Yllättävä selkäkipu

Aeiuts

Laitan tämän nyt tännekkin. Eli olen parikymppinen perusterve ja eilen aamulla herätessäni oli alaselkä kovin kipeä. Edelleen kipu alaselässä kova säteilee hieman nivusiin ja reisiin. Kumartuminen sattuu aivan järjettömästi ja istuminenkin on melko kivuliasta. En keksi mitään syytä selän nopealle kipeytymiselle. Mahtaako olla vaarallista? Miten hoidan ja pitääkö mennä lääkärille?

17

3054

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Monisairas

      Kannattaa ilman muuta lääkärissä ja tehdä aluksi huolellinen kliininen tutkimus. Tämän jälkeen voi harkita viipalekuvia ym. Kyllä esim. välilevynpullistumakin voi tulla oireiseksi yön aikana mutta eri vaihtoehtoja on paljon. Mutta koska et kerro selkeästä lihastoiminnan muutoksesta niin ensisijassa tuskin on pullistuma vaan esim. lihasspasmi eli noidannuoli.

      • Aeiuts

        Juu tosissaan mitään tavallisesta poikkeava en maanantaina tehnyt mikä olisi selkäkivun seuraavana aamuna voinut aiheuttaa. Eikös noidannuoli ole yllättävä todella kova kipu? Tämä kipu tuntuu oikeastaan vain istuessa/kumartuessa/tuolista noustessa. Sängyssä maatessa tai seisoessa ei juurikaan satu. Aikaisemmin ei tällaista ole ollut. Puutumisoireita ei ole.


      • Monisairas

        Kivun kovuus on vähän suhteellista, riippuu niin ihmisestä. Ehkä kyse kuitenkin on jostain noidannuolen kaltaisesta lihasvenähdyksestä joka ei vaan ole sitten niin paha että tuntuisi koko ajan. Mutta siis jos oireet vaan jatkuu niin kannattaa käydä lääkärissä ja toivon mukaan lääkäri viitsii tehdä huolellisen kliinisen tutkimuksen. Monesti homma vaan menee lääkärin naputellessa pelkän lääkereseptin, jos sitäkään.


    • lokkud

      Oletko mies vai nainen? Tyttäreni juuri soitti että hänellä on munuaisaltaan tulehdus ,levinnyt virtsarakontulehuksesta,ei muuta oiretta kuin alaselän kipua ,ei edes tyypillisiä pissa ja kirvelyoireitakaan. Sattumalta löydettiin kun meni toisen oireen vuoksi tutkimuksiin lähetteellä kirraln polille. MUTTA tuo ei kuulosta kivalle,mene lääkäriin ja kerro että yhtäkkiä alkoi ja mihin asti kipu menee,yhtäkkiset kivut kannattaa mennä lääkärin juttusille,tsemppiä ei ole häpeä huolehtia terveydestään. OLETKO saanut kylmää selän alueelle esim pyöräillyt tai muuten selkä saanut kylmää?

      • Monisairas

        Tämäkin voi olla joo, varsinkin kun ei selvää lihasoiretta. Ei muuten ole sukupuolisidonnainen, mutta tosin naisilla yleisempi. Tyypillinen syy on virtsaputken kautta päässyt bakteeri, ulosteperäinen tai joku muu.


      • Aeiuts

        Alan itse epäillä jotain lihaksen venähdystä tai sitä että hermo on jäänyt jumiin. Kipu on onneksi laantunut hieman. Nyt kipu sijoittuu selkeästi selkärangan oikealle puolelle pakaran yläosaan. Kumartuminen sattuu edelleen mutta ei ihan yhtä pahasti. Kylmää en ole saanut. Toivotaan että menee ohi niin ei tarvii lekurille mennä.


    • Fibrolainen

      Ainahan sitä kannattaa käydä varmistamassa ja saat siihen oloa ja oireita helpottavaa lääkettä, se saattaa pitkittyäkin helposti.Älä rasita liikaa nyt jospa se levossa ja normaalio olossa paranisi.

    • tohtori-tolonen

      Kipulääkitys voi auttaa Panadol Forte 1000mg max 3 kertaa /päivä.
      Jos kipu jatkuu yli 2 päivää ota yhteys lääkäriin.
      Jos nousee kuume välittömästi lääkäri-päivystykseen.

    • Aeiuts

      Nyt alkaa jo ketuttaa. Kipu pomppii ylös alas, tiistaina ja eilen kipu oli miltei kokonaan hävinnyt. Tänään sitten on taas niin kova kipu kun sängystä nousin. Edelleen tuntuu lihaskivulta mutta alan jo kyllästyä. Olen kokeillut liikuntaa ja lepoa kumpikaan ei erityisemmin auta. Kumartuminen ja sängystä nouseminen sattuu. Muuten ei satu mutta pitää olla niin kauhean varovainen liikkeissään. En usko että on mitään kauhean vakavaa kun ei kumminkaan koko ajan jomota mutta todella ärsyttävää kuitenkin :/.

    • lämoöätarvii

      Oletko kokeillut lämpöhoitoa ,kärsin ajoittain myös selkäsärystä, mutta itselläni on ns. torni- sähkölämmitin suuntaan sen kipeään kohteeseen ja puolen tunnin lämpöhoito laukaisee selän jännityksen.

    • koulutusta

      Viikon jo potenut niin mars ihan lääkäriin,sieltä saat oikeaa tietoa.Ethän jää odottelemaan vastauksia ja kivun katoamista,kuulostaa lääkärin aiheelta jo tutkia.Mikä estää menemästä,vaivan vähättely vai pelko?

    • lekuriin

      Suoraan vain akuutille,parempi tutkituttaa ajoissa,ettei pahene.Voisit myös kokeitehdä jalkojen venytysliikkeitä.Selkäkipu pahenee usein jos jalkojen taka-sivuosat ovat kireällä.Kokeile varovasti miltä selässä tuntuu venytellessä,tuskin ainakaa pahentaa.

    • näinjuuri

      Minulla on ollut myös selkäni kanssa ongelmia.. Kahdeksan vuotta sitten aloin noudarttamaan vähähiilihydraattista ruokavaliot, jonka jälkeen minulla ei ole ollut selkäongelmia. Ongelmani oli todella pahoja, jouduin joskus olemaan vuoteessa muutaman päivän. Minulla oli oma yritys, joten oli pakko kontata työpaikalle, muute kaikki olisi seisseet tumput suorana. En tiedä auttaako sinua ruokavalion muutos, mutta ei maksa mitään kokeilla.

    • heikkosidekudoksinen

      "Vähäisiä" selkäkipuja ei välttämättä julkisella tutkita, niiden katsotaan kuuluvan elämään. Jonkin kipulääkereptin tai lihasrelaksantteja saatat saada.

      Onko sinulla nk. yliliikkuvat nivelet (kriteerit löytyvät netistä)? Silloin nivelet ja nikamat voivat oireilla tavallista helpommin. On voinut olla pieni horjahdus, jota et edes muista. Selässä on tapahtunut jokin liikahdus, johon lihakset reagoivat jännittymällä ja lihasjännitys aiheuttaa hapenpuutetta ja sitä kautta kipua. Kun varot asentoja, joissa kipu tuntuu, on kehosi asento vääristynyt ja tulee vääriä jännitteitä kehoon.

      Nyt kun olet jo saanut varoituksen selän herkkyydestä, niin lihasvoimaa pitäisi kehittää (maltilla, ei millään repimisellä) ja muistaa ergonomia istuessa, nostaessa ja seistessä. Hyvällä onnella voit päästä fysioterapeutille, joka antaa sinulle käytännön ohjeita. Jos sinulla on työsuhde, niin kannattaa pyytää lähete työfysioterapeutilla.

      Eli hoida kipu, ja sen jälkeen aloita maltillinen selän lihasten kehittäminen. Älä jää paikoillesi kipeänäkään, vaan liiku kivun sallimissa rajoissa.

      • Aeiuts

        Justiinsa tästä syystä en viittis lääkäriin mennä kun kipu on kumminkin "vähäinen". En usko että on peräisin nikamasta koska kipu tuntuu selvästi selkärangan oikealla puolella pakaran yläosassa. Kuten sanoin oma epäilykseni on että jokin lihas on jotenkin onnistunut venähtämään. Sama kipu tuntuu välillä myös kun laitan leuan rintaan. Nivelet toimii ihan normaalisti. Mainittakoon että kivun takia kumartelen tosiaan mitä kummallisimmissa asennoissa ettei sattuisi. Kakspiippunen juttu kun netissä joillain sivustoilla sanotaan että liikunta auttaa ja joillain sanotaan että ei auta.


    • vaivanen

      MENE lääkäriin jo,sieltä tarvittaessa saat lähetteen fysikaaliselle hoitajalle joka osaa katsoa kehosi jutut ja antaa oikeat liikkeet.Ei mikään ole vähäistä sen kestäessa yli viisi päivää ja selvästi odotat vastauksia täältä jota etä saa vaan ihan lääkäristä,onko se karmeaa varata aikaa vai mikä estää? Puolestani ole vaikka menemättä mutta kun ihmettelet täällä kuin oikeaa vastausta odottaen ratkaisua mitä ei saa suomi24 amatöörilukijoilta.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4925
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3114
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1621
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe