maailman suurimmat veroparatiisit

vääryys_vallitsee

ovat Sveitsi ja Yhdysvallat.
Financial Security Index tutkimus kertoo näin. Edellisen kerran vastaava indeksi julkaistiin vuonna 2015.

The Justice Network -verkoston julkaisema laaja indeksi listaa talouden salaisuusvaltioita; paikkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden piilottaa omaisuutta ja voittoja valtioiden verottajilta.
Sveitsi on ykkönen 76 pisteen salaisuusasteella. USA seuraa toisena 75 pisteellä ja Caymansaaret kolmantena 72 pisteellä.
Vuonna 2015 Suomen indeksiluku oli 31 mutta nyt noussut 53 pisteeseen.

Sipilän hallitus, jossa perussuomalaiset "rötösherrat kuriin" politiikalla olivat ja ovat vieläkin mukana on edistänyt rikkaiden veronkiertoa. On edistänyt roimasti.
Ihanneluku olisi nolla ja johon valtioita verrataan. Yhtään nollapistemaata ei löydy.

On selvää että rikkaiden veronkierrosta kärsii palkkatyötä tekevä kansa.

70

672

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vääryys_vallitsee

      Tax Justice Network käyttää 20 erilaista muuttujaa, joilla se mittaa toimia varojen ja veronkierron estämiseksi, toimia joita valtiot eivät käytä ja se mahdollistaa veronkierron.
      Slovenia on tutkimuksessa parhaimmistoa, jossa on eniten esteitä veronkierrolle. Silti senkin indeksiluku 41.8.
      Taloudellinen salailu on avainasemassa talousrikollisuudessa ja laittomissa rahavirroissa, kuten rikollisen rahan pesussa, korruptiossa sekä veronkierrossa.
      Arviolta 21 000 - 22 000 miljardia dollaria yksityistä omaisuutta makaa maailman salaisuusvaltioissa, joissa niitä verotetaan vähän tai ei lainkaan.

      Kysymys on paitsi veronkierrosta niin myös siitä että varat ovat poissa investoinneista mm. yleismaailmallisten ongelmien ratkaisemiseksi.
      Summa heijastaa sitä lisätuotteen osaa, joka ei markkinoilla saa tuottavia sijoituskohteita omistajille. Omistajat puolestaan eivät halua luovuttaa ylimäääräisiä varojaan välittömästi tuottamattomiin yleishyödyllisiin tarkoituksiin. On selvää, että puuttuva, piilossa oleva varallisuus, ilmestyy valtiontalouksien taseisiin kestävyysvajemomentille.

      • Töymeis

        "Kysymys on paitsi veronkierrosta niin myös siitä että varat ovat poissa investoinneista mm. yleismaailmallisten ongelmien ratkaisemiseksi"

        Mistä ihmeestä olet tuollaista saanut päähäsi? Eihän pankki, onpa se millainen tahansa, voi makuuttaa sinne talletettuja varoja jossain kassaholvissa tms.. Siinä tapauksessahan pankki joutuisi perimään tallettajalta säilytyspalkkiota. Toki sekin on mahdollista - onhan olemassa myös rahalaitoksia, joissa talletuskorko on negatiivinen. Mutta kyllä Lontoon, Luxemburgin yms. pankit harjoittavat enimmäkseen normaalia pankkitoimintaa.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Tämä on juuri se syy miksi

      - ei saa olla omaisuusveroa
      - veropohjan pitää olla laaja mutta veroprosentin pääomilla alhainen
      eli Rkp-Soini-SAK-Sipilä-säätiöitä pitää verottaa kuten muitakin
      mutta ei aitoja tieteeseen jne. rahaa jakavia koska muuten yliopistojen ulkopuolelle
      jäävät eivät voi suorittaa korkeatasoista tutkimusta



      - alhainen prosentti tekee sen, että ei ole tarvetta viedä ulkomaille koska se on epäselvää epävarmaa ja kallista

      - tällaiset vertailut ontuvat koska niissä pärjäävät Slovenia ja Venäjä numero 29 Kiina 28 jne.
      (Kiinassa valehdellaan ns. kaikki tilastot kansantalouskasvu mukaanlukien)

    • Miksi pääomia pitäisi verottaa? Se olisi suurinta tyhmyyttä mitä löytyy eli kommunismia!!!

      Sen sijaan pääoman tuottoa voidaan verottaa järkevästi siltä osin kun se ylittää inflation. Se tuotta on palkan kaltaista tuottoa joten se on verotettavaa.

      Kun jotkut eivät viitsi ajatella niin tulee kummallisia oivalluksia esim. "veroparatiiseissa" olevien pääomien osalta. Jos pääomalle maksetaan korkoa niin se on sijoitettuna johonkin tuottavaan kuten yrityksiin, laillisiin toivottavasti. En usko veroparatiisipankkiirienkaan olevan mitään Roope-Ankkoja jotka vain uivat niissä setelikasoissaan vaan niitä sijoitetaan ja niille kerätään korkoa markkinoilta.

      Niiden ainoa epäkohta on, jos jotain halutaan löytää, ettei niistä yksikään maksa verojaan Suomeen, jos veroparatiisit ovat tehokkaita kuten sinäkin väität niin eikä Suomenkin pitäisi alkaa veroparatiisiksi?

      Jos puhutaan tällä palstalla veronkierrosta niin ensin tulee mieleen ay mafia joka kerää tuloja ja väittäessään itseään yleishyödylliseksi on saanut verovapauden mutta aikojen kuluessahan tuo hyödyllisyys on muuttunut haitallisuudeksi eli ay mafian kaikki tulot on saatettava jopa taannehtivasti verotuksen piiriin. Myös veroparatiisisijoitukset sen osalta kuten muidenkin.

    • Nyktyökkäri

      Vanha viisaus. Raha ei synnytä rahaa. Työ synnyttää rahaa.
      Jos rahaksi kiteytynyt työ lojuu pankeissa tai verokeitaissa, se ei tuota mitään.
      Suomessa poistettiin varallisuusvaero toistakymmentä vuotta sitten ja se kavensi valtion tuloja miljardi per vuosi. Perintöveron kevennykset vähentävät valtion tuloja samaa luokkaa.

      Työn osuutta koneisiin siirtyy yhä enemmän. Koneet tekevät entistä enemmän työtä eli niiden tuotantovoima kasvaa.
      Verotuksen painopistettä tulee suunnata pääomaveroihin. Siltikin vaikka osa niistä siirtyy ravaroiden hintoiden mutta näin säilysi entinen verotussuhde. Siis nostetaan koneisiin siirtyneen työn verotusta. Suurteollisuuden pääomatulojen verotuksen lisäämisen kautta kasvaa myös ohessa työn verotus.
      Suusteollisuus tuotta silti halvemmalla kuin 50 - 500 hengen yritykset puhumattakaan perheyrityksistä.

      • Nykytyökkäri ei vasureiden tavan mukaan oikein ymmärrä kokonaisuuksia. Ei ole työtä ilman rahoitusta eli kyllä raha synnyttää lisää rahaa jo sinunkin esimerkkisi voimalla kun ehdotat työtä rahan synnyttäjäksi.

        Yrittäjällä se saattaa todella olla pelkkä työ mutta hänelläkin useimmiten työhön kiittyy investointeja eli rahaa vaikka ei muuta kuin keikkoja varten tarvittava auto tai vaja varusteiden säilyttämiseksi jos ei oikein toimipisteeseen investoi.

        Muurahaiset toimivat ilman rahaa yhteistyössä mutta jos samalla periaatteella perustan yrityksen jossa ei makseta palkkaa vaan jaetaan vain sovitulla tavalla yrityksen tyotto niin veikkaan ay mafian olevan edustajineen ovella varsin nopeaan vaikka idea onkin hyvä ja kannatettava pienentäen työttömyyttä ja antaessaan kipinää persuuksiin ahkeroida tuloksen saavuttamiseksi.

        Miksi varallisuudesta maksettaisiin veroa? Yleensähän tänä päivänä sen hankkimiseen tarvittu pääoma on jo ainakin kertaalleen verotettua. Onko oikein tai edes järkevää moninkertaistaa verotusta ja siten latistaa haluja ansaita? Varallisuusverohan syö sitä mitä tarvitaan yritysten pystyynnostamiseen joten se on perin negatiivinen homma verottaa varallisuutta.

        Varallisuuden verotus tulee täällä aina väliin esille mutta katson sen vain ajattelemattomuudeksi sekä kateudeksi. Onhan se kauheaa jos naapurin Ville on kadehtijaa fiksumpi ja osaa hoitaa talouttaan porvarillisesti eli kartuttaen varallisuuttaan eri tavoin. Rikoshan se on ja sen tietää jokainen komuloinen, kaikki pois ja linnaan jos kerran alkaa säästämään.


    • vääryys_vallitsee

      Tax Justice Networkin tutkija Turner on huolestunut USA:n noususta listalla. Vielä 5 vuotta sitten maa oli kuudennella sijalla.
      USA on kohonnut yhdeksi merkittäväksi salaisuusvaltioksi. Se kieltäytyy mm. verotietoja muiden maiden kanssa. USA muuttaa kovalla kädellä verotusta alentamalla suuryritysten veroja. Se rakentaa myös tullimuureja. Nähtäväksi jää miten USA:n finanssipoliittinen linja etenee.
      Rikkaimmat valtiot kykenevät parhaiten ylläpitämään verojen ja varallisuuksien pimittämistä. Indeksilistan kärkikymmenikössä on 6 OECD.valtiota.

      Niiltä osin kuin on tietoa rikollisesta veronkierrosta, sitä on paljon, niin mm. EU ei tee juuri mitään sen suitsimiseksi. Luxemburg, Hollanti, Belgia, Man- ja Caymansaaret jatkavat kuten ennenkin. Monet muut mukana.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Tax Justice Networkin tutkija Turner on huolestunut USA"

      TUTKIJA TURNER EI VARMAANKAAN OLE HUOLESTUNUT VENÄJÄN MIEHITTÄMISTÄ ALUEISTA MOLDOVASSA, GEORGIASSA JA UKRAINASSA JA NIIDEN VEROKÄYTÄNTEISTÄ
      KOSKA ON PANNUT VENÄJÄN USA:N EDELLE?

      Hirveästi ei kannatta viitata sellaisiin ns. tutkimuksiin
      kommuniset valtiot ovat korkealla LAILLISUUDEN NOUDATTAMISESSA

      Venäjä 29 sijalla heikkoudessa
      kiina 28
      JUGOSLAVIAN ITALIA-OSA SLOVENIA ON MAAILMAN PARAS

      kun maailman huonoimpia ovat Sveitsi ja USA ykkös-kakkosheikkoja

      Suomalainen voi asua näissä huonoissa mutta ei oikein noissa kommunistisissa
      joten tax justice on toisin päin kuin ns. tutkimuksessa



      kiinnitä huomiota siihen, että tämä uutinen ei kanna minnekään koska se on jokin kansalaisjärjestöjen ns. asiantuntijatyö

      kiinnitä huomiota että pysyt varattomana kun jatkat tällaisiin perehtymistä

      kannattaa vain nyt sijoittaa esim. arvo-osakkeisiin niin kauan kuin nousukausi jatkuu
      ja silloin on pätäkkää kun matulaimat syövät sosiaaliturvan

      https://www.suomenuutiset.fi/saksalaisekonomisti-suomen-kuvalehdessa-eurosta-voisi-erota-yhdessa-viikonlopussa/

    • vääryys_vallitsee

      Perussuomalaiset eivät ole kiinnostuneet talousrikollisuudesta ja mikä merkitys sillä on valtioiden kansantaloudelle. Luultavasti Soini-säätiön varat kiinnostavat.
      Perussuomalaisen puolueen kanta on hyvä laittaa muistiin

      Jatkan porvarillisen tutkijan Turnerin ja tutkimuslaitoksen tietojen jakamista.
      Maailmalla talouden avoimmuudesta puhutaan yhä enemmän eikä vähiten EU:ssa. Development Today -kehitysjulkaisu uutisoi hiljattain EU:n laatimasta mustasta listasta. se sisältää 17 verokysymyksissä yhteistyöstä kieltäytyvästä talousalueesta. Suomalainen Finnfund, ruotsalainen Swedfund ja Tanskan IFU vaativat kieltoa sijoittamasta kyseisiin maihin.
      Ja sitten takaisku. Listan julkistuksen jälkeen EU poisti siitä Panaman, Barbadoksen ja Yhdistyneet Arabiemiirikunnat ja viisi muuta valtiota. Luultavasti USA vaati vasallivaltionsa vapaiksi.
      EU:n musta lista kuvaa hyvin erilaisia salaisuusvaltioita ja veroparatiiseja ja että niitä on paljon. Mutta sitten kuvioon otetaan politiikka. Mustasta listasta puuttuu mm. Englanti ja Luxemburg, jotka tunnetusti suosivat veronkiertobisnestä.

      Tietoa on. Tahtoa loisivan varallisuuden ottamisesta kiertokulkuun puuttuu. EU tekee poisetettujen varojen tilalle velkarahaa. Sitä on viimeisten tietojen mukaan tehty n. 700 mrd euroa. EU:n alueella on arvioitu loisivaa varallisuutta olevan n. 1 000 mrd.. Ne eivät siirry suoraan jäsenvaltioiden taseisiin kestävyysvajeena mutta ovat jäsenvaltioiden yhteisvastuun alaisia. Tilanne muistuttaa Yhdysvaltain 2 008 finanssikriisin syitä. Velkaa ketjutetaan ja kupla puhkeaa ennepitkää. Puhjennut kupla tuppaa siirtymään kestävyyvajeena palkkatyöläisen maksettavaksi.
      Tietoa velkaran luomisesta, rahalla rahan luomisesta, katteettomasta pörssikeinottelusta on. Sama toistetaan silti aina uudelleen.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      HUOMAA ETTÄ USA EI OLE PANAMAN PAPEREISSA KOSKA SILLÄ ON OMAT VEROJÄRESTELYT EI TARVITSE

      OTTAKAAMME MALLIA USASTA


      Kun suomalainen omistaa ja saa osinkoja

      esimerkiksi Nokiasta Fortumista Kone-yhtiöstä

      HÄN SAA RAHAA ULKOMAILTA koska nämä ansaitsevat globalisaatiossa rahansa ulkomaila

      Kun suomalainen saa rahaa ulkomailta
      tästä seuraa tietenkin TULOEROJA ja ERIARVOISUUTTA
      mutta myös RAHAA SUOMEN KANSANTALOUTEEN JA SAAJA VOI SIJOITTAA
      NE

      VIINAAN (Atlian osakeanti menossa) TAI SAUNAAN (HARVIAN osakeanti menossa)
      TERVA EI OLE NYT OSAKEANNISSA MUTTA ODOTETAAN

      viina sauna ja terva


      Kansantalous voi siis hyvin

      riippumatta siitä maksaako suomalainen veroja vai ei ollenkaan

      JOS TAAS SUOMALAINEN EI USKALLA SIJOITTAA KYLLÄ ENGLANTILAISET JA TRUMP SIJOITTAVAT
      JA NIIDEN MAIDEN VEROTUSTA ei suomalaiskommunisti pysty määräilemään

      Kun omaisuus Kone Nokia Fortum .. on ULKOMAALAISILLA OSINGOT JA MYYNTIVOITOT menevät ulkomaalaiselle joka ei maksa veroja suomeen eikä sijoita Altiaan ei Harviaan eikä Tervaan

      TÄLLÖIN EI SUOMEEN EI TULE TULOEROJA EIKÄ ERIARVOISUUTTA mutta EI MYÖSKÄÄN RAHAA EIKÄ PÄÄOMIA JA KANSANTULO KÄRSII


      SUOSITUS: lopeta hämäräperäisten ulkomaalaisten imperialistimaiden kansalaisjärjestöjen tekemien VEROPARATIISIJUTTUJEN LUKEMINEN

      NIIDEN MAAT SAAVAT KAHMALOKAUPALLA RAHAA FIRMOISTA AFRKASSA JA LÄHI-IDÄSSÄ JA ETELÄ-AMERIKASSA
      JOSSA NIIDEN IMPERIALISTIFIRMAT OVAT HÄÄRÄNNEET JA JOIHIN SUOMALAISET MAKSAVAT VERORAHOISTA KEHITYSAPUA MUTTA EIVÄT SAA MITÄÄN tai vain vähän

      ei siis kommunistin kannata lukea veroparatiisikirjoja joissa hyviä maita ovat KIINA VENÄJÄ JA MUUT DIKTATUURIT

    • Hallaahon.äänestäjä45

      Muutama minuutti sitten Nordea palasi Suomeen,
      96 prosenttia äänesti Tukholmassa Nallen tahtiin

      Nalle lupasi miljardin säästöt siirrosta

      ja jopa ruotsalainen ymmärsi kun
      Nalle puhui ruotsiksi varmuuden vuoksi kun on ruotsalainen

    • talpat

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Veroparatiisi
      Veroparatiisi (myös verokeidas tai veroetuvaltio) tarkoittaa maata tai aluetta, jossa on matala tai olematon verotusaste, alhainen säätely ja usein myös tiukka pankkisalaisuus tai muita salassapitokäytäntöjä. Tietojen saaminen veroparatiiseista on usein vaikeaa tai mahdotonta, mikä mahdollistaa myös rahanpesun ja muun talousrikollisuuden. Veroparatiiseihin siirretään rahoja verotuksen välttämiseksi tai varojen kätkemistarkoituksessa.[1]

      OECD:n mukaan veroparatiisin määrittää kolme keskeistä tekijää:[2]
      Olemattomat tai vain nimelliset verot. Lisäksi alueet tarjoavat mahdollisuuden välttää veroja myös sellaisille henkilöille, jotka eivät asu alueella.
      Puutteellinen tietojen vaihto. Alueiden lait ja hallintokäytännöt tavallisesti salaavat liiketoiminnan tai ihmisten tiedot muilta veroviranomaisilta.
      Avoimuuden puute. OECD:n mukaan lakeja pitäisi soveltaa avoimesti ja johdonmukaisesti. Jos yksi alue salaa tietoja, eivät muiden alueiden veroviranomaiset voi soveltaa lakejaan tehokkaasti tai reilusti.

      Tyypillistä veroparatiiseille on myös se, että niiden tarjoamat edut on rajattu pääosin ulkomaisille sijoittajille.

      Eräiden arvioiden mukaan maailmassa on yhteensä noin 70–80 veroparatiisia. Arvioita ovat tehneet muun muassa Kansainvälinen valuuttarahasto, Tax Justice Network -järjestö ja useat tutkijat. Veroparatiiseja ovat muun muassa Sveitsi, Luxemburg, Liechtenstein, Jersey, Belgia, Mansaari, Monaco, Guernsey, Itävalta, Andorra ja Brittiläiset Neitsytsaaret.[3]
      ............
      Talousrikollisuus ja liikesalaisuus kulkevat käsi kädessä.

    • Kyllikseen

      Suomi on veroparatiisi. Mistä sen tietää? ...No mistä tahansa. Tapasin viime viikolla yhden miehen, joka oli saanut vakavan aivojen toimintahäiriökohtauksen; näkö oli mennyt, tunnottomuutta kasvoissa jne. Mitä tapahtui? Ambulanssi oli saapunut noin viiden minuutin sisällä ja eikun Meilahteen. Tutkittiin verikokeet, sydänfilmi, aivojen kuvantaminen, liikeratatestit... Laitettiin tiputukset ja palveltiin kaikin tavoin. Se ei muuten paljon maksanut potilaalle. Hän tunsi olevansa kuin paratiisissa. Verovaroillahan tuo tietenkin ainakin osittain maksettiin.

      Veroparatiis käsitteenä on ontuva. Se on kuin politiikassa sana "kehittää" tai "uudistaa". Ne tarkoittavat nykyisin leikkauksia ja hunonnuksia palveluihin kestävyysvajeen nimissä.

      Rutsissa Kamrad antoi perinnöksi puolet omaisuudestaan Ruotsin maaseudun nuorten tukemiseen. Omaisuutta oli kertynyt jotakuinkin 44 miljardia (mitä rahayksikköä?) dollariako. Meillä Nallen omaisuus lienee noin 700 miljoonaa euroa. Paljonko ihminen tarvitsee elääkseen hyvin? Veroparatiisissa verottajat ovat kuin paratiisissa kaivamassa toisten taskuista omaisuuksia omiin liiveihinsä?

      Veroparasiitti ei koskaan saa kyllikseen.

      • Hei-iivana

        Miksi edelleen elät naapurin rahoilla?


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Nimimerkki Kyllikseen on aivan oikeassa
      "Hän tunsi olevansa kuin paratiisissa. Verovaroillahan tuo tietenkin ainakin osittain maksettiin"

      ALUSTAVASTI asiat voi jakaa näin

      Julkiseselta sektorilta saatava veroparatiisi: Suomeen tulee matu, joka synnyttää ja hän tekee 7 lasta täällä kuiten espoolainen sosdem-kuntavaltuutettu matu joten jos yksi maksaa 10 000 euroa
      matu on saanut 70 000 synnytys-stipendiin verorahoista

      SOSSUMATU ei tämän takia mene USA:han koska siellä synnytys maksaa noin 40 000 dollaria
      ja se on itse maksettava menetelmät riippuvat osavaltiosta
      https://www.theguardian.com/us-news/2018/jan/16/why-does-it-cost-32093-just-to-give-birth-in-america Why does it cost $32,093 just to give birth in America?

      Julkiselta sektorilta poliitikon perhe saa rahaa, kokoomus-sdp-Vartiaisen muijalle on varattu lusikankäytön professorinvirka Helsingin yliopistossa salanimellä Johanna Mäkelä samoin Halosen eläkeiässä väitellyt mies sai professorin viran ilman tieteellistä työtä vaikka koeluentokin hyättiin

      JULKISELLA SEKTORILLA ON SELKEÄ VEROPARATIISI

      Suomalaisiin yhtiöihinkin sijoittaja sijoittaa ulkomaille kuten Fortum, Kone, Nokia, .... tuottavat voittonsa ulkomailta ja siten - vaikka joku tekisi rikoksia ja kiertäisi veroja - rahaa tulee suomeen jossa siitä taas valtio saa veroina kuten alv-verona jne. kun taas JULKISEN SEKTORIN VEROPARATIISI VIE KOKO AJAN RAHAA VEROINA

      KUN NALLE JA MUUT hoitivat eilen NORDEAN SUOMEEN
      SUOMALAISET NORDEAN OMISTAJAT pienisijoittajat eivät enää joudu maksamaan 15 prosentin lähdeveroa RUOTSIIN koska Nordea on suomalainen, kaikki suomalaisomistajien verot tulevat SUOMEEN NYT

      ELI joka vuosi tästä eteenpäin JOKAISESTA MILJARDISTA jonka Nordea jakaa suomalaisille osinkoina saa Suomen valtio 150 miljoonaa lisää entisten verojen päälle mitä se ei ennen eilistä päivää saanut

      EI IHME ETTÄ ORPO KEHRÄÄ NYT JA ANTAA LAUSUNTOJA

      eli kannattaa hylätä alkeellinen tietämättömien SKP ja sen veronkiertopuheet ja miettiä asioita omalta kannaltaan edullisesti jolloin Suomikin voittaa

    • veronkierto-kuriin

      Suomessa voidaan tarttua veronkiertäjiä niskasta kiinni jos vain halutaan. Tässä yksi esimerkki veronkierrosta yrittää muuntaa palkkatulo pääomatuloksi.

      Suomen suurin yksityinen hammaslääkäriketju PlusTerveys on saamassa verottajalta miljoonien eurojen mätkyt. Osinkoverokeskus on todennut tuoreessa päätöksessään yhtiön osakejärjestelmän lain vastaiseksi vuoden 2014 osalta, mutta päätöksen seurausten uskotaan koskevan myös vuosien 2015, 2016 ja 2017 osinkotuloja, kertoo Seura-lehti.
      Lehden mukaan monimutkaisen järjestelyn kautta noin 300 yhtiön työntekijää siirsi osan työtulostaan osakkeisiin ja nosti myöhemmin rahansa alhaisella veroprosentilla pääomatulona. Tapa on ollut aiemmin yleinen yksityisten terveysfirmojen keskuudessa, mutta kun vuonna 2010 työpanoksen perusteella saatu osinko katsottiin laissa ansiotuloksi, lääkäritalot ovat joutuneet muuttamaan osakejärjestelmiään.
      Ilmoitus
      Seuran mukaan PlusTerveys jatkoi vanhalla tavalla, jonka seuraukset ovat nyt kaatumassa yhtiön työntekijäomistajien niskaan.
      Yhtiön työntekijäomistajat omistavat noin 60 000 PlusTerveyden osaketta. Yhtiö on maksanut vuodesta 2014 lähtien osinkoa noin kahdeksan miljoonaa euroa. Osinkojen kokonaismäärä vuosilta 2014-2017 on noin 32 miljoonaa.
      Koska verottajan linjauksen mukaan nämä osinkotulot katsotaankin ansiotuloksi, niistä tulee maksaa ennakonpidätystä sivutyön mukaan noin 50 prosenttia.
      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803162200817374_u0.shtml

    • kakros

      Veronkiertouutinen Italiasta vuonna 2013.
      https://yle.fi/uutiset/3-6840374

      Italian finanssivalvonta kävi taistoa verotoimistojen ja veronkiertäjien yhteistä verkostoa vastaan.
      Tieto siitä, onnistuiko laki palaamaan Italiassa, puuttuu. Italiassa kuitenkin porvaripoliitikot puhuvat kesätvyysvajeesta samalla tavalla kuin Suomessakin. Rikkaat kiertävät veroja, köyhä kansa olisi ylensyönyt.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      ""veronkierto-kuriin 16.3.2018 19:27 Suomessa voidaan tarttua veronkiertäjiä niskasta kiinni jos vain halutaan. Tässä yksi esimerkki veronkierrosta yrittää muuntaa palkkatulo pääomatuloksi.
      Seuran mukaan PlusTerveys jatkoi vanhalla tavalla, jonka seuraukset ovat nyt kaatumassa yhtiön työntekijäomistajien niskaan."""

      ERINOMAINEN VIITE. Käydäänpä vähän läpi. Työntekijät eivät ole syyttömiä, sillä tällaiseen operaatioon ryhtyvä on tietoinen verorikollinen

      Muistamme
      tapaus laura räty, attendo oli vuosi sitten julkisuudessa, koska sen tytäryhtiö Terveyden Tuottajat Oy oli maksanut lääkäreilleen lainvastaista osinkoa. Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty oli ollut yksi edunsaajista

      Palkan maksu työpaikkaosinkona tyssäsi
      "Christian Preetzman vahvistaa Seuralle, että viime tammikuussa korkein hallinto-oikeus eväsi Attendolta ja Terveyden Tuottajilta valitusluvan. Näin ollen vuonna 2016 tehty päätös – ja jo maksetut mätkyt – jäävät voimaan"


      Arvaan lonkalta mitä on tehty. Lääkäri saa jotain ruokarahaa. Muu raha pannaan yritykseen. Yrityksestä jaetaan rahaa lääkärin niin halutessa

      a) palkkana
      b) luontaisetuna, haluatko auton käyttöön, kännykän, okei ostamme sinulle sänkyyn uudet lakanat luontaisetuna, voit maksattaa asuntosi vuokran jollain tekosyyllä jne.
      c) osinkona

      ETUNA ON OLLUT SIIS MYÖS ETTÄ VOI VALITA mikä tekee eniten itselle, tavis ei saa valita miten tulonsa nostaa

      PÄÄOMAA JOSTA EI TARVI MAKSAA KUNNON VEROA VOI KARTUTTAA KORKOA KOROLLE JA NOSTAA VASTA LOPUKSI ESIM. ELÄKKEELLE SIIRTYESSÄÄN

      (osingosta ei kerry eläkettä, mikä on haitta lääkärille)

      Järjestelmää voidaan käyttää myös siirtymällä osa-aikaeläkkeelle niin pian kun mahdollista ja silti keräämällä pääomaa myöhemmin nostettavaksi ja osa-aikaeläkkeellä saa pienempää palkkaa ja selvästi pienempiä veroja vaikka kokonaispalkka pääomineen voi olla hyvä

      Nyt tavis maksaa osinkon 40 prosenttia veroa (josta firma maksaa suoraan 20)
      Lääkäritapaukessa yrittivät tätä samaa

      Mutta lain mukaan työpaikan osingosta on maksettava PALKKAVERO eikä pääomaveroa koska muu on veronkiertoa

      Lääkärin pitäisi maksaa siis osingoista veroa 20 60 (jos marginaalivero on 60) veroa eli summa 68 prosenttia (summa näin, koska eri perusarvo)
      Arvaan: jos on nostanut osinkoja: 25 prossaa mätkyä
      jos ei ole nostanut ja pitäisi maksaa palkkavero: 60 prossaa mätkyjä
      ja päälle veronkorotukset ja korot

      • Jos puhutaan muutaman hengen työllistävistä yrityksistä niin on typerää maksaa suuria palkkoja omistajillekaan vaikka rahaa joskus tulisikin kassaan. Maksetaan kohtuullista palkkaa ja annetaan pääomien kerttyä. Silloin yritys on vakavarainen kun se ei elä aivan kädestä suuhun.

        Kun tilanne tasaantuu sellaiseksi jotta rahaa jää sinne pääomiin enemmän kuin sillä hetkellä katsotaan tarvittavan niin silloin osinkoina voidaan maksaa niita ansioita joita varattiin pääomiin huonompien päivien varalle. Tietystikään ei pidä olla kohtuuton jotta sinne sitä pääomaa jää edelleen. Tällaisissa tapauksissahan olisi kohtuutonta alkaa liiaksi verottamaan noita osinkoja. Siitä tuloksestahan on jo maksettu veroa tänään luokkaa 20% joten sen pitää riittää myös sen pääoman jakamiseen kohtuudella.

        Liika verottaminen vain huonontaa työtilannetta koska se ei kannusta yrittämään, kyllä yhtyeiskunnan pitää maksaa siitä jos joku omaa varallisuuttaan sijoittaa toimintaan jossa muitakin työllistetään eli yritystoimintaan. Tuo maksaminen käy helpoiten olemalla liiaksi kova verottaja yrityksille.

        Kaikkihan työskentelevät ansaitakseen, harva vain veroja maksaakseen!


      • Hallaahon.äänestäjä44

        lääkäreiden tapaukessa on ongelma
        että heidän koulutuksensa maksaa huomattavasti enemmän kuin ekonomin
        tai insinöörin (luennolla istuva valtiotieteilijä ilman laboratoriotöitä on lähes ilmainen)

        ja he saavat sen maksutta hinta tosin riippuu siitä mitä kuluja lasketaan mukaan
        mutta useita satoja tuhansia maksaa yksi lääkäri kuitenkin

        Sen maksavat pääosin veronmaksajat joten ei tietenkään ole asiallista luoda
        veroeliittiä tai verorälssiä
        joka pääsee järjestelemään veronmaksunsa halujensa mukaan

        kansanedustajat kulukorvauksineen ja moninkertaisine palkkoineen luottamustoimista samaa työtä tehdessään samanaikaisesti ovat itse paha esimerkki

        ja veronkiertäjinä taiteiljat ovat aivan omaa luokkaansa

        Tietenkin tiedämme että mm. poliitikkoina toimivat ovat aina aktiiviurallaan muusikkoina tms. yleensä VAATINEET VEROTONTA PIMEÄÄ KORVAUSTA. Ja sitten,

        ketkä ovat aika ajoin VELALLISEN EPÄREHELLISYYDESTÄ OIKEUDESSA
        https://www.seiska.fi/Uutiset/Sami-Hintsaselle-jalleen-tuomio-vuoden-ehdollinen-napsahti/1127082

        Tämä lienee eräs törkeimpiä ja suurimpia näyttelijäsuorituksia tältä sektorilta https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/heikki-kinnuselle-ehdollista-verosotkuista/1820252#gs.qAeO_f4


    • veromestari

      Veronkierto on esitetyissä esimerkeissä rikkaiden keino. Myös tietty osa palkkatyöläisistä voivat keinotelle keinotekoisten firmojen avulla veronmaksun kiertämistä.
      Oleellista on suuren luokan verokonnat. Kaikesta veronkierrosta tulee suurin osa ns. kestävyysvajeeksi mutta josta syytetään normaaleja palkkatyöläisiä ja vaaditaan ammattiliittoja lakkautettavaksi.

    • oikeuden_puolesta

      Sipilän hallituksen esitys sosiaali- ja terveysalan ulkoistamisesta aiotaan tehdä valinnanvapauden nimissä.
      Valtion ja kuntien tukea julkiselle sektorille vähennetään, jolloin yksityisfirmat saavat markkinarakoa niin sanotusti jalan ovenrakoon. Alussa pienet firmat hoitavat asiakkaita ilman jonoja ja siitä kehitetään teoria yksityisen paremmuudesta. Todellisuudessa kustannukset samanalaisesta hoidosta ovat samanlaiset.

      Siinä on toinen vaarallisempi riski, veronkierto. Julkinen sektori tuottaa suoraan voiton yhteiskunnalle. Suurimmat soteyritykset ovat luisuneet ulkomaiseen omistukseen. Attendo, Mehiläinen ja Terveystalo esimerkkinä.
      Voitot siirtyvät ulkomaille ja sielläkin osa niistä verokeitaisiin. Kotimaisten ja ulkomaisten suuromistajien kesken käy kilpailu kuka eniten ryöstää valtion varoja. Omistuksen siirtymistä ulkomaille mainostetaan vaapaakaupan periaatteella. Periaatetta käytetään yhä useammin veronkierron kapulana.
      Osan vie kotimaisten omistajien oma veronkierto.

      Mehiläisen liikevaihto oli 2016 590 milj. euroa ja 40 miljoonan tuloksestaan se maksoi (aikaisemmin) Suomeen veroja prosenttiyksikön verran. Mehiläisessä sananvaltaa käyttää Jerseyn veroparatiisissa sijaitseva sijoitusyhtiö Triton.
      Attendon mahtiomistajana toimii ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö Nordstjärnen. Sen liikevaihto on. 250 milj. euroa. Suomalaisen tutkimuslaitoksen Finnwatchin mukaan sen omistusketju kulkee luxemburgilaisen tytäryhtiön kautta Jerseyn veroparatiisiin.
      Terveystalon liikevaihto oli vuonna 2016 337 milj. euroa. Terveystalon omistaa Bridgepoint-pääomasijoitusyhtiö. Bridgepointi omistaa verovälttelyä harrastavan A-Katsastus Oy:n.

      Sipilän hallitus on siirtämässä kansallisomaisuutta keplotteleville ulkomaisille firmoille ja joiden veronkierto on tunnettua. Yhtä rikollista olisi siirtää omaisuutta kotiamaisille konnille.
      Ministerit, kansanedustajat ja paikallispoliitikot omistavat edellä mainittujen osakkeita. Nomenklatuura toimii. valtion tuloilla käydään kauppaa valtion tappioksi. Tietoisesti.
      Halla.aho vastaa puolueensa nimissä edustajansa kautta siten, että pääomaverotus tulisi
      lakkauttaa, jotta valtio saisi enemmän veroa maksamattomia yksityisomistajia !!!

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Pääomaverotusta on selkeästi laskettava ja pohjaa laajennettava jotta omistus ei valu ulkomaille
      Sinivalkoinen omistus on tärkeää
      Veroprosentti alas ja SAK-säätiöt jne. keinottelut verolle

      Kommunistien veronvälttely meni tosiin meni aikanaan perseelleen

      SKP-operaatiolle kävi myös köpelösti marxilaisella talousopilla

      Venäläiset varastivat Suomesta Karjalan lisäksi saksalaisen omaisuuden eli esim. Vanajanlinnan (kartanon) ja antoivat sen puoli-ilmaiseksi kommunismin ja Nliiton etujen ajamiseen Sirola-opistoksi,

      näihin rahanpesuihin ja veronkiertoihin ei uskallettu puuttua ymmärrettävistä syistä

      Suurin osa opiston opettajista oli saanut koulutuksensa Kremlissä, sisään
      päässeet opiskelijat seulottiin tarkasti kommunistisella seulalla, piti saada suositus
      Ville Pessiltä jne. (Pessi itse eli leveästi Eiran eliittialueella Helsingissä, naapuritarkkailijan kertomaa)

      Kulisseissa toimivat yleisölle tuntematon neuvostofani Pessi hoiti SKP:n rahoituksen Kremlistä jopa eläkeläisenä, hyvät suhteet Susloviin

      (mutta silti MARX-OPPI EI MENNYT PERILLE, ei ne lukeneet eikä ymmärtäneet joten siellä on ilmeisesti ns. opiskeltu (pidetty bakkanaaleja))

      Sitten

      Kommarit tekivät sisäisen siirron eli kaupan, organisoivat omistustaaan ja myivät opistoalueen itselleen alihintaan välttääkseen varainsiirtoveron nousemista. Mutta kyseessä olikin ulkoinen kiinteistökauppa ei-kiinteistöfirmojen kesken

      Hämeenlinnassa joku virkamies oli tarkkana
      Kaupungille tuli etuosto-oikeus
      Se osti Sirola-opiston pois kommunisteilta 1990 -luvulla ja SKP meni konkurssiin 1992

    • supremo

      Taloustoimittaja Nicolas Shaxson määrittelee veroparatiisin paikaksi: "Joka pyrkii houkuttelemaan liiketoimintaa tarjoamalla poliittisesti vakaat puitteet ja sellaiset rakenteet, jotka helpottavat henkilöiden tai yhteisöiden mahdollisuuksia kiertää toisten oikeudenkäyttöalueiden sääntöjä tai lakeja."
      Tällaisia alueita maailmasta löytyy kuutisenkymmentä. Lontoon City on yksi maailman keskeisimmistä veronkiertoalueista.

      Veroparatiisit voidaan jakaa neljään ryhmään.
      1) Eurooppalaiset verokeitaat.
      2) Globaali brittiläinen veroparatiisi.
      3) USA:n vaiktuspiirissä olevat turvasatamat.
      4) Oudoimmat keskukset kuten Somalia ja Uruguay.

      Perussuomalaisilla on omituinen logiikka. Heidän mielestään kun veroja kierretään rikollisin keinoin, rikkaiden ja pääomien verotus tulisi kokonaan poistaa.
      Yksikään muu porvaripuolue ei noin raakaa meininkiä ole esittänyt.
      Liekö isä-Timokin samaa mieltä!
      Lähde: Edellä oleva Hallaahon.äänestäjän viesti.
      Persut esittävät epäsuorasti sitä, että heidän peruspäivärahalla olevien kannattajien verotusta tulisi kiristää. Hehän eivät voi rikollisesti eikä laillisesti salata tulojaan, joten maksakoot enemmän !!

      • Hallaahon.äänestäjä44

        ÄLÄ LUOTA LAIHAAN KOKKIIN RESEPTEISSÄ EIKÄ TALOUSTOIMITTAJIIN SIJOITUKSESSA
        Hesari on suurin söhläri sitten Yle, jossa sijoittamattomat kateelliset sotkevat taviksen päätä toistaalta - toisaalta -lässyiltään ja tavis ei uskalla koskaan aloittaa sijoittamista

        oletko kysynyt taloustoimittajalta onko hän joskus sijoittanut
        ja
        onko hän jokin asiantuntija?

        Toisten mielestä toimittaja Shaxon on pihalla
        https://www.forbes.com/sites/timworstall/2016/04/16/poor-nick-shaxson-he-doesnt-understand-his-own-tax-arguments/#154d8ee56058

        Poor Nick Shaxson, He Doesn't Understand His Own Tax Arguments


    • Hallaahon.äänestäjä44

      "Lontoon City on yksi maailman keskeisimmistä veronkiertoalueista"

      Joka tällaista väittää voisi muuttaa Putiniaan tms. rauhoittumaan

      MIKÄ TEKEE TERÄÄ NIIN ETTÄ OPPII
      Lääkkeitä kateuteen

      1. Suosittelen ihan oikeasti kommunistille kateuden vaihtamista
      osakesalkkuun, aloita jollain kuluvapaalla instrumentilla, kuluttomalla Suomi-rahastolla
      50 euroa kuussa jne. on usein alhaisiin rahastosijoitus, ei maksa paljon ja näet miten toimii, sijoittaminen ei perustu veronkiertoon vaan korkoa korolle -ilmiöön MUTTA ENSIN PITÄÄOSATA SÄÄSTÄÄ , ehdoton edellytys sijoittamiselle

      TAI SITTEN

      2. tai sitten täytyy vain muuttaa Moskovaan, tekisi terää?

      Kumpikin muuttaa ihmistä ihmeesti ja kommunistia varmaan eniten???


      MIKSI KOMMUNISTI KADEHTII, no kun Venäjällä ei ole mitään pelkkää tuhoa

      Kun pörssi sulkeutuu HongKongissa (tai Tokiossa) tulee kansainvälisille markkinoille hiljaisuus ja odotetaan kello 10 aamulla, miksi

      Välissä Hong-Kong - Lontoo on pimeyden ydin: Moskova

      "Ketään" ei kiinnosta manipuloitu raaka-ainepörssi pikkuruinen sekava öljy-maakaasupörssi Moskova

      Okei, Venäjän markkina voi tuottaa, mutta pitää olla koko ajan varuillaan joten sinne sijoittajana on vain

      Hunttalan Matti joka Venäjän osti. Pitää myös olla aina kengänkorossa kätkössä dollareita (Pekka Lipponen menetelmä) muuten ei pärjää ja laukussa köysi jossa solmut että pääsee äkkiä lähtemään hotellista ikkunan kautta kovan paikan tullen

      Ruotsin vaalit lähestyvät, syyskuussa, Ruotsidemokraatit ovat kovassa iskussa
      https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/rLGqya/akesson-vi-ska-inte-hysa-utlandska-mordare-och-valdtaktsman

    • Veroparatiisithan ovat hyvä ratkaisu varoille joita verotus turhaan uhkaa. Veronmaksuahan pitää aina minimoida jotta jää varallisuutta jolla maailmaa voidaan kehittää kun hyvä idea on syttynyt.

      Verovarojen tuhlaaminen saamattomien hengissä pysymiseen on tuhlausta, heille pitää järjestää vanhaan malliin uusilla tavoilla hätäaputyötä, sillä jos ei tee työtä ei pidä syömänkään sanoi jo vanha viisaus Suomen maassa, ay mafialta lienee tuon unohtunut kuten niin monta muukin asiaa komuhuumassaan.

      Veroparatiiseja on saatava lisää eläkeläisiäkin varten jotta kannattaa vähäisemmätkin varat kuin miljoonat saada verotuksen ulottumattomiin.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        Jos ajatellaan rikollista toimintaa niin sitä nimenomaan harjoittavat putinistit

        Sergei Magintsky on venäläinen lakimies, joka tutki Putinin hovin talouskorruptioita ja teloitettiin vankilassa

        Putinistit ensin ryöstivät Bill Browderin firman Venäjällä ja lakimies Sergei Magintsky pantiin selvittämään asiaa ja Magintsky teloitettiin

        Browder aloitti laajamittaisen toiminnan putinisteja vastaan USA:ssa

        Obama allekirjoitti kongressin hyväksymän lain putinisteja vastaan, jossa estetään USA-pohjainen taloustyö putinistien ihmisoikeusrikollisten takia (putinistit vastasivat estämällä USA-laiset adoptiot venäläisille lapsille)

        BILL BROWDER oli tehnyt USA:sta ja Englannista yritystoimintaa Venäjällä 10 vuotta
        Ilman muuta ei enää koskaan pääse Venäjälle

        VENÄJÄN KIELEN JA ASIOIDEN OPISKELU ON SIKSI JOKSEENKIN TURHAA KOSKA VOI AINA SAADA VIISUMIKIELLON MISTÄ MILLOINKIN SYYSTÄ ja varmasti lähetystö Suomessa informoi putnisteja jos heitä arvostellaan, opiskelu menee hukkaan

        Siksi(kin) venäjän kieli ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin niin kuin ei mikään diktatuurikieli
        (aivan eri asia on jos on sukulaisia tms. venäjääpuhuvia ja voi helposti ikään kuin ilmaiseksi opetella kielen, vieraana kielenä venäjä on aivan turha)

        USA:n konservatiivit haluavat että EU ottaisi käyttöön myös Magintsky-lain putinisteja suitsimaan http://www.aei.org/publication/after-canada-it-is-time-for-the-eus-magnitsky-act/

        Kanadassa putinistit ovat jo kovilla ja heitä valvotaan Magintsky-lain avulla kuten USA:ssa
        https://www.theglobeandmail.com/news/politics/canada-sanctions-52-human-rights-violators-under-new-magnitsky-law/article36825441/


      • saxco
        Hallaahon.äänestäjä44 kirjoitti:

        Jos ajatellaan rikollista toimintaa niin sitä nimenomaan harjoittavat putinistit

        Sergei Magintsky on venäläinen lakimies, joka tutki Putinin hovin talouskorruptioita ja teloitettiin vankilassa

        Putinistit ensin ryöstivät Bill Browderin firman Venäjällä ja lakimies Sergei Magintsky pantiin selvittämään asiaa ja Magintsky teloitettiin

        Browder aloitti laajamittaisen toiminnan putinisteja vastaan USA:ssa

        Obama allekirjoitti kongressin hyväksymän lain putinisteja vastaan, jossa estetään USA-pohjainen taloustyö putinistien ihmisoikeusrikollisten takia (putinistit vastasivat estämällä USA-laiset adoptiot venäläisille lapsille)

        BILL BROWDER oli tehnyt USA:sta ja Englannista yritystoimintaa Venäjällä 10 vuotta
        Ilman muuta ei enää koskaan pääse Venäjälle

        VENÄJÄN KIELEN JA ASIOIDEN OPISKELU ON SIKSI JOKSEENKIN TURHAA KOSKA VOI AINA SAADA VIISUMIKIELLON MISTÄ MILLOINKIN SYYSTÄ ja varmasti lähetystö Suomessa informoi putnisteja jos heitä arvostellaan, opiskelu menee hukkaan

        Siksi(kin) venäjän kieli ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin niin kuin ei mikään diktatuurikieli
        (aivan eri asia on jos on sukulaisia tms. venäjääpuhuvia ja voi helposti ikään kuin ilmaiseksi opetella kielen, vieraana kielenä venäjä on aivan turha)

        USA:n konservatiivit haluavat että EU ottaisi käyttöön myös Magintsky-lain putinisteja suitsimaan http://www.aei.org/publication/after-canada-it-is-time-for-the-eus-magnitsky-act/

        Kanadassa putinistit ovat jo kovilla ja heitä valvotaan Magintsky-lain avulla kuten USA:ssa
        https://www.theglobeandmail.com/news/politics/canada-sanctions-52-human-rights-violators-under-new-magnitsky-law/article36825441/

        "1. Suosittelen ihan oikeasti kommunistille kateuden vaihtamista
        osakesalkkuun, aloita jollain kuluvapaalla instrumentilla, kuluttomalla Suomi-rahastolla"
        Kysymys ei ole kommunisteista vaan lakien noudattamisesesta. Ongelman ratkaisu täytyy tapahtua toisin kuin palkkatyöläisten ryhtyä vähillä varoilla veronkiertäjäsijoittajaksi.
        Jussi Halla-ahon talousoppi on jokseenkin kummallinen. Erittäin kummallinen.


      • rttkl
        Hallaahon.äänestäjä44 kirjoitti:

        Jos ajatellaan rikollista toimintaa niin sitä nimenomaan harjoittavat putinistit

        Sergei Magintsky on venäläinen lakimies, joka tutki Putinin hovin talouskorruptioita ja teloitettiin vankilassa

        Putinistit ensin ryöstivät Bill Browderin firman Venäjällä ja lakimies Sergei Magintsky pantiin selvittämään asiaa ja Magintsky teloitettiin

        Browder aloitti laajamittaisen toiminnan putinisteja vastaan USA:ssa

        Obama allekirjoitti kongressin hyväksymän lain putinisteja vastaan, jossa estetään USA-pohjainen taloustyö putinistien ihmisoikeusrikollisten takia (putinistit vastasivat estämällä USA-laiset adoptiot venäläisille lapsille)

        BILL BROWDER oli tehnyt USA:sta ja Englannista yritystoimintaa Venäjällä 10 vuotta
        Ilman muuta ei enää koskaan pääse Venäjälle

        VENÄJÄN KIELEN JA ASIOIDEN OPISKELU ON SIKSI JOKSEENKIN TURHAA KOSKA VOI AINA SAADA VIISUMIKIELLON MISTÄ MILLOINKIN SYYSTÄ ja varmasti lähetystö Suomessa informoi putnisteja jos heitä arvostellaan, opiskelu menee hukkaan

        Siksi(kin) venäjän kieli ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin niin kuin ei mikään diktatuurikieli
        (aivan eri asia on jos on sukulaisia tms. venäjääpuhuvia ja voi helposti ikään kuin ilmaiseksi opetella kielen, vieraana kielenä venäjä on aivan turha)

        USA:n konservatiivit haluavat että EU ottaisi käyttöön myös Magintsky-lain putinisteja suitsimaan http://www.aei.org/publication/after-canada-it-is-time-for-the-eus-magnitsky-act/

        Kanadassa putinistit ovat jo kovilla ja heitä valvotaan Magintsky-lain avulla kuten USA:ssa
        https://www.theglobeandmail.com/news/politics/canada-sanctions-52-human-rights-violators-under-new-magnitsky-law/article36825441/

        Esitys kuvaa mainiosti kapitalistien välistä kilpailua markkinoista. Siinä ei kaihdeta mitään jos dollarit tai ruplat valuvat omaan taskuun.
        Marx huomautti Pääomassa, että kapitalisti valehtelee saadakseen satasia mutta on valmis murhiin miljoonista ja valtiopetokseen miljardeista. Sillä Marx halusi huomauttaa, ettei kapitalisteilla ole muuta moraalia kuin rahan saalistus.
        Jussi Halla-aho näemmä kehoittaa loppujenkin kansalaisten ryhtyvän verorikollisiksi. Halla-ahon sivistytaso: Älä opiskele venäjän kieltä !!!!!!!


      • rttkl kirjoitti:

        Esitys kuvaa mainiosti kapitalistien välistä kilpailua markkinoista. Siinä ei kaihdeta mitään jos dollarit tai ruplat valuvat omaan taskuun.
        Marx huomautti Pääomassa, että kapitalisti valehtelee saadakseen satasia mutta on valmis murhiin miljoonista ja valtiopetokseen miljardeista. Sillä Marx halusi huomauttaa, ettei kapitalisteilla ole muuta moraalia kuin rahan saalistus.
        Jussi Halla-aho näemmä kehoittaa loppujenkin kansalaisten ryhtyvän verorikollisiksi. Halla-ahon sivistytaso: Älä opiskele venäjän kieltä !!!!!!!

        Marx eli 1800 luvulla ja maailma on jotain muuta tänään eli Marx kannattaa jo haudata. Ilman kapitalisteja eli pääomaa olisimme kuten Neuvostoliitto aikoinaan kurjuuden keskellä. Vain pääomien myötä olemme päässeet hyvälle tasolla elämässämme jos vaan olemme sitä itse halunneet. Välttämättä sitä ei kukaan meille kanna ilman omaa osallistumista sen rakentamiseen. Tuon totuuden Marx unohti ja samalla kaiken muunkin mihin kannattaa nojata tässä ajassa.

        Verorikollisuus on suhteellista,veronmaksua kuten muitakin menoja pitää aina minimoida mahdollisuuksien mukaan. Se on ainoa terve talouspolitiikka, hyväksi ei ole jakaa ilmaista rahaa vastikkeetta vaan rahan jakoon pitää aina liittää työ tai muu velvoite.


      • rttkl kirjoitti:

        Esitys kuvaa mainiosti kapitalistien välistä kilpailua markkinoista. Siinä ei kaihdeta mitään jos dollarit tai ruplat valuvat omaan taskuun.
        Marx huomautti Pääomassa, että kapitalisti valehtelee saadakseen satasia mutta on valmis murhiin miljoonista ja valtiopetokseen miljardeista. Sillä Marx halusi huomauttaa, ettei kapitalisteilla ole muuta moraalia kuin rahan saalistus.
        Jussi Halla-aho näemmä kehoittaa loppujenkin kansalaisten ryhtyvän verorikollisiksi. Halla-ahon sivistytaso: Älä opiskele venäjän kieltä !!!!!!!

        Isä opetti aikoinaan sotaretkillään oppimaansa venäjää josta muistan "ruki veer" lausuman eli rukkaset verttikaaliin suomen kielellä. Muuta ei kaiketi silloin kannattanut edes opetella.

        Noista sinun esimerkeistäsi miten kapitalisti eri rahamäärillä toimii niin unohdit kommunistit. Ne kun tappiovat lähes ilmaiseksi vain koska ajattelivat jonkun olevan eri mieltä. Siinä meni toistakymmentä miljoonaa kansalaista ennen aikaiseen hautaansa. Kommunismissahan on vain yksi sallittu mielipide ja siihen pitää elämänsä perustaa.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Pikkunilkeillä eli pikkurahoja napsivilla mediassa paistattelevilla suvakeilla on omat kieroilunsa
      etujensa ajamiseen

      https://www.paivanlehti.fi/sote-asiantuntijan-takinkaannon-erikoinen-tausta-tuore-hallituspaikka-terveysjatin-omistajasaatiossa/

      Sote-asiantuntijan takinkäännön erikoinen tausta – tuore hallituspaikka terveysjätin omistajasäätiössä

      Myös sote-asiantuntijaryhmän jäsen ja Hiilamon kanssa mielipidekirjoitukseen osallistunut Katariina Silander pitää lisäksi yleislääkärin vastaanottoa Terveystalossa. (Kuva Terveystalo)

      Veroparatiiseja ja vastaanottolääkäri

      Terveystalon yrityshistoria on ollut värikäs. Vuonna 2013 Terveystalon omistanut brittiläinen pääomasijoittaja Bridgepoint myi yhtiön ruotsalaisen Wallenberg-suvun EQT-pääomasijoitusyhtiölle. Molemmat yhtiöt toimivat Luxemburgin kautta.

    • rttkl

      Viime joulukuussa Hiilamo kirjoitti Helsingin Sanomissa julkaistussa puheenvuorossaan, että Suomeen on tulossa nykyistä huonompi terveydenhoito. ”Näin sotesta tuli sekundaa, ja isot yritykset voittavat – professori Heikki Hiilamo kirjoittaa.”
      https://www.paivanlehti.fi/sote-asiantuntijan-takinkaannon-erikoinen-tausta-tuore-hallituspaikka-terveysjatin-omistajasaatiossa/

      Tässäpä kummallinen nomenklatuura. Terveystalo on veronkiertofirma. Terveystaloon yhteydessä Diakonissalaitoksen hallituksen kautta Dl:n hallituksen jäsenenä piispa Teemu Laajasalo, ministeri Anne Berner (valittiin Sipilän hallitukseen persuministerien kera) sekä soteratkaisua ammatillisin perustein arvostellut Hiilamo. Iso raha siis osti Hiilamon puolelleen. Hiilamo rehtinä olisi voinut ottaa viran vastaan ja olla ammattillisesti omaa mieltään. Jos näin, häntä ei olisi hyväksytty. Rahastajat tukkivat rahalla terveen suun.
      Tästäkin ilmiöstä Marx puhui Pääomassa. Työläisiä ostetaan pääoman puolelle muutamalla satasella nostamalla heitä työnjohtajaksi tai muuten.

      Terveystalo kiertää kaikkien omistajiensa hyväksi veroja ja varastaa siten valtioilta varoja.

      • Pääomahan on juuri se millä hyvinvointia luodaan, kannattaa siis olla samassa joukossa pääoman kanssa.

        Sosialismi josta pääomat puuttuvat ei ole missään eikä koskaan päässyt edes lähelle hyvinvointia kuin johtoryhmänsä osalta.

        En tunne Hiilamoa mutta vaikuttaa jaskapää sosialistilta.


      • xam
        Extyökkäri kirjoitti:

        Pääomahan on juuri se millä hyvinvointia luodaan, kannattaa siis olla samassa joukossa pääoman kanssa.

        Sosialismi josta pääomat puuttuvat ei ole missään eikä koskaan päässyt edes lähelle hyvinvointia kuin johtoryhmänsä osalta.

        En tunne Hiilamoa mutta vaikuttaa jaskapää sosialistilta.

        (P)askapää Extyökkäri kertoo: "Verorikollisuus on suhteellista,veronmaksua kuten muitakin menoja pitää aina minimoida mahdollisuuksien mukaan."
        Kirjoittaja suorastaan kehoittaa rikkomaan verolakeja.


      • xam kirjoitti:

        (P)askapää Extyökkäri kertoo: "Verorikollisuus on suhteellista,veronmaksua kuten muitakin menoja pitää aina minimoida mahdollisuuksien mukaan."
        Kirjoittaja suorastaan kehoittaa rikkomaan verolakeja.

        Ei näytä sinunkaan pääsi kummoinen olevan, verojen minimoiminen ei ole rikos vaan suotava toimi. En ole ehdottanut siihen käytettävän laittomia keinoja. Kuitenkin juuri kaltaisesi tomppeli saa miettimään niitäkin koska fiksuja voisi auttaa mutta tyhmä saisi tulla toimeen omin voimin. Mahdollisuus ei liene synonyymi rikokselle ainakaan normaalin kansalaisen mielestä.

        Tilanne Suomessa on mennyt huolestuttavaan suuntaan kun sadat tuhannet ovat alkaneet elämään muiden kustannuksella. Nyt kaikki töihin ja siinä palkka on sivuseikka, ay mafian papereilla saa pyyhkiä peränsä sillä jos olet hyvä työssäsi niin kyllä fiksu työnantaja maksaa ansaitsemasi palkan koska ei halua luopua sinusta.


      • xam
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei näytä sinunkaan pääsi kummoinen olevan, verojen minimoiminen ei ole rikos vaan suotava toimi. En ole ehdottanut siihen käytettävän laittomia keinoja. Kuitenkin juuri kaltaisesi tomppeli saa miettimään niitäkin koska fiksuja voisi auttaa mutta tyhmä saisi tulla toimeen omin voimin. Mahdollisuus ei liene synonyymi rikokselle ainakaan normaalin kansalaisen mielestä.

        Tilanne Suomessa on mennyt huolestuttavaan suuntaan kun sadat tuhannet ovat alkaneet elämään muiden kustannuksella. Nyt kaikki töihin ja siinä palkka on sivuseikka, ay mafian papereilla saa pyyhkiä peränsä sillä jos olet hyvä työssäsi niin kyllä fiksu työnantaja maksaa ansaitsemasi palkan koska ei halua luopua sinusta.

        Pyyhi reilusti peräsi papereillasi.
        Pese kätösesi nuolemalla jätöksiäsi.
        Ammattiliitot eivät katoa.


      • xam kirjoitti:

        Pyyhi reilusti peräsi papereillasi.
        Pese kätösesi nuolemalla jätöksiäsi.
        Ammattiliitot eivät katoa.

        Saisivat mennä kompostiin nuo ay mafiat ja jotain uutta tilalle tästä päivästä jos ette osaa omin voimin tulla toimeen.

        Ay mafiahan on tänään pelkkä kurjuuden generaattori joka on toimillaan luonut satojen tuhansien työttömien lauman eikä ole valmis saamaan sitä takaisin työelämään vaikka varmuudella tietää miten sen saisi aikaan.


      • xam
        Extyökkäri kirjoitti:

        Saisivat mennä kompostiin nuo ay mafiat ja jotain uutta tilalle tästä päivästä jos ette osaa omin voimin tulla toimeen.

        Ay mafiahan on tänään pelkkä kurjuuden generaattori joka on toimillaan luonut satojen tuhansien työttömien lauman eikä ole valmis saamaan sitä takaisin työelämään vaikka varmuudella tietää miten sen saisi aikaan.

        Te saisitte mennä paskamakin alle asumaan.
        Siellä voisitte kurjuuttanne nuoleskella.


      • xam kirjoitti:

        Te saisitte mennä paskamakin alle asumaan.
        Siellä voisitte kurjuuttanne nuoleskella.

        Minun ei tarvitse koska en ole koskaan ollut mafian orja kuten ehkä itse olet ollut. Minä voin mukavasti asustella 100% maksamassani mukavassa asunnossani.

        Nuo mafian työttömät orjat ovat kurjuudessa, en minä. Kannattaa sinunkin miettiä ennen kuin noita verbaaliulosteitasi laskettelet jotta pysyisit faktoissa.


    • vääryys_vallitsee

      USA:n rikoslaki on omituinen. Pankit saavat ottaa vastaan rikoksilla hankittua rahaa mikäli rikokset on tehty maan ulkopuolella. Pankkien ei myöskään tarvitse ilmoittaa rikollisen rahan tallettajien henkilöllisyyttä. Tässä yksi syy miksi USA:n indeksi veronkiertäjien kohdalla on korkea.
      Florida on erikoistunut Latinalaisen Amerikan eliitin pankkipalveluihin. Siellä luultavasti on mm. Venezuelan rikkaiden varoja siksi, kun se ei ole kyennyt kansallistamaan finanssipääomaa tai edes laatimaan tiukkoja varojensiirtolakeja.
      Terroristit, huumekauppiaat sekä jenkkiporhot suosivat Panamaa. Panama on epäitsenäinen USA:n suojeluksessa oleva vasallivaltio. Se sopii mainiosti veronkierron järjestäjämaaksi.
      Jersey kuvataan valtavaksi talousrikollisuuden keskukseksi ja laittoman omaisuuden megavarastoksi.
      Bermuda hyödyntää vakuutuspalvelujen pääomien veronkiertoa.
      Caymansaaret ovat hedgerahastojen suosikki.

      Luxemburgin veroparatiisissa toimii 400 suomalaisten hallussa olevaa yritystä, joissa on asiakkaina ainakin 1500 kotimaista veroparasiittia. Myös pohjois-afrikkalainen pääoma suosii Luxemburgia.
      Venäläiset oligarkit tykkäävät Kyproksesta ja Gibraltarista eikä nato tai muukaan länsi ole ollenkaan pahoillaan.
      Kiinalaisrikkaat suosivat Hongongia ja Singaporea. Varoja siirtyy Neitsytsaarten kautta, jossa toimii 800 000 yritystä (paperiyrityksiä jälkien peittämiseksi).

      Lähde: YK ja Maailmanpankki, verokeidaspaljastukset.

      • Hallaahon.äänestäjä45

        Totta. On käsittämätöntä että Juncker valitaan virkaan veronvälttelyvaltiosta Luxemburg
        Kyprosta ei olisi saanut hyväksyä EU:hun täynnä venäläisiä oli ja garkkeja
        Gibraltar pitää liittää Espanjaan

        Nato suojaa venäläisiltä eikä kuulu tähän
        Venezuela muuttui Chavez-Maduro-linjalla rikollisen hallituksen johtamaksi joten
        rahojen yleinen poisvieminen täytyy hyväksyä

        Pankit EIVÄT voi EIVÄTKÄ SAA ruveta poliiseiksi siksi EI VOIDA VAATIA ILMOITTAMAAN HENKILÖLLISYYKSIÄ rikollisista

        SIIHEN EI VOIDA MENNÄ ETTÄ EUROOPAN HALLITUKSET SAAVAT SORMEILLA IHMISTEN ASIOITA ILMAN OIKEUDEN PÄÄTÖKSIÄ ja käydä pankkitileijä katsomassa

        Itse en tiedä mitään muuta mahdollisuutta kun äänestää PS-puoluetta
        Skp ajaa Kremliä päätyönään

        Ylläoleva kirjoitus on juuri tätä nato-venezuela-veroparatiisi linkitetään jotenkin yhteen

        Monet PS-puoluelaiset (kuten Hsaari ja ennen Terho ovat vanhoja kokoomuslaisia, joka on pettänyt suomalaiset) Haho on viherdemari


    • vääryys_vallitsee

      Hallaahon.äänestäjän Perussuomalaiset tukevat verorikollisten oikeutta toimia salaa. Heitä ei saa paljastaa. Laitetaan Perussuomalaisten kanta korvan taakse rikollisia suosivana puolueena.

      Veronkierrosta Suomessa.
      Paavo Lipposen (sdp) pääministerikaudella poistettiin varallisuusvero. Menetykset valtiolle noin miljardi euroa vuodessa mutta yhtiöille ja varakkaille mitätön kustannus.
      Matti Vanhasen (kesk) pääministerikaudella alennettiin perintöveroa.
      Jyrki Kataisen (kok) päämisterikaudella pienennettiin yhteisöveroa.
      Tämän vuosituhannen aikana veropolitiikka on nodatettu varakkaampia suosien. Veronkevennykset ovat johtaneet valtion budjetin vinoutumiseen ja sitä on käytetty sosiaalietuuksien leikkaamisessa.
      Niinpä ökyrikkaat Casimir Ehnrooth, Jorma Ollila ja veroparatiisiministeri Anne Berner ovat tukeneet palkkojen alentamista ja sotu-etuuksien leikkaamista. Perussuomalaiset hallituksessa ollessaan tukivat verorikollisuutta. Sinisinä he jatkavat tukemista.

      Fortumilla on Luxemburgin verokeitaassa 11 yhtiönimikettä. Stora Ensolla ja Koneella kummallakin 4 omaisuudenhoitohallintayhtiötä.
      Toimittaja Jyri Hännisen mukaan Ehnroothien suvulla on Luxemburgiin kirjattuna mosaiikkimainen yritysverkosto verokierron edistämiseksi ja jotta se näyttäisi lailliselta.
      Verohallinnon mukaan suomalaisilla "veropakolaisilla" on Liechtensteinin ruhtinaskunnassa 50 -60 miljoonaa euroa.
      Juha Sipilä on piilottanut merkittävän osan omistuksistaan vakuutuskuoreen verottajan ulottumattomiin. Keskustapuolueen Anne Berner on toiminut luxemburgilaisen veronkiertoyhtiön hallituksessa.

    • supremo

      Lontoo Cityssä, Lontoon keskustan liepeillä sijaistee korkeiden rakennusten verkosto, liikepankkien verkosto. Kadut ovat siistejä. Niillä mustat autot kuljettavat rahamiehiä ja -naisia.
      City alkoi 1960 luvulla heikentää sääntelyä ja keventää verotusta. Tarkoituksen oli järjestää pääomalle piilopaikkoja. Cityn ei tarvitse maksaa veroja Englannille. Sillä on käytännössä oma lainsäädäntö ja jota kukaan ei valvo. Cityn veroparatiisi on haalinut vuosikymmeniä varallisuutta ja vaikutusvaltaa maailmalla. Monikansalliset yhtiöt on vapautettu veronkannosta.
      Valtioiden vapauttaessa sääntelyä ja talouttaan pääomapiirit alkoivat siirtää varallisuuttaan veroparatiiseihin. Ei toimivia pääomia vaan myös loisivia ylijäämäpääomia. Niitä ei haluttu luovuttaa myöskään valtiolle yleisiin tarpeisiin vaan puhuttiin julkisen sektorin aiheuttamasta talousvajeesta ja sitten rahvaan etuja leikattiin.
      Kanaalin itsehallinnolliset saaret Jersey, Guernsey ja Man muodostavat Cityn hämähäkin verkon sisimmäisen renkaan. Britannian erilliset alueet Karibialla ja Aasiassa mm. Hongongissa täydentävät ketjua.

      • ummetuksen_uhri

        Oletko koskaan ajatellut voivasi piilottaa omaisuutesi paskapökäleihin? Minulle kävi siten, että ulosteeni liittyivät sosialismiin. Siinä olisi varallisuuden ja sosialismin liitto. Yllättävä veto huusissa kun vedin

        Jostain kumman syystä paskapökäleeni saivat vainun sosialismin ja vasliiton ajatusmaailmasta ja liittyivät saman tien sosialistiseen nuorisojärjestöön. Siis ikänsä puolesta (n. puoli minuuttia tosihikistä työntöä) ne eivät tietenkään heti päässeet suoraan väärään eli ko. puolueiden sosialismin ytimeen, paskaan, eikä suttaamaan itseään johtoon, mutta älynsä puolesta kyllä olisi ollut hyvinkin mahdollista

        Itse kyllä nyt häpeän todella syvästi tuota paskapökäleitteni todella erikoista ratkaisua liittyä sosialismiin, joka jo valmiiksi haisee ja on tuhruinen. Mutta mitä sitä peittelemäänkään. Paskaa sosialismin tuutissa ja varat siellä piilossa, onko kukaan ajatellut ennen?


    • wirme

      Lottovoitto rikkaille.

      Veroparatiisien keskeinen piirre on tarjota pakotie niistä velvotteista, jotka kuuluvat jokaiselle yhteiskunnan jäsenelle ja sen suosimista etuisuuksista nauttiville: veroista, vastuullisesta finanssisäätelystä, rikosoikeudellisesta vastuusta ja säännöistä perinnönjaossa.
      Ne suosivat ulkomaisia sijoittajia ja firmoja suoden niille etuja, jotka ovat kansalaisten ulottumattomissa.. Veroparatiisi voi tarjota sijoittajalle nollaverotusta, mutta se rokottaa omia kansalaisiaan tulojen mukaisesti.
      Veroparatiisien salailukäytännöt siirtävät tiedon hallinnan - kuten myös tiedon mukana tulevan vallan - sisäpiiriläisille. He kuorivat kerman päältä ja vierittävät kustannukset yhteiskunnalle, usein sosiaalisen sektorin leikkauksina. Kaikki ulottumattomissa olevan offshore-talousmallin vastainen toiminta on myös tapana tyrehdyttää (liikesalaisuus ensisijainen).
      Rikollisuuden ja korruption hyväksyminen ovat kelpoja liiketoimia. Raha liikkuu hajuttomasti ja näkymttömästi tietoverkoissa.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        miksi rikkaille?

        Ei veroparatiisissa mikään summa kasva ELLEI OLE JO PALJON RAHAA JOTA VIE SINNE

        Lottovoitto köyhille diktaattoreille kuten Putin ja Castro

        eikö veroparatiisi ole lottovoitto röyhkeille?


        MISTÄ SIJOITTAJA SAA NE MILJARDIPÄÄOMAT JOITA PUTIN JA CASTRO SITTEN VIEVÄT VEROPARATIISEIHIN

        NO, ne varastavat ne ensin kotimaastaan ja sitten vievät veroparatiiseihin

        Jos kommunisti
        wirme
        joka yllä kirjoittaa vie satasen veroparatiisiin, ei se tee hänestä rikasta

        TEHKÄÄMME KAIKKI SUOMALAISET KANSANKAPITALISTIT NIIN RIKKAIKSI ETTÄ HE VOIVAT ALKAA KÄYTTÄÄ VEROPARATIISEJA TULLAKSEEN VIELÄ RIKKAAMMIKSI

        siinä meillä hyvä ohjelma


    • wirme

      "- Ei veroparatiisissa mikään summa kasva ELLEI OLE JO PALJON RAHAA JOTA VIE SINNE
      - MISTÄ SIJOITTAJA SAA NE MILJARDIPÄÄOMAT JOITA ........SITTEN VIEVÄT VEROPARATIISEIHIN
      - NO, ne varastavat ne ensin kotimaastaan ja sitten vievät veroparatiiseihin "

      Todella oikeita kysymyksiä ja vastauksia. Kapitalisti vie ylijäämäpääomiaan kunkin maan verottajalta piiloon ts. varastaa kansalle kuuluvia varoja ja sitten kaikenmaailman persut huutavat kestävyyvajetta ja tekevät hallituksessa sotuleikkauksia. Näinhän Perussuomalaiset tekivät mentyään Sipilän hallitukseen.
      Ranskan persumacron on omaksunut suomalaispersujen työläisvastaisuuden.

    • vääryys_vallitsee

      Marxin toteama pääomien kasaantuminen on totta. Sekin toteutunut, ettei pääomalla ole moraalia eikä isänmaata.
      Miljardöörien jälkeen on pian odotettavissa ensimmäinen kapitalisti joka omistaa biljoonan euron omaisuuden.

      Sveitsiläinen pankki Credit Suise pankin mukaan 1 % maailman kansalaisista omistaa 48 % maailman varallisuudesta. Omaisuus ja suuret rahavarat edustavat poliittista valtaa. Vastaavasti puolet ihmiskunnasta omistaa vain prosentin maailman varallisuudesta. Pahnan pohjalla ovat ne kymmenet miljoonat, jotka asuvat kaatopaikoilla ja saavat tulonsa penkomalla jätteiden seasta ruokaa ja myytävää. Kun Pohjolassa lapset menevät kouluun, kaatopaikan lapset menevät vanhempiensa mukana keräämään myytävää.

      Maailman mammonasta n. 35 % keskittyy Pohjois-Amerikkaan ja 32 % Eurooppaan. Lopuista Aasiaan enemmän kuin Afrikkaan.
      Maailman sadasta suurimmasta taloudesta 51 on yhtiötä ja vain 49 valtioita.
      Maailman 200 suurinta yhtiötä tuottaa suuremman liikevaihdon kuin maailman kaikkien valtioiden bruttokansantuote pois lukien 10 suurinta valtiota.
      Monikansallisten yhtiöiden etu ajaa kansallisvaltion etujen ylitse. Viimeisen 15 vuoden aikana yhtiöiden osuus valtioiden verotuloista on pudonnut 15 %. Monikansallisten yhtöiden veronkierron vanavedessä yksittäiset kapitalistit, sijoittajat ja muut kiertävät veroja kansallisvaltionsa tappioksi.

      Veroparatiiseja hyödyntäen suuryhtiöt ja yksittäiset veroparasiitit kykenevät laistamaan muiden maiden lainsäädäntöä. Ne eivät kunnioita valtiollista suvereniteettiä. Ne eivät ota vastuuta aiheuttamistaan yhteiskunnalllisista ongelmista. Niiden toiminta ylläpitää rahanpesua, korruptioita, huume- ja asekauppaa, veronkiertoa ja lisääntyvää tekopyhyyttä maailman parlamenteissa.

    • mitensaanmammonaa

      Mistä saisin mammonaa että voisin kasata?
      onkon monikansallisuus monikulttuurisuutta vai rasismia?
      vain kommunistit ovat enää vastuuntuntoisia yhteiskunnallisesta rappiosta huume- ja asekaupasta syyriaan ja tekopyhyydestä eikä niillä ole toimivaa maailman parlamenttia
      mikä osoittaa kehittyneisyyttä eikä korruptiota

    • mammonan_metsästäjä

      http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252721-aprillipaiva-fortum-ei-valttele-veroja-eika-irlanti-ole-veroparatiisi
      ILTALEHDEN HAASTATTELEMA Fortumin sijoittajasuhdejohtaja Måns Holmberg totesi eilen tuoreeltaan, ettei Fortum ole tehnyt lainkaan verosuunnittelua, vaan keskittänyt kansainvälisten liiketoimintojen omistus- ja rahoitusjärjestelyt Hollantiin, Belgiaan ja Irlantiin.
      Hän tosin jätti mainitsematta, että edellä mainitut valtiot ovat anteliaan yritysverotuksensa vuoksi Euroopan tunnetuimpia veroparatiiseja.
      Holmberg myös muistutti, että rahoitusyhtiöitä ei ole tehty verojen välttelemiseksi, vaan.. niin, hän ei kertonut lainkaan, minkä vuoksi rahoitusyhtiöt on tehty ja minkä vuoksi ne on perustettu nimenomaan maihin, jotka ovat kuuluisia hellästä yritysverotuksestaan.

      Miksi valtion osaomistama yhtiö osallistuu veronkiertoon! Syyn täytyy olla yklsityisomistajien pääsy veronkierron piiriin.
      Hallitukset laativat lakeja rikkaiden hyväksi. Valtiot tukevat varojen sijoituksilla yksityisomistejien veronkertoa. Tässä tapauksessa Suomen valtiotakin on kupattu. Minne varat ovat menneet! Tilanne vaatisi tarkkaa tutkimusta.

    • vääryys_vallitsee

      Suomessa toimii 83 Mac Donalsin ruokabaaria. Emoyhtiö pyörittää niistä vain kolmeatoista. Loput toimivat franschising-lisenssillä, jolloin suomalaisyrittäjät ovat riskinkantajia. e maksavat emoyhtiölle rojaltimaksua Sveitsiin emoyhtiön Euroopan pääkonttoriin verottomasti.
      Microsoft siirsi vuosina 2009-2011 USAN senaatin raportin mukaan yli 15 mrd dollaria varojaan Bermudan, Irlannin ja Singaporen verokeitaisiin. Ei ole tietoa vaatiko USA:n verohallinto taannehtivasti verojen maksattamista.

    • liittykäämeihin

      Tärkeä kysymys: Miten pääsen niin rikkaaksi, että hallitus alkaa huolehtia minusta
      kuin matuista?

      Silloin te muut jäätte vain pillillä soittelemaan Marxin marssia
      kun hallitus huolehtii meistä ja matuista

      Pitäkää huolta, että ette joudu väärään porukkaan ja aamuisin lähtemään palkkatöihin maksamaan veroja meille ja matuille

      Liittykää meihin, matuksi ette voi päästä tietenkään, joten liittykää pääsemällä rikkaiksi

      Kaikkien maiden isoavat ja janoavat, liittykää meihin

    • vääryys_vallitsee

      Veronkierto osa kansainvälistä kapitalismia.

      Vuonna 2003 Porto Alegressa pidetyssä Maailman sosiaalifoorumin kokouksessa, silloin Tax Justice Network järjestö perustettiin, verokeitaissa arvioitiin olevan 11 000 miljardia euroa. Arvio siitä on kaksinkertaistunut.
      TJN:n selvityksen mukaan maailmanlaajuinen verotustappio nykyään on 500 mrd vuodessa.
      Tutkijat A cohan ja P. Jansky havaitsivat, että USA:ssa päämajaansa pitävät monikansalliset yhtöt kiersivät veroja vuonna 2012 130 mrd dollaria. Vielä vuonna 1994 veronkierto oli 12 mrd dollaria, joten kasvu on ollut huima. Tulot suuryhtiöille ovat poissa valtion tuloista.
      Veronkierto ja verosuunnittelu (veronkierron laillistaminen!) näyttävät olevan osa kansainvälistä kapitalismia.
      TJN toteaa verokierrolla olevan haitallisen vaikutuksen maailman talouteen. TJN katsoo verojen olevan olennainen osa luotaessa sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

    • otmos

      Verokeitaita on vaikea hävittää, koska OECD:n jäsenvaltiot Iso-Britannia, USA ja EU-maat suosivat niitä. Luxemburgin, Hollannin, Belgian ja muiden maiden kapitalistit tienaavat rutkasti niiden avulla. Siispä EU-tasolla puhutaan demokratian nimissä ongelmasta paljon siksi kun sitä ei voi salata. Puhutaan, jotain kosmeettista voidaan tehdä, mutta itse järjestelmä halutaan ylläpitää.
      Sama ylimielinen joukko puhuu palkkatyöläisten ylensyönnistä, on valmis alentamaan palkkoja, heikentämään ihmisten perusturvaa ja yksityistämään ihmisten verovaroilla luotua kansallisomaisuutta.
      Huumekauppa, laiton asekauppa ja ihmiskauppa toimii tämän varjotalouden järjestelmän suojassa.
      Kansainvälinen rikollisuus on suurliiketoimintaa ja hyödyntää voitonsaalistuksessa veroparatiiseja ja niiden asiantuntijapalveluita. Verosuunnittelu on voittopuolisesti rikollisuuden rajan laittomalla puolella. Roistoillo on yksi ja sama myyvätkö mitä hyvänsä kunhan vain saavat maksimaalisen voiton.

    • vääryys_vallitsee

      Veroparatiisit edustavat kapitalismin rikollista puolta. Verokeitaat tulee sulkea.
      Rikollismafioilla ja kapitalistisilla korporaatioilla ei ole eroa voittojen hankinnassa. Siinä varastetaan yhteiskunnalta yksityisomaisuuden hyväksi.

      Maailman talouseliitin ja sitä palvelevan poliittisen eliitin itsekkyys häkäilemättömyydessään ovat suurimmat syyt asevarusteluun, sotiin, ympäristöongelmiin ja nälänhätiin.
      Tälle porukalle keskittyy valta maailmassa niin kansallisesti kuin kansainvälisellä tasolla. Sen hallinassa ovat parlamentti, tuotantoelämä, rahoituslaitokset, viihde, kauppa, media, viestintätekniikka ja luonnonvarat. Vastuu seurauksista on ulkoistettu valtiolle valtionbudjettiin kestävyysvajeena ja veronmaksajille
      Tämän valtaeliitin valta ei katoa, ellei kajota kapitalismin perusteisiin.

      • totta_turiset

        Nykypäivänä maailmassa eri yritysten erilaiset verorikokset ja -huijaukset ovat aina se kaikista yleisin rikosnimike.


    • nassen_setä

      Maailmanlaajuinen kapitalistimafia varastaa valtiolta biljoonia euroja. Varkaus nimitetään porvarien propagandassa työläisten liian korkeiksi palkoiksi.

      • juuri_noin

        Ei mitään lisättävää.


    • paiplife

      EU:lla ja sen jäsenvaltioilla on pääomapula!!!!
      Vastapainoksi Kataisen osasto Unionissa korvaa veronkiertomiljardeja painamalla seteleitä. Lähes miljardi on otettu katteettomana velkarahana EU:n keskuspankin tileihin. Velkaraha laskeutuu velkana kansallisille valtionpankeille. Ja jälleen porvaripropaganda louskuttaa kestävyysvajetta ja liian suuria palkkoja.
      Kun velkaraha sulautuu kansantalouksien kirjanpitoon siitä ei tule senttäkään palkkatyön hyväksi. Yksityispääoma voittaa omaisuuden ja tulojen lisääntymisenä.

    • Partacus

      Entinen finanssimaailman sisäpiiriläinen, rahoitusasiantuntijana työskennellyt Ronald Bernard on kuvaillut kokemuksiaan kansainvälisen talouseliitin palveluksessa. Kulissien takaa paljastui mm. valtioiden talouksien horjuttamista, suurimittaista rahanpesua, massojen manipulointia psykologisin keinoin ja suurelle yleisölle järkyttäviä asioita, kuten lasten hyväksikäyttöä ja jopa rituaalimurhia. Viimeksi mainittujakin eliitin rikoksia on paljastunut aiemminkin – laillisine seuraamuksineen – vaikka valtamedia hännystelijöineen haluaakin esittää, ettei sellaisia ainakaan enää tapahdu.
      https://vastavalkea.fi/2017/12/06/globaalin-taloudellisen-ylivallan-perustukset/

      Tavallinen maallikko ei kykene näkemään talouselämän rikollista puolta. Arkipäivässä tieto rajoittuu palkkatuloon ja pankkitiliin, josta laskut hoidetaan.
      Poliittisen ja taloudellisen vallan eliitti on toisaalla mutta ei pimennossa. Järjestelmä on niin laaja, että sieltä nousee yhteisön etua ajattelevia ja jotka paljastavat rahaporvarien metkuja yhteyksineen järjestäytyneeseen rikollisuuteen mutta myös virallisen talouden sisällä tapahtuvaan manipulointiin.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        Partacus: Eikö kannattaisi käyttää aikaansa muuten ja oikeasti lopettaa aivottomat rahaporvarihöpötyksesi kun et niistä mitään ymmmärrä etkä ymmärrä Marxiakaan tai Engelsiäkään tavallisen pihalla olevan maallikon tasoa enempää? Laskea et osaa yhtään ja terminologiasi on alakoululaisen tasoa

        Piensijoittajaporvarit ovat maan suola ja tuovat avoimien rajojen vallitessa RAHAA SUOMEEN

        KUN TAAS KOMMUNISTIT KUTEN LI ANDERSSON ISTUVAT JULKISEN SEKTORIN MAKSAMAN 10 000 EURON KUUKAUSIPALKALLA TÄYTTÄMÄSSÄ PASKAPUHEILLAAN EDUSKUNAN PASKAHUUSEJA


        KUN NALLEN kanssa siirrettiin Nordea Suomeen noin viikko sitten, tapahtuu 2019 jälkeen verotuksessa niin että JOKAISESTA MILJARDISTA JONKA NORDEA MAKSAA OSINKONA SUOMALAISILLE

        SUOMEN VALTIO SAA LISÄÄ 150 MILJOONAA EUROA TEKEMÄTTÄ SIIS MITÄÄN, JOKA ENNEN MAKSETTIIN RUOTSIIN LÄHDEVERONA JA MENI RUOTSIN BUDJETTIIN

        Tämä vain pienenä esimerkkinä (eli kaikki Nordean valvontakulut ja siihen tulevat työpälkat maksetaan kevyesti jo osinkoverotuksen tuomasta lisästä valtiolle)


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Aivan oikea päätös olla antamatta kovapalkkaiselle ammattikunnalle veronkierto-oikeutta
      http://www.castren.fi/fi/blogijauutiset/uutiset-2018/korkein-hallinto-oikeus-aanesti-laakariyhtiojarjestelyn-olevan-veronkiertoa/

      ONGELMA ON KAMMOTTAVA: TÄSTÄ JOUDUTTIIN ÄÄNESTÄMÄÄN, lakimiehissä on siis kummallista porukkaa joka katsoo, että näennäisyhtiön palkan ja palkattavan väliin perustamalla saisi KIERTÄÄ VEROJA

      Lakimiehien koulutukseen pitäisi kiinnittää PALJON ENEMMÄN HUOMIOTA ettei veronkierto pääse läpi. Oikea sijoittaminen perustuu korkoa korolle ajatteluun eikä verojen kiertoon siksi

      Pääomatulojen matalampi vero ei ole juoni vaan perustuu siihen tosiasiaan, että pääomasta on jo kertaalleen maksettu vero sitä kerrytettäessä esimerkiksi ansiotuloina
      JA ETTÄ RAHAT SIIRTYVÄT ULKOMAALAISOMISTUKSEEN jos emme niistä taistele

      Palkkatyöstä ei niinkään taistella enää, se on loppu(massa)

      Matala pääomaverotus yhdistettynä tiukkaan laajaan veropohjaan on parempi vaihtoehto kuin korkeat veroprosentit lukemattomine huojennuksineen ja poikkeuksineen ("lääkäereiden oikeus kiertää veroja kommandiittiyhtiöllä" -tyyliin)

      • Jos olet todella ammattitaitoinen vaikka et olisikaan lääkäri voit perustaa yhtiön johon kannattaa hankkia kolme osakasta joista yksikään ei omista yli 50%. Silloin osinkoverotus on edullisenpaa jos vain hommaat riittävän vapaan pääoman yhtiölle.

        Tuon voi tehdä pari inssiä, arkkitehtia, lääkäriä, jne. Yhtiö laskuttaa suorittamistaan palveluksista ja maksaa kohtuu palkkaa ylimääräisen jäädessä yhtiön vapaaseen pääomaan. Olen tuota kokeillut yli 3 vuosikymmentä olematta lääkäri ja se toimi kuin kultakello ja lopuksi sai vielä hyvän kultaisen kädenpuristuksen yhtiötä myydessään. Myyntihinnasta veroroistot tosin perivät aivan liian suuren potin vaikka eivät olleet tehneet mitään sen kartuttamisen auttamiseksi.

        Omasta kyvystä pitää saada ansaita ilman liiallista rankaisua verojen muodossa. Jos kaikki viitsivät opiskella ja valmistautua ammattiin kunnolla ja jatkuvasti niin ei tarvita suuria veromääriä vaan jokainen kustantaa oman elämänsä kuten minäkin olen tehnyt.

        Nykyisen ay mafian typeryyden näkee kun lukee uutisia 200'000 työttömän maassa jotta on työvoimapulaa! Mitä nuo sitten ovat nuo työttömät? Eivätkö he halua työtä vain koska muutoinkin tulee toimeen meidän veronmaksajien kustannuksella? Nyt kaikki työttömyyskorvaukset pois ja kansa työhön vaikka ilmaiseksi mutta sen työn perusteella voidaan tuota korvausta vielä jonkin aikaa maksaa.


      • Hallaahon.äänestäjä44

        Kyllä näin.

        Mutta tähän kannattaa panna ideaksi
        että esim. sinun lapsillesi

        joilla tulee olemaan rahaa perintönä ja osaamisen takia

        koulutus halutuille aloille tehdään maksulliseksi

        Ei ole järkeä että saa verottoman sosiaaliavustuksen koulutuksena ja päälle vähäverotettuja tuloja

        vaan keskeinen idea on laaja veropohja jos on sosiaalietuja

        MIKÄ ON AJANKOHTAISTA

        Reinfeldt 2012 teki ISK-tlin ruotsin investeringssparonto, MIELETÖN SUOSIO RUOTSISSA tavisten keskuudessa, pian kolme miljoonaa tiliä avattu, varoja kymmeniä miljardeja, se pitää nyt tehdä Suomeen ja nopeasti (norja englanti usa tanska ... ovat tehneet jo)

        FINASSILUKUTAITOA ON NOSTETTAVA JA YRITYKSET edellyttävät myös toimivia pörssimarkkinoita
        ja pörssiä ei ole JOS EI OLE PAIKALLISIA OSAAJIA SUOMESSA

        Pieni kuivettunut pörssi ja lähin sinne sijoittaja on jokin eläkeyhtiö irlannissa jota pitää kaveri jolla on kesämökki Pihtiputaalla ei ole tätä päivää

        NYKYISIN VAIN NALLE WAHLROOS (ei yhtiötä vaan suorat sijoitukset) maksavat veroa
        https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/vain-suomi-rahastaa-piensijoittajia-6676245


    • rikkaat.loiset

      Finnwatch tutkii maailman yritysten toimien lainmukaisiuutta, eettisyyttä ja egolisuutta.
      https://www.google.fi/search?q=Finnwatch&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=Jmy_WsPGIu-wX6jdsoAH

      Finnwatch varoittaa Sipilän hallituksen soteuudistuksen mahdollistavan ennennäkemättömän veronkierron. Perusteena on avainsana "valinnanvapaus". Valtio vähentää tukea julkiselle sektorille, syntyy ruuhkia ja valitus; julkinen ei toimi. Valtiolta löytyykiin rahaa kun, yksityisfirma tarjoaa palveluja. Valtion tuki menee yksityispääomalle. Lopulta sote on täysin tai lähes yksityistetty ilman että edes kukaan huomaa.
      Kotimaiset ja kv-soteyhtiöt ovat jo tunnettuja osallisuudesta veronkiertoon. Saattaa käydä niin, ettei yhtiöveroja makseta mihinkään maahan. Yhtiöt toimivat ristikkäin ulkomailla ja pääomat tai osa niistä ajautuu verokeitaisiin. Valtio antaa siten julkiselle sektorille tarkoitetut pääomat yksityissektorille ja jotka menevät veronkiertoon.
      Mehiläinen on eräs, suuri yhtiö, jolla on yhteyksiä veronkiertoon.

      PlusTerveys yhtiö on käyttänyt perinteistä kikkaa. Pienfimojen työntekijät on laitettu omistajiksi, koska osinkovero on alhaisempi kuin palkkatyövero. Finnwatch ei tässä yhteydessä mainitse osinkotulojen siirtymistä verokeitaisiin tai Sipilän kaltaisiin sijoitusalkkuihin.

      On myös käytetty sellaista kikkaa kuin työntekijä on mennyt yksinyrittäjänä palvelukseen. Emoyhtiö säästyy palkan suvukuluista mutta yksinyrittäjä maksaa pienempää yrittäjäveroa.
      Verohallitus on osittain puuttunut verokikkailuun. PlusTerveys on saanut miljoonamätkyt. Plusterveys valittaa veronkierron estämisestä ??? ja oikeusprosessi on edessä.

      Finnwatch puuttuu erityisesti "lailliseen" veronkiertoon, agressiiviseen verosuunnitteluun. Siinä etsitään laeista porsaanreikiä ja käytetään niitä hyväksi. Niitähän löytyy.
      Yritys- ja osinkkoveroprosenteilla ei ole merkitystä. Ne ovat etupäässä ideaalisia suureita. Todellisuus kulkee rikkaiden veronkierron lisääntymisessä ja vastapoolina palkkaverotuksen kiristyminen tai toisaalla sosiaalisten etuuksien karsiminen.

    • Partacus

      Tässäkin viestiketjussa oikeistolaiset porvarit kiertävät aloituksen teemaa kuin kissa kuumaa puuroa.
      Rikkaiden veronkierto syö valtion ja kuntien tuloja ja vaikeuttaa sosiaalisten projektien etenemistä.

      • Töymeis

        "Rikkaiden veronkierto syö valtion ....."
        Ehkä niin. Muista kuitenkin, että verosuunnittelu EI ole veronkiertoa. Se meidän kommareille tuntuu olevan aika vaikeasti omaksuttava tosiasia.


      • Aloituksen asia on kateellisten vikinää!


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3990
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3822
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      606
      3784
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      17
      2478
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      73
      2368
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      329
      2007
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1990
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1829
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1519
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe