pekka Kettunen (Pirkko Möntti)
      Timo Martikainen (Anneli Parkkonen)
      Satu Seppäläinen (Sakari Mustonen)
      Mauri Tikkanen (Kati Tuononen)

      Kiitos teille palveluiden alasajosta Lehmossa.

      Minne kahden ala-asteen lapset viedään jatkossa hammashoitoon ja kuka maksaa kyyditykset?

      Miksi maksatatte kirkonkylän elvyttämisen Lehmolaisilla. Luletteko, että saatte Lehmolaiset ajamaan kirkonkylälle lääkäriin. Jos terveysasema lakkautetaan suosittelen jokaista Lehmolaista valitsemaan terveyskeskukseksi joko Siilaisen tai Niinivaaran, ei mitään Kontiolahtea tai Rantakylää.

      • pakkipäälle

        Toivottavasti suolle tehdyt titanic-tontit menee nyt paremmin kaupaksi kun palveluita viedään pois. Kyllä lapsiperheitä nyt varmasti kiinnostaa ostaa koti lehmosta ja kirkonkylä taas ei ketään kiinnosta sitäkään vähää, eli paras vaan jäädä joensuuhun.


    • suur-joensuu

      Tuo vain vahvistaa lehmolaisten halua liittyä joensuuhun, mihin lehmo jo maantieteellisestikin paremmin kuuluisikin...

    • Tämäkin_vielä

      Onneksi tieto terveyskeskuksen lakkauttamisesta tuli juuri nyt. Samat "toppatakkimiehet" näkyy vetävän Lehmon terveyskeskuksen lakkautusta kuin vetää ampumahiihtostadioniakin.
      Nyt Lehmolaiset muistakaa boikotoida tulevia maailmacupin kisoja ja annetaan "toppatakki" miehille esimakua siitä mille tuntuu tyhjät autiot paikat. Jos "toppatakki" miehet luulee saavansa liikettä kirkonkylälle niin se luulo on turha, toivottavasti yksikään Lehmolainen ei ikinä käytä kirkonkylän terveyskeskuksen palveluita, siihen se loppuu toiminta kirkonkylältäkin. Siun soten terveyskeskuksista voi jokainen valita oman terveyskeskuksen eikä siinä sido asuinkunta millään tavalla. Viedään sitten se viimeinenkin osa rahoista sinne kaupunkiin.
      Tiesittekö, että muuttamalla asuinpaikan joulukuusta -tammikuuhin toiselle paikkakunnalle kunnallisverot menevät siihen kuntaan jossa olette kirjoilla vuoden alussa, tälläkin toimenpiteellä saadaan muutama vietyä muutama miljoona kunnan käyttövaroja ampumahiihtoon.
      Eipähän Lehmolaisten vihaajat tarvitse joka vuosi ostaa uusia takkeja kunnan piikkiin kun verotulot romahtaa.

    • Viimeinen_pisara

      Ei voi olla totta.Yksi koko Siunsoten vilkkaimmista terveyskeskuksista aiotaan sulkea ja ajattaa ihmiset jonnekkin syrjäkylille. Miten alueen vanhusten kuljetukset aiotaan järjestää,, maksaako kunta kuljetukset vai Siunsote. Miksi terveyskeskus rakennetaan kirkonkylälle, eihän siellä asu ketään. Kun kerran uusi terveyskeskus rakennetaan sehän pitää rakentaa sinne missä on asukkaat. Onko kukaan miettinyt millaisen hiilijalanjäljen aiheuttaa se kun Lehmosta tehdään vuodessa vähintään 25000 terveyskeskuskäyntiä ja jokaisen matkan pituus on vähintään 30km.
      Missä on päättäjien järki, ei tälläisiä päätöksiä voi tehdä kukaan muu kuin henkisesti pahasti vajaa henkilö. Lunastaako kunta alueen asukkaiden asunnot, sillä varmasti moni on muuttanut Lehmoon hyvien terveyspalveluiden ja niiden lähisaatavuuden vuoksi. Nyt ei kenekään kannata tulla tänne sillä täällä ei ole mitään jos terveysasema viedään. Kunnan päättäjät ovat pettäneet alueen asukkaat, ainahan Lehmolaisten verotuloilla on rahoitettu kunnan mitä hulluimpia ideoita mutta se että viedään viimeinenkin palvelu on jo liikaa.

    • Järkeä_päätöksiin

      Eihän tässä olekkaan mitään tekemistä järjen kanssa, mutta taustallahan on bisnes. Eikös tämä yksi Siunsoten valtuuston jäsen pyöritä hoiva-alan bisneksiään juuri kunnan tiloissa. Onko taustalla se, että Lehmon terveysaseman tiloihin tulisi Sotelain mukainen yksityinen terveysasema, jota sitten hyvää hyvyyttään pyörittää juuri nämä samat henkilöt jotka on päättäneet lopettaa Siunsoten terveysaseman samoista tiloista.
      Mutta jos näin käy niin toivottavasti kukaan Lehmolaisista ei käytä tuon puljun palveluita.
      Tässä nyt toivoisi Siunsoten koko valtuuston ottavan järjen käteen ja määräävän Kontiolahden terveyskeskuksen paikaksi juuri Lehmon. Kyllähän tässä on kyseessä niin suuri kustannussäästö kokonaisuuden kannalta juuri tuolla sijoituspaikalla. Tuskin Siunsote rakentaa uutta keskussairaalaakaan Tuupovaaraan sen takia että se toisi liikettä tuupovaaran raitille.

      • suur-joensuu

        Ihan asiallinen skenaario... Mutta liitos Joensuuhun toisi lehmolaisille eron tuosta toppatakkikunnan orjuudesta ja voin sanoa kaikkien joensuulaisten puolesta että Tervetuloa Kaupunkiin Lehmolaiset! Kai se salpalinja olisi hyvä raja-aita? Vai vieläkö haluaisimme stadioninkin niskoillemme...?


      • Eiymmärrä18

        Mikä estää lehmolaisia käyttämästä Siilaisen terveysasemaa, joka on lähempänäkin kuin kirkonkylä? Sehän on mahdollista ilman kuntaliitostakin, kun kuntarajoja ei muutenkaan maakuntasotessa ole. Ja kunta maksaa joka tapauksessa. Kunnalta ne soten kulut kuitenkin menee. Siun soten rahat maksetaan kunnan budjetista (yli puolet kunnan menoista muuten menee sinne).


    • Mikä-mättää

      Kontiolahdella kaikki on päin peetä lehmolaisten mielestä.

      Nythän pääsevät Rantakylään saamaan parempaa hoitoa. Sehän on edistystä.

      • Rajoja_siirrellään

        Missään tapauksessa ei kannata ilmoittautua Rantakylän terveyskeskuksen asiakaaksi, vaan Siilaisen tai Niinivaaran, koska siellä on myös röntgenlaitteen joko vieressä tai paikanpäällä.
        Kontiolahteen ei kenekään tietenkään kannata mennä koska sieltä joutuu ajamaan kaupunkiin jatkoon joka tapauksessa.
        Tuolla esietty vaihtoehto, että kuntakähmijät petustaa Lehmoon oman terveysaseman on täysin mahdollista, mutta saattaa olla että asiakaat uupuu.
        Toisaalta nyt juuri on aika alkaa valmistella Lehmon ja Kylmänojan alueen siirtoa Joensuuhun. Mehän olemme Lehmossa pelkkä kuppauksen kohde Kontiolahden päättäjille. Uusi kuntaraja olisi hyvä vetää siten, että Onttola, Lehmo, Kylmäoja ja Kulho liittyisivät kaupunkiin samalla kertaa, mutta ei missään tapauksessa ampumahiihtostadion sillä sehän on Kontiolahden elämisen ehto ja tulojen tuoja.


    • Kävelykeppi

      Nyt on aika toimia asian hyväksi. Miten olisi mieleosoitus jokaisena maailmancupin päivänä Napakympintielle tunia ennen kisojen alkua. Siellähän saa käsittääkseni myös kävellä. Sinne vaan kaikki näyttämään kunnan pövästeille mitä on kun koko Lehmo siirtyy muualle terveyspalveluiden perässä.

    • mahotonta

      Pitäiskö pyytää Ossuuskauppaa rakentammaan Lehmoon uus saerraalla?

    • cfyhkgj

      Niinpä lakkautetaan. Ennustan että näemme vielä että joku lakkautuksesta vastaava taho tekee tämän siunsote-sotkun varjolla omaa bisnestään...

    • Odotamme_kauhulla

      Palvelut paranee ja saatavuus helpottuu kailotti Anu Vehviläinen eilen telkkarissa.
      Lehmon lakkautus on vasta alkusoittoa sille mitä tullaan vielä näkemään Siunsotessa.
      Terveyskeskuksia jää koko alueella korkeintaan kolme ja siitä voi jokainen alkaa laskeskella miten hyvin saatavuus paraneekaan.
      Politikolle kyllä pääsee siunsotessa sillä politikkojen määrä on jo nyt suurempi kuin keskikokoisen terveyskeskuksen henkilökuntamäärä.
      Suomen terveydenhuollon alasajo on nyt sitten muutaman henkilön varassa, jos sote kaatuisi jotain saatettaisiin pystyä vielä pelastamaan, sillä maakuntamallin kaatumisesta jäisi valtion kassaan 1,5 miljardia enemmän vuodessa. Tuolla summalla hoidettaisiin monta hoitoa tarvitsevaa.
      Sotella tuhotaan kaikki se mitä on saatu itsenäisyyden aikana rakennettua suomalaisessa terveydenhuollossa, oltiin maailman huipulla nyt vajotaan kehitysmaaksi.

    • siirtyyyvuannykyaikaan

      Olet ulkona, juuri siksi uudistus tehdään, että voidaan pelastaa palvelut ja parantaa niitä. Kuka hullu muuta tavoittelisikaan.

      • hölmöiltärahatpois

        Jotenkin tuntuu että sotella tavoitellaan ihan samaa kuin ilmastonmuutoshöyrötykselläkin, eli maksimaalista bisnestä!


      • Lehmon_loppu

        Voitko valaista miten palvelut Lehmossa paranee, kun sieltä viedään terveyskeskus?
        Kepulaiset on kuin hurmoksessa elävät lahkouskovaiset ja menevät sokeana kohti tuhoa lestapappi Sipilän perässä.


    • lennukalle

      Aika kädettömiä nämä nykyajan ihmiset. Jos pitää käydä lekurissa muutaman kilomtrin päässä, se on maailmanloppu.
      Kehitys, eteenpäinmeno ja muutos on jatkuvaa, tarkoittaen sitä että joskus joiltakin joudutaan vähentämään ja toiset saavat lisää.
      Ja tyytymättömättömät voivat äänestää jaloillaan ja rahoillaan.

      • Ihme_höpelöitä

        Taidat olla vielä humalassakin. Mistä se auto otetaan jos sitä ei ennestään ole. Nyt on päässyt kävellen terveyskeskukseen mutta jatkossa ties minne ja se maksaa. Anna se osote mihin taksilaskut jatkossa lähetetään turhista matkoista kun palvelut siirretään muualle.


      • heraniemeläinen

        Täältä Heraniemeltä minun pitäisi sitten mennä lääkäriin sinne Lehmoon. Tulisi aika pitkä lääkärireissu. Onhan minulla kyllä tuttuja kirkolla. Voisin kyllä yöpyä heillä välillä.


      • Päättömiä_päätöksiä
        heraniemeläinen kirjoitti:

        Täältä Heraniemeltä minun pitäisi sitten mennä lääkäriin sinne Lehmoon. Tulisi aika pitkä lääkärireissu. Onhan minulla kyllä tuttuja kirkolla. Voisin kyllä yöpyä heillä välillä.

        Montakos tuhatta teitä siellä Heraniemellä asuu. Eiköhän se ole helpompi siirtää muutamaa ihmistä kuin 8800 ihmistä.
        Täällä Lehmon terveysaseman vaikutusalueella on kaksi ala-astetta ja niistä mm hammashuoltoon oppilaat kulkee jalan. Kuka alkaa ajaa jatkossa lapset kirkonkylään ja kuka maksaa tämän hölmöilyn. Kirkonkylässä asuu 1/4 siitä väestömäärästä kuin Lehmossa ja jos koko kontiolahden asukaslukua arvioidaan niin Lehmoon on 80% lyhyempi matka kuin kirkonkylään.
        Millään järkisyyllä Lehmon lakkautusta ei voida perustella, mutta poliittisella järjettömyydellä kyllä.


    • lennukalle

      Lapsuudessani kansakoulun ekaluokkalaiset kävelivät tuulessa, tuiskussa, vesisateessa ja pakkasessa pisimmillään 5 kilometrin koulumatkan.
      En tiedä vieläkö on tuo 5 kilometrin raja.

      Mutta nykyään aikuiset vökkelöt eivät jaksa kävellä kuin ehkä muutaman sata metriä lähimpään rälläkkälään.

    • SuutaPienemmälle

      Tuohan on hyvä päätös. Ensimmäisenä tulee mieleen, että miksi jossakin pikkukunnassa pitää olla kaksi terkkaria kymmenen minuutin ajomatkan päässä toisistaan, kuten nyt on?
      Ihan hullua tuhlausta!
      Se, että uusi terkkari on suunniteltu kirkonkylälle, johtunee siitä, että kunnassa on muutakin kuin Lehmo ja kirkonkylä.
      Jos ette jaksa mennä kirkonkylälle niin menkää Joensuuhun, se on täysin mahdollista, - tai hapatkaa sinne missä olette. Oikeasti sairas hakee kyllä apua kirkonkylältäkin jos tarvitsee.
      Tässä maakunnassa on alueita jossa lähimpään terkkariin on 60 kilsaa ja Lapissa matkat ovat hyvin usein tuon ja enemmänkin, mutta Lehmossa ei näemmä olla opittu siihen, että maailma ei pyöri teidän napanne ympärillä.
      Tulette oppimaan.

      • Stnanpösilöt

        Toivottavasti te kok/kepu/sdp ampumahiihtohörhötkin tulette sen vielä joskus oppimaan!
        Kyllä on kontiolahden päättäjät näyttäneet nyt mitkä ovat kunnan prioriteetit.
        Lehmon alue liitettävä joensuuhun mahd. pian!


      • Stnanpösilöt

        Toivottavasti te kok/kepu/sdp ampumahiihtohörhötkin tulette sen vielä joskus oppimaan!
        Kyllä on kontiolahden päättäjät näyttäneet nyt mitkä ovat kunnan prioriteetit.
        Lehmon alue liitettävä joensuuhun mahd. pian!


      • Pitäkää_tunkkin

        Pitää olla täydellinen idiootti jos tyhjään kirkonkylään pitää rakentaa terveyskeskus kun yli puolet kunnan asukkaista asuu Lehmossa. Ei ne Paiholan paskahatut siitä pilaannu vaikka joutuu tulemaan Lehmoon.
        Jos tuo päätös menee läpi niin sillon alkaa aktiiviset toimet Lehmon liittämisestä Joensuuhun.


      • yic

        Ja joku lakkauttajista sitten perustaa samoihin tiloihin yksityisen terveysaseman jolla saa pyöritettyä omaa soten turvaamaa bisnestään? No, sinne ei kyllä kukaan itseään kunnioittava lehmolainen mene asioimaan, niin että haistakaapa kirkonkylän satraapit se iso P....!


      • jarikateenn

        Ei Lehmon asemaa lakkauteta, palveluvalikoima ei vain ole yhtä suuri kuin Joensuussa ja Kontiolahdella. Olivatpa palvelut missä tahansa, jatkohoito on joka tapauksessa Joensuussa. Itse menen joka tapauksessa Lehmostakin suoraan Joensuuhun. Lehmolaiset asioivat muutenkin Joensuussa, samalla voivat käydä lääkärissäkin sen pari kertaa vuodessa. Jos käyntitarvetta on enemmän, silloin pitää olla jo aika sairas ja silloin hoito on joka tapauksessa Joensuussa tai jopa kauempanakin. Jos ole alle kilometrin päässä asemasta, jaksat ehkä kävellä, mutta kauempaa tuletkin jo jollakin kulkuvälineellä, ei muutamilla minuuteilla ole mitään merkitystä, et sinä joka päivä siellä lääkärissä käy.


      • iänetmäni
        jarikateenn kirjoitti:

        Ei Lehmon asemaa lakkauteta, palveluvalikoima ei vain ole yhtä suuri kuin Joensuussa ja Kontiolahdella. Olivatpa palvelut missä tahansa, jatkohoito on joka tapauksessa Joensuussa. Itse menen joka tapauksessa Lehmostakin suoraan Joensuuhun. Lehmolaiset asioivat muutenkin Joensuussa, samalla voivat käydä lääkärissäkin sen pari kertaa vuodessa. Jos käyntitarvetta on enemmän, silloin pitää olla jo aika sairas ja silloin hoito on joka tapauksessa Joensuussa tai jopa kauempanakin. Jos ole alle kilometrin päässä asemasta, jaksat ehkä kävellä, mutta kauempaa tuletkin jo jollakin kulkuvälineellä, ei muutamilla minuuteilla ole mitään merkitystä, et sinä joka päivä siellä lääkärissä käy.

        Tuskinpa Lehmon terveysaseman säilymisestä haittaakaan Lehmolaisille olisi.
        Mutta joillekin näemmä on...
        Käsittääkseni tuolla päättäjien listalla on joku Lehmolainenkin joka näemmä kantaa huolta enemmän ihan jostakin muusta kuin oman asuinalueensa asukkaiden palveluista ja hyvinvoinnista...


      • SuutaPienemmälle
        Stnanpösilöt kirjoitti:

        Toivottavasti te kok/kepu/sdp ampumahiihtohörhötkin tulette sen vielä joskus oppimaan!
        Kyllä on kontiolahden päättäjät näyttäneet nyt mitkä ovat kunnan prioriteetit.
        Lehmon alue liitettävä joensuuhun mahd. pian!

        Kiitos vaan kommentistasi. En ole mukana politiikassa, en keskustalainen, enkä kokoomuslainen ja mikä pahinta - asun Lehmossa.
        Terveyskeskuksen kaltaisissa rakennushankkeissa on otettava huomioon myös tulevat muutokset ja niiden synnyttämät tarpeet.
        Mitä tulee Lehmon liittämiseen Joensuuhun niin... no, siitä vaan. Pistäkäähän toimeksi.
        Jään odottamaan. Minustahan tulee mitä pikimmiten joensuulainen.


    • miten-lie

      Kyllähän kaikissa pitäjissä on kehittyvä keskus, missä on pitäjän suurin ja tärkein aivokapasiteetti.
      Syrjäkylillä asuvat kokemukseni mukaan kaikesta mahdollisesta valittajat.

    • maxxx

      Kyllä terkkari voi hyvin olla myös Lehmossa sekä kirkonkylässäkin. Eikös se ole sama kun lääkäreitä ei irtisanota vaan ne siirtyisivät jompaankumpaan paikkaan palkat maksetaan kuitenkin. voivat siis olla myös Lehmossakin . Mitä kuntarajoihin tulee niin kunnathan tulevat poistumaan uuden maakuntajaonmukaisiksi jollain aikavälillä, nykyiset kunntarajat tulevat siis poistumaan.

    • 884988474

      Se on hankalaa kun on kaksi kuntakeskusta. Jos toiselle kumarrat niin toiselle pyllistät. Osa mainituista luottamushenkilöistä on ns kestovaltuutettuja. Ainoa asia mitä kuntalainen voi tehdä, on että seuraavissa vaaleissa äänestää jotain muuta ehdokasta. Täällä meidän on ihan turha purnata.

    • tyhmaaa

      On vain yksi kuntakeskus. nythän ei ole kuntarajoja, kun Siunsote hoitaa palvelut. Siinä Lehmo rinnastetaan Karhumäkeen ja vastaaviin. Lehmohan on aivan huippua palvelujen saatavuuden mukaan mitattuna. Karhumäkeläisillä on vain yksi palvelupiste siinä missä Lehnmolaisilla on kolme tai enemmänkin, sama matka.

      • hyikamalaa

        Paljonko noita karhumäkisiä lie? Lehmossa on 7000 asukasta. Tuskinpa siellä on enempää kuin yksi palvelupiste sotuhommissa.


      • Oikaisu

        Lehmon, Lehmolanja Kylmänojan asuntoalueella asuu yhteensä 8800 ihmistä.
        Kontiolahden kirkonkylällä vastaavankokoisella alueella 2000.


    • Sankosimo

      Kas kun ei ole 100 000 asukasta ko. alueella, ainakin valituksen ja vinkumisen määrä sitä luokkaa. Ja kaikilla vaikeaa hakea terveyspalvelut yli kilometrin päästä! Mutta ans olla kun ilmaisia sankkoja jaossa tai kahvitarjoilu kaupungissa, niin kaikki ja kuudelta aamulla jonossa!

      • perskules.sentään

        Erittäin osuva kommentti!


    • kaikonmänt

      Suurin osa Lehmonkin asukkaista on aamulla jonossa kaupunkiin jokatapauksessa
      matkalla työpaikoilleen.
      Nämä naapurikuntien kaupungin kylkeen halvoilla tonteilla ja olemattomilla palveluilla
      rakentamat lähiöt pitäisi järkisyin liittää kaupunkiin jota ilman niitä ei olisikaan.
      Liperi ja Kontiolahti voisivat hakeutua muinaismuistoyhdistykseen.

      • tervemenoa.takaisin

        Mitäs tulit. Olisit pysynyt siellä missä hyvä on olla. Varsinainen Tahvo!


    • Pitäkää_tunkkin

      Nyt kun Kontiolahden kuntapäättäjät ovat päättäneetettei Lehmo tarvitse terveysasemaa on meidän asukkaiden aika päättää, ettei kunta saa myöskään verorahojamme. Muistakaa kaikki ne joilla on sijoitusasunto Joensuussa tai muussa kunnassa muuttaa kirjanne vuoden lopulla sinne osoitteeseen. Asumista voitte jatkaa Lehmossa kuten ennenkin mutta vuoden ensimmäinen päivä on se jolloin asuinpaikka ohjaa verovarat ilmoitettuun asuinkuntaan.
      Muutoilmoituksen voi tehdä myös tuttavien tai sukulaisten luo.
      On aika antaa miljoonan opetus kunnan impivaaralaisille kuntamafialle mille tuntuu kun vedetään matto jalkojen alta.

      • lennukalle

        Ja eikun keräämään adressia. Ei taitaisi tulla montakaan nimeä


    • nousekopteriin

      Ei ole kunnallista sotea, usko jo. Kuntarajat on poistuneet. Siilaisella on Lehmolaisille huippupalvelut ja lähellä, tosin sama matka Kontiolahteen. Puolen tunnin saavutettavuus koko soten alueella on oikeudenmukainen ja tasapuolinen, ei Lehmo ole millään tavalla erikoisasemassa. Jos Lehmoon laitettaisiin täyden palvelun asema, pitäisi vastaavia asemia sote-alueelle samoin kriteerein laittaa ainakin 5 kappaletta lisää ja kustannukset karkaisivat pilviin. Lopettakaa ininä, ei soten päättäjät voi nostaa Lehmoa erityisasemaan.

      • Valehtelua

        Milläs kriteereillä se sitten rakennetaan Kontiolahteen, eihän siellä asu ketään.
        Puolen tunnin saavutettavuus on myös Helsinkiin mutta siihenkin tarvitaan kulkuvälineitä kuten tarvitaan siirtymään Lehmosta Siialisille. Kuka maksaa matkat Siialisille??
        Palveluiden tulee olla siellä missä ihmisetkin on eikä jossain syrjässä kuten Kontiolahdella.
        Ja se on paskapuhetta, ettei kunnan päättäjät itse ole päättäneet nimenomaan Kontiolahden jäävän terveyskeskuksen paikaksi.
        Kontiolahti sai itse valita sen kumpi jätetään ja Kontiolahden päättäjät halusi kirkonkylän.
        Jos terveyskeskuksen sijoituskriteeriksi laittaisiin sama kuin Lehmossa 8800 asukasta 3km säteellä keskusksesta niin pohjois karjalaan jäisi 4 terveyskeskusta. Eli keksikää parempia selityksiä.
        Totuus on että Kontiolahden päättäjät eivät halua kehittää ja ylläpitää Lehmon taajamaa, vaan itsepintaisesti puollustetaan kirkonkylää kun päättäjät omistaa sieltä muutaman asuntorähjän. Niiden arvonsäilyttämisen maksaa Lehmolaiset veronmaksajat.


      • halllooo
        Valehtelua kirjoitti:

        Milläs kriteereillä se sitten rakennetaan Kontiolahteen, eihän siellä asu ketään.
        Puolen tunnin saavutettavuus on myös Helsinkiin mutta siihenkin tarvitaan kulkuvälineitä kuten tarvitaan siirtymään Lehmosta Siialisille. Kuka maksaa matkat Siialisille??
        Palveluiden tulee olla siellä missä ihmisetkin on eikä jossain syrjässä kuten Kontiolahdella.
        Ja se on paskapuhetta, ettei kunnan päättäjät itse ole päättäneet nimenomaan Kontiolahden jäävän terveyskeskuksen paikaksi.
        Kontiolahti sai itse valita sen kumpi jätetään ja Kontiolahden päättäjät halusi kirkonkylän.
        Jos terveyskeskuksen sijoituskriteeriksi laittaisiin sama kuin Lehmossa 8800 asukasta 3km säteellä keskusksesta niin pohjois karjalaan jäisi 4 terveyskeskusta. Eli keksikää parempia selityksiä.
        Totuus on että Kontiolahden päättäjät eivät halua kehittää ja ylläpitää Lehmon taajamaa, vaan itsepintaisesti puollustetaan kirkonkylää kun päättäjät omistaa sieltä muutaman asuntorähjän. Niiden arvonsäilyttämisen maksaa Lehmolaiset veronmaksajat.

        Lehmolla on kaksi pääasemaa 15 min päässä ja vielä oma osa ei ns. pääasema, on paremmassa asemassa kuin mikään muu paikka sote-alueella. Eikö mikään riitä???? Kuntarajoja ei ole, usko pois. Kukaan ei kävele kilometriä kauempaa, aina mennään autolla. On aivan sama onko matka 5 min vai 15 min. Puolen tunnin kriteeri on ihan hyvä.


    • yiuj

      Ja enosta viedään vuodeosasto, sellainen sentään kontiolahteen vielä jää...
      Mutta lähtee se teiltäkin kunhan kuntaliitos lopulta tulee.

    • Ihme_kähmintää

      Tässä terveyskeskusasiassa on kunnan juonijat olleet taas etukäteen liikkeellä. On haluttu päätös ennen maakuntahallinnon voimaantuloa, sillä lopulta maakuntahallinto päättää mitkä terveysasemat ja terveyskeskukset jää minnekkin. Kontiolahden päättäjät halusivat kuitenkin sinetöidä Kirkonkylän terveysaseman ennen maakuntahallinnon voimaantuloa. Siis aloite on kokonaan kunnan ja kunnan edustajien nykyisessä Siunsoten valtuustossa ja hallituksessa. Sinällään Siunsote ei ole halunnutkaan vielä päättää mitkä terveysasemat jää minnekkin.
      Mutta nythän onkin niin, että syrjityillä Lehmon asukkailla onkin vielä sanansa sanottavana kun maakuntavaaleissa äänestetään maakunnan edustajat. Kannattaa jättää nämä nykyiset juudakset rannalle juonoimaan sillä kuten kuntavaaleissa nähtiin näitä äänitäkyjä asetellaan vanhan vallan ylläpitämiseksi. Voihan olla, että juonivasta Kontiolahdesta ei istu yhtään edustajaa uudessa maakuntavaltuustossa ja kirkonkylän elävänäpitämisen rahoitus Siunsoten varoista ei toteudukkaan kuten juonijat ovat unelmoineet.
      Nyt olisi kuitenkin tärkeää estää minkään hankkeen aloittaminen ennekuin maakuntavaltuusto aloittaa työnsä, sillä heillä on sitten se lopullinen päätäntävalta asiassa.
      Jos ihan puolueettomasti katsotaan niin jos Lehmo lakkantuu niin lakkaantuu myös Kontiolahti silä puolen tunnin saavutettavuus saadaan ilman kumpaakaan terveyskeskusta tai terveysasemaa.
      Tietysti tässä terveydenhuollon kuluja maksatetaan kuljetusten kautta veronmaksajilla, mutta sitähän Kontiolahden kuntapäättäjät haluaa nytkin. Kontiolahden päättäjät voi hakeutua sitten jatkossa Juuan terveyskeskukseen saamaan hoitoa alle puolen tunnin matkan päässä se on sekin Kontiolahdesta katsottuna.

    • tuhllausta

      On aivan turhaa jättää sitä suunniteltuakaan asemaa Lehmoon. Lehmosta 15 min sisällä on ainakin viisi asemaa. Järkeä toimintaan.

      • Tervemenoa-Juukaan

        Tiesitkö, että Joensuussa on neljä terveysasemaa viiden minuutin tavoitettavuudella, mutta sieltä ei lakkauteta terveyskeskuksia koska ihmiset ASUU SIELLÄ. Kontiolahdella pölvästipäättäjät haluaa terveyskekuksen sinne missä ei asu ketään.
        Onneksi tuli tämäkin asia nyt esille. Ainakaan näitä Kontiolahden päättäjiä ei pidä valita yhtään Maakuntavaltuustoon.
        Juuka on hyvä vaihtoehto Kontiolahden jäärille käydä terveyskeskuksessa.


    • Mieltä_ja_järkeä_vailla

      Kyllä kirkonkylä tarvitsee oman terveyskeskuksen tai ainakin sidontapisteen. Kunnan tappelijat asuu kirkonkylällä, jossa on menossa etninen puhdistus ja siinä tikkejä kuluu ja laastaria menee.
      Terveyskeskuksen yhteyteen sopisi tappelupuisto jossa sitten voisi tapella ihan mielin määrin kiusaamatta sivullisia.
      Mitä järkeen tulee Kontiolahden päätöksenteossa niin se on vahavasti tuontitavaraa, pitää olla todella tarkkana jos haluaa löytää edes pienen yhteyden järkeen kunnan toimissa ja päätöksissä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe