Kuntouttava- aikuisten päiväkoti.

Pärskis71

Kuntouttava on askartelua, nöyryyttävää jutustelua ja typerää kokoontumista vailla mitään työnhakuun liittyvää. Ryhmissä aikuisia ihmisiä kohtelaan kuin vammaisia tai lapsia, täysin holhottavina. Kuntouttava työtoiminta niputtaa kaikki työttömät samanlaiseksi massaksi vaikka työttömyyden syyt ovat nykyään todella moninaiset. Kaikille ei ole töitä, siksi tällainen cv:n viilaaminen on monelle nöyryyttävää. Kuntouttava työtoiminta lannistaa ja se pitäisi sellaisenaan välittömästi lakkauttaa!
Ihmisten kokemukset eivät todellakaan ole mitään miellyttäviä, Kyllä tuossa hommassa ei ihmisarvoa juuri tunneta... Moni ollut näillä askartelu- ja piirileikki-pakko-kuntouttavassa. Täysin turhanpäiväisiä ja ihmisten kiusaamista karenssin uhalla. Samanlaiset kokemukset, eli pelkkää pelleilyä koko touhuon 99% ihmisistä.

46

971

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TOSlASIA

      Joo, minä en menisi kys. toimintaan vaan töihin. Onhan työkin välillä nöyryyttävää mutta ainakin siitä saa paremmin rahaa menoihinsa. Tosin joutuu uurastamaankin ihan toisella tavalla kuin kuntouttavassa päiväkodissa.

    • Pärskis71

      On silti uskomatonta että kuinka Suomen mikään syrjintälautakunta ei ole vieläkään puuttunut tähän suomalaisiin työttömiin kohdistettuun uutisointiin ja häpeä kultti syyllistämiseen. Sillä sehän täyttäisi jo kaikki yleiseen ja poliittiseen syrjintään kuuluvat tunnusmerkit.

    • Miljoonasade

      Kävin 18 vuotta kuntouttavassa on-off vuosina 1991-2009. Mulla ei siis ole mitään kaltaisiani köyhiä vastaan, mutta ongelma noissa paikoissa on että se muu jengi niissä on usein sellaista säätäjää. Linnakundeja, narkkeja, kamakauppiaita, holhokkeja, hulluja, vaikka mitä ihme säätäjiä. Todella rasittavaa seuraa. On aivan pimeä idea laittaa luuseri toisten luuserien kanssa seurustelemaan, ja kutsua sitä kuntouttavaksi.

      Köyhän ei ylipäätään kannata omaksua itselleen työttömän köyhän identiteettiä, vaan kunnioittaa itseään. Viimeisessä paikassa missä olin 2009 niin muut tyypit olivat päästään vajaakuntoisia joilla oli holhoaja, heillä ei siis ollut oikeutta hoitaa omia raha-asioitaan ja he olivat olleet siellä luokkaa viisi vuotta. Viisi vuotta keräämässä roskia. Kyselin, että eikö teitä tympäise? Vastaus oli että ei, tää on huippumesta! Ei vittu. Lähdin sieltä meneen parin kuukauden jälkeen, olisi pää hajonnut muuten täysin. Nillä oli kamarinki siellä, yksi tyyppi toi kamaa jota sitten hys-hys tyyliin jakoivat keskenään aina pitkin päivää. Kaikkea hyvää.

      Yksi lensi yli käenpesän.

      • rdhgf

        Et suinkaan tarkoittanut että kylähulluja.


    • Pärskis71

      Työntekijöiden ja työttömien asettaminen vastakkain on myös aina ollut olennainen tekniikka työväen keskinäisen solidaarisuuden hajottamisessa. Työväenliikkeen kamppailuja on perinteisesti jäsentänyt jakolinja työläisiin ja kapitalisteihin ja siitä seurannut konflikti: kapitalistit rikastuvat riistämällä työläisten tuottamaa lisäarvoa, ja kykenevät anastamansa lisäarvon ansiosta voimistamaan ja ylläpitämään yhteiskunnallista valtaansa sekä määrittämään olosuhteita, joissa työ suoritetaan. Porvarit ovat menestyksekkäästi siirtäneet konfliktin toisten kustannuksella elämisestä ”veronmaksajien” ja työttömien välille. Tämän jakolinjan synnyttämät kamppailut eivät yleensä koske paremman elämän tavoittelemista itselle tai oman viiteryhmän voiman kasvattamista kuten työväenliikkeellä, vaan pyrkivät ennemminkin tuottamaan vahinkoa toisille, eli heikentämään sosiaaliturvan varassa elävien toimeentuloa.

      • porvariXX

        Kuinka paljon Pärskis71 osallistuu köyhien auttamiseen. Köyhä kun ei elä pelkästään nettikirjoituksilla vaan tarvii rahaa. Useimmat porvarit osallistuvat köyhien sosiaaliturvan parantamiseen, mutta osallistuuko Pärskis71?
        Muiden arvostelua tulisi välttää ellei itse näytä esimerkkiä? No Pärskis71, miten sinä autat köyhiä?


      • kerroppase

        Pärskiksellä on asiaa. Mutta mitä asialle pitäisi tehdä?


    • pärskissssss

      Vankilassa saa hyvää ja maistuvaa ruokaa.

      • kokenutt

        Vankiloissa on nykyisin paljon ulkolaisia matuja,mustia,afrikkalaisia,lähi-idästa,murhaajia,raiskaajia,pedofiilejä,varkaita ym,Jokapäiväistä tappelua ja nahistelua,mukavaako?!??


    • imimerkki

      60 vuotiaan kannattaa mennä kuntouttavaan sillä ei palkkatukitöissäkään tienaa sen enempää kuin työttömyysturvalla ja asumistuella. Että paskahommia ne ovat ne palkkatukityöt. Tavaroiden kantamista, - hajoittamista, pölisevien lumppujen lajittelua, istuskelua vetoisissa halleissa. Kohdellaan kuin koiraa tai vajaaälyistä. Pitäköön tunkkinsa.

    • Pärskis71

      Suomen hallitus tarvitsee nyt työttömiä enemmän kuin koskaan, koska heistä koostuva orjatyövoima on otollinen työkalu mm. pienyritysten murskaamiseen. Koska tätä veronmaksajien kustantamaa ilmaistyövoimaa voidaan kierrättää suuremmissa yrityksissä.

      Mutta tämä työttömien kurittaminen ei ole pelkästään Suomen sisäinen asia, koska nyt myös Ranskassa on alettu suunnittelemaan suuria leikkauksia työttömyysturvaan.

      Poliittisesti korruptoitunut eliitti on aina nähnyt työttömät yhteiskunnalle hyödyttöminä suursyömäreinä joista tulee päästä eroon keinolla millä hyvänsä. Joten tästä syystä tämä CIA:n työttömiin kohdistuva syrjiminen on nyt aloitettu EU-maissa. Koska tämä on eliitin salaisten ajatushautomoiden tahto.

    • female77

      PALJON halvemmaksi yhteiskunnalle tulisi jos niiden, keille ei riitä työpaikkaa /jotka ei työllisty, annettaisiin olla rauhassa, esim. perustulolla. Mitähän maksaa orjapajat, kurssit ja virkailijoiden palkat?!! Huolluinta tässä on, että kaikenlaiset työttömien aktivointi toimet eivät auta juuri ketään työllistymään(miten voisikaan auttaa työllistymään kun työpaikkoja ei edes ole!), ainoastaan rahaa palaa yhteiskunnalta. tietysti politiikot hyötyvät tästä jotenkin.

      Paska poliitikot väittää että työttömien täytyy pysyä työkuntoisina, jotta voivat työllistyä sitten kun on enemmän työpaikkoja tulevaisuudessa. pikemminkin orjatyöt lamaavat ihmisen valmiiksi, ja moni ajautuu pimeän työn pariin ja siellä pysyy. kuka nyt vaihtaisi huonompiin ansioihin johonkin paskaduuniin myöhemmin? jos ihmisten annettaisiin olla tukirahoilla rauhassa, moni menisi ihan omatoimisesti töihin sitten kun työpaikkoja alkaa olemaan lisää. kukaan ei kuntoudu missään orjapajalla, pikemminkin sinne menneet ihmiset jäävät sinne, se on nähty. joten ihmisistä joko tulee pysyviä orjia tai helposti pysyvästi pimeitä työntekijöitä. ei mitään tulevaisuuden työntekijöitä, saati sitten tulevaisuuden menestyjiä. kuka edes pystyy keskittymään omaan menestystarinan luomiseen, kun kokoajan uhkaillaan orjuudella jne. perustulo vapauttaisi yksilön luovaan kekseliäisyyteen ja menestyksen tielle. no, tarpeeksi alistetut ihmisparathan on helppo pitää orjina tai pakottaa paskaduuniin. sehän lienee tarkoituskin politiikoilla. tarpeeksi alistettu ihminen ei enää osaa nousta ja puolustautua. tästä on näyttöä maailman historiassa. porvari politiikoilla on todella sairas ajatusmaailma.

      • female77

        Ja miettikääs vähäsen ketkä ne parhaat työpaikat saa sitten joskus kun on enemmän vapaita työpaikkoja. Tietenkin nuoremmat ihmiset, koko ajan tulee lisää nuorempia. Minun ikäiset saati minua vanhemmat tulevat saamaan korkeintaan paskaduunia enimmäkseen. etenkin jos on pitkäaikaistyötön. minusta esim. mulla ei ole muita järkeviä vaihtoehtoja enää ikinä kuin yrittäminen tms. itsensä työllistäminen, pimeä työ, tai alennetulla oleminen. nyt aluksi pyrin omaishoitajaksi, siihen on muut syyt kuin raha.


      • female77
        female77 kirjoitti:

        Ja miettikääs vähäsen ketkä ne parhaat työpaikat saa sitten joskus kun on enemmän vapaita työpaikkoja. Tietenkin nuoremmat ihmiset, koko ajan tulee lisää nuorempia. Minun ikäiset saati minua vanhemmat tulevat saamaan korkeintaan paskaduunia enimmäkseen. etenkin jos on pitkäaikaistyötön. minusta esim. mulla ei ole muita järkeviä vaihtoehtoja enää ikinä kuin yrittäminen tms. itsensä työllistäminen, pimeä työ, tai alennetulla oleminen. nyt aluksi pyrin omaishoitajaksi, siihen on muut syyt kuin raha.

        minkä takia ei palkata lisää omaishoitajia. moni ei saa ollenkaan palkkaa omaishoitajana. rahat menevät orja kurssi pelleilyihin. tässä ei ole mitään järkeä...


      • ByroB

        Ensinnä voitais sallia, ettei alle 300/kk tienestejä tarvitsisi ilmoittaa kelaan t. kassoille lainkaan. Silloin maksettais työm.tuki (t. pvraha) ajallaan eikä byrokraattien tarvitsisi tehdä hommiaan eli laskea parin kolikon menetyksiä. Jos tätä joku väärinkäyttää, hän jää kiinni, kun kela verottaja tekee tarkistuksiaan joka vuosi.

        Perustulon saaminen voitais sitoa aiempaan työkokemukseen; jos 50v on tehnyt jo 30v töitä, hänet voidaan vapauttaa jostain byrokratiasta eli löyhentää sääntöjä pitkän työuran tehneille, jotka useinkaan eivät enää löydä uutta vakihommaa.


    • klapklap

      Ihminen pysyy vireessä kun on pientä stressiä.Jos/kun ei mitään tee (joka opetetaan jo lapsille) niin tulee klappia päähän ja mennään psykiatrille pillittämään maailman "kovuutta" ja että ei uskalleta kauppaankaan enää tuhlaamaan ilmasta rahaa.
      Sekös vasta kalliiksi tulee.....no tuleehan se!!

      Ulkomailta lappaa poukkaa lisää loisimaan,hoitoon ja palkkoja polkemaan.
      Tuleeko sekin kalliiksi .....no tuleehan se!!

      • female77

        sellainen kuva halutaan antaa kaikista työttömistä, jotka ei ole aktivointi t.piteisssä, ettei nämä ihmiset muka tee mitään. moni työtön on palkaton vapaaehtoinen omaishoitaja tai käy pitämässä seuraa vanhoille isovanhemmilleen. miksi työttömyys olisi muka sama asia kuin toimettomuus? joidenkin kohdalla näin varmasti on , mutta ei todellakaan kaikkien. onko muka liikaa jos joku on palkaton omaishoitaja, ja samalla saa tttukea? ja vielä ahdistellaan lisäksi. onko tttuki muka liian hyvä palkka omaishoidosta? pitäisikö mielummin olla turhassa orjatyössä kuin auttaa vanhoja läheisiään? etenkin kun muistetaan ettei niitä palkkatöitä riitä kaikille.


    • 4365799

      Kovaa kovaa vasten. Jos aamulla menet näihin pätkä työpaikkoihin, paskaduuneihin, työkokeiluihin, 9e/pv, muista ettet vahingossakaan tee mitään et siis yhtään mitään.
      Sitä saa mitä tilaa, teet sutta ja tappiota niin paljon kuin pystyt, rikot paikkoja, koneita, laitteita ja varastat kaiken ja ennenkaikkea pidä kova kuri, vittuile esimiehille, paikan pitäjälle tee itsestäsi hyvinkin hankala ja luo se sama kulttuuri muihin niin esimiehiltä menee hermot.
      Tälläinen kyykytys ei tee muuta kuin lisää ihmisistä pimeän työn tekijöitä, rikollisuutta, varastamista sitä saa mitä tilaa.
      Jos paskaa tarjotaan huolehdi että vähintään kaksinverroin annat takaisin.

    • Pärskis71

      totta. lasten hoito, tai sairaan vanhusten ON KOVA TYÖ. Ja se, kuinka hallitus kohtelee kansalaisa on suorastaan SIKAMAISTA. Kyllä, moni varastaa, tai tekee pimeät työt, koska haluaa pysyä hengissä. JA ELÄMÄSSÄ ON MUUTA KUN VAAN HENGISSÄ PYSYMINEN. Harrastukset, vaatteet, on lemmikkejä, pientä iloa kun haluaa elämään, ja kaikki maksaa. Työmarkkinatuki on muissa pohjoismaissa noin 60% mediaani tulista, noin 1400 eur, Suomessa on noin 500 eur, eli ei edes kolmas osaa.

      • female77

        lemmikit, kissani, olivat eläessään minulle tärkeitä, ja tein niiden eteen kaiken minkä voin. eikä niitten terveyden huoltoon kun ne oli vanhoja, mitkään tukirahat pelkästään riittäneet.


      • seryerer

        No se näissä tuki rahoissa on kun pitää luopua asioista, paha sitten kenenkään sellaselta on mitään enää vaatiakaan. Kyllä siinä autotkin mäkeen lähtee.


      • female77

        no lemmikit ei lähtenyt ikinä mäkeen minulla, vaan tein p*meitä töitä :) ja sain erikoisklinikat maksettua.


    • MätäHallinto

      Köyhyys ja Työttömyys vaivaa, työpaikka pula vaivaa. Olen nyt 58 v. Ja Töitä palkalla ei löydy.
      Olin aiemmin, noin 10v karenssissa, silloin kun oli se iki karenssi voimassa. En päässyt siitä pois, kun ei löytynyt töitä ja te toimisto ei päästänyt minua karenssin poistoon vaadittuihin ns. toimenpiteisiin.
      Sitten itse hakeuduin kaupungin sos. toimen kautta ns. kuntouttavaan työtoimintaan. Jossa istuin sen karenssi rangaistuksen pois. Olin siis työttömyyden ja karenssin takia yhteiskunta palveluksessa!! Siis ilman tuomiota ! Vain te- toimiston mielivalt kyykytyksen tähden.

      No kuitenkin,,,, olihan se kokemus oleilla jouten siellä kuntouttavassa toiminnassa. Toiminnalliselle terveelle ihmiselle on kärsimys olla jouten, tyhjän panttina päiviä, viikkoja, kuukausia... Paikalla olo pakko oli, kirjattiin listaan nimet. Palkattuja kapoja oli vahtimassa.
      Tätä "kuntouttavaa" toimintaa pyöritti uskonnollinen järjestö, ja kaupunki osti järjestöltä näitä piiloon sijoituspaikkoja syrjäytetyille. Oli mm. aamu- ja päivä- ja ilta.pv. rukouksia, yms. kannustavaa.
      Mutta paljosta rukoilusta huolimatta työttömyys ja köyhyys vaan jatkuu.
      Ja varmaan tällainen toiminta onkin hyvä paikka sairaalle tai syrjäytyneelle viettää ohjattua aikaa. Se oli avo toimintaa, siis b-mielisairaala, kunnalliskoti tyyppistä oleskelua. Siellä oli alkoholisteja, selvästi hulluja, huume hörhöjä, vanhoja venäläisiä, pakolaisia, yms töihin kelpaamattomia oleskeljoita paljon. Hyvä työvoimareservi, joka oli jouten !
      Minä olin ryhmässä töistä syrjäytetyt vanhat, jotka ei töihin kelpaa.
      Se oli kohdaltani täysin hukkaan heitettyä aikaa, mutta sen karenssin sain sillä tavoin poikki.

      • female77

        joo, tosi kiva bonus olisikin saada orjapajalta joku vainoaja kaheli tai huumetyyppi uudeksi tuttavaksi...

        mulla on kokemusta 2 eri henkilöstä jotka ovat vainonneet ja uhkailleet ja kytänneet minua eämäni aikana, toisesta en ole päässyt eroon vieläkään. en tod halua tutustua uusiin vinksahtaneisiin ihmisiin enää.


      • loimillaKuntouttavassa
        female77 kirjoitti:

        joo, tosi kiva bonus olisikin saada orjapajalta joku vainoaja kaheli tai huumetyyppi uudeksi tuttavaksi...

        mulla on kokemusta 2 eri henkilöstä jotka ovat vainonneet ja uhkailleet ja kytänneet minua eämäni aikana, toisesta en ole päässyt eroon vieläkään. en tod halua tutustua uusiin vinksahtaneisiin ihmisiin enää.

        meinaat että sexuallinen vetovoimasi vetäisi puoleensa magneetin tavoin jonkun syrjäkki hörhön, joka aikoisi tarjota palvelujaan juuri sinulle, only for you,
        makkaran piilotusta yms kuntouttavaa?

        Mutta kuitenkin Se olsi samoin, kuin aurinkolomilla jossa kalastaja tai lammaspaimen tai katupoika tarjoaa sexuaalista unelmaa peruna turistille , joka on maksanut itse matkansa, turisti helvettiin....


      • female77
        loimillaKuntouttavassa kirjoitti:

        meinaat että sexuallinen vetovoimasi vetäisi puoleensa magneetin tavoin jonkun syrjäkki hörhön, joka aikoisi tarjota palvelujaan juuri sinulle, only for you,
        makkaran piilotusta yms kuntouttavaa?

        Mutta kuitenkin Se olsi samoin, kuin aurinkolomilla jossa kalastaja tai lammaspaimen tai katupoika tarjoaa sexuaalista unelmaa peruna turistille , joka on maksanut itse matkansa, turisti helvettiin....

        no minulla on kokemasta vainoajista. toinen uhkasi raiskata, ja alkoi puhumaan että hänellä on veitsiä. sanoi olevansa skitso, ja että poliisi otti skitsolta veitset pois. näin hänellä myös jonkun oudon kaavion, jossa oli nimeni, todella karmaisevaa. myöhemmin näin kuolin ilmoituksen lehdessä tästä tyypistä. olikohan tehnyt itsarin? tai sitten oli mennyt vainoamaan vääriä ihmisiä. en tiedä mihin oli kuollut.

        toinen vainoajani on paha kyttääjä, isäni, ja on uhannut muuttaa naapuriini. en kestä jos se muuttaa naapuriini, haluaa olla perillä kaikesta tekemisistäni, tarkkailee, kuuntelee pusikoissa esim. puheluani, jututtaa taksi kuskeja ja naapureita saadakseen tietoja minusta. voi tutkia postia ja jätepusseja. puhun isännötsille vuokra rivareissani jos isäni aikoo hakea asuntoa täältä. isäni pilasi aiemmin elämäni totaalisesti. on uhannut tappaa myös minut. ehkä isännöitsijäkään ei halua aseen omaavaa, talon räjäyttämiselläkin uhkailevaa asukasta taloon. on saanut rajatila paperit aikoinaan armeijasta, ja nuorena ase luvan sen jälkeen!


      • TilanneKuvaa
        female77 kirjoitti:

        no minulla on kokemasta vainoajista. toinen uhkasi raiskata, ja alkoi puhumaan että hänellä on veitsiä. sanoi olevansa skitso, ja että poliisi otti skitsolta veitset pois. näin hänellä myös jonkun oudon kaavion, jossa oli nimeni, todella karmaisevaa. myöhemmin näin kuolin ilmoituksen lehdessä tästä tyypistä. olikohan tehnyt itsarin? tai sitten oli mennyt vainoamaan vääriä ihmisiä. en tiedä mihin oli kuollut.

        toinen vainoajani on paha kyttääjä, isäni, ja on uhannut muuttaa naapuriini. en kestä jos se muuttaa naapuriini, haluaa olla perillä kaikesta tekemisistäni, tarkkailee, kuuntelee pusikoissa esim. puheluani, jututtaa taksi kuskeja ja naapureita saadakseen tietoja minusta. voi tutkia postia ja jätepusseja. puhun isännötsille vuokra rivareissani jos isäni aikoo hakea asuntoa täältä. isäni pilasi aiemmin elämäni totaalisesti. on uhannut tappaa myös minut. ehkä isännöitsijäkään ei halua aseen omaavaa, talon räjäyttämiselläkin uhkailevaa asukasta taloon. on saanut rajatila paperit aikoinaan armeijasta, ja nuorena ase luvan sen jälkeen!

        Sullakin taitaa olla hieman mielenterveys katkolla ja hieman naiivia typeryyttä mausteena. Hankala siinä on elää kun ajattelu kapasiteetti ei riitä.
        Mutta elä itse normaalia elämää, ja älä itse ala hörhöillä ja kierrä noi eri hörhöt kaukaa.


      • female77
        TilanneKuvaa kirjoitti:

        Sullakin taitaa olla hieman mielenterveys katkolla ja hieman naiivia typeryyttä mausteena. Hankala siinä on elää kun ajattelu kapasiteetti ei riitä.
        Mutta elä itse normaalia elämää, ja älä itse ala hörhöillä ja kierrä noi eri hörhöt kaukaa.

        no ei ole mikään mielenterveys ollut ikinä katkolla itselläni...enkä ymmärrä miksi sellaista väität.
        tiedoksi vain että minulla ei ole kovinkaan hankalaa elää, ei ainakaan olisi jos isä ukko ei olisi pilannut kyttäämisellä koko elämääni. menneistä viis, mutta sama vaino sen kuin vain jatkuu. Moni varmaan olisikin seonnut tilanteessani. Erikoinen väite myös sekin ettei ajattelu kapasiteettini riitä, typpin psykologin pari tuntisessa(?) älykkyys testissä pärjäsin huomattavasti keskiverto ihmisiä paremmin. lukiostakin tuli M- L-paperit (paitsi ei matikasta); joten tuskin ihan tampio olen.

        Jos ihmettelette miksi en itse muuta kauas missä saisin olla rauhassa, niin minulla on täällä muutama läheinen ihminen jotka on vanhoja ja huonokuntoisia, joita haluan auttaa ja viettää aikaa heidän kanssaan. onpa vielä maksuhäiriö merkinnätkin myös esteenä vuokra-asunnon vaihtamiselle, joten en kuule niin vain pääse eroon epäinhimillisestä ihmisestä. maksuhäiriö merkinnätkin tuli vain koska yhdessä vaiheessa kunnan sossu ei maksanut tttukea lainkaan 2,5 vuoden ajalta.


      • HarrastajaPsykiatri
        female77 kirjoitti:

        no ei ole mikään mielenterveys ollut ikinä katkolla itselläni...enkä ymmärrä miksi sellaista väität.
        tiedoksi vain että minulla ei ole kovinkaan hankalaa elää, ei ainakaan olisi jos isä ukko ei olisi pilannut kyttäämisellä koko elämääni. menneistä viis, mutta sama vaino sen kuin vain jatkuu. Moni varmaan olisikin seonnut tilanteessani. Erikoinen väite myös sekin ettei ajattelu kapasiteettini riitä, typpin psykologin pari tuntisessa(?) älykkyys testissä pärjäsin huomattavasti keskiverto ihmisiä paremmin. lukiostakin tuli M- L-paperit (paitsi ei matikasta); joten tuskin ihan tampio olen.

        Jos ihmettelette miksi en itse muuta kauas missä saisin olla rauhassa, niin minulla on täällä muutama läheinen ihminen jotka on vanhoja ja huonokuntoisia, joita haluan auttaa ja viettää aikaa heidän kanssaan. onpa vielä maksuhäiriö merkinnätkin myös esteenä vuokra-asunnon vaihtamiselle, joten en kuule niin vain pääse eroon epäinhimillisestä ihmisestä. maksuhäiriö merkinnätkin tuli vain koska yhdessä vaiheessa kunnan sossu ei maksanut tttukea lainkaan 2,5 vuoden ajalta.

        Ne syyt ja ongelmat sinulla näyttävät olevan ulkopuolella, muissa ja eri systeemeissä. Vastuun siirtoa siis.
        Kirjoittamastasi sain sen käsityksen, että jonkinlainen lapsenomaisuus ajattelussasi on se ongelma sulla....


      • female77
        HarrastajaPsykiatri kirjoitti:

        Ne syyt ja ongelmat sinulla näyttävät olevan ulkopuolella, muissa ja eri systeemeissä. Vastuun siirtoa siis.
        Kirjoittamastasi sain sen käsityksen, että jonkinlainen lapsenomaisuus ajattelussasi on se ongelma sulla....

        kuin voi olla vastuunsiirtoa kun on ikävä ihminen josta ei pääse eroon? olisin hiton kiitollinen jos tämä ihminen ei olisi elämässäni! en halua siirtää vastuuta yhtään mihinkään. nyt on lisäksi eräs fyysinen sairaus, jonka oireita en ole saanut kuriin. minkä hiton sille voin?


      • female77
        female77 kirjoitti:

        kuin voi olla vastuunsiirtoa kun on ikävä ihminen josta ei pääse eroon? olisin hiton kiitollinen jos tämä ihminen ei olisi elämässäni! en halua siirtää vastuuta yhtään mihinkään. nyt on lisäksi eräs fyysinen sairaus, jonka oireita en ole saanut kuriin. minkä hiton sille voin?

        otan myös vastaan ehdotuksia, miten pystyn estämään kyttääjää, isäukkoani muuttamasta naapuriini? vastaapas tähän harrastelija psykologi, miten pidän oikeasti häiriintyneen, muiden elämään puuttuvan, isäukkoni loitolla? osaat varmaan vastata siihen, kun olet erikoistunut psykologian harrastamiseen.

        en ole koskaan halunnut elää keskivertoelämää, jos tarkoitat sitä lapsenomaisuudella. pidän elämästäni lukuunottamatta muutamia pahoja häiriötekijöitä, enkä halua ikinä muuttaa elämäntyyliäni. suututtaa että psykologiassa kaikki jotka eivät halua elää tylsää keskiverto elämää ovatkin mukamas jotenkin vinksahtaneita. minusta olisi todella tylsää elää keskiverto elämää, niin tylsää että en edes usko pystyväni siihen. enkä varsinkaan haluakkaan.


      • HarrastajaPsykiatri
        female77 kirjoitti:

        otan myös vastaan ehdotuksia, miten pystyn estämään kyttääjää, isäukkoani muuttamasta naapuriini? vastaapas tähän harrastelija psykologi, miten pidän oikeasti häiriintyneen, muiden elämään puuttuvan, isäukkoni loitolla? osaat varmaan vastata siihen, kun olet erikoistunut psykologian harrastamiseen.

        en ole koskaan halunnut elää keskivertoelämää, jos tarkoitat sitä lapsenomaisuudella. pidän elämästäni lukuunottamatta muutamia pahoja häiriötekijöitä, enkä halua ikinä muuttaa elämäntyyliäni. suututtaa että psykologiassa kaikki jotka eivät halua elää tylsää keskiverto elämää ovatkin mukamas jotenkin vinksahtaneita. minusta olisi todella tylsää elää keskiverto elämää, niin tylsää että en edes usko pystyväni siihen. enkä varsinkaan haluakkaan.

        - En tunne tilannetta, niin joudun arvuuttelemaan.
        - Mutta, jos se isä ukko haluaa vain suojella osaamatonta, pöpiä, tytärtä? Sii pelkää että epätasapainoinen naiivi tytär tuhoa itseään, tms ?? Tai joku muu syy?
        - Tai isäukko on itse pöpi?
        Mutta kuitenkin tärkeintä on, ettet elä liikaa siinä omassa erikoisuuden tavoittelussa, teeseitse pop strara, filmitähti taiteilija maailmassa. Et kuvittele olevasi joku messias tai jumala, tai super merkittävä tapaus.
        Vaan otat aivan rennosti, normaalisti, elät arki elämää. Peseydyt, pidät itsestäsi huolta, syöt hyvin. Ja lepäät. Ulkoilet. Teet työtä. Et käytä päihteitä.
        - Siinä ne tärkeimmät.


      • HarastajaPsykiatri
        HarrastajaPsykiatri kirjoitti:

        - En tunne tilannetta, niin joudun arvuuttelemaan.
        - Mutta, jos se isä ukko haluaa vain suojella osaamatonta, pöpiä, tytärtä? Sii pelkää että epätasapainoinen naiivi tytär tuhoa itseään, tms ?? Tai joku muu syy?
        - Tai isäukko on itse pöpi?
        Mutta kuitenkin tärkeintä on, ettet elä liikaa siinä omassa erikoisuuden tavoittelussa, teeseitse pop strara, filmitähti taiteilija maailmassa. Et kuvittele olevasi joku messias tai jumala, tai super merkittävä tapaus.
        Vaan otat aivan rennosti, normaalisti, elät arki elämää. Peseydyt, pidät itsestäsi huolta, syöt hyvin. Ja lepäät. Ulkoilet. Teet työtä. Et käytä päihteitä.
        - Siinä ne tärkeimmät.

        Ja unohtui vielä, että vältä huonoa seuraa,
        ihmisiä jotka keinottelee ja yrittää hyötyä.
        Vältä mieleltään harhautuneita, vankeja, pakolaisia yms. hyötyjiä ja hyväksikäyttäjiä.
        Suomalaisia ja ulkomaalaisia.
        Järkevä, terve kunnollinen ihminen on aika harvinainen nykyään,
        Mutta kaikkia koijjareita ja hörhöjä on sitten liikaakin...


      • female77
        HarrastajaPsykiatri kirjoitti:

        - En tunne tilannetta, niin joudun arvuuttelemaan.
        - Mutta, jos se isä ukko haluaa vain suojella osaamatonta, pöpiä, tytärtä? Sii pelkää että epätasapainoinen naiivi tytär tuhoa itseään, tms ?? Tai joku muu syy?
        - Tai isäukko on itse pöpi?
        Mutta kuitenkin tärkeintä on, ettet elä liikaa siinä omassa erikoisuuden tavoittelussa, teeseitse pop strara, filmitähti taiteilija maailmassa. Et kuvittele olevasi joku messias tai jumala, tai super merkittävä tapaus.
        Vaan otat aivan rennosti, normaalisti, elät arki elämää. Peseydyt, pidät itsestäsi huolta, syöt hyvin. Ja lepäät. Ulkoilet. Teet työtä. Et käytä päihteitä.
        - Siinä ne tärkeimmät.

        En hei todellakaan kuvittele olevani mikään erikoinen...en kaipaa julkisuutta tai mitään sellaista.
        Haluan vain rauhallisesti elää omanlaista elämääni. mitään päihteitä en ole ikinä kaivannut ja elän terveellisesti muutenkin. luen paljon netistä terveysjuttuja ja K2-vitamiini sekä b-vit ovat hyödyttäneet minua suuresti :) Etenkin kun on täytynyt toipua 2 home asunnostakin.

        Voin kertoa että isä ukkoni on pilannut myös sisarieni ja äitini elämän. ja aiemmin pilasi myös setäni ja oman äitinsä elämän, joten isäni tässä on todellakin se joka on epätasapainoinen...

        Et todellakaan tunne tilannettani, joten se siitä :)

        Ehkä olen naivi joidenkin mielestä, riippu kai keneltä kysytään. uskon esim. nuorennuspillerin keksimiseen, mutta niin uskoo jotkut tutkijatkin. tosin en väitä että sitä esim minun elinaikanani keksitään. uskon että nuorennuspilleri joskus maailmassa keksitään, sillä minusta vanheneminen on sairaus. katson vampyyrielokuvia ja joskus uskon vampyyrienkin olemassaoloon...tai no en ehkä nyt kuitenkaan :) mutta onko tämä mitenkään outoa, kun moni uskoo johonkin pilven reunalla istuvaan ukkoonkin, eikä sitä kumma kyllä pidetä mitenkään outona?

        jos uskot että kukaan ei voi nuorentua niin lue tiede lehden artikkeli jossa rotat oli saatu nuorennettua elimistön omalla aineella. ja googlaa turritopsis nutricula (meduusa, joka on biologisesti kuolematon). joten ei ole minusta mahdottomuus että tulevaisuudessa ihminenkin pystytään nuorentamaan.


      • SexitönTyötön
        female77 kirjoitti:

        En hei todellakaan kuvittele olevani mikään erikoinen...en kaipaa julkisuutta tai mitään sellaista.
        Haluan vain rauhallisesti elää omanlaista elämääni. mitään päihteitä en ole ikinä kaivannut ja elän terveellisesti muutenkin. luen paljon netistä terveysjuttuja ja K2-vitamiini sekä b-vit ovat hyödyttäneet minua suuresti :) Etenkin kun on täytynyt toipua 2 home asunnostakin.

        Voin kertoa että isä ukkoni on pilannut myös sisarieni ja äitini elämän. ja aiemmin pilasi myös setäni ja oman äitinsä elämän, joten isäni tässä on todellakin se joka on epätasapainoinen...

        Et todellakaan tunne tilannettani, joten se siitä :)

        Ehkä olen naivi joidenkin mielestä, riippu kai keneltä kysytään. uskon esim. nuorennuspillerin keksimiseen, mutta niin uskoo jotkut tutkijatkin. tosin en väitä että sitä esim minun elinaikanani keksitään. uskon että nuorennuspilleri joskus maailmassa keksitään, sillä minusta vanheneminen on sairaus. katson vampyyrielokuvia ja joskus uskon vampyyrienkin olemassaoloon...tai no en ehkä nyt kuitenkaan :) mutta onko tämä mitenkään outoa, kun moni uskoo johonkin pilven reunalla istuvaan ukkoonkin, eikä sitä kumma kyllä pidetä mitenkään outona?

        jos uskot että kukaan ei voi nuorentua niin lue tiede lehden artikkeli jossa rotat oli saatu nuorennettua elimistön omalla aineella. ja googlaa turritopsis nutricula (meduusa, joka on biologisesti kuolematon). joten ei ole minusta mahdottomuus että tulevaisuudessa ihminenkin pystytään nuorentamaan.

        kannattaa haukata meduusaa heti aamiaiseksi.
        siis nyt meduusaa,, nam nam.
        rouvilla on usein hapan meduusa, en usko sen voimaan.


    • toimetrealistisiksi

      Onko se ralisista toimitaa jos ihminen on vajaakuntoinen ,kuntoutetaan työelämään työllä ,eikä työllisty avoimille työmarkkinoille ja onnistuu työllitymään saa koeajalla kenkää ja sitten laitettaisiin taas aktiivitoimiinko? Pitäisi käyttää sitä harkintaa jos sitä on ,mihin kuuluu ne ihmiset jotka eivät enää työllisty? Työttömyysjonoon vai eläkkeelle?

    • Tottottt

      Kyllä se kun ihminen elää 500e/kk täytyy monenlaista hommaa/kekseliäisyyttä olla että tulee toimeen.
      Ihminen joka käy työssä, hän voi sillä palkalla ostaa niitä palveluja, tarpeita, asiota mitä hän ei ehdi tekemään kun on työssä.
      Mutta työtön kun ei ole rahaa suurin osa päivästä menee selviytymiseen ja toimimaan sen eteen. Kiertämään alennusmyyntejä, kirppareita, ostamaan käytettynä nettimarkkinoilta ja rahat kun on loppu pakko tehdä pimeää hommaa, pyörittää kirpparitoimintaa, tehdä kauppaa vaikka mitä että tulee toimeen.
      Nyt kun hän joutuu työkokeiluun, 9e/pv muihin toimenpiteisiin niin hänellä ei ole nyt aikaa tehdä niitä toimia millä tulisi toimeen, hän on nyt täysin hukassa.
      TE toimisto aiheuttaa näillä toimillaan työttömät todelliseen ahdinkoon, se että joutuu viettämään aikansa ilmaiseksi jossain toiminpiteissä niin lisäksi häneltä viedään aikaa millä hän tekisi niitä pakollisia asiota jokapäiväisen toimeentulon saamiseksi.
      Tämä on kuin tupla rangaistus työttömille.

      Valtion ja TE toimistojen tarkoitus ei ole kuin ihmisten toimeentulon hankaloittaminen ja saada ihmisiä taloudellisiin vaikeuksiin, luottotietojen menetyksiin.

      • female77

        samaa oon miettinyt. palkkatyöläinen voi vaan mennä kauppaan ja ostaa sieltä ruokaa, sen enempää aikaa miettimiseen ja suunittelemiseen tuhlaamatta.


    • dhxggg

      No eihän tuolla 500 enää minnekään edes mennä. Paitsi toimeentulotukea hakemaan. Luuletteko tampiot että työtön sais edelleenkään lainaa niin ei takuu varmasti saa.

    • Fudista

      Trumpilla pelaa kenkä.

    • Xätli

      No deal.

    • Pärskis71

      Ottaen vielä huomioon sen, että näissä porvaripuolueiden poliitikoissa on lukuisia narsisti-psykopaatteja, jotka eivät malta olla ottamatta ilon irti tästä suomalaisten työttömien kurittamisesta. Siksi mm. Juhana Vartiainen aktivoitui jälleen mediassa sekä tämä erään Kokoomus puolueen kansanedustajan avustaja haukkumaan työttömiä ja lyömään lyötyä.

      • female77

        V*rtiainen on todella kuvottava...


      • hjhkjlkök

        Hän ei tosiaan ole veljensä vartiainen, kuten Kain aikoinaan tokaisi.


    • dtujj

      Työttömänkin tulisi saada lainaa niin ei tarviis haukkua väärää puuta. Niitähän ne kaikki rakki koirat ovat.

    • fghgjhgjkf

      Mitä oikeuksia on normaalilla terveellä työkykyisellä, kokeneella ammatti-ihmisellä. kun häntä yritetään rangaista häntä vastaan tehdystä epäoikeudenmukaisuudesta, eli yhteiskunnan luomasta työttömyydestä? Eikö virkamiehen pidä vähintään kirjoittaa jonkinlainen 'päätös', omalla nimellään, jossa hän laittaa sanoiksi, mikä muka on se 'syy', josta tuomitaan pakkotoimenpiteeseen, jolle on annettu noin valheellinen ja nöyryyttävä nimi: työtoiminta, tai kuntouttava työtoiminta? Minne valheellisesta päätöksestä voi valittaa? Entä, jos virkamies tekee tuomionsa tai karenssipäätöksensä suostumatta edes laatimaan 'päätöstä' uhrinsa tilanteesta? Onko se virkavirhe? Rikos? Pitkään työttömänä ollut on työttömyyden uhri, ei syyllinen, jota pitää rangaista!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe