Kuortane välierissä

lillukka1982

Mitä se kertoo että Kuortane on 4 parhaan joukossa? Onko projekti onnistunut vai onko sarjan taso laskenut?

45

2629

Vastaukset

 • Sarjan taso on laskenut. Kun katsoo rostereita, niin joukkueiden ikärakenne on monesti melko nuorta ja tämän ikäisiä ei aikaisemmin naisten sarjassa ollut kuin korkeintaan muutamia poikkeusyksilöitä. Joukkueiden nuorentuminen ja tason laskeminen on mahdollistanut myös Kuortaneen menestymisen sarjassa.

 • Nuoria pelaajia on aina ollut paljon, mutta sarjan taso on laskenut sen takia kun parhaat pelaajat pelaa ulkomailla. Iso virhe oli laajentaa sarjaa ensi kaudelle.

 • Sarja on tasoittunut jos ei lasketa kahta häntäheikkiä. Kuortaneella on tänä vuonna kova nippu kasassa, eikä syy menestymiseen ole pelkästään "sarjan heikkenemisessä". Kuortaneella on pitkään tehty hyvää työtä, harjoittelun monipuolisuutta kehitetään koko ajan ja pelaajia opetetaan harjoittelemaan. Tuskin missään muussa seurajoukkueessa nuoria pelaajia opastetaan urheilijan elämässä yhtä hyvin kuin Kuortaneella. Pikkuhiljaa se alkaa tuottaa jotain näkyvää tulosta. Toivottavasti loppu kevät menee yhtä vahvasti kuin se on alkanut!

 • Naisten liigassa pärjäämisen perusteella ei todellakaan voida tehdä johtopäätöstä, että Kuortane olisi saanut mitään ihmeellistä kehitystä aikaan. Jos menestyksemme kansainvälisesti olisi kehittynyt, niin silloin voitaisiin keskustella Kuortaneen roolista siinä, mutta kun joka vuosi N18-kisoissa sijoitus on 5-6 niin eipä tuota kehitystä näytä pahemmin tulleen.

  • Jotenkin tuntuu siltä että Kuortane on joku kirosana monelle eikä siellä voida tehdä mitään hyvää Suomi kiekolle. Kuortane oli muutama vuosi sitten joukkue joka kamppaili Kjt:n kanssa sarjan hännillä. Paljonko Kuortane keräsi pisteitä tänä vuonna enemmän kuin Kjt? Se että kansainvälisellä tasolla sijoitus on pysynyt samana niin se tarkoittaa että kehitystä on myös Suomikiekossa tapahtunut koska kansainvälinen taso n18 ikäluokassa on nyt paljon parempi kuin vaikkapa 5 vuotta sitten. Jos kehitystä ei olisi tapahtunut Suomi olisi tippunut A sarjasta.
   Se että sijoitus on edelleen se 5 - 6 tarkoittaa sitä että töitä pitää tehdä niin Kuortaneella kuin muuallakin Suomessa entistä kovemmin jotta sijoitus paranisi.


  • Kuortane voi olla kirosana monille,koska joukkueesta valitaan joka vuosi 10-15 pelaajaa n18 joukkueeseen vaikka joillakin taito ei sinne riitä.eli onko niin,tule kuortaneelle niin pääset kisoihin.liitto tukee joka vuosi joukkuetta 80t€.mitä tukea muut joukkueet saavat liitolta? Ei mitään!


  • Naistenliiga kirjoitti:

   Kuortane voi olla kirosana monille,koska joukkueesta valitaan joka vuosi 10-15 pelaajaa n18 joukkueeseen vaikka joillakin taito ei sinne riitä.eli onko niin,tule kuortaneelle niin pääset kisoihin.liitto tukee joka vuosi joukkuetta 80t€.mitä tukea muut joukkueet saavat liitolta? Ei mitään!

   Kuinkahan hyvin nämä "analyytikot" jotka sanovat että joku Kuortaneen pelaaja ei kuulu n18 joukkueeseen oikeasti ymmärtävät jääkiekosta ja siitä kuinka joukkue tulee kasata??
   Edelleenkin ikinä ei ole ollut sellaista tilannetta että vain Kuortaneelta pääsee n18 joukkueeseen.
   Ja ensi kaudesta lähtien 4 - 5 muutakin liigaseuraa saa liitolta tukea ja voivat palkata vaikkapa päätoimisen valmentajan.


  • gokuortanego kirjoitti:

   Kuinkahan hyvin nämä "analyytikot" jotka sanovat että joku Kuortaneen pelaaja ei kuulu n18 joukkueeseen oikeasti ymmärtävät jääkiekosta ja siitä kuinka joukkue tulee kasata??
   Edelleenkin ikinä ei ole ollut sellaista tilannetta että vain Kuortaneelta pääsee n18 joukkueeseen.
   Ja ensi kaudesta lähtien 4 - 5 muutakin liigaseuraa saa liitolta tukea ja voivat palkata vaikkapa päätoimisen valmentajan.

   Mitkä joukkueet saavat, millaista tukea ja löytyykö tästä tiedote


  • Tukia kirjoitti:

   Mitkä joukkueet saavat, millaista tukea ja löytyykö tästä tiedote

   Liitto tukee rahallisesti 4 - 5 seuraa jotka voi palkata valmentajan joka oman seuransa valmentamisen lisäksi mentoroi lähialueensa tyttökiekkotoimintaa ja ilmeisesti pyrkii etsimään myös pelaajia omaan seuraansa. Seuroista en tiedä varmaksi, mutta ilmeisesti ainakin Ilves, Kärpät ja Blues. Näiden lisäksi 1 - 2 muuta seuraa.


  • Panenpa lusikkani soppaan.Ilman Kuortanetta Suomi ei pelais N18 MM kisoissa sarjassa enää A sarjassa .Muualla maailmassa panostetaan paljon enemmän tyttö-ja naiskiekkoon.Ei Suomessa mikään seura pysty seuratasolla valmentamaanN18 joukkuetta kuin Kuortane.Ollaan tyytyväisiä, että on edes tällainen projekti,jossa parhaat pelaajat saavat parasta valmennusta.Kuortaneen kasvatteja siellä nytkin on naisten liigassa avainpelaajina.Ainahan se on harmi että kaikkia ei voi ottaa mukaan Kuortaneelle.Rahasta se on kiinni.On se jääkiekko parantunut muissakin maissa.Hyvä kun pysytään perässä.Kuka ois uskonut jotta Saksa pelaa olympialaisten loppuottelussa?


 • En ymmärrä näitä ketkä valittaa n18 pelaajien tulevan Kuortaneelta.. Koko projektin ideana on se että Kuortaneelle valitaan PARHAAT nuoret, jotka sinne päättävät hakea. Totta hemmetissä silloin suurin osa on maajoukkueessa, koska muutenhan koko Kuortane olisi täysin hukkaan mennyt sijoitus.. Ja jos on kaksi saman tasoista pelaajaa joista toinen on muualta niin tottakai valmennus haluaa tutun pelaajan. Plus Kuortaneen pelaajilla asenne on pakko olla hyvä, koska muuten eivät edes menisi nii kovaan myllyyn kuin Kuortane. Miettikääpä näitä valintoja valmentajan näkökulmasta eikä sivussakatsojan asemasta.

 • Kakskertaa jäät+oheist+koulu.Ei se mitään hupia ole.Miettikääpä sitä Kuortaneen arvostelijat.Motivaatio täytyy olla kohdallaan.

  • Mutta niinhän se on monella muullakin liigapaikkakunnalla eli on aamujäät x 3 oheiset ja iltajäät + koulu. Kuortaneella taitaa olla vain 2 päivänä kaksi jäätä nykyisin.


  • Jos näin on niin Tulosta varmaan tulee sieltä muualtakin.


  • Komposiitti kirjoitti:

   Jos näin on niin Tulosta varmaan tulee sieltä muualtakin.

   No huomennahan tuosta saadaan lisätietoa kun Ilves ja Kuortane kohtaa. Tampereellakin on ne aamujäät...


  • Ilves on huomenna kevyttä kauraa Kuortanetta vastaan.Ei millään pahalla.


  • Komposiitti kirjoitti:

   Ilves on huomenna kevyttä kauraa Kuortanetta vastaan.Ei millään pahalla.

   Mikä siinä on syynä että n18 joukkue ei pärjää yhtä hyvinkin Nmj vaikka suurin osa n18 pelaajista tulee kuortaneelta ja siellä treenataan niin hyvin? Voisi kuvitella että n18 pärjää paremmin kuin nmj.


  • Komposiitti kirjoitti:

   Jos näin on niin Tulosta varmaan tulee sieltä muualtakin.

   Kyllähän tulosta olympialaisista tuli ja toivottavasti tulee jatkossa myös n18 ikäluokan mm kisoissa.


 • Jos tuo mitä täällä kirjoitetaan 4 - 5 seuran tukemisesta pitää paikkansa niin onpa aika kyseenalaista toimintaa sarjan kannalta. Tietysti hyvä että liitto tukee, mutta jos sarjassa pelaa ensi kaudella se 10 joukkuetta ja Kuortane ja sen lisäksi 4 - 5 muuta joukkuetta saa liiton tukea toimintaansa niin eipä ihan tasapuolisessa asemassa ole sitten ne loput joukkueet jotka jäävät ilman tukea. Ja mitkä on kriteerit joilla nämä tuettavat seurat valitaan ja millä perusteella sitten osa jätetään ilman tukea?

 • Onnea ilvekselle finaaliin vahvalla esityksellä,ei ollut kuortaneella mitään jakoa.kokemus puhuu!

  • Ei ollut mitään jakoa? Katsoitko edes pelejä tai oletko lukenut niistä? Jokainen peli päättyi maalin erolla ja Kuortane oli jopa parempi joissain peleissä. Totta puhut, että kokemus voitti, mutta todellakaan ei ollut helppo sarja Ilvekselle.


 • PuuhaPete Kuortaneelta, tää kausi on ja tulee olemaan paras sen historiassa. Paluu arkeen ensi vuonna, ja tulee näkymään myös molemmissa maajoukkueissa. Paljon kertoo valinnoista kun S. S. Kuortaneelta kävi pokkaamassa pronssit Koreasta mutei mahtunut kuin kolmos kenttään playjareissa, heh hrh hyvä hyvä PuuhaPete. 18-tytöt tulee pelaamaan putoamisesta ensi vuonna. Naiset kompuroi omissa kisoissa. Vanhempien kärkipelaajien ja nuorten tulevien huippujen ikäväli niin suuri et tulee luonnollinen notkahdus.

  • Kuortaneella on kaksi hyvää sentteriä Säkkisen lisäksi niin miksi olisi pitänyt sekoittaa kenttiä olympialaisten jälkeen? Kuortanehan pelasi kauden parhaat pelinsä olympialaisten aikaan ja silloin löytyi parhaat kentälliset.


 • Oliko Nieminen kisojen aikaan pelaamassa Kuortaneella kun löytyi parhaat kentät? SS ei kelvannut edes kakkoseen katoavaista on... kun on lähdön aika, maailma vielä opettaa onko tarpeeks potkua, veikkaus on ei, koko puuttuu

  • Totuushan on että Kuortane pelasi parhaat pelinsä helmikuussa ja heti kun kisat olivat ohi he pelasivat alta oman tason. Toki Nieminen sopii hyvin Vainikan ja Nylundin kanssa ykköseen. Ja Melotindos-Räsänen-Nousiainen kenttä alkoi löytää yhteispeliään helmikuun aikala. Miksi pitäisi vaihtaa sen takia että joku tuli pronssin kanssa takaisin?


 • Kstso ketkä lähtevät pois tämän kauden jälkeen ketkä jäävät. Ja puhelin soi, jopa naisten maajoukkueen päävalmentaja rekrytoi pelaajia Kuortaneelle. Edestään löytävät. HPK loppui rahoittajat katosivat, eikä isät ja äidit avaa enää kukkroitaan. Sama tulee näkymään ensi kauden 9 joukkueessa, kenen kukkaro riittää maksamaan joukkueen joissa ei ole pelaajia tarpeeksi. Lukoltakin ykkönen mv lähtee Kiinaan, mutta taitaa tulla maitojunalla takaisin, siellä ri kaveruudella pärjää. Välilä lehdessä kertoi miten Ruotsissa ollaan Suomea 10-vuotta edessä naiskiekon arvostuksessa ja se tulee näkymään kun Suomen muutama kärki pelaaja lopettaa, jäljelle jää pelaajia jotka ovat 18 kisoissa pelanneet sijoista 5-6.

 • Melotindos-Räsänen-Nousiainen Erittäin hyvä kenttä.Pantiin pelaamaan JYP in ykköstä vastaan.Juurikin näin piti tehdä .paras puolustava/hyökkäävä kenttä.Kyllä nämä valmentajat näkyy tietävän mitä tekevät.Hyviä pelejä tytöiltä,myös naisilta

  • Jyppi oli kyllä tosi kova....


 • Kyllä Kuortaneella on hyvä joukkue,Turha sitä on mollata.5-0 voitto Bluesista ja pronssimitalit.Ei turha joukkue.

  • Nuanvaan.Hyvä likat ja anteeksi asiantuntijat.


 • Kylmää oli kyyti Bluesille.Hyvin on Rise saanut joukkueensa motivoitua.Ammattimies Hyvä homma.

  • Liitolta 80t€ vuosi 8kertaa 80t€=640t€ ja muille ei anneta mitään aika kallis mitalli!


  • Palkinnot tulee pelaamalla ei itkemällä.


 • Ohhoh ja tarkistettu isot saa raha ja siihen päälle pelaajien kk maksut. Mut kertoo naisten tason Suomessa, Bluesissa maajoukkue puolustus ja mokke varalla isois kisois, Hpk lle kävi samoin, tolppien väli vuos. Molemmat joukkueet hävis tyttöjoukkueelle jolla ei ole edes meriittiä 18 kisoist, silti onneks olkoon ny kaik tietää kuin huonossa jamasa naiskiekko on.

 • Onnittelut Kuortaneelle, sillä olivat selkeästi parempia pronssipelissä. Se, että lukioikäiset tytöt pärjäävät näin hyvin naisten sarjassa valitettavasti vain osoittaa miten huonolla tasolla naisten liiga tällä hetkellä on. Ei hyvältä näytä kotimaisen sarjamme tulevaisuus.

  • On se monelle vaikea myöntää että Kuortane on hyvä joukkue jonka toiminta on laadukasta. Kuten päävalmentaja Mustonen totesi että tällä hetkellä on olemassa kaksi laadukasta seuraa joista toinen on Kuortane ja toinen juuri Suomen mestaruuden voittanut Oulun Kärpät!
   Ja edelleen olen samaa mieltä kuin Mustonen siinä että näitä Kärppien kaltaisia toimijoita pitää saada lisää jos tulevaisuudessa halutaan pärjätä.


  • Täytyyhän Mustosen palkkansa eteen nuoleskella. Ilves siis laaduttomana tuli hopealle mutta tottahan se on pelajia riittää ainoastaan kahteen seuraan täydet 4 kenttää. Näin se karmeus tuli esille päävalmentajan suusta. Kohta pelataan putomisesta. Hahahahahaa osu Mustosen kommentit omaan nilkkaan


  • Luntatupaa kirjoitti:

   Täytyyhän Mustosen palkkansa eteen nuoleskella. Ilves siis laaduttomana tuli hopealle mutta tottahan se on pelajia riittää ainoastaan kahteen seuraan täydet 4 kenttää. Näin se karmeus tuli esille päävalmentajan suusta. Kohta pelataan putomisesta. Hahahahahaa osu Mustosen kommentit omaan nilkkaan

   No sehän nähdään ensi vuoden kotikisoissa pelataanko mitalista vai putoamisesta. Hyviä pelaajia on Ilveksellä niin kuin monella muullakin joukkueella, mutta se mitä Mustonen tuolla laadukkaalla toiminnalla tarkoitti niin se mahdollistaa sen että tulevaisuudessakin tulee niitä hyviä pelaajia.


  • naiskiekkofani kirjoitti:

   No sehän nähdään ensi vuoden kotikisoissa pelataanko mitalista vai putoamisesta. Hyviä pelaajia on Ilveksellä niin kuin monella muullakin joukkueella, mutta se mitä Mustonen tuolla laadukkaalla toiminnalla tarkoitti niin se mahdollistaa sen että tulevaisuudessakin tulee niitä hyviä pelaajia.

   PuuhaPetekin saa kunnon palkan, ovi väärällään tulijoita kohta unohtuu maakuntien yksittäiset pelaajat kun tavotellaan valmiilla pelaajilla kultaa SM sarjasta. Näin se maailma muuttuu ja kusi nousee päähän. Karmeudet tulee esiin ennen Kiinaa ja Mustonenkaan ei heiluttele sormiaan enää. Tai naisten puolella pieni kaveri voi kukkoilla miesten puolella ei mitään jakoa. Hahaha


  • Pilvilinna kirjoitti:

   PuuhaPetekin saa kunnon palkan, ovi väärällään tulijoita kohta unohtuu maakuntien yksittäiset pelaajat kun tavotellaan valmiilla pelaajilla kultaa SM sarjasta. Näin se maailma muuttuu ja kusi nousee päähän. Karmeudet tulee esiin ennen Kiinaa ja Mustonenkaan ei heiluttele sormiaan enää. Tai naisten puolella pieni kaveri voi kukkoilla miesten puolella ei mitään jakoa. Hahaha

   Eiköhän nämä uudet hakijat ole osa vielä peruskoulussa ja osa pyrkii lukioon joten tuskin ihan valmiita pelaajia vielä ja tuskinpa nämä nuoret ovat vielä Kiinassa nmj:ssä eiköhän 26 kisat ole realistisempi vaihtoehto.


 • Kuortaneelle tunkua?? Huhujen mukaan muutamat jotka olivat jo kieltäytyneet lähtemästä Kuortaneelle ensi kaudeksi ovatkin ilmeisesti muuttamassa mieltään kun siellä nykyään pärjätäänkin jo hyvin ja harjoittelumahdollisuudet ovat huippuluokkaa. No vastareaktio on myös muutamalta seuralta kuulunut että vievät vähäisistäkin pelaajista parhaat nuoret niin ei ole ihme että voi olla vaikea kasata joukkuetta nyt kun niitä hyviä pelaajia pitäisi riittää 10 joukkueeseen.
  Saa nähdä kuinka paljon lopettamisia tulee, mutta tällä kertaa monen seuran huoli pelaajien riittämisestä on kyllä aito.

 • Nyt menossa Vierumäellä N16 kisat ja ilmeisesti rosteri on valkattu enimmäkseen sen mukaan ketä on jo opistolla ja ilmeisesti ketä sinne on menossa. Sitten tämä näkyy peluutuksessa kun tulee se tiukempi maa ja tiukempi tilanne niin ei uskalleta enää itsekään peluuttaa niitä sinne valittuja pelaajia vaan pelkästään ykkösketjua ylivoimassa, alivoimassa ja tasakentällisin. Kun sieltä ei sitten tulosta tule niin ei tule maalejakaan vaan tappio hyvilläkin maalivahdeilla.

  Voimaa ja kokoa puuttuu auttamatta näitä Euroopan kovimpia vastaan ja se näkyy kaksinkamppailuissa. Sen lisäksi kun mukana ei ole kuin jokunen oivaltavia liikkeitä tekevä pelaaja niin hitailla lähdöillä 5 vs. 5 pusketaan vastustajan hyvin ryhmittyneeseen puolustukseen ja tila on väistämättä vähissä.

  • Eikös tuon suomen n16 joukkueen ole valinnut kärppien päävalmentaja kuisma? tuskin tietää kuisma ketä pelaajia on menossa kuortaneelle ensi kaudella. Luulisi että kiinnostaa enemmän ketä on menossa kärppiin.


  • aslakkilapista kirjoitti:

   Eikös tuon suomen n16 joukkueen ole valinnut kärppien päävalmentaja kuisma? tuskin tietää kuisma ketä pelaajia on menossa kuortaneelle ensi kaudella. Luulisi että kiinnostaa enemmän ketä on menossa kärppiin.

   Ai ettei Kuisma tiedä? Kyllä tietää


  • Etr3214 kirjoitti:

   Ai ettei Kuisma tiedä? Kyllä tietää

   Tietää tai ei niin mitä väliä sillä on? Jos olet Kärppien valmentaja niin varmasti sinua kiinnostaa enemmän se ketä mahdollisesti tulee Kärppiin kuin se ketä mahdollisesti menee Kuortaneelle.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  98
  3867
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1908
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  80
  1722