Valokuitu laajakaistan "toimivuus"

helunakin

Asun taloyhtiössä jossa onn soneran/telian taloyhtiö kuitu. Kuuluu vastikkeeseen hitaimmalla nopeudella ja lisämaksusta saa nopeammaksi.
Olen huomannu että aina silloin kun joku kamppis menossa telialla kuidun toimivuus hidastuu ja katkoksia paljon. Ja kohta tämän hidastumisen jälkeen akaa tulla soittoja että nyt siihen ja siihen hintaan saat nopeamman tai joku vastaava mainoskirje kolahtaa postiluukusta. Vaikuttaa ihan tarkoituksella tehdyltä hidastukselta ja häiriöltä, että saataisiin myytyä lisäpalveluja.

7

952

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vaihda_operaattoria

   Ei muuta kuin lopetat käytön ja otat toiselta operaattorilta 4g mokkulan tilalle. Paljon nopeampi ja varmempi kuin nuo kaapeliviritykset ja toimii missä vaan.

  • Aijaa

   Jaa, minulla ainakin toimii Telian valokuitu erinomaisesti 24/7, nopeus aina yli 900M, yleensä n. 960M tienoilla. XXL kyseessä.

  • åååååå

   Telia on ihan paska, eikä edes korjaa viallisia kaapeleitaan. En suosittele teliaa edes pahimmalle vihamiehelle/naisella.

   • Soneroo

    Hallitus saa sanoa irti koko paskan ja hommataan kunnon DNA Mokkulat!


  • sjpi

   Meillä myös taloyhtiön Telia valokuitu. Nopeus pitäisi olla 100, josta maksan, mutta testi kertoo, että lataus on 68,2 mgp/s. Toimii hyvin, mutta ajoittain yhteys katkeaa, vaikka modeemin nettivalo palaa. Modemi on Zyxel, ja asia korjautuu , kun sammuttaa virrat, ja aukaisee koneen. On pöytäkone, ja herää kysymys, onko ajoittainen vika koneessa vai modemissa.
   Toimiiko mokkula pöytäkoneessa todella paremmin kuin kiinteä laajakaista. Taloyhtiömme sisäinen verkko on alkuperäinen eli rak.vuosi 1986 eli viat voivat johtua myös siitä.

   • Anonyymi

    No, kytkeydyt varmaankin 100mbit/s ethernetillä, jolloin se aiheuttaa n. 10% overheadin. Tämän päälle tulee toiset n. 10% TCP/IP-protokollasta. Eli kyllä siellä aiheutuu se 100mbit/s bittien siirtoa, vaikka hyötysi siitä onkin vähäisempi. Tarkkaa arvoa on mahdoton antaa, kun riippuu niin monesta asiasta. Mm. vastapään kytkeytymisnopeus voi vaikuttaa jo testituloksiin.
    Ja ADSL:ssä tuo protokolla overhead on luokkaa 16%, vertailun vuoksi.


  • Anonyymi

   Ei pelkästään Telialla, vaan myös DNA.lla sama juttu. Mobiili 3g- verkossa aikoinaan Hki keskustassa siirtonopeus huonoimmillaan 0,2mt/s ja ratkaisuksi tarjosivat uutta 4G- puhelinta ja liittymää.
   Sanoin että no se sopii! Mutta kun asiakspalvelussa oltiin tehty jo kaikki tarvittava paketin muuttamiseksi, kysyin "tyhmäksi tekeytyneenä" että:" tämähän tulee siis samaan hintaan?"
   Voitte vain arvailla miten kiukkunen oli tämä asiakaspalvelija kun luuli saaneensa huijattua asiakasta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Syöksit minut syvälle masennukseen

   Olit se suurin syy suruuni, jos olen rehellinen. Mutta ethän voinut tietää. Et voinut tietää, että poljit rikkimennyttä. Mielestäni et ollut rehelline
   Ikävä
   230
   1780
  2. Entä jos me törmätään mies

   Sattumalta joskus?
   Ikävä
   46
   1065
  3. Horoskooppi: Skorpionilla maltti on valttia, rapu kohtaa muutoksia, leijonalle apua epävarmuuteen...

   Uskotko horoskooppeihin? Lue tästä päivän horoskooppi ja katso, pitääkö se paikkaansa... Klikkaa: https://www.suomi24.fi/viihde/horoskooppi-skorpion
   Viihde ja kulttuuri
   14
   986
  4. Ökymenoa Monacossa! Valtteri Bottas esittelee harvoin julkisuudessa nähdyn Tiffany-rakkaansa tv:ssä

   No nyt on ökyä… F1-kuski Valtteri Bottas kutsui Maria Veitolan yökylään luksuskohteena ja rikkaiden asuinpaikkana tunnettuun Monacoon. Tiedossa mm.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   947
  5. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   244
   912
  6. PERUSSUOMALAISET HALPA-HALLILLA

   On varmaa tietoa, että huomenna lauantaina on Haapaveden Halpa-Hallin edessä klo 10 alkaen tavattavissa perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaita läh
   Haapavesi
   180
   805
  7. Neljä lasta! Minttu Murphy-Kaulanen rehellisenä uusperheestä Sampon kanssa: "Me ei olla pidetty..."

   Lapset on lahja. Tsemppiä suurperhe-elämään Minttu ja Sampo! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/nelja-lasta-minttu-murphy-kaulanen-rehellisena-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   772
  8. Muistatko kun sähläsin

   Edessäsi nainen? Hienomotoriikkakin sakkasi katseestasi ♥️
   Ikävä
   47
   733
  9. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   259
   706
  10. Mitä jos...

   Lähdetään autoajelulle joskus. Puhutaan aamuyöhön ja katsotaan voisimmeko olla joskus "me". Sopisiko tämä miehelle? PS. Minä ajan, koska sinä ajaisit
   Ikävä
   52
   650
  Aihe