Osatyökyvyttömyyseläkkeeltä työkyvyttömyyseläkkeel

ttrat

Puhutaan että osatyökyvyttömyyseläkkeeltä on 60 vuotiaana" matalempi kynnys" ja katsotaan vain soveltuvuutta omaan ammattiin , päästä työkyvyttömyyseläkkeelle.
Minä olen osatyökyvyttömyyseläkkeellä ja täytän ensivuonna 60 v... kysymys: Pitääkö olla 60 vuotta täyttänyt kun hakee työkyvyttömyyseläkettä , vai voiko sitä hakea esim 2-4 kk etukäteen, vaikka mahdollinen eläkkeen maksaminen alkaisi sen jälkeen kun olen 60 vuotta täyttänyt.
olisi rahallisesti minulle tärkeää, että saisin eläkkeen heti 60 vuotta täytettyäni, seuraavan kuukauden alusta.

11

346

  Vastaukset

  • Mitä se muille kuuluu. Haet jos haet eläkettä.
   Hakevalle annetaan?

  • Kannattaa hakea, säästät vielä aktiivimallin sanktion etuusosuudesta. Minä pääsin 60 täytettyäni täydelle eläkkeelle.

   • Jep...Sama täällä 60v ja nyt ihailen komeaa työeläkekorttiani :-)


  • Lindströmin pihvi, olitko siis sitä ennen osatyökyvyttömyyseläkkellä? Tarvitsiko ennen täyttä eläkettä olle vuosi sairaslomalla? Itsellä sellainen tilanne,että olen osaeläkkeellä ollut jo liki 10 vuotta ja nyt jäämässä työttömäksi ja työ vaatii ajokortin jota en ehkä saa enään 60-vuotis tarkastuksessa. 60 täytän maaliskuussa 2019. Lääkärihän sen kortin päättää, mutta enhän minä mitään osaa tehdä kuin ajaa autoa ja kortiton tuskin autonkuljettajaksi pääsee ja miten sitten ansiosidonnainen, kun ei voi työtä ottaa vastaan ja sairaslomalla ei taida tässä tilanteessa juuri euroja tulla

   • Mistä revit tuon 60-vuotta ajokorttiasiassa?

    "Auton ajo-oikeus on voimassa vain siihen saakka, kunnes ajokortin haltija täyttää 70 vuotta. Jos lääkärintodistus osoittaa, että mitään estettä ajamiselle ei ole, poliisi uusii ajo-oikeuden enintään viideksi vuodeksi kerrallaan."

    Vai onko sinulla jokin muu, kuin B-kortti?


   • Ajokortti kirjoitti:

    Mistä revit tuon 60-vuotta ajokorttiasiassa?

    "Auton ajo-oikeus on voimassa vain siihen saakka, kunnes ajokortin haltija täyttää 70 vuotta. Jos lääkärintodistus osoittaa, että mitään estettä ajamiselle ei ole, poliisi uusii ajo-oikeuden enintään viideksi vuodeksi kerrallaan."

    Vai onko sinulla jokin muu, kuin B-kortti?

    Vanha viesti, mutta osaisiko joku vastata kysymykseen, joka liittyy edelliseen kommenttiin.

    Aikoinaan sain lääkäriltä todistuksen, ettei ajokortin hallinnalle ole estettä. Onko minun korttini siis ollut vain 5 vuotta voimassa? Vai tarkoittaako tämä vain 70 vuotta täyttäneitä?

    Mikäli näin on, niin mielestäni ikäihmisiä syrjitään. Olenko vammautuneena parempi kuski kuin 70 vuotias, kuntoileva sekä terve ja valpas ikä-ihminen? Ja tämä ihan vain iän perusteella.


  • hei,
   tässä yksi kokemus työkyvyttömyyseläkeasioita miettiville.
   Minä olin hieman alle 60-vuotiaana muutaman vuoden työttömänä ansiosidonnaisella, ja osan ajasta sairauspäivärahalla (alle 300pv). Sain ohjeeksi lääkäriltä hakea työkyvyttömyyseläkettä aikaisintaan muutamaa kuukautta ennen kuin täytän 60, (hänen mukaansa yli 60-v. hakemuksilla on eri käsittelijät, niin hakemus menee heti oikeaan pinoon.) Olin jo täyttänyt 60 kun hain, ensin tuli aika ylimalkaisen tuntuinen hylkypäätös, josta sitten valitin ohjeiden mukaisesti ja tuloksena eläkelaitoksen uusintakäsittelyssä oma myönteinen päätös jossa minut todettiin työkyvyttömäksi 60 v. syntymäpäivästäni alkaen ja sain eläkkeen takautuvasti puolelta vuodelta. Itse laitoin kaikki oleelliset lääkärintodistukset uudelleen mukaan ja selkeän kertomuksen arjestani ja sairauteni vaikutuksesta siihen. (esim. yksi A4 ja ilman vaikerrusta)
   Tulin siihen tulokseen että puoliaan on pidettävä ja tuo valitusprosessi tavallaan kuuluukin prosessiin, ainakin jos et ole täysin selkeä tapaus.

   • Minä tein vaan uusia hakemuksia en valittanut hylsyistä,koska valitusajat on niin pitkiä ja työttömän aktiivimalli olisi puraissut sen aikana, ketjutin hakuja sen takia.Hain kesäkuussa ja täytin 60 heinäkuussa,myönteisen päätöksen sain elokuussa.Minusta kannattaa viimeisin hakemus laittaa pari kuukauta ennen 60v,niin päätös valmistuu synttäreiden jälkeen sopivasti.Tarpeeseen tuli koska töihin ei kykene enään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä tein vaan uusia hakemuksia en valittanut hylsyistä,koska valitusajat on niin pitkiä ja työttömän aktiivimalli olisi puraissut sen aikana, ketjutin hakuja sen takia.Hain kesäkuussa ja täytin 60 heinäkuussa,myönteisen päätöksen sain elokuussa.Minusta kannattaa viimeisin hakemus laittaa pari kuukauta ennen 60v,niin päätös valmistuu synttäreiden jälkeen sopivasti.Tarpeeseen tuli koska töihin ei kykene enään.

    Kannattaa nostaa kytkintä työelämästä heti 60v tienoilla jos vaan on mitenkään mahdollista.Viikatemies ei kysele "joko kerkesit olla eläkkeellä",vaan se hoitaa tehtävänsä joka tapauksessa vaikka olisit jo eläkeiän kynnyksellä ja sehän pakenee kokoajan edellä.


  • Ei ole enään ollenkaan osatyökyvyttömyyseläkettä.Se lopetettu eli vain työkyvyttömyyseläke tai sitten on kuntoutustuella työttömänä.

   • Rakas anonyymi. Kyllä, olet oikeassa. KELA ei enään aikoihin ole tuntenut osatyökyvyttömyyseläkettä. Olet myös väärässä. Työeläkeyhtiöiden arsenaaliin kuuluu vieläkin osatyökyvyttömyys. Tämä siksi, että säästää omaan perseeseen niitä eläkemaksuja.

    Minä olen nykyään hakenut täyttä työkyvyttömyyttä, mutta aina on hylätty. Alunperin kuvittelin itsestäni liikoja ja hain osa-aika... Päätös tuli viikossa myönnettynä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   683
   14000
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   120
   2271
  3. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   111
   1257
  4. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   102
   1192
  5. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   59
   1059