Yksihuoltajuuteen mahdollisuudet tilanteessani?

Saaara_A

Olen eronnut 10-vuotiaan lapseni isästä 6 vuotta sitten. Ero johtui exän päihteidenkäytöstä sekä väkivaltaisuudesta minua kohtaan ja olihan siinä lukuisia muitakin naisia.
Eroa ei exä hyväksynyt vaan ilmoitti tuhoavansa minut. Vuosia pelkäsin hänen uhkailujaan milloin mistäkin, mutta nyt olen sen verran vahvempi etten anna hänen enää kiusata minua. Ikävä kyllä nyt se kiusaamisen kohde on sitten pieni lapsi.
Yksi millä exä vaikeuttaa asioita on kaikkien lomamatkojen kieltäminen lapselta. Olemme lähdössä viikon päästä viikoksi ulkomaille, josta ilmoitettiin exälle ajoissa. Nyt exä oli soittanut kouluun ettei lomaa saa myöntää, hän ei anna lupaa. Lisäksi hän ilmoitti meille että jos yritän viedä lapsen maasta ilman hänen lupaansa, hän tekee minusta rikosilmoituksen. Kyse siis viikon lomasta espanjassa.
Kun isovanhemmat veivät lapsen lomalle, isä soitteli kouluun uhkauspuheluita, joissa vaati ettei lomaa saa myöntää ja uhkaili silloinkin estävänsä loman.
Passin kanssa oli aikanaan sama juttu, jolloin lastenvalvoja puuttui tilanteeseen ja ilmoitti että isällä ei ole perusteita estää passia, vaan hän myöntää luvan passiin mikäli isä ei.
Taustalla on muutakin. Jouduin keskeyttämään isän ja lapsen tapaamiset sillä lapsi kertoi isän olevan jatkuvasti humalassa kun lapsi oli paikalla. Lisäksi isä kunnostautui pahoinpitelemällä naisystävänsä tämän lasten edessä. Kun ilmoitin etten päästä lasta hänen luokseen yöksi, ennenkuin tilanne saadaan hallintaan, hän teki kostolastensuojeluilmoituksia minusta ja miehestäni, syyttäen meitä mm. huumediilereiksi. Lastensuojelusta todettiin ilmoitukset aiheettomiksi ja yritettiin ohjata isää hoitoon päihteiden käytön osalta, mutta isä ilmoitti että päihdeongelma on minun keksintöä. (3 törkeää rattijuopumustuomiota todistaa toisin..)
Olen estänyt tämän exäni kaikin tavoin, eli ainoa tapa jolla hän saa yhteyden minuun on mieheni kautta. Väsyin huutopuheluihin, jossa uhkailtiin ja haukuttiin minua. Viestehin, joissa sama jatkui. Elämäni on ollut todella paljon rauhallisempaa kun exä ei voi enää terrorisoida minua turhilla yhteydeotoillaan.
Koska edessä olisi vielä 8 vuotta ennen lapsen täysi-ikäisyyttä, koen että ainoa järkevä tapa hoitaa asioita on yksinhuoltajuus. Isä kun pistää kaikessa hanttiin. Olemme istuneet lastenvalvojalla lukemattomia kertoja puimassa aivan uskomattomia asioita isän puolelta, mm. isän vaatimus siitä että lapsen pitäisi soittaa hänelle joka päivä, vaatteiden ostaminen kirpputorista pitäisi kieltää, lapsi ei saisi mennä kavereilleen koulunjälkeen kysymättä isältä lupaa. Isällä on tapaamisoikeus joka toinen viikonloppu ja lastenvalvoja totesi joka kerta ettei missäännimessä kirjaa näitä isän vaatimuksia.
Ilmeisesti isä pystyy nyt sabotoimaan tämän jo maksetun ulkomaanmatkamme. Lapsi on täysin hajalla tästä, on ressukka säästänyt monta kuukautta rahaa lomaa varten ja odottanut sitä kuin kuuta nousevaa. Sydän särkyy lapsen takia.

6

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eipähätää

      Älä suotta särje sydäntäsi! Yhteishuoltajuus tai ei, voit ihan laillisesti viedä lapsesi ulkomaille lomamatkalle. Siihen ei tarvita toisen huoltajan lupaa eikä hänellä ole mitään laillista oikeutta/mahdollisuutta kieltää lomamatkaa sinulta ja lapselta.

    • NiinTurhaa

      Kyllä sinä voit viedä lapsen lomalle ulkomaille, vaikka koulu ei antaisikaan lupaa lomaan eli ihan turha isän on soitella koululle, ettei lapsen lomaa saa myöntää.
      Toiseksi, mitä siitä jos isä tekee rikosilmoituksen sinusta, kun viet lapsenne lomalle viikoksi Espanjaan. Enpä usko, että poliisit sinut kentällä pidättää lapsikaappauksesta. Eikähän poliisissakin ole totuttu kiusaa tekeviin, tasapainottomiin vanhempiin.
      Jos sinulla on vakituinen työpaikka Suomessa, eikä mitään siteitä Espanjaan, ei ole oletettavaa, että sinä jäisit sinne lapsen kanssa asumaan. :D

      • Saaara_A

        Lapsen opettaja oli tänään lohduttanut lasta kun tämä itki lohduttomasti asiaa. Isänsä oli soittanut kouluun asti että lomaa ei saa missään nimessä myöntää. Hän on ollut yhteydessä myös lastensuojeluun asiasta, sanonut että yritän viedä lapsen maasta ilman lupaa. Sosiaalityöntekijä oli kysynyt että mikä asiassa on ongelma niin exä oli suoraan myöntänyt että koska häneltä ei ole kysytty asiaan lupaa, hän aikoo sen estää. Täyttä hallintaa siis. Nyt inttää ettei ole saanut tarvittavia tietoja (haluaa lennonnumeron) ei anna lupaa. Jos kerron lennonnumeron, hän on aivan 100 varmasti kentällä riehumassa ja estämässä loman.

        Päätin että aion lähteä kaikesta huolimatta. Opettaja oli sanonut lapselle myös että ihan sama vaikkei rehtori lomaa myöntäisi, lapsi voi olla pois silti. En anna sen sairaan hullun vaikeuttaa elämääni enää yhtään, enkä aiheuttaa lapselle yhtään enempää harmia kuin mitä hän on jo aiheuttanut.


      • NiinTurhaa

        Joo, kyllä kiusantekoon kannattaa suhtautua "ignore". Älä provosoidu ja alennu samalle tasolle, vaan ajattele aina lapsen etua. Entinen siippasi ei ole kasvanut aikuiseksi, mikä on päihteiden käyttäjille ja narkomaaneille hyvinkin yleistä - oikeastaan sääntö. Jäävät tunne-elämältään lapsentasoisiksi.


    • Huomioi.lasta

      Minkä vuoksi et pyri vuorovaikutukseen lapsen isän kanssa. Olet vähän itse syyssä tilanteeseen. Nykyinen miehesi toimii sentraalisantrana valtuutuksellasi kun et itse aikuinen ihminen osaa pyytää asiallista keskustelua tai sulkea puhelinta vaan olet uhriuttanut itsesi omista syistäsi. Lapsen isän pyyntö ettei lapselle hankittaisi kirpputorivaatetusta on mielestäni hyvin kohtuullinen. Sinä saat lapsilisän ja elatusavun jotka on tarkoitettu lapselle, ei sinulle. Nimittelet lastasi ressukaksi joka on joutunut säästämään matkaanne varten omistaan, miltä arvelet nimittelemisen kuulostavan lapsesta itsestään. Isän pyyntö ettei kouluaikaa käytettäisi lomaan vaan matkat tehtäisiin koulun lomalla ollessa on sekin ihan kohtuullinen pyyntö.
      Esittämäsi lastenvalvojan suuhun ettei tämä missään nimessä kirjaa lapsen isän pyyntöjä olet itse keksinyt. Lastenvalvoja ei voi jättää kirjaamatta isän pyyntöjä kuten ei sinunkaan. Hänen tehtävänsä on hoitaa tointaan ei asettua kummankaan puolelle, ei edes sinun.

      • NiinTurhaa

        No nyt kun tuosta mainitsit, huomasin itsekin, ettei ainakaan nämä isän vaatimukset ole mitenkään kohtuuttomia: "Olemme istuneet lastenvalvojalla lukemattomia kertoja puimassa aivan uskomattomia asioita isän puolelta, mm. isän vaatimus siitä että lapsen pitäisi soittaa hänelle joka päivä, vaatteiden ostaminen kirpputorista pitäisi kieltää, lapsi ei saisi mennä kavereilleen koulunjälkeen kysymättä isältä lupaa."

        Eihän nämä mitään uskomattomia asioita todellakaan ole. Harva 10-vuotias haluaa kulkea kirpputorivaatteissa. Isä voisi tietysti itsekin soittaa lapselle ja kyllähän 10-vuotiaan täytyy jommalta kummalta vanhemmaltaan pyytää lupa mennä kaverille ja sinne saa mennä vasta kun läksyt on hoidettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe