Vakavan_arvioinnin_paikka

Seurataan_tilannetta

Valtakunnan mediassa mainittu syytteen saanut lieksalainen poliitikko on maahanmuuton paikallisia nokkamiehiä, kodittomia nuoria ja maahanmuuttajanuoria on sijoitettu hänen perhekotiinsa. Viranomaisilla luulisi olevan toiminnasta nyt vakavan arvioinnin paikka, mielenkiintoista nähdä kuinka viranomaistahot tulevat asiassa toimimaan.

55

2805

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joodååå

      Varsin hyvä pointti!

    • Mielenkiintoinen_tapaus

      Sosiaaliviranomaisten toimenkuvaan kuulunee myös perhekotien toiminnan valvonta. Mielenkiintoista nähdä kuinka puuttuvat kun kyseessä on pitkäaikainen poliittinen vaikuttaja ja sosiaalista toimintaa harjoittavan yhteistyöyrityksen johtaja.

    • PaljonMelua

      Jos kuvittelitte tuon vaikuttavan maahanmuuttoon tai paikkakunnallemuuttoon niin erehdytte. Nuo asiat eivät ole yhden yrittäjän tai yrityksen tekemisistä kiinni. Eikä se vaikuta puolueenne kannatukseen, ei ainakaan sitä kohottavasti.
      Huutakaa kuitenkin ja huutakaa kovaa. Eihän sitä tiedä vaikka metsä vastaisi, samalla mitalla.

    • eipäs.kiirehditä

      Kirjoituksissa on menty asioiden edelle. Missään ei ole syytetty esille tuotua henkilöä yhtään mistään. On vain jonkun kateellisen tekemä ilmoitus oletetusta tapahtumasta. Esille nostettu henkilö on kiistänyt kaiken perättömänä juoruna. Voi olla, että joku muu joutuu syytettyjen penkille perättömästä ilmiannosta.

      • Perusteet_olemassa

        Ei syyttäjä tyhjästä syytteitä jaa, kyllä siellä taustalla täytyy olla perusteet syytteen nostamiseen. Syytetty on alkanut jo viime vuonna vetäytyä luottamustoimistaan, joten varmaan on kauan ja hartaasti punnittu syytteeseen johtaneita tapahtumia ja perusteluja ennen syytteen nostamista.


      • pedopappi

        Mitenkä on mahdollista että täältä poistetaan linkki, jossa kerrotaan asian johtavan syytteeseen.
        On tänä outo paikka kun lapsiin sekaantujan nimi kokeillaan piilottaa vaikka koko Suomen lehdistö asiasta kertoo ja syyttäjä vahvistaa asian todenperäisyyteen.

        Perätön ilmianto ja syyttäjä vie tapausta eteenpäin. Haloo typerys, asia on tutkittu ennen kuin syytetään!

        https://m.iltalehti.fi/politiikka/201803122200805954_pi.shtml


      • ei.todellakaan
        pedopappi kirjoitti:

        Mitenkä on mahdollista että täältä poistetaan linkki, jossa kerrotaan asian johtavan syytteeseen.
        On tänä outo paikka kun lapsiin sekaantujan nimi kokeillaan piilottaa vaikka koko Suomen lehdistö asiasta kertoo ja syyttäjä vahvistaa asian todenperäisyyteen.

        Perätön ilmianto ja syyttäjä vie tapausta eteenpäin. Haloo typerys, asia on tutkittu ennen kuin syytetään!

        https://m.iltalehti.fi/politiikka/201803122200805954_pi.shtml

        Ei ketään ole vielä syytetty!


      • Filunkia
        ei.todellakaan kirjoitti:

        Ei ketään ole vielä syytetty!

        "Lieksan kaupunginvaltuutettuja Ari Marjetaa syytetään toukokuussa..."

        Nyt on valitettavasti käynyt niin, että tutkinta on johtanut syytteeseen.


      • iyio

        Joo joku on ilmoittanut tai asia on muuten tullut poliisin tietoon, joka on tehnyt asiasta esitutkinnan. Esitutkintamateriaalin poliisi luovuttaa aina syyttäjälle joka arvioi onko asiassa aineksia nostaa rikossyyte.

        Nyt on ilmeisesti ollut kun syyte on kerran nostettu. Oikeus sitten ratkaisee toukokuussa onko syytetty syyllinen tekoon josta syyttäjä häntä syyttää. Jos on niin siitä tulee sitten lain määräämä rangaistus.

        Mikä se sitten mahtaa olla, riippuu monesta seikasta ja tapahtumien kulusta ja eri tapauksia on vaikea vertailla, mutta joensuussa kymmenkunta vuotta sitten eräs demaripolitiikko sai vastaavan tyylisestä jutusta käräjillä 4 v, mutta hovi korotti 5,5 vuoteen.


    • Kymist

      Mitäpä jos joku nuori vain haluaakin ilkeillä ja asia on hatusta kiskaistu? Kyllä ne osaa, jos pahaa tahtoa riittää, ne tietää että se on sitten sana sanaa vastaan tilanne. Siihen nähden nimillä kirjoittelu lehdissä on edesvastuutonta ja kirjoittajat joutavat itse oikeuteen ja saunan taakse, mikäli paljastuu, että syyttömän miehen elämä pilattiin noin vaan.

      • PutaanTapahtumat

        Ompa Äijällä huono tuuri, kun toistamiseen syyttä syytellään lasten kähminnästä.

        Eipä siinä sitten mitään, sukunimi vaihtoon taas ja työskentely lasten ja nuorten kanssa voi jatkua.


      • Voitko_täsmentää

        Voisitko täsmentää, onko ennen ollut syytteessä tai tuomittu ja miksi nimi on vaihtunut?


      • TaustatTiedossa

        Outo sattuma tässä jutussa on se, että Marjetasta on säännöllisesti liikkunut juttuja ja epäilyjä asiasta. Löytyy täältäkin keskusteluja jos viitsii nähdä vähän vaivaa, joissa vihjaillaan että Marjeta tuli Lieksaan uudella nimellä, kun oli jossain aiemmin vähän liian läheisesti käyttäytynyt nuorten kanssa. Hänhän on toiminut ennen Lieksan Kristillistä opistoa toisessakin Kristillisessä opistossa. Lieksan Kristillisen opiston kannatusyhdistys voisi puhua suunsa puhtaaksi nyt.


      • Sanankasku

        Se on tuo julkisuus taito laji. Toiset sen taitaa toiset ei. Vastuu on iso.
        Mies teoistaan tunnetaan ei puheistaan, vai miten sanonta menee?
        Eikä nimi miestä pahenna,ellei mies nimeä.


    • nottaJoo

      Tämä perhekoti Topinkan johdossa oleva mies on vuoden 2015 vaalikonekysymykseen, että "Maahanmuuttoa on rajoitettava terrorismin uhan vuoksi", vastannut "täysin eri mieltä."

      Tuohan kertoo jo paljon.

    • jäitähattuunjuorumylly

      Eipä tuomita ennenkuin oikeuden päätös on saatu asiaan.

    • Tietoa_vailla

      Täällä on eri yhteyksissä on viitattu syytetyn aiempiin vastaaviin tekoihin, voisiko joku asioista perillä oleva valaista hieman syytetyn taustoja, mistä hän on kotoisin jne. Tiedämme jotta miehen nimi on vaihtunut, mikä lienee syynä kun aiempi sukuni ei ole enää kelvannut? Kiinnostaisi myös tietää onko ennen Lieksaan tuloa syytetty jostakin vastaavasta?

      • kaikki.aikanaan

        Ketään ei ole vielä syytetty.


      • Kyllä_on_syytteessä

        Iltalehti 13.03.2018

        "Pohjois-Karjalan käräjäoikeus järjestää asiassa suullisen pääkäsittelyn 16. toukokuuta.

        Rikosasiassa on yksi syytekohta ja siten yksi syytetyn rikoksen uhri. Syyttäjä vahvistaa Iltalehden tiedot rikosnimikkeen ja vastaajan nimen osalta. Varsinaiset juttuun liittyvät asiakirjat ovat salaisia.

        Syytteessä esitetyn rikoksen luonteen vuoksi oikeudenkäynti pidettäneen suljetuin ovin.

        Rangaistusvaatimus ei ole vielä julkinen, mutta rikoslain mukaan syyttäjän on vaadittava Marjetalle vankeutta. Rikoslaki säätää lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vähintään neljän kuukauden ja enintään neljän vuoden vankeusrangaistuksen."


      • Enolainen

        Janna Jalovaara on ollut Enossa äitiysloman sijaisena eikä erotettu.


      • noenosta
        Enolainen kirjoitti:

        Janna Jalovaara on ollut Enossa äitiysloman sijaisena eikä erotettu.

        Ettei vaan olisi työt seurakunnassa loppunut muista syistä...


      • Blbvgj

        Uskomatonta että täällä vedetään Janna, yks hyväsydämmisimmistä tuntemistani ihmisistä jupakkaan mukaan. Ei taida huutelijoilla olla hajua yhtään mistään, on vaan jotain katkeruutta taustalla. Kumpa uskaltaisi ees omalla nimellä puhua. :)


    • Veronmaksajana

      Jos tuomioksi asti etenee niin ei voi sanoo muuta kuin että törkeä tapaus on kyseessä.Kaikki raskauttavat seikat on käsillä.Johtavassa asemassa,luottamustoimessa,asiakkaat haavoittuneita lapsia ja nuoria joiden tulisi voida luottaa hengenmieheen ja tämä toiminta mahdollistetaan enemmän tai vähemmän yhteisillä varoilla.Erittäin raskauttavia seikkoja liittyy tähän,jos tämä apahtuneeksii osoitetaan.

      • Vähällä_ei_pääse

        Jos osoittautuu syylliseksi, niin asemansa vuoksi maksimituomio 4 vuotta vankeutta ei riittäne. Ministeri Häkkinen otti tänään kantaa lasten hyväksikäyttötuomioihin ja vaati niiden koventamista, jopa 10 vuoteen saakka.


    • Garret

      Nythän asia on niin että syyttäjällä on epäilys! Ei siis tunnustusta eikä mitään vahvempaa näyttöä yhtikäs mistään! Marjeta on syytön niin pitkään, kunnes hänet todistetaan oikeudessa syylliseksi! Ei pidä ihmistä tuomita ennakkoon juorujen tai huhujen perusteella...varsinkin jos ne lopulta osottautuukin perättömiksi!

      • Lähipiiriä

        Ilmeisesti kuulut syytetyn tuttavapiiriin kun väität jotta syytteen pohjalla on vain epäilys, eikä syyttäjällä olisi näyttöä teosta, tällaisia tietoja en ole nähnyt mediassa kirjoitettavan.


      • lexruunaa

        Poliisi epäilee rikoksesta ja tutkii asian perinpohjaisesti. Poliisin kasaama esitutkinta-aineisto menee syyttäjien arvioitavaksi, jotka päättävät onko asiassa aihetta syyttää rikoksesta. Jos syyttäjä nostaa syytteen niin silloin asiassa on aineksia mahdolliseen rikostuomioon. Syyttäjä voi myös jättää syyttämättä jos aineksia ei siihen ei ole.

        Nyt syyttäjä on nostanut syytteen ja sitä käsitellään toukokuussa käräjäoikeudessa.

        Siellä sitten punnitaan onko syytetty syyllistynyt syytteenmukaiseen tekoon. Jos ei ole, hänet vapautetaan.
        Mutta jos katsotaan syytetyn olevan syyllinen syytteenmukaiseen tekoon, oikeus tuomitsee hänet lainsäätämään rangaistukseen.

        Tuomitulla ja syyttäjällä on oikeus valittaa hovioikeuteen käräjäoikeuden tuomiosta ja tuomio ei ole laivoimainen ennen hovioikeuden päätöstä. Hovi voi kumota tuomion, alentaa, tai korottaa sitä.

        Hovioikeuden päätökseen voi hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta, joka voi ottaa asian uudelleen käsittelyyn tai olla antamatta valituslupaa. Tämän jälkeen tie on loppuun kuljettu.

        Eli vuosia tulee kestämään ennenkuin asialle lyödään lopullinen sinetti.


      • LexKajakki

        Toivotaan jotta poliisi osaa asiansa ja tutkii taustoja myöten (syytetty aiemmin?) asian perinpohjaisesti jotta totuus tulee julki. Olisi erittäin valitettavaa jos tällaisessa asemassa oleva henkilö olisi syyllistynyt lasten hyväksikäyttöön ja jäisi sitten tuomiotta.


      • kuhfjutnaukki

        uutisten mukaan tehnyt paljon järjestelyjä, jättäytynyt sivuun luottamustoimista yms. Onko ne järjestelyt tämän kohun ennakointia?


      • Garret
        Lähipiiriä kirjoitti:

        Ilmeisesti kuulut syytetyn tuttavapiiriin kun väität jotta syytteen pohjalla on vain epäilys, eikä syyttäjällä olisi näyttöä teosta, tällaisia tietoja en ole nähnyt mediassa kirjoitettavan.

        [Ilmeisesti kuulut syytetyn tuttavapiiriin kun väität jotta syytteen pohjalla on vain epäilys, eikä syyttäjällä olisi näyttöä teosta, tällaisia tietoja en ole nähnyt mediassa kirjoitettavan]
        Mihin kuulunenkaan mutta on myös vahvaa näyttöä, syyttömyydestä!
        Asia käsitellään salassa ja siksi medialle ei tihku tietoja, joita sinä luulet saavasi!
        Marjeta on syytön kunnes tuomio julistetaan ja vapauttavan päätöksen jälkeen hän vasta syytön onkin, laillisesti!


      • AriMarjatta
        Garret kirjoitti:

        [Ilmeisesti kuulut syytetyn tuttavapiiriin kun väität jotta syytteen pohjalla on vain epäilys, eikä syyttäjällä olisi näyttöä teosta, tällaisia tietoja en ole nähnyt mediassa kirjoitettavan]
        Mihin kuulunenkaan mutta on myös vahvaa näyttöä, syyttömyydestä!
        Asia käsitellään salassa ja siksi medialle ei tihku tietoja, joita sinä luulet saavasi!
        Marjeta on syytön kunnes tuomio julistetaan ja vapauttavan päätöksen jälkeen hän vasta syytön onkin, laillisesti!

        Enemmänkin väittäisin että on vahvaa näyttöä syyllisyydest, kun henkilön nimi on julkaistu ennen oikeuden käsittelyä.


    • Lieksanpena

      Onhan ne ulkomaalaiset pikkutytöt kyllä kauniita että saavat pään sekaisin.Pitää vain odotella että on 16 vuotta koska se laki kuitenkin Suomessa on.

      • Nyttulikankkunen

        Ei siellä ollut ulkomaisia hoidokkeja!


      • Lieksanpena

        Ymmärtääkekseni oli syyrialaisia.Mutta on ne suomalaisetkin pikkutytöt namuja.


    • qyqqelzz

      Tuohan on pientä vielä mitä Herra Marjeta puuhailee- Hän myös harrastaa alaikäisten pahoinpitelyjä sekä vapaudenriistoa.

    • Harkinnan_paikka

      Näihin epäillyn hoivayrityksiin on sijoitettuna nuoria ja hoivayritys on epäillyn vaimon johdossa. Ilmapiiriä ulkopuolisten on vaikea arvioida, mutta sijoitetut nuoret ovat kohun ja epäilyn vuoksi hyvin hankalassa asemassa. Mielestäni lastensuojeluviranomaiset toimisivat viisaasti jos tutkinnan ajaksi löytäisivät sellaisen ratkaisun jotta vielä suuremmilta tragedioilta voitaisiin välttyä. Viime kädessä lastensuojelusta vastaavat viranomaistahot ovat vastuussa näiden nuorten hyvinvoinnista.

    • syytön.syytön

      Voiko siis joku typerys vielä väittää, että ei syytetä. Tuomita ei saa. Ei edes tällä palstalla. Se olisi perisynti ennenaikaisesti tuomita.
      Voihan Marjeta laulaa edelleen seuraavasti, vaikka virsi ei olekaan. Liika laulu voi olla kuiteskin pahasta, jos varsinkin omassa tunnosaan tietää lopun alkaneen. Tässä seuraavassa se ilmenee, siis se laulu hyvin.
      https://www.youtube.com/watch?v=0lvaBiWX9ds

      • silmäänpissiä

        Kyllä nyt pitäisi Marjetasta löytyä sitä meitin Paavon Väyrystä, mutta taitaa jäädä eri tapaukseksi.


    • happamatpihlajanmarjat

      Eihän tuo Marjetan teko ole mitään verrattuna Hakkaraisen pusuun!!!

      • diibadaabajoojoo

        Tämän henkilön selittelyt,ettei enää ole yritystoiminnassa mukana,on kyllä kyseenalainen.Bisneshän toimii hänen kotonaan,joten hän on kyllä toiminnassa mukana,ja vaimonsahan on siinä johtajana.Myös epäilyttää hänen käyttämät toimet saadessaan Merilän koulun haltuunsa.Poliittisilla päättäjillä oli varmasti osuutta siinäkin.Olisi paljon tutkittavaa tämän henkilön tekemisissä!


      • NoAsuthanSinäLieksassa

        Loppuiko argumentit kun pitää äidinkielenopettajaksi tekeytyä?
        Tavallinen ilmiö luusereilla joilla menee asiakeskustelussa jauhot suuhun kun tietävät olevansa väärässä, eikä ole enää mitään asiallista sanottavaa.
        Lopeta tuo opettaminenkin, ei suju sinulta. Sekään...


    • Hyväveliverkostot

      Tutkinnasta huolimatta demaripoliitikkoa koskevassa tapauksessa toiminnan on sallittu jatkua normaalisti,  joten voitaisiin kysyä jotta lepääkö hoivabisnes Lieksassa poliittisten kytkentöjen ja hyväveliverkostojen varassa?

    • Oppurtunisti

      Jatkossa tulen boikotoimaan kyseisen henkilön yrityksien ja myös kristillisen opiston toimintoja!

    • Yesnot

      Tuli mieleen. Mikä on tämän vasemmistoliiton ja kristillisen opiston kanta tähän asiaan. Valtuutettu käyttää tämän henkilön yrityksiä työllistämis toimiin!!!

    • Yesnot

      Nyt poliitikot syyniin! !!!

    • Taantumuksen_vuodet

      Puolueiden, poliitikkojen ja virkamieskunnan toimiin lieksalaistenkin kannattaisi kiinnittää enemmän huomiota, sillä näiden tahojen toiminnasta valtakunnallisesti on alkanut paljastua yhtä sun toista. Lieksassa monet yritykset ovat kaatuneet ja työpaikat kadonneet, ihmiset ovat joutuneet siirtymään etelän kasvukeskuksiin, väkimäärä on enemmän kuin puolittunut. Vaikka elinkeino- ja väestörakenteessa on tapahtunut rajuja muutoksia niin samat poliittiset tahot ovat saaneet toimia melko rauhassa. Lieksassa johtavan puolueen poliitikot ja virkamieskunta ovat rakentaneet yhteisen valtiorahoitteisen hoivabisneksen. Tämän hoivabisneksen keskeinen toimija joutuu nyt käräjille lapseen kohdistuneesta hyväksikäytöstä ja huomattakoon jotta epäilty on paikallisen hoivayrityksen pääomistaja ja toiminut kaupungin valtuuston puheenjohtajana. Epäilty on voinut hankkia toimintaan liitetyt kiinteistönsä kaupungilta nimellisellä korvauksella ja hänen toimintaansa on tuettu monin tavoin. Tämä on ollut mahdollista koska kaupunkia ovat johtaneet samat poliittiset tahot vuosikymmeniä. Todennäköisesti melko pian alamme saamaan enemmän tietoa siitä mitä Lieksassa ja koko yhteiskunnassa on tapahtunut näinä yleisen taantumuksen vuosikymmeninä.

      • Taantumuksenaikaa

        Tuo kirjoituksesi on niin totta,ei tuon paremmin osaa kuvailla tätä mennoo lieksassa.


    • TarkempaanSyyniin

      Poliitikkojen ja virkamiesten toimiin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota ja julkisen rahan käyttöön, aika vähän loppujen lopuksi tiedämme miten verovarojamme todellisuudessa käytetään.

    • suhmura-politiikkaa

      Tarkoituksellahan noista ei ilmoitella, se on helpompi suhmuroida ja toimia mistä on politikoille eniten hyötyä! Veronmaksajan ei tarvitse tietää, muuten ne saattaa hermostua!

    • hoitokotiko

      Mitä bisnestä siellä Merilässä on ?

    • Veronmaksajana

      Mittään kun ei omillaan tämäkään yrittäjä oo tehnä.

    • Mietin

      Miten Lieksan kristillinen opisto liittyy kyseisen henkilön puuhiin?

      • Keneasia

        Samaa ihmetellen


    • pumppuhävis

      Mihkä hävisi se pääpumppu? Kovat oli kommentit joku aika taaksepäin. Tuli vaan mieleen.

    • tehkää-pliis

      Voipi olla välillä lataamossa hoidattamassa ajatteluelintään! Se kyllä onkin tarpeellinen toimenpide, ja kun ne tekisi vielä sen lobotomian sille!

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe