Opas joka "kilahti"

Latuvaari

Äskettäin päättyneellä TSS:n matkalla pohjois Kyproksella meni muuten mukavasti mutta suomenkieltä puhuva opas ns. "kilahti" kuudentena päivänä. Toimiston laatimat arviointilomakkeet oli jaettu jo edellisenä päivänä ja opas keräsi ne aamulla. Lomakkeessa kysyttiin yhdellä rivillä arviota oppaan toiminnasta, asteikko 1...4 missä 1 on paras. Jotkut olivat erehtyneet antamaan kakkosen ja olipa joukossa kolmonenkin. Tästä seurasi perusteellinen luento ja lopuksi haukkuminen mikä ylittää kaiken mitä tähän ikään mennessä on oppaiden suusta kuullut. Tämä narsistinen opaspelle ei kerta kaikkiaan voinut käsittää miten joku on voinut olla niin kiittämätön ettei ole antanut parasta arvosanaa eli ykköstä vaikka hän on kaikkensa antanut, tehnyt työnsä suurella sydämellä ja suomenkielellä jne. Olimme tyrmistyneitä. Hysteerinen kohtaus osui sopivasti sen jälkeen kun "vapaaehtoiset" tipsit oppaalle ja kuljettajalle oli kerätty tarkoitusta varten jaetuissa kuorissa. Vastaavanlainen käytös asiakaspalvelutehtävässä kotimaassa täyttäisi tunnusmerkistön mikä oikeuttaisi työnantajan purkamaan työsopimuksen välittömästi. Mutta Kyproksen Turkinpuoli on mikä on ja halpamatka on halpamatka, joten pitihän tämäkin kokea. Kun välikohtauksesta keskusteltiin illallispöydässä löytyi jo ymmärrystäkin miespoloiselle joka päivisin bussissa kertoili öisin kaipaavan muutakin kuin tyynyä ja valitteli 50 euron viikkopalkkansa sekä menossa olevan vaikean avioeroprosessin aiheuttamaa stressiä, Eikä tuskaa vähentynyt harmitus siitäkään että pakkomyynti mattotehtaalla ja jalokivitehtaalla ei tämän ryhmän kohdalla johtanut kauppoihin. Kiittämättömiä, niin kiittämättömiä ovat suomalaiset joilla on hyvät palkat ja työpaikat ja saavat palkkaa vaikka eivät tekisi töitäkään, puheli oppaamme.

10

1468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkalainen36

      Meillä ei ollut opas suomenkielinen, mutta vähän samantapaista käytöstä kyllä. Ensimmäiset päivät jaksoi olla bussissa lipevä ja huumorintajuinen, mutta mitä pitemmälle reissumme eteni ja nuo pakolliset matto- jalokivi- ja nahkatehtaat oli käyty oppaan käytös myös muuttui eikä selkeästi enää jaksanutkaan mielistellä bussilaisille. Jotkut poloiset kyllä erehtyivät ostamaankin tuotteita noista pakkomyynneistä mutta ei se oppaan mieltä muuttanut. Käytös viimeisinä päivinä oli jopa törkeää varsinkin tiettyjä matkalaisia kohtaan ja antoi kyllä sen kuulua myös puheissaan bussissa kuinka pettynyt joihinkin on.

    • Veljen.veli

      Aivan samoja kokemuksia Jokesta syksyiseltä matkalta. Meidän bussin hän haukkui jo ensimmäisenä varsinaisena matkapäivänä kun joku ei ollut ostanut illallispakettia. Me ostimme jo ennakkoon ja se oli kyllä hyvä ratkaisu. Toinen ryöppy tuli kun suurin osa porukasta ei lähtenyt maksulliselle retkelle. Tosin herkemmät säikähdyksestä ostivat retken. Matkan viimeisenä päivänä heittäytyi nöyräksi kuin kettu uhkaavan vaaran alla. Sitä samaa avioeroaan hän surkutteli meillekin. En yhtään ihmettele jos suomalainen nainen on saanut tarpeekseen moisen kanssa taivaltaessaan. Tyynyn ei ainakaan tarvitse kärsiä öykkäröinnistä. Ottaisi Turkista nöyremmän.

    • Anonyymi

      Meidän oppaamme ilmeisesti ihastui yhteen seurueemme nuoreen naiseen, joten hän oli oikein hyväntuulinen matkan alkuosan siitä huolimatta, että kauppa ei käynyt. Kun nainen ei yrityksistä huolimatta lämmennyt lipevälle oppaalle, niin opas kosti sen koko ryhmälle mököttämällä, haukkumalla suomalaisia, nukkumalla siirtymämatkat, tiuskimalla ja kiukuttelemalla. Viimeiset päivät hän ei edes odottanut, että koko ryhmä ehtii nähtävyydelle ennen kuin hän ylimalkaan esitteli sen.

      Ennen tippien keruuta hän ryhdistäytyi ja sepitti itkuvirren siitä, että on saamassa potkut, koska olimme muka aiheuttaneet pelkästään tappiota matkatoimistolle, minkä vuoksi hän on todella stressaantunut. Itse maksoin kiltistii hänen pyytämänsä hinnan luokattomasta opastuksesta, mikä jäi harmittamaan, kun kuulin lentokentällä, että hän oli nimeltä haukkunut useita ryhmämme matkalaisia, erityisen julmasti myös ihailemansa naisen. Todella kaksinaamainen mies!

    • Anonyymi

      En koskaan opi ymmärtämään, mikä on ihmisten motiivi lähteä tällaiselle matkalle.

    • Anonyymi

      Kamala oli tuo kiertomatka kun olimme siellä papan kaa.

      Laukkuja ei kannattanut purkaa. Aamuisin oli noustava kukonlaulun aikaan vaikka lomalla olisi halunnut loikoilla pidempäänkin.
      Sitten lähdettiin bussilla ajelemaan.
      Opas kertoi että kuljettajamme on Mahmut tai jotakin ja sitten me taputimme.

      Tylsiä olivat maisemat ja vielä tylsemmät olivat jotkin rauniot joissa pysähdyimme.
      Joka ainoa päivä pysähdyimme johonkin kylään ja meitä talutettiin kuin karjaa kulta ja nahkakauppoihin.
      Teekupin hinnalla yrittivät sitten myydä meille väärennöksiään.
      Kauppiaat olivat lipeviä mutta emme mitään ostaneet koska olemme vanhoja ja meillä on jo aivan kaikkea mitä tarvitsemme.

      Opas tunki joka väliin ja ihasteli että jopas on halpaa että ostakaa nyt ihmeessä.
      Oppaan ilmeistä näki ettei se meistä tykännyt yhtään kun emme ostaneet kuin jäätelöä ja pikkupurtavaa.

      Eivät nuo kiertomatkat ole vanhoille ihmisille kun nivelet paukkuvat ja aamuherätyksille olisi varattava aikaa. En kyllä suosittele noita nuoremmillekaan. Mitään todellista nähtävää ei tuolla Pohjois-Kyproksella ole.

      Keväällä olimme viikon matkalla Limassolissa. Kyllä oli ihanaa kun sai loikoilla pitkään eikä tarvinnut lähteä yhtään mihinkään.
      Pappa se heräsi aikaisemmin ja istuskeli parvekkeella ja siemaili kaljaa. Minä vähän siitä motkotin mutta en pahasti.

      • Anonyymi

        Kiitos etukäteen noista kommenteista. Olemme vasta menossa marraskuun puolivälissä ja jos tuo kaikki pitää paikkaqnsa mitä on saanut lukea niin onko niin että on pakko mennä tämän oppaan kehuttavaksi vai onko mitään mahdollisuutta jättäytä koko saarikierrokselta pois ja omistautua vain olemaan omillaan tuon viikon reissun.???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos etukäteen noista kommenteista. Olemme vasta menossa marraskuun puolivälissä ja jos tuo kaikki pitää paikkaqnsa mitä on saanut lukea niin onko niin että on pakko mennä tämän oppaan kehuttavaksi vai onko mitään mahdollisuutta jättäytä koko saarikierrokselta pois ja omistautua vain olemaan omillaan tuon viikon reissun.???

        Sehän on aivan itestä kiinni, jos vaikka sataa niin samahan tuo on linkassa istua. Meillä reissu joulukuun puolen välin kieppeillä. Aiomme kyllä osallistua meitä kiinnostaviin kohteisiin, mutta voimme jättäytyä joiltain reissuilta ja vain lökötellä, osallistuminen ei ole pakollista. Kantsii niitä tervetulojuomia hiukan karsastaa, joillekin tullut kauhea vatsatauti niin siinä meni lomat piloille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos etukäteen noista kommenteista. Olemme vasta menossa marraskuun puolivälissä ja jos tuo kaikki pitää paikkaqnsa mitä on saanut lukea niin onko niin että on pakko mennä tämän oppaan kehuttavaksi vai onko mitään mahdollisuutta jättäytä koko saarikierrokselta pois ja omistautua vain olemaan omillaan tuon viikon reissun.???

        Ei taida olla mahdollista kieltäytyä noista pakollisista kiertoajeluista ja tuote-esittelyistä, saatika oppaan juomarahasta!


    • Anonyymi

      Ei hitto ole koskaan tajunnut näitä busseissa istuvia idiootteja :D vuokraa auton ja ajaa sillo ku huvittaa ja menee minne haluaa...

      • Anonyymi

        No ensinnäkin Pohjois-Kypeoksella ei ihan minne vaan voi mennä siellä tulee luku -ja kielitaidoton puusta pudonnut mutantti kohta vastaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      1
      1136
    Aihe