KAHVIPIRTTI

Huomenta nyt taas uuteen pirttiin ja nyt ilman mitään numeroita, kelpaisiko nyt?
Ainahan sitä virheitä tehdään niin nuoremmat kuin me vanhatkin, mutta eipä tuolla numeroiden perässä olo suurempaa haittaa olisi tehnyt, mutta korjataan virhe ja poistetaan yksi aihe tarttua pirtin ketjuun;)
Vieläkin ihmettelen tuota ikäkysymystä, mikä on monille harmia tuottanut, eikös luulisi palstan kannalta parempi olla, jos viestejä vaan tulee?
Sitten vielä, minkäs mahtaa kun ikä on meillä vaan numeroita, mieli keskenkasvuisten;)

Nyt on inspis päällä ja otan luutun ja joka nurkan putsaan, ikkunatkin pesen, kun plussan puolelle mittari mennyt.
Auringon valon ja päivän pitenemisen innostamana vaihdan verhotkin vaaleisiin ja liinat pääsiäisen odotuksin keltaisiin poppanoihin.
Lilan sävyiset krookukset pöydille ja keltaiset tulilatva ruukkuja ikkunalle.
Kahvipöytään kauniin kimpun valkeita ruusuja ja täytekakkuun mandariinien avulla auringon yritin laittaa paistamaan;)
Omat rusettinsa saa niin kaulin kuin kissatikin , pöytien kukkasten sävyyn.
Kaikki valmiina, astukaa sisään ja nauttikaa olostanne, kuka minkin sorttisena, ainakin aamukahvi maistunee?
Laitan tulen vielä takkaan ja sen räiskyvään tunnelmaan toivon teidän hetkeksi istahtavan ja suuria ajatuksia miettivän;)

Onhan tässä maailmassa mietittävää, mutta eihän mikään pirtin käynnin voimasta muutu, mutta ystävien kirjoitusten lukeminen piristää.
Toivotan kaikille mitä mukavinta tiistai päivää ja katsotaan nyt miten kevät edistyy, lehdestä luin , että lumimääräkin keskiverto lukemissa.
Heipparallaa!

202

3870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 94v

      Ei kai kukaan kenenkään siivouksista jaksa sentään lukea ? Edes vanha.

    • Ok. Jätit varmaan lukematta;)

    • kattileija

      KAHVIPIRTTI/139
      Tämmöisen pirtin otsikon pitäisi kelvata sille valittajallekin kun ei ole sitä vuosilukua. Silloin vuosiluku oli pantava, jotta erotti vimeisimmän niitten arkistokappaleiden joukosta.
      Tee Skillan niinkuin ite tykkäät, minähän voisin Pirtin numeroinnista hyvin huolehtia aina noissa alkupään viesteissä, kun olen semmoinen numeroimmeinen. Osoittaisin minäkin mukanaoloa, että ainakin yhden viestin olisin ketjuun kirjoittanut.käynhän aina lukemassa tuttujen törinät.
      ps. taas olen rekkautumiseni irtisanonut ja pieniä kommervenkkejä katleija-nikki tarvitsee.

      • Eihän täältä irti pääse millään, kun kaipaavat niin että sydämettömäksi tuntisi itsensä, jos ei reagoisi..... kahville on nyt tultava minunkin tähän aikaan päivästä 😊

        SkillaN kulta on leiponut oikein täytekakun ja pääsiäisvärit täällä jo juhlistaa pirttiä.
        Oma aikani meni taas muuntaessa datatietoa, jotta se olisi luettavissa Facessa (video) joita olen kokeillut leikkimielellä äänityksineen. Quick Time Player antoi osviittaa, en tiedä mutta läpi meni ja Face hyväksyi vihdoin.

        Keitto valmistui silläaikaa hellalla, lehtikaalista, sipuleista paprikoista porkkanista ja siskonmakkaroista. Tulee syötyä noita vihanneksi, kun ajaa niitä joka ruokaan.

        Maistuihan kahvi kakkuineen mainiolta, kiitos, tuonne Plantageeniin on vielä mentävä. kun en istutusruukkuja saanutkaan eilen. Pääsiäiseksi haluan ikkunakasvini kuntoon.

        Heis veis nyt, voidaan hyvin!


    • melkeinlate

      Olen sama mieltä kattleijan kanssa numero pitää olla, se vuosiluku ihan tuthaa kun kuitenkin vuodenvaihteessa menee seuraavalle vuodelle.
      Vettä tänään satanut aamusta alkaen ei kovaa mutta kauan. lämmintäkin ollut 3.
      Tämähän on sellainen tarinatupa jossa päivän kulumista kerrotaan, jos missä niin kahvipöydässä kerrotaan niistä asioista mitä tänään tai eilen tuli tehtyä. Jos tuttavat kohtaavat jossain kahvilassa niin kyllä päivän tapahtumat on pääaihe.
      Sinä 94 vuotias et varmaan kuulu tähän joukkoon me vakituiset kävijät olemme tunteneet ja jopa tavannet yli kymmenen vuotta sitten. Kateeuttaan te yritätte saada tällaisen toiminnan loppumaan, ei hevin löydy sellaista ihmistä kuin Skillan, joka on huolehtinut pirtin olemassaolosta alusta alkaen.
      Tää on siitäkin hyvä kun ihmiset eripuolilta Suomea kirjoittelevat . niin tulee murteet ja tavat käsitellä asioita ja jopa ruoan laitossa on paljon eroja. Kyllä täällä minäkin olen viihtynyt varmaan sen kymmenen vuotta enkä aio lopettaa jos tämä pirtti pystyssä pysyy ja niinkauan kun voimia itsellä riittää. Onhan minulla oikea nimimerkkikin Late Vaan, mutta ylläpito hoitaa vähän huonosti hommansa, joten se kirjautuminen ei oikein onnistu
      Siksi nyt,

    • Helkkari sentään, kirjoitukseni häippäsi! Nyt oma virheeni ja sekös ottaa pattiini.

      Kahvipirtin "kalustoon" aion minäkin toistaiseksi kuulua. Hyvä kun s-s pistäytyy edelleen täälläkin. Vapaa valintahan se on missä kirjoittelee, eikä sitä tarvitse edes selitellä. Olen seurannut
      viimeaikaisia tapahtumiakin.
      Jos joskus lienen ajatellut siirtymistäni toiseen ikäryhmään, niin nyt en sitä tee. Se halveksiva, törkeä hyökkäys ajojahti suurellisesti käskyttämällä pois riitti. Pompoteltavaksi en alistu. Se on selvä!

      Olen jonkun verran kirjoitellut muuallekin ikäryhmien ulkopuolelle. Silloin nimimerkkini on toinen "vakituinen." Mutta kun mukaan lasken "pilviin lentäneen " työni, on tämän kerran osuuteni täysi. Saattoihan siinä olla hyvääkin, kun kirjoitukseni katosi:)) Heippa!

    • hurskainen

      Mistäs nyt tuulee kun kirjautuminen näyttää onnistuvan SkillaNiltakin? Oikein hyvä. Olen edelleen sitä mieltä että palstalla häiriköinti ei johdu ylläpidon toimista.
      Aluksi luulin että aloitus tulee "kilpailevalta taholta" mutta väärässä olin. Mukava pistäytyä rauhallisessa tunnelmailmapiirissä jotakin höpisemässä.

      Loskan, lauhtuminen kehitti meidänkin kulmilla. Vasta iltahämärissä tiemme aurattiin. Pääsi ihan polkurattaalla käymään pienillä ostoksilla.
      Tilapäisiä vesirännejä kehittelin uuden katoksen räystäälle. Sama juttu myös pienperäkärrykatoksen alle. Ensimmäistä kertaa eivät kaikki 28 vuoteen sulamisvedet valu kellaria kostuttamaan.

      Lauha-aika taitaa toistaisekssi loppua lyhyeen, uuden päiväpakkaskauden pian alkaessa. Meidänseudulla toistaiseksi talvi melko vähäluminen. Hyvin hämärää tänään.

    • Huomenet pilviseen ja tuuliseen säähän, näin täällä Savon puolella.
      Pakkanenkin on nousu suunnassa, neljä on näin aamulla mittarissa, kun eilen kävi monta astetta lämmön puolella.
      Hyvin olette pirtin löytäneet, vaikka ne pahennusta herättäneet numerot poistuivat, minulle sopii tuo Katleijan ehdotus, pidä huoli ja laita numero esiin pirttiin tullessasi;)
      Hitaaksi on tuo 200 viesti määrä nykyisin mennyt, mutta laatu vain paranee;)

      Totta tosiaan, hyvin teit kun pirttiin tulit sini-sirkku ja vaikka 70 palstalle muihinkin ketjuihin, eihän meitä nyt voi kukaan pois häätää.
      Sanojia kaikkeen löytyy, nyt kun hajupoika on toden näköisesti poistunut, alkaa jostakin muusta jahtaaminen, vaikkapa ikävuosista.
      Olen joskus ajatellutkin, että tämä 70 on kaiken ikäisten palsta, kun aivan hiekkalaatikko tasoista riitelyä on (ei keskustelua) melkein joka ketju.
      Keskustelua kaivataan kovasti ja aina se päätyy kinaamiseen ja toisten mollaamiseen, ei hyvä.
      Olet taitava, kun kaikkea osaat tämän koneenkin kanssa, minä juuri ja juuri viestin saan lähtemään, mutta ihan kohtuullisesti olen selvinnyt ja asiani osaan hoitaa.
      Siis ei meitä ainakaan iän vuoksi saa ruveta tönimään ja en kyllä kenenkään käskystä pois lähdekään, oma halu sitten lopetuksen aikaan saa.

      Kiitos Late kiitoksista, jokaiselle meille ne kuuluu, en varmaan pirttiä olisi aloittanut monasti, joe ei teitä toisia olisi mukana.
      Tavattu on muutaman kerran ja mukava vieläkin olisi nähdä, mutta nyt alkaa nuo rajoitukset vaikuttamaan tämän tapaisten asioiden toimivuuteen.

      Juuri tuon vaikutuksen minun osalla myös nuo "ajelut" palstalta pois teki kuin sinulle ynnämuu, minuahan ei pois ajeta, muuten kuin ylläpidon toimesta.
      Täällä palstalla ei seinät purista, kaikki mahdumme viestejä laittamaan, jokaisen oma tahto on lukea mitä haluttaa, aivan kuin näkyy tuo kirjoittaminenkin olevan, ei aina oikein kivaa luettavaa.

      Tuota kirjautumista minäkin ihmettelin ja vielä näkyy paikoillaan olevan saa nähdä viestin lähettämisen kohdalla.
      Tärkeää on se vesi pitää pois talon rakenteista, sillä on hyvin pysyviä ja ikäviä vaikutuksia rakennuksille, jos sopimattomiin kohteisiin pääsee.
      Niin paljon on puhetta näistä kosteus jutuista olla, että jo tämmöinen mummelikin tarkastelee asunnon kosteita paikkoja sillä silmin, että ei vaan vahinkoa pääse tapahtumaan.

      Nyt kokeilen onnistuuko lähettäminen ihan ilman sutojen merkkaamista, oikein kivaa päivää näin viikon keskelle;)

    • Ramoona_

      Väreissä on voimaa, keltaisessa erityistä energiaa. Keltaisia vaatteita ei minulla juurikaan ole , se on vaativa väri suomalaiselle vaalealle iholle varsinkin talvisaikaan. Pehmeä froteekankainen kylpytakkini on lämpimänkeltainen, kaipa muistutan pääsiäistipua siinä. En ole tullut hankkineeksi varsinaisia pääsiäispöytäliinoja, lautasliinoilla ja kukilla saan kattaukseen keltaista. Ison vadillisen rairuohoa tai vehnän orasta aina idätän, siihen tipuja ja pupuja. Minäkin suosin sesongin väreissä tulilatvaa , koska se on helppohoitoinen, kukkii kauan ja sen saa helposti kukkimaan uudelleenkin. Taidan pihistää nuo Kahvipirtin krookusten sipulit, kun kukat ovat kuihtuneet, istutan ne sitten maahan. Otin omenapuun, sireenin ja koivun oksia vesipurkkeihin hyötymään, saa hiirenkorvaoksia pääsiäisen ajan kukka-asetelmiin ja kauniita kevään airuita ne ovat itsessäänkin. Pajunkissat ovat täällä vielä ihan supussa, pitäisiköhän niitäkin ottaa lämpimään, jos pakkaset kauankin jatkuvat.

      En enää välitä kertailla näitä typeriä ikärajakysymyksiä, outoa vaan, miten meidän ikäjakaumamme voi ongelma joillekin. Mutta ongelmanhan voi tehdä itselleen mistä vain, vaikka ystävällisestä hyvän huomenen toivotuksesta. Aina ei ole aikaa eikä intoa palstalla käydä, mutta se on oma valintani, minne ja miten paljon kirjoitan.

      Etelärannikon sää on taas kylmenemään päin, mittarissa nyt -1, mutta säätiedotuksen mukaan pohjoiskoillinen tuuli 8 m/s saa sen tuntumaan iholla kuin -9. Seuraaviksi päiviksi on aurinkoa luvassa sentään. Pitääkin tästä lähteä käytännössä testaamaan, minkä vaikutuksen sää kasvojen iholla saa aikaan.
      Valoisaa kevättalvea ja mieltä !

    • Olen tarkkaillut ilmoja vastapäisen talon peltikatosta. Eilen aamulla oli suurin osa katosta lumenpeitossa. Iltaan mennessä siitä lumet sulahti lähes kokonaan. Tänä aamuna taas oli sama katto valkoisena, mutta nyt lumet ovat häipyneet. Siihän se tulee koko säätieto täältä.

      Pölinää ikärajoista näyttää riittävän. Myös minä katson, että riittää tältä kerralta. Asiasta olen kantani ilmaissut.
      Marketissa tuli kävelyä tänäänkin. Hieman oli hyvä olla varuillaan, osittain jäisen jalkaväylän päälle oli ripauttanut lunta. Vaikka suurimmalta osin ei ollut liukasta, se juuri voikin pettää. Aina niistä kokemuksista oppiakin jää, onhan niitä lentoja ehtinyt liukastumisista tulla. Huolettomalle, rennolle kävelylle ei nyt tahdo rataa löytyvän. Eiköhän se muutamassa viikossa korjaantune.

      Hyvinhän täällä Pirtissä on sopeututtu viestittelemään. Kyllä siinä on ansio rauhallisella ja asiallisella ketjun vetäjällä, Skillanilla. Noista "tuuliispäistäkin" on selvitty vanhalla rutiinilla:)

      Minuun on tainnut iskeä vaikea sairaus, "lorvikatarri." Se lienee tieteellinen nimitys "en-kehtaa" taudille. Nytkin se vaivaa, joten lopettelen. Hyvää jatkoa teille!

      • hurskainen

        Sama se on tahti niin Rahikaisella kuin hurskaisellakin; kovin monia asia on aloittamista vaille valmis. Nyt on ehkä epäkelpo aika rykäistä kun huonot ovat lähellä...
        Laitoin kotteron keulaan lokilämmityspiuhan kun vehkeen akku on jo paljon elänyt. Niin ennen päivätorkuille menoo sen tein.
        Sai se hyvinki 1½ tuntia tekeytyä ennenkuiin starttaamaan ehdin. Tekemään hyötykeräyspaikkaa varten kuormaa. Kevyttä kamaa, paperia ja pahvimaitotölkkejä.
        Hyvä isä ettäs inne kävi kylmä pohjoistuuli. Sormia paleli, mutta osasin sentään laittaa tuulta pitävää "lyyssiä" päälle, kuten sitä vaatetta muinoin nimitettiin.

        Toinen paikka oli marketin lämmin aula ja iltalehden lööppimainokset. Palautettavia pantillisia juomaastioitakin oli pähee kassillinen. Ne tietysti koneelle vein.
        Tänään ei ollut mitään uutta tarvis ostaa. Kiittelin kotteroa, vaikka nimen Ynnämuulta lainasinkin, kiittelin nöyrästä palvelualttiudesta.
        Hiukan se motkotti että eräät ne sentään puolivuosittain pesevät, kuivaavat ja vahaavat. Hätäpäissäni lupasin hänet viedä 20 vuotis palvelukautensa viedä oikein automaattipesuun kaikilla mausteilla nyt kun loskakeli on meillä tilapäisesti poissa. Vaikutti hyväksyvän.

        Hyvää meininkiä lukija-ihmiset!


    • Huomenta jälleen, nyt kahdentoista asteen pakkaseen ja niin kirkkaaseen säähän.
      Niin ne vaihtelevat säät, kuin ihmisten mielikin, nyt on sitten pohdinta siitä, mikä se pirtin sopivin nimi olisikaan.
      Hyvä ei milloinkaan, mutta nyt mennään pelkällä kahvipirtillä, uskon että helpolla löytyy.
      Olen sitäkin pohtinut, myös omalta kohdaltani, onko ihmisten elämä kuitenkin liian helppoa, kun pitää etsiä riidan siementä vaikka täältä palstalta, vai onko se oman huonon itsetunnon pönkittämistä?
      Oli miten oli, ei vaan luulisi kovinkaan itsetuntoa kohottavan, jos nimettömänä pääsee sanansa sanomaan.

      Tuosta muovijätteestä on nyt paljon puhetta ja aivan kamalia lukuja esittävät sen lisääntymisestä.
      Kyllä oikeilla jäljillä olet, kun pullosi kierrätykseen viet Hurskainen, näin pitäisi kaikki muukin muovi ja muukin kierrätykseen kelpaava kierrättää.
      Valistusta kyllä tulee, kun vaan ihmiset pientä vaivaa näkisivät, niin osto, kuin jätteiden suhteen.
      Johan tuo oli ihan hyvä lupaus "kotterollesi" kun pesun lupasit;)

      Naapurin katot minullakin tarkkailussa ja nyt ovat vitivalkoisina, kirkkaus silmiä ärsyttää, ehkä ei tänään niin lämpimäksi muutu, että sulamaan ehtisivät.
      No aikanaan sitten sulaa kaikki lumi.
      Kyllä sitä "lorvi" nimistä tautia voi silloin tällöin sairastaa, kun ei vaan kovin pahaksi yltyisi.

      Keltainen väri ei lempivärini ole myöskään koskaan ollut, mutta joku kumma vaihe oli hääpukuni suhteen, aluspuku keltaista taftia ja tylliä päällä ja kultaiset kengät, no kai se oli silloin mielestäni kaunis.
      Sen jälkeen en muista mitään koko keltaista päälleni laittaneeni, enemmän maan värisiin sävyihin olen kotiutunut.
      Kukissa sanovat keltaisen olevan hyljätyn väri. mutta kauniita on kukkina kumminkin.
      Krookukset ovat kauniita maahan istutettuina, tahtovat vaan itsepäisesti levitä, no paras onkin laitta nurmikoille, ei kukkapenkkiin.
      Pajunkissoja pitäisi myyjäispöytään saada, niitä joku etsimään kykenemätön mielellään kotiin veisi, en tiedä millä mallia täällä ovat, itsekin niitä muiden tuomana toivoisin.

      Nyt lähden kampaajan tuoliin hieman siistiytymään, huonosti hiukseni kasvaa, mutta kuitenkin niin, että kuuden viikon välein pitää muotoa korjata.
      Kaunista päivää, tehkää päivästänne onnellinen, itsestä se usein kuitenkin on kiinni sekin;)
      Noita virheitä viestissä näkyy olevan vaikka mielestäni tarkistan, mutta hienosti ne sivuutatte;)

    • Hyvää ja aurinkoista maaliskuun torstaita pirttiinn! Vihdoinkin alkaa lentsu helpottaa ja voi lähteä kävelemään Päijänteen jäille, missä on aurattu tie lahden yli, sinne on myös tehty hiihtolatuja ristiin pystyyn ja moottorikelkat suristelevat omalla "moottoritiellään". Pilkkijöitä istuu mielipuuhassaan ja mikös sen mukavampaa kuin narrata kaloja, istuskella auringossa, syödä eväitä ja juoda kahvia termoksesta.

      Nyt vaan toppahousut ja nastakengät jalkaan ja sitten jäille nauttimaan auringosta.
      Heippa!

      • hurskainen

        Arvelen että kylmä tuuli on helpompi kestää kuin lauha ja pilvinen päivä . Ihmisiä on niin moneen lähtöön. Erikoisinta että on ihmisiä, joilla psyyke alkaa oireilemaan vasta kirkkaiden säiden ja valoisuuden tultua. Itsemurhatilastot tukevat tätä ilmiötä.

        Värienmaailma on oma osastonsa. Erikoisesti vihan mustaa väriä. Kirkkaat värit punaisen eri kirjoissa näyttävät min silmään hyviltä. Oranssikin, samoin vihreä on erikoisen rauhoittava väri.
        Päreeni eivät juuri pidä pilkkimisestä. Ellei kalaa ala tulemaan, häippäsen kyllä jäiltä.
        Siks toiseks ei ole aikaakaan vaikka välineet onkin.

        Selkä on monta päivää ollut pahana. Siinä jotain hyvääkin. Ynnämuu kertoi ettei selkävikansa salli vika-asennossa nukkumista, muuten kovat kivut tulee päälle.
        Ihmeekseni huomasin ettei vaurioituneet lannerankanikamat tykänneetkään kyttyrää vaikka unessa olin kierähtänyt oikealle kyljelle nukkumaan.

        Nyt on pakko hölvätä äkäisellä virolaisella kipugeelillä "ristiselkä" kun koko päivän tänäänkin hiukan sinne sattuu. Olen varma, että joutuisin punkan pohjalle, ellen joka helavatin päivä antaisi lannerangalle mobilaatiota, liikejumppaa.

        Kevättalvea riittää tuskin enää viikkoa enempää. Niin korkealla aurinko jo on. Pidetään mieli pirteänä vaikka hampaat irvessä!


    • Terveiset Nurmijärveltä. Vanhimman tyttären luona kävin viemässä sisäturkin, jonka olin hänelle luvannut. Siellä me kahviteltiin ja jutusteltiin, katsellen vanhoja valokuvia vanhemmistani, missä äiti ja isä tanssivat.

      Ihailin myös tyttären virkkaamaa sängynpeitettä,...niin väreiltään kaunista en ole vielä nähnyt. Taitava käsityöihminen on tuo vanhin tytär.

      Ulkona saattoi talon seinustalla kylpeä auringonpaisteessa, paksun talvitakin lämmössä,...ihana ilma kerrassaa!

    • Loistava, aurinkoinen päivä oli tänään. Mittari kyllä pysyi vähän pakkasella, jota tuuli vielä vahvisti.
      Aurinko peltikattoa lämmitti ja häivytti sieltä loputkin lumen rippeet. Hyvä keli oli kävellä, paitsi huonolle auraukselle jääneet syrjäismmät jalkakäytävät olivat jäisiä ja vaativat hiipimällä liikkumista.
      SkillaN pohti "riidan siemeniä." Onhan tuota pientä melskettä. Niin se vain on, että olipa mikä asia tahansa, aina tuppaa löytymään "sanomista." Voihan se olla erilainen katsantokanta, voi myös olla ihan vain piruiluakin. Ihmisiä on monta sorttia ja monenlaisista kokemuksista kasvaneita. Muistan työelämänkin ajoiltani, että joskus joutui tuskastuneena huokaisemaan, että "elä näiden kanssa." Niin se vain oli, että elettävä oli ja saattoihan sitä vikaa olla itsessäänkin. Tietysti harvoin:)))

      Nyt loppuu aikani tähän käyttöön. Kummallista, että näin käy eläkeläiselle, mutta joskus on vain tehtävä tärkeysjärjestys! Jatkoja teille!

      • 1938

        Tervehdys Pohjois Karjalasta,pakkasta9- Aurinkoinen päivä..Kevättä on jo ilmassa,halusin kertoa olen tullut parempaan kuntoon. Alaleukani joulukuussa Kuopionyliopitollisessa laatoitettiin.Syöminenkin on alkanut sujumaan,joten pian varmaan tanssiksi pistän.
        Ensivuonna saadaan suolistosairaat,kakasta tehdyn pillerin millä tulehdus on terve.
        Nopeimmat aikovat siirtää, ulostusta toiseen..Luulen sen jäävän huulenheitoksi..
        Voikaa hyvin kaikki, osa nimim.,tutuilta tuntuikin,kun luin kirjan läpi..


    • SkillaaN

      Kirkkaaseen aamuun on herätty, taivas aivan pilvetön, pakkasta viisitoista astetta, maailma hymyilee, minä myös;)
      Liikenne kaduilla vilkastuu, ihmiset omiin kohteisiinsa menevät, monet jokapäiväistä elantoa hankkimaan ja linja-autot ikkunan ohi täynnä koululaisia, opin teille vievät.
      Näin alkaa elämä minullakin, kunhan tästä koneen äärestä pääsen, lähden rillini hakemaan, soittivat että valmiina ovat, toivottavasti nyt linssit niin tiukassa, ettei putoa.
      Ei joka päivä 100 euron vahinkoja budjetti kestä.

      Mukava kun elämä on paremmalla tolalla 1938 sinullakin, en ole varma, kun tunnetusti huono olen tunnistamaan tekstin perusteella, arvuuttelen sinun olevan Heta, anteeksi jos erehdyn.
      Kyllähän ne ihmeitä saa aikaan nuo viisaat tutkijat.

      Voi,voi ynnämuun kiireitä, niin se on, että pakko on tanssia, kun soitetaan;)
      Mieleisiä komentoja varmaan on nuo tärkeys järjestyksessä olevat, niin se olla pitääkin.
      Nuo riidan siemenet, en tiedä johtuuko luonteesta vai kasvatuksesta, en minä pysty kovin ilkeästi vastaamaan mihinkään ketjuun, vaikka joskus rieppookin.
      Nyrkkiä saatan puristella itsekseni, mutta siihen jätän, tosin muisti kyllä toimii ja helposti ei unohdu ilkeilyt.

      Eri tavalla ihmiset osaamistaan näyttävät, kuten sini-sirkku tyttärestäsi sanot, hänellä käsityö taidot ja sinulla maalaaminen, perintöä siis tyttärelle taito luoda kaunista. Joskus tai melko usein käsityökin vaatii taitoja, onhan se värien maailmaa sekin.
      Kaunista pystyvätkin taitajat käsillään luomaan, ihastella pitää sitä kärsivällistä tekemistä mitä käsityö useinkin on.
      Ajattelin juuri itseänikin, kun vauvan myssy ei antanut tyydytyksen tunnetta, purin ja tein uudelleen, purkamista ja kerimistä se tämä elämä useinkin on.

      Herkille ihmisille on kevään tulo liian voimakas vaihtelu ja usein mieliala heilahtaa, minulle tämä kevään aika on uuden alkua, kasvun alkamista, ihme ja kumma minun elämä myös virkistyy.
      Alkaa syttymään ajatuksia siementen laitosta ja kukkia ikkunalla seuraa tarkalla silmällä, tapahtuuko mitään uutta.
      Olen jo päässäni pyöritellyt parvekkeeni laittamista ja sieluni silmin näen kukka ja tomaatti ruukuissa upean kasvun.
      Tummansininen on minun mustan korvike, jos ei tilanne mustaa välttämättä kaipaa, mutta juuri nuo oranssi, kelta ja hennot pastelli värit ei ole minun makuuni.
      Punainen kuulemma on minulle eduksi, vaikka harvoin mitään kovin kirkasta käytänkään.
      Imurointia ei minun selkä kestä, jos olisi joku joka sen tekisi, ilolla luopuisin hommasta.

      Sinä pystyt reippailemaan Mdk-Mdk, se onkin hieno homma, näin keväällä aurigon paisteessa jäällä saa väriä naamaansa.
      Pilkillä en jaksaisi istua, mutta kesällä ongella, siinä unohtaa selkäkivutkin;)

      Nyt alkaa pituutta tulla taas reilunlaisesti, voisi joku jopa aiheen saada moittimiseen;)
      Taitaa tuuli olla olematon ja sää ihan kelvollinen, uskaltaa lähteä liikenteeseen, eilen viima puri läpi vaatteiden, kun kaupasta taapersin.
      Ulos siis kaikki kynnelle kykenevät ja jalkaa toisen eteen laittamaan;)
      Pitkään toimikin tuo kirjautuminen;(

      • Pistäydyin

        pikaisesti ennen jumpparyhmään lähtöäni minäkin vielä täällä Kahvipirtin viihtyisässä tunnelmassa lukemassa SkillaNin kuulumisia, ja ilahduinleppoisasta ja kivasta aamunavauksestasi! Hyvää jatkoa sekä sinulle että Kahviprtille ja pirtin väelle! Hyvää kevättä! t. Mia-Liisa.


    • tuttuatyyliä

      Heta se aina puhui näitä alapään toimintojen asioita ja antoi myös oikein sexi vinkkejä.

    • melkeinlate

      Kaunis oli tämäkin päivä, aurinkoa saanut jos sitä olisi halunut, pakkasta aamulla toistakymmentä astetta, niinpä minä menin autolla markettiin, ajattelin ostaa viikonlopuksi täydennystä.
      Tänään olin leipurin hommissa, tein sellaisen mustikka mansikka piirakan valmiin pohjan päälle, ensin kostutin pohjan, sitten mansikkahilloa kermavaahtoa päälle ja siihen viimiset mustikat mitä oli jäljellä. Taas oli tullut yksi vuosi lisää yhteiselle taipaleellemme. Hyvää oli piirakka.
      Taitaa taas yö olla aika kylmä, mutta sunnuntaina taas ollaan plussalla, niin ne lämpötilat vaihtelee. kuitenkaan ei talvi vielä ole lopussa pakkasia tulee edelleen. Ensiviikolla kuitenkin kevätpäiväntasaus, siitä se kevät alkaa ja päivät senkun pitenee.

      • hurskainen

        Komeana mutta ajankohtaan verrattuna kylmänä tämä perjantaipäivä kulki, jolkotteli. Pieniä paperitöitä, korvauskelpoisia Kelakuitteja etsiskelin. Vei jopa postiinkin.
        Äkkiä se päivä tuhraantuu kun liikkeelle lähtee ja useammassa paikassa asioi. Aina sitä on sanottu että menköön tämä' päivä näin, mutta huomenna pistetään haisemaan...

        Eilinen hernerokkapäiväkin meni, mutta sisäilmanlaatukin ehkä sitten parempi. Oli pakasteesta otettua ja voissa paistettua lintueläimen filettä päivälliseksi - tietysti 30% S- tarjouksena.
        Ja ei kun uusi räkä nokkaan!


    • Tavallista iltaa!
      Nyt on jo mones päivä, kun jatkuu ilmojen puoleen entiseen malliin. Mikäs siinä hyvä keli oli käydä "peräkärryä " vedellen marketissa. Tähteet ja varastot oli syöty, täytyi käydä tekemässä hankintoja hiukan vastaisen varalle. Jos sattuu tulemaan huono keli, niin ei ole ihan pakko lähteä ryötämään.

      Läppäri suuttui, lienenkö näppäillyt haitarin soittajan malliin. Jumittui paikalleen ja eihän se nitkahtanut mihinkään, täyttyi sammuttaa. Sattuhan näitä, huonosti totun.

      Hurskainen muistaa minun kertoneen selkäongelmistani. Enpä muista mitä olen kertonut, mutta totta se on. Nukkuminen ei käy missä asennossa tahansa jos haluan selkäryn välttää.
      Sen olen vuosien aikaan kokemusperäisesti oppinut. Oikea kylki alaspäin on hyvä asento. "Pumpulle" vähän helpompi yläpuolelta pumpata verenkiertoa. Sitä en tiedä, on se tieteellistä totuutta vai kansanuskoa. Sama tuo, jos kokee sen toimivan.

      Kun on pilkkimisestä kyse, olen oikea harrarrastelija. Voi olla,että olen viisi kertaa pilkillä käynyt, tuskin olen kymmentä sinttiä saanut. Hiihdellyt olen jäällä paremminkin. Nyt hiihtelen iltakahvin keittoon. Hyvänmoista jatkoa teille itsekullekin!

    • SkillaaN

      Kauniiseen lauantaipäivään on taas saatu herätä, aurinko hymyilee , taivas aivan pilvetön, pakkanen melkein olematon neljä astetta, ulkoilemaan nyt houkuttaa.
      Jos ei tule ulos lähdettyä, voi pienen korvauksen saada parvekkeen auringon paisteessa istuen.
      Todella tuo sää antaa elämän uskoa ja kaikki paljon kauniimmalta näyttää ja tuntuukin, hyvin nukuttu yö takana, mikäs on elellessä;)
      Päivä huipentuu saunan löylyihin, jos kaikki hyvänä pysyy.

      Oikealla kyljellä minäkin nukkumisen aloitan, jotenkin vasen kylki oireilee kivusta, missä en tiedä, olisiko sydän, mutta kyllä yön aikaan myllään joskus kovinkin kyljeltä toiselle.
      Minulla tahtoo jalkoja "turuttaa" kai se verenkierto jotenkin häiriintyy.
      Tuo peräkärri on oiva keksintö, ei tarvitse käsissä kasseja riiputtaa, sitä vedän perässä minäkin, kun ostoksia enemmän tarvitsen.

      Tytär soitti ja kysyi otanko pakastettua kuhaa, kun heillä on monta pussia, kyselin kyllä että onko kauan olleet pakkasessa, vastaus oli minua tyydyttävä ja niinpä sitten kuhaa paistelen lähi päivinä.
      Huomenna taas verkoille menevät, sanoin , että jakakaa nyt tuoreina ystäville, jos reilusti tulee, onhan kuha huippu hyvä kala.
      Menisipä verkkoihin isoja ahvenia myös, ne maistuisi paistettuna hyviltä, taitaa vaan verkojen silmillä jotain merkitystä, en tiedä siitä asiasta mitään, olen vaan kuullut että joka kalalle oma verkko, ovat aika ronkeleita;)
      Tekisi mieli sanoa, että menköön tämä päivä mitään tekemättä, mutta eipä anna luonne sellaista sanoa, ei kai Hurskaisenkaan;)

      Onnea Latelle ja Venlastiinalle vuosipäivän johdosta ja hyvää jatkoa, komean kakun olitkin värkännyt, facebookista näin.
      Hetalla on monenlaista tietoa ja taitoa jakaa meille muillekin, kiva niin.
      Harvakseltaa oletkin käynyt pirtissä Mia-Liisa, pistäydy kuulumisia kertomassa ja oikein hyvää ilmeisesti kiireistäkin kevättä myös sinulle.

      Nyt alan tässä miettimään mitä hyödyllistä saisin aikaan, pojan tyttären tilkkupeiton sain eilen valmiiksi, satakaksikymmentä isoäidin neliötä siihen tuli ja reunojen virkkaukseenkin lankaa hupeni.
      Taidan vielä jouduttaa miesten sukat myyjäisiin, ne on ensi keskiviikkona, joten aika kyllä riittää tekemiseen, jos intoa vain riittävästi.
      Eilen koulasin tomaatteja uusiin multiin ja nyt vaan kasvua odotan ja joskus sitten omia tomaatteja syöntiin;)
      Kaunista, aurinkoista ja kaikin puolin leppoisaa päivää teille pittiin kurkaaville.
      Miten väittävät, että en ollut kirjautunut, varmasti olin, no jotain hankaluuttakin kaiketi pitää olla,(

    • Ilmat ovat edelleen samanlaisia suunilleen. Aurinkoa, poutaa ja mittarikin lähenteli iltapäivästä lähelle nollaa. Kyllä ne kelit mielialaankin hivenen vaikauttaa. Nyt on tiedossa vielä saunapäiväkin tänään päälle päätteeksi.

      Paljon on SkillaN neulomis - ja virkkauspuikkoja heilutellut. Varmaan auttaa myös sormia pysymään vetreämpinä. En kyllä ymmärrä neulomisista enempää kuin mitä olen katsellut. Nappeja olen tarvittaessa ommellut kiinni karisseiden tilalle. Siinäpä ne sen alan työni melkein ovatkin.

      Niin se tuon kirjautumisen kanssa on, väittää että et ole kirjautunut kun juuri Lähetys- napin painalluksen jälkeen kirjautuminen poistuu. Kun menee etusivulle, niin sinne on saattanut kirjautuminen jäädäkin. "Pitkän kaavan mukaan" saan kyllä kirjautumiseni pysymäänkin. Hankalaa se vain on, joka kerran erikseen.

      Hurskainen lahjakkaasti lopetti sanoin, että "eikun uusi räkä nokkaan!" Sen minä sain. Yksi kaveri jututti sinnikkäästi ja puhalteli se kylmä tuuli sen verran, että tuli koko vartalon hytinä. Nyt nenästäni tipahtelee, mutta eiköhän siihen sauna tee hyvää. Katsellaan...

    • melkeinlate

      Kaunis tuo keväinen lauamntaipäivä ollut, aamulla liekö kymmenkunta astetta pakkasella, mutta pikkuhiljaa lauhtui ei nyt ihan nollaan. Huomenna menee plussan puolelle.
      Kauppareissua suunniteltiin aammupäiväksi Lidiin, kyllä sinne mentiinkin, mutta vasta klo 14 jälkeen. Ei siinä oikeastaan mitään esteitä ollut, mutta niin siinä vain kävi. Siellä oli kummallisia alennuksia kun ostat vähintäin 25 euron edestä saat kymmenen prosentin alennuksen, kun näytät mitä tahansa pelikorttia. Minä otin huvikseni jokerin mukaan. kyllä sekin kelpasi. Olihan siellä hyvä kahvitarjouskin kympillä sai neljä pakettia Kultakatriinaa. Tulihan sieltvä vähän muutakin ja niistä sai sen 10% kun sitä jokeria vilautti.
      Mukana oli myös savustettua siikaa himpunverran alle 6 euroa kilo. Tällaisia tarttui mukaan ja tietysti jotain muutakin koska se vähimmäismäärä ylitettiinkin, ei paljon mutta kuitenkin.
      Siikaa tuli sitten illemmalla syötyä kaikkine lisukkeineen, huvältä se maistuikin. Nyt vain löhötään ja odotellaan päivän päättymistä, no juotiin kyllä kahvit sen syömisen jälkeen.
      Eihän tässä paljon päivän tapahtumia ole, mutta sama aika menee, teki tai oli tekemäti.

    • hurskainen

      Pirtissä jälleen. Soitin velimiehelle. Sanoi että tänään on mustan kuun aika. Oikeassa hän oli. Katsoin allakkaa. Klo 15.12 on merkitty aika. Siitä alkaa taas uuden (vanhan kuun) näkyminen.

      Mut ihan jostain syystä selällään nukkuminen on minulle parasta vaikka sitä ei kuulemma suositella? Kuluneet olkapäät alkavat kolottamaan kylkiasennoissa.
      Aikaisempina vuosina ostin tomaatintaimia sisään kasvamaan. Kyllä niistä lämpimällä seinustalla satoakin tuli, mutta kasteluissa iso vaiva, siellä muovisuojan takana.

      Niistä vihreistäkin sai purkkiin syksyllä jollakin valmistusmenetelmällä. Oikein hyviä niistä tuli. Mut sukkaparin tänään harsin ehjäksi, sellaiset kevyt, ei villasukat.
      Oikein napakkaa rihmarullaa löysin. Isosilmäisellä neulalla korjasin. Tätä ei tahahdu usein. Ison varpan vänkkyräiset kynnet sukkaa kuluttavat.

      Jatkuva ilman kylmyys kyllöittää, mutta kai se joskus siitä lauhtuu. Nyt jo puhalsi lännen puolelta ja pilvisyyttäkin pukkaa. Tulee tv-uutiset. Hyvää illan jatkoa!

    • livvt

      Kamelia----voi hyvin paljon vettä ja lannoitetta nuput alkavat kukkimaan. Täytyy tehdä kuin palmulle kaivan metrin kuopan kasville ja saa kasvaa n. 3 metriä siis elää. Haluan elämää kaikille elämässä.

    • SkillaaN

      Sunnuntaiaamua, sää muuttumassa, pakkanen pudonnut viiteen asteeseen ja taivas harmaantuu, kauan kaunista olikin.
      On se melkosen vaikeaa saada tuo kirjautuminen kuntoon, vaikka varmaan alan miehet puikoissa.
      Marian päivä, olikos se vanha ennuste, että jos on lunta katolla Marian päivänä, on sitä vappuna vaolla, voi ollakin on tuota näissä maisemissa niin runsaasti, paksu kerros katoillakin.

      Kuolematon Laila, kyllä hänen uransa oli mittava, mutta surullinen loppu, kuten Olavi Virrallakin.
      Molemmat elävät musiikin voimalla tänäkin päivänä.
      Kiva että Kameliasi voi hyvin, antaa iloa kukkimalla ja kukapa sitä ei iloa haluaisi
      saada ja hyvää elämää.

      Vaivaa kaikista kasvatuksista tulee, mutta miksi elämä pitäisi ilman vaivoja sujua, osaa arvostaa sitä hyvää eloa paremmin.
      Kyllä tomaatit kypsyvät sisälläkin ja todella hyvää säilykettä tulee pienistä vihreistä tomaateista.
      Niinhän myös sanonta kuuluu, parempi paikka paikan päällä, kuin reikä repattavainen, siis korjata pitää niillä taidoilla mitä omaa;)
      Onhan se yhtä rahan laittoa pankkiin, kun tarkana on ja kuluttaa vaatteet loppuun.
      Parsimistaito on tainnut painua maan rakoon aika monella.

      Savustettu siika on hyvää, sitä olen useinkin saanut maistaa ja verkoilla mukana soutamassa.
      Onpa ollut mukava homma LIndlissä, kaikkea ne kokeilee;)

      Jospa tuo uhkaava vaiva saunaan jäi ynnämuulla, ei kovin helpolla se tauti ohi menne jos päälle iskee, näin on flunssan kokeneet sanoneet.
      Kyllähän nuo sormet kangistuu, vaikka yritän voimistaa kovasti puikkojen heilutuksen lisäksi, nivelrikko se vaan uhkana on.
      Tyytyväinen kyllä olen olotilaani, ikääni ajatellen jotenkin kaikki toiminnat toimivat, viivettä hommissa kyllä on, aikaa onneksi on tehdä hitaammin.
      Ehkä se joka aamuinen puolen tunnin venyttely jotakin auttaa, enemmänkin pitäisi, mutta hyvä näinkin.

      Vävy toi juuri kaksi pussia pakaste kuhaa, oli menossa verkkoja katsomaan, kysyi tuodaanko lisää, myöntävästi vastasin;)
      Poikani syntymäpäivä tänään ja sinne pojan tytär minut hakee kahville.
      Floridan terveisetkin saan kuulla, tulivat muutama päivä sitten kotiin ja tyttären tytön perhe varmaan tänään taivaalla kotiinpäin lentää.
      Ei sitä ennen lennelty, hyvä kun leivän pöytään sai, muuta hyvä että parannusta on siltä osin tullut.
      Viettäkää leppoisa sunnuntai, jaksetaan taas odottaa seuraavaa viikonloppua;)

      • hurskainen

        Mie sairastin lunssani jo alkusyksystä. Oli sillä tarkka-ajoitus. Antoi hyvän immuniteetin ehkä? Otin kyllä sen ilmaisen piikinkin.
        En uskonut ynnämuun 'nokkavuodon' olevan flunssanoire vaan kylmästä johtunut ylimääräinen ärsytystila. Käykö Mdk-Mdk oikeasti Päijänteellä pilkillä? Olisi hän rämäkkä eukko!

        Löysin äkämystyneelle lannnerankakivulle kohtuullisen selityksen. Se oli muutos työtuolilla. Alkuun; ostin aikanaan halpahallista sellaisen napakalta vaikuttavan pyörät alla olevan nojatuolin,
        Jouduin poistamaan ne käsinojat kun tahattomasti nostin käsivarren sen nojan päälle. Teki hiirikäden. Sitten ostin netistä semmosen Human Tool satulan.
        Siitä tuolista irtosi viime viikolla selkänoja. Se irtosatula oli tuolin istuimella. Olin taas tahattomasti rönöttänyt selkänojan varassa.

        En saanut sitä selkänojaa enää takas. Stulatuoli tai Human Tool pakottaa istumaan enemmän selkä suorana. Siinä istuessaan tekee tahattomasti selkätreeniä.
        Human Tool on huima suomalainen patentoitu tuote. Kallishintainen mutta käyttäjälle halpa.

        Hyvähköt päiväunet tekivät päivästä hyvemmän kuin jos olisin kellon laittanut soimaan Kansanradion alkamisajaksi. Nyt koisasin autuaasti hänen ylitte.

        Hiukan rapsin pihalla pihalaatoilta auringon irrottamaa jäätä. Maailman parasta askaretta homma se on.


    • Leppoisasti on sunnuntaini mennyt. Kun oli mainio ilma heti aamupäivällä, käytiin kokeeksi katsomassa millainen vilinä kaupassa on heti klo 10 jälkeen. Olihan siellä joukkoa harvakseltaan harhailemassa. Ei mitään ruuhkaa ja vähemmän oli henkilökuntaakin.

      On se kummallista, että kyllä sitä ostosta koriin kerääntyy, vaikka mitään ennakoitua tarvetta ei ollut. Tai oli yksi, viinirypäleitä ei edeliskerralla ollut, nyt se puute oli paikattu. Orellakin oli vain pari istujaa. Vaikka ei ole tarkoitus kyttäillä, silmääni sattui yksi rollaattorin kanssa liikkuva mies. Hän on aina ollut paikalla, niin oli nytkin pyhäaamuna. Tervehtimisemme tapahtuu nyökkäämällä. Emme ole jutelleet, mitä sitä turhaan lörpöttelee:)

      Eilinen nokkani vuoto kyllä tokeni saunareissulla. Se varattu aika tuli käytettyä tarkkaan löylytellessä. Minulla on jotenkin sellainen järjestelmä, että pienen vilustumisen jälkeenkin jälkioire tulee. Normaalistikin se melko pian poistuu. Jotain "herkkähipiäisyyttäni" se lienee.

      Iltapäivällä lämpö pomppasi 5 :teen. Roskiskeikallani huomasin, että äkkiä vesilätäköt ilmestyivät.
      Kevättä kohti mutkitellen mennään. Eipä muuta kuin illan jatkoa teille!

    • melkeinlate

      Tämäkin päivä oli oikein mukava talvinen, pakkanen meni ainakin vähäksiaikaa pyllylleen, ehkä vielä huomennakin ollaan plussalla. Sanovat tämän talven olevan kylmempiä tällä vuosituhannella. Niinhän noita kylmiäkin päiviä on ollut joitakin jopa yli 20 asteen pakkasia, tuntuu vain vähäiseltä kun minunkin muistissa on moniakin kylmempiä vuosia. Eihän sitä oiken voi verrata kylmien päivien kylmyyttä kun ei aina edes tarvitse ulos mennä, sisällä aina sama lämpötila eikä tuulikaan sitä vaikutusta lisää. Muistuuhan sitä täällä Nurmijärvelläkin olleen tosikylmää, oli pakkasta yli 40 astetta. Harvoinhan sitä täällä etelämpänä sellaisia on ollut.
      Voihan sitä odottaa ainakin parempaa kesää, viimekesästä ei oikein tuntunut kesältä ollenkaan, ainakaan kovin usein.
      Tämäkin päivä meni taas melkein harakoille , ei tullut edes ulkona käytyäkään. Onneksi minulla aina joitakin näitä tupahommia päivittäin, kuluuhan se päivä jotenkuten, kyllä niitä näin talvella on useimpia kuin kesällä.
      Tuosta flunssata olen säästynyt tähän asti "koputin päätä puun asemasta" sellainen pieni nenästä tippuminen lienee nykyisin talon ilmastoinnista johtuvaa.
      Päivän askareet tehty lääkkeet otettu, joten kohta yöpuulle pääsee, ainakin yrittämään nukkumista, ei minulla aina helppoa.

    • Huomenta uuden viikon alkuun ja maanantai päivään, pilvisenä alkaa, pakkasen puolella yksi aste.
      Eilen illalla satoi lunta melko sakeasti, mutta eipä tuota paljon kertynyt.
      Entisen surmaahan se alkaa näin keväällä olemaan.
      Päivä ja yö alkavat saman mittaisina olemaan, pari päivää hoo hetkeen ja sitten sitä kiirehditään valoa päin.
      Minna Canthin kunniaksi on liput salkoihin vedetty, voisipa Minna hämmästellä tätä nykymaailman menoa, varmaan visioita hänellä oli paremmasta, ehkä ei kuitenkaan näin suuresta muutoksesta.

      Ei noita sotatalvien pakkasia ole aikoihin tavoitettu, tuskin enää tuleekaan, on tuo ilmaston muutos niin voimissaan, jotain pitäisi estelyksi tehdä.
      Kai sitä yritetään, mutta vaikea on kaikesta mukavasta luopua, mihin on tottunut.
      Aamunuhalla olen minäkin selvinnyt, mutta vieläpä ehtii tautikin päälle iskeä.
      Eipä nämä kummia nämä päivän ohjelmat ole, ilta kuitenkin tavoitetaan;)

      Kun malttaisi harvoin kauppaan eksyä, voisi euroja tilille jäädä, mutta joka reissulla tulee jotakin sellaista mukaan, mitä ei ollut suunnitellut, kuten ynnämuu mainitsit ja laskuahan se suurentaa.
      Ehkä kuitenkin jo aivan turhat ostot on vähentyneet, näin olen itsestäni ollut huomaavinani.
      Kiva että uhkaavan taudin sinne saunan lauteille jätit, usein pätee sanonta , jos ei sauna, viina, terva auta, on tauti kuolemaksi;)

      Hurskainen, kokeilee tuolejakin useampia, minulla vanha konttorituoli ja on pelannut hyvin.
      Kun muistan asettautua tuolin perälle istumaan, saa selkä mukavan tuen, usein kuitenkin reunalla kökötän ja sitten jalat turtuu, siinä vaiheessa huomaan istuma virheen.
      Noinkin voi käydä, nukkuu onnensa ohi, ei kuitenkaan suurta vahinkoa tullut Hurskainen.

      Eilen tarkastin poikani sauna remonttia, sauna jo valmis, mutta huone osuus vielä kesken eräinen.
      Valtavan iso sauna olikin, varmaan kymmenen ihmistä lauteille sopisi, harvoin ehkä täynnä on.
      Asunnon puolelle tulee pieni keittiö, oleskelu tilaan takka ja vielä pieni makuusoppi.
      Ajatuksissa kävi jospa minä sinne muuttaisin;)
      Järven rannalla on koti ja tämä sauna rakennus aivan rannassa, entiseen kun remontoivat sai vielä kunnostaa, eihän niin rannalle enää saisi rakentaakaan, nyt heillä on kesämökki muutaman kymmenen metrin päässä.
      Olisi vähempikin kelvannut, mutta kun on intoa ja voimia,suunnitella ja rakennuttaa, kai se ihan hyvä on.
      Elämä on hohdokas, kun on suunnitelmia ja haaveita, ensi kesänä piha laitetaan uusiksi.
      Suunnitelmia ei minun kohdalla enää, kai niitä joskus oli, aika aikaa kutakin.
      Nyt varmaan ei kirjautuminen taas päällä pysynyt, kun näin pitkän vuodatuksen tein, päiväänne iloa ja auringon paistetta toivottelen.

      • hurskainen

        Tuolin muutos toi pienen selkävaivan. Näin virheasentoisen selkää pitää kuosissa vain tukikudokset. Jos niiden antaa repsahtaa, niin kivuliaaksi menee.
        Tälläsen selän jos laskee selkänojan varaan, se ei saa sitä liikettä, jonka taas satulatuoli suo. Nyt kestää vaan muutama päivä totutella tähän heikko-ruoto-ystävällisempään istuimeen.

        Asiakaspalvelupuhelimessa vietin yli puolen tunnin tänään. Maksaneeko se odotusaikakin. Uskon että ne vedättävät kun asiakas kuitenkin laskun maksaa.
        Hyvin neuvoivat siellä sitten kun linja aukesi viimenää. Hyvilläni siitä että hermo kesti kuin kestikin sen odotusajan simahtamatta.

        Hiukan ehdin jäitä naputtelemaan pihalaatoilta irti. Betonilapiolla heitin niitä auringon puolelle sulamaan - ehkä torstaina seuraavan kerran ennustavat nousevan plussan puolelle.
        Klapei jäi toiseen puuvarastoon enää hakemisen jälkeen ehkä kolmen lämmityskerran puut. Liiterissä on niin paljon ylivuotisia että seuraavankin lämmityskauden puoleen väliin riittäisivät.

        Päivätorkuilla näin unta mureasta kuhapaistista, voilla paistetuista. Niin kait kun luin niistä SkillaNin kalafileistä. Aiheetonta kun masu oli pömpöllään ehtaa pyttipannua.

        Uutisia tulloo. Huomiseen.


    • Aamulla töllistelin kun vastapäisen talon lipputangossa liehui lippu. Muutaman minuutin askartelu ei tuottanut tulosta. Kalenterista täytyi katsoa Minna Ganthin päivä! Tuli pieni soimaus itselleni kun en asiaa muistanut. On kuitenkin merkittävästä henkilöstä kyse.

      Päivällä pudotteli kunnon lumihattaroita. Kun lämmintä oli 3 ei lumi maahan jäänyt. Kummasti ilmat vatkaantuilevat, taas on tulossa kylmempi kausi. Näin ennustelevat. Kevättä ja kesää odottavan aika pitkittyy. Mulla ei ole selviä matkasuunnitelmia tai töitä tiedossa. Parasta odotella kutakin hetkeä ja pikapäätöksillä mennä tätä taivalta eteenpäin.

      Silmänpaineita kävin optikolla mittauttamassa. Kolmisen vuotta sitten silmälääkäri totesi hälyttävän korkeat paineet. Siitä ne annetulla lääkityksellä alkoivat paineet tippumaan. Nyt todettiin normaalin tasoiseksi. Aina se pienenkin huolen poistuminen helpottaa:)

      Samalla reissullani kävin katsomassa, että vieläkö vanhan "karvahattukerhon" jäseniä baarissa aikaansa viettelee. Oli eräs sitkeimmistä, ikää kasikasi. Kovin oli ilahtunut kun tapasimme. Niin myös minä. Ikäänsä nähden hyvänoloisessa kunnossa mies oli. Rupattelu luisti vanhaan malliin ja huumoriakin elämänmenosta hersyi.

      Tässäpä tätä ` ilmoittautumisen` verran. Toisella kertaa lisää...

      • Mia-Liisa

        Aamusella liikuntahallille kävellessäni oli sää niin aurinkoinen ja lämmin, ja kadussa oli paljon pitkiä sulapaikkoja, joten voi ottaa ihan huoletta askeleitaan ja pikkulinnut ääntelivät iloisesti puiden oksilla.

        Kun voimistelimme, niin silmäni osuivat ikkunaan ja hämmästyin, kun suuret lumihiualeet täyttivät ilman.
        Sääliksi kävi niitä lintuja, joiden toivorikkaasta äänestä olin juuri iloinnut.
        Kesä keikkuen tulevi, mutta niinhän se on aina tullut.


    • melkeinlate

      Aamulla harvakseen hiutaleet putoilivat, sitten tahti tiuheni, mutta ei sitä kuitenkaan kovinpaljon maahan jäänyt, senverran oli lämpöasteita, ei paljon ehkä 2-3 astetta.
      Huomenna taas pakkasen puolella joten totta se on kesä keikkuen tulevi.
      Ainahan maaliskkuu kuuluu vielä talvisiin kausiin. Keväthän se kuitenkin ennen kesää tule ja se on mieluisin kuukausi, siinä silmissä näkee milloin se odotettu kesä saapuu. Toivotaan nyt vähän mukavampaa kuin edellinen oli.
      Tänään taas sellainen kotoinen päivä ei tarvinnut mihinkään lähteä ja se meidän ottopoikkin kävi taas meillä siinä tunnit menevät mukavasti jutellessa ja kahviakin kului. Huomenna on päivä ja yö saman mittaisia vähän jokapaikassa, on se aurinko kummallinen taivaankappale.
      Onhan tässä vielä reilu kolme kuukautta siihen kesän tärkeimpään juhlaan aikaa.
      Kannattaa odottaa, senjälkeen odotetaankin syksyä ja pianhan sitten joulukin saapuu.
      Saapas nähdä mitä huominen tuo tullessaan.

    • SkillaaN

      Huomenta ihanan kauniiseen aamuun, jo sängyssä ihastelin poutapilvien kulkua ja tässä koneelle istuen ihastelu jatkuu.
      Talot tässä näkymässä on kolme kerroksisia ja taivasta näkyy paljon, koivut ohuessa harsohameessa, näkymä on kaunis.
      Jotenkin näkymä tuo turvallisen olon ja kiitoksen mielen, hienossa maassa saamme asua.
      Kotikaupunkini ei kovin korkealle kohonnut onnellisuus listalla, mutta minä olen tyytyväinen, kaunis on kaupunkimme , paljon vettä ja rauhaisaa oloa.

      Noin on kuin Late maaliskuuta kuvailit, yö pakkaset ainakin saattaa nousta isoihin lukemiin, tosin päivällä jo sitten lämpenee ja auringon paiste sulamista jouduttaa.
      Kuorma-autot jatkuvasti lunta jonnekin ajavat ja näin katujen lumi piankin sulaa.

      Keittiön ikkunan edessä on pensasaita ja siinä pikku lintuset, tiaiset ja varpuset jotakin syötävää ilmeisesti etsivät, mukava niitäkin on seurata, tekisi mieli jotakin syötävää heittää, mutta kielto on voimassa.
      Tiaisten laulu kai alkamassa ja siihen yhtyy sitten muutossa tulevat, tosin ei vielä aikoihin muutto lintuja nähdä.
      Lokit ensimäisinä ilmaantuu taivaalle ja sitä tehden sitten nuitakin muuttajia seuraa.
      Sulana virtaana joki, kai näin voi sanoa, vaikka samaa järveä onkin, virtausta vaan syntyy ja sulana vesi pysyy läpi talven ja se houkuttaa lokkeja maisemaan.

      Kyllä melko kiusallista on tuo silmien vaivojen kanssa eläminen, näköni on hyvä, mutta silmät "vuotaa" jatkuvasti, vaikka tummenevat linssit ovat kirkaudessa.
      Aina saa olla puhdistamassa, kun ripsillä kosteutta räpsyttää.
      Huomaa hyvinkin , että kevät on tulollaan, kun ryhmiä alkaa kaduillekin ilmestymään, eilenkin oli niin lauhkea ilma, että seisoskelu onnistui pidempäänkin.
      Varmaan tuo sää saa sinut useinkin lenkille lähtemään ynnämuu, kun muutenkin jaksat paljon lenkkeillä.

      Pakkasessa odottaa paistamista pari kuhaa ja se jos mikä on terveellistä ruokaa, vaikka kyllä pyttipannukin maistuu hyvältä;)
      Minun tämä tuoli on sellainen hissituoli, vivusta saa nostettua oikeaan asentoon, joskus humahtaa alas ja säikäyttää kovasti, ehkä kulunut mekanismi.
      Ikävä on jos istuessakin selkään ottaa, joskus tuolla neulomapaikassa saa asentoa vaihtaa, kun meinaa kipuilla, silloin on useinkin aika lähteä jääkaapille ja olo paranee;)
      Niitä purojahan sitä lapsenakin tehtiin kesän jouduttamiseksi, että kiva varmaan sinulla Hurskainen on jää leikkien kanssa;)

      Nyt on laulupäivä ja mukava katkos päivään, muuten samaa rataa mennään, ei ihmeempiä.
      Kevään odotusta vaan kaikille ja ulos jos voimia riittää.

      • Hyvää iltapäivää Kahvipirttiin! Suu niin mustikassa, että naurua herättäisi, mutta kaipa se lähtee pestessä. Pakastimesta siivoilin varastoani ja tuli mieliteko tehdä mustikkapirtelö. Pitääkin päivittäin juoda marjapirtelöitä, vihannesmehuja en ole aikoihin tehnyt, mehulinkoni oli niin mitätön ja hidas.

        Ilmoittivat jo Bauhausesta huomenna tulevan sen yrttikasvatus laitteeni led valolla, ihan kiva saada ympäri vuoden tuorerehua 😊

        Onkin lähdettävä iltaostoksille, yhtään terveellisiä vihanneksi ei ole kotona, no joo joku pussi Thai pakasteita.

        Pikku flunssani ei viihtynytkään minussa, liekö rokotuksella ollut vaikutusta, hyvältä jo tuntuu elämä taas.

        Katselin pääsiäiseksi Hyvinvointi kylpylä Kaisan koti majoituksia , runsainen aamiaisineen, uinti ja sauna, hieroma kasvohoito,...ja luovuin! Mennä nyt koko pääsiäiseksi lekottelemaan yhteen ja samaan paikkaan!

        Äsh, ja kallista kuin mikä kaiken lisäksi. Kyllä kotona on mukavampaa puuhastella hyvää ruokaa ja rahkapiirakkaa meinaan leipoa.

        Kahvikupposen nautiskelin tässä kanssanne, heippa taas pirttiläiset!


    • Aamulla yllätti se, että maa ja vastapäisten talojen katot olivat valkoisena. Eihän sitä lunta paljon ollut, nyt sekin on katolta häipynyt ja kadutkin ovat sulina. Hiukan lämpimän puolella kävi ja aurinko paistoi.

      Mustikoista puheen olen, olen kauan joka aamu syönyt mustikkakeittoa. Mustikka höysteenä tekee kaurapuurosta ihan vaivatta syötävän, jopa miellyttävävän. Tuleehan noita kaikkia luonnonmarjoja syötyä. Itse poimittujakin ovat olleet, viime kesänä kyllä tuli torilta suurin osa "poimittua." Hyvin näyttää marjoja pakasteena löytyvän marketista. Voi olla, että niihinkin joudun turvautumaan.

      Mulla on tämä "työtuolini" 50 v. päivänä lahjaksi saamani. Siitähän sen tietää, että ei ole kovin vanha tuoli:) Silloin tuli vuosipäiväni pidettyä ja vieraat kutsuttua. Työkaverit sen tuolin toivat. Hyvä tuoli pyörillä, voi siirtyillä näppärästi.

      SkillaNille lenkkeilystäni, että "paljon" on sanottuna liikaa. Kyllähän lähes joka päivä käyn lenkillä kun markettiseissutkin mukaan laskee. On se vain vauhtini hiljentynyt ja matkani lyhentynyt. Muutama kilometri päivää kohti kertynee.

      Päiväni meni hupaisesti jotain nuhjatessa ja ettoneella. Marketissa nyt tuli käytyä. Huomiseen...

    • gute.wainahcten

      Tämä pirtti se näyttää kannattavan, vaikka asiakkaita on vain kourallinen. Vaan eipä pirtinpitäjä kai tätä leipätyökseen teekkään. Selasin sivuja alaspäin, toisina päivinä vilkkaampaa täälläkin.

    • SkillaaN

      Aikaista huomenta, kahdenkymmenen asteen pakkaseen tässä lähtöä teen ja päivä on jo valjennut.
      Taitaa jo päivä olla jokusen kymmenen pidempi kuin yö, tästä sitä nyt yötöntä yötä kohti mennään.
      Kaupan tekoon menen, toivottavasti on ostajia paljon, että tyhjenisi vakat, saisi tilaa uuden luomiseen.
      Hieman tuo itätaivas punertaa, saattaa päivällä luntakin sadella.

      Niinpä se taitaa olla, että ei se määrä takaa aina paremmuutta, kun uskollinen on asiakaskunta, on helppo tätä hommaa suorittaa.
      Olen saanut olla melkoisen varma, kun illalla piipahdan koneelle on nämä uskolliset miehet viestinsä laittaneet, ilman heidän osuuttaan en minäkään aamuisin pirttiin kurkkaisi.
      Varmaan oudolta tuntuisi, jos ei enää tätä aamu rupeamaa olisi, tottahan ymmärrän, että loppu se tulee meille kaikille.

      Pyörillä on minunkin tuolini ja kun kynnyksiä ei ole, voisin liikkua istualtani huoneesta toiseen;)
      Mustikka, vadelma, tilkka maitoa soseutettuna oli minullakin iltapala, en ole katsonut tarkemmin riittääkö marjani pakkasessa uutiseen, paljon olen kyllä marjoja syönyt.
      Oma keräämiä on enää vadelmat, muuten olen ostoon turvautunut, ei ole metsään menijää minusta, voisihan sitä kepin kanssa hyvään marikkoon mennäkin.
      Olikohan toissa kesänä, kun mustikkaa oli paljon, ei tarvinnut paikkaa juurikaan vaihtaa ja ämpäri äkkiä täyttyi.
      Sellaiseen paikkaan kun pääsisi,,,
      Minun lenkillä käyntiin nähden teet yhä pitkiä lenkkejä ynnämuu, hatun noston arvoinen asia;)

      On se niinkin, että kivalta ajatus kylpylästä tuntuu, mutta kyllä se koti alkaa olla se paras paikka, missä todella hyvin viihtyy.
      Voi olla ja tehdä mitä jaksaa ja haluaa, näin olen päätynyt ajattelemaan minäkin.
      Päivän reissut vielä menettelee, mutta omaan sänkyyn pääseminen on yhtä juhlaa;)
      Ensi viikolla leivon minä myös rahkapiirakkaa, se kuuluu pääsiäiseen, lammasta en osta, en ole milloinkaan niin tehnyt, vaikka sekin pääsiäisen ruokiin kuuluu, mutta mämmi tuokkosen kyllä hankin..
      En varmaan osaisikaan lampaasta tai karitsasta mitään tehdä, miksihän ajatus tällä kohti heittää.

      Päivästä näyttää muodostuvan kaunis, tätä joka aamuista näkymääni katselen ja ajatus hyvästä olosta vaan kasvaa, ollaan onnellisia kaikesta kauneudesta mikä ympärillä näkyy, heippa vaan!

      • hurskainen

        Kuuntelin huolella radionpuolelta sääennustusta. Toimittaja sanoi että pilvistyy ja pakkastakin tulee olemaan vähemmän.
        Eilen illalla lähempänä puoltayötä sade lakkasi. Tein lumityöt ennen nukkumaan menoa. Tämän aamun kirkkaudessa portin edessä oli lumiauran tekemä valli.
        Kevyttä lunta koskemattomana mutta aurauksen jälkeen se piimii tiukemmaksi. Iltapäivällä alkanut satelu ikään kuin pyyteli anteeksi mokomaa hissutteluaan.

        Lähes kaikki mitä tänään yritin, meni entistä tuttua uomaansa, sutta ja sekundaa. Nyt lähen etsimään kunnollista tuolia, koska lannerangan selkäkipu ei vaan hellitä tällä selkänojattomalla satulatuolilla. Jämäkkä massiivi koivutuoli on jossakin komerossa.

        Puhti on kateissa. Muutosta tähän pitää hakea. Se voisi löytyä ehommasta istuimestakin. Meillä käväisi puolisen astetta lämpimänpuolella kun vesihikonen jääpuikon nenästä heruihe.


    • muori77

      Päievee pitkästä aekoo;)

      Minulla on mennyt jotenkin kirjoitus halut.

      Olin viime kuussa tuolla Päksissä ja siellä todettiin .minulla on keuhkoahtauma tauti;(

      Mutta mennään päivä kerrallaan.

      Minusta on tehty KUMMI,LAML,n opiskeilialle.
      Hän käy 10 kertaa kevään aikana ttapaamassa minua.Kiva tyttö onkin.

      Päivät menee mukavasti tuolla kerhohuoneella,me innostuttiin pelaamaan sitä skippoa
      3-4 tuntia menee etttä hurahtaa-
      Kohta lähden taas sinne.
      näkyillään...


      -

    • Vahvistumatonko

      Näkemiin oikein paljon.
      Lähden ostamaan karttaa ja kompassia

    • Alun toistakymmentä oli aamulla pakkasta. Siinä se päivän aikana suli nollan tietämille ja aurinkokin ehti rökittää niin, että arkoja silmiäni kirveli. Unohtui nääs aurinkolasini kotio.

      "Vahvistumatonko" nimmari heitti minusta epämääräisen viestin. Eksyksissä varmaan, kun oli lähdössä suunnistusvälineitä ostamaan. Aika paljon auttaisi, jos ensiks tietäisi mitä hakee:)

      Joopa... pitänee kiittää SkillaNia, että on huomannut osanoton viestittelyyn. Eipähän se paljon ole jos yhden kirjoituksen päivässsä tuherran. On jotenkin sekavassa tilassa koko palstan meno, ainakin siltä vaikuttaa. Niin... ja samaa palstaahan on Kahvipirtti- ketjukin. Jospa se tästä iloksi muuttuu, kun aikamme nyhräämme:)

      Ettei mitään yllättävää, niin marketissa tuli sentään käytyä. Olen kehitellyt osan lenkkeilyäni muka "hyötykäytöksi", vaikka ei varsinaista asiaa olisikaan. Onhan se polleampaa olla matkassa asialla. Siinäpä samalla tulee jutusteltua tuttujen kanssa ja puolitutuillekin nyökkäiltyä. Nämä tapaamiset ja jutustelut antavat oikeita "paikallisuutisia." En nimittäisi niitä juoruiluksi, vaan ihan vilpitön huolta vaikkapa lähimmäisten elämänmenosta ja terveydestä. Katsellaan...

    • melkeinlate

      Taas yksi päivä melkein lopussa, se oli taas sellainen välipäivä ei tullut missään käytyä, kaikkea oli, minulla ei oikeastaan muuten tule lähdettyä mihinkään ellei ole asiaa. Tokihan sitä kesällä liikkuu näissä kotoisissa maisemissakin, tuskin mihinkään pidemmälle tulee lähdettyä.
      Torilta ja mahdollisesti markerista marjatkin tulee ostettua. Onhan täälläkotikunnassa pari toria ja markettejakin ihan riittämiin.
      Tuollainen pyörillä liikkuva tuoli minullakin, ainoa vika pyörät vähän jumittaa, mutta muuten siinä on hyvä istua,saa siinäkin korkeutta säädellä sekä selkänojaa liikutella. Sellainen vanha malli johon ei enää mitään varapyöriäkään saa.
      Liekö tuo eksyjä joku joka kaipaa pirtin numeroa olihan se helpompi hakea jos joku tänne pirttiin pyrkii, vanha konsti olisi parempi kuin pussillinen uusia Aamulla tälläkin pakkasella, mutta päivällä käväisi supojan puolella, nyt ainakin pakkasen puolella -1, kävin oikein tarkistamassa, luulin sitä nemmmänkin olevan , varmaan aamulla joku lisäaste.
      Tänään tein sellaista jalostettua nakkisoppaa, eilen oli nakkisoosia, sitä jä jonkinverran, ajattelin vain ettei mene hukkaan, niin kuorin vähän porkkanaa ja sipulia, keittelin niitä aikani ja kuorin muutaman perunan, sinne sekaan ne paloittelin, mausteeksi muutama pippuri ja suolaa vähän lisäsin. Kaippa se hyvää oli kun kaikkimeni.
      Nyt vain kohta nukkumaan, niin taas on yksi päivä pulkassa.

    • SkillaaN

      Huomenta ja lupaavaan näköinen aamu näyttää olevan, vaikka lunta heti herättyä satoikin, myös lupausta auringosta on tälle päivälle, liki nolla näyttää mittari.
      Kyllä tuo lumen tulo saisi pikkuhiljaa loppua, tätä menoa ei vappuna ainakaan maa näkyvissä ole, on sen verran tuota valkoista ihanuutta tullut.
      Ainahan se kesä kuitenkin jonkinlaisena on saatu, nyt vaan toivoisi hieman parempaa mitä viime kesä oli.
      Nauroimme eilen myyjäisissä, kun marjastus tuli puheeksi, tilasin jo sankolliset mustikkaa, puolukkaa ja jotakin sieniäkin tilaukseen liitin.
      Tilaus vastaan otettiin ja vielä hintakaan ei huimiin lukemiin nouse, sellaisia ystäviä pitäisi kaikilla olla, joilla metsässä marjastus on iloa tuottava, ei eurot silmissä kiillä.
      Olen minä myös ennen ystävän kauppoja tehnyt, hyvästä marikosta marjat kerää suit sait ja mukava niillä on ilahduttaa metsään kykenettömiä.
      Onpa tässä vielä monen miehen ikä siihen, kun marjat kypsyy.

      Hyvän sopan varmaan saitkin Late, noin sitä pitää tarkkana olla, ruokaa ei saa hukkaan heittää.
      Minunkin tuolissa pyörät meinaa jarrutella, mutta eihän pakko ole rallia ajella istuen hyvin toimii.
      Lämmin kesä ja torilla käyminen sen odotus mieltä ilahduttaa.

      Ynnämuu kuule, kyllä viestisi on tuiki tärkeitä, minun lisäksi moni niitä lukee ja onhan meistä tullut melkein tuttuja näiden vuosien aikaan, vaikka ei näköä tunnetakkaan;)
      Kirjoitus tyylisi sopii ja rauhallisen olon pirttiin viesteilläsi tuot, eihän se mitään kummaa tarvitse ollakkaan, aina jotakin iloa voi sanomasta saada, arkea ja sen sujumista.
      Voihan joillekin niskakarvoja nostattaa tämä meidän viestittely, mutta eipä anneta häiritä, minusta on kiva lukea kaikkien teidän kirjoituksia ja tarkaan luenkin.
      Vaikea on joskus päättää se juoruilun ja tavan kiinnostuksen esiin tuominen, monen mielestä kaikki on juoruilua, vaikka saattaa kysyjällä olla ihan vilpitön huoli lähimmäisestä ja halu tietää mahdollisen avun tuottaminen.
      Elämä menisi aika ankeaksi, jos ei tätä "juoruilua" jossakin määrin harrastettaisi.
      Totuudessa pysyminen on ainakin ehdottomen tärkeää, kaikki kuulemansa muunnellen kertoen, voi kallistua juoruilun puolelle.
      En oikein ymmärtänyt minäkään viestiä missä karttaa haettiin, toivottavasti ainakin pirtin kartalta löysi;)

      Työpäiväksi voi kortin peluukin mennä, mutta hauska tapa päivänsä kuluttaa, hyvä muori, jatkoja vaan.
      Näitä kaikenlaisia riesoja ne lääkärit keksii, kai tottakin joltain osin , toivomus kuitenkin olisi, että saisi terveenä kuolla.

      Löytyikö Hurskaiselle se tuoli, varmaan tarjolla on moneen makuun ja kuntoon sopivaa, toivoa sopii, että istuminen helpottuisi.
      Olen kuullut talojen omistajien manaavan tuota valtatien auraajien lumikinosta, minkä aikaan saavat siihen kulkuväylälle, joskus ole nähnyt laitteen, mikä nostetaan ylös, kun ohitetaan joku portin kohta.
      Monta ihmeellistä harmia sitä on, mistä ei kerrostalon asukas joudu kärsimään.

      Myyjäiset meni ja joku roponen yhteiseen kassaan saatiin, paremminkin olisi voinut käsitöiden osalta mennä, mutta kun ostajat melkein meistä vanhoista koostuu, jokainen osaa itsekin tehdä.
      Neljä kymmentä kakkua ja 800 piirakkaa, paljon muun lisäksi teki kauppansa, ehkä juuri tämä ikäryhmä ei jaksa kovinkaan paljon leipoa itse, tervetullutta on tarjolla olevat.
      Nyt tämä päivä on en tee mitään päivä, nukuinkin melko pitkään, hyvän päivä toivotuksiin lopetan.

      • hurskainen

        Makeaa elämää arkeen jka juhlaan saa jo kun 40 kakkuakin meni noin vain, SkillaN. Piirakoista monet käyvät myös leivän asemasta.
        Täytyy se minunkin netistä katsoa vehnäleivän teko-ohjetta kun muuten 4 kg vehnäjauhoja jäisi kokonaan käyttämättä.

        Asioilla muka kuljailin tämän päivän. Ainakin ½-tuntia jopa siivoukseen. Linnun pesäpönttöjä ostin. Pihapiiriin ei kannata laittaa kun täällä ovelat varislinnut syövät sitä mukaa poikaset kun ensilennon tekevät. Julmaa se on luonnon meininki.

        Niin se tuolin hakeminen jäi. Sehän olisi vienyt ainakin 3 minuuttia aikaa. Eli saamattomuus on ottanut yliotteen. Olin mennyt johonkin mainosansaan.
        Ylimääräistä virustorjustaohjelmaa maksoin tyhjän panttina kuin kuollutta härkää. Maksunperijä oli amerikkalainen. Perumiseen tarvitsin ammattilaisen apua.

        Viikonloppu lähestyy. Toivotaan mukavampåia ilmoja. Moro taas.


    • Nollakeli oli heti aamusta ja muutaman asteen lämpimänä jatkui. Heitteli myös isoja lumihattaroita, mutta sulahtivat heti maassa.
      Tänään jo melko aamusta jaloiteltiin hyötyhomman merkeissä. Kalastamassa tietenkin ja marketista. Lohta irtosi fileerattuna alle kympin kilo. Tottahan fileerattuna, koska se olisi ollut sama hinta muutenkin. Näytti siltä, että kalojen toimittaja hoiti jatkokäsittelyn. Hyvin ammattitaitoista oli kalan käsittely ja "vierailta" tekijätkin näyttivät.

      No joo... SkillaN nyt oli perin kohtelias. En nyt kuvittele itseäni kovin "tärkeäksi." Mainitsin vain, että viestin päivässä yritän saada aikaisiksi. Tämäkin kirjoittelu on ihan hyvä välipala puuhissani. En kummemmin halua, enkä tavoittele "suuremmaksi kasvamista." Aamulla käyn lukasemassa netistä uutiset ja myös keskustelupalstoja jonkin verran ja Pirtin tarkemmin. Päiväni hupenee sekalaisissa toimissani ja ettoneella. Tällaisena elämänmenoni tässä vaiheessa menee. Ajan mukana on tullut eräänlaista "suurpiirteisyyttäkin." Ei ole hinkua ja taistelun intoa hyökätä
      mukaan kisailemaan mitättömiksi kokemistani yllykkeistä. Lie vaikka sammumiseni merkit:))

      Melkoisen määränhän on SkillaNin joukkue saanut valmistetuksi kerholleen myytävää. Jossain vielä talkoohenki elää. Hyvä se. Tähämpä lopetan tällä kertaa. Jatkoja teille!

    • teretule

      Kamelia voi hyvin ja kukkii.

    • melkeinlate

      Samanlainen keli täälläkin, lunta satoi välillä oikein vauhdikkaastikin, ei se lumi yhtään lisääntynyt kaikki taisi sulaa maahan sapuessaan. Vieläkin mittari näyttää plusmerkkiä, vaikkei taida täyttä astettakaan olla. Paistoi se aurinkokin illansuussa ja huomiseksi lupailivatkin aurinkoa. Aamulla saattaa olla vähän kylmempää.
      Kylppärissä vilkkui kattolamppu oneksi peilikaapin valo valaisee senverran jotta toimeen tulee. Otin malliksi ne pienet putkilamput, täytyy hommata jostain samanlaiset.
      Huomenna taas mentävä kylän marketteihin, viikonlopuksi taas täydennystä haettava. Mitään en nyt kuitenkaan löydä erikoistarjouksia joten valinta on oma.
      Uutiset minäkin luen netistä ainakin useimmin, Teveessä uutiset menee vähän liian nopeessa tahdissa ei meinaa perässä pysyä. Saahan noihin ykkösuutisiin tekstityksen, mutta sekin välillä vilkkuu ja lisäytyy sana kerrallaan, ei ne oikein tekstitykset toimi.
      Netistä ne kaikki tärkeimmä kuitenkin tulee ja ne uusituu päivän mittaan.
      Eihän tässä mitenkään pitkiä kirjoituksia tule, kun kotona nyhjää suurimman ajan päivässä, eikä sitä juttuakaan tule jollei jotain tapahdu.
      Tänään tein erillisen reissun roskalaatikoille, siinä ne puuhat kotihommien lisäksi.

    • SkillaaN

      Huomenta, nyt pilviseen ja tuulikin näkyy oksia heiluttavan, seitsemän asteen pakkasaamuun.
      Eilisen lumisateen jäljiltä on aurauskalusto liikkeellä ja tekee kadut helpoksi liikkua niin autoille kuin meille ihmisillekin.
      Kauppaan tässä olisi lähdettävä varastot tyhjentyneet.
      Loppukuulle on selvitty ja ensi pyhänä ne kellotkin kesäaikaa näyttää.

      Lamppujen vaihtoon joudun pyytämään apua, korkealla keikkuminen on vastenmielistä, kai vaarallistakin näin kömpelöltä ihmiseltä.
      Ikkunoiden pesun olen vielä tikkailla keikkuen tehnyt, saa nähdä miten käy nyt seuraavan kerran, ikkunat kyllä pesua huutavat.
      Minulle tuo roskapussin vieminen on perin vastenmielinen homma, pyrin sen tekemään jonkun kaupalle lähdön tai muun lähtemisen sivussa.
      Aikaa olisi vartta vasten viedä, mutta turhia askelaitakohan vältän, reilusti olisi niitäkin hukattavasti;)

      Kiva että kameliasi iloa sinulle antaa, teretule.

      Onhan meillä iso jäsen määrä, jos puoletkin toisi (lahjottaisi) kakun, olisi määrä kymmen kertainen.
      Eihän se vielä tappioksi kääntyisi tuojallekaan, kerho kahvit tulee kaikille ilmaiseksi.
      Kaksikertaa kuussa kokoonnutaan, pian siinä kakkutarpeiden hinnan saa.
      Minulle on hyvin vastenmielistä kehua ketään, jos todella ei aihetta ole, mieluummin olen hiljaa, kuin kiitosta ilman todellista aihetta annan.
      Mielestäni olette kaikki miehet ylläpitävä voima pirtille, naiset on meidät kokonaan unohtaneet, no nyt mennään näin.
      Saitko kalan perkuut mukaasi siis soppa tarpeet ynnämuu, oliko kala kokonaisena ostettava ja sitten ilman fileerasivat?
      Kyllä se käy ammattilaiselta kätevästi, jotenkin onnistuu kotonakin, kun vaan terävät työvälineet.
      Harvoin minä edes luen palstan viestejä, yhtä samaa melkein kaikki kirjoitukset ja osin on ylläpito syypää tähän menoon, jos kirjautuminen onnistuisi paremmin voisi rauhoittaa palstaa, kun useampi rekisteröisi nimimerkin.
      Luulenpa, että viestini jäisi vähiin, jos tai kun pirtti loppuu.

      Äläpä Hurskainen mene noiden mainosten mukaan, usein pettymyksiä vaan saa.
      Tässä puhun vahvalla rintaäänellä, kun itse en olisi sortunut, nyt jo hieman pohdin onko varmasti hyvä tarjous.
      Oikeastaan osto aikeeni jäävät siihen, kun mietin tulisinko toimeen ilman tuotakin houkutusta, aina vaan useammin saan itselleni vakuutettua, että en osta.
      Kyllä luonnossa julmuutta on, pahalta tuntuu, kun vahvempi heikomman suuhunsa nappaa, mutta aina on yritettävä kuitenkin helpottaa eläinten hyvin vointia, tavalla mitä sinäkin Hurskainen toteutat.

      Taas olen kirjautunut, saa nähdä miten käy, kun lähtö nappia painan, näin taas kävi;(
      Viettäkää mukava keväinen päivä, nautitaan valosta, mitä nyt jo paljon saadaan.

      • Kristiina...23

        Skillan kirjoittaa asia.
        "Äläpä Hurskainen mene noiden mainosten mukaan, usein pettymyksiä vaan saa.
        Tässä puhun vahvalla rintaäänellä, kun itse en olisi sortunut, nyt jo hieman pohdin onko varmasti hyvä tarjous."

        Minulle soitti eilen mielestäni Elisan "lähettiläs", jonka nettitikku minulla on ja kun pyysin, että lähettää tarjouksensa postitse, niin hän pyysi s-posti osoitteen! Tulihan se viesti, mutta tarjous olikin Erialta??, siis ei Elisalta?

        Toki vakuutin jo puhelimessa, että en tee enää mitään päätöksiä puhelimitse ja haluan, että kaikki ostokseni hoitaa lapseni, siis en minä.

        "Kauppaan tässä olisi lähdettävä varastot tyhjentyneet." kirjoittaa Skillan, mutta minä kävinkin aamulla siellä meidän ihanassa ilmais ruoan jaossa, jossa olikin tarjonta aivan ylipursuva meille halukkaille.

        Pakkasten vuoksi en ole aikoihin sinne päässyt, koska en viitsi kävellä, mutta nyt on Pääsiäisherkut saatu, sillä siellä oli lammasta pakasteena potkina ja fileinä, jotan valitsin pienimmän, siis fileen. Olihan se tietenkin kaappientyhjennys tuote, siis ne vanhentuneet, mutta kuitenkin pakastettu.

        Leivät, niin tummat, kuin vaaleatkin sain ja onneksi oli yksi munkki pussi, vaikka olisinkin halunut sitä bostonkakku, tai pullapitko tuotetta. Ehkä paras oli iso lohifile tietenkin pakastettu, jolle laitoin juuri suolaveden, jolla sen sulatan. Rohkeasti paloittelen sen kuitenkin sitten pakastimeen, että on joku pala, kun sini-sirkku tulee kertomaan näistä lohiherkuista!D

        Taidan myös mämmi ostokseni siirtää Pääsiäisen jälkeen, koska oletan, että sitten on mämmiä jaossa ja onko sillä väliä, mikä päivä sen syö?

        Kyllä minä tiedän, että olen mukamas typerys, kun käyn ilmaista ruokaa hakemassa, mutta kun minä olen itse erimieltä, että on suorastaan tuhlausta heittää roskiin syömäkelpoista ruokaa.

        Suorannaista pula-aikaa en ilmeisesti ole elänyt, mutta paljon olen lukenut niistä ajoista. Nyt on luettavana Unto Seppäsen kirja Evakot, josta ilmeisesti on tehty se elokuvakin, jossa kylän viimeinen sytyttää kaikki talot palamaan. Siinä on sitä kärsimystä sodan aikaan, eikä suinkaan lapsista, joille kuitenkin yritettiin kaikki turva antamaan.

        Oliko se sanonta, että turha on jäädä tuleen makaamaan ja kaatunutta maitoa on turha surra.

        Jassoosia, etä täällä ei kelpaa oikea nimppari, joka muualla on aina käytössä, joten pakko otaa nuo robotin vaihtoehdo, mutta Kirstiinanan minä olen.


    • Päivä oli samaan tapaan kuin ovat tupanneet viimeikoina olla. Yöllä pikku pakkasta, päivällä vähän lämmintä ja väliin aurinkoakin. Pölyimuria vetelin ympäri huushollia, siinäpä päätyöni tänään. Roskiskeikan yhteydessä pienen lenkin kierisin. Markettiin ei ollut asiaa.
      SkillaN kysäisi eilisestä lohiostoksestani. Kyllä sain fileroinnin perkeet mukaani, tietysti halusin. Kalan olisi saanut kokonaisenakin. mutta hinta olisi ollut sama. Tänään syötiin ruodoista keitetty soppa ja hyvää oli. Ruotoineen oli soppa. Kyllä se tottuneelta "särjen syöjältä" käy hyvin:)

      Kehumiseen vähän palaan. Kyllähän se joskus asiasta saattaa olla paikallaankin. Joissain tapauksissa rohkaisukin on myönteistä, vaikka ei täyttä aihetta olisikaan. Se on aina tapauskohtaista. Imelältä vaikuttava kehu voi pikemminkin ärsyttää. No en nyt sellaista ole kokenut täällä. Olen nyt sellainen "omalaatuinen" jörrikkä, harkiten kehun tai moitin, halaile en jos karkuun ennätän:) Harvoin tavatessa kättely tai kevyt läpsäys olalle riittää. Onhan meitä joka junaan ja jää vielä asemallekin. Näin viisasti sanotaan.

      On se päivä pitentynyt. Oranssia näkyy vielä juuri nyt taivaan rantsussa. Tästä uuteen päivään, heippa!

    • hurskainen

      Vauhdikkastihan teillä päivä on kulunut verrattuna omaani. kun liikaa haluaa, ei mitään saa aikakseksi. Näin liki tänään vaan kävi.
      Jaksoi sentään päiväksi lauhtua. Pihakeinun suojan jyrkäksi tehdyltä katolta lumi kahahtaen irtosi, klapivarastopolun tukkesi. Klapit olin jo hakenut.
      No ei siin polkua aukastessa hikeä ehtinyt ottalle nousemaan, kunhan nimesin kevättalven ilmiöihin kuuluvina.
      Ennen iltapalaa ihmettelin toppaliivin taskussa olevia kahta valkoista minikapselia. Salaliittoteoria pasahti mieleen: Kun kotonta ei moisia löydä, ties mitä lienevät. Jätän ne nauttimatta.

      Tintit tosiaan varovasti jo tirskuttavat, kuten SkillaN myös oli havannoinut.
      Ps. Nyt kun tuolin hain, niin että selkäkin saa tukea, tuoli onkin liian matala.
      On siis korjattava se entinen pyörillä oleva. Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä. Vain stoppariruuvi paikalleen.

    • SkillaaN

      Huomenta lauantai päivään ja siivous urakkaan, pilvipoutainensää, pakkasta vajaa kymmenen astetta.
      Harakat ilakoivat koivujen latvoissa, kymmenen niitä siinä kisaili, olisiko puolison etsintä käynnissä?
      Katu on hiljainen, niin kuin aina näin viikonloppu aamuina, ihmiset nauttivat pitkistä aamu unista.
      Minulla tuo sisäinen kello hyvin harvoin rokuliin vie, tänäänkin puolikuusi herätti, ei siinä mitään, nautin näistä hiljaisista aamuista.
      Mukava seurata miten päivän touhut alkavat ympärillä, kohta autoliikenne vauhdittuu, kun kaupat aukeaa.
      Näin tavanomaisin päiväni aloitan, ei mitään hohdokasta, mutta elämä kuitenkin sykkii minulla melko mukavasti.

      Ei arvaa kaikenlaisia pillereitä suuhunsa pistää, varmuus on oltava ettei sairaalasta itseään löydä.
      Varmaan ne kuitenkin omia lääkkeitäsi oli, mutta hyvä että jätit nauttimatta Hurskainen, tiedä miten vanhojakin oli.
      Onpa nyt ongelmia tuon tuolinkin kanssa, osta konttori tuoli missä voi korkeuden säätää ja muutenkin on kohteena oikein suunniteltuja.

      Tavan jörriköitä me suomalaiset ollaan ja kehuja ei helpolla anneta.
      Onko se todella aina kehumista, jos toisia kiittää, minusta voi kannustavaa peräti olla ja aivan totta tarkoittavaa.
      Aivan erikseen on "nuoleskelu" mitä useinkin kohtaa, usein kyseessä jokin silmää tekevä henkilö.
      Kyselin niitä perkuu tähteitä siksi, kun niistä niin maukkaan keiton saa aikaiseksi, joskus oli kaupassa myynnissä näitä perkuu ruotoja, nykyään en ole nähnyt.

      Mikäs siinä on ruokajonossakin käydessä, jos siellä tarjolla paljon hyvää tavaraa, meillä en tiedä edes missä näitä jaetaan, mutta punalappuiset otan minäkin mielelläni kaupasta.
      Jos runsaasti on tavaraa, ja riittää kaikille haluaville, ei kai hukkaan kannata jättää.
      Kyllä se sotaaika on muistissa, vaikka lapsi olinkin, puute oli jokapäiväinen, kortti annokset ei meinannut riittää.
      Vaatteista oli pulaa, ei saanut kankaita, ei muutakaan valmisvaatetta.
      Kyllä silloin emännät oppivat vähästä ruuan laittamaan ja koko talouden pitämään.
      Sieltä on muistoja saippuan ja perunajauhojen teot, kasvinmaa josta äiti hoiti ja juurekset talteen otti.
      Sitä haalittiin isompi erä lihaa ja suola tiinuun laitettiin, marjat metsästä kerättiin ja jopa vastatkin marja reissuilta kotiin tuomisina.
      Pitää nyt sanoa, että en minä oikeastaan mihinkään näihin hankintoihin ole osaa ottanut, lapsihan olin ja äiti oli kotiäiti, hänen huolenaan oli saada raha riittämään.
      Yhden miehen sen aikaisilla hankkeilla tiukkaa teki.
      Onnellinen lapsuus kaikesta huolimatta, hyviä muistoja on kodista ja ystävistä.

      Nyt päivä alkaa jo siihen malliin mennä, että katujen liikehdintä vilkastuu ja minun siivous ei etene, jos nyt en hommiin eesty.
      Kivaa päivää kaikille.
      Jatkuvasti ihmettelen ylläpidon tiedottamista, miksi ei kerrota mistä tätä kirjautumisongelma johtuu, turhauttavaa.

    • Ramoona-

      Luin juuri, että kala on entistäkin terveellisempää , kun ympäristömyrkyt vesissä ovat puoliintuneet. Skillanin kuhafileet ovat tosi herkkua, järvikaloista ahvenen ohella suosikkini. Joskus kun mekin saimme kerralla enemmän verkoista, pakastin fileitä. Laitoin vaihteeksi uunissa kerman kera tai jauhoin kalamurekepihveihin. Merikaloista tuore turska on hienon makuista ja silakkaa laitan monessa muodossa, tietysti lohta myös, siika on ihan juhlaruokaa. Kolme kalapäivää meiillä yleensä viikossa on. Nykyisin kalastus on vähäistä kesälläkin, talvikalastusta emme ole koskaan harrastaneetkaan.

      🐠🐟🐠🐟🐠🐟

      Kesäaikaan taas on kellot huomisaamuna siirrettävä, vaikka kevät antaa odotuttaa. Riittäähän toki valoa, kirkkaistä aurinkopäivistä on saatu täällä nauttia. Pitää hakea kaupasta namusia virpojien varalle, jos kauempaa tulisi lapsia, nämä naapurien lapset ovat kasvaneet jo teineiksi. Käymme yleensä palmusunnuntaina Kirkkonummen ortodoksiluostari Pokrovan myyjäisissä, varsinkin kaalipiirakka ja borssikeitto on mieleen . Kesälläkin luostarin puutarhassa on ihanaa vierailla.

      Hyvää palmusunnuntaita !

      🌞🌿🌞🌿🌞🌿

    • ynnämuuek

      Turhanpäiväinen homma koko kellojen siirto. Eihän aika hyppää äkisti tunnin harppauksin. Väärän käytännön mukaan sitä on mentävä, jos meinaa kelkassa pysyä:)

      Ilmat ovat pysyneet suunilleen ennallaan. Marketissa tuli lampsittua ja ruokavarastoja kartutettua. Tulihan sitä "hankettakin", vein neljä limsapulloa pulloautomaattiin. Kyllähän se homma kesti...yli puoli tuntia, mutta tuskin tuntia. En ottanut aikaa.
      Automaatille oli kaksi jonoa, lähimmässä oli muutama jonottaja, takimaisessa vain yksi. Tietysti menin lyhempään. Pianhan edessäni oleva pääsi työntämään pulloja automaatin kitaan. Hyvin rauhallisesti, joka pulloaan tarkaillen ja pyöritellen hän vastentahtoisesti luovutti pullon automaatille. Ehkä hänelle tuli muistoja mieleen. Kun luulin pian vuoroni koittavan, huomasin että mies oli aiemmin tuonut kaksi isoa kassillista automaatin viereen. Sama rauhallinen tahti jatkui. Alkuun se jahkailu tuntui ärsyttävän, mutta sitten mielenkiintoni sai käänteen. Mikäs kiire minulla... huomattiin se toisessakin jonossa ja suut kääntyivät virneeseen. Eipä miestä häiritty.
      Mistäs sen tietää, vaikka itsestäänkin tulisi ajan myötä "rauhallinen"työskentelijä.

      Hurskainen on kunnon tuolia vailla. Tänään oli lehdessä ilmoitus: "elämäsi tuoli." Alennus oli n. 1500 € ja hinnaksi jäi n.4500€. Kalliin säväkkähän se. Tuskinpa kelpaa...kunhan pistin esimerkiksi:))

      Tänään on juhlapäiväni, sauna ja löylyt. Siihenpä täytyy virittäytyä. Hyvää jatkoa!

    • Kohta pimenee yhä ajattelin vilkaistessani ikkunasta näkymää. Kynttilänvalo luo kauniin väreilyn pihamaisemaan, jossa ei edes puiden herkkä oksaverkosto näy. Taloyhtiö on aikaistanut sammuttamalla pihavalot, vai onko Espoon kaupunki pimeä ? Ei näy kauempana katuvalojakaan, no ehkä se näkyy kulutuksessa, viime vuonna se oli hyvin vähäistä luin tänään.

      Meillä tuoksuu Karjalanpaisti, muhittuaan 5 t, uunissa, huomiseen se jää, kun olen jo iltaruuan syönyt. Kodikasta silti lämpöineen ja tuoksuineen!

      Voi miten upea väriloisto oli koralliriutoilla, kalatkin kuin satuolentoja loistavine väreineen. Marmoriahvenet vierittivät kimpassa puolikasta kookoskuorta pesäpaikaksi ja onnistuihan se,...ei ne ilman järkeä ole nuokaan:D

      Silmäni nauttivat väriloistosta, niin että ihastuneena vain katselin. ON TÄMÄ MAAILMA UPEA!
      Hyvää viikonloppua ja kesäkauden alkua ! 🌸~🌿~🌷~🍀~💞~💦~🌸~🌱

    • melkeinlate

      Turha kai tässä on kirjautuakaan, näyttää muutkin joutuvan kuvarvitukseen. Minulla usein käy säkä kun melkeinlate ilmoittautuu , pääsenkin ilman arvoituksia, pirttiin.
      Niin se tämäkin päivä hurahtaa, olen toki katsellut naisten ampumahiihtoa ja siinä suosikkini tälläkertaa voitti. Mäkäräinen toissapäivänä tuli toiseksi sekunnin perässä nyt oli Kaisan vuoro olla sekunnin parempi.
      En oikein tiedä mistä johtuu, mutta nykyisin Kaisa on ollut suosikkini useampana vuonna.
      Aina seuraan niitä kisoja, eihän se aina ole yhtä juhlaa, vielä yksi kilpailu tänätalvena, huoenna nähdään.
      Lisäksi katselin niitä taitoluistelujen MM kilpailuja. Olen jonkinverran urheiluhullu.
      Kyllähän Suomessa kelloja siirrettäisiin jos saisimme itse päättää.,mutta se EU paholainen.

      Kalaruuat meidänkin makuun, luulen, että pariketrtaa viikossa. Niin tänäänkin, aina ne maistuvat syötiin sitten silakoita silliä lohta siikaa tai jotain muutakin kalaa, niitä eri muodoissa ja mausteissa.

      Tuli mieleen tuo lampaanliha, ei se kuulu meidän liha tiskiin, mutta muutaman kerran siellä rivitalossa asuessammme teimme porukalla sellaisen aika ison kaivauksen ja polttelimme hyviä koivuklapeja aika läjän, sitten hiilloksen päälle jokainen laittoi tinapaperikääröön lampaanpaistia jokainen maustoi makunsa mukaan. Kääröjen päälle lapioitiin samaa multaa joka montunkaivuussa tuli, muutama tunti niin rosvopaisti oli valmis. Senjälkeen lampaanlihakin maistui tosi hyvältä. No eipä nyt sellaista pellon pientaretta enää olekkaan.

      Vielä tuli tuo meidän perinteikäs luutalento mieleen, eiköhän koota taas porukka kasaan ja lennetä luudanvarrella Kyöpelinvuorelle pääsiäisenä.

    • hurskainen

      Sain maistaa villisian kypsytetyä lihaa monia vuosia sitten. Siinä maistuu myös riistanmaku. Tilallinen tarhasi villisikoja, mutta joutui niistä luopumaan pitovaikeuksien takia.
      Itellä oli tänään päivälliseksi lihaisia Herrtua-nakkeja. Kaikkea se nälkä teettääkin. (kuitenkin Herttua oli vain valmistaja)

      Suomi taisi yrittää saada mukaan muitakin EU-maita tuon kellojen siirtelyn suhteen. Hitaasti se iso laiva kääntyy. Meikälle kellojen siirtely ei ole iso haitta.
      Yhden erikoisen rannekellon ostin männä vuosina. Saksassa joku laite peilaa siihen atomikelloon aina oikean ajan.
      Tyyris on ynnämuun huippurahi meikän butjetille. Se jämäkkä koivutuoli mahtui sen pyörillä käyvän tuolin päälle kun se selkänoja siitä irtosi.
      Siihen sitten laitoin päälle sen Human Tool patenttisatulan. Niin kuin norsun selässä istuisi.

      Tästä se alkaa, sanoi porsas nälkää. Kevät kellojen siirrosta syksykellonsiirtoon. Yritetään pysyä kaikki mukana siihen asti.

    • SkillaaN

      Sunnuntaiaamun rauhaa, kesäaikaan on siirrytty ja hanget korkeat nietokset meillä seurana, ainakin Savon puolella.
      Lisää sataa, ei siis tietoakaan lumen sulamisesta.
      Aina se kevät ja kesä on tullut, varmaan myös tänäkin vuonna.
      Saisi kyllä tuo kellojen siirtely loppua, pieni harmin lisä sekin ja mikä onkaan se hyöty?

      Nakkeihin ole kyllästynyt ja muunkin makkaran syönti minimissään, ei vaan oikein maistu.
      Kallista tuolia ynnämuu sinulle tarjosi, tai varmaan tiesi kättelyssä, että hinnakas on.
      Naurattaa, miten paljon tästä tuolistakin on puhetta tullut, vähän kuin niistä aidan seipäistä;)

      Koskaan en ole rosvopaistia syönyt, kuullut paljonkin.
      Niin se lento sinne Kyöpeliin alkaa olla ajan kohtainen, missä lienee meri-kukka ja toisetkin naisen puolet, ilman heitä ei lento oikein onnistu.
      Ylläpito on ollut tarkkana, joku poistettavan viestin laittanut.

      Paistilihat minulla myös pakkasessa, ehkä joku pääsiäispäivä niistä tulee ruoka tehtyä, tai riittää useammallkein päivälle, en tykkää samaa kovin kauan syödä, mutta väliin voi muuta laittaa.
      Kuha suikaleita aion tänään paistaa, tytär sanoi näin tehneensä ja hyvää oli ollut.
      Kuhafile pieniksi, sipulia ja voita pannuun, mausteita ja loraus kermaa, uskon että hyvältä maistuu.

      Täällä nuo pullojen palautus kohteet useinkin epäkunnossa, kaiketi sinne joku laittaa paljon vääriä pulloja ja ne sotkee.
      Olen seurannut, että paljon pulloja ja purkkeja palautetaan, se ainakin on hyvä asia, paljon muuten olisikin hommia tuon kierrätyksen kanssa.
      Tuon kun aina muistaisi, että ei kiire mihinkään, turhat stressit välttäisi.

      Kuulin radiosta, että silakka on nyt puhdasta ja terveellistä syödä useamminkin.
      Voi kunpa nuo meret ja järvetkin saataisi puhtaiksi ja niiden anti kelpoiseksi syötäväksi, paljon on siinäkin asiassa toivomisen varaa.
      Varmaan siellä karjalaisten myyjäisissä myös hapankaalia on saatavana, sekin yllätti minut maullaan myönteisesti.
      Ramoona sinä varmaan taas suunnittelet sitä Kyöpelin lentoa perinteisesti, sen taidon osaat;)

      Eilen taas pyörittelin huonekaluja ja pienen pöydän jalan sain poikki, se on niitä pohjanmaan tuotteita, anopin peruja, ei mikään laatu tuote, mutta kiva on kuitenkin lisänä, kun sopii useampi pöytä olohuoneeseen.
      Kai sen näppärä korjaakin, tapitettava varmaan on.
      Vähällä vahingolla pääsin, lattiasta vähän vahaa lähti, mutta sen korjaa uudella vahalla, koti on uuden näköinen;)
      Lumisade jatkuu, lämmön puolella kaksi astetta, sanotaan että uusi lumientisen surmaa, eiköhän jo kuukauden perästä vähän vähempänä lumikerros liene.
      Oikein rauhaisaa Palmusunnuntaita meille kaikille.

    • Hyvää iltapäivää! Mikä ettei, vesisateen jäljiltä aurinko paistaa, mittarissa reilu 5.

      Luutalennosta muistutti `melkein late`. Niin myös SkillaN samaisesta Kyöpelinvuoren lennosta.
      Minähän en ole onnistunut, vaikka jotain lentoa olen yritellyt. Ymmärrän sen niin, että jotain varmaa uskoa se lennon onnistuminen vaatii. En nyt tarkoita luterilaisuutta tai islamia, vaan ainoastaan luutalentoon liittyvää. Niin luulen... mielessäni ei ole luottamusta niin alkeellisella välineellä lentämiseen. Senpä vuoksi olen jäänyt rähmälleni Pirtin rappusten viereen:)

      Joo...piruuttanihan minä Hurskaiselle siitä arvokkaasta tuolista vihjaisin. Se Huskaisen tuoliongelma tuli mieleeni, kun näin tuolin myyntitarjouksen. Koskaan en ole nähnyt näin arvokasta tuolia kaupattavan. Toivon että hurskis ymmärtää:))

      Kyllä se kirjautumisen katominen edelleen vaivaa. On se kumma, ettei tuota hommaa saa kuntoon.
      Kyllä se kirjautuminen tulee, mutta omat vaivansa siinä on joka kerran erikseen.

      Jospa näin pyhätyönä lopetankin tähän. Hyvää illan jatkoa teille!

    • hurskainen

      Arvelen pokkana että tätäkin palstaa häiriköidään huolella. Tiedän hakkeriryhmän, jolle S-24 ovet ovat avoinna ympäri vuoden.
      Eräs heistä uhosi; jos haluamme, voimme pilata minkä tahansa palstan. Tuplapyhät ovat heidän mielipäivä. En usko että voisin käyttää konettani pääsiäisenä ollenkaan. Etänä hakkerit toimivat.

      Soma juttu tuo kevään tulon viivästyminen tänä keväänä. Pääsiäiseltä luvataan tas keväisempää. Nytkin kylmenee päiväpakkasiksi saakka. Ilmastonmuutosta kaikki, jotkut kuittaavat.
      Mutta pitäpä hätää meillä, eläkkeemme ansainneet.
      Maassa on toimiva hallitus. Se takaa että Suomi pysyy pyörillään eikä ojan pohjalla.Periaatteessa en porvaripuolueille hehkuta, mutta itsehän me sinne heidät valitsimme. Toistaiseksi heillä kulkee.

      Viikko 13 alkaa muutaman tunnin kuluttua. Ainakin valoa riittää. Nainen valtakunnasovittelina ei näytä yhtään hullummalta valinnalta. Näihin tunnelmiin, näihin mielikuviin.

    • SkillaaN

      Huomenta viikon alkuun, kauniiseen auringon paisteeseen ja kahdentoista asteen pakkaseen.
      Lumentulo lakkasi, kyllä sitä kertyikin eilen liki kymmenen senttiä.
      Lokkien huutoja jo eilen kuuluun tuossa virran yllä.

      Hurskaisen pelkoon hakkereista en osaa pelkoa tuntea, mitäpä ne nyt mummon touhuihin viitsisivät puuttua.
      Minun mielestä hallituksen touhut on aivan sekaisin, kaiken suhteen vaikka hyvin väittävät olevan.
      Terveyden, koulutuksen, työllisyyden kertovat olevan kunnossa, onko?

      Yritys hyvä kymmenen ynnämuu, jospa tänä vuonna lähtösi onnistuisi, jos yleensä lähtöön sinne Kyöpeliin päästään, eihän se tarvitse kuin hiukan luovaa mieltä;)
      Kyllä uskon Hurskaisen leikin ymmärtävä.
      Tänään saattaa houkutus lenkille muodostua suureksi, ilma mitä parhain ulkoiluun.

      Olen taas kirjautunut, saapa nähdä miten käy, kun lähetyksen laitan menemään.
      Tuntuu melkoisen ihmeelliseltä, että ei nykyaikana saada asioita kuntoon, kun kaikkialla tuota tietoa ja viisutta pursutaan ja kova meno aina uuteen, ei perässä pysy.
      Nyt on laittauduttava taas käsitöiden pariin, jospa iltapäivällä parvekkeelle istumaan ehtisi.
      Vävyni pyynnöstäni toi minulle pienen sähkögrillin, mutta eipä suostu toimimaan, taitaa olla joku halpamaiden tuote, ajattelin joskus kesällä voisin vaikka makkaraa parvekkeella grillata, jos mieliteko tulisi.
      Noin niitä turhia innostuksia aina päähänsä saa, aivan hyvin voin makkaran himon muutenkin tyydyttää.
      Ajatus hoi, järki älä jätä, voi taas kerran sanoa.
      Nyt kuitenkin toivotan mitä parhainta päivää ja aurinkoa kaikille.
      Äss tämän homman kanssa.

    • minäkörobotti

      Tervehdys pirttiin kaikki vanhat (ja uudetkin ) ystävät !
      Aikaa jälleen vierähtänyt, nyt ryhdistäydyn käymään pirtissä. Hieman ihmettelin ,missä pirtin numero ? Kyllähän pirtissä numero pitää olla ilmanmuuta.
      Tuskin sitä sivulliset pystyy määrittelemään, umistakoon silmänsä jos haittaa.

      Koko kevät ollut yhtä häslinkiä Kanarialla käyty jo kahdesti tämän vuoden aikana. Kahdet hautajaiset , ja muita "pakollisia" ja kauan sitten sovittuja menoja joka viikoksi johonkin päin maata. Miten kaikki voikin noin kasaantua..... mutta jospa nyt helpottaisi.
      Viimeviikon vaihteessa olimme kouvolassa. Kun eilen itään päin ajelimme lumikerrokset kasvoi kasvamistaan. En muista eläissäni talvea että näin paljon olisi lunta ja lisääkin vielä voi tulla.
      Mutta silti kevät lähestyy ja illat valostuu entisestään. Se on ihanaa.
      Pääsee mökille taas kevät töiden kanssa peuhaamaan.
      En ole lukenut mistä olette keskustelleet, tämä tämmöinen pieni ilmoittautuminen, että olen vielä olemassa ja pirtin vahvuudessa mukana.
      Kaikille mukavaa ehtoota ja kevään jatkoja. T: MK
      Kirjauduin kyllä mutta pian taisi hävitä taivaan tuuliin ainakin nimimerkki.

    • Siinäpä M-K:n tervehdys tulla pätkähti pitkästä aikaa! Hyvä! Näinhän sitä joskus kuormaa kasaantuu, kuin kerronta osoittaa. Purettavahan on "kasaantumiset."
      Yöpakkasia on ollut, aamulla reilu -5 ja vähän oli luntakin ripotellut. Onhan tässä aurinkoakin näkynyt. Tämän hetken pääelinkeinon turvaamiseksi täytyi marketissakin käydä sapuskavarastoa täydentämässä.

      Jäin miettimään Hurskaisen tekstiä " . . . , "mutta itsehän me sinne heidät valitsimme." Kyse oli päättäjistä, kansanedustajista. Ehkä niinkin voi sanoa, mutta kun mulla vain yksi ääni, olen vastuussa vain siitä kenelle ja mille ryhmälle ääneni tökkäsin. Täytyyhän se nyt sentään arvostelun vapaus tarvittaessa jäädä. Siihenkin on asiallista tarvettakin.

      Lehdissä oli kirjoituksia, että kalan hinnat ovat yleisesti nousseet. Vaikka en tällä kertaa kalaa tarvinnut, tutkiskelin hintoja. Kyllä ne ovat todella nousseet huomattavasti. Lohifileet lähelle parikymppiä kilo, palvelutiskillä vielä kymppi päälle. Onhan niitä tarjouksia näinhin
      asti ollut. Niistähän olen käynytkin nappaamassa. Kalaa täytyy popsia pari kertaa viikossa.

      Vielä se aurinko talojen yllä paistaa. Niin se päivä jatkuu, mutta myös pakkaset.

    • hurskainen

      Niinsanottu sisäinen kelloni käy vielä normaaliaikaa siitä mikä kellojen rukkauksessa jäi taakse. Ennen en ole moista huomannut. Olisin sunnuntaiaamuna halunnut kuulla luontoradio-ohjelman, mutta annoin unen viedä.
      Joillekin iltavirkuille työssäkäyville voi olla paljonkin riesaa. Nyt tunti eteenpäin on kellojen siirtelykin pieni homma.

      Jostain syystä päiväunet ovat niin tärkeät, että jätän puhelimen mykäksi, ellei jokin tärkeä soitto olisi odotettavissa. Unirytmi meikällä muutenkin pielessä.
      Nämäkin päivälämpötilat ovat sulattaneet hiukan jalkakäytäviäkin niin että niillä on vähän turvallisempaa liikkua polkurattaallakin.

      Lanneranka-alueen kipukin lieventyi siedettäväksi kestää. Kipulääkkeisiin suhtaudun epäilevästi. Ennen menen pötkölleen lämpimälle alustalle ja liikutan kipeän paikan niveliä. Aina siitä hiukan on apua kun happea virheasentoiset happea saa.
      Eipä uskoisi että niin sitä kahlattiin pimeän ja kylmän läpittepääsiäisviikkoon ja kevättalven kirkkauteen. Oivat voinnit vaan kaikille.

    • melkeinlate

      Nyt yritän ihan huvikseni välillä kirjautua, mutta luulen kuitenkin joutuvani tilanteeseen missä se ropotti late luuraa.
      Olen myös ollut samaa mieltä kuten M-K kin, jotta numero täytyy olla tuossa uuden pirtin aloituksessa.
      Viileä mutta kaunis talvipäivä ollut Ehkä ihan päivemmällä käväisi plussalla. Ainahan tuon maaliskuun on voinut talvikuukaudeksi nimittää, toki joskus poikkeuksiakin ollut. Tänäänkin taas lyhyt ulkoilureitti ei mitään markettireissua, roskapussi vain molokin kitaan.
      Pientä askartelua vain kotihommissa, heräsinkin niin myöhään, onneksi nykyään jos ei uni illalla tule ajoissa, niin automaattisesti ylösnousu lykkäntyy samanverran.
      Meillä on usein maanantaisin meidän ottopoika kylässä niin tänäänkin. On mukavaa kun hän käy, oli kaksivuotias kun ensikerran tuli, ensimmäinen sana kun sanoi oli kinko, en tiedä mitä tarkoitti, mutta se on jäänyt mieleen.
      Mietin mitä tuo M-K tarkoittaa, mutta nyt sytytti Meri-Kukkahan se "tupaan" tuli.
      Eipä tässä kummempia maaliskuu jatkunee samankaltaisena, Pääsiäinen siinä enää esteenä ja se kyöpelinreissu. Sitten se kevät väkisin tulee, enennkuin kesä koittaa.
      Ehdin vielä nähdä, että olen kirjautunut.

    • SkillaaN

      Huomenta, kauniiseen päivään, vaaleita poutapilviä hiljalleen liikkuu ja pakkastakin toistakymmentä astetta.
      Kovin hitaasti tuo kevät joutuilee, mutta ootetanpas huhtikuuta, johan lumikinokset madaltuu ja kevät ryskyen alkaa.

      Mukava kuulla meri-kukka sinultakin elon merkkejä, onhan se niin, jos on iso suku ja ystäväpiiri, niitä menoja riittää.
      Kyllästyminen meinaa väliin päälle painaa minuakin, mutta sinnikkäästi jatkan, varmaan niin kauan kuin istumaan koneen ääreen pystyn.
      Olen melko tiukka periaate ihminen ja kun jotain aloitan en osaa lopettaa.
      Tuo numero otsikon perässä on mielestäni turha, kun löytyy pelkällä nimellä, toista oli ennen, kun pirttejä oli useampi palstalla samaan aikaan, mutta voinkhan minä numeron lisätä, jos se tahtonne on.

      Olenpa samaa mieltä Hurskaisen kanssa tuosta kellojen siirrosta, sekaisin meni minun rytmi myös, jotenkin tuntuu että myöhässä olen hommineni koko ajan.
      Joka aamuuinen viruttelu minun kohdalla on luultavasti hyväksi ollut, ainakin tunnen liikkumiseni helpommaksi.

      Puhutaan aina siitä, että kansa edustajansa päättäjiksi valitsee, niin tapahtuukin, mutta vain yksi ääni jokaisella ja näin ollen se yksi haluamani voi hyvinkin saamattomien joukoon joutua.
      Hyviä ajatuksia voi hyvinkin juuri minun valitemallani henkilöllä olla, mutta ääni ei kanna, jos ei saa tukea toisilta.
      Samaan hiileen harvoin puhalletaan kovin isolla joukolla ja näin päättäminen menee useinkin väärään suuntaan, minun kannalta katsoen.
      Kovin tuntuu nyt olevan asiat heikoissa kansissa hallituksella, hyvin kertovat kaiken olevan, mutta kansan keskuudessa murinaa kuuluu, olisi jo tasapaino hyvän ja heikon välillä saatava.

      Enpä rupea tämän enemmän näitä asioita pohtimaan, minun mielipiteeni ei näy muulloin kuin äänestyksen aikaan, harvoin senkään jälkeen.
      Laulamaan taas tänään ja iloa elämän kulkuun saamaan, hyvä mieli pitää tauditkin loitolla.
      Toisten joukossa pienet kivutkin unohtuu, siis iloa päiväänne.

    • Ramoona_

      Hapankaalista puheenollen, se kuuluu meillä viikottaiseen ruokavalioon, on vatsaystävällistä, sopii sellaisenaan lisäkkeeksi, keittoihin ja vaikka piirakkaan. Itse on ole opetellut hapattamaan, mutta kokeilemalla olen löytänyt suosikit. Hapanmaitotuotteilla on edullinen vaikutus myös, ja matkoille otetaan aina maitohappobakteeritabletteja. Hyvin on matkat pärjätty, tietysti tarkkana on oltava, mitä suuhunsa laittaa, hyvin kypsennetyt kuumat ruuat ovat yleensä turvallisia.

      Kyöpelinlentoon olen valmis, mikäli satun tietokoneen ulottuville siihen aikaan. Nautin lentokoneessakin katsella maata korkeuksista käsin, siinä on irrottautumisen tunnetta... kaikki maallinen näyttää niin pieneltä. Riemunkirjavaa liehuvaa pukinetta löytyy varastoista, estottomasti vain näyttävää asukokonaisuutta suunnittelemaan. Dramaattinen musta on tietysti noitien perinteinen tyyli, mutta sen voi asusteilla muokata mieleisekseen. Luudat on Late yleensä huoltanut ja trimmannut valmiiksi, ja eikös kimppakyytinä Lentävä mattokin ole ollut ! Mahtaisiko löytyä vielä se kiva noitatanssivideo, joka saatiin osviitaksi, ja onhan meillä senioritanssin mestari Meri-kukka . Keitokset ovat osa ohjelmaa, salaperäisiä yrttejä, sammakoita ja sisiliskoja, tietysti vahvaa kahvia nuotiolla . Jokainen tuo oman persoonallisen lisänsä bileisiin ja jo se matka on huikea. Lapsena yksi lempikirjoistani oli Aili Somersalmen Mestaritontun seikkailut ja siinä etenkin Noita Sammaleinen kiehtoi mielikuvitusta.

      Kylmä pakkasyö on jälleen takana, mutta aurinko on kiipeää jo melko korkealle, päivänpaiste lämmittää. Usein ensimmäiset sipulikukkien lehdet ovat tähän aikaan putkahdelleet esiin, nyt kaikki nukkuvat roudan alla. Jospa huhtikuu sitten humauttaa kerralla kevään.

      Hyvää tikkutiistaita !

    • Ahaa, se pääsiäislento , ihan olin unohtanut sen tykkänään. kiitos kun huomasitte ilmestymiseni,se aina mieltä lämmittää. En tosiaan lukemassakaan ole käynyt, paitsi tuon uuden pirtin alun jossa numerosta puhuitte.
      Kellon siirrosta, tämä meidän nuoriso (50 tuolla puolen, osa heistä ), kotiutui sunnuntaina. Heillä olikin kerralla 3:n tunnin ajan siirto, koska kanarialla aika on 2 tuntia vähemmän ja tämä kesä aika nyt. Onneksi sen verran nuorempia, etteivät sekoile niin paljon kun meikäläinen ajan kanssa.
      Onneksi olen säästynyt vatsaongelmilta, ei ikinä ole ollut mitään. Pitkälle eurooppalaista ruokahygieniaa ainakin kanarialla noudatetaan kun EU-n kuuluu.
      Vähän väärä sanavalinta Ramoonalla oli, ei mestarista tietoakaan, kunhan muuten vaan seniori tanssia harrastan, edelleenkin. Ja kivaa on ja uusia tuttavuuksia ja kavereita sieltä saa.
      Ehkä pitänee lopettaa nyt ettei nimimerkki taas karkaa. Lisää toiste. MOi kaikille.

    • Pientä yöpakkasta oli nukkumisen aikaan ollut. Päivällä aurinkokin pistoi ja lämpötila niukasti plussalle pyörähti. Ihan hyvä keli vaikkapa ulkonakin töpötellä. Siihen se sitten jäikin - kauppaan ei ollut asiaakaan.

      En tuntenut ajan vekslauksesta yöunien ja heräämisen kannalta haittaa. Tunti helposti sotkeentuu kun ei aikatauluja ole esim. töihin lähtöön. Tarpeeton kellojen rassaus nyt vähän kyllästyttää.
      Pirtin numerointiin vastaan: aivan sama! :) Se vastaus tuli mieleeni vuosikymmenien takaa kun kyselin nuoremman polven mielipidettä ja vaihtoehtoja. Hyvin usein tuli tämä vastaus.

      Kävelyretkelläni tavoitin pullojen ja tölkkien etsijän. Porukassakin käveltiin, tunsin hänet jotenkin, vaikka nimeä en tiedä. Hyvä hommahan se, että joku poimii pullot kierrätykseen. Hän puhui kokemuksesta: ei ole vielä näillä keleillä kerättävää paljonkaan. Kunhan ilmat lämpenee, homma muuttuu tuottoisammaksi. Ehkäpä hän ei ole riippuvainen keräämisen tuotosta. Enempi tapa ja jos jotain tulee niin hyvä sekin. Näin ymmärsin tämän keräilijän jutustelusta.

      Eipä tään kummenpaa. Ehkä olisikin, mutta eihän sitä kaikkea mitä "sylki suuhun tuo." Heippa"

    • hurskainen

      Heräsin kovaan ryskeeseen aamulla. Luulin sen tulleen ulkoa. Kun maha jostain syystä murahteli, uskon että uni liioitteli sen ulkoa tulevaksi.
      Jotkut yksinelävät ovat menneet jopa lääkärille kertomaan unen häiriintymisestä. Sen nyt tietää mitä siitä seuraa, jopa kovennettuja lääkekapselaita.
      Unielämä oli saanut aihepiiriinsä että olisin isossakin nälässä. Näin jättimäisiä T-luupihvejä saavissa räystäskourun alla. Vesi oli jäätynyt. Meinasin että keitän noita isossa kattilassa ja syön niitä useampana päivänä.


      Pari linnunpönttöä sain sentään aikaseksi tänään. Sattui olemaan pohjaan ja kattoon filmivaneria. Pönttöasiantuntija Urpo Koposen mielestä niistä tulee pitkäikäisimmät pöntöt.
      Pitääkin katsoa ettei saa pääsiäislentoja kun lähden viemään linnunpönttöjä puihin. Toki vain enintään alle kolmen metrin korkeudelle.

    • SkillaaN

      Huomenta, nyt vaihteeksi lumisateisesta Savosta, yksitoista astetta pakkasta.
      Usko meinaa horjua, tuleeko se kevät ja kesä koskaan.
      Tomaatin taimet kasvavat, kohta pitäisi saada ne parvekkeelle, jotta vahvistuisivat, yö pakkaset vaan ei lopu.

      Hurskainen jätä ne lentelyt vähän tuonnemmaksi ja ota mukava lento Kyöpeliin, hyvässä noita saattueessa;)
      Minä näen joka yö unia, en sitä kovinkaan harmittavana pidä, helpottaa painajaisunenkin jälkeen herätessä, että untahan se vaan oli.

      Olen kuullut, että joku on ahkeroinut pullojen ja purkkien kanssa ulkomaan matkankin, sen hyvän lisäksi luontoa puhdistanut.
      Pyrin minä myös nostamaan pullon kassiin , jos tielle sattuu ja kassi on mukana.
      En niinkään rahan toivossa, kuin luonnon puhtaana pysymisen vuoksi.
      Koirankakoista niin paljon puhetta, ( eihän nekään silmää hivele )mutta surutta kaikki roskiksi luokiteltavat voidaan maahan heittää, sitä en vahingossakaan tee.

      Kyllä sitä vanhoja ystäviksi tulleita aina kaipaa ja mukava oli saada sinut meri-kukka taas lentoa suunnittelemaan ja muutenkin viestejä laittamaan.
      Kyllä tämä kone vie paljon aikaa ja vielä enemmän veisi, jos kaikkea pyrkisi lukemaan ja etsimään.

      Minulla on nyt mielitekona sitruunat ja greipit, voi miten ne hyvältä maistuukin ja ilman sokeria niitä syön.
      Sitruunan mehuksi puristan ja greipit lusikoin suoraan hedelmästä,
      Joskus muistin happamilta maistuneen, mutta nyt oikein himo on iskenyt, kai se elimistö jotakin tämän laatuista kaipaa.
      Kaali on myös se herkkuni, näin keväällä vaan ei ihan samanlaista nautintoa anna, kuin juuri maasta nostettuna.
      Kohta on säilykkeet lopussa jääkaapissa, osin myös pakkasessa, mansikoita enää muutama rasia, samoin kurkku ja punajuuri purkkeja yhdet kumpaakin.
      Tämän kun syksyllä muistaisi ja muutaman purkin lisää varaisi.
      Kaupasta en yhtään purkkia ole näitä tuotteita, en marjojakaan ole ostanut.
      Mehuissa myös olen omavarainen, raparperi mehua vielä muutama pullollinen.
      Hyvin olen minäkin säilynyt niillä muutamilla ulkomaan reissuilla, ei ole mitään harmia mukaan tullut.
      Pitänee minunkin katsella niitä tamineita sinne noita lennolle, kuparipannuja on useampi, voin niitä ottaa mukaan, saa kaikille oman keittimen;)
      Matkalla voi jokainen oman keitoksensa tehdä viemisiksi;)

      Nyt kaupalle, taitaa tuo sää muuttua aurinkoiseksi, kiva on tallustaa kärrin kanssa ostoksille.
      Kauppalistaa en koskaan tee, aika hyvin olen onnistunut ilman sitäkin, pinnistelen muistiani jospa se pysyisi edes tämän tasoisena.
      Kirjautumista en yrittänytkään, koska jos joskus onnistuu, kai niin hidas olen kirjoittamaan, että se hyppää pois ja taas sitten autoja merkataan.
      Kivoja valmisteluja pääsiäisen varalle, munia ainakin jokaiselle ostos listassa näin uskon ja rahkaa toinen, mämmiä kolmas ja sitä tehden muita tykö tarpeita kaupasta mukaan lähtee.
      Onnistunutta päivää toivotan!

      • hurskainen

        Pirtin emäntä sanoo nauttivansa sitruunoitakin sokerilla pilaamatta. Minulle liian happamia, mutta verigreippeihin olen hassuna. Mehukkaitakin joskus saa.
        Saattaa olla että olen luonnostaan liian hapan. Siitä osoituksena mm. jalkahiki. Sain vinkin että kenkiin pitää ripotella ruokasoodaa ja sukkiin talkkia. Ne tosiaan vähentävät jalkahikiongelmaa.

        Tässäkin päivässä oli hyviä ja huonoja kohtia kuten entisen pojan mehiläispesän syönnissä. Me "tuulella" käyvät tyypit voimaannumme hiukan valosta.
        Ei kovin huono, koska kasvit tekevät siitä alvariinsa. Kurkun ja tomaatin hinnat ovat korkealla kun kallista sähköä joutuvat kasvihuoneissaan paljon käyttämään.

        Viherkurkkua joudun ilman hilloa rouskuttamaan niiden pikahiilareiden välttämiseksi. Viherkurkku pitää vatsan hyvässä kunnossa. Ja uutisille taas.


    • Ilmojen puoleen täällä oli toisinto eilisestä. Siis ihan hyvä keli, pikkupakkasen jälkeen aurinkoinen keli nosti lämpötilan plussalle. Nyt puolituntia sitten satoi lunta, mutta eipä se kahlattavaksi jäänyt.
      Torillahan sitä tuli viimesyksynä marjastettua suurin osa. Näyttää siltä, että puolukat lopahtaa liian aikaisin.Niitä on kyllä marketissa pakasteena myynnissä. Käytän puolukkaa sellaisenaankin jälkiruokana ja rehuruokien jalosteena. Niin sitä menee yllättävän paljon.

      Päiväni hupeni pienin elkein. Kaupassa tuli käytyä ja uutissatoa luettua. Ihmettelen, että mikähän li väsyttänyt, pitkäksi päivänokoseni venähti. Jos se lie sitä tallettamista kuin "pankkiin." Eipä muuta kuin hyvää iltaa teille! Siirryn nuhjaamaan pieniä rojektejani.

    • Illan kölläkettä pirttiin! Poikkesin toivottamaan hyvää pääsiäisen aikaa
      kaikille! Ei tunnu vielä kevään merkkejä vaikka ollaan menossa huhtikuun
      puolelle. Kylmät yöt, joskin päivällä sitten aurinko lämmittää.

      Kävin vanhustetalon ruokasalissa pääsiäislounaalla. Mitään ei varmasti puuttunut. Jälkiruokiakin oli kolmea eri lajia valittavana, joten jokaisen
      makuun löytyi herkkuja. Kahvit vielä päälle, mutta ei tainnut monikaan
      jaksaa enää kahvitella. En minä ainakaan, vaan tulin kotiin ja köllähdin
      vatsani viereen päiväunille!

      Huomenna on mentävä TAYSiin saamaan silmiin hoitopistokset. Äsken
      tuli Kelalta viesti että paluumatkani kelataksilla on peruutettu ja että
      saan tilata uuden taksin kotikyytiä varten TAYSistä. Soitin ja halusin
      tietää miksi kyyti oli peruutettu niin en oikein tahdo uskoa kuulemaani
      todeksi: Kyydissä oleva toinen henkilö on omalla osastollaan valmis
      10-15 minuuttia ennen minua! Onko tässä järkeä? Lähettää kotipaikka-
      kunnalta uusi taksi hakemaan minut 90 km:n päästä! Mistä se säästö
      muodostuu? - Toisaalta, pienen paikkakunnan taksit hankkivat ja
      heidän päivänsä on ehkä pelastettu tällaisilla järjestelyillä. Moni on
      huolissaan näistä kyydeistä kunhan kesällä taksiliikkeessä alkaa lännen
      meininki.

      Olkaahan varovaisia mämmin syönnin kanssa ettei ala maha "poreiloon",
      kuten Mietaan Jussi asian ilmaisi.

    • melkeinlate

      Niin se pääsiäinen lähestyy, täytyy heti alkuun kertoa siitä kyöpelin lennosta, kyllä luudat jo on valmiina pirtin katoksessa, lentomatot sisäpuolella, nyt ei muuta kuin Skillan ilmoittaa milloinka lähdetään. Parasta kuitenkin on lähteä yhtäaikaa, Takaisintulon voi suunnitella itselle sopivaan aikaan, luudat tietokoneohjauksessa ei muuta kun näpyttelee osoitteen luudanvarteen niin vie kotiovelle. Matoissa sama juttu osoite vain maton kuvioihin.
      Tiedän että meitä menijöitä on aika monta, aina niitä on ilmestynyt kun lähdönhetki koittaa.
      Joten seuratkaa Skillanin lähtölaukausta.
      Paras ottaa omat eväät, niin säästyy vatsavaivoilta.
      Ynnämuu tuon ilmanlaadun selostikin samanlaista täällä A Kivenkin maisemissakin.
      Toivottavasti lähtöhetkellä on kaunis kuutamoinen ilta, sillä näköalat ovat kauniit.

    • konjakki_

      Täällähän on lennokasta porukkaa

    • Puskasuleima

      Valmiina lähtöön! Olen jo kaivanut matkavarusteenikin esiin. Ne ovat valmiina odottamassa varustettuina tunnuksella "ei lämmin luita riko".
      Luutakin on lentokunnossa, ja uskon sen jaksavan meikäläistä vieläkin kannattaa, koska ilmeisesti painokin on viimevuotista kevyempi ainakin varttikilon verran.

      Jos ei ennen, niin ainakin Kyöpelinvuorella tavataan!

    • SkillaaN

      Huomenta, aurinko paistaa, mutta itäinen taivas on tumman sävyinen, jospa pilvet sinne päin ovat menossa.
      Luvattu melkoisen kaunista päivää pidemmäksi aikaa, vaikka minun muistin mukaan Pitkäperjantai on usein pilvinen ollut.
      Hiihtoa harrastaville on lunta riittänyt, vaikka päivällä vähän sulatteleekin.
      Ennen nuoruudessa ei paljonkaan tehty hiihtomatkoja hiihtokeskuksiin, nyt aivan jokapäiväistä tuntuu olevan.

      Tuosta lennosta sen verran, että minun on yhdeksän aikaan lähdettävä, muuten uni vie mennessään, jos teille toisille on liian aikaista, tulkaa perästä.
      Minun luutani ei mikään ralliauto ole, joten matka ei edisty nopsaan, varmaan saatte kiinni, tuo painokin matkan tekoa haittaa, ja kissat on kuitenkin vielä otettava lisäämään taakkaa.
      Hyvä että Venlastiina lähdet mukaan, hauskuutta riittää, olethan sellainen sanaseppo, että ei paremmasta väliä;)
      Konjakki_ lähde vaan mukaan, mielikuvitus vaan lentoon;)

      Luulen entiseen nojaten, että takaisin tulo voi tuoda yllätyksiä, ainakin aiemmin on laskeutumiset harhaankin mennyt, milloin mistäkin viestiä alkaa kuulua, että tänne on vähän rapistunut noidan näköinen rapulle ilmestynyt.
      Eväät on todella viisasta mukaan ottaa, kalakukon aion evääksi tehdä, ehkä viemisiksikin, en tiedä miten sellaiseen tuliaiseen Kyöpelissä suhtaudutaan, sammakko tai käärmekeitto taitaa olla heille se ainoa oikea ruoka.

      MdK-MdK kyselee onko mitään järkeä tuossa menossa, mitä kertoi, ei ole ja kun tämä järjen köyhyys niin monessa asiassa tavataan.
      Ihme että kalliiksi kaikki tulee tuolla menolla ja koko ajan säästöjä perätään.
      Mämmiä en edes ostanut, en ole ihmeemmin siihen herkkuun ihastunut.

      Puolukka on minunkin ruokapöydässä vakituinen kaveri, ja ynnämuun tapaan lisäkkeenä sitä käytän, joskus marjapuuroa keitän, kun sitä mieli alkaa tekemään.
      Muutenkin ruokailuni menee sitä rataa, että mielitekojani tyydytän, makustelen ensin ruuan nimeä ja siitä se halu antaa viitteet seuraavaan ateriaan.

      Hapan olen minäkin, oikein ihmettelen miten jaksavatkin ihmiset ääneen nauraa, harva on se tilanne, jolloin minut saa nauramaan oikeasti.
      Muistan nuorena ollessa, kun olisi pitänyt olla hiljaa ja siinä vilkaisi ystävätärtä, alkoi hysteerinen nauru ja ei loppunut millään, vaikka kuinka paheksuvia katseita sai osakseen.
      Joskus tilanne komiikka saa naurun aikaan, mutta harvoin sekään niin hersyväksi menee.
      Ei noita sitruunoita aina mieli tee, mutta kun himo iskee, niitä on syötävä, verigreipit on todella makoisia, aika hinnakkaiksi tulevat, kun niin painavia ovat, ei monta kiloon mene.
      Kurkku ei minun mielitekoihin kuulu, ainakaan näin kevättalvella, uuden sadon tullen sitäkin mieli tekee.
      Ruusukaaleja olen nyt napsinut parsakaalin lisäksi, ne on oiva ruuan jatke.

      Tänään lauluryhmä lähtee onnittelemaan 90-vuotta täyttävää laulu ystävää, monen vuoden yhteinen taival laulujen merkeissä ja tämä sama mies käsityöryhmässämme kävi uskollisesti leikkaamassa maton kuteita.
      Luulen että häntä houkutti kuunnella jutteluamme ja ne kotitekoiset kahvileivät houkutti hänet aina mukaan tulemaan, kotona ei ollut pullan paistajaa.
      Nyt palvelutalossa asustaa.
      Aurinko häipyy, mutta toivossa olen, että vielä se tänään paistaakin, näin toivon olevan joka puolen maata, kyllä se iloiseksi mielen saa happamimmankin naama loistaa, kivaa päivää.

    • konjakki_

      Tuo on akkojen hommaa. Ei ukkelit luudalla lennä - havaintojeni mukaan.

      • konjakki_! Etkö ole kuullut että miehille on kehitelty aivan oma luutamalli?
        Sen käyttöön liittyy myös joitakin tarkkoja määräyksia, kuten esim. että
        turvavyötä on käytettävä (ehkä oma solkivyö riittää), jalkasuojat on oltava, kissalla on oltava oma istui tai kori, kahvipannunkeinusuoja on ehdottomasti asennettava ja korkeintaan 1 lisämoottorin asennus sallitaan viimeaikaisten korttelilentojen estämiseksi. Joten tervetuloa luutaralliin!

        Asioistapa toisiin: Kävin tänään TÄYSissä ja kerroin taksikuskille että paluumatka on peruttu, koska KELAn mielestä on parempi ratkaisu, että minulle lähetetään toinen auto paluumatkaa varten. Taksikuski soitti
        varauskeskukseen ja järjesti asiat niin että pääsin samalla kyydillä takaisin.
        Kaiken lisäksi minä sain odottaa, että toinenkin potilas oli osastollaan valmis.

        Kotona oltiin hyvissä ajoin ja nyt voi alkaa suunnitella sitä Kyöpelin matkaa.
        On mentävä hakemaan kuparipannu tuolta varastosta ja trimmattu luuta
        odottaa rappupielessä. En uskaltanut syödä kovin paljoa, etten tipu alas
        väärässä paikassa ylikuormituksen takia.


    • Krikstiina...23

      Luuta ja vaateet on kunnossa ja varustettu omalla nimellä, joten ajattelin, ei kun menin hakemaan Isoon Prismaan evästä matkalle.. Vaan, voi surkeus! Tänne on tullut nälänhätä, sillä jo parkkipaikat oli täynnä ja ostoskärryt melkein loppu. Ei paljon auta ihmisiä, että nyt on kaupat auki aina, tai siis melkein.

      Siitä jo arvasin, että niin tärkeää ostosta minulla ei ole, että ruokakaupan puolelle menen, joten onneksi savukkeita myydään infotiskiltä ja janoisiakaan ei ollut paljon, joten viiniä sain mukaan helposti. Lammas fileeni syön ilman minttuhyytelöä, mutta mustaherukka saa sen korvata ja onhan nyt viininen kastike luvassa!D

      Onhan se kieltämättä pahe, että opin "vanhoilla päivilläni"( -50v) tupakoimaan jatkuvasti ja on siitä vaikea päästä eroon. Nyt huomasin, kun naapuri tarjosi kerran sikari savukkeita, jotka sammuu heti muutaman sauhun vedettyä ja siten niistä saa neljä-viis kertaa vetäistä savut, joten nuokin kulut ainakin puolittui.

      Aika omituinen opittu tapa on tuo tupakointi, sillä ollessani työttömänä kotona, niin tuli vain aina tavan vuoksi poltettua, mutta kun sain välillä töitä, niin heti palautui muistista ne ajat, kun ainakaan työssä ollessa en minä ja kukaan toinenkaan ei polttanut. Uskomattoman helppoa oli olla polttamatta, siis ei todellakaan tullut edes mieleeni ja hämmästelin niitä aamulla työhön menijöitä, jotka polttivat tupakkaa jo autossa.

      No, nyt tuli tunnustettua, että tupakoin ja juon viiniäkin, sillä ei se kaikki mene lammaspaistin kastikeeksi!D,

      ps. jos on useilla ongelmia nikkinsä pysyvyydestä, niin tänään on usein ollut palstalla ilmoitus, että ei yhtään keskustelua! Minulla on ongelma, kun kursori jumittuu ja pakko on sulkea kone. Toinenkin ongelma tuli, kun aloin muuttelemaan asetuksia, niin lintu kamerat ei näytä livekuvaa.

      Just, joo! Olen Kristiina23 ,
      Ongelma vaivaa siis vain tätä aloitusta!

    • hurskainen

      Olen tietämättäni potenut pientä tulehdustilaa. Nyt kauppareissulla jututin monta vuotta nuorempaa miestä, jolla on tietoa eri sairauksista ja lääkityksistä.
      Kehotti ottamaan panadol-1000 kapselin. Niin kotiin mentyäni tein. Kyllä tehokas kapseli kohensi oloani. Saan tietää ensiviikolla labran koeviljelyn tuloksista.
      Antibioottikuuri näissä jutuissa on se täsmähoito.
      Huomenna otan tehokapselin päivätorkuilta noustessa niin päivä ei kulu ihan hukkaan.

      Toivotan hornantuutin pääsiäsmatkailijoille hyviä lentofiiliksiä. Konjakin kanssa hiukan samoilla linjoilla - hameväenhommia.
      Kun on saanut elämänaikana riittävästi "pataan" niin se se näkyy tosikkomaisuutena. Tuttu radiotoimittaja, naismerkkinen, töräyttikin minulle; "voisit olla vähemmän ikävä jurottaja".
      Mut wanhan pässin on haastavaa suoristaa luonteenpiirteensä luutuneita sarvia.

      Tästäkin huolimatta viihtyisää torstai-illan jatkoa.

    • SkillaaN

      Pitkäperjantai aamua, kauniina aloittaa tämä tavallaan pilviseksi sanottu päivä tänään, kiva niin!
      Pakkanenkaan ei enää pelota, alle kymmenen astetta mittarissa ja päivällä varmaan lukuisia lämpöasteita iloksemme, ne on lumen surmaa ne.

      Nyt en oikein ymmärrä noita konjakin_ ja Hurskaisen lausumia, muka "akkojen" hommaa, minä kun olen kuvitellut, että kaikessa pyrimme tasa-arvoon!
      Ei missään ole sanottu, että mies ei voisi itkeä ja nauraa kuin nainenkin ja mielikuvitus rikastuttaa elämää jokaisella, vahvana istuu tuo ajatus, että eihän mies voi hauskuuteen osallistua ja hupsutella, mutta nyt muutetaan tyyliä.
      MdK-MdK jo selvittikin, että luudat on suunniteltu moottorilla, että jotain miehille tuttua ja mielenkiinnon herätteitä on mukana.
      Miehillähän on tunnetusti kyky keksiä parannuksia laitteisiin, kun itse joutuvat niiden kanssa touhuamaan, niinpä tässäkin parantelu hommia riittää ja se pitäisi herättää intoa mukaan tuloon.
      Ehkä kumminkin minä tässä turvallisuutta kaipailen ja siksi miehiä mukaan odotan, irrotelkaa nyt kaikki;)

      Tuosta tupakka paheesta voin vain sanoa, että yksi muiden paheiden rinnalla ja sen olen todennut minäkin, että näistä paheista on kovin vaikea päästä eroon, puhun itseni kohdalla syömisestä, tiedän miten oikein olisi tehdä, mutta heikko luonteeni ei vaan usko.
      Paheita on ja selittelyt ei paljon auta, jos ei itse lakia itselleen lue, se on vaan helposti sanottuna, mutta tekoja on vaikea toteuttaa.
      Seurauksista kuitenkin itse eniten kärsitään, näin kävi Sillanpäänkin kohdalla, mutta eiköhän se ole oma valinta, miksi tuomareina oltaisiin.
      Onnellisia he joilla ei mitään taakkoja ole.

      Olipa fiksu kuljettaja, kun asian noin hoiti kohdallasi MdK-MdK, järjen käyttö ei ole kiellettyä;)

      Nyt tätä pitkää perjantaita viettämään ja mikäs tässä ollessa, aurinko paistaa niin hyville kuin pahoillekin, olkaamme hyväksyviä kaikkien ajatusten kanssa, huomattavasti aurinkoisemmaksi mieli tulee ja elämä hymyilee;)

    • konjakki_

      Katselin äsken eräästä lehdestä kuvaa, jossa julkisen median naistoimittaja haastatteli erästä luutamummoa. Mummo kertoi havainneensa jo 500 vuotta sitten, että Kyöpelivuoren taiteellinen johtaja on varsinainen piru.
      Ottakaapa matkaa suunnittelevat tämäkin huomioon.
      Iloista matkaa kuitenkin. Voin olla itsekin mukana - mutta rohkaisuryypyn se vaatii.

      • konjakki

        Pirtin nurkkakaapissa on aina senverran, että rohkeutta sieltä saa ottaa. Turhaa minäkin kiiruhdin eilen hakemaan punkkua lampaalleni, sillä, ylläripyllär! Alkot on huommennakin auki.!!


    • minäköropotti

      Eilen oli jotain häikkää koneella, eipä päässyt mihinkään.
      Mutta nyt eletään pitkääperjantaita, oikein ihanassa säässä.
      Vieraaksi on minullakin jäänyt tuo tupakka. lapsuuskodissani ei poltettu, ei liioin omassa kodissani kukaan ole polttanut. joskus on laskeskeltu minkä siinä säästää johonkin muuhun-paljon ! Mutta kuten Skillan sanoi,on jokaisen oma valinta miten rahojaan tahtoo käyttää. Elämä on valintoja täynnä.
      Olen puistellut ja tuuletellut huomisia luutalento vaatteita. Musta leveä hame käynee siihen hyvin. Kirkkaan punainen pitkähihainen paksu pusero. ettei kylmä yllätä.
      Ostin ulkomailta joskus sellaiset ihanan pehmeät tumman punaiset sisätossut- ajattelin laittaa ne mustien villasukkien kanssa jalkaan matkalle. Ainoa huoli on että jos ne kovassa vauhdissa irtoaa ja läpsähtää jonkun perässä tulevan kasvoille. menee suunat sekaisin ja hän lentää ties minne, vaikka suoraan norjan tunturille. Tai edeskunta talon katolle vaikka. Sitten joudun ongelmiin.....pelastuspartioon ainakin.
      Arvelin että voisin kuitenkin esittää teille siellä yhden senioritanssin. Saarenmaan valssin. Siinä on ihan omat kuviot mutta sävel on saarenmaan valssin.
      Siksi ottaisin meidän juhlaesiintymis asun, se on fereesi. punakankainen hame ja valkoinen pitsihihoin oleva pusero ja valkoinen esiliina. laitan sen matkalaukkuun ettei rypisty ja nokeennu matkalla. Ja tietenkään sitä ei voi yksin esittää(ainoastaan aluksi) vaan kaikki joukolla mukaan. Niine tamineineen mitä sattuu olemaan. Eväät on vielä hakusessa mutta aikaakin on vielä haalia vaikka mitä. Ainakin lusikkaleipiä kahmaisen välipalaksi tai kahvin kanssa.
      Käärmeet ja liskot n vielä pyydystämättä.......
      Pitää turvautua Laten luutiin. Hänellä tuntui olevan niitä pirtin varastossa kaukosäätimellä ja nappiohjauksella, varmaan navigaattorikin lyötynee, diginäytöt sun muut. Niillä on helppo mennä. Suosikeista vaan oikea osoite ja eikun lentoon.
      On sitä nykyään kaikki tehty helpoksi.
      Nyt suunittelemaan ruoka ohjelmaa mukaan, ja laukut pakkaukseen.... Huomiseen !
      Jälleen lie liian pitkä kun kirjautuminen katosi, vaikka se siinä äsken vielä oli
      ter. meri-kukka

    • ynnämuuek

      Yöpakkasista huolimatta on mainiot aurinkoiset ilmat jatkuneet. Jaloittelun sain hyöykäytöksi väännettyä kun kävin haalimassa kolmen paketin kahvitarjouksen.
      Paheista puheenollen, onhan niitä minulla. Tupakkaa olen väliin vetänyt, väliin tehnyt tupakakkoja.
      Helppo on lopettaa, helpompi taas aloittaa. Voi olla molempaa sorttia puolet aikuisiästäni. Nyt en ole kymmeneen vuoteen poltellut. Viinan kanssa lotraaminenkin on jäänyt - ei huvita.

      Hurskainen kirjoitti:"Kun on saanut elämänaikana riittävästi "pataan" niin se se näkyy tosikkomaisuutena." Minusta siinä on vinhaa perää. Kyllä sitäkin lajia olen "pataan" saanut. Joskus omasta mielestäni aiheettomasti tekaistuin perustein. Joskus on aihettakin tullut annettua, varsinkin nuorempana. Kyllähän se kasvattaa myös jurompaan suuntaan, mutta siinä se sietokykykin lisääntyy ja myös harkinta. Ei kaikkea kannata täydestä ottaa. ei kaikkien puheita.

      M-K on oikein huolella valmistautunut lento - retkelle. Minä viimeyönä näin unta, että olin luudan varrella luultavasti matkalla Kyöpeliin. Oli siellä pirun kylmää, tietysti on korkealla. Siihen hytinään heräsin ja ihmettelin missä olen. Kyllä se paikka oli sänkyni, peittoni oli soljunut lattialle.
      Ilmankos se paleli. Se minun lentoni taisi olla siinä. Eikä ole kunnon perinnettäkään viekoittelmassa. Siitä huolimatta: lähtijöille hyvää, antoisaa matkaa! No niin...kirjaus häipyi.

    • Korjaus, heh. Alkupuolella ei "tupakakkoja" vaan tupakkalakkoja. Nyt tullee rekkauskin.

      • Terveiset syömingeiltä, poikani perheineen kutsui syömään uuteen ravinteliin iltapäivällä, jonka perustajan hän tunsi. Olivat kyllä laittaneet siellä Otaniemessä sellaisen tarjoilun, etten ole ennen saanutkaan sellaista pihviä!

        Taisi olla 300 gr,, enhän minä kokonaan jaksanut sitä, miniälle leikkasin osan.
        Tässä kylläisenä olen köllötellyt nojatuolissa, taisin nukahtaa ihan. Ilman paineita on sujunut synkkä pitkäperjantai seurustelun merkeissä.
        Huomiseen!


    • iisakkiihmeellinen

      Peäsisköhän mukkaan? Minä oon ihan ooto ja vieras teällä, mutta jos teällä on Savon kielen ossovia,niin sitten voesin sopia teejän matkaan sinne KYÖPELIN VUORELLE.
      Minulla on oma ropotti ROLLAATTORI jolla lähtisin mukkaan. Se on aevan uus keksintö, (en oo vielä hakenna sille patettijakaa) seon vielä semmone kokkeelu versijo. Mutta se on senverran kummallinen,,,kun se käättää poltto aenaan Pierua. Niin minun pitäs tieteä .Otatteko työ minut sinne matkaan,, vae ee? Kun minun oes valamistettava poltto aenista syömällä Mämmiä ja Ruisleepeä. (seuralaisija varoitan mahollisesta haesusta)

    • hurskainen

      Pirtissä on oltu aamusta alkaen hereillä, näen ma. Hienot pääsiäisajan kirkkaat päivät jatkuvat useimpien ihmisten iloksi. Paljon on väkeä pääsiäismatkoille ajellut, paljon kotiinkin jäänyt kylmyyden takia.
      Palstaltakin paistaa iloisuus. Hyvä ulkoilusää kunhan taminetta riittävästi pynttää päällensä. Itsellä piilevä, salakavala oireilu rokotti talvea.

      Nyt vasta mainoslehden vinkistä aloin epäilemään ettei kaikki ole hyvin. Vahvoja Panadoleja olisi ollut koti lääkekapissa. Ne helpottavat oloa niin ettei ihan monoihinsa kaadu.

      Uutisissa kertovat että hallitus on nipistämässä 700 €uroa ansaitsevilta vielä 32 ekua pois, elleivät ole täyttäneet aktiivisuusmääritelmää. Miks aina noin? Ei hyvä.
      Mutta me vanhat varikset, istutaan me hiukan ylemmällä oksalla heihin, vähimmäispäivärahalla sitkisteleville. Jatkoja edelleenkin.

    • melkeinlate

      Taitaa kohta olla matkalaiset valmiina kyöpeliin, eihän se mitään maksa vähän huumoria pitää lähtijöillä olla. Eikä sekään haittaa vaikka minkälainen moottori jokaisella lentäjällä on. Eväätkin voi jokainen valita maun mukaan. Senhän me tiedämme, että ohjelmaa siellä voi kuka vaan esittää. Ja tosiaan rohkasuryypyt löytyy kyllä pirtin nurkkakaapista, jokaiselle maun mukaan.
      Olen minäkin tupakkaa polttanut, ensimmäiset haikoset vetelin 18 vuotiaana, jouluaattona hammasta särki eikä sitä hammaslääkäriin aattona päässyt, joku sanoi osta tupakkaa ja vedä kunnon haikosset. Sitä en muista auttoiko hammassärkyyn, mutta pikkuhiljaa tupakointi alkoi.
      tulihan sitä poltettua vuoteen 1974 syksyyn sitten tein päätöksen nyt lopean. Aikaisemminkin yritin lopettaa, lakot kesti muutamia päiviä tai viikkoja, ei se niin helppoa ollut, mutta viimeinen yritys onnistui, enkä tähänpäivään ole haikuja vedellyt.
      Viinanjuonti sekin melkein loppunut, on minulla puolikkaan pullosta vielä jäljellä Virunvalkeeta, jonka ostin kun siellä Virossa viimeksi kävin kaksi ja puolivuotta sitten.
      Jotain Amaryllistä saimme 60 vuotis päiviksi tarkoitan sitä yhteistä elämäämme, sen me olemme yhdessä juoneet.
      Eikös se niin ole, että huomen illalla lähtö tapahtuu. korjatkkaa jos olen väärässä.
      Kaikki luudat ja matot ovat valmiina. Minulla lisäksi iso kuparipannu johon kaikki eväänikin mahtuu.

    • SkillaaN

      Lankalauantaita ystävät, Kyöpeliin lähtijät;)
      Mukava, että mukaan lähtee iso joukko, olisipa joku kuvaamassa sitä näkyä.
      Yhdeksän kieppeillä lähdetään, jos moottorit on samaa mieltä.

      Ensiksi toivotan "iisakkiihmeellisen ja konjakki- nikit "tietenkin tervetulleeksi mukaan, rohkaisu ryypyin ja hajusteiden varustettuna.
      Kyllähän savolaiset aina mukaan kelpaa, vaikka joskus hieman ivan puolelle menee tämä savolaisuus, mutta eipä väliä.
      Kunpa tuo rollaattorisi nyt kokeilun kestäisi, ettei ikävä alas tulo yllätä.

      Kyllä on hyvät ilmat kautta maan pääsiäiseksi saatu, kelpaa sitä kyläpaikasta toiseen matkata.
      Tuo Hurskaisen huonovointisuus ei kyllä hyvältä kuulosta, jatkuva pillereiden syönti ei varmaan hyvää tee.
      Minä yritän hyvin vähäisesti särkypillereitä nauttia, onnekseni ei ole paljon
      vaivojakaan, tai en tunnista niitä pillerin arvoiseksi.
      Tuo pienillä eläkkeillä eläville on kohtuutonta taakkaa lisätä.
      Minua ärsyttää S-marketin mainos, jossa sanotaan, että jokaisen pitää saada nauttia pääsiäisestä hyvä ruuan kanssa, niinpä, samaa mieltä, että pitäisi, mutta jos ei ole rahkeita moiseen.
      Miksi ei nämä päättäjät osaa samaistua siihen, että pitää kyllä, mutta kun ei ole millä asian voisi toteuttaa, "pitää" ilman rahaa ostaminen ei onnistu.

      Tupakkaa olen sen verran kokeilut, henkeen vetäisin ja siihen loppui se riemu.
      Melkoisen totinen olen minä myös, harvoin riehakoidun, mutta mielikuvin osaan nytkin Kyöpeliin valmistautua, asusteet on valmiina ja luutakin kunnossa, kun vielä noille kissoille korin saan luudan varteen asetettua kahvipannun kanssa, valmista on lentoon lähtö.
      Sinne vaan joukon jatkoksi ynnämuu ja toisetkin miehet.

      Kai sini-sirkkukin jo kyläilystään on levännyt ja lentoon lähtee.
      Meri-kukka hurmaa tanssillaan tuon teiteellisenjohtajan, mistä konjakki- varoitteli, jäät paljosta vaille jos tämän esityksen laistat;)
      Kristiina 23, varmaan tarjoaa lammaspaistia matkalaisille ja kyllä eväät on hyvät toisillakin.
      Late on huoltanut luudat ja matonkin, jos joku ei yksi uskalla luudalla lentää, onpa jännä matka edessä, kunpa kaikki mukaan jaksaisitte.
      Ainahan kotiin on selvitty, kaiketi tänäkin vuonna.
      Venlastiina sitten kirjoittaa matkaselostuksen. onkohan Ramoona maisemissa, mukaan lupasi jos paikalla on ja Mdk-Mdk myös matkaan aikoi.
      Kaikki valmiina hoo hetkeen.

      Nyt vielä tätä kotoista oloa ja voimien keräämistä pitkän matkan varalle, pieni jännitys lisää meno haluja.
      Olkaapa kaikki valmiina sitten illan korvalla;)

    • Niin paljon tutkin noitaperinnettä nyt aamupäivällä, etten kyllä sillä taikaluudalla lennä 😊))
      Turvallisen Late Vaan'in matolle menen mahalleni, ettei ilmanvastus sinkoa minua katajistoon.

      Minulla kun on tuo kasvunvoima magiana ihan veressäni, rakastan pieniä taimia niiden noustessa mullasta, ja seuraan niiden kasvua mielihyvällä!

      Yli tuhat vuotta vanhasta kirjasta luin otteita loitsusta, josta hyväksyn tuon kasvunvoiman, minä mitään muita Wiccan noitavoimia tarvitse 😊

      Illalla nähdään !

    • Lentovaroitus! Ainakin täällä meillä päin on moni tainnut tehdä sellaisen joukkolähdön, ja liian aikaisin sitä paitsi, että on Päijänteen yllä tullut ruuhkaa ja kolareita.
      Aamulla, kun olin lenkillä Päijänteen rannoilla, niin näin että jäällä oli runsaasti pelastusmiehistöä. Arvelin että moni lentäjä oli pudonnut, koska avantoja oli siellä täällä ja pelastusmiehet yrittivät saada otetta siitä mitä jään alla oli. Mielestäni nyppivät liian hitaasti. Mahtaako enää pelastustoimetkaan auttaa?

      No viime pyhän seutuna ajelivat moottoripyörällä pitkin pöheikköjä. Silloin oli miehet asialla.

    • Kat..leija

      Muistankohan oikein että olisin joskus mukana ollut kaksiriviseni kanssa Kyöpelinvuoren noitatantsujen pelimannina esiintynyt. Jos lähtö on iltayhdeksältä niin ehdin mukaan, mutta jos jo aamulla ootte lentoon lähteneet tämä noita-akka jäikuin nalle kalliolle.
      Olin minäkin lähdössä rollaattorini kanssa mukaan kuten tuo iisakki-ihmeellinenkin, mutta jostakin pitäisi kaasunaamari saada kun iisakilla on niin vahvat pakokaasut omassa moottorissaan, meinaan jos hänen peräänsä pitäisi jatkoksi asettautua.
      Käyköön miten käy, mutta nyt oottelen pojan tytärtä sulhoineen käymään. On pääsiäislomalla Berliinistä, jossa käy töissä.

      • samataas

        eka rivin 'mukana ollut' sanat unohtu siihen kun lauseen loppua muutin


    • melkeinlate

      Klo 21 lento lähtee liikkeelle, Kaikille riittää lentovehkeitä, kyllähän Skillan iltayhdeksästä puhui lähtöajaksi. Ei muuta kuin mukavaa matkaa,kaikille.

    • hurskainen

      Hyvät tohinat palstalaisilla. Parasta nyt nämä kirkkaat poutapäivät. Mielikin mukavampa ja koko Suomi-sakilla. Otin itesaikkupäivän kun kunto on hiukan alamaissa.
      Soitin kondiksestani vanhemmalle veljelleni. Itepähän sanani valitsin. Näin hän latasi:

      "Sinä se jaksat pukeutua keväänkorvallakin pyöritellä itsesi tervassa ja höyhenissä pikkuvaivojesi takia". Käänsin nopsaan ilmoihin.
      Sen isoveikka muisti hyvin kun muistutin siitä vanhasta jutusta. Oltiin isän mielikankaan alalaidassa kevättalven hankiaisilla.
      Äkkiä kuuluin hurja ja kova käkätys Jussinjäkkiniityltä päin. Kirmasin puuhun. Olin ehkä 10 vuotias. Kolme vuotta vanhempi veli pärähti nauramaan. Tuohan on mettäkanan marmatusta, se ohjeisti.
      Oli myötätuuli ja linnun marmatus oli juukelin voimallista.

      Ostin ropeen 10-mämmiäkin kun muistelen sitä hyvin imelletyksi. Iloa pinthan, sanoi Jounikin.

    • Anna ne kaikki sanoin City Marketin myyjälle , ja sain ison donitsipussin mukaani. Kamalaa kun on pimeää jo, tässäkö se matto on johon rojahdan?
      Jonkun talvisaapas löytyi josta pidän kiinni, ja kahvipannun kahvasta. Vilttiin kääriydyn etten palele, ja taskumatissa on konjakkia!

      Otankin hyvän tujauksen nyt, jos en saa siinä vauhdissa osumaan suuhuni, ja lentää ohi, paempiin suihin.

      Ai juu, pitää mumista : Kasvivoimaa, maavoimaa, mutta sitä noitavoimia en uskalla manata! Nyt pidän vaan kiinni maton reunasta ja jonkun saappaasta. Donitsit on mahan alla turvassa.
      Jaa, joku änkesi viereenkin, en minä näe mitään,...suhinaa alkoi kuulumaan nyt!

    • SkillaaN

      Saunapuhtaana tömäsin pirtille ja olen vuorattu paksulla villahameella, monta villatakkia ja sitten vielä paksu ja iso bontso kaiken komeuden päälle, huopa saappaat, kaksi huivia päässä oikeaoppisesti solmittu leuan alle.
      Kissatkin katsoivat kummeksuen, mutta kai äänestä tunnistivat ja niille varattuun kannelliseen koriin mieltyivät, kannen voi tarvittaessa sulkea jos viima kovenee.
      Kahvipannu ja kahvit, kukko ja munia evääksi, eiköhän silläKyöpeliin asti pärjää.
      Jos perillä eväät ei miellytä, kai jollakin on mahan täytettä antaa kotimatkalle.

      Etuajassa vähän olen, mutta alkaa kuulua ääniä, taitaa Late emäntineen tulla, Katleija ja iisakkiihmeellinen
      siellä tuntuvat sopivan, että Katleija edellä lentää, jää tuoksut jäljellä tuleville.
      MdK-MdK ja Ramoona , uskon että ovat konjaki-nikin
      rohkaistuneena mukaansa saaneet.
      Sini-sirkku tuolta liihottaa ja Laten matolle pyrkii, no sopu sijaa antaa. vielä kun meri-kukka ja Kristiina olisivat saaneet ynnämuun matkaan, uskon Hurskaisenkin luutaan tarttuvan.

      Hyräytän luudan moottorin lämpiämään ja ja kohta pitkä jono taivaalle nousee, hiphei ja hurraa, nyt mentiin!!!!!!

    • melkeinlate

      Kaikki pääsi onnellisesti matkaan, Ynnämuukin tarrasi matonkulmasta, voi sakeli taisi sittenkin ote pettää. Heippa kaikille.

    • Ramoona_

      Myöhästyin kimppakyydistä, kun pähkäilin vaatetustani lennolle. Päädyin mustaan lämpimään hameeseen, mutta röijyssä sateenkaaren kaikki värit ilakoivat. Kenen tossu tuossa lentää, onneksi itse valitsin napakat varrelliset nauhakengät, terävät kärjet aerodynaamisesti halkovat ilmaa. Luutani on perinteistä hitaahkoa mallia, kännykästä seuraan reittiä, kukas tuossa ohitti turbopelillään, vilkutteli voitonriemuisesti...Kaunista on täällä öisellä taivaalla, nautin näkymistä ja kertailen mielessäni Saarenmaan valssin askelia. Laituritansseissa sen viimeksi pääsin kokemaan, voi kunpa Katleija toisi sen haitarinsa taas ja Meri-kukka aloittaisi tanssin! Pyöritä lennätä pellavapäätä, kun silmissä leikkivät säkenet lyö...

      Mutta energiaakin pitää tankata. Minulla on eväänä päivällä leipomiani lusikkaleipiä, joiden ruskistetun voin aromia ei voi vastustaa. Voisin vaihtaa muutaman Skillanin kalakukkoviipaleeseen. oli se muikkua tai ahventa. Essun taskussa on myös taskumatillinen yrttiviinaa, Jägermeisteria kylmettymisen varalle. Mutta nyt on oikein lämmin olo, näyttää nuotiokin roihuavan.

    • kissi..mirri

      https://www.youtube.com/results?search_query=noitatanssit

      Herra jwstas mikä vilinä, tuolla pyörii SkillaN Laten kanssa, Ramoona ja Kristiina kiskovat jotakin tyyppiä molemmat! Ja musiikki pakottaa pyörimään ympyrää jatkuvasti.

      Kuka kumma tyyppi tuolla pyörii yksinään ympäri ympäri, ja pitää miesten saapasta rintaansa vastaan ja hokee,...

      "Voimaa voimaa, mitä tahansa roimaa voimaa", että täältä irtoaa hengissä! Voimaa voimaa oi voi voimaa,..

      • Hyvin onnistui minunkin lento, koska varustelin eväitä jo neljältä ip, siis suljin koneeni. Ei tämän koneen kanssa jaksa tapella, kun usein ilmoittaa, että ei ole kirjoituksia. Lammasfilettä jäi tähteeksi ja punkkuakin, joten päivän menua suunnitelemaan. Kaunista päivää on luvassa.


    • Huomenta Kahvipirttiin!
      Hengissä selvisin sentään, mutta ikinä en enää noitaloitsuja manaa!
      Sellaisen voiman sain käsiini, ettei päästänyt irti miehen talvijalkineesta lentomatolla! Mies parka, kuka lie, potkaisiko vallan tyhjää matkalla, vai lipuiko reunan yli jo lähdössä?

      Tässä kuitenkin saapas, anteeksi pyynnön kera. Käteni ei irroneet saappaastasi ei sitten millään !!! Hyvä, että karkuun pääsit, kun en tiedä mitä nuo noitavoimat olisi keksineet ?.
      Minua ne tanssitti niin ympyrää, että vieläkin on pihalumella kuin Jotulintarhoja, mihin Late huomaavaisesti ohjasi matollaan.

      Kiitos vielä kyydistä,.... ikimuistettavan hurja lento oli, mutta aamulla sängyssä herätessä olin sekaisin kuin seinäkello, tai tällä saappaalla päähän lyöty!
      Kiitos lainasta!

    • konjakki_

      Kävin pirtissä, mutta ylivoimaisen esteen vuoksi jonkin verran myöhästyneenä. Katselin taivaanrantoja ja havaitsin, että vaikutti siltä kuin kaikki olisivat lähteneet eri suuntiin. Savonmies taisi olla mukana. Haesusta päättelin. Noh, tämänhetkisten tietojen mukaan kaikki ovat osanneet perille.
      Ajattelin samalla voisiko lentoa jotenkin muuttaa. Onhan se kylmää kyytiä nykyisellään. Tiedä mitä tulehduksia tulee jälkiseurauksena. Ajattelinkin ehdottaa, että varustetaan pirtti sellaiseksi, että sen voi tarvittaessa muuttaa lentokelpoiseksi. Siellä voi sitten lennon aikana vaihtaa rooliasut ja trimmata luudat niin, että Kyöpelissä sitten kaikki pelaa.
      Katselin nimittäin, että pirtin alapohja on rakennettu rossilattia-periaatteella. Kiinnitetään vain ilmapatja pirtin ympäri, sen alarakenteisiin. Pumpataan ilma patjaan ja pirtti irtoaa sokkelistaan. Sitten vain riittävä määrä suihkumoottoreita, joilla pirtti nostetaan ilmaan ja joilla sitä työnnetään ja ohjataan haluttuun suuntaan.
      Hyvää pääsiäistä!

    • SkillaaN

      Huomenta, selvisin omaan sänkyyn, huh kaikenlaista sitä koettiin,,, kauheaako,,,,aprillia aprillia, oikein lennokas juttu oli.
      Oli kyllä hieman pelottavaakin, tanssi nuotion ympärillä ja se kävi joltakin osin uhkaavan tuntuiseksi, pelotti kun naamion takana joku mies henkilö käsiksi kävi, lie ollut se taiteellinen johtaja josta konjakki_ varotti.
      Omaan porukkaan pääsin ja sieltä kurkistelin miten meri-kukan tanssin kävi, joutuiko noita piiriin ja sinne jäi vaki asukkaaksi.

      Olisiko niin hullusti käynyt että ynnämuun saapas vain sini-sirkun käteen jäi ja mies jäi taas kyydistä, Laten matoltakin kai joku putosi.
      Pääosin kai kaikki turvallisesti kotiin on päässyt., toivotaan meri-kukan tansin pois noitapiiristä johtaneen ja nyt kotona on.
      Näin siellä Kyöpelissä Ramoonan tansivan haitarin soiton tahtiin ja kukas muu kuin Katleija siellä soitteli.
      Taisi soitollaan osan noidistakin Saarenmaan valsiin saaneen, siellä pyöri kissoista lähtien koko porukka.

      Harmi ettei konjakki_ mukaan ehtinyt, mutta erittäin hienoa ideaa sitten päässäsi aloit pyörittää.
      Onhan meillä näitä rakennusmiehiä moneen lähtöön, siitä vaan viisaat päät yhteen ja jospa sitten ensi keväänä koko talon voimin lennetään.
      Voihan niitä luutia ripustella ohjaamaan lentoa ja sitä noita tunnelmaa luomaan.
      Kissi,,mirrin noita tanssi tehosi, taisi saappaan kanssa tanssija olla sini-sirkku, kuvitteli ynnämuun kanssa pyörähtelevän, voimaa, roimaa rukoillen, syytä onkin, jos sillä lailla miehen tipautti.

      Onnistunut taas, kuinka monen kerran olikaan tämä Kyöpelin matka, ja uutta reissua odottamaan, kiitos kaikille seurasta.
      Nyt aprillaamaan ja kuravettä päälle toivottelemaan, voisi kuvitella, että sellaiset opit Kyöpelistä saatiin.
      Pikkuhiljaa arkeen taas laskeudutaan ja nyt pyhinä lepoa saaneina se hyvin onnistuu.

    • No niin, lennot on lennetty ja hengissä selvitty, mutta nyt pitää heti tässä
      huhtikuun ensimmäisenä päivänä vihjaista erään ajankohtaisen tuotteen
      kauneuteen vaikuttavasta ominaisuudesta, joten älkää syökö tänään kaikkea mämmiä vaan säästäkää hieman ja kokeilkaa sitä kasvonaamiona!

      https://www.facebook.com/SRSisuradio/videos/1645866672164212/

    • mustahameinen
    • Hyvää huomenta!

      "melkeinlate" oli ollut näkevinään , että olisin tarraillut lentomaton reunaan ja sitten pudonnut. Voin ilmoittaa, että se havainto on väärä. Sattuuhan sitä, kun siihen aikaan oli jo pimiätäkin. Olen tarkistanut, että kaikki käyttökenkänikin on tallessa. Joten entsintöjäkään sen puoleen ei tarvitse järjestää. Yritinhän eilen vilkaista Kyöpeliin lähtöhössäkkää. Ei onnistunut, läppärini ilmoitti, että ei "Ei keskusteluja." Se kai johtui Kahvipirtin liikenteestä, joka rasitti verkostoa ylenmääräisesti:))
      Niinpä hylkäsin suuremmat hakuni. Enhän ollut muutoinkaan lennolle varautunut.

      Eilen oli saunapäiväni. Sen jälkeen katselin dekkarin ja pätkähdin pehkuihini. Hyvää toipumista teille lentorasituksen jäljiltä, onhan sopivasti tupla pyhätkin.Heippa!

    • No niin enkös arvannut oikein, Ynnämuu ei muista ,mitään ! Ei kyllä ihmekkään, oli se semmoinen tömäys. Olosuhteiden pakosta jouduin vähän myöhässä lähtemään. oli tuota "matkatavaraa" 5 litran keittoastia Täynnä, luudalla edessä, ja matkalaukku takana.. ne vaatteet nääs... kaikenlaista huopaa sun muuta takana varalta. Edessä lensi porukkaa, laten mattoa , rollaattoria ja mitä kaikkea lieneekään ollut. Maton kulmassa ihan kuin joku olisi roikkunut yhdellä kädellä.. .. ja kaikeksi onneksi olin takana kun yks; kaks ote irtosi jo juku tämähti vauhdilla luutani takaosaan. Hyvä kun ei keppi katkennut tomäyksestä. En vaudissa ja viimassa edes nähnyt kuku oli kyseessa..
      Onnellisesti perille päästiin jossa ilo oli jo ylimmillään. Hanurit soi ja tanssi näkyi sujuvan . Jotain epäilyttävää olivat ehtineet jo nauttiakin
      Sinne vaan sekaan nuotion ympärille.. käärmekeiton jakelu näkyi olevan käynnissä ,, mutta tärkein oli tuo tanssi, siellä kaikki tutut pyörivät nuotion ympärillä , jaa nyt oli vuorossa se saarenmaan valssi, senhän kaikki osaavat ennestään.
      Kotona vasta huomasin etten ollut muistanut edes tanssiasua esille ottaa. Sen sijaan aamulla kun kuljin peilin ohi huomasin että tuo musta hame ole revennyt helmasta, vaatteet ja naama ihan nokinen. Ja mitä lie makkaran kuoria hiuksissa roikkunut, vai mitä lie olleet.....

      Jotain muistin virkistys ainetta siellä tarjoiltiin ahkerasti,,, kun en enmpää muista Ainoastaan että kivaa oli,
      ja kiitos mielenkiintoisesta seurasta !

    • Anteeksi lukuisat kirjoitus virheet, sitä se kyöpelissä liehuminen teettää...

    • melkeinlate

      No niin minäkin heräsin, onneksi puskasuleima oli vieressä joten kotiin olimme mekin molemmat päässeet.
      Monemmoisia seikkailuja näyttää sattuneen, mutta pääasia että ainakin suurinosa on löytänyt itsensä sängystä. Luulen kaikkien kyllä saapuneen, mutta ei vielä jaksa poiketa ilmoittautuamassa.
      Sini-sirkku ilmoitti, että ynnämuun saapas oli jäänyt hänen käteensä, ihmettelen kuitenkin kun ynnämuu ilmoitti pitkävartisten olevan kotona.
      Olihan joku taltioinut noitien tanssin, kyllä siinä muutamia tuttujakin näkyi.
      Kattleija soitteli haitaria meri-kukka tanssi saarenmaan valssin tahdissa, haheenhelma vähän repeytynyt, olisinko astunut helmalle kun siinä vieressä pyörin.
      Eipä tässä muuta kuin hieno reiissu ja tulihan tehtyä.

      • Olipa Skillan aika "pölyssä" ja käärmesopan puuduttamana, kun et muistanut syöneesi lammasfilettä grillissä paistettuna. Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin, kun kaikki toiset tunnistit, jopa poissa olevat huomasit. Tosin tämän koneen kenkkuilun takia en jaksanut veivata, koska viestejä tulisi esiin, joten suljin koneeni.

        Nyt onkin ongelma tuon lampaan kanssa, koska ensin lupasin viedä sen tyttären perheeseen, koska sieltä löytyy kyllä kokkimestareita ja sitten tuli mieleeni, että he laittavat niin omituisia mausteita joka ruokaan, joita en voi sietää. Toisaalta tuli mieleeni ne sisäfile palat, jotka kerran sain ja nekin osasin sössiä perusteellisesti.

        Tai, no, kyllähän minä syön kaiken, mutta on hyvän- ja huononmakuista, vaikka leipäkin. Pakko heille mennessä aamulla on syödä inhokki leipää, tai olla ilman. En pidä kuminalla ja maltaan makuisesta leivästä, koska olen Itä-Suomen kasvatti. Liharuokiin he myös laittaa jotain maustetta, joka maistuu minusta oudolta, mutta heille se kuuluu ehdottomasti siihen makuelämykseen.!?

        Kiitos kaikille mukana olijoille matkalle tuonne Kyöpelin vuoreen, sillä on meillä vielä mielikuvitus tallella ja tunnistin itseni myös sieltä tanssiesityksestä!D


    • ihmeellineniisakki

      Kiitoksia matka seorasta. Olhan se reessu, siellä syötiin ja juotiin,minä en kyllä juonna muuta ku sitä kärmeen häntä lientä tapanan ku on että sillon ku ollaan kuskarina,nii sillo ee maestu mikkääväkevä. Minu pit' ajoo poruka viimesenä,ku kaekki pelekäs tuota minu konnee pakokaasuva. Ee se minusta millekkään pahalle haese,mutta toeste nenävärkki ee tuntunna tykkeävän. Palluu matkalla meenas loppuva polttoaene,ku on niin pien polttoaene tankki ja perillä en käättännä mittää hapanta. Koton kuitennii ollaan,ja poeka voe hyvi ja parta kasvaa.

    • hurskainen

      Kun eilen illalla koneen avasin niin melko sekaista meno oli. Väliin näytettiin ettei yhtään viestiä ollutsaapunut. Nyt rauha on palannut S-24 palstoille.
      Ehkä siideriää liikaa ryystäneet ovat häiriköineet liikaa. Huimaan menoon palstalaiset ovat yltäneet muutenkin. Keväisempi ilma oli olla ulkonakin.

      En ole ehtinyt katsoa Forecan sadekarttaa, missä säärintama on virosta päin tulossa. https://www.foreca.fi/Finland/Tampere/map/radext2 (vilkaisin kuitenkin)
      Merellä tulla jytyää vielä, reippaasti lunta pyryttävänä. Sitä Skillaninkin mainitsemaa wanhan surmaa, ehkä vaan vanhan lumen, toivottavasti.
      Pälvistä einettä etsineille linnuille uusi lumikerros näyttää ehtalta takatalvelta kun muuttolintujakin on jo tullut. En jaksanut pysyä valveilla. Niinpä heräsin ennen puolta yötä.

    • SkillaaN

      Pilvisenä aloitellaan tätä toista pääsiäispäivää, lunta luvattu kovasti paljonkin.
      Kaksi astetta kylmän puolella, kyllä se saattaa vesisateeksi jossain muuttua, lammikot levisi eilenkin, kun viemärit jäässä ja sulama vedet tielle jäivät.
      Saipa siinä autot pohjan pesun tehokkaasti ja ihan ilmaiseksi.

      Mitäs vasten ei Hurskainen nukkumassa ollut tuohon aikaan, oliko jotakin odotettavaa?

      Oikeat on mietteet "ihmeelliselläiisakilla" ei ota, kun ajaa, mutta olisit sitä kukonkuorta vähän reippaammin nauttinut, sillä taipumusta kaasuuntumiseen;)
      Hyvä kuitenkin että kotona olet ja pojallakin parta kasvaa, kiitos vaan matkaseurasta.

      Anteeksi, anteeksi Kristiina23, kun en maininnut lammastasi, mutta kyllä aiemmin kuitenkin selvitin, että mukaan sitä otat.
      Ehkä puolustukseksi se, että kaiketi jotain rohtoa minulla juottivat, kun muitakaan tapahtumia en selkeästi muista.
      Tahtoo tämä muisteleminen yleensä venyä liian pitkäksi, kun lyhyesti en osaa sanomisiani sanoa.
      Minä kyllä silloin tällöin tykkään syödä mausteista leipää, en kuitenkaan jatkuvasti ja kyllähän ruuan on periaattena maistua siltä raaka aineelta mistä valmistus tapahtuu.

      Kiitos "mustahameinen noita" linkistä, yritin löytää kuvasta itseni, mutta en tainnut kuvaan päästä.
      Meri-kukalla sellainen tunne, että ynnämuu siellä luudalla istui, eihän se ihme ole jos moisia kömmähdyksiä koki, ettei enää matkan jälkeen muisti pelaa.
      Latekin ihmetteli sini-sirkun käsiin joutunutt saapasta, kenen se olikaan?
      Ei muuten eka kerta ole, että esiintymis vaatteet jää päälle pukematta, iso homma kuljettaa ja sitten huumassa unohtuu.
      Tärkeintä on, ettei kenenkään ole huomattu kadonneen ja mukaan oli varmaan eksynyt heitäkin, joille tämä mielikuvitus leikki ei hevillä kelpaa, salaa pitää mukaan päästä;)
      Sopii sekin.

      Tuota mämminaamiota en kokeile, sen teho ei minua vakuuta, uskon vahvasti näihin vuosisatojen ohjeisiin ja rypyt saa näkyä, rehellisesti ne on hankittu;)
      Kiitos MdK- MdK linkistä, ehkä jollekin hyvin uskottava ja tervetullut asia.

      Minä hämmästelin myös tätä "ei keskusteluja" ilmoitusta, 80 vilkaisin se pelasi ihan oikein, oliko todella tuo Kyöpelin reissu sotkemassa palstaa;)
      Onhan tämä kummaksi mennyt muutenkin, kirjautumiset ei onnistu ja kuinka paljon selkeämäpää olisikaan kirjautuneiden viestejä, kun tuo puskasta huutelu ärsyttää.
      Unen näköä taitaa olla koko palstan elämä, ihmekö jos tuollainen matka pelottavaan noita maailmaan sotkee monen mielen.
      Lunta ei vieläkään sada, saapa nähdä miten ennustukset paikkansa pitää.
      Lokit taivaalla lentää ja kyllä se on kevään merkki, tulkoon vaikka lunta, hyvää tätä juhlapyhien viimeistä päivää, seuraava onkin sitten Vappu ja uskon, että silloin jo kevät on.

      • hurskainen

        Tulehduskipulääkkeet sekoittavat tilapäisesti päivä, kuten unirytmiäkin. Nousviikolla tähän saadaan korjausta. Ruokakaan ei maita kuin suurina paloina...
        Tein juuri päätöksen, etten enää haksahda noihin valmiisiin nettipelipaketteihin. Pelisaldostani siellä enää jäljellä vajaa euro, viimeisen rökäletappion jälkeen.
        Pelätystä lumipyrystä päästiin meillä päin vähällä. Saattoi sitä nuoskalunta 6 senttiä lapioitavaksi jäädä. Tällä viikolla jo yökin ilman napakkaa pakkasta. Niin, viimeyökin jo oli lauhaa.

        Olkoon alkanut viikko 14 meille suoituisa!


    • melkeinlate

      Täällä satanut aamusta alkaen, ei tosin paljoa ainakaan vielä, luulen ettei sitä kerry kahtakymmentä senttiä vaikka lupasivat. Kyllä se tähänaikaan tulleva lumi on vanhanlumen surmaa. Hurskainen sen sanoikin viimeyönä, että myös muuttolintujen surma, mistä ruokansa löytää., onhan niitä Hurskaisen tapaisia ihmisiä jotka pelastavat lintuja kuolemalta.
      Kerrostaloissa ruokkiminen kielletty.
      Taitaa kaikki kotiutuneet pääsiäismatkalta ja nyt hyvinnukuttujen öiden jälkeen taas virkeinä aloittavat kulkemisen kohti kevättä. Eiköhän tämä niitä viimeisiä tuiskuja ole.
      Tänään on mämmimanantai meilläkin rove syömäti, eiköhän tänään ainakin vähenee. ruokapuoli onkin melkein valmista tein eilen ison karjalanpaistin sitä runsaasti jäljellä.
      Ehkä aamulla nähdään minkalainen takatalvi tänään oikein on.

    • Päivää pirttiin! Esittäisin kysymyksen: Pitääkö olla huolissaan, kun lenkille lähteissä alkaa vetää sormikkaita jalkoihin?
      Näin kävi minulle tänä aamuna kun kiirehdin lenkille kuultuani lähestyvästä
      lumimyräkästä! Oli kiire. (Vai jokohan se on alkavaa "azaleaa"? :))
      Onhan niitä keksitty varvikkaitakin, pitäisikö hankkia sellaiset?

      • Kat..leija

        Sinulla on oikea asenne ainakin, nimittäin et ainakaan totisella naamalla näihin suhtaudu. Tässä iässä noinkin voi käydä sellaiselle luonnostaan nopealle ja toimeksisaavaajalle, mutta eipä kaikki sujukaan samaa vauhtia enää kuin ennen, pitäisi näet osata hieman hidastaa vauhtia tekemisissään, ajatus kun tahtoo rientää jo seuraavaan asiaan ja jäsenet vielä toimittavat ensimmäistä tehtävää.
        Minua kiusaa nimimuisti, onneksi guugelista on hyvä apu moneen.


      • Kat..leija
        Kat..leija kirjoitti:

        Sinulla on oikea asenne ainakin, nimittäin et ainakaan totisella naamalla näihin suhtaudu. Tässä iässä noinkin voi käydä sellaiselle luonnostaan nopealle ja toimeksisaavaajalle, mutta eipä kaikki sujukaan samaa vauhtia enää kuin ennen, pitäisi näet osata hieman hidastaa vauhtia tekemisissään, ajatus kun tahtoo rientää jo seuraavaan asiaan ja jäsenet vielä toimittavat ensimmäistä tehtävää.
        Minua kiusaa nimimuisti, onneksi guugelista on hyvä apu moneen.

        eihän sitä enää taida edes oikeinkirjoituata.......


      • sini.sirkku.ek

        Heippa illansuuhun. Kylläpä oli lunta tullut Vantaallakin ja varmaan puoli Suomeen! Olin kyläilemässä ystävättären luona, kun eivät liiku enää miehensä sairauden takia.
        Vein tuliaisena sen Mustikkaviinin ja rockfordjuuston, vierasvarani, joten lipitettiin kahdestaan melkein kaikki 😊))

        Tuo ystävättäreni on kuten olen kertonut hyvin vilkas ja nauravainen, mutta nyt sai itkeäkin välillä. Tuon saman olen kokenut, ettei lapsille voi kertoa surujaan, kun on heidän isästään kysymys.
        No hyvä kun voin olla kuunteleva osapuoli, eikä hän koko ajan edes sure.

        Katseltiin vanhoja ihania valokuvia, missä oltiin tällättyjä tanssiin lähdössä, ja milloin Korkeasaaressa istuttiin aurinkoisella penkillä.

        Pääsiäisvietto alkaa olla lopuillaan, kiva tulla kotiinkin taas iltaa viettämään,..ja kiitos vielä eilisestä😊! heippa,..


    • ynnämuuek

      Lunta on sataa rytkytellyt melko sakeana aamupuolesta alkain ja kestänee puolille öin ennusteen mukaan. Taupatöiksi on mennyt. Roskapussin ulkoistaminenkin jää huomiselle.

      Kyöpelinvuoren lennon kerronnasta täytynee jotain ilmaista. M-K kertoi että olisin lennossa tömähtänyt häntä kuljettaneen luudan varrelle ja siinä menettänyt muistinikin. Niinpä... voihan niissä tömäyksissä muistikin mennä. Ottaen huomioon koko tämän lentomatkailun sisällön, en ryhdy kiistämään mitään. Minulla on kyllä tykkänään toisenlainen käsitys, mutta välipä tuolla:)) Se on varmaa, että kenkäni on tallessa.
      Osoittaakseni kiinnostukseni, kerron että katselin "mustahameisen" lähettämän videon noitien tansseista. En tietenkään tunne ketään 70 ryhmän keskustelijoista, joten on turha arvuudella.

      " Pitääkö olla huolissaan, kun lenkille lähteissä alkaa vetää sormikkaita jalkoihin?" kyselee Mdk.
      Mitäs huolta tuosta, kun on huomannut. Kaikkea "pientähän" eläjälle sattuu ja tapahtuu. En nyt kerro kommelluksistani, kun tuo "muistin menetyksenikin" juuri äskettäin tapahtunut. Hyvää jatkoa teille!

    • SkillaaN

      Huomenta arkeen ja uuden viikon alkuun, pilviseen ja lumisateeseen.
      Ihmettelen kun ei auraus kalusto ole vielä hommissa, lunta tuli aika tavalla eilen ja kovin sohjoiselta tuo maisema näyttää.
      Niin ne meni pääsiäiset ja kyöpelin lennotkin, pitkältä tuntuu ajatuskin seuraavaan lentoon, niin sanotusti, monen miehen ikä väliin mahtuu.

      Unen näöksi menee tuo ynnämuun matkaaminen, taisi olla tuntemattoman kenkä sini-sirkulla, hyvä kuitenkin, että kaikki hyvin kelpaa kevään odotuksiin kulkea.

      Virkeä olet sini-sirkku, kun kyläillä jaksat, minä en hievahtanutkaan kotoa, tänään pitäisi laulamaan mennä.
      Tilaa on naurun lomaan antaa itkullekin, kun sydän on täynnä, se helpottaa.

      Tuo nimimuisti on joskus, melko useinkin hukassa ja kismittää kun kielen päässä pyörii, mutta ei saa kakaistua ulos.
      Vielä onneksi nämä tutut asiat osaa tehdä, ettei apua niihin tarvitse.

      Kyllä tuo minusta suun hymyyn vetää MdK-MdK ja nauruksi varmaan meni sinullakin, siis ei tarvitse olla huolissaan.
      Näitä sattuu, mutta niihin tottuu.

      En ole kuunnellut uutisia tänä aamuna, liekö paljon sattunut kolareita, ainakin eilen jo sanoivat ulos ajoja tapahtuneen.
      Nyt näyttäisi kirkastuvan, jospa tämä sade oli siinä ja uudella uskolla kevättä odottamaan.

      Tappion puolella olen minäkin noiden pelien suhteen, mutta yritettävä vaan on uutta täkyä laittaa.
      Kerran se voi onni potkia meikäläistäkin.

      Katselen tässä kun naapuritalon parvekkeita puhdistavat, on ne nuo lasit melkoinen apu, lumen tullenkin.
      Linnut lentelevät hätääntyneinä, ei taida ruokaa olla kovinkaan reilusti tarjolla, nyt tuli ensimmäinen aura maisemiin, jospa kohta alkaisi työt luistamaan ja kadut kävely kuntoon..
      Huomenna jo keskiviikko ja puolessa tämäkin viikko, näin se aikaa lentää ja minäkin yritän

    • Olin kävellen liikenteessä puolenpäivän tienoilla. Kyllä se äkkiä uusi lumi vesivirtoina kaduilla näkyi ja kävelykadulla vaaterin mukaisesti lätäköinä. Täällä ilmoittivat lunta tulleen 15sm. Siltä se näyttikin.
      Kun luin "melkeinlaten " kerrontaa mämmin syönnistä, tuli vanha asia mieleeni. Jotain ne aikoinaan jahkailivat EU:n virkamiehet, että annetaanko, vai ei lupa mämmille ruoka-aineena. Tulikohan päättäville herroille ja rouville mieleen mämmiin tutustuessaan rumat ajatukset? Olihan se reilua, että suomalaiset saivat luvan. Sitä voi työvoittonakin pitää:)) No yksi ropeellinen meilläkin mämmiä poskeemme mätettiin. Kelvollista tavaraahan se.

      Päivän hyvä työni tuli tehtyä, autoin saman rapun vanhaa ihmistä pääsemään kotiinsa. Kun menin roskapussia viemään, alimmalla askeleella istui vanha rouva ja sanoin päivääkin ja jatkoin matkaani. Kun oli hyvä ilma venyttelin ulkona puolen tuntia kunnes palasin. Siellähän mummo istui samassa paikassa. Niinpä kysäisin, että onko ongelma? Olihan hänellä, avaimet oli, mutta ei ollut saanut oveaan auki. Hän pyysi auttamaan. Turvalukkokin oli kiinni ja se hieman temppuili, mutta kohtuu vaivalla sain sen auki. Näin oli kaino, ettei heti apua pyytänyt ja miehensä viipyi asioillaan.

      Sekalaisia ovat kelit ennusteiden mukaan. Onpahan vaihtelua!

    • hurskainen

      Mukava matkajana. SkillaN pohjoisessa, Pohjois-Savossa. Mie siinä välissä Pohjois-Kymenlaaksossa. Sitten latelaiset Nurmijärvellä ja toiset kirjoittajat vielä vähän etelämpänä asuvat, ynnämuu Espoossa jne. Oltiin kerran häissä vaimon kanssa Matinkylässä.
      Ei meillä isoakan lumiensulamista päässyt käymään. Siinä klo17 tietämillä pieniin lammikoihin ilmestyi pakkaskuviointia vaikka mittarit näyttivätkin 2.
      Pienen nuhakuumeen onnistuin imuroimaan jostain. Ei täytä kuitenkaan flunssan astetta vielä tänään. Eipä olisi väliksikään.
      Katosta kävin moikkaamassa. Vielä ennen suojaseiniä oli lunta pörppyyttänyt ohuelti. Aluetoimittaja radiosta puhui ens viikonvaihteen vesisateista. Se lähtee lumipeitettä nopeasti tuhoomaan. Olisi kyllä jo aikakin moiseen.

    • SkillaaN

      Huomenta kauniiseen auringon paisteeseen, puhtaan valkoinen luonto ikkunasta katsoen ja lumesta ei puutetta, aurauskasat vaan kasvavat.
      Melko lämmintä vettä pitää sataa, että nopsaan häviävät, mutta uskonpa senkin tapahtuvan kohta puoleen.

      Ympäri suomea olemme me kirjoittajat asettuneet, aiemmin tuolta lännen puolelta ja pohjosestakin oli viestin laittajia.
      Turku, Hämeenlinna,Valkeakoski, Joensuu, Hetakin joskus vähän pohjoisempaa ja sitten nämä Hurskaisen mainitsemat, lisää sopii suomen kartalta mukaan;)
      Pitää nyt korjata, että en Pohjois -Savossa ole, siin ä Etelä-Savon rajalla, melkein en missään;)

      Meitä mummoja olisi, kun noita kilttejä miehiä olisi ja uskaltaisi apuun kysellä.
      Kohdallani on kyllä aina löytynyt apua, jos sitä olen tarvinnut,.
      Kerran kaaduin pitkälleni kadulle ja kolme nuorta miestä pysähtyi kysymään tarvitsenko apua, no kiittelin, että kyllä tästä ylös noustaan, mutta yllätyin kovin, kun nuoristamme aina vähän kielteisesti puhutaan.
      Varmaan lämpimämmän hymyn saat seuraavan kerran tavatessanne tältä mummolta ynnämuu.

      Eilen taas kerran tomaattejani uusiin multiin vaihdoin ja nyt saivat ne pysyvät kasvuruukut, missä tuottavat sitten minulle maistuvia tomaatteja, kunhan nyt vaan se lämmin tulisi pian, että saisi tuonne parvekkeelle viedä.
      Kummasti alkaa tuo ikkunoiden pesukin mietityttämään ja vähän pelottamaankin, mitenkähän onnistuu, olisiko viisainta apuun turvautua.
      Minä itse se vaan päälimäisenä ajatuksena pörrää, miten kukaan osasikaan minua tyydyttävästi hommat hoitaa;)
      Vielä ei kuitenkaan ihan ajan kohtainen asia, pitää valmistautua ja kypsytellä asiaa mielessään.
      Tänään iso kerhopäivä ja onhan se yritettävä sinne tallustaa toisten mukaan, kaunista päivää kaikkialle, näin on luvattu.

    • Terveisiä Keski-Suomesta, Päijänteen rantamilta!
      Aamulenkki on heitetty, kiireettömästi tällä kertaa ja sormikkaatkin osuivat oikeisiin raajoihin. Lämpövaihtelut näkyvät ja tuntuvat lenkkipolullakin.
      On paikoin jäisiä osuuksia, sitten llumen peittämää tietä varjopaikoissa ja
      sulia länttejä siellä täällä.
      Minulla on ollut nastakengät ja niillä on ollut turvallista liikkua, mutta kunhan
      nuo sulat paikat lisääntyvät niin ei mielellään halua nastojen tylsyvän sulalla
      maalla kävellessä.

      Tuosta Skillanin kuperkeikasta ja saadusta avusta tuli mieleen, kun sisareni
      oli kaatunut viime talvena jäisellä kadulla autosta noustuaan. Hän on aika
      pönäkkä rouva ja kertoi että hän makasi kadulla selällään ja potki kuin "sittisontiainen" eikä saanut mistään otetta, ei käsillä eikä jaloilla. Hänenkin
      avukseen oli rientänyt joku avulias kanssaihminen ja auttoi ylös.

      Senpä takia päätin hankkia itselleni turvalliset kengät, kun liikun paljon yksin lenkkipoluilla, että pysyisin tolpillani. Kohta saa ottaa sauvat esille kun on vaihdettava toisiin kenkiin. Puhelin täytyy tietenkin yrittää aina ottaa mukaan jos sattuu matkalla jokin haaveri.

      Odottelen tässä iltapäivällä vieraita kahvittelemaan ja juttelemaan.
      Ei sitä enää tarvitse kovin paljon ohjelmaa ja silti päivät vaan vilahtavat iltaan.
      Aurinkoista päivän jatkoa kaikille!

      • hurskainen

        Serkunsakilla on asuinpaikka Villlähteellä. Ei heiltä niin pitkä matka ole Ruotsalainen nimioselle järvelle. Heillä on kalastusoikeus ja tasaperä soutuvene pientä peräprutkua varten.
        Kyllä he haukea ja lahnaa ainakin järvestä saavat.

        Mut niinhän siinä kävi, että pieni nuhakuume tuli käväisemään. Ei kuitenkaan lunssaksi asti. Olo on entistäkin nuhruisempi.
        Päiväunien jälkeen menin pihalle johtamaan lammikkovesiä ojiin. Hakkasin jäävallin portin lammikosta jäätuuralla ja petkelemallisella jäävehkeellä.

        Toiseen lammikkoon löysin helpomman ratkaisun kun varastosta löytyi ylimääräinen sulanapitokaapeli. Irtoroikalla virta siihen. Lämmin kaapeli lähti oitistansa kaivautumaan jään sisään.
        Mustaviinimarjamehusta saa lämpimiä totinpohjia. Voi siihen nurkkakaapista sekaan jotain hyvää tirauttaa.


    • Auringon paistetta toivottelen, vaikka näin ilta on, aurinko yrittää vielä kurkistella, miten lie huomenna- taisivat sadetta povailla.
      Liukuesteet kengissä olen minäkin liikuskellut ulkoillessa. Päätin että tänätalvena yritän kaatumiset estää. Viimetalvena tuli niin pahaa jälkeä. Onneksi luita ei ole koskaan katkennut.
      Niin katalia nuo lumen alla olevat jäätiköt.
      ihanteelliset säät ulkoilla onkin ollut. Yleensä pyhien aikana on kelvottomat kelit kun olisi aikaa ulkoilla.
      Kivalta kuulosti tuo "pohjoisessa" asuminen. Noin sen näkee sieltä "Ruuhkasuomesta", että Joensuu ja varkaus ovat pohjoisessa. Meistä nämä eivät ole vielä edes puolessa välissä pohjoista.
      Mutta ei niin vakavaa, sen voi ajatella ihan mielensä mukaan.
      Mämmit ja karitsan paistit on nautittu. hyvää oli molemmat ja nyt suunnataan kevättä kohden tosissaan. Siitäkin päätellen että Skillan tomaattia kasvattelee. Miten jaksatkin, itse ajattelin laistaa jo monen kasvatettavan kohdalla. Ainakin mitä pitää hirveesti kylmiltä varjella.
      Kunhan nyt saisi nuo lumikasat ensin pois....
      Noitalennosta on enää mukavat muistot jäljellä ja mielikuvituksen tuotteet. Eivät nekään niin vakavasti otettavia, kunhan pelleillään aikamme kuluksi.
      Hauskaa ehtoota itse kenellekin... !!
      Jälleen tempasi tuon kirjautumisen pois, palvelinvirhe olevinaan
      Mutta mieoon merikukka. = mk.

    • melkeinlate

      Kaatumiset nyt päivän puheenaiheita, kyllähän jokainen elämänsä aikana kaatuu ja varmaan saa kipeetäkin. Ensimmäisen kerran muistan kaatuneeni 10 vuotiaana ja silloin tosiaan sattui kun suksilla kaaduin niin jalkahan siinä meni poikki, onneksi keskellä kylää, niin apuakin sain, jalka kipsissä kävin koulua, velipoika teki minulle kainalosauvvat.
      Jälkeenpäin kaaduin tämän asuntomme pihalla, sisäpihalla olin auton kanssa ja olin laittamassa rollaattoria auton takakontiin, avatessani luukkua lähti rollaattori pieneen alamäkeeen ja minä sen perään, karkashan se juoksin sen perään mutten hallinnut juoksuani joten nuriinhan minä menin, mutta suunnistin kukkapenkkin niin pahimmilta kolhuilta säästyin, pieni naarmu kämmenpohjassa, vain kukkapenkki vähän kärsi. Varmaan niitä kaatumisia sattunut enemmänkin tässä ne jotka vielä muistan.
      Amulla meinasi aurinkokin paistaa, mutta pilvessä päivä kuitenkin mennyt, taitaa vieläkin tuo lämpö olla lähellä viittä astetta, joten mukava ilma kuitenkin.
      Mämmit meilläkin syötiin vähän niinkuin jälkiruuaksi, ei heti jaksanut muuten hyvän ruuan päälle.
      Joten pääsiäisestä päästiin ja nyt odotellaan Helatorstaita, Helluntaihan onkin vain pyhäpäivä. Johan se on ensikuussa jo Vappukin.

    • Vähän myöhään olin työhommissa. Olin taloytiön kokouksessa ja sehän pidetään illasta, että työnraskaan raajatkin ehtivät mukaan. Melko rutiinillahan kokous meni. Useinhan joku ruhtyy pienestäkin asiasta jankkaamaan. Niin nytkin mutta huumorilla homma hoitui.

      "mk" nimimerkki lyhennys on mainio, mutta se asia:" Noitalennosta on enää mukavat muistot jäljellä ja mielikuvituksen tuotteet. Eivät nekään niin vakavasti otettavia, kunhan pelleillään aikamme kuluksi." Voi hitto, taasko olin nenusta vedettävä! Minä kun otin kaiken todesta ja pidin selvänä, että lentoja teitte ja noitatanssit piditte. Arvaatten, että kyllä harmittaa vietävästi, prrr...,

      Nyt tuntuu siltä, että päiväni tyystin täysi. Kunhan ilmoittauduin. Hyvää yötä!


      .

    • SkillaaN

      Huomenta pilviseen ja sumuiseen, kahden lämpöasteen aamuun ja sitä tehden kai päiväkin näin menee.
      Vesilammikot roiskuvat, kun autot yli ajavat ja ikävän harmaaksi lumihanget siinä myös muuttuu, mutta sulaminen jouduttuu.
      Eilisen ihanan päivän jälkeen tätä harmautta, mutta eihän aina voi päivä paistaa, liian hyväksi menisi.

      Mikäs siinä on joskus tulla vaikka nenästä vedetyksi ynnämuu, ei liian tosikoiksi auta ruveta, elämä muutenkin aika harmaalta välillä näyttää.
      Väliin vakavasti ja sitten taas leikiksi, ei muutu elämä liian tylsäksi.
      Ei tuota saa oikein selväksi onko leikkiä vai totta, tämä nykyinen päätösten teko, vai onko niin, että irtopisteitä yksi ja toinen päättäjä yrittää kerätä.
      Johonkin parempaan tuntuu kaipuuta olevan, kun nyt jo melkoisen hyvin asiansa ovat hoitaneet.
      Eipähän tässä auta kuin sivusta seurata, kun päättäjät viisauttaan jokainen esiin tuo.

      Näinhän se nopsaan menee tuo aika, kun kalenteria seuraa, on kaikki kovin lähellä olevan, eipä ehditä monta aikaa elää, kun kesä kääntyy pimenevään;)

      Jaksamisesta meri-kukka puhuit, ei tämä minun viljely kovasti voimia vie, ajan kulua ja toivosta saada makeimpia tomaatteja, kun kaupan tomaatit ei maistu miltään, ehkä maku paranee niihinkin, kun aurinko vitamiineja lisää.
      Se on aika voimakas keväisin tuo mullan kanssa toimiminen, ja näin sitä yrittää edes vähän toteuttaa.

      Otappa rohtoa, lääkettä nauti, kohta on kaukana kipu ja tauti, mustaviinimarja omista marjoista on tehokas apu ja hyvän makuistakin.
      Jalkoja älä niissä vesileikeissä kastele Hurskainen, nuha voi vakavammaksi silloin muuttua.

      Melkoisen "pönakkä" olen minäkin ja siksi kai nämä nuoret miehet ajattelivat viisaammaksi tarjoata apua, etten kovin itseäni siinä maassa nolaisi.
      Minulla on ne jarrut myös olemassa, mutta niin vähän liikun ja sen vähän hiekotetuilla kaduilla, ettei tule niitä kenkiin vedetyksi.
      Kyllähän se sellaista köpöttelyä on koko liikkuminen, että ei mitään muistokaan entisestä.

      Taas olisi kärrin kansssa lähdettävä varaston täyttöön ja joku lääkekin pitää hankkia, kuluvat nekin, vaikka harvakseltaan tarvitsen apteekin ovea avata.
      Käteni ristin ja kiitollinen olen, että näin vähillä vaivoilla olen päässyt.
      Nyt sitten innolla tuonne liikenteeseen, ehkä selviän ilman kuperkeikkoja, elen, on ensimäinen homma ylös nousu,)
      Ilosta päivää!

      • hurskainen

        Niin niin mutta kun meni enin osa kuulostakin. Eilen illalla havaitessani hokasin, miksi yotubesta valitsemani musiikkivideo kuuluu niin heikosti.
        Tarkistin että isoilla ei 100 äänenkuuluvuus on. Kuulemma joskus erittäin vanhoille ihmisille tätä ilmiötä pukkaa tilapäisesti. Räkätaudista ei kantsi kuitenkaan tehä tätä isompaa numeroo.

        Kuitenkin kieltäydyin ulkopalvelusta kun olo on kuin poispotkaistavalla osuuskauoanhoitajalla.
        Kulman upein mies, herra fasaani-kukkonen on hyvässä iskussa.
        Rääkäisee tutunsoidin laulunsa. Jää hetkeksi kuuntelemaan, ettei vaan kilpaileva kukko ole tullut lähemmäksi...sehän pitäisi kesken kiireiden lähtä ajamaan pois.

        Jääkaapinsulatuksen jätän muutaman päivän päähän kun mittari lähtee taas sukeltamaan kohti -10 yöksi.


    • Aika sekainen on tämä 24:n sivu, eilen kun kirjoitin tuli viesti että, kirjaudu muulla nimimerkillä, että tämä omani on jo käytössä Jollain ???
      Sitten kuitenkaan uusi ei kelvannut, vaan laittamani kirjautuminen toimikin. Ota tästäkin selvää..... ?
      Kun oli puhe pirtin numeroinnista, muutenhan se on sama minullekin, ainostaan jos on kauan palstalla käymättä olisi helpompi löytää se menneillään oleva pirtti. Tämä on pitänyt sanoa monesti-aina vaan unohtunut . eikös sitä sanota, jos on tyytymätön johonkin , pitää osata esittää parempi vaihtoehto perusteineen.
      Vettä on aamun vihmonut ja lammikot vaan laajenee. Vasta alkusoittoa lienee veden paljoudelle.
      Ainakin itäsuomen valtaisat lumikasat vedeksi muutettua, huh, huh, ellei nyt haihtumalla haihdu, ainakin osa. Onneksi ei tarvi olla ennustaja.

      Eihän vappuun ole kuin runsaat 3 viik. Ym:lle, eikun seuraavaan luutalentoon mukaan ihan eturivin paikalle ! Kahvikanisteri ja let,vehnänen luudalle ja menoksi.
      Rentouttavaa ja mukavaa olotilaa kaikelle kansalle, toivottelen !

    • ynnämuuek

      Tänään oli jo yli 10 lämmintä ja vettäkin ripotteli. Kyllä lumikasat sai kyytiä. Kävelytien pätkä oli lammikkona, kiertotietähän täytyi käyttää.

      Haeskelin silmälääkäriä, olisi pieni ongelma tai onko se ongelman alku. Tässä on lähistöllä puolenkymmentä silmälääkäri paikkaa. Kaikilla oli varaukset täynnä vähintäin kahdeksi viikoksi. Monet silmälasiliikkeet ovat keikkalääkärin varassa. Yksi paikka, jossa pitäisi olla 4 lääkäriä, oli tänään suljettuna. Ehkä huomenna, eihän minulla ole suuri hätä. Hyvin ovat lääkärit työllistettyjä.

      "mk" esittelee minulle jo seuraavia luutalentoja. Jaa-a ... taidan lähteä hyvissä ajoin vitohkaan ja pysyä poissa lähistöltäkin. Turha kuitenkin mitään suunnitella näiden ympyröiden varaan. Vuosi on sentään pitkä aika ja paljonkin voi tapahtua..

      Marketissa sattui "tekniikalle" virhetoiminto. Ostan usein irtokarkkeja, itse voi valikoida pussiin, punnita ja hintakin tulee samalla. Nyt tuli väkisin tuplaten painoa, niin myös hintaa. Hain henkilökuntaa apuun. Tuttu tuntui ongelma olevan, he sammuttivat apraatin ja käynnistivät uudestaan. Pari minuuttia minulta hupeni arvokasta aikaani käynnistymistä odotellessani. Punnituslaite tuli kuntoon...tuli mieleeni, että ehtiköhän joku maksaa liikaa huomaamattaan. No, sain karkkini, ne ovat tärkeitä tarveyden pikatarkistuksessa. Jos karkki suussa sulaa, kaikki on kunnossa:)) Jatkoja teille!

    • SkillaaN

      Huomenta, kolmas kerta toden sanoo, nyt en enää jaksa tämän enempää.
      Sen totean että on tämä vaikeaksi mennyt kaiken suhteen, eipä juurikaan enää tee mieli mitään viestejä lähettää.

    • Hei SkillaN ja muu Pirtin väki!
      Voin kai olla Skillan'in apulikkana kerran, kun ei viestit kulje jostakin syystä!
      Pitäähän Kahvipirtin ovi avata, kun emäntä sentään sai kurkattua ovenraosta. Väsyy sitä vähemmästäkin yrittämisestä kuka tahansa meistä.

      Sumuisena aukeni aamu täällä etelässä, liekö meren läheisyys tuota utua ilmaan saa, mutta lämpöasteita on nyt jo 3 °.

      Lunta ei kovin paljon ole, mutta valkoisena on maa täälläkin, tiet on kyllä sulina. Kyllä se kevät edistyy vauhdilla, kun lämpötila kohoaa, ja saadaan nauttia kevätauringon loisteesta. Luontohan herää niin nopeasti sen myötä, että mikäs tässä on sitä odotellessa!

      Minäkin hauskuttelin lukiessani palstaa, tein avauksen Himmelsaugenin lemmenluritus kasetilla, se huvitti pateettisilla sanoillaan, mutta onhan niissäkin osa totuutta.
      Eihän aina mielitietty huomaa tai välitäkään, mutta hienoa kun jaksaa "tavattomasti" lempiä,..anteeksi, mutta taas naurattaa nuo hassut sanat 🤣 💦)

      Nyt en ehdi syventyä sen koommin lempeenkään, toivottelen vain kivaa päivää kaikille, ja SkillaN'ille eritoten tsemppiä! 😊

    • Vähän helpottaa kuulla, arvelin etten vain osaa enää käyttää tätä aparaattia mitenkään ,kun aina tökkii tuo palaute. nytkin olen kirjautunut mutta väittää ,että jotain siinäkin on väärin.
      Mutta ans;kattoo ny....., miten käy.
      Harmaa pimeä kurainen päivä-- tää on siis kevättä ?? Sää kyllä lämpöinen 8
      Kohta talviharrastukset jäävät tauolle. Kuun puolessa välissä, ainakin jotkut, kuten jumpat.
      Kiva on pirttiin piipahtaa ,juttuseuraa ei juuri nyt ole näkyvissä, Sinisirkkukin on mennyt jo ajat sitten.... Lyhyesti käväisin pitkästä aikaa palstalla. Siellä tuntui olevan niin kiivaat meiningit menneillään että käännyin kantapäilläni ja poistuin samantien. En millään jaksasi sellaista, onneksi ei ole pakkokaan. Olen rauhaa rakastava ihminen ja muunlainen kiva rupattelu viehättää enemmän.
      Näin pitkä ilmoittautuminen. Vielä Skillanillekin onni pyörähtää kohilleen, kun vaan yritetään .
      Mukavaa iltaa kaikille. Varmuuden vuoksi mk

    • hurskainen

      Sankka oli sumu tänä aamuna. Sen puolesta olisi voinut olla vaikka syyskuun aamu. Nopeasti sumu tais sitten häipyäkin.
      Jaksoin vahvan aamiaisen syödä. Sen jälkeen ei oikein mikään maittanut.Nuhakuume-räkätauti on vienyt voimat ja halutkin tehdä mitään.
      Jotkut nuoremmat ja vahvat ihmiset jatkavat ulkotöitäkin. Kotiäitien on kylläkin painettava täysillä jos ja kun on kouluikäisiä perheissä.

      Uskon että SkillaNilla on sadistinen hakkerikiusaaja kannoillaan. Niille on vapaat kädet murtaa S-24 salauskoodit, vaikka se pientä rikollisuutta onkin.
      Tiedän tälläisen ryhmän olemassa on ja niiden yhden sairaan papan. Nauttii "vaikutusvallastaan".

      Pääsiäisviikon alkajaisiksi ne kokeilivat modeemini tukkimista joukkohyökkäyksellä. Kokeilivat osaako vanhamies päivittää modeemin toiminnon. Totta kai osasin, sen verran.
      Myös ne punaiset tekstit lähetyshäiriö tai aihetta on jo käsitelty ovat hakkerien, eikä ylläpidon tekosia.
      Ihmetyttää vaan että miten sairaille aivoille SkillaNin:kin Kahvipirtti on häiritsemisen arvoinen uhka? Tuntemani tyyppi on vielä kd-uskovainen mies.
      Viikonvaihteessessa tuonkin kurjan tyypin on vaan käytettävä edes netissä kohennusta heiveröiselle itsetunnolleen. Kirjoitan tässä tosiasioista.

    • ynnämuuek

      Harvakseen on Pirtin ovi käynyt. SkillaNilta kai pari tehtyä kirjoitustyötä meni . . . johonkin. Kyllähän se tympäsee, Niin on joskus aina mullekin käynyt. Jospa huomenna on parempi tuuri.

      Koko 70 palsta on verkkaisessa käymistilassa :)) kuten" mk" on huomioinut. Aikansa kutakin, miten lie ajan parantava voima?

      Tulin kävelleeksi tänään riittävästi. Silmälääkäriä hain aamupäivällä. Löytyi peruutuspaikka iltapäivälle. Siinähän sitä ravia tulikin edestätakaisin. Silmässäni on ajoittain karsastavaa kiusaksi asti. Löytyihän siihen syykin, harmaakaihi. Lähete lähti Hus- organisaatioon. Saattaa kuulemma kuukauden kestää, kunnes mitään kuuluu. Eipähän tässä ole mitään hätää. Näitä kiusoja ikä mukanaan tuottaa.

      Sumuinen sateentuhnuinen, lämmin päiväni on mennä hujahtanut huomaamatta. Toki nyt sentään tunnin nokoset ehdin uinahtaa. Eipä muuta kummoista: hyvää jatkoa teille!

    • SkillaaN

      Huomenta, yritetäänpä tänäänkin, keljua on saada useampi viesti valmiiksi ja sitten ei edes kuvat tule katseluun.
      Luulisi jostakin päteviä korjaajia löytyvän, vai onko tämä tapa yrittää kirjoittajia lopettamaan, varmasti pidemmän päälle onnistuu.

      Olipa hyvä, että onnistuit saamaan sen lääkärin noin pian kuitenkin ynnämuu ja nyt tuo kaihileikkaus avaa silmät hyvin näkeviksi, toivottavasti ei kauankaan jono viivytä.
      Minulta leikattu molemmat silmät.

      En osaa kuvitella, että joku kiusaisi kirjoitteluani, mikä tämänlainen mummo nyt kiusattavaksi kelpaisi, minä uskon, että joko koneeni tai operaattori kiusan aikaan saavat.
      Onneksi ei ihan maailman tärkein asia tämä tietokone ole, vaikka tärkeäksi aina vaan lisääntyy, kun asioita ei kohta saa muualla hoidettua.

      Kyllä nuo harrastukset saakin pikkuhiljaa loppua, meillä toukokuun puoleen väliin kestää, väsymistä kaikkeen alan tuntea.
      Koti on paras paikka olla, vähän kyllä ajatukseen tulee sekin, että koenko jossain vaiheessa sitten yksinäiseksi itseni.
      Pakotettu lähteminen ei nyt ainakaan tunnu mielekkäältä.

      Kyllä ne naurattamaan laittaa nuo sini-sirkun lemmen luritukset, en enää tunne mitään vetoa moiseen.
      Ehkä on jo elämän kiertoa sen verran katsellut, että huomaa tämän itsensä kanssa elämisen parhaimmaksi, en kaipaa lempeä en lemmittävää.
      Eipähän sitä vannomaan pidä ruveta, mutta ystäviä pidän ystävinä ja se tällä hetkellä riittää, vaikka keväthän se on sitä aikaa jolloin voi tapahtua vaikka mitä sillä lemmenkin rintamalla;)
      Leikki leikkinä ja järki tallella.

      Nyt enempiä pölyjä alan keräämään, tekstiilit jo parvekkeella ja tuuli kivasti mattoja ravistelee.
      Oikein mukavaa ja auringoista päivää kaikille.

      • Kat..leija

        Jos nuo mainitsemasi ongelmat olisi sivuston ylläpidosta johtuvia, niin luulisi niiden esiintyvän samanlaisina kaikille. Minulle ei ole tuollaista sattunut kertaakaan.
        Niin missähän sitten vika lie, kannattaa miettiä. Kannattaisi käydä alan asiantuntijan luona ja korjauttaa ja puhdistaa kone. Sen jälkeen on tarkkana miten ne näpyttelyt suorittaa. Etenkin rekisteröinnin ja kirjautumisissa pitää olla tarkkana. Pitkiä juttuja kirjoittaessa ei pidä käydä lukemassa muualla jne. Miettinyt olen tuota ja harmittaa SkillaNin puolesta.


    • Katt..leija

      Kirjoitin tuon edellisen SkillaNin viestin alkuosan luettuani. Nyt kun luin lopunkin niin tekee mieli sanoa SkillaNille, että samoin huoman tämän itsensä kanssa elämisen parhaimmaksi, en kaipaa lempeä en lemmittävää. Minulle ei ole enää miestä eikä naista, on vain ihmisiä. Kuka se oli joka noin viisaasti tälläkin palstalla on sanonut. ( se karjalanmurteinen vanhempi nainen, joka kirjoitti ilman pisteitä ja pilkkuja) Nimi tulee tiätty mieleen heti kun olen klikannut lähetä tökkeliä.

    • Kat..leija

      Minä kirjoitan nyt muidenkin edestä....kävi kuten sanoin,,senora lyylihän hän oli.

    • ynnämuuek

      Ripästi täällä lumikasatkin hupenee. Lämmintä lähes 10 ja aurinkoakin väliin. Johan tällainen keli tepsii.
      Näin se kävi. sitkeän hakuni jälkeen osuin silmälääkäriasemalle sopivaan aikaan. Oli juuri vapautunut peruutuspaikka, näin ainakin virkailija kertoi. Varsinainen jonotus lähetteen jälkeen kestää. Siitäkin mainittiin.

      En ole mikään" tietäjä" näissä läppäriasioissa. Siinä mielessä laiskansutjakka, että opettelen vain sen välttämättömän. Niitä koneen asetuksiakin lienee monenlaisia. Esim. hiiren pyöräytykselläkin voi ohjailla t-konetta, mutta väärä pyöräytys voi myös hävittää tekstin. Sen olen "kovalla kokemuksella" oppinut, ettei kannata huolimattomasti koheltaa. No, tietysti osaajille nämä ovat yksinkertaisia asioita. Kirjautuminenkin näyttää olevan sitä, että se pysyy tai ei. En kyllä ota ihan täydestä Hurskaisen puheita hakkeroinnista. Vaan mistäs niitä varmana tietää :)

      Tänään on sitten taas juhlapäiväni - tietysti sauna ja kunnon löylyt. Jatkellallaan kun jaksetaan kirjoitella. Hyvää menoa etiäppäin!

    • ka.melis

      Kamelia voi hyvin on saanut paljon hyvää juomaa kukkii liikaa, kasvu on kuitenkin alkanut.

      Kiitos.

    • hurskainen

      Toisille kai tuttua, mutta minulle uutta, se että tavallinen nuhakuume saattaa kuivattaa vanhankin ihmisen melko olemattomiin.
      Tai eihän se mitään avaruustiedettä ole että jatkuva nesteen poistuminen jossain tuntuu kun ruokahalu menee, eikä pakkonesteytys, veden juominen maita.
      Buranoita popsimalla jaksaa pysyä liikkeellä. Soma vaan ettei vaateriasennossa eritteet nenän kautta tursua. Petiin ei pidä jäädä, on ittelle selvää.
      Tämä kuitenkin vaan näissä lievissä tapauksissa. Sellainen tais ynnämuullakin olla. Menee viikossa ohi. Inhottava olo kuitenkin lihassärkyineen.

      Liikuin kevätpälvillä. Tarkastin pari linnunpesimäpönttöä. Käpytikan tekemään pieneen reikään laitoin peltipaikan. Kipsiruuvi oli turhauttanut pesärosvon poikasten syöntiaikeet.

    • melkeinlate

      Pilveen on päivä vetäytynyt, aamu oli aurinkoinen lämpöä oli aika mukavsti, kyllä lumet on mennyt vähiin.
      Ajelin myös kotikylän kautta, niin huomasin pelloilta lumi sulannut hyvin vähiin ja tänmänpäivän aikana jatkanut sulamista. Joten kevät on jo aika pitkällä vaikka taitaa myöhässä ollakkin.
      Eilen tein kauppareissun Tokmannille se siellä Klaukkalassa, suuri tarjoustavaroiden kauppa. Oikeastaan menin sinne sellaisten tikkaiden takia, kolmirappuiset tikkaat ja hyvä korkeakaari. kokeilin kotona hyviltä tuntui seistä ylimmällä askelmalla ja ottaa kaaresta kiinni.
      Ne komeroiden ylemmät kaapit minua kiinnosti niihin ei oikein ylettynyt pienemmillä tikkailamme.
      Nyt pulma poissa 17,90 kevyet alumiinitikkaat maksoivat.
      Laita Skillan se järjestysnumero taas seuraavaan avaamiseen, niin tuo puskasuleimakin sinne löytää.
      Kyllä tuosta kaihileikkaukseta on apua minäkin olen sellaisen leikkauksen saanut silmiini ja hyvältä tuo näkö nykyisin tuntuu tai sanoisiko sen kyllä huomaa.
      Tuosta kirjautumisesta, olen tainut sanoakin en ole yrittänytkään kirjautua, mutta useimmin kuin ne kuvaarvoitukset tuleva pääsen suoraan pirttiin kun painan sitä nappia jossa lukee En ole ropotti.
      No meneehän ne kuvaarvoituksetkin vaikka ei heti onnistukkaan.

    • SkillaaN

      Sunnuntaiaamun pilvistä aamua, jospa päivällä saisimme kuitenkin auringon esiin, näin on lupailtu.
      Tuuli puiden latvoja heiluttaa, tämä tuuli on kuulemma suotuisa muuttolinnuille ja niitä on paljon nähtykin.
      Katoilta on lumet kadonneet ja kadut aivan kuivia, hyvää se tietää kesän tulolle.

      Tuosta kirjautumisesta, yritän kirjautua ja aina vaan tulee "pahus sivua ei löydy"
      ja sitten kun ei tule ne arvuuteltavat kuvatkaan, eipä viestiä saa lähtemään
      Laitetaan numero, jos kaikki halukkaat sitten pirtin löytäisi.

      Minulla on sellainen aatos, että nyt olisi Hurskaisen pidettävä ainakin viikon tauko ulkotöistä ja levätä ja hoitaa itseään.
      Ei se tauti lähde välillä ulkona touhutessa.

      Kiva että kasvu on päässyt alkuun kameliassa, kukkivana se on kaunis, ei kai liikaa voi kukkia?

      Meillä on tuo juhliminen ynnämuun kanssa melko perättäin, kyllä taas juhlalta tuntui, kun löylyä heittelin minäkin.
      On se sauna suomalaiselle todella tärkeä juttu.
      Minulla kone hyppii välillä riviltä toiselle ja jos en katso pitkilleen saa "perua" kirjoituksia,
      hankaloittaa sekin.

      Varmaan olet oikeassa Katleija, mutta tuo viestin lähettäminen, kirjautuminen tuntuu tökkivän toisisllakin, sen katson kyllä olevan ylläpidon vian.
      Minulta menee selatessa näitä sivuja muualla aikaa, en jaksa en'' gooklettaa" mahdollisia virheitä ja kun mielessä ei pysy mikään, on turhaakin.
      Yritän sinnitellä ja kun tulee sellainen vaihe, että en jaksa tämä loppuu lyhyeen;)
      Senora Lyyli oli yksi ihastuttavampia kirjoittajia kaikkine virheineen, ei ne häirinneet ja Maalaismies toinen, aina ystävällisesti viestitteli.
      Muistan miten hän osallistui pirtin elämään ja mielikuvitus leikkiin, hän toi luettavaksi hienoja kirjoja pirtin kirjahyllyyn,
      Nuori mies jonka nikkiä en muista oli myös yksi kantava ja piristävä pirtin kirjoittaja MdK- MdK saattaa muistaakin.
      Nyt pirtissä käy pieni, mutta sitäkin sinnikkäämpi porukka, siitä olen onnellinen.

      Nyt tätä pyhä päivää viettämään, mitä tuokaan tullessaan, illalla se tiedetään, toivon kaikille iloa päiväänne.
      Nyt pääsen ehken lähettämään viestini, on tuo ropotti vaatimassa kuvien merkkaamista.

      • hurskainen

        Kyllä kai siitä on yleistä kokemusta, että nuhakuumekin pitäisi malttaa potea, muuten se jatkuu kauemmin. Horkkavaiheeseen on helpottavaa ottaa särkyyn käyvää lääkettä, vaikka se taas hien pukkaa koko kroppaan.

        Nyt kuitenkin jokakeväinen ilo päällä, lumien häipymisestä niinkuin ennenvanhaan. Kylvin uunien tuhkat pihahangille. Silloin aurinko ottaa ärhäkästi tummempiin paikkoihin kiinni.


    • Sunnuntaita !
      Flunssasta puheenollen: olen kuullut sellaisenkin ohjeen, Kun väsyttää ja nenä vuotaa, on muitakin oireita, nopeimmin siitä pääsee eroon kun on pari päivää ihan "vuodesairaana". Juo kuumaa ja makoilee enimmäkseen. Tauottaa kaikki menemiset ja tekemiset ja lepäilee vaan, ja parantelee oloaan.
      Kokemuksesta tiedän että sen saa roikkumaan mukanaa vaikka miten kauan ,kun yrittää vaan tehdä kaiken kuten muulloinkin ja pitää liikkua ulkona , ehkä tuulessa, ja kylmä ja kuuma vuorottelee muutenkin kun on tauti nahkassa. silloin sairaana. joskus monta kuukautta oli vireillään nuhainen olo, kun en muka joutanut sitä sairastamaan. Mutta nyt joudan ja niin se menee nopeimmin ohi !
      Kyllä kevättä kohden tosiaan välillä tulee olotila että saisi jo kesä tulla että loppuisi nuo rarrastus jutut. Sanon tämän vain Skillanille kun kukaan muu ei kuule ..... onhan se syksyllä taas kivaa kun uusin innoin voi kaiken aloittaa.

      Tuntuu että tuota palsta haittaa ja kirjautumis ongelmaa on vähän jokaisella , ainakin pirttiin pyrkijällä.Välillä ei ole päätä ei häntää siinä mitä tekstiä kone tarjoilee, laskettaa autoja , taloja, milloin mitäkin.
      Mutta eipä välitetä. Aina joskus/välillä pääee hyvinkin sinne minne matka on.
      Mutta nythän onkin sunnuntai, joten löpinät pois ja pyhän viettoon. Tehkää kaikki samoin. Miten nyt kukakin sitä viettää.

    • ynnämuuek

      Oikein Hursainen muisti, kyllä manitsin nuhastani. Nokkani vuoti oikein kunnolla. Kävin vedettävällä peräkärryllä sapuskaa muutaman päivän tarpeen ja Alkosta yskänlääkettä 200 gr pullon likööriä. Minulla oli lukematon paksu kirja (Hurme: Niemi). Niillä eväillä tupaukkona kävin "sairastamaan." Taisi mennä 2-3 pv ja olin valmis ponkaisemaan ulos.

      Se nuhani tuli siitä, kun eräs tuttuni haastatteli minua sitkeästi. Oli tuulinen kylmä viima ja horkka, että rupesi vapisuttamaan. Juttukaveri oli vankemmin pukeutunut ...siitä kylmettymisestä se nuhani tuli. Herkkähipiäiseksi olen tullut:))
      Toista se on Hurskaiseella kun aina on menossa katolla tai montussa:)) Johan siinä on bakteerien mahdollista löytää sijoittumispaikkansa.

      Nyt muuten on pyhäpäivä. Sitä ei tahdo muistaa kun marketitkin on aina auki. Siirrynkin nyt vapaalle, pyhän viettoon. (mulla kävi sellainen säkä, että yksi alku karkasi, sekin kiiruhtaa lopettamaan)

    • No niin...toiseen sanaan tuli het virhe ja vielä kirjoittelukaverin nimeen ;) Katson, tuleeko rekkaus.

    • sini.sirkku.ek

      Varhaisiltaa pirttiin!
      Iltakaakaolle teki mieleni, iso muki kuumaa kaakaota lohduttaa. Tuo Syyrian tilanne järkytti äsken , uutisia kun en tänään ollut kuunnellut.

      Kinailut palstallakin tuntuu niin turhilta, eihän ne kenenkään mieltä ylennä, mutta minkäs teet, minä ainakin juon nyt kaakaoni, ja iloitsen Kahvipirtin hyvästä rauhasta 👋
      Kiitos.

    • SkillaaN

      Huomenta uuden viikon alkuun, sateisena päivä alkaa, mutta se on surma tuolle suurelle lumi määrälle.
      Kadut jo aivan lumettomia, pihoilla suuret kasat kuitenkin vie aikaa sulaakseen, lämmintä kaksi plussaa.
      Nyt sitten alkaa se sateenvarjojen mukana kuljetus;)

      Maailmaan ei rauhaa saa, vaikka esimerkkejä ja varoituksia on vaikka kuinka paljon ja tieto kulkee, mikä ihmisiä vaivaa, vallan haluko?
      Syyttömät ihmiset, naiset ja lapset, tuskin kaikki sotilaatkaan halusta sotimaan lähtee.

      Nuhat ja yskät menee levolla ja villasukilla, jalat on pidettävä lämpiminä.
      Voihan tuokin lääkitys mitä ynnmuu käytit apua antaa.

      Meri-kukka, toivottavasti into syksyyn palaa, tällä hetkellä olen melkoisen kypsä jättämään kaiken.
      Ajattelin, että ostan ison muovilaatikon kansineen ja alan siihen tekemä'n sukkia ja lapasia jälkeläisilleni, sitten kun olen siirtynyt rajan taa löytävät ja hyvillä muistoilla minua muistavat.
      Tätä ajan kuluani en hevillä jätä, jos vaan sormet ei yhteistyötä irti sano.

      Jouduttaa se tuhkan heitto lumen lähtemisessä, muistan mökillä minä myös näin tehneeni ja onhan se lannoitteenakin hyvää, ainakin koivun tuhka.
      Kyllä sitä malttanattomana seurailee tuota lumen lähtöä, ehkä omakoti talojen pihoilla vielä niitä purojakin avuksi veden juoksemiselle.
      Jännättävää riittää, onko Vappuna jo silmut jo puhjenneet, muistan joskus aikoinaan voikukkien jo kukkineen.

      Lintuja on kuuleman mukaan paljon pyhän seutuun tullut, eipä noista oikein näköhavaintoja ole, harvemmin tänne kivikyliin eksyvät.
      Palstalla on taas pirtti olut huomioitavana, mutta eipä se sen kummemmin haittaa tee
      Liputus päivä, Agricolan päivä, suomen kielen päivä ja vielä Elias Eelis ja Eeli voivat onnitteluja vastaan ottaa.

      On se päivä vaan käyntiin saatava ja toivotan näin teidänkin alkuun pääsevän;)

      • hurskainen

        Illassa on komea ja lämminkin kevätpäivä. Hiukan hikisenä herääminen aiheutti suihkun tarpeen. Sitä kautta pukeutumisen aloittamisen.
        Päivätorkkujen jälkeen kuuntelin sitä huomautusta että viikko pääsiäisestä pitäisi alkaa harkita kesärenkaiden alle laittoa.
        Ei se ikinä noin työlästä ole ollut. Hyvänen aika kun viimeistä rengasta en meinannut jaksaa nostaa kiinnityspulteille.
        Kon nokkaröörit ovat vielä tukossa, niin se paine kumartuessa ottaa koko kaalin alueille. Yöllinen räntäsade-ennuste ei mitään haittaa iltapäiväköröttelijöille. Kaikki tiet jo sulana.

        Hiljan tarjottiin taas tilaajapalkkiomatkaa kenties Italian lomakohteeseen. En ole kenenkään kuullut noita käyttävän. Muutamalla satosella koko matkapaketti.
        Kuten jo moneen kertaan todettu, pianhan näitä ukkospilven reunalta päästään ihailemaan, ehkä.

        Tilapäinen muuttoliike Pohjolaan on vireimmillään. Aina se tukkoinen korva kurjen trumpettiäänen tunnistaa. Pitkäjaloilla vielä odotusaikaa viikkoja pohjoisten soiden sulamiseen.
        Piilottelevan punarinnan vaimeaa tirskutusta kuulin jo paripäivää sitten.
        Hyvää aikaa tämä on oikukkaan talviresuamisen jälkeen. Ja eteenpäin vaan!


    • ynnämuuek

      Kovasti tänne kevät tarjoutuu tulemaan. Lumia on vain rippeinä, aurinkokin paisteli ja lämmintä reilu 10.
      Ihmettelinkin vastapäisen talon lipun liehuntaa. Ei ollut muistissani Agricola j a suomenkielen päivä. Minulla on ollut tässä hössäkkää ja menoa, vasta nyt SkillaNin kirjoituksesta selkeni liputuspäivä. Hyvä on suunnitelma sukkien ja lapasten tekoon. Silloin se käy, kun ei pakkotyöksi koe, vaan näkee puuhassaan hyödyllisyyden.
      En nyt ole kovin tarkkaan seurannut Kahvipirtin "kuuluisuutta." Niinhän se entinen kyläpolitiikko sanoi, että on hyvä kun puhutaan, olipa hyvää tai pahaa. Se on paha, jos ei puhuta mitään. En nyt tiedä, soveltuuko tämä kansanviisaus Pirttiin:)

      Minulle on nyt "kaatunut syliini" puuhaa ja rojektia melkeinpä enemmän kuin eläkeläinen kaipaisi.
      Tarkemmin en kerro, kyllä se tästä "iloksi muuttuu" kunhan jokunen päivä menee. Katse tomerasti eteenpäin. Hyviä keväisiä päiviä teille! (rekkaus häipyi ! )

    • Huomenta, nyt jo aurinkoista päivää lupaa, taivas täysin pilvetön.
      Pari astetta pakkasen puolella, mutta lämmön puolelle varmaan paljonkin päivällä muuttuu, tuuli näyttää puhaltelevan.
      Lumikasat madaltuneet ja aina vaan lisääntyy tuo maan näkyminen.

      Aika vähän tuota keskustelua pirtin elämästä on tuolla palstalla, (hyvä niin) mutta silloin tällöin joidenkin sisällä sappi kiehuu pirttiä kohtaan.
      Kovin paljon ei huomiota saada, vaikka kovasti muuten kinastelevat, ei millään jaksa käsittää, miksi aina mennään henkilöön, kun asioita pitäisi kirjoittaa aloituksen tapaan .
      Osoittaako se, että pahoinvointia on paljon ja kateus sitten paremmin meneviä kohtaan saa isot mittapuut.

      Halvalla noita pitkiäkin ulkomaan matkoja tarjotaan ja paljon niitä myös käytetään.
      Minun ystäväpiirissä on pariskunta jotka monta kertaa vuodessa näitä halpamatkoja käyttävät hyväkseen.
      Onnekseni ei houkutusta mihinkään.
      Olisi ne renkaat ehtinyt vaihtaa vielä myöhemmin, ettet kipeänä siihen hommaan olisi ryhtynyt, eikös lisä aikaa tullut pitkäksi venyneen kevään vuoksi.
      Onhan se tuo pilven reunalle meno melko arvoituksellinen, mutta varmaa on, että lähempänä kuin etempänä.

      Tänään taas laulupäivä, kunpa vielä muutaman viikon jaksaisi, en yhtään kertaa pois ole ollut, en rytmiä haluaisi näin viime metreillä hukata.
      Selkeästi on väsymisen piirteitä kaikilla, vaikka ei millään uskoisi, että harrastaminenkin voi voimat ja halut viedä.
      Nautitaan taas tästä kauniista päivästä, edessä on vielä monta sadetta ennen varsinaisen kesäkauden alkua.

      • hurskainen

        Oli se merkillinen päivä muutenkin tämä tiistai 10.4. Herättyä aamulla oli kaikki puhtaan lumen valkoista, aste kylmän puolella. Lunta oli 2-3 sm
        Kuuntelin Kaakkois-Suomen Yle-radiota iltapäivällä. Toimittaja sanoi lämmintä olevan muistaaksen 12 astetta. Meillä ei kuitenkaan lumi sulanut varjon puoleiselta peltikaton taipeesta kokonaan.
        Ilta oli jo pimeä eilen illalla. Solalla kävi pohjoistuuli. Taivaalta kuului isojen lintujen muuttoääntä vaikka räntää tuli. Kaikista pahin muuttosää kun yötä vasten lennetään.
        Isot linnut pärjäävät. Ovat siihen tottuneet.

        Täyttelin ristikoita. Lääkkeen ottamiselle ei tuntunut olevan tarvetta. Lähdin vartavasten hakemaan wronicruuveja, litteä ja leveäkantaisia.
        Tuultapitävää päälle ja iltapäivällä ji tarkeni kun liikkeessä oli. Näin nuoren miehen menevän kauppaan pelkkä T-paita hartioillaan. Karseaa nähtävää.
        Paljon ulkotöitä rästissä. Sisälläkin pitäisi siivota enemmän mitä kulkukäytäviä hiukan imuroin.


    • reino.varastomies

      Kuulin että Kahvipirtistä saisi tänään sekä ilmaiset kahvit että muoviämpärin. Pitkän matkan kävelin. Paikalla ollut viisastelija sanoikin että vain virtuaalisena.
      Piti oikein kysellä hakukoneelta. Ei todellinen, vaan kuvitelma vaan.

    • melkeinlate

      No täytyy jotain sanoa, kun eilen oli oikein hieno päivä ja tässä A Kiven maisemissa oli 13,3 tuota plussaa.
      Oiken aamulla kauhistui kun maa taas oli ihan uuden lumen peitossa, taisi olla lähes 5 cm, onhan ne nyt pääosin sulaneet aurinko taas paistanut, ja uusi lumi hyvin vähissä joissain kasoissa ja ojanpenkkailla.
      Vieläkin on 7,1 lämmintä tosin taas yöksi tulossa pakkasta, joten saamme vielä odottaa sitä kesän tuloa.
      Nythän olisi jo saanut ajella kesärenkailla, mutta huono keli oli aamulla, kun kaikki tietkin olivat lumisia, no minä en ainakaan kirehdi niiden kanssa. tuskin vähäänaikaan vielä sakottavat.

      Pitää sitä senverran mielikuvitusta olla Reinollakin, virtuaalinen elämä on aina mielikuvitusta.
      Niin se aurinko tekee laskuaan taas kirkkaalta taivaalta, kyllä se oli takapakkia tuo yöllinen lumi meni päivä hukkaan kevään odotuksessa.
      Olimme vaihteeksi paikallisessa S- marketissa, kaikenlaista käteen tarttui, mm: ssa leipää ne olivatkin vähissä.

    • Ihanan päivän päätteeksi piipahdan kaakaomukilliselle taas! On tullut niin mieliteko aika vahvaan kaakaoon, sitä kun hörppii lämmittää se mukavasti sisukaluja.

      Kumma kun vain illalla se tulee mielee, pienen pannarin tein iltapäivällä, mutta en välitä syödä enää mitään. Tänään tulikin vähän enemmän ulkoiltua, sää kun sallii jo nauttia kevätilmasta.

      Ohuempi takkikin riitti, silti oli lämmin auringon helliessä takaisin tullessa. Kevyimmillä kengilläkin on kiva kuivassa kävellä, ja ihmisillä on niin kivat ilmeetkin taas.

      Maailmalla tapahtuu, ja niitä selvitellään, eipä ole tullut soitettua Mäntyharjun Ahveniston kylään, miten lähellä tuo myrkkyvuoto on Kaitoosta. Kamalia määriä on nuo valumat, miten haihtuvaa sitten lie?

      Nyt en turhia murheita viitsi, kun kaakaokin maistuu, ja mieli jo hyräilee iltarauhaa!
      Voikaapa kaikki hyvin ! 😊 🥃

    • ynnämuuek

      Ehkäpä " nimim. reino. varastomies" sai paikalla olleelta viisastelijalta oikean vastauksen. Kyllähän muoviämpäri on yleinen houkuttelulahja keikenlaiselle kaupuskelulle. Tuskinpa se Kahvipirttiin pätee.

      Huohottelin autoni korjauksen kanssa pari reissua pajalle. Auto kyllä käynnistyi, mutta ei ottanut kierroksiakaan. Pitkän tuumailun jälkeen lähdin yrittämään pajalle. Siinä sitä vaivaisesti 20km /tuntivauhtia huruutin ja sopivassa paikassa päästin takaa jonon ohi. Pääsin perille riskirajoilla. Korjaamolla lupasivat päivän aikana katsoa mikä autossani ronklaa. Kävellen taputtelin pari kilsaa takaisin kotiin. Nyt muutama tunti sitten tuli soitto, että autoni on kunnossa.
      Eikun taas taputtelemaan asfalttia. Pelasin autoni, korjaus teki 25 € - ei paha. Näissä kun on nykyään elekroninen sytytysjärjestelmä, niin se oli vinksahtanut paikoiltaan. Johan tiesin aiemmin vian autossani, mutta ajattelin että jospa lämpimät kelit parantaa. Ei parantanut.

      Korjaamolta soittoa odotellessani etsin kovin sekavasta arkistostani erästä paperia. Löytyi sellaistakin 40 vuoden takaa, jota en muistanut kirjoittaneeni. Paremman puutteessa pistän pienen pätkän.( julkaistu lehdessä, en mainitse lehteä.)
      Järjestödemokratiaa
      -----------------------
      Hän valitsee heidät
      He valitsevat hänet -
      ja itsensä
      Me saamme valita jo valitut
      -----
      Mitähän lienen ajatellut? Hyviä ilmoja ennustelevat, pientä pakkasta öisin. Hyvää jatkoa teille!

    • ynnämuuek

      Korjaus: " Pelasin" . .. en tietenkään pelannut, vaan pelastin. Nyt muuten ei rekisteröitymiseni onnistunut millään. Yritin ainakin kymmenen kertaa.

    • yksjonkamerkkeieisallita

      MOI!
      Miä en viitti eres yrittää kirjautumista. Tåå mun läppäri taitaa olla enämpi huano, ku olin kuvitellukka. Mut eihäm mulla mitään kirjoteltavaaka o,
      Ev vaa malta pysyyp poissa, ku tää kaffepirtti om melkee ku toinen koto.

      Hyvää yätä vaa kaikillt tutuille ja tuntemattomille.

      Toivottavasti näjette kauníit unii; varsinki jos teitil on kauniit oman kullan kuvii.

    • SkillaaN

      Huomenta, torstai aamua aloitellaan ja mikäs on aloitellessa, kaunis auringon paiste ja taivas kauniin sininen.
      Pakkasta yhden asteen verran ja tuulikin vielä nukkuu.
      Eilen kiikutin tomaatti astiat saamaan ulkoilmaa parvekkeelle, saisivat hieman vartta tukevoittaa, että jaksaisi sitten ne maukkaat tomaatit kantaa;)

      Tuo kirjautuminen on lyhyt aikaista, eilen tarkistivat puh.numeron ja pääsin kirjautuneena viestiä laittamaan, tänään ei enää onnistunut, kyllä tämä yrittäminen turhauttaa.
      Mukava että pirttiä kodin omaisena pidät, niin minäkin;)

      Halvalla pääsit ynnämuu autosi kanssa ja nyt sitten vaan suunnittelemaan lomamatkaa sinne korpeen.
      Noita viisaita ajatuksia tulee joskus pohdittua vakavana ollessa ja itselleen jotain pyrkii todistamaan.

      Kyllä se kevyemmin kengin astelu ilahduttaa ja muutenkin vaatetuksen kanssa myös pikku hiljaa kevyempään siirrytään.
      Tämä aurinkoinen sää on vaan joskus hyvin petollinen, liian kepeäksi ei auta pukeutua.

      Tänään menen minäkin kauppareissulle, aina noita puutoksia tulee, harvoin kaupassa kylläkin käyn, ostan enemmän kerrallaan .
      Yhden ihmisen tarpeet melko pieniä, vaikka kova olenkin syömään;)

      Reino hyvä, et ole ensimmäinen joka pirtin olemassa olosta ja todellisuudesta erehtyy, mutta aina sitä uutta oppii.
      Uskon, että sen verran mielikuvitus sinulla pelaa, että etsiydyt pirttiin uudestaan.
      Tuo muovi ämpäri on jo loppuun kulutettu idea, pitäisi jotain erikoisuuksia tarjolle laittaa, jos vaikka väki lisääntyisi;)
      Onhan meillä kahvi, kuin myös muu tarjoilu ihan ilmaista aina, ja vielä lupaus, että nauttiminen ei painoa lisää, eikä muista riippuvaisuuksia aiheuta;)

      Nuorilla veri kiertää Hurskainen, meillä vanhoilla se vaan aina pienenevin kierroksin pyörii, tämäkin niitä iän lisäännyttäviä harmeja.
      Aina on voitto, kun säästyy pillerin otolta, aina niillä tuppaa niitä sivuvaikutuksia olemaan.
      Pieneen kipuun en ota rohtoa ja harvoin on niin isoksi kipu mennyt, että apua pillereistä haen, onnekseni.

      Tänään siis matka tuonne kaupan hyllyjen väliin ja sitten väsyneenä kotiin, tyytyväisenä kylläkin, että taas kerran homman jaksoin hoitaa, näin toivon.

      Aurinkoa ja tätä lämmittänää säätä ja mieltä kaikille.

      • " SkillaaN

        11.4.2018 7:51"


        "Huomenta, torstai aamua aloitellaan ja mikäs on aloitellessa, kaunis auringon paiste ja taivas kauniin sininen."
        ,
        Mihin se keskiviikko putosi?


    • Hyvää huomenta!
      Tulin vilkaisemaan Pirttiä minulle näin epätavalliseen aikaan. Uutisia ja säätietoja katselin. Samalla kokeilin kirjautumista - toimi. Hyvältä sää näyttää. Palaan paremmin tänne illasta. Heippa!

    • Ramoona_

      Pakkasöitä ja päivällä auringon lämpöä, kyllä tämä keväältä vaikuttaa. Piha on melkein sulanut ja kalkittukin, nurmikko tahtoo muuten sammaloitua. Omenapuut pitäisi pian ruiskuttaa , luonnonmukaisella parafiinipohjaisella aineella se aina tehdään. Pieniä ylöspäin kasvavia oksia joutuu joka kevät leikkaamaan omenapuista, että pysyvät sopivan matalina ja sateenvarjon mallisina. Sormet syyhyvät jo haravan varteen rapsuttelemaan , mutta liian märkää on vielä. Venettä ei pääse laskemaan ehkä vielä vappunakaan, joskus on saanut veneen vesille jo maaliskuun lopussa. Äänimaailma alkaa olla jo keväinen, koko ajan saapuu uusia muuttajia , erilaisia hanhia näkee valtavat laumat pelloilla levähtämässä, joku on jo västäräkinkin nähnyt.

      Leivoin pitkästä aikaa keikauskakkua, kun ostin fariinisokeria simaa varten. Omaan sokerikiintiöön ei sima sovellu, mutta vien aina lasten perheisiin, äidit eivät ehdi simojen kanssa lotrailla, mummin mainioita munkkeja myös. Ananasrenkaita olen joskus laittanut, raparperistakin tulee hyvä, mutta nyt laitoin vuokaan kuorittuja omenia pieninä paloina, voita ja fariinisokeria, sitten päälle kakkutaikina. Mehevää ja herkullista tuli, hyvin onnistui keikauttaminenkin . Toin maistettavaksi pirttiinkin, pirtin pakastimessa on varmasti vaniljajäätelöä kyytipojaksi. Sinisirkku on pestosta kertoillut, ja sain inspiksen tehdä sitä, kun minullakin basilikat rehottavat aurinkoisella ikkunalla. Pinjansiemenia, parmesaaniraastetta, vähän valkosipulia, hyvää oliiviöljyä, suolaa surautetaan blenderissä...ihana höyste kalaruokiin, leivän päälle, sosekeiton pinnalle, pastan kastikkeeksi, tosi monipuolinen ja terveellinen. Osan pakastan annoksina.

      Nautitaan huhtikuun voimaannuttavasta valosta ja kevään merkeistä !

    • ynnämuuek

      Iltapäivää!
      Joku haeskelee Kahvipirtissä 138/2018 nyt käytössä olevaa paikkaa. Näyttää myös saaneen neuvonkin. Kyllä se näyttää sekoittavan, kun ei ole numeroitu.

      Aika levotonta on maailmalla. Syyrian ympärilläkin pyörii monenlaista osallistujaa, ei pelkästään Isis. Toivottavasti ei suureksi roihuksi karkaa uhoamisista huolimatta. Vähän pienempi, mutta merkittävä on myös Facebookin henkilötietojen karkaaminen, lähes 100 miljoonaa asiakasta on kohteena. Ja pienenä lisäyksenä: Turussa oikeudenkäynti Marokkolaisen puukottajan teoista.
      Kun eräs todistaja on Bouanen sanonut olleen pelkuri, mies raivostui ja oli vietävä ulos oikeussalista. Johan nyt - suuri Isiksen soturi ja nimitetään pelkuriksi:) Tällaisia uutisia pukkaa, eihän se hyvältä näytä.

      Ajelin koetteeksi Porttipuistossa. Autonihan on ollut tönöttämässä vain parkkipaikalla monta viikkoa. Hyvinhän menopeli pelasi. Kyllä täällä hyvin liikenneyhteyksien äärellä ilman autoakin pärjäisi. Tuleehan sekin ratkaistavaksi. "Kaukomatkailuja" en tee, on enemmän rasituksia kuin hyötyjä. Niin...vahinko- ja poistotavaroiden liikkeessäkin käytiin. Paras tärppi: palovaroittimen paristo 0, 60 €. Johan kannatti ajella:))
      Aurinkoisia ilmoja jatkuu, niin oli tänään ja on vieläkin. Hyvää jatkoa teille!

      • hurskainen

        Jos isot maat kuten Usa ja Kiina ovat kauppasodassa keskenään, sen vaikutukset rantautuvat suomeenkin. Presidentin vaihto taalan kotimaassa ei mennyt ihan nappiin.
        Obamalla oli paljon sovittelevampi johtamistyyli. Nokittelut johtavat vain uusiin nokitteluihin, hyvä jos "ryysypokalta" välttyvät.

        Resusin liikepaikoilla asioita hoitamassa. Kottero kiisi kesärenkaissaan niin että varottavia pelipoliiseja tuli melkein jonossa vastaan. Onneksi edellä ajavilla oli kanttia, niin että läkkitornin silmäniskuilta vältyin.
        Kevät ilma alkoi kuitenkin väsyttää vanhaa kulkijaa. Saa olla tarkkana ettei putoa tuolilta kuin se Puppe siinä Loirin nauravassa kulkurissa.
        Taitaa olla pelkästään poutapäiviä tulossa. Mukavampi niin.


    • SkillaaN

      Huomenet, jos nyt yrittäisi tätä torstai päivää aloitelle, ihan oikeana päivänä, varsinhan minä kokeilin, miten tarkkaan viestini luette;)
      Tämän kirjautumisen kanssa kun leikkii, tulee viestitkin väärään kohtaan, eli kommentoin ja sitten laitoin yleisviestin,, kommentti viestistä korjasin erheen, mutta se jäi tähän lähtevään viestiin.
      Selittelyähän tämä on, kun ei voi millään myöntää tekevänsä virheitä;)
      Yritän olla tarkkaavaisempi jatkossa.

      Vaarallista on tuo isojen valtioiden uhominen, väärä painallus ja ollaan voimain koitoksessa, toivottavasti tämä asia menisi järkeen kaikille kiistakumppaneille.
      Kaasujalkaa vähän jarrutellen on painettava, kun sulat tiet ajamaan houkuttaa.

      Pelottavan näköinen on tuo murhamies ja eikun hymyilee, täytyy jossain viirata.
      Täytynee se numero laittaa tuon otsikon perään, kun seuraavaa pirttiä pykään.
      Ihmettelen kovin miten se numero auttaa, mutta jos niin on, on se laitettava.

      Ramoona taas niin houkuttavasti kertoili noita ruokapuolia, kuperkeikka kakku on minunkin pitkästä aikaa tehtävä.
      Muistan aikoinaan vappukakkuni oli rex kekseistä tehty suklaa kuorrutettu kakku ja voi kuinka sekin oli hyvää.
      Sitruunoita käytän paljon, mutta tuskin simaa viitsin itselleni tehdä, olisihan se vaihtelua mehujen paikalle, sokeria no sitähän sitä tulee melkein kaikessa nautittua, vaikka makean syöminen ei enää juurikaan houkuta.
      Voin kuvitella miten kovasto mieli tekisi rapsuttamaan pihaa roskien siivoamiseksi ja uuden kasvun näkymiseen.
      Kaupungissa jää kevään seuraaminen melkein puiden lehtien ilmestymiin ja puistossa tuossa ikkunan takana voi nähdä narsissien nousemisen.
      Nyt pitäisi jo kiireellä ruveta katuja puhdistamaan, pöly on melkoinen.

      Peukku sinulle Kristiina23, tarkka olet ja käyt pirtissäkin, vaikka et viestejä liioin laita, miksi?

      Tänään ei suunnitelmia, ikkunan pesu kokoajan mielelessä, mutta on maltettava, jospa nuo kadut kohta puhdistaisivat.
      Aina sitä jotakin tekemistä löytyy, eräs ystävä pyysi tekemään kahdet sukat ohuesta langasta, osti aiemmin kahdet ja nyt haluaa lisää.
      Malli on pitsimäinen, sellainen vieras sukaksi sopiva ja kai hän lahjaksi niitä antaakin, no minähän ilolla niitä neulon.
      Tämmöisin aatoksin tänään.

      Toisessa pirtissä oli joku aloittelija, tervetuloa vaan mukaan, ei tämä ihmeitä taitoja vaadi .
      Halpaan voisi sanoa minun menneen, vaikka itsekin olin tuota vuosiluvun mukana kuljettamista ajatellut turhaksi, mutta kun (jos) uusi pirtti ovensa aukaisee, on perässä 140 luku
      Nyt onnellista, auringon paisteista päivää.

      • " varsinhan minä kokeilin, miten tarkkaan viestini luette;)"

        Vai niin, vai niin!D Tämän tokaisun sanoi (4-v) lapsenlapseni, kun luin hänelle "madonluvut", miksi hän ei pääse naapuriin illalla 9 jälkeen, jossa vanhempansa oli kylässä.

        Hieman harmitti, kun en keksinyt mitään kerrottavaa, mutta arvaa, hyppäsinkö montakertaa katsomaan päivän lehteä ja päivämäärää, että olenko missannut jotain, sillä minulla oli meno keskiviikoksi, joka tosin peruuntui, mutta silti. Itse sekoilen usein päivissä, jopa saunavuoroonkin menin kerran päivää liian aikaisin, mutta onneksi en päivää liian myöhään.

        Kyllä tämä kevät saa multasormet syyhyämään, vaikka minulla on vain tuo pieni multapaakku ikkunan alla ja pyhästi olen päättänyt, että mitään en siemenistä sinne istuta. Hankin lisää pensasmustikan taimia, kunhan ensin katson, edistyykö elämälle nuo viime syksynä ostetut taimet. Toki siinä on rucolaa ja kesäksi ostan kaupasta basilikaa ja mahdollisesti itse kuitenkin kylvät tillit ja persiljan.

        Niin se keskiviikon meno oli käyttää tuo nyt 13-v tyttö hampilääkärissä, koska hän haluaa minut kädestä pitämään, mutta apeana hän sanoi, että toinen mummi vie. Psk...kakka marjat hän ei ollut viennyt, vaan lapsukainen joutui menemään sinne yksin fillarilla ja hoito oli sattunut paljon, joten itkien hän oli tullut kotiinsa, eikä mennyt kouluun. Onneksi äitinsä tuleee tänään kotiin.

        Vietetään nyt tätä torstaita ja huommenna, siis perjantaina on minun saunavuoro jo klo 9-10 ja sen kyllä muistan nyt.


    • Aurinkoista tostaiaamua täältä Päijänteen rannoilta!
      Näyttää siltä, että melkein uskaltaa povata että kevät tulee hyvää vauhtia.
      Aurinkoista ja lämmintä säätä on povattu ainakin pari viikkoa eteenpäin.

      Minulle tulee aina sellainen kevätsiivousvimma, kun aavistelen että talvi
      kääntyy kevääseen. Ensimmäisenä tavallisesti aloitan varaston siivoamisella.
      Sain lainata tyhjän varastokopin oman varastoni vierestä ja sinne kantelin
      sellaista kamaa jota en enää tarvitse. Sinne meni mm. klaffituolit, jotka ovat
      kulkeneet mukana "kaiken vara-tuoleina" vuosikymmeniä. Nyt ei enää ole
      sellaista tarvetta, etteikö keittiön tuolit riittäisi. Oli mattoja ja vintage-vaatteita, joista vihdoinkin päätin luopua. Sitten kaikenlaista pikkukamaa, laukkuja, keramiikkavateja, matkasilitysrauta, vohvelirauta, vanha leivänpaahdin ym.
      Kylän kirpparille aioin viedä.
      Koska minulla ei ole enää omaa autoa, kysyin ystävättäreltä josko saisin
      lainata hänen autoaan. Tietysti saisin, hänellä oli itselläänkin kylälle asiaa.
      Koska tiedän, että ystävätär on sukua hamsterille, niin ehdotin että käyn
      lastaamassa auton sillä aikaa kun hän laittautuu kuntoon ja kirjoittaa kauppalistaa.
      Mutta hän oli heti valmis lähtöön! Mietin kuumeisesti kuinka ehtisin olla mahdollisimman nopea ja saisin suurimman osan autoon ennenkuin ystävä
      on tarrautunut osaan tavaroista! Onnistuin heittelemään paperikasseja
      auton perän täyteen ennenkuin ystävä oli vääntäytynyt vaivalloisesti ulos autosta.
      Mutta kyllä hän oli nopea pitelemään kumisaappaita, isoa keramiikkavatia, matkasilitysrautaa, vohvelirautaa ja ilmoitti haluavansa mattonikin. Kysyin, mihin hän ne laittaisi koska he eivät voi käyttää mattoja asunnossaan kun mies käyttää rollaattoria ja matot ovat tiellä, mutta niille kuulemma olisi käyttöä kotitalossa.

      No, pääasia että pääsin kaikesta eroon. Liekö vähän takaraivossani ajatus että
      ei halua kovin työlästä jälkisiivousta kun lopullinen kämpän tyhjennys tulee.
      Ikkunoitten pesu on Skillanilla tullut mieleen, niin minullakin mutta on maltettava
      odottaa kun katolta tulee vielä lunta terassin puolella ja vesiroiskeet lentävät ikkunoihin asti. Kaipa vappuun mennessä on kaikki lumi hävinnyt. Terassi on puoliksi katettu ja kattamattomalla puolella on ollut iso lumikerros ja sen alla 10 cm jäätä, joka muodostui kun lumen päälle satoi vettä ja jäätyi. Sitten tuli lisää lunta. Olen onnistunut vääntämään jäälauttoja irti, vielä on sellainen 1x1 m lautta jäljellä varjoisalla puolella, jonne aurinko paistaa myöhään iltapäivällä.
      Eilen pesin pyykkiä ja kuivatin eka kertaa ulkona. On se ihana tuoksu ulkona kuivatulla pyykillä! Siinä pyykin pesun ohella tuli sitten siivottua tämä pieni asuntokin. Ihmettelin aamulla, kun olin niin vaivaisen tuntoinen. Mutta kai se
      on uskottava että terve ruumis ei työtä kaipaa!

    • Tervehdys !
      Täällä vaan herkuista puhutaan. Muistan minäkin tuon "rex" kakku vaiheen. Sitä muuten tehtiin paljon ja hyvääkin (ainakin silloin ) Oli.
      Nykyään tuo kookkosrasva, jota siihen käskettiin laittaa, luokitellaan epäterveellisimpien rasvojen joukkoon. Taisi olla 60 - lukua. Mutta tässä sitä vaan hengissä heilutaan, kuin ei mitään !
      Keikauskakkuakin tehtiin jossain välissä yhtenään. Enimmäkseen ananas , se tuo mehevyyttä siihen, mutta käyhän siihen muukin.

      Levotonta on maailmalla tosiaan. Uhkailua ja aseiden kalistelua. Mikä olisi eläessä sovussa, sopimalla , mutta kun ei ,joku aina pyrkii olemaanse suurin ja rikkain valtio. Siihen kaikilla mailla varaa on, aseisiin ja sotä kalustoihin. Niin köyhää maata ei olekkaan , ennen köyhä kansa saa kuolla nälkäänsä mutta sotakalusto viimeistä veistosta pitää olla.

      Sen pituinen kuin suomi on, erot on valtavat. Meinaan sitä, kun näin että eteläsuomessa varhaisperunaa laitettiin kasvamaan. Näillä korkeuksilla on vielä lunta mahtavat kerrokset. Kovat yöpakkaset niin ei lumi pahemmin sulakkaan. Päivällä on kyllä lämmin ja aurinko aamusta iltaan.
      Ramoona jo venettä vesille mielii. Voi voi sentään. Järvet tanakassa jäässä, ja miten kauan pysyvätkään . Onhan se kiva ajatella saimaan sinisillä vesillä sopivasa sivumyötäisessä liukuvansa pois tästä arjesta. Se on kokonaan eri maailma, jonka vain purjehtia ymmärtää ja nauttii siitä vapaudesta. Mutta lisään : kaikki eivät pidä samoista asioista , eikä tarvitsekkaan. Silleen olisi aika yksitoikkoista jos kaikki vanittaisi juuri samaa asiaa.
      Pitänee kokeilla välillä ono nimmarini taas kadonnut jonnekin, Kohta nähdään.... Hyvää päivän jatkoa jokaiselle !

    • Jotain näkee säätiedoista eri puolilla Suomea ja myös lumitilannetta kerrotaan. MK:n kerronta vahvistaa lumitilanteen. Hyvin useinhan Pohjois- Karjala on lumisimpia paikkoja. Onhan kyseessä itäisin aluekin. Täällä on enää vain vähäisiä rippeitä varjopaikoissa lumista jäjella.

      Tänäänkin olen touhottanut aivan riittävästi. Terveyskeskuksessa istutuskelin jonossa. Ei ollut kyse hätätilanteesta, vaan kontrollikäynnistäni, seurannasta. Tietysti täytyi kipaista marketissa kun oli hiukan edullisemmin lohta myynnissä. Pakkasin kesärenkaat auton takakottiin ja lähdin hakemaan renkaanvaihtoa. Se sesonki on nyt käynnissä, mutta hyvähän oli aurinkoisella ilmalla odotella. Venähtihän siinä aikaa ja kun tulin kotia, melko naatilta meno tuntui. Aina sitä jotain kuitenkin saa aikaisiksi.

      Tässäpä ilmoittautumiseni tällä kertaa, heippa!

    • hurskainen

      Yritin ulkotöitä. Niitäkin kerääntyy rästiin tämän jo lopuillaan olevan kröhätaudin kanssa. Hengitys on krahisevaa, keuhkoputket ehkä tukossa.
      Pois oli lähdettävä. Soma kuitenkin että kuljeskelun sallii. Kun univelan lusin loppuun pitkälle aamuun kestävällä goisauksella niin uskoin olevani paremmassakin kunnossa.

      Kuuntelin Suomi-radiosta pääministeri Sipilän flunssaista ääntä. Näkyy kirjoittaneen nettiin, että flunssa vei äänen; on pari päivää huilattava.
      En tuunusta että omani olisi flunssaa. Vain pelkkää räkimistautia. Se alkoi ehkä jo koko talven kiusannutta virtsatieinfektiota. Antibiootit sen poistivat.
      Niillä apteekeista saatavilla koeliuskoilla voi itse testata onko keltaisessa nesteessä liikaa leukosyyttejä eli valkosoluja.
      Kotikoe ei kelpaa lääkkeen saantiin vaan, näyte on vietävä terveyskeskuslaboratorion viljeltäväksi. Tietysti ne näytevälineet on haettava ensin terveyskeskuksesta.

      Kuitenkin mukavemmalta olo nyt tuntuu. Lorvitaan sitten. Humpsakkata loppuviikkoa vaan!

    • ka.me

      Kesä on tulossa. Kamelia vain kukkii ja kasvaa, hyvin erikoista ehkä on saanut liikaa ravinteita.

    • Koitan välillä omalla nimmarillani, saa nähdä missä kiitos seisoo. Kirjolohifileen minäkin päivällä ostin, no se oli sellainen pienehkö josta molemmat saimme sopivan palan. kyllä ruokatarvikkeet ovat kaupoissa kallistuneet, ei päde mainos , jotta halpuutimme hintoja.
      Jos jotain halpuutetaan ei ne koske ruokatavaroita ihan toisarvoisia tarvikkeita, kotona kun ruuan valmistaa niin ei siinä tule ostettua valmisruokia, eipä ne kotoisille vedä vertoja. Minä kun käyn noissa kaupoissa tulee jonkinverran katseltua myös hintoja, yleensä ostan useamman päivän tarvikkeet,siinä tulee vällillä sitä lisäannostakin kun jää ylimääräistä, silloin syödään eilistä seuraavana päivänä.
      Lumet sulaa päivällä, mutta yöt hidastaa pakkasineen, nyt vielä 4 aamulla taas pakkasta.
      Saapas nähdä lähteekö vai tuleeko varalate apuuun.

    • SkillaaN

      Perjantai aamu ja kolmastoista päivä, ehkä kuitenkin vahingoitta iltaan päästään.
      En ole taikauskoinen vähääkään ja siksipä tämänkin päivän hyvät kuin huonotkin asiat sivuutan tyynesti, tavanomaisesti.
      Kaunis päivä tänään tulossa, kyllä nyt on saatu auringon paisteta, kun vielä nuo kadut puhdistaisivat alkaisi hyvin kesäiseltä jo näyttämään.
      Koivutkin jo silmujen paksuttua, vihreä väri alkaa esiin tulla.

      Samaa hintojen seurantaa teen minäkin kauppa reissullani, olen huomannut että useiden senttien nousua on tullut ja pienemmän kaupan ostosumma huomattavasti isommaksi muodostuu.

      Kesäähän seuraavaksi odotetaan ka.me.

      Kyllä ne työt sieltä ulkoakin löytyvät, ei varmaan kukaan tule niitä tekemään, hoitaisit nyt vaan itsesi vähän riskimmäksi Hurskainen.

      Kevään myötä nuo kaikenlaiset haasteet teettä hommia, kuten tuo auton kunnossa pitokin, mutta niinhän ne päivät iltaan kuluu ja joskus voimiakin koettelee.
      Puolitoista kiloisen lohen minäkin ostin, pakkaseen piti fileet laittaa, mutta kaksi keittoa saan niistä perkuu tähteistä.
      Kun ei oikeat välineet ole oikein terä kunnossa, tahtoo itse kalaa jäädä reilummin ruotoihinkin.
      Hukkaan ei mene, hyvä soppa tulee.

      Tuli tuosta meri-kukan erilaisesta maailmasta, mieleen poikani toteamus, että veden allakin on aivan oma maailmansa.
      Olen joskus maininnut, että miten hän jaksaa siellä veden alla aina vaan liikkua, on kuulemma yhdistetty harrastus ja työ, aika harvinainen yhdistelmä.
      Varmaan on ihana seilata veneellä ympäri vesistöjä, minulle sekään ei oikein sovi, liian levoton sielu olen, en jaksaisi kauan istuen vaan maisemia ihailla.
      Tuntematta veneilijän elämää, kai siellä myös oma työteliäs maailmansa on.

      Kyllä tuo vimma nykii minunkin mieltäni, mitä MdK-MdK kerrot tekeväsi, kirpputori olisi lähellä ja tavaraa olisi sinne viedä, mutta en saa aikaiseksi.
      Ikkunan pesuun ryhtyminen on minunkin kohdalla turhan aikaista, tiet pölyää soran vallassa ja näin eka kerroksessa kaiken saan ikkunoihin.
      Turhaa aivan turhaa ,,,, niinhän ne laulussakin sanovat, tosin ihmisen kaipuusta taitaa olla kysymys;)

      Kyllä sitä uudelleen ja uudelleen tarkastelua pitää suorittaa tämän tästä, olen ottanut tai on tullut kodista lähtiessä käydä katsomassa kaikki mahdolliset vaara tekijät ennen oven sulkemista, onnekseni avain on nykyisin taskussa ollut.
      Aina vaan näitä möhläyksiä sattuu, vaikka varmistamisen päälle vielä varmistaa.
      Onhan se pelottava paikka kaiketi jokaiselle se hammaslääkärin tuoli, saatikka lapselle, mummon käsi on turvan antaja.

      Eilen haki ystävätär tomaatin taimensa, jotka olin häntä vasten kasvattanut, vähän tyjeni nuo ikkuna laudat.
      Tyttärelle olin aikonut osan antaa, mutta hänpä laittoikin omat siemenet, osti ihan kaupan pusseja, minä tomaatista siemenet kuivatin ja multaan upotin.
      Hyvin voivat taimeni, jospa tulisi lämmin kesä niin satoakin varmaan tulee.
      Nyt pitää jollakin tapaa saada intoa johonkin suuntaan ja siitä sitten iltaan mennään. tehdään päivästä onnistunut;)

    • Kaunista perjantai-iltapäivää! Täytyy varmaankin ruveta pitämään rullaverhoja alhaalla yön yli, kun valo herättää liian aikaisin.
      Tänäkin aamuna heräsin jo kuudelta ja aloin miettiä kuinka tämän päivän käyttäisi, laiskotteluun vai työn touhuun.

      Aamulla tein ensin sellaisen uroteon että kävelin kylän keskustaan saakka, aivan vaan testatakseni, jaksanko, kun heti alkutaipaleella on n 300 m aika jyrkkää mäkeä ja henkeä alkaa ahdistaa. Tavallisesti tilaan taksin ostosreissuja varten. Nyt tarvitsin taksikyytiä vaan kotimatkaa varten.
      Päivän jatkotoimenpiteet selvisivät kun kotiin päästyä kuulin kuinka peltikatolta tuli viimeisetkin lumenrippeet. Ei muuta kuin ikkunan pesuun! Näköala järvelle parani huomattavasti.
      Mikäs sen mukavampaa sen jälkeen kuin laittaa sauna päälle ja kylpeä keskellä kirkasta päivää!

      Hyvin on siis perjantai 13. sujunut. Onnistuin saamaan tv:nkin "kuntoon". Siihen oli tullut aivan omia aikojaan suomenkielinen ääni tekstityksen lisäksi, joka häiritsi jos halusi katsella ulkomaisia elokuvia. Kuului siis esim. englantilaista puhetta, suomalaista puhetta päälle ja sitten vielä tekstitys.

      Hyvää viikonloppua!

      • hurskainen

        Pitäisi tehdä MDK-MDK:t ja kirkastaa se ainoa ikkuna josta iltapäivän aurinko paistaa. Ei kai sitä kapeaa ja korkealla olevaa ikkunaa ole vuoteen kirkastettu,
        Mutta kun pitäisi poistaa ensin sellaiset C-osat, että ikkuna aukeaisi. Jos en saakaan sitä sokkaa entiselleen ja paikalleen, operaatio meneekin pempulleen.
        Kun jokatäytisen asiassa on joku peijakkaan sivutekijä.

        Ja eikö vaan pihalla tuhkan seasta pilkistänytkin kevät tähtimön keltainen itu, vai mitä ne SkillaNin kaiman keväiset sinikukat lienevät.
        Luonnon oman höperikkäät. Niin leviäät kylvämättä kasvattamatta vähän kuin Sami Jauhojärvei sanoilla, pakhan kuin paikhan.
        Huomasin saman kuin Ynnämuukin, kevätilmassa puuhaaminen alkaa jotenkin janottamaan ja nälkäkin siellä tulee. Ei olla kait vielä totuttu usempa päiväiseen ilmaiseen valohoitoon.
        Valoisaa huhtikuun illanjatkoa!


    • Hyvä, aurinkoinen päivä oli tänään. Kävimme Kuusijärveä katsomassa. Melkein kokonaan oli jäässä, ratamilla sulaakin ja uimapaikat lainehti - niihin pumpataan vedenkiertoa. Oli siellä muutamia rohkeita porskuttelijoita järvessäkin. Järven kiertävä polku oli osittain jäinen. Ei se jyrkän vaaran "pimeässä" rinteessa niin vain sula.

      Kyllä minäkin seuraan aktiivisesti hintoja. Tuottaahan se aina joskus muutaman euron. Rahaa se on vähempikin. Noususuunnassahan on ruuankin hinta.

      Enpä ole tullut ajatelleeksi, että tomaateista voi ottaa siemenet ja kuivatella ne multiin pantavaksi. Se selvisi SkillaNin viestistä. En kyllä muista mitenkään kasvattaneenikaan.

      Sitkeästi Hurskainen ponnistelee vaivoista huolimatta. Onhan siinä asenteessa hyvät ja huonot puolensa. En kuitenkaan ole itsensä kiduttamisen kannalla jos nyt ei ole hirveän välttämätön tarve. Saattaisi "sairastaminenkin" viedä parempaan tulokseen:)
      Tämä päiväni meni tälleen...ei mitenkään hassummin. Teille hyviä jatkoja!

    • SkillaaN

      Lauantai aamun huomenet, kauniin aamun ja päivänä samanlaisena on luvattu jatkuvan.
      Hiljaista on vielä kaduilla, aivan selkeästi viikon loppu aamut hiljaisempia, kun työpäivinä, aamusta kotona nautitaan ja nukutaan pidempään.
      Sattui silmään tuolta alkupäästä viesti missä todettiin, että kuka jaksaa lukea siivouksista vanhanakaan, taatusti aika mitään sanomatonta se onkin.
      Kuitenkin tämä elämä useammalla tähän menee, nämä kotiaskareet niistä kertominen on melkein pääasia, sairauksien lisänä, sitä se vaan tuppaa olemaan.
      Ehkä se useamman suusta kerrottuna väriä muuttaa ja mielenkiintoisemmaksi tämän arjen tekemiset tekee, toivon ainakin näin olevan.
      Ei tuo joka aamuinen "huomen" myöskään kovin inspiroiva ole, mutta kun on tottunut, että kohdatessa yön jälkeen huomen sanotaan, tämä puoltaa sitä viesteissäkin;)

      Ynnämuu, luin Facebookista miten helpolla voikaan saada tomaatit alkuun, leikkelee vaan siivut tomaateista, laittaa mullan päälle ja kerros multaa vielä päällekin, malttaa kastella, odottaa, näinkin saa omat tomaatit onnistumaan ja maku aivan toinen mikä kaupasta ostetuista.
      No onhan siinä pientä puuhaa niitä koulatessa ja ulkoilmaan totuttelemisessa, mutta mielenkiintoista ajan kulua tämäkin.

      Vai höperikkääksi meitä scilloja sanot Hurskainen, kyllä ne pihaa kaunistaa ja leviää ilman erikoisia konsteja, ja sen leviämisen omalla tavallani minä myös toteutan;)
      Hieman häiritseviä ovat, kun ympäri nurmikkoa leviävät, mutta pitää malttaa antaa niiden kukkia rauhassa, kyllä sen nurmikon ehtii leikata myöhemminkin.
      Se ikkunan pesu on joskus jännityksen paikka, kun oikein iso ruutu, melkein seinän kokoinen on aukaistava ja kun hieman tiukaksi on käynyt, sitä pitää varpaatkin pystyssä, että ei vaan lasi rikkoutuisi.
      Tuo sääkin niin vaikuttava on ikkunan pesun yhteydessä, minä joudun kiirehtimään parvekelaisen pesua heti herättyäni, kun aurinko kohta sillään alkaa niihin paistamaan ja toisella puolen taloa sitten puolenpäivän jälkeen.
      Tuleeko sitten kirkkaita vaikka näin tekeekin, aina meinaa jäädä joitakin häiritseviä kohtia.

      Hattua nostan yrityksesi onnistumisesta MdK-MdK,, voimissasi tunnut olevan, kun vielä ikkunakin sait puhtaaksi.
      Minun aamurupeamalla vielä työt onnistuu, kauppareissut myös, mutta iltapäivällä olen melkoisen uupunut
      Tomaatin taimet hakenut ystävätär totesi myös uupumisen joka päiväiseksi, sitä ihmeteltiin, tultiin siihen tulokseen, että ikä se väsymyksen tuo tullessaan ja myös se vakuuteltiin, että näin saa olla.
      Olemmehan pitkän päivätyön tehneet, lapset siinä ohessa maailmalle kasvatettu, siis lupa olla väsynyt, kun tuota ikääkin jo paljon.
      Pitää hymysuin todeta, että aika usein ikä unohtuu, kun pirteyttä riittää, sitä vaan uskoo kaikkeen pystyvänsä.
      Vuosien takaa muistan erään ystävän sanoneen, että hän ei saa pullon korkkia auki, ihmettelin miten voi niin olla, kun nuorempi oli kuin minä.
      Hyvä kuntoisena pidän itseäni niin kauan, kuin tuo korkki aukeaa ja maitopurkki samoin, sitten voi sanoa jo voimien loppuneen.

      No niin, nyt pitäisi jotakin hohdokasta loppuun keksiä, mutta eipä vaan tule mitään mieleen.
      Joskus syntyi runon tapaisiakin, ei enää, luin juuri aamulla lehdestä, miten sata yksi vuotias runokirjan sai painosta.
      Hän minun nykyisen ikäisenä alkoi runoja lehteen laittamaan ja nyt niitä on kirjaksi asti, presidentillekin on lähetetty, myös malauksesta tehty kortti ja kirjottu pöytäliina.
      Näin ne taiteilijat ovat vielä kaiken osaavia, kävimme samaa opiston maalauskurssia, minä vaan en tavoittanut tuota edellä kerrottua mittaa.
      Päiväni kuluvat edes takaisin tätä kotia mittaillessa, mutta hyvä sekin, onnellinen koen olevani kaikesta ympärillä olosta ja ihanasta keväästä ja kesän odotuksesta,
      Iloa myös kaikille pirttiin kurkkaaville, tulihan tuota tarinaa yli hypäten;)

      • Kristiina..23

        Kaikki on ilmeisesti mökillä tai jossain puutarhassa, koska viestit vipyy, mutta kyllä minullakin nyt heräsi tuo taimien istutus, siis esikasvatus, kun katselin tuota siemenpussiani ja olisihan siellä kurkkua, kurpitsaa, tilliä ja salaattia.

        Kurpitsan kasvatus minulla onnistui vain silloin, kun talomme remontti oli ja jouduin siirtämään taimet auton takakonttiin. Mikä ihana kasvihuone, kun piti vain takaikkunan auki, että ei liikaa paahdetta tullut ja sitten pääsi myös pölyttäjät.

        Onhan nämä aurinkoiset päivät todella odotettuja, paitsi ei minulle, jolle ilta-aurinko porottaa suoraan ikkunasta ja pieni kämppä kuumenee saunan oloiseksi, vaikka pidänkin pimennysverhoa alhaalla.

        Mielenkiinolla olen talven seurannut naakka parvea, kuinka ne menevät tuonne isoon kuuseen iltaisin isoissa parvissa, noi 50-60 ja koskaan eivät törmäile toisiinsa, kun taas aamulla lähtevät sieltä ensimmäisen "kutsun" kuultuaan.

        Kevät on tehnyt niillekin tehtävänsä, koska nyt ne lentää pareittain, mutta aina on joku kolmas siellä häiriköimässä, joten kuinkahan heillä toimii tuo meetoo kamppanja? Olisi tosi kiva nähdä heidän ikänsä, että onko siellä vanhat urokset asialla ahdistelemassa nuoria naaraita?

        No, kaikkea sitä tulee miellen tällä iällä, mutta kuitenkin aika mielenkiintoinen havainto minulta, koska ennen seurasin vain hirvien, supien, mäyrien liikkeitä yökaudet, kuten isänikin.

        MJustiksi me ihmiset törmäilemme mielipiteiden kanssa, kuten tuolla toisaalta saa lukea?


    • hurskainen

      Jätän tahallani niittämättä tai ajamatta leikkurilla sen tontin komean skillapeiton päältä kevätkesästä niin että ne ehtivät tekeytyä ja siemenensä kehittää.
      Tänään päivästä piti tuleman hyvä. Tein vaativampaa ulkotyötä parisen tuntia. Liiallisen väkinäisyyden varjolla liukenin helpompiin askarteluihin.

      Niinkun polkorattaan etupyörästä ilma oli karannut. Kun otin ulkorenkaan irti, löysin valkoisen nastan jököttävän kumissa tiukasti kiinni. Eihän seiinä voinut ilma pysyä.
      Löysin presta-ventiilillä varustetun uuden sisäkumin. Outo minulle. Ilma meni tavallisella pumpulla. Pian se oli taas tyhjä. Prestan venttiilikin piti kiertää kiinni. Sitten ilma kyllä pysyi.

      Koeajo onnistui. Olisi ollut jo häpeällistä jatkaa nastarenkailla ajamista. Nekään eivät pitänet muutamia viikkoja sitten peilipäällä ajoa kaatumatta.
      Osulasta rasvatonta maitoa hain. Sen täytynee olla vattalle terveellistä, koska mitään sivuoireita ei ole ilmennyt, ohuesta kittailusta huolimatta.

    • Tuoretta turskaa ostin tänään, niin harvinaista se kalatiskillä on. Hieroin vain tilkan suollaa siihen ja valmistan vasta huomanna.

      On niin kirkas ja hyvä tv kuva nyt kun nuori mies asensi oikein kaapelit ja digiboxit. Iltauutiset on pääosin Trumpin uhoa ja arvailuja Venäjän reaktioista. Ei näy rauhaa vieläkään,..jännite vain on lisääntynyt.

      Ramasee niin makeasti, vaeltelin tavaratalossa tutun tavatessani ihan innoissani, eikä vielä ole nukkuma-aika.

      Leppoisaa illanjatkoa kaikille, heippa,..

    • ynnämuuek

      Saunasta tulin äskettäin ja lögin ennätin tähän ryystettäväksi kuumentaa. Ei ollut "terästystä ..eikä ollut tarpeenkaan. SkillaNin vietissä oli maininta, että joku ei saanut pullon korkkia auki. Minulla taitaa olla se vika. Viinapullon korkki avautuu nykyään huonosti :) Kyllä ne muut korkit jotenkin aukenee. Joskus saattaa olla kahvipaketti jämäkästi kiinni. Joutuu ihan tosissaan näppejään kiristämään.

      Päivän uutinen on ollut ohjusisku Syyriaan. Sen nyt on kaikki kuulleet, joten en sen enempää. Kuitenkin . . . tulee mieleeni USAN hyökkäys Irakiin. Siellä piti olla atomipommit tekeillä "varmana tietona." Sitä "savuavaa asetta " ei löytynyt silloin ei sen jälkeenkään. Vaan savusihan Irakissa muutoin ja seurauksetkin näkyivät. "Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa..."

      Eipä tästä päivästäni ole paljon kerrottavaa. Kun oli lämmin, aurinkoinen päivä, olin ulkonakin penkillä istuskelemassa ja kevättä vastaanottamassa. Ilmojen puoleen hyvältä näyttää.

    • mariiitttt

      Pirtin naiset minulla on kuva keitä te olette.

      Suomi 1972. On se kumma kun mökin poika tulee uudella autolla Suomeen. Kun olin pieni sanoin eräs isäntä olet punikin poika. Isäni syntynyt 1923 minä 1947.

      Minulle on turhaa apinoida, en vastaa. Kamelia voi hyvin kasvaa kesällä ulkona.

    • Päivä taas kulunut, ei sen kummempaa, piti mennä tuohon lähelläolevaan kirpputoriin.
      Kiinnihän se oli, klo 16,00 reikä reikä, tulihan pihassa käytyä näki ne aukioloajat seinälltä.
      Onhan se muutaman viikon auki ollutkin, mutta ei aiemmin edes pihassa käyty.
      Siitä sitten alkoi sellainen kotiseutukierros, nyt tosi vanhoja teitä ajeltiin, ei oikein muistanut koska viimeksi niitä "polkuja" viimeksi käytettiin. Matkan varrella ei oikeastaan vielä mikään vihertänyt, kuitenkin vanhan Nurmijärven rantapenkalla oli muutama leskenlehti, siinä ne ainoat kevään merkit, paitsi lämpötila oli ihan mukavan keväinen 15, 9 oli mittarissa kun kotiin tulimme.
      Viimeiseksi piipahdin tuossa lähikaupassa, ainakin ostin litran sinistä maitoa, vanhempi loppui päivällä kun paistoin lättyjä pannussa, oikeella voilla paistoin.
      Illaliseksi laitoin kaalipataa. Sellainen oli päivän menu.

    • Jatketaan pirtissä 140, tervemenoa sinne;)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      123
      1875
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      193
      1488
    3. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1198
    4. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      45
      1172
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      87
      1057
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      102
      995
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      900
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      65
      846
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      45
      817
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      771
    Aihe