Onko Ilomantsissa ollut huippupoliitikkoja?

HaluttaakoMiljonääriksi

Jotka ei koskaan ole päässeet puusta pitemmälle

40

875

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voevoe

      On. Hoskonen. Nytkin hössötti ja sekoili eduskunnassa, ei näyttänyt tietävän kannattaako vai vastustaako kansalaisaloitetta kansanedustajien sopeutumiseläkkeen poistamisesta, joten varmuuden vuoksi kuullosti tekevän kumpaakin. Olisikohan viisasta kutsua setä pois sieltä, takaisin ilomantsiin...

    • Hosko

      Ei olisi.

      • xryt

        Ai ette halua takaisin...?


    • Kähminnänsuosija

      Hoskonen kannattaa sitä että rikkaat saa piilotella rahansa hallintorekisterien uumeniin - toukokuussa 2017 hän äänesti hallintorekisterilain puolesta.

      Mitä Hoskonen on tehnyt syrjäisen Ilomantsimme pienituloisen porukan eteen? Ei kerrassaan yhtään mitään!

      Hoskosen agenda on säilynyt piirunkaan muuttumatta 1970-luvulta: metsiä pitää hakata vaikka viimeiseen puuhun, turpeet on revittävä soilta ja malmit kaivettava maasta - viis siitä mitä se ympäristölle aiheuttaa!

      • taidetta

        14.58 Hannu Hoskonen kesk
        Täysistunnon puheenvuoro
        PTK
        17
        2018 vp
        Täysistunto
        Tiistai 6.3.2018 klo 14.02—16.37
        8
        Hallituksen esitys eduskunnalle EU:n yleistä tietosuoja-asetusta täydentäväksi lainsäädännöksi
        Hallituksen esitys
        HE 9/2018 vp
        14.58
        Hannu
        Hoskonen
        kesk
        Arvoisa puhemies! Tämä hallituksen esitys, joka tuo käytäntöön meillä Euroopan unionin tietosuoja-asetuksen, on äärimmäisen tärkeä lakiesitys, koska tällähän me luomme ne raamit, joilla tietoja saa antaa toiselle viranomaiselle ja niin edelleen. Pitää muistaa, että yksityisen ihmisen tiedot on suojattu, että niitä ei saa levitellä pitkin tantereita kenelle tahansa vaan ne ovat suojattua tietoa kaikki. Mutta nyt äsken kuulemamme kaksi esimerkkiä ovat sellaisia ääriesimerkkejä tapauksista, joita ei saa sattua: pieni tyttö menetti henkensä sen takia, että viranomaisilla oli kyllä tietoja mutta ne eivät menneet koskaan oikeaan osoitteeseen, taikka väkivaltaisen oppilaan käytös, joka tavallaan haudattiin byrokratian rattaisiin, siinä viaton ihminen menetti henkensä. Kuten hallituksen esityksessä sanotaan tästä tietosuoja-asetuksesta, jota Euroopan unioni tässä vie käytäntöön, ”kansallista liikkumavaraa on mahdollista käyttää myös myöhemmin esimerkiksi annettaessa erityislainsäädäntöä”.
        Vaikka tämä EU-asetus onkin tietenkin sovellettavaa oikeutta sellaisenaan, niin kysynkin ministeri Häkkäseltä, kun hän on paikalla, millä tavalla oikeusministeriö nyt valvoo näitä asioita. Kun kuitenkaan me Euroopan kansakunnat emme tietenkään ole samanlaisia ja se, mikä Suomessa on perinnettä ja mahdollista, ei välttämättä tule kysymykseen esimerkiksi Italiassa, niin miten tässä asiassa nyt aiotaan toimia, niin että tällaiset onnettomat tapaukset, mitä tässäkin keskustelussa on moneen kertaan mainittu, pystyttäisiin estämään sillä, että viranomaisten välillä tieto liikkuisi — esimerkiksi väkivaltaisten henkilöiden kohdalla, sanotaan nyt vaikka tarinassa, joka johti, tässä koulutapauksessa, toisen ihmisen kuolemaan. Eikö tällaisia asioita pystytä todellakaan karsimaan? On aivan onnetonta, että meillä tässä maassa on valtava määrä tietoa ihmisistä, on tietokoneita, hienoja linkkiyhteyksiä mutta siitä huolimatta tieto ei kulje ja tapahtuu tämmöisiä karmeita murhenäytelmiä. Onko näihin mahdollisuus tarttua tämmöisellä kansallisella sovelluksella?


      • Anonyymi

        Hän on metsäalan ammattilainen ja tietää kaiken tarkkaan ja viimeisen päälle metsien hoidosta. Vaikka metsiä hakataan niin tilalle istutetaan mahdollisimman pian uusi metsä taimineen ja se tuottaa paremman hiilidioksidin kuin vanha metsä. Ja tietämättömät saa sitten vuosikymmenten kuluttua niistä taas rahaa ja yhteiskunnalle verotuloja.
        Tätä asiaa ei kannata haukkua vaan hykerrellä käsiä, josta tulee hyvää koko yhteiskunnallemme ja maailmalle. Viherpiipertäjät metsiä istuttamaan ynnä muut, niin tulee kokemusta ja arvostusta parempien metsien hoitoon. Ei rahaa kannata metsiä hapattamalla kadottaa!


    • Eihyvä

      Lukekaa Hoskosen puheita eduskunnassa. https://www.eduskunta.fi/FI/search/Sivut/vaskiresults.aspx#Default={"k":"(puhuja:\"hoskonen hannu\" valtiopaivat<2015) OR (puhuja:\"hoskonen hannu\" valtiopaivat>2014 fileextension=\"aspx\")","o":[{"d":1,"p":"AsiakirjatyyppiKoodi"},{"d":1,"p":"ValtiopaivavuosiTeksti"},{"d":1,"p":"AsiakirjaNroTeksti"}]} Hävettää ilomantsilaisena, että meillä on siellä tuon tason poliittikko meitä edustamassa. Puheet on mitä sattuu ja pääosin ilman päätä tai häntää.

    • Eihyvä
      • taidetta

        18.00
        Hannu
        Hoskonen
        kesk
        Arvoisa herra puhemies! Valiokunnan mietintö koskien etunimi- ja sukunimilakia ja laiksi rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain 8 ja 9 §:n muuttamisesta on tämän aikamme ilmiö. Se, että etunimien määrä säilytetään vakiona, neljänä nimenä, että sen enempää ei lapselle saa nimiä antaa, on ihan hyvä asia, koska olenpa nähnyt Yhdysvalloissa semmoisiakin menettelytapoja, joissa on annettu perheen lapselle nimiä niin, että jonkun kuuluisan rock-bändin soittajien kaikki etunimet on ladottu peräkkäin — siinäpä se pieni ihminen on sitten sekaisin, kun pitäisi jonain päivänä se oma nimi tietää.
        Sukunimilain osalta ymmärrän sen, että tämän päivän Suomessa syntyy tilanteita, joissa puolisot esimerkiksi avioliiton solmiessaan voivat säilyttää omat nimensä, se on ihan ymmärrettävää nykyaikaa, siinä ei nyt mielestäni ole sen suurempaa huomautettavaa. Mutta kun sitten näistä transihmisistä ja tällaisista äärimmäisistä poikkeuksista puhutaan ja niiden perusteella ruvetaan vetämään isoja linjoja, miten tässä tehdään, niin ajatelkaapa kymmenien vuosien kuluttua, kun alkaa olla henkilöitä, joilla on monia monia sukunimiä, ja sitten kun mennään avioliittoon tai parisuhteeseen ja se rekisteröidään, niin jos ei mennä avioliittoon kirkollisen vihkimisen kautta mutta rekisteröidään parisuhde tai sitten on siviilivihkiminen maistraatissa, niin sitten kun tulee näitä yhdistelmäsukunimiä, niin kylläpä siinä mukava on nimi kirjoittaa paperiin, kun seitsemän sukunimeä on peräkkäin. Tämä menee sellaiseksi sillisalaatiksi, josta ei saa enää kohta kukaan mitään selvää.
        Sitä, että tässä ajassa meillä on levinnyt ilmiö, jossa tämmöinen perinteinen perheyhteys pyritään rikkomaan, minä pidän erittäin vahingollisena, äärimmäisen vahingollisena Suomen kehitykselle yleensäkin ja sen pienen lapsen kannalta. Näillä erilaisilla nimilaeilla ja tällaisilla erilaisilla erikoisuuksilla, mitä viime aikoina on tavoiteltu — tämä nimilaki olkoon siitä yksi esimerkki — lähdetään siitä aikuisen näkökulmasta. Kukaan ei tunnu olevan kiinnostunut tässä maassa enää lapsen asemasta, sen pienen ihmisen elämän suojaamisesta ja hänen elämänsä tekemisestä turvalliseksi. Tuntuu vain, että on kaiken maailman transsysteemejä ja kaiken maailman nimilakeja, jotka ovat niin sekaisin kuin seinäkello — niin sekaisin kuin seinäkello, että ei kohta tavallinen ihminen saa selvää. Pitää olla melkein juristi ennen kuin ymmärtää, mistä tässä on kysymys. Ja sitten vedotaan siihen, että kyllä se pieni ihminen tietää. Kyllähän lapsen kasvatus kuuluu vanhemmille, ja ei varmasti pieni lapsi tiedä vielä, onko hän transihminen vai mikä hän on. Sitten aikuisena se varmaan aikanaan selviää, kun se identiteetti muodostuu, mutta se identiteettihän muodostuu sen perheen yhteydessä, missä se lapsi kasvaa.
        Kun tänä päivänä näitä ilmiöitä seuraa tuolla ja lukee lehdistä erilaisia hurjia juttuja, niin ei voi kuin ihmetellä, miten tällaiseen on meillä yleensä menty. Tämä nimilaki, mitä nyt tässä käsitellään, etunimen osalta on hyvä, että säilytettiin tämä tietty käytäntö, ja myös sukunimen osalta arvostan sitä, että valiokunta on päätynyt ratkaisuun, jossa sukunimien suojausta jatketaan, että niitä ei voi nyt ihan kuka tahansa omia itselleen, koska sillä nimenomaan tämä ihmisen sukuyhteys katkaistaan ja saadaan sekoitettua tämäkin asia. Kun nämä perinteiset perhearvot eivät ole enää kunniassa ja sekoitetaan koko maailma sekaisin, niin kyllä siinä hyvä lopputulos tulee. Mutta sitten kun se lopputulos aikanaan vakiintuu käytännöksi koko maassa, niin sanoisinpa vain, että sitä tilannetta varmaan kukaan ei halua.


    • taidetta

      Täysistunnon puheenvuoro
      PTK
      47
      2017 vp
      Täysistunto
      Keskiviikko 3.5.2017 klo 13.59—19.00
      3
      Valtioneuvoston selonteko julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2018—2021
      Valtioneuvoston selonteko
      VNS 4/2017 vp
      17.54
      Hannu
      Hoskonen
      kesk
      (vastauspuheenvuoro)
      Arvoisa herra puhemies! Edustaja Kankaanniemi varmaan osui nyt akilleenkantapäähän, kun demarien palaute on ollut kohtuullisen kärjekästä. Voisin sanoa edustaja Kiurulle sen, että kun kuntatalous on viime kaudella todellakin mennyt jyrkkää alamäkeä, nyt vuonna 2016 kuntatalous oli plussalla noin sen 450 miljoonaa, elikkä kunnat eivät velkaantuneet enää ja kuntien talous oli vakaalla pohjalla.
      Kyllä minä tiedän, että suunnitelmia löytyy, niitä löytyy paperikorit täynnä, jos haluaa etsiä. Teidän budjettivaihtoehdossanne ryöstettiin ensin Sitra ja sitten Suomen Pankki. Ainoa, mikä tässä tilanteessa tuolla perusteella voisi tuottaa tulosta, mikä olisi mahdollista, on enää kalevalaisen Sammon ryöstö, jolla varmaan voisi lopun ikää puhua, että kyllä meillä on semmoinen kone, että nyt tulee rahaa että paukkaa. Mutta toivoisin kuitenkin sen verran tähän keskusteluun realiteetteja, että kun lähdetään esimerkiksi kuntataloudesta puhumaan, niin kunnat ovat se toimija, joka ihmisille palvelut järjestää, ja sen talouden ylläpito on aitoa työtä eikä suunnitelmien esittelyä, joille ei ole mitään pohjaa.

      • Aivoveritulppa

        Onpa sekavaa höpinää.


    • Pönttömikäpönttö

      Sinä, joka tänne noita puheita eduskunnan sivuilta kopioit, taidat olla varsinainen pönttö. Itse vielä kommentoitkin kopioituja tekstejäsi. No kylöähän kaikki pöntön täällä tuntee...

      • eimeeläpienää

        Tuntee, tuntee ja siinähän sinä kirjoittelet.
        Ihan hyvä että joku tuo näkösälle noita sekavia horinoita joita tämä muuan arkadianmäellä höpisee. Kyllähän ne höpinät tietää kaikki sellaiset jota eduskunnan täysistuntoja seuraa, mutta hyvä ne on tuoda tietoon sellaisillekin jotka ei jaksa horinaa kuunnella.
        Kyllä taas kansalaisaloitteen käsittelyistunnossakin olisi pitänyt tulkki olla että olisi päässyt perille hoskosen höpinöistä.


      • Eihyvä

        Kyllä nuo Hoskosen höpinät on sen verran sekavaa settiä että on syytä tuoda niitä ihmisten tietoon.


      • voihyväihmekuitenniin
        eimeeläpienää kirjoitti:

        Tuntee, tuntee ja siinähän sinä kirjoittelet.
        Ihan hyvä että joku tuo näkösälle noita sekavia horinoita joita tämä muuan arkadianmäellä höpisee. Kyllähän ne höpinät tietää kaikki sellaiset jota eduskunnan täysistuntoja seuraa, mutta hyvä ne on tuoda tietoon sellaisillekin jotka ei jaksa horinaa kuunnella.
        Kyllä taas kansalaisaloitteen käsittelyistunnossakin olisi pitänyt tulkki olla että olisi päässyt perille hoskosen höpinöistä.

        Onko se Hoskonen nykyään noin sekava?? Hyvä että olet tuonut sen puheita tänne luettavaksi.


      • Eihyvä

        Kuten näkyy, Hoskonen sekoilee eduskunnassa ansiokkaasti. Mitä merkitsee Ilomantsille ja Ilomantsin kehittämiselle se, että meillä on ollut kunnanvaltuuston puheenjohtajana vuodesta 2000 lähtien mies, jonka ajatusmaailma ja sitä mukaa ulosanti on tuolla tasolla? Sekava kuin seinäkello ja tosiaan jämähtänyt kaikin tavoin 70-luvulle niin ajatuksiltaan kuin toimintatavoiltaan. Olisiko seuraavissa kuntavaaleissa ilomantsilaisilla sen verran älliä ja itsesuojeluvaistoa, että Hoskonen jätetään pois kuntapolitiikasta? Ja seuraavissa eduskuntavaaleissa pois eduskunnasta. Hoskonen on kiusallinen tapaus joka tasolla: eduskunnassa, maakuntahallinnossa ja kunnassa.


      • taidetta

        Taidat olla itse ruskeanreiänritari. Vai osuiko arkaan paikkaan oletko kyseisen kansanedustajan kannattaja


    • Totuuttapeliin

      Tätä samaa Hoskosen haukkumista tällä palstalla ollu jo 16 vuotta. Viime eduskuntavaaleissa Hoskonen sai kovimman äänisaaliin 6500 ääntä ja oli vuosi sitten kunnallisvaalien ääniharava. Koettakaapa itse päästä samaan suoritukseen öykkärit! Ei taida äly eikä taidot riittää.. karavaani kulkee ja koirat haukkuu.

      • Korjaus

        Itseasiassa äänimäärä oli 6633 ääntä. Se oli Hoskosen paras äänimäärä ja varmisti kolmannen kauden eduskunnassa. Kuntavaaleissa Hoskonen on aina osallistuessaan ollut ääniharava. Taitaa olla kuudet kuntavaalit takana.


      • Mitäsaanutaikaan
        Korjaus kirjoitti:

        Itseasiassa äänimäärä oli 6633 ääntä. Se oli Hoskosen paras äänimäärä ja varmisti kolmannen kauden eduskunnassa. Kuntavaaleissa Hoskonen on aina osallistuessaan ollut ääniharava. Taitaa olla kuudet kuntavaalit takana.

        Valitettavasti. Voitko kertoa mitä Hoskonen on saanut eduskunnassa aikaan. Ja miten Ilomantsi on Hoskosen ansiosta mennyt eteenpäin ja kehittynyt asuinpaikkana?


      • MitäänHyvääEiTule

        Tuollainen äänimäärä on osoitus vain ilomantsilaisten pohjattomasta tyhmyydestä!


      • Korjaus

        Hoskonen sai myös muualta maakunnasta yli 5500 ääntä, joten pelkästään ilomantsilaiset eivät olleet "tyhmiä". Muistakaa että pelkillä oman kunnan äänillä ei kukaan pääse lähellekkään eduskuntapaikkaa...


      • Kysymystä
        Mitäsaanutaikaan kirjoitti:

        Valitettavasti. Voitko kertoa mitä Hoskonen on saanut eduskunnassa aikaan. Ja miten Ilomantsi on Hoskosen ansiosta mennyt eteenpäin ja kehittynyt asuinpaikkana?

        Kerro mitä sinun mielestä yksittäisen kansanedustajan pitäisi tehdä ilomantsin tulevaisuuden eteen, että olisit tyytyväinen. Älä aloita lausetta siten kuten aina, että ei ainakaan.... kerro mitä pitäisi yksittäisen kansanedustajan tehdä, että et olisi täällä huutelemassa. Joku konkreettinen asia kiitos.


      • Mitäsaanutaikaan
        Kysymystä kirjoitti:

        Kerro mitä sinun mielestä yksittäisen kansanedustajan pitäisi tehdä ilomantsin tulevaisuuden eteen, että olisit tyytyväinen. Älä aloita lausetta siten kuten aina, että ei ainakaan.... kerro mitä pitäisi yksittäisen kansanedustajan tehdä, että et olisi täällä huutelemassa. Joku konkreettinen asia kiitos.

        Ei yksittäinen kansanedustaja voi saada asioita aikaan yhden kunnan tulevaisuuden eteen. Kyllä kansanedustajalla pitää olla laajempi näkökulma asioihin. On äänestäjien huijaamista, jos eduskuntaan mennään lupaamalla ajaa nimenomaan Ilomantsin asioita. Ja tällä huijauksella Hoskonen on ääniä saanut. Kansanedustajan pitäisi ajaa niitä asoita jotka ylipäänsä edistävät sitä, että ihmisillä on töitä ja toimeentuloa, hyvä ja turvallinen ja viihtyisä elinympäristö, riittävät peruspalvelut jne. myös Ilomantsin kaltaisilla maaseutualueilla. Kuntapolitiikka on sitten asia erikseen. Siinä pitäisi tehdä asioita nimenomaan oman kunnan hyväksi.

        Kerro sinä mitä Hoskonen on näiden asioiden eteen tehnyt. Se että retostellaan Hoskosen saamilla äänimäärillä ei kerro vielä mitään siitä mikä on todellinen poliittisen työn tulos.


      • Mitäsaanutaikaan
        Korjaus kirjoitti:

        Hoskonen sai myös muualta maakunnasta yli 5500 ääntä, joten pelkästään ilomantsilaiset eivät olleet "tyhmiä". Muistakaa että pelkillä oman kunnan äänillä ei kukaan pääse lähellekkään eduskuntapaikkaa...

        Nimenomaan. Pelkästään ilomantsilaiset eivät ole olleet tyhmiä. Onhan näitä ääniä saaneita pellepoliitikkoja muitakin kuten Väyrynen ja Hakkarainen.


      • Korjaus
        Mitäsaanutaikaan kirjoitti:

        Ei yksittäinen kansanedustaja voi saada asioita aikaan yhden kunnan tulevaisuuden eteen. Kyllä kansanedustajalla pitää olla laajempi näkökulma asioihin. On äänestäjien huijaamista, jos eduskuntaan mennään lupaamalla ajaa nimenomaan Ilomantsin asioita. Ja tällä huijauksella Hoskonen on ääniä saanut. Kansanedustajan pitäisi ajaa niitä asoita jotka ylipäänsä edistävät sitä, että ihmisillä on töitä ja toimeentuloa, hyvä ja turvallinen ja viihtyisä elinympäristö, riittävät peruspalvelut jne. myös Ilomantsin kaltaisilla maaseutualueilla. Kuntapolitiikka on sitten asia erikseen. Siinä pitäisi tehdä asioita nimenomaan oman kunnan hyväksi.

        Kerro sinä mitä Hoskonen on näiden asioiden eteen tehnyt. Se että retostellaan Hoskosen saamilla äänimäärillä ei kerro vielä mitään siitä mikä on todellinen poliittisen työn tulos.

        Se, että kahden eduskuntakauden jälkeen tulee uudelleen valituksi ja vielä ennätysäänimäärällä, on luottamuslause äänestäjiltä, että ehdokas on tehnyt oikeaa työtä saamallaan mandaatilla.

        Ensimmäisen kauden edustaja voi päästä aiheetta eduskuntaan ja jos kansa kokee, ettei edustaja aja asioita haluamallaan tavalla, tiputtaa se edustajan työstään pois. Nyt Hoskonen nauttii jo kolmatta kautta kansan luottamusta eduskunnassa. Se on suurin todiste, että hän tekee oikeaa työtä saamallaan mandaatilla.

        Huonosti työnsä tekevät tippuvat kylmästi pois eduskunnasta jo ensimmäisen kauden jälkeen.

        Hoskosen vastustajat jaksaa jatkaa tätä samaa arvostelua ja haukkumista, mutta ei siitä ole tunnetusti ollut vaikutusta Hoskosen kannatukseen.


      • Mitäsaanutaikaan
        Korjaus kirjoitti:

        Se, että kahden eduskuntakauden jälkeen tulee uudelleen valituksi ja vielä ennätysäänimäärällä, on luottamuslause äänestäjiltä, että ehdokas on tehnyt oikeaa työtä saamallaan mandaatilla.

        Ensimmäisen kauden edustaja voi päästä aiheetta eduskuntaan ja jos kansa kokee, ettei edustaja aja asioita haluamallaan tavalla, tiputtaa se edustajan työstään pois. Nyt Hoskonen nauttii jo kolmatta kautta kansan luottamusta eduskunnassa. Se on suurin todiste, että hän tekee oikeaa työtä saamallaan mandaatilla.

        Huonosti työnsä tekevät tippuvat kylmästi pois eduskunnasta jo ensimmäisen kauden jälkeen.

        Hoskosen vastustajat jaksaa jatkaa tätä samaa arvostelua ja haukkumista, mutta ei siitä ole tunnetusti ollut vaikutusta Hoskosen kannatukseen.

        Et ole vieläkään kertonut mitä Hoskonen on todellisuudessa saanut aikaan valtakunnan politiikassa tai kuntatasolla. Nyt olisi tilaisuus vakuuttaa yksi kriitikko siitä, että Hoskosta kannattaa äänestää seuraavissa vaaleissa.

        Vai riittääkö sinulle ihan oikeasti se, että Hoskosta on äänestetty aiemmin joten kannattaa äänestää jatkossakin ja hienosti pyyhkii? "Kun on aina tehty näin niin tehdään aina näin jatkossakin!"

        Vuoden 2017 kuntavaaleissa Ilomantsissa oli 4586 äänioikeutettua, joista 208 äänesti Hoskosta. Ilomantsilaisista äänioikeutetuista siis 4,54 % kannatti Hoskosen valintaa. Tällä todellisella kannatusprosentilla ei kannattaisi paukutella henkseleitä sen paremmin Hoskosen kuin kenenkään muunkaan. Kannattaisi olla nöyrä ja oikeasti kuunnella kuntalaisia ja tehdä töitä sen eteen että Ilomantsiin saadaan työpaikkoja ja poismuutto edes vähenee.


      • Mitäsaanutaikaan
        Mitäsaanutaikaan kirjoitti:

        Et ole vieläkään kertonut mitä Hoskonen on todellisuudessa saanut aikaan valtakunnan politiikassa tai kuntatasolla. Nyt olisi tilaisuus vakuuttaa yksi kriitikko siitä, että Hoskosta kannattaa äänestää seuraavissa vaaleissa.

        Vai riittääkö sinulle ihan oikeasti se, että Hoskosta on äänestetty aiemmin joten kannattaa äänestää jatkossakin ja hienosti pyyhkii? "Kun on aina tehty näin niin tehdään aina näin jatkossakin!"

        Vuoden 2017 kuntavaaleissa Ilomantsissa oli 4586 äänioikeutettua, joista 208 äänesti Hoskosta. Ilomantsilaisista äänioikeutetuista siis 4,54 % kannatti Hoskosen valintaa. Tällä todellisella kannatusprosentilla ei kannattaisi paukutella henkseleitä sen paremmin Hoskosen kuin kenenkään muunkaan. Kannattaisi olla nöyrä ja oikeasti kuunnella kuntalaisia ja tehdä töitä sen eteen että Ilomantsiin saadaan työpaikkoja ja poismuutto edes vähenee.

        Tähän vielä lisäyksenä, että kuinkahan monta noista 208 äänestä Hoskosen sai sillä konstilla, että kuskasi mummoja hienon mustan kansanedustajan palkalla ostetun autonsa takanpenkillä äänestämään. Tätä todistin itse omalla äänestysreissullani. Ei ehkä laitonta mutta ainakin moraalitonta ja käytännössä äänestäjän ostamista ja manipulointia.


      • Äänimäärä

        Tämä äänimäärähän se vaikuttaa olevankin tärkein asia ajettavaksi, ei mikään muu.


      • näkeesokeereettakin
        Mitäsaanutaikaan kirjoitti:

        Et ole vieläkään kertonut mitä Hoskonen on todellisuudessa saanut aikaan valtakunnan politiikassa tai kuntatasolla. Nyt olisi tilaisuus vakuuttaa yksi kriitikko siitä, että Hoskosta kannattaa äänestää seuraavissa vaaleissa.

        Vai riittääkö sinulle ihan oikeasti se, että Hoskosta on äänestetty aiemmin joten kannattaa äänestää jatkossakin ja hienosti pyyhkii? "Kun on aina tehty näin niin tehdään aina näin jatkossakin!"

        Vuoden 2017 kuntavaaleissa Ilomantsissa oli 4586 äänioikeutettua, joista 208 äänesti Hoskosta. Ilomantsilaisista äänioikeutetuista siis 4,54 % kannatti Hoskosen valintaa. Tällä todellisella kannatusprosentilla ei kannattaisi paukutella henkseleitä sen paremmin Hoskosen kuin kenenkään muunkaan. Kannattaisi olla nöyrä ja oikeasti kuunnella kuntalaisia ja tehdä töitä sen eteen että Ilomantsiin saadaan työpaikkoja ja poismuutto edes vähenee.

        Kirjoitat niin ASIAA!


    • eiollutääniharava

      Hoskosta ei voi sanoa kunnallisvaalien ääniharavaksi! Äänimäärä oli istuvalle kansanedustajalle epätavallisen vaatimaton - vain kuusi ääntä enemmän kuin mitä sai seuraavaksi eniten ääniä saanut eli Mika Purmonen.
      Hoskonen 208 ääntä, Mika Purmonen ps, 202 ääntä. Ja aika likellä äänimäärässä kolkutteli myös demarien Anna Puruskainen-Saarelainen.

      • Korjaus

        Ääniharava yleensä saa eniten ääniä, joten asia on vilipitön. Vaaleissa kuitenkin joku saa eniten ääniä ja Hoskonen teki sen kuitenkin kuudetta kertaa peräkkäin. Moni kansanedustaja jäi kakkoseksi tai huonommaksi omassa kunnassaan. Mitäs te öykkärit sanotte viimeisimmästä eduskuntavaalien tuloksesta 6633 ääntä. Ei semmosta äänimäärää kukaan turha poliitikko saa.

        Haukutte jo kuudettatoista vuotta väärää puuta!


      • VihtoriDHöntti

        Ei äänimäärä vielä takaa että lopputulema olisi hyvä. Saivathan Stalin, Hitler ja Lumumbakin mahtavat äänimäärät. Mutta kuinkas kävikään!


      • Mitäsaanutaikaan
        VihtoriDHöntti kirjoitti:

        Ei äänimäärä vielä takaa että lopputulema olisi hyvä. Saivathan Stalin, Hitler ja Lumumbakin mahtavat äänimäärät. Mutta kuinkas kävikään!

        Ei todellakaan takaa. Sen todistaa taas tämänpäiväiset vaalit Venäjällä, jossa Putin valitaan ylivoimaisella äänten enemmistöllä uudelleen. Tai USAn presidentinvaalit, joissa valittiin luonnehäiriöinen sekopää presidentiksi. No, mitä isot edellä sitä pienet perässä...


      • Uriateillä

        Olikin äänten kalastelemiseksi fiksua kuvatuttaa itsensä vaalimainokseen Joensuun kaupungintalon edustalla sekä rummuttaa teiden tosi huonosta kunnosta ja teiden korjausvelasta Pohjois-Karjalassa intressillä, että hän näitä asioita rupeaa eteenpäin ajamaan. Ja mitä saimmekaan kuulla eduskunnan kyselytunnilla TV:ssä Hoskosen suusta,kun liikenneasioista keskusteltiin: Täytyy säästää, täytyy säästää. - Liikenneasioissa riittäisi edelleen ajamista Pohjois-Karjalassa. Hoskosen ja Vehviläisen eduskunta-ajoilla olemme joutuneet aivan pussinperälle liikenneyhteyksissä ja tiet ovat kunnossa missä ovat. Tai toki, kun ilomantsintiessä oli pahoja "Uria tiellä" liikennemerkeinkin osoitettuna, saatiin ne sentään asfaltoiduksi ja kuopat täytetyksi uuden eduskuntakauden alkajaisiksi. Nyt kelpaa ajella. Sari Essayahkin vaikuttaa välittävän enemmän syrjäseutujen ihmisten asioista kuin em. poliitikot ja ajaa niitä yleisemmällä ja laajemmalla tasolla.


      • taidetta
        Korjaus kirjoitti:

        Ääniharava yleensä saa eniten ääniä, joten asia on vilipitön. Vaaleissa kuitenkin joku saa eniten ääniä ja Hoskonen teki sen kuitenkin kuudetta kertaa peräkkäin. Moni kansanedustaja jäi kakkoseksi tai huonommaksi omassa kunnassaan. Mitäs te öykkärit sanotte viimeisimmästä eduskuntavaalien tuloksesta 6633 ääntä. Ei semmosta äänimäärää kukaan turha poliitikko saa.

        Haukutte jo kuudettatoista vuotta väärää puuta!

        Onkos se oikein että ennen vaaleja Hoskonen pokkuroi ja Tervehti kaupan kassajonossa ja oli hyvin tuttavallinen ja olevinaan ystävällinen, mutta vaalien jälkeen ei olla tuntevinaan. anteeksi kirjoitusvirheeni jos sellaisia on, mutta ajattelen sensijaan omilla aivoilla että perseennuolentaa tää on minun mielipiteeni ei tarvitse nuolla Herrojen persettä. He vain lupaa hyvää, mutta mitään ei tapahdu Heikko-osoisten hyväksi. Tämä on totuus


      • torinilmoitus
        Uriateillä kirjoitti:

        Olikin äänten kalastelemiseksi fiksua kuvatuttaa itsensä vaalimainokseen Joensuun kaupungintalon edustalla sekä rummuttaa teiden tosi huonosta kunnosta ja teiden korjausvelasta Pohjois-Karjalassa intressillä, että hän näitä asioita rupeaa eteenpäin ajamaan. Ja mitä saimmekaan kuulla eduskunnan kyselytunnilla TV:ssä Hoskosen suusta,kun liikenneasioista keskusteltiin: Täytyy säästää, täytyy säästää. - Liikenneasioissa riittäisi edelleen ajamista Pohjois-Karjalassa. Hoskosen ja Vehviläisen eduskunta-ajoilla olemme joutuneet aivan pussinperälle liikenneyhteyksissä ja tiet ovat kunnossa missä ovat. Tai toki, kun ilomantsintiessä oli pahoja "Uria tiellä" liikennemerkeinkin osoitettuna, saatiin ne sentään asfaltoiduksi ja kuopat täytetyksi uuden eduskuntakauden alkajaisiksi. Nyt kelpaa ajella. Sari Essayahkin vaikuttaa välittävän enemmän syrjäseutujen ihmisten asioista kuin em. poliitikot ja ajaa niitä yleisemmällä ja laajemmalla tasolla.

        Mites tää Aktiivimalli? Mites aiotte hoitaa Ilomantsissa. Päivärahoja leikataan niin ostovoima pieneneen. Sahaatte siis oksaa altanne siitä puusta missä istutte.


    • näkeesokeereettakin
    • Mitäpolitikkojamuka

      Missään oo koskaan ollu

    • Anonyymi

      On ollut, Haskanen Panska oli ysärillä kovin Ilomantsin poliitiikko. Näpit aina liassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1634
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1472
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1325
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      87
      1304
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe