Nivustyrä ja leikkausen hintaluokka?

TulevaLeikkauspotilas

Terve, olen 21v mies, jolla nivustyrä kehittynyt useamman vuoden ajan ja nyt edennyt vasempaan kivespussiin. Tyrä ei tuota kipua (muuten kuin takaisin painaessa vähän) , mutta alkaa koonsa puolesta jo v*tuttamaan. En netistä löytänyt kuin yksityisiltä nivustyräleikkauksen hintoja, ja hintaluokka vaihteli 2000-4000€, eikä nyt opiskelevalta semmoisia ihan heti löydy.

Pitääkö tässä nyt sitten suorittaa opiskelut, mennä kunnolla töihin ja sitten vuoden parin jälkeen pääsen aikaisintaan leikkaussaliin, vai miten on muilla homma sujunut?

Kiitos etukäteen.

4

4048

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TarkistaAlueenHinnat

      Julkinen puoli maksaa huomattavasti vähemmän ja lisäksi julkisen puolen kustannuksia hyväksytään myös toimeentulotukee, jos siihen sattuu olemaan oikeutta. Ensin terveyskeskukseen, yksi käynti maksaa noin 20€ (kuntakohtaisia eroja tuossakin hinnassa). Sitten jos sieltä onnistuu saamaan lähetteen eteen päin, joskus puolen vuoden päästä poliklinikkakäynti jossain alueen sairaalassa kirurgian poliklinikalla, kustannus pikkusen alle 50€. Jos siellä ollaan sillä kannalla, että operoidaan, niin joskus puolen vuoden päästä tulee aika operaatioon. Se tulee joko päiväkirurgiana (tarkista päiväkirurgian maksu oman alueen sairaalan hinnastosta), tai sitten osastoaikana, joka maksaa tietyn summan per osastopäivä. Jos olet vain yhden yön, se tekee kaksi osastopäivää. Hinta selviää paikallisen sairaalan hinnastosta. Tuossa siis menee helposti noin vuosi, ellei ylikin, riippuu miten nopeasti niitä aikoja sattuu saamaan ja miten monta käyntiä joutuu käymään. Muistathan, että julkisen puolen sairaalat on opetussairaaloita, eli operoimassa voi olla kirurgiaan erikoistumassa olevia lääkäreitä. Yksityisellä pääset hoitoon nopeasti, maksaa paljon ja siihen saatava Kelan sairausvakuutuskorvaus on murto-osan kustannuksista. Yksityissektorin kuluja ei myöskään hyväksytä toimeentulotukeen, vaikka siihen sattuisi muuten oikeus olemaankin.

      • Lääkäriin_vaan

        Nivustyrä, varsinkin jos kudoksia valuu jo runsaasti kivespussiin, voi olla kiireellisen luokan leikkaus, joten pääsy julkiselle puolelle kuroutumisvaaran vuoksi onnistunee helposti. Periaatteessa lähete poliklinikalle pitäisi tulla "automaattisesti" omalta lääkäriltä ja hoitotakuun mukaisesti kutsu polille pitäisi tulla kolmessa kuukaudessa. Jonotusaika leikkaukseen pitäisi olla maksimissaan 6 kk, mutta usein näistä hoitotakuun rajoista luistetaan. Mikäli on epäilyksiä mahdollisesta kuroutumisesta ja sen aiheuttamasta kuoliovaarasta, leikkaus voidaan luokitella kiireellisempään luokkaan ja jonotusaika olisi lyhyempi.


    • TulevaLeikkauspotilas

      Soitin tossa sairaalaan ja sanottiin että päiväkirurgia päälle 100 euroa, että eihän tässä sitten mitään huolta olekkaan :)

      kiitos vastanneille

      • Lääkäriin_vaan

        Lisäksi tulee vähintään yksi poliklinikkakäynti ennen leikkausta ja ehkäpä toinen jälkeen (lopputarkastus). Poliklinikkamaksu on vajaa neljä kymppiä, mutta nämä kaikki maksut "tipahtelee" useamman kuukauden välein, joten ei rasita pahemmin kukkaroa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe