Suositaanko jotain pelaajaa tai seuraa vai ei?

miksisuositaan

Paljon on puhetta pohjola-leirin tai ikäkausimaajoukkueiden pelaajavalinnoista ja niihin liittyvistä suosimisista. Mikä saa valmentajat tai valitsijat suosimaan jotain seuraa tai pelaajaa? Jos jossain pikkujunnuissa on isävalmentaja joka suosii omaa poikaansa, mikä on tietenkin väärin, mutta siihen on tietyllä tapaa looginen selitys eli jokainen isä tai äiti haluaa omalle lapselleen hyvää. Mutta mikä saa täysin ulkopuolisen valmentajan suosimaan jotain pelaajaa tai seuraa? Esimerkiksi jokaisella ikäkausimaajoukkueella on päätoimiset valmentajat joilla on kysymys myös omasta työpaikasta eli jos valinnat menee pieleen ja menestys ei ole sitä mitä kyseisellä ikäluokalla voisi olla niin sopimusta ei helposti uusita ja työpaikka menee alta. Miksi siis suosit jotain huonoa pelaajaa jos siitä on sinulle vain haittaa?

26

1336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielipidekysymyksiä

      valinnat ovat aina mielipidekysymyksiä ja kannattaako mielipideasioista edes kiistellä?
      Toisen valmentajan mielestä Pekka on parempi kuin Seppo ja toisen valmentajan mielestä Seppo on parempi kuin Pekka ja kumpikin on ihan yhtä oikeassa oman mielipiteensä kanssa.

    • Pohjolasta

      Se on juurikin näin, aina löytyy niitä jotka eivät ole tyytyväisiä ja niitä jotka ovat. Ehkä pitäisikin miettiä miten valintamenetelmät saataisiin mahdollisimman tasapuolisiksi ja oikeudenmukaisiksi. Tarkoittaen, että tarkkailua olisi pitkin kautta ja eritoten eri sarjoissa missä ikäluokan pelaajat pelaavat. Ei ainoastaan esim. C sm-sarja tmv. Siis niin, että valinnat eivät perustu pelkästään kartoitustapahtumiin ja tarkoittaa myös yhteistyötä alueen valmentajien kanssa. Myös aluevalmentaja rooli tulisi aidosti olla alueellinen ei ainoastaan ns. emoseuran. Nyt näyttää siltä, että aluevalmentajien alueet ovat niin isoja etteivät kartoita pelaajia riittävästi ja eivät tiedä alueestaan riittävästi. Myös alue - ja taitovalmentajia tulisi kiinnostaa pelaajat koko alueelta ei vain siitä omasta seurasta. On inhimillistä, että valinnat perustuvat siihen omaan seuraan, kun ne pelaajat valmentajat tuntee. Väitän, että näiden valitsijoiden tietämys koko alueelta on puutteellinen.

      Se on selvää, että ihan terävin kärki erottuu varmasti ihan joka vuosi. Mutta sen kärjen takana olevat pelaajat ovatkin sitten toinen juttu. Monena vuonna leirille suoraan valikoituu pelaajia, jotka arvioidaan siis ikäluokan 40 parhaaksi, joiden taso ei Pohjola leirillä olekaan siellä kärkipään joukossa. Myös tänä vuonna. Miten nämä pelaajat sinne valikoituvat? Tässä näkyy erityisesti seurojen suosiminen, kun tietyistä seuroista pitää löytyä aina pelaajia (liigaseurat), jotta tilastot säilyy.

      Toisaalta tulee muistaa, että pojat ovat 15v ja paljon ehtii tapahtua ja tapahtuu tämän jälkeen. Pienen pienestä osasta tulee kiekkoilijoita ja ne joilla taidot riittää niin ne tulevat erottumaan jossakin vaiheessa. Ei tämä Pohjola leiri mikään elämää suurempi asia ole.

      • Roger99

        Täysin samaa mieltä.
        Aluevalmentajan tulisi olla paremmin kartalla pienempien seurojen pelaajista.
        Emoseurasta pääsee alkukartoituksiin aivan naurettavan helpolla.
        Pelaajien luotto systeemin reiluun kilpailullisuuteen karisee heti alkumetreillä.


      • eiliigakiintiöitäole

        Millä perustelet tuon että liigaseuroista pitää löytyä aina pelaajia? Väitän että yhtäkään liigaseuraa ei kiinnosta pätkääkään kuka siellä pohjolaleirillä on ja kuka ei. Uskon että jos nyt tehtäisiin kysymys liigaseurojen valmentajille niin tuskin kukaan osaisi sanoa yhtään pelaajaa leiriltä. Ja tämä on tietenkin ihan ymmärrettävää.


    • PRPR4

      Outoa tosiaan on se, että jotkut pelaajat (esim. vuotta vanhemmissa pelaavat) valitaan suoraan vähän niin kuin automaationa, mutta nyt sitten yllättäen eivät enää leirillä pärjääkään. Joku silloin on valinnassa mennyt pieleen.

      • PJosskq

        Mielenkiintoinen huomio. Toki vaikka olisi kuinka hyvä pelaaja voi epäonnistua pohjolaleirillä monestakin syystä ja sitä ei valintatilanteessa varmaan pysty ennakoimaan kuka onnistuu ja kuka epäonnistuu leirillä. Toki ne jotka pelaavat vuotta vanhemmissa eli c-sm sarjassa ovat varmaan päässeet sinne sen takia että pärjäävät siellä eli omilla ansioilla. Kyllähän asia on niin että se noin 20 kärki on erittäin helppo valita, mutta sitten menee politikoinniksi ja todelliseksi mielipideasiaksi kun puhutaan siitä massasta välillä 20 - 60. Tässä myös vaikuttaa se mitä itse kukin valitsija pitää c2 ikäluokan pelaajilla tärkeimpinä ominaisuuksina.


    • Jasitten

      Ja sitten on vielä loukkaantumiset, kuinkahan moni hyvä pelaaja on joutunut jäämään pois loukkaantumisen vuoksi tai keskeyttämään leirin kun loukkaantuu.

      • Järjenääni

        Loukkaantumiset ja sairastumiset kuuluvat urheiluun ja leirityksiin. Niitä ei voi kukaan etukäteen tietää. Toisaalta on myös hyvä muistaa ettei näihin leirityksiin kannattaisi tulla puolikuntoisena eikä sinnitellä. Kyse on nuorista eikä terveyden kanssa kannata pelleillä. Valitettavasti vieläkin on vallallaan, että Buranaa naamaan ja kentälle. Sitä tärkeintä ei kannata vaarantaa. Tätä kannattaisi myös opettaa ja luennoida yhä enemmän. Esimerkiksi selän rasitusvammoista yms., joita esiintyy jääkiekossa. Tämä olisi tärkeää tietoa myös vanhemmille ja eritoten nuorelle pelaajalle sekä valmentajille , opettaa ymmärtämään kenenkään terveyttä ei pidä riskeerata jonkun Pohjola leirin tai vastaavan takia.


    • ammattivalmentaja

      Jätetään tässä nyt isävalmentajat pois, mutta te jotka väitätte että työkseen valmentava valmentaja suosii tahallaan joitakin heikompia pelaajia eikä ota johonkin joukkueeseen parhaita saatavilla olevia pelaajia, niin ajatelkaapa itsenne sen valmentajan asemaan joka on tehnyt ennen kauden alkua vuoden tai kahden sopimuksen ja hänen jatkonsa valmentajana on kiinni paljolti siitä miten hän toimessaan onnistuu. Suosisitko sinä joitain heikompia pelaajia ja menettäisit työsi ja palkkasi vuoden tai kahden päästä vai pyrkisitkö tekemään työsi niin hyvin että saat mahdollisesti valmentajan töitä jatkossakin ja tämähän tarkoittaa että pyrit aina kasaamaan parhaan mahdollisen saatavilla olevan joukkueen.

      • Aiettäonhöpöhöpöä

        Höpöhöpö, nämä nuorten valmentajat eivät menetä työpaikkojaan. Tuo on niin paskapuhetta. Uskoo ken haluaa tuohon, että eivät suosi oman joukkueen pelaajia. Ja taitovalmentajat kartoituksissa eivät vie eteenpäin oman seuran pelaajia. Niin se vaan menee ja mennyt monena vuonna. Tänäkin vuonna leirillä oli joukko pelaajia, jotka menivät edellämainituilla syillä eteenpäin ja floppasivat leirillä. Ja ei ne aluevalmentajat tai taitovalmentajat pestejään näiden epäonnistuneiden valintojen takia menetä. Hyväveli järjestelmä etsii todennäköisesti heille vielä paremman pestit. Olen samaa mieltä siitä, että terävin kärki on selkeä, mutta sen jälkeen tapahtuu suosimista ja puheilla leireille menoa.


      • Ammattivalmentaja
        Aiettäonhöpöhöpöä kirjoitti:

        Höpöhöpö, nämä nuorten valmentajat eivät menetä työpaikkojaan. Tuo on niin paskapuhetta. Uskoo ken haluaa tuohon, että eivät suosi oman joukkueen pelaajia. Ja taitovalmentajat kartoituksissa eivät vie eteenpäin oman seuran pelaajia. Niin se vaan menee ja mennyt monena vuonna. Tänäkin vuonna leirillä oli joukko pelaajia, jotka menivät edellämainituilla syillä eteenpäin ja floppasivat leirillä. Ja ei ne aluevalmentajat tai taitovalmentajat pestejään näiden epäonnistuneiden valintojen takia menetä. Hyväveli järjestelmä etsii todennäköisesti heille vielä paremman pestit. Olen samaa mieltä siitä, että terävin kärki on selkeä, mutta sen jälkeen tapahtuu suosimista ja puheilla leireille menoa.

        Nyt sotket asioita. Minä puhun vastuuvalmentajista. Nämä alue saatikka taitovalmentajat eivät tietenkään menetä työpaikkoja koska eivät vastaa mistään.


      • FYIsullekin

        Mutta kun ne vastuuvalmentajat eivät tee valintoja vaan alue- ja taitovalmentajat.


      • ettaidapaljontietää
        FYIsullekin kirjoitti:

        Mutta kun ne vastuuvalmentajat eivät tee valintoja vaan alue- ja taitovalmentajat.

        Vastuuvalmentaja päättää ketä maajoukkueeseen otetaan eikä alue ja taitovalmentajat.


    • Hockeyfani

      On kummallista keskustelua tuo joidenkin suosiminen. Kyllä , meillä seurassa ainakin valmentaja on niin kilpahenkinen, että valitsee aina parhaimmiston pelikokoonpanoon. Tätä suosimiskeskustelua ylläpitää ne isät, jotka itkevät omien poikien peräänsä, vaikka pojan into ja taidot ei riitä, mutta isät ei näe tätä. Muut näkee, mutta kellään ei oo pokkaa sanoa isälle, että herää nyt, poikas on ihan paska ja pitäs lopettaa tuo muiden parjaaminen.

      • parhaatpelaa

        hyvä just näin. tää on niin totta.


      • vietietoaeteenpäin

        Kai sinä voit sanoa teidän seurassa niille itkeville isille että poikasi on ihan paska kun ei mahdu joukkueeseen? Ehkä sitten ymmärtää ne isätkin että pojan kannattaa lopettaa.


    • missäjesse

      ei tarvitse lopettaa ,sitä ei kukaan halua, mutta siirtyy oikeaan sarjaaan pellaamaan

    • Hockeyfani

      Todellakaan kenenkään ei tarvitse lopettaa pelaamista, vaan treenattava lisää tai siirryttävä sarjaan , missä pärjää. Isät pysyköön lestissään ja antakoon omien poikien kehittyä tasollaan. Tämä suosimis keskustelu on aikansa elänyt.

      • kukaaneisuosiketään

        juuri näin!! Oikeassa olet!! Meilläkin valkkujen pojat tehoilleet ihan jäätävästi! Kolmen valmentajan pojat tehneet 27 pelissä yhteensä huimat tehot 2 4 ja noilla tehoilla pitääkin pelata ykköskentässä ja kaikki mahdolliset ylivoimat! Tosin nyt on käynyt niin että kolmos kentän heikot ja toivottomat ei valmentajien tai toimihenkilöiden pojat ovat nakuttaneet noissa peleissä 10 3, 4 8 ja 13 5 pisteet ja ei noilla tehoilla voi ylivoimaa päästäkkään pelaamaan.


    • JoskusPelannutItsekkin

      Uskon, että ilman muuta suosii, mutta uskon samalla että suurimmalla osalla valmentajista on taustalla tietynlainen vilpittömyys. Valmentajan ajatusmaailma saattaa olla vain täysin eri kuin peliä seuraavilla junnuvalmentajilla. Onhan se aika ärsyttävää kun katsoo oman pojan peliä ja näkee että pelaa koko ajan joukkueelle, syötöt menee omille ja voittaa kiekkoja. Ratkaisupaikkaan kuitenkin laitetaan pelaaja joka on koko ajan vain menettänyt kiekkoja. Nyt on tilanne muuttunut eli pelaa paljon, mutta kun valmentaja vaihtuu kauden alussa niin pitääkö siihen aina mennä se puolikautta ennenkuin ymmärtää kuka pelaa mitenkin.

    • JoskusPelannutItsekki

      Näin voi käydä kun kännyllä kirjoittelee ja muuttelee lauserakenteita, sori, mutta eiköhän itse sanoma tullut perille. Joku mainitsi pisteistä ja ylivoimista. Liiton sivuilla pystyy katsomaan pistepörssin esim. tasakentillä ja kivasti muuttuu järjestys.

    • Kjbvjbjbjbkgrxhgkhj

      Näitä kirjoituksia joissa uskotaan palkattujen valmentajien olevan riippumattomia valinnoissaan on huvittavaa lukea.
      Samaten se että jos joku yrittää kyseenalaistaa systeemiä niin heti hän on pettynyt valittaja iskä kun oma poika jäi ulkopuolelle.

      Ihan jo lähtökohtaisesti jos pojan isä tai vaikka vain isoveli on menestynyt kiekossa niin sillä junnu menee pitkälle....varsinkin jos isi vetelee naruista

      Sitten näistä liiton tarkkailijoista...he ilmoitavat seuraan etukäteen mihin peliin ovat tulossa ja yllättäen näissä peleissä tarjotaan sankarin viittaa juuri tietyille pelaajille

      Tämä on vain kevyt pintaraapaisu tästä aiheesta mutta nyt poistun saunaan ja terveiset kaikille ihan vitun sinisilmäisille jotka luulevat että systeemi olisi jotenkin reilu....

      • parasjoukkuevalitaan

        Siinä olet oikeassa että esimerkiksi liiton maajoukkueiden päävalmentajat kysyvät seurajoukkueiden koutseilta ennen kuin tulevat paikalle että pelaako joku tietty pelaaja kyseisessä pelissä koska on tulossa siis katsomaan jotain tiettyä pelaajaa tai muutamaa pelaajaa. Eli siis maajoukkueen päävalmentaja on itse jo ennakkoon tehnyt päätöksen kenen peliä tulee katsomaan. Sitten sinäkään et vaivautunut kertomaan sitä että miksi joku päävalmentaja tahallaan valitsisi huonomman joukkueen kuin saatavilla olisi?


    • suksivittuu

      voi vittu mitä nillitystä, niin sanokaa kuka valmentaja valitsee paskemman pelaajan tilalle sysi paskan. tä, ei vittu mahdu mun kaaliin

      jos on tarjolla hyvää ja pikkasen huononpaa ja sitte tulee nää paskat ja sysi paskat.
      voi vittu mitä idiootteja.

      • IdioottiEiIhmettele

        Sitähän täällä ihmetellään ja väärä laji muutenkin.


    • hyvärpelaa

      Hyviä suositaan olipa seura mikä tahansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7548
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2822
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2412
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      113
      2129
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1809
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1399
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1337
    Aihe