Lammaisten Energia Oy rikkonut...

MagnusVonLagerbom1

Lammaisten Energia Oy katkaisi sähköt eräältä henkilöltä 18.3.2014 sähköntoimituksen. Tätä ennen hänelle lähetettiin vakuusvaatimus 500e ja kun vaihtoi toiseen sähköyhtiöön, vakuus laski 250 euroon. Vakuus oli kuitenkin määritelty siten, että rikottiin sähköntoimitusehtojen 3.7 kohtaa. Uuden asiakkaan vakuus tuli määritellä laskutuskauden alun ja sähköntoimituksen katkaisemisen välisen ajan myyntilaskun suuruiseksi, jota se ei saisi ylittää. Helmikuun sähkölasku siirtomaksuineen oli vain 52,32e ja näin ollen vakuusmaksu olisi saanut olla enintään n.75e.Sähköyhtiö määritteli vakuusmaksun KÄYTTÖPAIKAN aiemman suurimman kulutuksen mukaan ko. myyntiehtojen vastaisesti. Vakuusvaatimuksen olisi saanut laskea KÄYTTÄJÄN aiemman suurimman kulutuksen mukaisena, ei siis KÄYTTÖPAIKAN. Vakuusvaatimus oli voimassa 31.3.2015 asti ja tehdä uusi vaatimus tai alkaa siirtämään sähköä kuten sähkömarkkinalain 13 luvun 18-ja 21§;ä määrää. Sähköä ei alettu kuitenkaan siirtämään ja uusi sopimus tehtiin sitten sähköyhtiö Helenin kanssa 11.4.2017 mutta tällöinkään ei sähköä alettu siirtämään eikä uutta vakuusvaatimusta esitetty. Asiassa rikotaan myös ihmisoikeuksia ja asiassa onkin tehty myös rikosilmoitus kahta toimihenkilöä vastaan. Nyt 18.3 tulee kuluneeksi jo neljä vuotta kun sähköntoimitus katkaistiin. Enää ei yhtiö voi vaatia edes vakuutta koska vakuusvaatimukselle ei ole perusteita elikä henkilöllä ei ole ulosotto tai muutakaan velkaa. Outoa on ettei sähköyhtiön mielivaltaan mikään taho puutu koska sähkö kuuluu kansalaisten perusoikeuksiin kuten totesi asiasta kuluttajaoikeusneuvojakin.

4

210

Vastaukset

 • Eikö olisi ollut yksinkertainen maksaa tuo vakuus, niin olisi jäänyt nämäkin valitukset tekemättä. Olisit saanut nukkua yösi rauhassa ilman agrikaatin melua. Se agrikaatin hankkiminen ja polttoaine varmaan on maksanut monin kerroin vakuusmaksuun verraten.

  • Ei pidä taipua vääryyden edessä..


  • joutui viimein antamaan periksi ja kytki sähköt 29.1.2019. Melkein viisi vuotta se kesti mutta viimein sähköntoimitus aloitetiin ja vieläpä ilman vakuusmaksua. Periksihän se yhtiö tavallaan antoi jo aikoja sitten sinänsä, että tarjosi asiassa korvauksia mutta kun vaati samalla että maksaessaan viisisataa euroa korvauksia, olisi perinyt siitä summasta vakuusmaksuna 250e eikä tuohon suostuttu. Viimeisin tarjous oli tuhannen euron korvaus ja olisi sähköt kytketty saman tien mutta yhtiö vaati että asian hovioikeuskäsittelystä olisi pitänyt luopua. Periksi asiassa ei asiakas antanut ja nyt viimein sitten voitti kamppailun isoa yhtiötä vastaan. Merkillisintä asiassa oli se, että kun sähköä ei annettu, hävisi yhtiö sähkömaksuissa useita tuhansia euroja. Outoa liiketoimintaa..


 • Ketä kiinnostaa jonkun mökkihöperön jorinat??

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Julman näköinen Martina

  Gaalaan tullessa häntä haastateltiin . Tavallaan.... tavallaan... tavallaan. Koko ajan hoki tavallaan sanaa. Mekko oli kaunis mutta Mara ei oikein on
  55
  699
 2. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  66
  671
 3. Nykäsen Pialta pääsi itku

  Nykäsen leski itkee, kun gäntä ei kutsuttu vastaanottamaan Matti Nykäselle Urheilugaalassa myönnettyä palkintoa urheilun Hall of Fameen pääsystä. Palk
  36
  612
 4. Martina häikäisi Venla -gaalassa

  Martina sai kehuja sekä puvustaan että kauneudestaan.
  55
  370