Fiskars SW73 Retkisaha testi

fiskarssiinmiäs

https://youtu.be/Xja7lqSsNBc Fiskars SW73 Retkisaha joutuu tosi testiin ankarissa olosuhteissa. Onko tämä saha maailman paras?

28

2606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ewrt

      Ei ole maailman paras saha eikä linkkisi aukaisu houkuta.

      • heheeeeeee

        Fiskarsia parempaa ei ole olemassakaan. Keveys ja kotimaisuus valttina. Videon katsomallahan tuo asia selkiintyy heti. Noh, jos on lusikalla annettu, niin ei voi tietenkään kauhalla vaatia..he..he..


      • apteekkariapulainen

        Täytyy olla jotenkin vikaa jossain kun käy katsomassa videoita joita ei tykkää. Olisiko aika kulkea apteekin kautta?


      • asiallinenkettu

        Laittaa sitten paremman sahan kehiin jos kuvittelee tietävänsä asioista edes hitusen. Tottahan näitä youtuben retkivideoita kannattaa katsoa eikä tyrmätä asiallista juttua jonkun kateuden tähden.


    • ewrt

      Kävin EI tykkäämässä koska en tykkää katsella retkivideoita! Katselin mutta en tykkää katsella.

    • oooollllaaaaa

      Todella hyvä jaa halpa kevyt saha reppuun tai rinkkaan laitettavaksi.

    • Eki.Inarista

      Tuo Fiskars SW73 on valmistajankin esitteen pääsääntöisesti puutarhasaha tuoreen puun sahaamiseen. koska hammastus on suunniteltu tuoretta puuta varten. Puutarhassa tällaisia tarpeita on, mutta miksi retkeilijä ylipäätään sahaisi tuoretta puuta? Kuivaan puuhun - keloon - on olemassa paremmin leikkaavia teriä.

      Makkarakepit, telttakepit, laavun kepit ja muut pienet tarpeet katkoo puukollakin. Tulipuuta saa sitten kirveellä tai oikealla kaarisahalla. Tosin nykypäivinä lapsellinen ajatus on sekin, että vaeltajan pitäisi esittää metsuria joka helkutin tulipaikalla ja järjestää aina pienoissavotta pystyäkseen edes leiriytymään. Keittimet on keksitty.

      Nämä ovat näitä rambovehkeitä, joita hölmöimmät kanniskevat metsässä. Jätetään nämä heidän käyttöön.

      • joooooosa

        Taas joku sohvaretkeilijä perus virtanen pätee. Tuo on PUUTARHA- JA RETKISAHA....Tuoreelle puulle ja kuivalle puulle käy sama saha...mieti nyt hiukan juttujasi...he..heee


      • jepsssssss

        Kanna vaan sitä kaarisahaasi..ketä kiinnostaa


    • fiskarsinssi

      Videon perusteella uppoaa kuivaan puuhun kuin veitsi voihin. Mitä merkitystä on jos tämä saha sahaa samanlaisen puun 0,5 sekuntia hitaammin kuin märän?

    • iteinsinjööri

      Kaksipuolinen hammastus puree puuta huomattavasti nopeampaa kumpaankin suuntaan ja on näin ollen nopeampi peli.

    • oppastaskasta

      Nämä dissaajat taas täällä dissaa kaikkea ja kaikkea. Menkää sinne metsään ihan oikeesti.

    • Eki.Inarista

      Saattehan te kantaa metsään vaikka moottorisahan. Kukin kantaa sellaista tavaramäärä, jonka luulee tarvitsevansa. Eihän se muuta tosiasiaa, että Fiskarsin puutarhasaha on oiva peli, kun leikataan tuoreesta omenapuusta oksia. Minä en viitsi metsään kantaa painavaa muovikahvaa ja käsisahan paksua terää, kun vetojännitykseen perustuvan pokasahan terä on huomattavasti ohuempi.

      Minä olen - poikakullat - sahannut omakotitalon lämmitykseen tarvittavat polttopuut nääsipoikana pokasahalla . Luulen käsisahoista jotakin tietäväni.

      Terveiset Inarista.

      • hepesepe

        Kovin olet heikko jos et jaksa kantaa 100g sahaa metsään. Kannattaa vaan pysytellä siellä puuliiterissä ja haaveilla retkeilystä...he..heeee


    • ohoohobotti

      Inarin eki trollaa tai on sitten vaan niin Saaata...n ty..ä. Kuten videosta näkyy, niin pieni kevyt retkisaha on kätevä kun katkotaan pieniä oksia jne risukeittimeen. Ei siihen tarvita kaarisahaa.

      • Eki.Inarista

        Älkääpä pojat meuhkatko tyhmiä. Ei kyse ole siitä, mitä jaksaa kantaa metsään vaan siitä, mitä siellä oikeasti tarvitaan.

        Vai risukeitin. Pitääkö sekin kantaa repussa metsään? No jo on pojilla taas vehkeet.

        Jos mie tahon kahvit, mie teen tulet. Ei se sen kummempaa ole. Ei siihen tarvita puutarhasahoja ja risukeittimiä.


      • hoparopareva
        Eki.Inarista kirjoitti:

        Älkääpä pojat meuhkatko tyhmiä. Ei kyse ole siitä, mitä jaksaa kantaa metsään vaan siitä, mitä siellä oikeasti tarvitaan.

        Vai risukeitin. Pitääkö sekin kantaa repussa metsään? No jo on pojilla taas vehkeet.

        Jos mie tahon kahvit, mie teen tulet. Ei se sen kummempaa ole. Ei siihen tarvita puutarhasahoja ja risukeittimiä.

        Juntti on juntti vaik voissa paistaa. Tulenteko on sallittu vain maanomistajan luvalla jne...on myös metsäpalovaroitus olemassa. Mutta kuten sanoin niin on ihmisiä jotka elää kuin pellossa nääs ja joo. Jos on lusikalla annettu niin ei voida vaatia kauhalla ottamaan.


    • suunnittelusäästää

      Useimmiten kun saavut laavupaikalle niin halkoliiterissä on joko vain pitkää puuta tai valtavia pölkkyjä joista retkeilijät saa halkoa itse klapinsa. Mikäli sieltä puuttu kirves ja saha, niin tulee orpo oli jos repussa on vain tuo nysä retkikirves ja pieni saha.
      Luonnosta harvemmin saa alkaa sahailemaan mitään tai pitämään tulia jos et itse maata omista.
      Jos taas kannat klapit mukanasi, niin miksei vaan halo ja pätki niitä kotona isommalla kirveellä ja sahalla sopiviksi jolloin retkelle ei tarvitse kuin korkeintaa pienen puukon jos sitäkään?

      • asaentoerkki

        Kuka kantaa repussa painavaa metsämiehen kirvestä ja kaarisahaa? Risukeitin on retkikeitin ja sillä voi tehdä tulet missä haluaa ja koska haluaa. Jokainen ottaa retkelleen mukaan mitä itse tarvitsee ja haluaa.


    • Eki.Inarista

      Kaikenlaista kouhotusta taas.

      Risukeitin on varmaankin käypä käypä peli raskaasti kuormitetuilla retkeilyalueilla. Ihan mielenkiinnosta katselin, että keitin itsessään painaa jotakin 300g - 500 g. Sormenpaksuisten oksien katkomiseen tuskin tarvitaan puutarhasahaa, vaikka yksi urbaani retkeilijä näin väittikin.

      Tosin ajatteleva ihmine huomaa myös sen. että poltottoneste Sinol 250 ml pullo painaa 300g, Trangia keitin ilman kattilaa jotakin 200 g. Samassa painossa tämäkin setti on kuin risukeitinkin ja sinä on myös polttoaine mukana. Jos Marinolia on mukana 250 ml, sillä keittää jo yli 10X kahvit tai vellit.

      Minä nyt en kulje siellä, missä on valmiit laavut ja tulipaikat. Tulet saa ihan laillisestikin tehdä valtion maille, Lainaan Metsähallitusta:
      "Metsähallitus on päätöksellään antanut yleisen luvan tulentekoon maastossa valtion mailla Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa sekä Pohjois-Karjalassa. Tulentekoon voi käyttää kuivia oksia, risuja ja pieniä juurakoita."

      Kokenut liikkuja tekee pieneen tarpeeseen pienet tulet ja isompaan tarpeeseen isommat. Jos osaa rakentaa suojaisan nurkkauksen muutamasta kivesta tai vaikkapa lumesta, kahvit kiehauttaa muutamalla risulla.

      Mutta kantakaa toki mukana kaikkia värkkejä, mitä vaan ikinä luulette tarvitsevanne. Kuntohan siinä somasti kasvaa, kun mukana on 10 - 15 kg ylimääräistä roipetta. Kunto kasvaa - tai matka lyhenee, kuten useinmiten käy.

      "Jos on lusikalla annettu niin ei voida vaatia kauhalla ottamaan."
      Älkääpä nyt - pojanmulkut - heti yrittäkö kimppuun, jos teidän hienoille extremevermeille hieman naureskelee.

    • turhaatavaraa

      Sahat ja pienet retkikirveet on ihan turhia kun ottaa mukaan vain yhden keskikokoisen kirveen kuten Fiskarsin x10n muun vastaavan kokoisen. Puukkokin on melko turha varuste, ellei sitten ole kalastamassa tai metsästämässä sillä se makkarapaketti aukeaa sillä kirveelläkin. Kirveellä myös veistää sytykkeet tai makkaratikun.

    • ihmeänkyröitä

      Ihmeen vihaista kommentointia täällä? Ihan niinkuin se teidän selkää painaa mitä toiset reppuun pakkaa?

    • johanonmarkkinat2

      Tyypillistä tämä on, kateellisten paasauksia ja negatiivista juttua. Nämä gegaajat kannattaa jättää omaan nurkkaansa märisemään.

    • kirveenkantajana
    • Gumpe

      Meitä luonnossa kulkijoita on niin monen sorttisia. Osa kulkee merkattuja reittejä laavulta laavulle tai tulipaikalle ja nauttii kun saa värkätä monenlaisten tärkeäksi kokemiensa vekottimien kanssa ja vertailla niden ominaisuuksia. Sitten on niitä, jotka heittää kalavehkeet tai kiväärin olalle, kulkee omia polkujaan mahdollisimman rauhallisilla mailla. Tekee sillä mukana olevalla kirveen nysällä kantotulet ja paistelee kalat ja linnun täkät, Ja samala kuivattelee varusteita ja lämmittelee.. Molemat todennäköisesti nauttii olostaan ja ympäröivän luonnon suuruudesta. Kukin tavallaan, se heille suotakoon.

      • merkitytpolut

        Hyvä että ihmisiä ohjataan merkityille poluille, sillä jos kaikki kulkisi missä sattuu ja tekisi tuliaan joka kannon kupeeseen niin ei siitä mitään tulisi.
        Kansallipuistoissa käy vuosittain satojatuhansia ihmisiä, niin voi miettiä miten heidän liikkumisensa näkyisi jos talsisivat ja tulistelisivat missä huvittaa?
        Puhumattakaan että ihmisillä on taipumusta eksyä mistä on vuosittain uutisia.


    • Gumpe

      On todella hyvä, että isot vaeltajamassat ohjataan ja ohjautuvat valmiille ja merkatuille reiteille ja tulipaikoile, näin erityisesti suosituuilla alueilla, kuten saariselällä. Luonto ja luonnonrauha säilyy ja eksyminenkin on vaikeampaa.
      Kuitenkin niillä, jotka haluavat kulkea omia polkujaan tai polkujen ulkopuolella rauhallisissa erämaissa on siihen oikeua ja lupa. Myös tulenteko on luvallista MH:n mailla, käyttipä sitten sahaa tai kirvestä. Onneksi pohjolassa riittää alueita kaikile kulkijoille. Esim Tsarmi, Skietsimä, Vätsäri ja vaikkapa Norjan Finnmarksvidda ovat aluita, joissa ei ole vaaraa liioista tulipaikoista. Vanhat nuotiopaikat em aluilla ovat yleensä paikallisten poromiesten ja metsästäjien jälkiä.
      Tulentekoon heillä on talvella kelkan reessä niin kirves kuin moottorisaha, mutta en ole tuota Fiskarsia koskaan nähnyt. Ns poromiehen kiehiset on muuten hyviä sytykkeitä, siis pensaa gallonasta. No vitsi...

    • nuotiopalaaaina

      Fiskars on hyvä, Silky paras.Löytyy esim,uittokalustolta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe