yhteinen kantaisä simpanssin kanssa

Valhetiede

ei ole mahdollista että ihmisellä ja simpanssilla olisi ollut yhteinen kantaisä 6 miljoonaa vuotta sitten, vaikka tiede niin väittää. tämä vaatisi noin 30 miljoonaa täsmämutaatiota. me tiedämme että yhden mutaation vakiintuminen kehittyvään populaatioon vie ainakin 300 sukupolvea. me voitaisiin saada ehkä maksimissaan joitakin tuhansia samaan suuntaan vaikuttavia perimän muutoksia sinä aikana kun ihmisen on oletettu kehittyneen yhteisestä kantamuodosta simpanssin kanssa, mutta tämä on edelleen erittäin kaukana vaaditusta 30 miljoonasta muutoksesta.

6 miljoonaa vuotta ei riittäisi, vaikka me antaisimmekin sen mahdollisuuden että evoluutio voisi olla totta. edes 13,7 miljardia vuotta ei riittäisi, joka itseasiassa on melko lyhyt aika: vain 10 potenssiin 20 sekuntia.

74

829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos ihmiselle antaa kynän ja paperia, niin kuinka pian hän kirjoittaa viestin Jumalalta?

      • Sihteeriopisto

        Yhtä nopeasti kuin sihteeri kirjoittaa kun esimies sanelee.


    • Eli_se_siitä_taas

      Ja sitten vielä tieteelliset viitteet perään noille väitteille, niin avot.

      • olloshjuva

      • tieteenharrastaja
        olloshjuva kirjoitti:

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4573302/

        Siinä tieteellinen julkaisu.

        Nimet Behe, Dembski ja Sanford ovat palstalla tuttuja, mutta eivät saamastaan laajasta hyväksynnästä biologian tiedeyhteisössä. Artikkeli on toki hyvinkin tieteellisen oloinen; sen vakuuttavuutta ei tiedoillani pysty arvioimaan.


      • rssrsr
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Nimet Behe, Dembski ja Sanford ovat palstalla tuttuja, mutta eivät saamastaan laajasta hyväksynnästä biologian tiedeyhteisössä. Artikkeli on toki hyvinkin tieteellisen oloinen; sen vakuuttavuutta ei tiedoillani pysty arvioimaan.

        Tekivät todellisuuteen nähden hyvin yksinkertaistetun tietokonemallinnuksen ja saivat paperin esille pienessä julkaisussa. Repivät sitten omissa piireissään siitä riemua, mut tiedeyhteisöä ei tuollainen merkityksetön mallinnus oikein kiinnosta.

        "Theoretical Biology and Medical Modelling is an open access peer-reviewed journal adopting a broad definition of "biology" and focusing on theoretical ideas and models associated with developments in biology and medicine. We welcome submissions that are technically sound and offering either improved understanding in biology and medicine or progress in theory or method."


      • Hehhah
        olloshjuva kirjoitti:

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4573302/

        Siinä tieteellinen julkaisu.

        << https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4573302/
        Siinä tieteellinen julkaisu. >>

        Kiitokset vaan, nyt alamme olla oikella tiellä oikean argumentaation suuntaan. Nyt vaan puidaan hivenen tuota julkaisua. Katsotaan, pystytkö vastaamaan jotain rationaalista vai joudutko häipymään häntä koipien välissä karkuun kun aletaan argumentoida.

        Mielenkiintoinen kohta ko. artikkelista on tämä:
        "it is clear that there are multiple lines of evidence that support our findings. Firstly, our own mathematical approximations make us very confident that our simulations are yielding waiting times that are in the right ballpark (see above). Secondly, numerous other researchers have come to similar conclusions [13, 14, 20, 21, 23, 24, 26]. Lastly, the long waiting times we report here are even supported indirectly by the papers that have argued against a serious waiting time problem".

        Siis kirjoittajien mielestä todisteet kirjoittajien oikeellisuudesta ovat:

        1. Se, että he luottavat itseensä ja oikeassa olemiseensa (myöntävätkö he vaan tässä, että malli sisältää lukuisia kohtia, jotka voivat viedä pahemman kerran harhaan - he vaan uskottelevat itselleen, että he ovat oikeassa ?). Harvoin tosiaan se on ollut todiste, että väittäjä väittää oikein pontevasti. Näin ei ainakaan tieteessä voida toimia.

        2. Kirjoittajien mielestä on lukuisia muitakin tutkijoita, jotka ovat päätyneet samaan johtopäätelmään (ja listaavat heidän töitään), joten jos kerran oikein moni on samaa mieltä, niin eikö demokraattisesti päätellen pitäisi myöntää asia totuudeksi. Niin, ehkä demokratiassa voidaankin pitää totena sitä, jota suurin osa kannattaa, mutta tieteessä faktana voidaan pitää vain todistettua asiaa.
        Katsotaan tarkemmin myös listaa näistä LUKUISISTA 'numerous' tutkijoista: viitteet 13 ja 14 ovat Behen käsialaa, viitteet 20, 21, 23, 24, 26 ovat Douglas Axen julkaisuja. Nämä LUKUISAT tutkijat ovat siis tosiasiallisesti kaksi kreationistia: Behe ja Axe. Näistä vieläpä Axen viittaukset ovat Bio-complexity-lehteen, joka ei käsittääkseni ole koskaan saanut minkäänlaista tiedelehden statusta vaan se on epätieteellinen Discovery-instituutin maksama uskonnollinen julkaisu, joka näyttää formaatiltaan hivenen tiedelehdeltä. Koko lehti on nykyisellään käytännössä lopahtanut aivan aivan jokusen volyymin jälkeen (joissa ei niissäkään ollut kuin pari artikkelia). Oikeastaan siis nämä lukuisat muut tutkijat ovat käytännössä Behe. Siis Behe, jonka laboratorion työntekijät ovat julkisesti sanoutuneet irti Behen väittämistä. Kovin yksinäiseltä tuo siis näyttää sittenkin vaikka piti olla niin NUMEROUS että.

        3. Paperit joissa osoitetaan darwinistinen evoluutio riittäväksi selitykseksi myös ajan näkökulmasta, niin niissä on kirjoittajien mielestä epäsuorasti sanottu, että darwinistinen evoluutio ei voi olla riittävän nopeaa. Katsotaanpa ensimmäistä viitettä Lynchiin. Siellä on päätelmänä: "it is clear that conventional population-genetic principles embedded within a Darwinian framework of descent with modification are fully adequate to explain the origin of complex protein functions.". Tuossa siis sanotaan aivan täysin suoraan, että darwinistinen viitekehys riittää täysin selittämään asian. Jos tästä päättelee, että hän epäsuorasti sanoo, ettei darwinistinen kehitys ole mitenkään riittävän nopeaa, niin kyllä se silloin alkaa aika kummalliseksi asian tahalliseksi väärin ymmärtämiseksi. Sen verran suoraan tuo tuossakin artikkelissa sanottiin - vai mitä tuumaat, voiko tuosta saada käsityksen, että Lynch olisi sitä mieltä, että darwinistinen kehitys olisi liian hidasta ? Viimeinen osoitus kirjoittajien oikeassa olemisen puolesta on siis se, että kun joku muu kirjoittaa asiasta jotain, he käsittävät sen tukevan heidän omaa agendaansa riippumatta siitä, mitä ko. tyyppi on kirjoittanut. Tieteessä vaan faktisesti kirjoitetut asiat voivat olla todisteita - ei kuvitellut rivien väliin piilotetut salaiset viestit.

        Kovin heikoksi siis osoitukset näyttäisi käyvän. Ei ole ihme, ettei tuollaista juttua ole juuri missään otettu kovin raskaan sarjan julkaisuna. Sinänsä tuollainen täysin spekulatiivinen ja varsin heikoilla eväillä tehty julkaisu on hyvä osoittamaan, että kyllä kreationistit saavat julkaisuja läpi melkoisen helposti, jos niissä on ylipäätään jotain tieteellistä edes siteeksi. Turha on siis väittää, että kreationisteja jotenkin syrjittäisiin tieteellisissä julkaisuissa.

        Itse evoluution nopeuteen voisin lyhyesti kommentoida jotain. Laskelmat näyttävät olevan varsin estimaattiherkkiä, joten niistä voi olla vaikea sanoa mitään kovin pitkälle menevää. Ehkä tuo yhden hihun täällä mouhoama epigenetiikka näyttelee vielä roolia luonnonvalinnassa. Julkaisun kirjoittajat ovat vaan ristiriidassa ko. hihun kanssa kun he myöntävät mutaatioiden mahdollisuudet evoluutiossa. Aika on heidän argumenttinsa - ei evoluution mekanismi.


    • SkePtikoNpulma

      Mistäpä tiedät miten vähän ihminen on kantamuodosta muuttunut. Jospa simpanssi onkin kokenut useimmat muutokset.

      Muutenkin esivanhemman tulisi olla geneettisesti lähempänä ihmistä kuin nykyinen simpanssi.
      Onhan kuitenkin evoluutioteoriankin mukaan luultavaa että muutosta on tapahduttava yhtälailla molemmissa jälkeläislinjoissa.
      Sitten on vielä tutkittava mikä ero on simpanssilla ja muilla kädellisillä joihin tietenkin pätee sama logiikka.
      Tämä on loogisesti validi argumentti jota evoluutioon uskojat eivät halua kuulla.

    • "tämä vaatisi noin 30 miljoonaa täsmämutaatiota"

      Ihmisen genomissa on n. 20 000 - 25 000 geeniä. Jokaiseen geeniin pitäisi siis kohdistua yli tuhat täsmämutaatiota. Nyt joku ei täsmää.

      • Mitä muuten tarkoittaa "täsmämutaatio"? Miten se eroaa "tavallisesta" mutaatiosta?


      • oletepälooginenkin

        Ihmisellähän väitetään olevan 97% yhteisiä geenejä.
        Täsmämutaatioidenhan pitää kaikkien olla osuneina niissä geeneissä jotka ovat erilaisia.
        Ja puolet erilaistumisestahan pitää olla simpanssin geeneissä ja toiset puolet ihmisen geeneissä jos verrataan alkuisään. Eihän ole loogista väittää ainoastaan ihmisen muuttuneen erossaolon aikana.

        Mutta toinen näkökanta on sitten se, miten ihmisen geenit eivät saisi olla nykyiset koska juuri näillä geeneillähän me olemme näitä joita olemme. Ja simpanssit eivät voi olla geeneiltään muuta kuin ovat mikäli ovat simpansseja.
        Joten tottakai geenimme ovat nämä jotta olemme ihmisiä. Ihan luomisenkin näkövinkkelistä katsahtaen.
        Minulle ei ole tullut selväksi miksi meidän, simpanssien tai ihmisten luotuina pitäisi olla erilaisia kuin olemme nyt? Evokit eivät ole kertoneet minkälaisia luodut simpanssit olisivat ja minkälaisia olisivat ihmiset mikäli meidät olisi luotu.


      • oletepälooginenkin kirjoitti:

        Ihmisellähän väitetään olevan 97% yhteisiä geenejä.
        Täsmämutaatioidenhan pitää kaikkien olla osuneina niissä geeneissä jotka ovat erilaisia.
        Ja puolet erilaistumisestahan pitää olla simpanssin geeneissä ja toiset puolet ihmisen geeneissä jos verrataan alkuisään. Eihän ole loogista väittää ainoastaan ihmisen muuttuneen erossaolon aikana.

        Mutta toinen näkökanta on sitten se, miten ihmisen geenit eivät saisi olla nykyiset koska juuri näillä geeneillähän me olemme näitä joita olemme. Ja simpanssit eivät voi olla geeneiltään muuta kuin ovat mikäli ovat simpansseja.
        Joten tottakai geenimme ovat nämä jotta olemme ihmisiä. Ihan luomisenkin näkövinkkelistä katsahtaen.
        Minulle ei ole tullut selväksi miksi meidän, simpanssien tai ihmisten luotuina pitäisi olla erilaisia kuin olemme nyt? Evokit eivät ole kertoneet minkälaisia luodut simpanssit olisivat ja minkälaisia olisivat ihmiset mikäli meidät olisi luotu.

        <<Täsmämutaatioidenhan pitää kaikkien olla osuneina niissä geeneissä jotka ovat erilaisia.>>

        Nyt taisi mennä syy ja seuraus sekaisin. Geenit eroavat toisistaan koska niissä on tapahtunut mutaatio eikä luonnonvalinta ole karsinut mutaatiota sukupolvien saatossa. Se, että mutaatio on tapahtunut juuri noissa geeneissä ei ole mikään ennalta määrätty tavoite.

        Jos tai kun tarkempaa tietoa ei ole, on varmasti perusteltu olettamus, että simpanssi eroaa yhteisestä kantamuodosta geneettisesti suunnilleen yhtä paljon kuin ihminenkin,

        <<Minulle ei ole tullut selväksi miksi meidän, simpanssien tai ihmisten luotuina pitäisi olla erilaisia kuin olemme nyt?>>

        Koko elokehä näyttää juuri siltä kuin se olisi syntynyt evoluution myötä yhteisistä kantamuodoista vaiheittain lajiutuen. Minäkään en osaa kuvitella minkälainen olisi älykkäästi suunniteltu elokehä. Ensin pitäisi tietää, mikä on ollut älykkään suunnittelun tavoite eli miksi elokehä on olemassa. Siitä eivät kreationistitkaan ole osanneet tai uskaltaneet tällä palstalla esittää arvailuja ilmeisesti siksi, että he tietävät ettei luomisusko kestä loogista arviointia.


      • aipakana
        Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        <<Täsmämutaatioidenhan pitää kaikkien olla osuneina niissä geeneissä jotka ovat erilaisia.>>

        Nyt taisi mennä syy ja seuraus sekaisin. Geenit eroavat toisistaan koska niissä on tapahtunut mutaatio eikä luonnonvalinta ole karsinut mutaatiota sukupolvien saatossa. Se, että mutaatio on tapahtunut juuri noissa geeneissä ei ole mikään ennalta määrätty tavoite.

        Jos tai kun tarkempaa tietoa ei ole, on varmasti perusteltu olettamus, että simpanssi eroaa yhteisestä kantamuodosta geneettisesti suunnilleen yhtä paljon kuin ihminenkin,

        <<Minulle ei ole tullut selväksi miksi meidän, simpanssien tai ihmisten luotuina pitäisi olla erilaisia kuin olemme nyt?>>

        Koko elokehä näyttää juuri siltä kuin se olisi syntynyt evoluution myötä yhteisistä kantamuodoista vaiheittain lajiutuen. Minäkään en osaa kuvitella minkälainen olisi älykkäästi suunniteltu elokehä. Ensin pitäisi tietää, mikä on ollut älykkään suunnittelun tavoite eli miksi elokehä on olemassa. Siitä eivät kreationistitkaan ole osanneet tai uskaltaneet tällä palstalla esittää arvailuja ilmeisesti siksi, että he tietävät ettei luomisusko kestä loogista arviointia.

        Minäpä taas en edes yrittänyt tuoda tähän keskusteluun mitään älykästä suunnitteluteoriaa.
        En usko kreationismin teoriaan yhtään enempää kuin evoluutioteoriaankaan.
        Minä en ole nähnyt kummaltakaan osapuolelta toisiaan pätevämpiä todisteita heidän teorioilleen.

        Tilannehan on tämä. Kummallakin on mahdollisuus nähdä samat tutkimukset mutta tulkinnat eroavat. Näinollen ero ei ole materiaalissa vaan mielipiteissä.
        Mielipide ei esiinny tutkittavassa kohteessa vaan eri ihmisten kallonpohjissa.

        Juutalaiset eivät luota Jeesukseen koska eivät usko hänen syntyneen neitsyestä. Jos uskottavuuden kriteerinänä on se, että puhujan pitää olla neitseestä syntynyt niin juutalaiset itsekään eivät täytä luottamiselle antamaansa kriteeriä.

        Vastaava analogia sopii myös teihin kumpaankin osapuoleen niillä kriteereillä joita te kumpikin esitätte toistenne uskottavuudelle.


      • aipakana kirjoitti:

        Minäpä taas en edes yrittänyt tuoda tähän keskusteluun mitään älykästä suunnitteluteoriaa.
        En usko kreationismin teoriaan yhtään enempää kuin evoluutioteoriaankaan.
        Minä en ole nähnyt kummaltakaan osapuolelta toisiaan pätevämpiä todisteita heidän teorioilleen.

        Tilannehan on tämä. Kummallakin on mahdollisuus nähdä samat tutkimukset mutta tulkinnat eroavat. Näinollen ero ei ole materiaalissa vaan mielipiteissä.
        Mielipide ei esiinny tutkittavassa kohteessa vaan eri ihmisten kallonpohjissa.

        Juutalaiset eivät luota Jeesukseen koska eivät usko hänen syntyneen neitsyestä. Jos uskottavuuden kriteerinänä on se, että puhujan pitää olla neitseestä syntynyt niin juutalaiset itsekään eivät täytä luottamiselle antamaansa kriteeriä.

        Vastaava analogia sopii myös teihin kumpaankin osapuoleen niillä kriteereillä joita te kumpikin esitätte toistenne uskottavuudelle.

        <<Tilannehan on tämä. Kummallakin on mahdollisuus nähdä samat tutkimukset mutta tulkinnat eroavat.>>

        Juu ei ole. Tiede tekee johtopäätöksiä lähtien havainnoista ja tutkitusta tiedosta. Uudet havainnot voivat johtaa aina entisten johtoäätösten tarkentamiseen tai jopa kumoamiseen. Kreationismin tueksi ei ole mitään tutkimustietoa ja heille johtopäätös on lähtökohta jolle yritetään löytää perusteluja.


      • äläjäkätätollai
        Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        <<Täsmämutaatioidenhan pitää kaikkien olla osuneina niissä geeneissä jotka ovat erilaisia.>>

        Nyt taisi mennä syy ja seuraus sekaisin. Geenit eroavat toisistaan koska niissä on tapahtunut mutaatio eikä luonnonvalinta ole karsinut mutaatiota sukupolvien saatossa. Se, että mutaatio on tapahtunut juuri noissa geeneissä ei ole mikään ennalta määrätty tavoite.

        Jos tai kun tarkempaa tietoa ei ole, on varmasti perusteltu olettamus, että simpanssi eroaa yhteisestä kantamuodosta geneettisesti suunnilleen yhtä paljon kuin ihminenkin,

        <<Minulle ei ole tullut selväksi miksi meidän, simpanssien tai ihmisten luotuina pitäisi olla erilaisia kuin olemme nyt?>>

        Koko elokehä näyttää juuri siltä kuin se olisi syntynyt evoluution myötä yhteisistä kantamuodoista vaiheittain lajiutuen. Minäkään en osaa kuvitella minkälainen olisi älykkäästi suunniteltu elokehä. Ensin pitäisi tietää, mikä on ollut älykkään suunnittelun tavoite eli miksi elokehä on olemassa. Siitä eivät kreationistitkaan ole osanneet tai uskaltaneet tällä palstalla esittää arvailuja ilmeisesti siksi, että he tietävät ettei luomisusko kestä loogista arviointia.

        Sinäkin näytät viisaalta niinkauan kun pysyt vaiti.
        Se miltä joku näyttää on samanveroinen argumentti kuin kuin miltä joku tuntuu.
        Taidatkin olla melkoinen MUTU-tohtori.

        Täällä kirjoitin ansiokkaasti ed. mainituista eroista, joten en tohdi niitä erikseen toistaa.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/10047602/ihmisen-ja-simpanssin-todellinen-ero-havaittu-


      • notossa
        Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        Mitä muuten tarkoittaa "täsmämutaatio"? Miten se eroaa "tavallisesta" mutaatiosta?

        Vaikkapa missä vaiheessa apinanaaras sai ihmislapsen jälkeläisekseen?
        SHIINÄ OLISI SULLE TÄSMÄMUTAATIOITA KERRAKSEEN.


      • Hehhah
        aipakana kirjoitti:

        Minäpä taas en edes yrittänyt tuoda tähän keskusteluun mitään älykästä suunnitteluteoriaa.
        En usko kreationismin teoriaan yhtään enempää kuin evoluutioteoriaankaan.
        Minä en ole nähnyt kummaltakaan osapuolelta toisiaan pätevämpiä todisteita heidän teorioilleen.

        Tilannehan on tämä. Kummallakin on mahdollisuus nähdä samat tutkimukset mutta tulkinnat eroavat. Näinollen ero ei ole materiaalissa vaan mielipiteissä.
        Mielipide ei esiinny tutkittavassa kohteessa vaan eri ihmisten kallonpohjissa.

        Juutalaiset eivät luota Jeesukseen koska eivät usko hänen syntyneen neitsyestä. Jos uskottavuuden kriteerinänä on se, että puhujan pitää olla neitseestä syntynyt niin juutalaiset itsekään eivät täytä luottamiselle antamaansa kriteeriä.

        Vastaava analogia sopii myös teihin kumpaankin osapuoleen niillä kriteereillä joita te kumpikin esitätte toistenne uskottavuudelle.

        << Minäpä taas en edes yrittänyt tuoda tähän keskusteluun mitään älykästä suunnitteluteoriaa. >>

        Niin, koska sellaistahan ei ole olemassa.

        << En usko kreationismin teoriaan yhtään enempää kuin evoluutioteoriaankaan.
        Minä en ole nähnyt kummaltakaan osapuolelta toisiaan pätevämpiä todisteita heidän teorioilleen. >>

        Öö tuota, evoluutioteorian todisteet on koko tiedeyhteisön hyväksymiä tieteellisiä todisteita - siis ihan juuri samoin kuin painovoimateorian todisteet ovat. Kyllä ne on siis todistamisen raudanlujimpien ammattilaisten todisteiksi arvottamia juttuja ne. Kai heidänkin ammattitaitonsa jotain painaa ? Vai siis kuvitteletko olevasi miljoonapäistä asiantuntijajoukkoa verrattomasti kyvykkämpi arvioimaan todisteiden todistusvoimaa ?

        << Tilannehan on tämä. Kummallakin on mahdollisuus nähdä samat tutkimukset mutta tulkinnat eroavat. >>

        Näinhän se vähän on. Toinen tulkinta on matemaattislooginen eli tieteellinen ja toinen on uskomuksiin perustuva irrationaalinen.

        << Näinollen ero ei ole materiaalissa vaan mielipiteissä. >>

        Ei vaan tässä on vastakkain tieteellinen fakta ja mielipide. Tieteelliseksi todetut tieteelliset teoriat eivät nimittäin ole mielipiteitä vaan ihan kylmän matemaattisia välttämättömyyksiä.


      • olenkanssassamaamieltä
        Hehhah kirjoitti:

        << Minäpä taas en edes yrittänyt tuoda tähän keskusteluun mitään älykästä suunnitteluteoriaa. >>

        Niin, koska sellaistahan ei ole olemassa.

        << En usko kreationismin teoriaan yhtään enempää kuin evoluutioteoriaankaan.
        Minä en ole nähnyt kummaltakaan osapuolelta toisiaan pätevämpiä todisteita heidän teorioilleen. >>

        Öö tuota, evoluutioteorian todisteet on koko tiedeyhteisön hyväksymiä tieteellisiä todisteita - siis ihan juuri samoin kuin painovoimateorian todisteet ovat. Kyllä ne on siis todistamisen raudanlujimpien ammattilaisten todisteiksi arvottamia juttuja ne. Kai heidänkin ammattitaitonsa jotain painaa ? Vai siis kuvitteletko olevasi miljoonapäistä asiantuntijajoukkoa verrattomasti kyvykkämpi arvioimaan todisteiden todistusvoimaa ?

        << Tilannehan on tämä. Kummallakin on mahdollisuus nähdä samat tutkimukset mutta tulkinnat eroavat. >>

        Näinhän se vähän on. Toinen tulkinta on matemaattislooginen eli tieteellinen ja toinen on uskomuksiin perustuva irrationaalinen.

        << Näinollen ero ei ole materiaalissa vaan mielipiteissä. >>

        Ei vaan tässä on vastakkain tieteellinen fakta ja mielipide. Tieteelliseksi todetut tieteelliset teoriat eivät nimittäin ole mielipiteitä vaan ihan kylmän matemaattisia välttämättömyyksiä.

        Tiedeyhteison arvio ei tee mitään asiaa todeksi ellei se ole sitä ilmankin.
        Joten tiedeyhteisö ei tuota totuuteen mitään lisäarvoa.


      • tieteenharrastaja
        olenkanssassamaamieltä kirjoitti:

        Tiedeyhteison arvio ei tee mitään asiaa todeksi ellei se ole sitä ilmankin.
        Joten tiedeyhteisö ei tuota totuuteen mitään lisäarvoa.

        Arvio lisää luottamusta siihen, miten lähellä asia on "totuutta". Muunlaista totuutta ihmisille ei olekaan annettu, paitsi matematiikassa. Ja kuvitelmissa.


      • siinäolensamaamieltä
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Arvio lisää luottamusta siihen, miten lähellä asia on "totuutta". Muunlaista totuutta ihmisille ei olekaan annettu, paitsi matematiikassa. Ja kuvitelmissa.

        Vain tarkkaan dokumentoitu fakta kiinnostaa mua.
        Ja he joiden päätelmät on jo kumottu heidän palkkansa pitäisi periä takaisin kohtuullisen koron kera. SEkä täällä opettajilta jotka ovat joskus erehtyneet opttamaan asioita joita on myöhemmin osoitettu vääriksi. Sellaiset ihmiset ovat menettäneet koko kansan luottamuksen ja ovat kelvottomia opettajiksi koska ovat levitelleet juoruihin verrattavan luulon tasolla olevaa shittiä informaationa tarkastamatta sen todenperäsyyttä.


      • tieteenharrastaja
        siinäolensamaamieltä kirjoitti:

        Vain tarkkaan dokumentoitu fakta kiinnostaa mua.
        Ja he joiden päätelmät on jo kumottu heidän palkkansa pitäisi periä takaisin kohtuullisen koron kera. SEkä täällä opettajilta jotka ovat joskus erehtyneet opttamaan asioita joita on myöhemmin osoitettu vääriksi. Sellaiset ihmiset ovat menettäneet koko kansan luottamuksen ja ovat kelvottomia opettajiksi koska ovat levitelleet juoruihin verrattavan luulon tasolla olevaa shittiä informaationa tarkastamatta sen todenperäsyyttä.

        Puhut ristiin:

        "..koska ovat levitelleet juoruihin verrattavan luulon tasolla olevaa shittiä informaationa tarkastamatta sen todenperäsyyttä."

        Juurihan itse totesit, että se oli vasta myöhemmin osoitettu vääräksi. Siihen saakka se tietenkin oli totena pidettyä.

        Aika moni ikuisena totuutena levitetty asia on kuitenkin osoittautunut vääräksi jo alunperin.


      • Hehhah
        olenkanssassamaamieltä kirjoitti:

        Tiedeyhteison arvio ei tee mitään asiaa todeksi ellei se ole sitä ilmankin.
        Joten tiedeyhteisö ei tuota totuuteen mitään lisäarvoa.

        << Tiedeyhteison arvio ei tee mitään asiaa todeksi ellei se ole sitä ilmankin.
        Joten tiedeyhteisö ei tuota totuuteen mitään lisäarvoa. >>

        Ei vaan nimenomaan tieteessä pystytään rationaalisesti arvioimaan, miten luotettava ja looginen todistusaineisto ylipäätään on. Tieteellinen arvio on siis nimenomaan se, johon voimme luottaa eniten, mikä asia on luotettavimmin totta ja mikä ei. Tiedeyhteisö tuo siis sellaisen luottettavuuden lisäarvon, jota kenelläkään muulla taholla ei ole käytettävissä. Kukaan yksittäinen ihminen (tai edes mikään muu [koosta riippumatta] yhteisö) ei voi tuottaa niin luotettavaa arvioita asioiden totuusarvosta kuin tiede.

        Tieteellä on totuushegemonia - halusitpa sitä tai et.

        << Vain tarkkaan dokumentoitu fakta kiinnostaa mua. >>

        Niin, tässä täytyy sitten koko ajan pitää mielessä, että mikään asia ei voi olla absoluuttinen totuus. Emme tiedä mitään asiaa täysin varmaksi. Pystymme vaan arvottamaan sen luotettavuutta todisteiden perusteella. Ja tässä nimenomaan tieteellinen dokumentointi on se kaikkein luotettavin. Ei sille mitään voi, että luotettavin tuntemamme menetelmä arvioida asioiden totuusarvoa, on nimeltään tiede.

        << Ja he joiden päätelmät on jo kumottu heidän palkkansa pitäisi periä takaisin kohtuullisen koron kera. SEkä täällä opettajilta jotka ovat joskus erehtyneet opttamaan asioita joita on myöhemmin osoitettu vääriksi. Sellaiset ihmiset ovat menettäneet koko kansan luottamuksen ja ovat kelvottomia opettajiksi koska ovat levitelleet juoruihin verrattavan luulon tasolla olevaa shittiä informaationa tarkastamatta sen todenperäsyyttä. >>

        Mutta tuo on kyllä menneisyyspuolueen julistusta. Emme nimittäin pysty sanomaan faktaksi edes sitä, että maailma ylipäätään on olemassa. Näin siis koulussa pitäisi olla täysin tuppisuu - ja samoin myös tämän väittämäsi perusteella myös kotona: vanhemmat eivät saa opettaa mitään lapsilleen, koska mikään asia ei loppuun asti ajateltuna ole välttämättä totta. Mikään ei etene. Taantuu vaan, jos emme luota luotettavimpaan mahdolliseen arvioon asioiden totuusarvosta.


    • Faktatarkistus

      En ole alan ammattilainen, mutta insinöörinä tarkistin aloittajan väitteen. Osa faktoista oli ilmeisen oikein, mutta väite, että yhden mutaation tapahtumiseen menee 300 sukupolvea on väärä.

      Ihmisen ja simpanssin genomissa on noin 30 miljoonaa erilaista emäsparia ja nykyisen käsityksen mukaan yhteinen kantaisä on noin 6 miljoonan vuoden päässä eli aikaa geenien muuttumiselle on noin 12 miljoonaa vuotta, koska sekä ihminen että simpanssi on muuttunut.

      Yhdessä ihmissukupolvessa tapahtuu noin 175 mutaatiota (Drake et al. 1998). Ihmissukupolvi on noin 25 vuotta. Eli 6 miljoonassa vuodessa tapahtuisi tämän arvion mukaan noin 42 miljoonaa mutaatiota. Tämän simppelin laskelman mukaan ihmisen genomi olisi pitänyt muuttua jopa enemmän, mutta virhemarginaalit ovat suuret ja mukana on varmasti tekijöitä, joita en huomioinut.

      Eli aloittajan väite on puppua.

      osaavampi vastaus:
      https://biology.stackexchange.com/questions/17265/has-it-been-enough-time-for-evolution-through-simple-natural-selection

      • RoTiakeskusteluun

        Ihmisen genomissa ei ole tiedossa hyödyllisiä satunnaisia mutaatioita. Sen sijaan haitallisia virheitä tunnetaan yli 220 000.


      • kukaonväärässä

        "mutta väite, että yhden mutaation tapahtumiseen menee 300 sukupolvea on väärä."

        Eihän aloittaja näin väittänyt, vaan että yhden mutaation vakiintumien...

        Haldane yritti laskeskella, miten pitkän ajan evoluutio tarvitsisi voidakseen muuttaa apinan kaltaisen kädellisen ihmiseksi. Tehtyään teorian kannalta lukuisia suotuisia oletuksia, hän päätyi laskelmissaan siihen, että 10 miljoonaa vuotta ei riittäisi että apina voisi mutatoitua ihmiseksi. Näin siksi, että arvioiduilla mutaationopeuksilla vain 1 667 mutaatiota olisi pystynyt kerääntymään populaatioon tuon ajan kuluessa. Haldane otti laskelmiensa pohjaksi kaikkein yksinkertaisimman mutaation eli pistemutaation (substitution), josta nimitys ”cost of substitution”. 1 667 emässubstituutiota on kuitenkin vähemmän kuin yhden ainoan keskivertogeenin emäsmäärä. Eli 10 miljoonan vuoden aikana edes yksi apinan geeni ei ehtisi korvautua ihmisen geenillä.


      • Paluutodellisuuteen
        RoTiakeskusteluun kirjoitti:

        Ihmisen genomissa ei ole tiedossa hyödyllisiä satunnaisia mutaatioita. Sen sijaan haitallisia virheitä tunnetaan yli 220 000.

        Onko sinulla laktoosi-intolerenssi vai onko sinulla hyödyllinen mutaatio, jonka ansiosta voit aikuisenakin nauttia maitosikeria?


      • buahhahhaaaaa
        Paluutodellisuuteen kirjoitti:

        Onko sinulla laktoosi-intolerenssi vai onko sinulla hyödyllinen mutaatio, jonka ansiosta voit aikuisenakin nauttia maitosikeria?

        Simpanssit pystyvät hyvin juomaan maitoa. Sitä käytetään yleisesti eläintarhoissa orvoille simpanssilapsukaisille ja myös aikuiset juovat maitoa ilman oireita. Missä vaiheessa ihminen on tässä asiassa poikennut "alkuperäisestä"?
        Lehmän maitoa pystyvät lukuisat muutkin elukat juomaan ongelmitta.
        Jopa kissat ja koiratkin.


      • oihhoi
        kukaonväärässä kirjoitti:

        "mutta väite, että yhden mutaation tapahtumiseen menee 300 sukupolvea on väärä."

        Eihän aloittaja näin väittänyt, vaan että yhden mutaation vakiintumien...

        Haldane yritti laskeskella, miten pitkän ajan evoluutio tarvitsisi voidakseen muuttaa apinan kaltaisen kädellisen ihmiseksi. Tehtyään teorian kannalta lukuisia suotuisia oletuksia, hän päätyi laskelmissaan siihen, että 10 miljoonaa vuotta ei riittäisi että apina voisi mutatoitua ihmiseksi. Näin siksi, että arvioiduilla mutaationopeuksilla vain 1 667 mutaatiota olisi pystynyt kerääntymään populaatioon tuon ajan kuluessa. Haldane otti laskelmiensa pohjaksi kaikkein yksinkertaisimman mutaation eli pistemutaation (substitution), josta nimitys ”cost of substitution”. 1 667 emässubstituutiota on kuitenkin vähemmän kuin yhden ainoan keskivertogeenin emäsmäärä. Eli 10 miljoonan vuoden aikana edes yksi apinan geeni ei ehtisi korvautua ihmisen geenillä.

        Kattos vaan, kretu kaivanu taas esille Haldanen dilemman mikä pohjautuu Haldanen tekstiin vuodelta 1957. Kretu nimeltään Walter Remine on tehny siitä olkiukkoja ja niitä kretut toistaa. Jo 60 - ja 70 -luvuilla molekyylievoluution tutkimukset osoitti ettei Haldanen laskut vastaa todellisuutta koska suuri osa evoluutiomuutoksista johtuu neutraalien mutaatioiden fiksaatiosta geneettisen ajautumisen kautta eikä hyödyllisten mutaatioiden fiksaatiosta luonnonvalinnan kautta. Fenotyyppi on aina luonnonvalinnan alla, genotyyppi ei.


      • Faktatarkistus
        kukaonväärässä kirjoitti:

        "mutta väite, että yhden mutaation tapahtumiseen menee 300 sukupolvea on väärä."

        Eihän aloittaja näin väittänyt, vaan että yhden mutaation vakiintumien...

        Haldane yritti laskeskella, miten pitkän ajan evoluutio tarvitsisi voidakseen muuttaa apinan kaltaisen kädellisen ihmiseksi. Tehtyään teorian kannalta lukuisia suotuisia oletuksia, hän päätyi laskelmissaan siihen, että 10 miljoonaa vuotta ei riittäisi että apina voisi mutatoitua ihmiseksi. Näin siksi, että arvioiduilla mutaationopeuksilla vain 1 667 mutaatiota olisi pystynyt kerääntymään populaatioon tuon ajan kuluessa. Haldane otti laskelmiensa pohjaksi kaikkein yksinkertaisimman mutaation eli pistemutaation (substitution), josta nimitys ”cost of substitution”. 1 667 emässubstituutiota on kuitenkin vähemmän kuin yhden ainoan keskivertogeenin emäsmäärä. Eli 10 miljoonan vuoden aikana edes yksi apinan geeni ei ehtisi korvautua ihmisen geenillä.

        ”"mutta väite, että yhden mutaation tapahtumiseen menee 300 sukupolvea on väärä."

        Eihän aloittaja näin väittänyt, vaan että yhden mutaation vakiintumien...”

        Kyseinen termi vaatisi perusteluja. En löytänyt vastaavaa, mistään muista lähteistä, jossa laskettiin genomin muuttumista tai lajiutumista. Mutaation leviäminen riippuu varmasti monesta tekijästä kuten populaation koosta ja mutaation hyödyllisyydestä.

        Oleellistahan on laskea paljonko mutaatiota tapahtuu sukupolvessa. Jokainen niistä lähtee leviämään populaatioon samanaikaisesti. 300 sukupolvea on enimmilläänkin noin 9 000 vuotta eli sillä ei ole juuri merkitystä. Esittäjän väite, että mutaation pitää levitä koko populaatioon ennen kuin uusi mutaatio tapahtuu vaatisi perusteluja.


      • enoletutustunuttuohon
        Faktatarkistus kirjoitti:

        ”"mutta väite, että yhden mutaation tapahtumiseen menee 300 sukupolvea on väärä."

        Eihän aloittaja näin väittänyt, vaan että yhden mutaation vakiintumien...”

        Kyseinen termi vaatisi perusteluja. En löytänyt vastaavaa, mistään muista lähteistä, jossa laskettiin genomin muuttumista tai lajiutumista. Mutaation leviäminen riippuu varmasti monesta tekijästä kuten populaation koosta ja mutaation hyödyllisyydestä.

        Oleellistahan on laskea paljonko mutaatiota tapahtuu sukupolvessa. Jokainen niistä lähtee leviämään populaatioon samanaikaisesti. 300 sukupolvea on enimmilläänkin noin 9 000 vuotta eli sillä ei ole juuri merkitystä. Esittäjän väite, että mutaation pitää levitä koko populaatioon ennen kuin uusi mutaatio tapahtuu vaatisi perusteluja.

        Alla olevassa linkissä sitä on laskettu

        https://creation.com/images/pdfs/tj/j19_1/j19_1_113-125.pdf


      • EiAinakaanUskoaPuutu
        enoletutustunuttuohon kirjoitti:

        Alla olevassa linkissä sitä on laskettu

        https://creation.com/images/pdfs/tj/j19_1/j19_1_113-125.pdf

        Kirjoittajasta.
        "Walter received an M.Sc. in Electrical Engineering (MSEE) from the University of Minnesota, and worked in mathematical fields of signal processing and pattern recognition, where he holds four patents."

        Kreationisti elektroniikkainsinööri kaataa evoluutioteoriaa. Niin sitä pittää.


      • Faktatarkistus kirjoitti:

        ”"mutta väite, että yhden mutaation tapahtumiseen menee 300 sukupolvea on väärä."

        Eihän aloittaja näin väittänyt, vaan että yhden mutaation vakiintumien...”

        Kyseinen termi vaatisi perusteluja. En löytänyt vastaavaa, mistään muista lähteistä, jossa laskettiin genomin muuttumista tai lajiutumista. Mutaation leviäminen riippuu varmasti monesta tekijästä kuten populaation koosta ja mutaation hyödyllisyydestä.

        Oleellistahan on laskea paljonko mutaatiota tapahtuu sukupolvessa. Jokainen niistä lähtee leviämään populaatioon samanaikaisesti. 300 sukupolvea on enimmilläänkin noin 9 000 vuotta eli sillä ei ole juuri merkitystä. Esittäjän väite, että mutaation pitää levitä koko populaatioon ennen kuin uusi mutaatio tapahtuu vaatisi perusteluja.

        Juuri tätä samaa mietin minäkin. Itse asiassa en saa mieleeni yhtäkään syytä, miksi mutaatioiden täytyisi odottaa kiltisti "vuoroaan," eikä niitä olisi yhtä aikaa useita fiksoitumassa geenipooliin. Jos semmoinen on olemassa, sopii esittää se tässä.


      • kuutelen
        buahhahhaaaaa kirjoitti:

        Simpanssit pystyvät hyvin juomaan maitoa. Sitä käytetään yleisesti eläintarhoissa orvoille simpanssilapsukaisille ja myös aikuiset juovat maitoa ilman oireita. Missä vaiheessa ihminen on tässä asiassa poikennut "alkuperäisestä"?
        Lehmän maitoa pystyvät lukuisat muutkin elukat juomaan ongelmitta.
        Jopa kissat ja koiratkin.

        Milloin tuo laktoosi-intolerenssin aikaan saanut haitallinen mutaatio ilmaantui juuri ihmisten sukupuuhun? Ja millä mutaatiolla se poistui? Olisi kivaa tietää mekanismi joka sen mutaation ilmenemisen peruutti kuten myös miksi mutaatio valtasi muka koko populaation vaikka oli ylen haitallinen.


      • Faktatarkistus
        enoletutustunuttuohon kirjoitti:

        Alla olevassa linkissä sitä on laskettu

        https://creation.com/images/pdfs/tj/j19_1/j19_1_113-125.pdf

        Tuossa paperissa luku 300 sukupolvea heitetään vain esimerkki oletuksena. Sitä ei ole perusteltu.

        ”For example, ... if there is one substitution per 300 generations (on average), then ....”

        Kannattaa jättää creation.com ja muissa kreationistisissa sivustoissa oevat paperit omaan arvoonsa... Tämä paperi ei vakuuta. Annan puoli pistettä keksimällä termi ”cost of evolution” ja peruskoulumatikan käyttämisestä.


    • LäämättyÖnTötsä

      Eihän siinä tärvitä yhtään mytäättiöitä kyn epi-kenettikkä höitää hömmän. TeeÄnÄä ön pässiivistä inföä, eikä tee myytöksiä. Ihmisen esifäijät övät reäköineet ympäristömyytöksiin epi-keneettisellä tävällä jä TeeÄnÄän mytäätiöt ei öle myyttäneet mitään.

      • äläjäkätätollai

        Missä on ihmisen kintun ja apinan kintun välimuodot?
        Apinan äänentuottovärkeistä ei saa sorvaamallakaan ihmisen lauluntuottovälinettä.


      • äläjäkätätollai kirjoitti:

        Missä on ihmisen kintun ja apinan kintun välimuodot?
        Apinan äänentuottovärkeistä ei saa sorvaamallakaan ihmisen lauluntuottovälinettä.

        Niitä kinttujen välimuotoja löytyy esimerkiksi Australopithecus heimon lajeilta. Äänentuottovärkit ovat pehmytkudosta, eikä niistä ole jäänyt fossiiliaineistoa.


      • äläjäkätätollai
        agnoskepo kirjoitti:

        Niitä kinttujen välimuotoja löytyy esimerkiksi Australopithecus heimon lajeilta. Äänentuottovärkit ovat pehmytkudosta, eikä niistä ole jäänyt fossiiliaineistoa.

        Miten jalan lihasten paikanvaihto käy evoluutiolla tai luonnonvalinnalla? Sekä hyppysissä että kintuissahan apinoiden lihasreitit eivät kulje samoin kuin inehmoilla.
        Myös kasvojen lihaksistossa on merkittäviä eroja joiden evoluutio ei voi noudattaa järjellisiä keinoja. On perin vaikeaa ymmärtää mekanismia jossa sekä lihasten että niitä ohjaavien hermostojen voisi olettaa kehittävän pitkiä uusia reittejä jopa aivoihin asti sillä nehän vaativat täysin uudenlaisen kehittymistavan kuin oletetut alkuperäiset hermo-ja lihasreitit.


      • äläjäkätätollai kirjoitti:

        Miten jalan lihasten paikanvaihto käy evoluutiolla tai luonnonvalinnalla? Sekä hyppysissä että kintuissahan apinoiden lihasreitit eivät kulje samoin kuin inehmoilla.
        Myös kasvojen lihaksistossa on merkittäviä eroja joiden evoluutio ei voi noudattaa järjellisiä keinoja. On perin vaikeaa ymmärtää mekanismia jossa sekä lihasten että niitä ohjaavien hermostojen voisi olettaa kehittävän pitkiä uusia reittejä jopa aivoihin asti sillä nehän vaativat täysin uudenlaisen kehittymistavan kuin oletetut alkuperäiset hermo-ja lihasreitit.

        Vielä "vaikeampi" on ymmärtää kreationisteja, jotka argumentoivat sillä, että rakenteiden samankaltaisuus kielii suunnittelusta tai sitten rakenteiden erilaisuus kertoo suunnittelusta.


      • tieteenharrastaja
        äläjäkätätollai kirjoitti:

        Miten jalan lihasten paikanvaihto käy evoluutiolla tai luonnonvalinnalla? Sekä hyppysissä että kintuissahan apinoiden lihasreitit eivät kulje samoin kuin inehmoilla.
        Myös kasvojen lihaksistossa on merkittäviä eroja joiden evoluutio ei voi noudattaa järjellisiä keinoja. On perin vaikeaa ymmärtää mekanismia jossa sekä lihasten että niitä ohjaavien hermostojen voisi olettaa kehittävän pitkiä uusia reittejä jopa aivoihin asti sillä nehän vaativat täysin uudenlaisen kehittymistavan kuin oletetut alkuperäiset hermo-ja lihasreitit.

        Teet siis ymmärtämättömyydestäsi tieteellisen todisteen:

        "On perin vaikeaa ymmärtää mekanismia jossa.."

        Ei vakuuta. Enemmän vakuuttaisi, jos evoluutiotieteilijät (ne jotka laskemalla ovat päätyneet noihin 6 miljoonaan vuoteen) julistaisivat samaa ja ehdottaisivat teoriaansa muutoksia.

        Dembski ja muut älykkään suunnittelun tarjoajat pitävät muuten evoluutioteoriaa oikeana:

        ".. it is only reasonable that we begin to examine alternative models [39, 40] regarding how biological information arises."

        Tuolla ketjuun lainatun artikkelin loppulauseella tarkoitetaan (ihmisen) evoluution älykästä ohjailua luomistapana.


      • äläjäkätätollai kirjoitti:

        Miten jalan lihasten paikanvaihto käy evoluutiolla tai luonnonvalinnalla? Sekä hyppysissä että kintuissahan apinoiden lihasreitit eivät kulje samoin kuin inehmoilla.
        Myös kasvojen lihaksistossa on merkittäviä eroja joiden evoluutio ei voi noudattaa järjellisiä keinoja. On perin vaikeaa ymmärtää mekanismia jossa sekä lihasten että niitä ohjaavien hermostojen voisi olettaa kehittävän pitkiä uusia reittejä jopa aivoihin asti sillä nehän vaativat täysin uudenlaisen kehittymistavan kuin oletetut alkuperäiset hermo-ja lihasreitit.

        <<Sekä hyppysissä että kintuissahan apinoiden lihasreitit eivät kulje samoin kuin inehmoilla.>>

        Mikä on "lihasreitti"? Mikä lihas ihmisen jalassa menee "eri reittiä" kuin simpanssilla ja miten tuo reitti on eri?


      • hkhkjhkhkh
        äläjäkätätollai kirjoitti:

        Miten jalan lihasten paikanvaihto käy evoluutiolla tai luonnonvalinnalla? Sekä hyppysissä että kintuissahan apinoiden lihasreitit eivät kulje samoin kuin inehmoilla.
        Myös kasvojen lihaksistossa on merkittäviä eroja joiden evoluutio ei voi noudattaa järjellisiä keinoja. On perin vaikeaa ymmärtää mekanismia jossa sekä lihasten että niitä ohjaavien hermostojen voisi olettaa kehittävän pitkiä uusia reittejä jopa aivoihin asti sillä nehän vaativat täysin uudenlaisen kehittymistavan kuin oletetut alkuperäiset hermo-ja lihasreitit.

        Laitahan tietoa niiden lihasreittien eroista, niin katsotaan sitten.


      • enluotapolitiikkaan
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Teet siis ymmärtämättömyydestäsi tieteellisen todisteen:

        "On perin vaikeaa ymmärtää mekanismia jossa.."

        Ei vakuuta. Enemmän vakuuttaisi, jos evoluutiotieteilijät (ne jotka laskemalla ovat päätyneet noihin 6 miljoonaan vuoteen) julistaisivat samaa ja ehdottaisivat teoriaansa muutoksia.

        Dembski ja muut älykkään suunnittelun tarjoajat pitävät muuten evoluutioteoriaa oikeana:

        ".. it is only reasonable that we begin to examine alternative models [39, 40] regarding how biological information arises."

        Tuolla ketjuun lainatun artikkelin loppulauseella tarkoitetaan (ihmisen) evoluution älykästä ohjailua luomistapana.

        Minä en edusta kreationismiin uskojia. Enkä ole nähnyt todisteita evoluutioteoriankaan paikkansapitävyydelle.
        Minusta kumpikin edellämainittu ryhmä hakee vain ansiotonta arvonantoa vaikka mitään heidän väittämäänsä ei olla kyetty tieteellisesti hyväksytyin kriteerein varmistamaan.
        Siitä hyvänä esimerkkinä on jatkuvasti muutetut mielipiteet joiden totuuteen asioita itse tuntemattomat omivat uskomuksikseen.
        Jos kreationistit uskovat Luojaan niin vastaavasti evokit uskovat tutkijoihin jotka lähemmin heitä tuntevat pitävät höyrypäisinä ihmisinä. Itsekin tunnen yhden, koska hän on serkkuni. Kaikissa niissä asioissa jotka muille ihmisille on jokseenkin selvää hän on eri mieltä ja hänen mielipiteeseensä pitäisi uskoa kun itsellä ei riitä sen arviointiin oma koulutus.


      • tieteenharrastaja
        enluotapolitiikkaan kirjoitti:

        Minä en edusta kreationismiin uskojia. Enkä ole nähnyt todisteita evoluutioteoriankaan paikkansapitävyydelle.
        Minusta kumpikin edellämainittu ryhmä hakee vain ansiotonta arvonantoa vaikka mitään heidän väittämäänsä ei olla kyetty tieteellisesti hyväksytyin kriteerein varmistamaan.
        Siitä hyvänä esimerkkinä on jatkuvasti muutetut mielipiteet joiden totuuteen asioita itse tuntemattomat omivat uskomuksikseen.
        Jos kreationistit uskovat Luojaan niin vastaavasti evokit uskovat tutkijoihin jotka lähemmin heitä tuntevat pitävät höyrypäisinä ihmisinä. Itsekin tunnen yhden, koska hän on serkkuni. Kaikissa niissä asioissa jotka muille ihmisille on jokseenkin selvää hän on eri mieltä ja hänen mielipiteeseensä pitäisi uskoa kun itsellä ei riitä sen arviointiin oma koulutus.

        Nyt korotat mutu-tietosi ja tieteelliseksi hyväksytyksi kriteeriksi:

        "Minusta kumpikin edellämainittu ryhmä hakee vain ansiotonta arvonantoa vaikka mitään heidän väittämäänsä ei olla kyetty tieteellisesti hyväksytyin kriteerein varmistamaan."

        Evoluutioteorian "varmistamisen" tieteelliset kriteerit määrää tiedeyhteisön konsensus, joka hyväksyy sen parhaana nähtävissä olevana selityksenä parinsadan vuoden havainnoille. Tuon vankempaa tieteellistä "varmistusta" löytyy vain matematiikassa.


      • äläjäkätätollai
        hkhkjhkhkh kirjoitti:

        Laitahan tietoa niiden lihasreittien eroista, niin katsotaan sitten.

        "Jul 23, 2017 - Ihmisellä on kaksi kertaa enemmän kasvolihaksia (50) kuin apinalla (26)"
        Vastaavasti lihasten hermoradat poikkeavat toisistaan.

        Boka tid - erbjudandeglasogon - Synops


      • äläviittisepittää
        agnoskepo kirjoitti:

        Niitä kinttujen välimuotoja löytyy esimerkiksi Australopithecus heimon lajeilta. Äänentuottovärkit ovat pehmytkudosta, eikä niistä ole jäänyt fossiiliaineistoa.

        Eihän apinoita löytääkseen tarvitse mennä fossiilikauppaan!
        Mistä sinä tollaisia päättelit?


      • nyhtänkäljö
        äläjäkätätollai kirjoitti:

        Miten jalan lihasten paikanvaihto käy evoluutiolla tai luonnonvalinnalla? Sekä hyppysissä että kintuissahan apinoiden lihasreitit eivät kulje samoin kuin inehmoilla.
        Myös kasvojen lihaksistossa on merkittäviä eroja joiden evoluutio ei voi noudattaa järjellisiä keinoja. On perin vaikeaa ymmärtää mekanismia jossa sekä lihasten että niitä ohjaavien hermostojen voisi olettaa kehittävän pitkiä uusia reittejä jopa aivoihin asti sillä nehän vaativat täysin uudenlaisen kehittymistavan kuin oletetut alkuperäiset hermo-ja lihasreitit.

        Hei, huomasitko?
        Australopithecus ei ole tiettävästi ihmisen sukupuussakaan.
        Joten sen kinttu ei voi olla puuttuva reitti ihmisen kinttuihin.
        Onhan täysin mahdollista että jäljellä on nykyisin vain 1,5% kaikkina aikoina eläneistä apinalajeista. Ja vieläpä todistettuna tieteellisestikin jos kerran 300 sukupolvea sitten elänyt ei ole enään edes evoluutioteoriaansa vedoten nykyinen lajikaan.


      • nyhtänkäljö
        äläjäkätätollai kirjoitti:

        Miten jalan lihasten paikanvaihto käy evoluutiolla tai luonnonvalinnalla? Sekä hyppysissä että kintuissahan apinoiden lihasreitit eivät kulje samoin kuin inehmoilla.
        Myös kasvojen lihaksistossa on merkittäviä eroja joiden evoluutio ei voi noudattaa järjellisiä keinoja. On perin vaikeaa ymmärtää mekanismia jossa sekä lihasten että niitä ohjaavien hermostojen voisi olettaa kehittävän pitkiä uusia reittejä jopa aivoihin asti sillä nehän vaativat täysin uudenlaisen kehittymistavan kuin oletetut alkuperäiset hermo-ja lihasreitit.

        Hei, huomasitko?
        Australopithecus ei ole tiettävästi ihmisen sukupuussakaan.
        Joten sen kinttu ei voi olla puuttuva reitti ihmisen kinttuihin.
        Onhan täysin mahdollista että jäljellä on nykyisin vain 1,5% kaikkina aikoina eläneistä apinalajeista. Ja vieläpä todistettuna tieteellisestikin jos kerran 300 sukupolvea sitten elänyt ei ole enään edes evoluutioteoriaansa vedoten nykyinen lajikaan.
        Ihmisen ja apinan kintuissa on merkittävästi erilainen jalkapöydän luusto.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Isot_ihmisapinat#/media/File:Primatenskelett-drawing.jpg


      • lkjljljlllkjh
        nyhtänkäljö kirjoitti:

        Hei, huomasitko?
        Australopithecus ei ole tiettävästi ihmisen sukupuussakaan.
        Joten sen kinttu ei voi olla puuttuva reitti ihmisen kinttuihin.
        Onhan täysin mahdollista että jäljellä on nykyisin vain 1,5% kaikkina aikoina eläneistä apinalajeista. Ja vieläpä todistettuna tieteellisestikin jos kerran 300 sukupolvea sitten elänyt ei ole enään edes evoluutioteoriaansa vedoten nykyinen lajikaan.
        Ihmisen ja apinan kintuissa on merkittävästi erilainen jalkapöydän luusto.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Isot_ihmisapinat#/media/File:Primatenskelett-drawing.jpg

        "Australopithecus ei ole tiettävästi ihmisen sukupuussakaan."

        Homo suku on hyvin todennäköisesti kehittynyt jostain Australopithecus lajista. Uusin Homo sukuun määritelty Homo naledi on rakentelletaan melko lähellä Australopithecuksia.

        En näe niin suurta ero jalkapöytien luissa, että ne vaatisivat sellaista hyppyä, jota asteittainen kehittyminen ei mahdollista. Toisin on kirahvin kurkkunpään hermon suhteen, joka kiertää nelisen metriä koukaten sydämeen menevän valtiomon alta sen sijaan, että se vedetty suoraan n. 40 cm:n matkan, kuten älykäs insinööri tekisi. Sama reitti oli jo kaloilla.


      • ohasevähäniinki
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Teet siis ymmärtämättömyydestäsi tieteellisen todisteen:

        "On perin vaikeaa ymmärtää mekanismia jossa.."

        Ei vakuuta. Enemmän vakuuttaisi, jos evoluutiotieteilijät (ne jotka laskemalla ovat päätyneet noihin 6 miljoonaan vuoteen) julistaisivat samaa ja ehdottaisivat teoriaansa muutoksia.

        Dembski ja muut älykkään suunnittelun tarjoajat pitävät muuten evoluutioteoriaa oikeana:

        ".. it is only reasonable that we begin to examine alternative models [39, 40] regarding how biological information arises."

        Tuolla ketjuun lainatun artikkelin loppulauseella tarkoitetaan (ihmisen) evoluution älykästä ohjailua luomistapana.

        Demski? Toi on ihminen. Ei mitään meriittejä eikä tietoja rikosrekisterin merkinnöistä.
        Samoin teillä on kunkin itsensä mielipide mukatodisteena siitä että jokin asia olisi tosi. Eihän totta etsittäessä katsota kuka asian esittää ja sen perusteella päätellä mikä on tosi konsa mikä ettei.
        Se mitä sinä tiedoton esittelet ei mitenkään lisää jonkun asian uskottavuutta. Se taisi olla sinulle ihan vierasta.


      • tieteenharrastaja
        ohasevähäniinki kirjoitti:

        Demski? Toi on ihminen. Ei mitään meriittejä eikä tietoja rikosrekisterin merkinnöistä.
        Samoin teillä on kunkin itsensä mielipide mukatodisteena siitä että jokin asia olisi tosi. Eihän totta etsittäessä katsota kuka asian esittää ja sen perusteella päätellä mikä on tosi konsa mikä ettei.
        Se mitä sinä tiedoton esittelet ei mitenkään lisää jonkun asian uskottavuutta. Se taisi olla sinulle ihan vierasta.

        Dembskiä ja noita kahta muuta on palstalla perusteellisesti esitelty dokumentteihin nojautuen. Hae nimeltä, jos kiinnostaa. Nimi kertoo näin, mitä ihminen on väittänyt ja mitä muut ovat siihen sanoneet. Onko sinulla käytössä jokin parempi konsti päätellä, mikä on tosi ja mikä ei?


      • ohasevähäniinki
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Dembskiä ja noita kahta muuta on palstalla perusteellisesti esitelty dokumentteihin nojautuen. Hae nimeltä, jos kiinnostaa. Nimi kertoo näin, mitä ihminen on väittänyt ja mitä muut ovat siihen sanoneet. Onko sinulla käytössä jokin parempi konsti päätellä, mikä on tosi ja mikä ei?

        Jos minä tutkin kinttua en tutki domskeja.
        Minulle on ne vähä niinku eri puolen maailmaa olevia asioita.


      • äläjäkätätollai kirjoitti:

        Missä on ihmisen kintun ja apinan kintun välimuodot?
        Apinan äänentuottovärkeistä ei saa sorvaamallakaan ihmisen lauluntuottovälinettä.

        "Missä on ihmisen kintun ja apinan kintun välimuodot?"

        "Miten jalan lihasten paikanvaihto käy evoluutiolla tai luonnonvalinnalla? Sekä hyppysissä että kintuissahan apinoiden lihasreitit eivät kulje samoin kuin inehmoilla."

        Ihmisen ja apinan jalkojen ja käsien lihasten välimuodoista on todisteita kaikilla meillä. Vai miten selität esimerkiksi kyynärvarsissa olevat palmaris longus -lihakset ja pohkeissa olevat plantaris longus -lihakset?

        Kyseiset lihakset puuttuvat kokonaan 8-14% ihmisistä, populaatiosta riippuen. Lihakset ovat täysin tarpeettomat ihmisellä, mutta puissa kiipeilevillä apinoilla ne ovat täysin välttämättömät. Lihakset eivät puutu yhdeltäkään apinalta ja ne ovat hyvin kehittyneet, toisin kuin ihmisillä.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Plantaris_muscle

        https://en.wikipedia.org/wiki/Palmaris_longus_muscle


    • ApinanPoika

      Apinat kehittyvät vauhdilla ihmisiksi.
      Jo ensi kesänä Korkeasaaren apinat käyttävät solmioita ja seuraavana vuonna heille voidaan myöntää henkilötunnukset ja kansalaisuus.

      • Hominidae

        Ihminen on apina, hömelö hyvä.


      • hundswotti
        Hominidae kirjoitti:

        Ihminen on apina, hömelö hyvä.

        Saathan sinä olla kunhan et yleistä .
        Ihminen on laadullinen nimike erotukseksi elukoista.
        Jos sinä katsot kuuluvasi elukoihin niin kaippa sen itsestäsi olet havainnut.


      • marathustra
        hundswotti kirjoitti:

        Saathan sinä olla kunhan et yleistä .
        Ihminen on laadullinen nimike erotukseksi elukoista.
        Jos sinä katsot kuuluvasi elukoihin niin kaippa sen itsestäsi olet havainnut.

        Sinun mukaasi se on sitten vain nimike, mikä tekee sen eron. Mikä vain tekee sinut onnelliseksi.


      • hundswotti
        marathustra kirjoitti:

        Sinun mukaasi se on sitten vain nimike, mikä tekee sen eron. Mikä vain tekee sinut onnelliseksi.

        Ihmiset ja elukat. Kaksi eri ryhmää.
        Ihmisiksi luetaan ne joiden kaa voi keskustella. Loput olette elukoita.


      • hundswotti kirjoitti:

        Ihmiset ja elukat. Kaksi eri ryhmää.
        Ihmisiksi luetaan ne joiden kaa voi keskustella. Loput olette elukoita.

        Kyllä minä luen palstalla saarnaavat keskustelukyvyttömät uskovaisetkin ihmisiksi. Meitä ihmisiä kun on henkisiltä kyvyiltämme laidasta laitaan. Ei kaikista älyköiksi.


      • Krevokki
        hundswotti kirjoitti:

        Ihmiset ja elukat. Kaksi eri ryhmää.
        Ihmisiksi luetaan ne joiden kaa voi keskustella. Loput olette elukoita.

        Tietämättömät ja vaistojensa varassa olevat voisi olle parempi jako. Vaistot ovat kai eräänlaista muistia vain, sitä on ihmiselläkin jonkinverran, yhteisöllistä muistia - vaistot. Ihmisen täytyy puolestaan ajatella paljonkin sitä kaikkea, mitä Hän haluaa tietää, mutta eläimille emme ole antaneet uudelleen mahdollisutta tulla ymmärtämään MEIDÄN kielemme kautta ja avulla, vaikka Paratiisiin jos uudelleen pääsisimme, joutuisimme samaistumaan esim. sammakkoon, KURNUR, ja sanomaan sille jotenkin sitä kiinnostavia ajatuksia, minkä olettaisimme sen ymmärtävän. Eläimet ovat monet niin viattomia ja hyviä, että niitä pääsee paljon Paratiisiin, täältä maan päältäkin, kuoltuaan, mutta ihmisiä sinne ei paljoa mene, enemmistö kai vieläkin menee, Tuonelaan, Manalaan eli Haadekseen, sinne hämyisään paikkaan, "missä valokin on pimeyttä". Manala Raamatun mukaan muuttuu joskus tulijärveksi, kun Manala romahtaa sinne maan magmaan.... 7000 vuotta se aika kestää, sen ajan kukaan sinne jotuneista EI PÄÄSE POIS, ei Väärä Profeetta, EI PETO; eikä edes Saatana, vaikka se kyllä yrittäisi senkin loppuun saakka välttää? Ikuinen, ikuinen, se on ikuinen, höpötykset unohtakaa, ne on väärän profeetan puhetta, mielestäni.


    • Ppoppo

      Asian täytyy jotenkin liittyä aivokuoren kehittymiseen. Jos oheisen tutkimuksen mukaan ihmisen aivokuori ohenee ilmansaasteiden myötä, niin voidaan muodostaa teoria, että aikojen alussa on ilmassa leijaillut kaikennäköistä pienhiukkasta, mikä on estänyt aivokuoren kehittymistä eliölajeilla. Joku laji on asunut puhtaamman ilman alueella, jolloin ihmiseksi kehittyminen on lähtenyt käyntiin.


      https://yle.fi/uutiset/3-10111864

      • tieteenharrastaja

        Saattaa olla hullumpiakin teorioita. Ei vain muistu mieleen yhtään.


      • Ppiiii

        Kaiken elämän edellytys on hengittäminen. Hengityksellä ja henkisellä kehityksellä on jonkinlainen yhteys. Mitä parempi hengityskyky (keuhkot puhdas ilma), niin sen kehittyneempi henkisesti voi olennosta tulla. Kala esim. ei ole kovin kehittynyt. Elämän henki, hengitys, henkinen kehitys...


      • Ppiiii kirjoitti:

        Kaiken elämän edellytys on hengittäminen. Hengityksellä ja henkisellä kehityksellä on jonkinlainen yhteys. Mitä parempi hengityskyky (keuhkot puhdas ilma), niin sen kehittyneempi henkisesti voi olennosta tulla. Kala esim. ei ole kovin kehittynyt. Elämän henki, hengitys, henkinen kehitys...

        Tiibetin hanhen täytyy olla erityisen kehittynyt henkisesti.


      • niilo8v
        Ppiiii kirjoitti:

        Kaiken elämän edellytys on hengittäminen. Hengityksellä ja henkisellä kehityksellä on jonkinlainen yhteys. Mitä parempi hengityskyky (keuhkot puhdas ilma), niin sen kehittyneempi henkisesti voi olennosta tulla. Kala esim. ei ole kovin kehittynyt. Elämän henki, hengitys, henkinen kehitys...

        Se tietenkin selittää evokkien asuvan saastuneessa urbaanissa ympäristössä.
        Taas yksi hyvä syy asua maaseudulla.


      • cvbcvbn
        niilo8v kirjoitti:

        Se tietenkin selittää evokkien asuvan saastuneessa urbaanissa ympäristössä.
        Taas yksi hyvä syy asua maaseudulla.

        Kas vaan, Jyrbä on keksinyt omaa älyllistä tasoaan hyvin kuvaavan nikin! Onneksi olkoon.


    • Evoluution ja evoluutioteorian kritisoijien ja kiistäjien toiminta olisi huomattavasti uskottavampaa jos he pystyisivät esittämään sellaisen vaihtoehdon edellämainituille joka perustuisi johonkin muuhun kun 100% todistamattomaan uskoon siitä että on olemassa jokin korkeampi olento.

      Eli se siitä taas kerran.

    • tiedehuuhaa

      Sitten kun simpanssi nauraa samoille vitseille voi tiede todistaa jotain mullistavaa.

      • NaurettavaaAasi

        Kun puhuva aasi kertoo simpanssille vitsin, niin eiköhän se simpanssikin naura.


      • Akillesko

        Niin Paratiisissa, ihminen uhrasi ajatusäänensä eläimille, vähän niinkuin amerikkalaisten piirretyissä tapahtuu. Ihminen puhui niille ihmisenä, näin ollen, jos Käärme puhui ja sanoi ne ihmisen sanat:"Ette suinkaan kuole, vaan tulette tietämään kuin Jumala", se oli eräs ihminen samaistuneena käärmeeseensä. Nykyään käärmeet vain sihisee. Tuo henkilö, Saatana ihmishamossa on se "Tämän maailman Ruhtinas", kai Lucifer alkuperäiseltä nimeltään, tai Urantia mainitsi myös nimen Caligastia, tuolloinen planeettaprinssimme, joka kapinoi aikoinaan yhdessä Luciferin kanssa Valtiasjumaluuksia vastaan, jotka olivat alunperin samalla tasolla, olleessaan Titaaneja. Pahat titaanit eivät hyväksyneet, osan Titaanien saavuttamaa Jumalien Kunniaa, eivätkä hyväksyneet omaa "Paholaisen" statustaan, mikä niillle oli määritetty, erilaisissa tehtävissä ja kilpailuissa. Tuo Kreikkalainen mytologia on hyvin lähellä tietoisuttani, olenhan Aki -- LLES. Jeesus on nykyään Jumalan meille valitsema planeettaprinssimme, tai taistelu käy kuumana Luciferin ja Jeesuksen välillä, jossakin mielessä...


      • PSYKOPE

        Tietokoneenkin voi pistää syntikalla puhumaan? Tavallinen papukaija saattaa pölliä ihmisen jonkun sloganin. Syytä olettaa, että osa muistakin elämistä kykeni ihmisen lauseen saamaan jotenkin suusta suollettua. Naapurin pikkukoira, kurnutti kerran osan omistajansa lausetta kehostaan, se kuulosti hassulta, ja kerran puussa ollut varis höpisi kuin papukaija, muutamia ihmisen lauseita, hullua, mutta totta, olen tämän kokenut... Ja viimeisin kokemus oli, kun yx koira oli hammassäryssä, sen omistaja sai suollettua sen äänihuulen kautta sanan hhhaammas... Olin räjähtää nauramaan, mutta hillitsin itseni. VOI johtua osittain nappailemistani tabuista tai siitä että join tuolloin ehkä pari Karjalaa, mutta yhtä kaikki, sellaisen havaitsin. Nykyään on ongelma, että huoneessani kummittelee, äiti puhuu muutenkin päivät pitkät päässäni, vaikka kuoli, mutta juuri kun olen mennyt sänkyyn, niin tulee ääni, kuin joku repisi tapettia seinistä, ärsyttävää..
        Osaattehan itsekin haukkua, HAU, HAU, VOU, VOU, VIU, VIU ja MURR, miksei esim. koirakin saattaisi saada ääniraitaansa päähänsä, silloin tällöin ihmisenkin koko sanan?! Mutta jos ette muuten saa sellaista kokemusta, niin kai täytyy olla hieman "hönössä"...


    • IHMINENEIELÄIN

      Olen samaa mieltä.

    • Krevokki

      "Jumala tutkii ihmisiä, katsoo, onko heissä yhtäkään, jolla olisi ymmärrystä, ymmärtäisivät silloin olevansa vain luontokappaleita"(Salomo)...
      Apina ja Ihminen muistuttaa toisiaan, eläimellisempi on karvaisempi ja toisella ei ole edes häntää. Kuitenkin hännätön ja lähes karvaton näistä, se joka "tietää".
      Milloin vain näkisimme "makakin" kokoisia ihmisiä?! Isot ihmiset pöljähtäisivät, ja alkaisivat niitä sortaa?!
      Polveudumme todellakin jostakin muustakin kuin apinasta, mikä eläin on Darwinin sukupuussa, apinaihmisiä ennen? Joku Orava?

      Eliöt alkoivat etsiä muita muotoja, Eenokin kirjan mukaan kun Taivaasta putosi maahan asteroidi, tiede vahvistaa tämän uskomuksen... Sitä ennen oli vähemmän eliöitä, Eenok mainitsee kolme suurta "härkää", mustan, valkoisen ja punaisen. Niistä polveutui kaikki nisäkkäät ja muutkin biologiset olennot?! Se punainen härkä, oli Saatana, toinen Musta, oli Behemot, kolmas, valkoinen Leviathan, näin luullaan... Jumala on kuitenkin kaikkien Isä, ei meidän tarvitse häntä määrittää eliöksikään, voitte uskoa Häneen kaiken Alkuna, olemattomanakin, tai samalla kaikkein täydellisempänä tietoisuutena, joka on vielä kaiken alussa, kokoamassa meitä tuleviin aikoihimme.... Älkää kuitenkaan tämän hetken Jumaluudesta luulko, että se on olematon, ettehän itsekään ole?!

    • Krevokki

      TOttapuhuen, emme tiedä kyllä tuotakaan, että "Kuinka monta sukupolvea menee saada mutaatio pysyväksi geeneissä?". Niitä voi tulla aika-ajoin historiassa enemmän, tai vähemmän, jos nykyään vähemmän, niin eikö se ole hyvä vain? Älä suotta epäile, koska Raamattukin sanoo, että "vain se joka USKOO; pelastuu". Vaikka evoluutikot eivät useinkaan halua käyttää USKO senkään opin omaksumisessa(vaan luulosta tai tietämisestäkö kyse), niin silti siitäkin on kyse....Eihän kellekään pysty todistamaan aluksi mistään asiasta mitään, mutta sitten, kuin matematiikassa KAIKILLE TULEE; se ahaaelämys, että miksi se todella lasketaan niin ,miten lasketaan, niin usko loppuu ja tieto on valmis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1634
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1472
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1325
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      87
      1304
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe