Citroen C5 2009

nuhhbnlll

Näin se vaan elämä heittelee. Tuli sitten hankittua elämän ensimmäinen sitikka ja hurahdin kyllä täysin. Taloudellisen tilanteen ollessa hieman tiukka 20k euron sijaan päädyin jotenkin yllättäenkin 10k sitikkaan. Mutta hinnalla sai kyllä jotain ihan käsittämätöntä. Jos vertaillaan edellisiä autoja eemeli vm.04 ja octavia vm.14 niin sitikka on kyllä ihan eri planeetalta! Siis en oikeasti ole kokenut tuollaista ajonautintoa millään. Tuo hiljaisuus ja yleinen tunnelma on kyllä uskomatonta. Jumaliste miten hieno auto ja millä rahalla!

27

1321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vlkdajödkjöakrj

      Haeskele youtubesta vielä matkamusiikiksi Kari Tapion "Citroen ja kaunis nainen" niin fiilikset paranevat entisestään.
      Noita biisejä sai kasetilla joskus, kun kävi sitikan koeajamassa.

    • Valitisinmukavimman

      Niillä" oikeilla"autoilla ajelevien mieliksi pitää sanoa että otan osaa!
      Olen itse ajellut sitikoilla vuodesta -74, pari kertaa siinä välissä on tullut saksalaista kokeilluksi
      mutta nyt vakaasti olen päättänyt sitikalla jatkaa, iän myötä toivon tosin että tekisivät myös
      rollaattoreja ettei sitten tarvitsisi merkkiä vaihtaa.
      Kaikki tuttavani jotka joskus ovat sitikan hankkineet ovat sellaisessa myös pysyneet.
      Eräs niistä viimeisistä osti lähellä eläkeikää ensin Xantian, kysyessäni kokemuksista hän
      kertoi että kaikki on muuten hyvin mutta kaikki hänen käyttämänsä tiet on vaihdettu
      tasaisempiin. C5;tosella ajelee nyt.

    • Justus4852

      Kyllä täytyy sanoa että olen omistanut muutamia Citroeneja ja arvostan kyllä tuota merkkiä vaikka tänään onkin eri merkki autossani. Kyllä siinä on paljon sellaista jota kaipaa jälkeenpäin !!!

    • Justus4852

      Voishan sen sanoa näinkin että viimeiselle reissulle myös vois toivoa että ruumisarkku auto olis Citroen,ja ,pääsis tasaisen rauhallisesti ilman töyssyjä viimeiseen etappiin. Sen kai vois myös muistaa sitten seuraavassa elämässä , jos sitä sitten tulee ollenkaan !!!

    • jolkutajolkuta

      Minä sain paljon ystäviä kun hommasin sitikan. Vakio autonkorjaajani Reiska käy meillä joskus iltaa viettämässä perheineen. Autoliiton Kake morjestaa tavatessamme aina kuin vanhaa ystävää ja hinauspalvelun Torsti lähettää jouluisin aina lahjapullon.
      Myös netissä ovat huomanneet firmat suuren vataosien tarpeeni.

      • Situkka_jättää_hinuri_ei

        Tässä paljon syitä hommata situkka :)


    • Pärnasenessonkorjaamo

      C5 on vaan huomattu että valitettavasti ei enää irtoa ihan pikkurahalla. Ilmeisesti autoliikkeet huomanneet että varsinkin nuo 2.0HDi aisan 6lovinen tomaatti versioita ei tarvitse pihalla säilyttää jos edes jotenkin pidetty kunnossa. 400tkm heittää menemään helposti tuolla ilman isompia vikoja. Kone (ei paskoja ketjuja vaan ihan normi jakohihna) ja tomaatti pomminvarmaa tekniikkaa ja täysin puuntakaa sekin että tuo hydro alustakin kestää mitä paikallinen esson vedonlyönti osasto kyllä pitää aika ihmeenä. Ilmeisesti sitikalla jotain opittu noista munauksista. Eli C5 III jos löytyy 2.0HDi ja tomaattina niin on kyllä löytö...

      • C5TourerHdi163aut

        Minulta löytyy. 2011 C5 farkku jolla nyt mittarissa 136000 km. Ostin neljä vuotta sitten puoleen hintaan uudesta. Ei ole ollut valittamista, eikä ole myynnissä.


    • mobiledeoss

      C5 X7:ssa on muuten ihmeellinen suomi-ilmiö juntti arvostus että auto maksaa euroopassa käytettynä enemmän kuin suomessa :D Eli X7 ei kannata lähteä saksasta hakemaan kun saa halvemmalla suomesta!

      • C5TourerHdi163aut

        Kyllä ne siellä ovat vielä muutaman tonnin halvempia, mutta kuluineen ja veroineen haku ei enää kannata. Toki, löytyyhän Saksasta helpommin vähän ajettuja löytöjä. Suomesta niitä saa hakea. Tarjonta on aika pientä.


      • C5_farkku
        C5TourerHdi163aut kirjoitti:

        Kyllä ne siellä ovat vielä muutaman tonnin halvempia, mutta kuluineen ja veroineen haku ei enää kannata. Toki, löytyyhän Saksasta helpommin vähän ajettuja löytöjä. Suomesta niitä saa hakea. Tarjonta on aika pientä.

        Ranskan tarjonnasta ohessa esimerkkejä. Ainoaksi hakukriteeriksi laitoin vm. 2015 alkaen, eli dieselinä edustaa EURO 6 luokkaista.

        - https://www.leboncoin.fr/voitures/offres/?th=1&q=Citroen C5&rs=2015

        C5 on yhtenä vaihtoehtona listalla seuraavaksi kulkineeksi ja itseä voisi kiinnostaa farkku, hydro-alustalla ja EAT:llä, mutta konevaihtoehto avoin.

        Jos saatavilla PureTec 130 hv & EAT ja mieluusti maksimi 50 tkm ajettuna (voisi sitten varmistaa jatkossa lyhyet huoltovälit koneelle ja automaatillenkin), niin se voisi olla yksi ok vaihtoehto. En muista milloin nuo PureTechit tulivat markkinoille, kolme vuotta sitten?

        Diesel ei ole kokonaan poissa luvuista, mutta tulisi ehdottomasti olla EURO 6 luokkainen, sillä EU:n leveysasteilla missä vaikutan, niin EURO 5:set riskeeraavat jäädä käsiin jo "pian heti kohta."

        Ps. Sitten jos on antaa hviä vinkkejä huomioitavaksi C5:sta valitessa, niin ovat tevetulleita.

        DS Sedan (1955–1975) and Cabriolet (1960–1971): https://en.wikipedia.org/wiki/File:2_DS_Citroën.jpg

        ;-)


    • Urpkkiolln

      Kookkeli haulla tämän löysin ja jep samaan päädyin täällä! Eemeli jäi kyllä kalkkiviivoille mukavuudessa. Ajettavuus ja mukavuus hyvässä kompossa hinta :) Ihme vehje mutta ei tunnu eikä oikeastaan näytäkään ranskikselta ja kukaan edes tunne mikä auto...

    • PuhutaampaAsiaa

      Huonompaa dieseliä kuin Citikan HDI saa hakea....Täysin susi kone.

      • parashdi

        Pölhöhän sinä olet. Yksi parhaista jos 2.0 hdi!


      • fhhjgds

        Jep ihan pölhö. Paljastetaan kauhea salaisuus! Kone ei olekaan sitikan vaan PSA:n ja löytyy mm. siitä niin jumalallisen kestävästä volvosta vm_10 alkaen...


    • sitikisti

      kyllähän se on niin,että 3 sarjan sitikassa saa laatua,ja ominaisuuksia kohtuu hinnalla,näkyy moni muukin huomaavan,näiden hinnat näkyy suomessa nousevan,kun ihmiset oppii tuntemaan mikä auto se oikeasti on.

    • Veivi

      C5 on IHANA, ei huolia ja kustannustehokas

    • POLOINEN

      Paska mikä paska,,jäätyvät tien varsille tuolla niitä jonossa on,,ovat vaan kesäpirssejä :) eipä niitä paljon näy liikenteessä edes en ottas vaikka ilmaseksi saisi antasin etenpäin..naureskelen vaan kellä tutulla on ollut joskus ovat oppineet kantapään kautta ei koskaan CITIKKAAAAAAAAAAAAAAA

      • einatsipakastinta

        Paras talviauto, tarkenee ilman karvahattua ja hanskoja, toista se en skodassa ja volkkarissa!


    • Anonyymi

      Peukut tälle ihan helkkarin hyvä auto! 280tkm lasissa ja ei mitään vikoja!!!!! Ajettavuus hakkaa kivilaudat mennen tullen.

      • Anonyymi

        No onhan siinä nyt ihan varmasti jotain vikoja :)

        Mutta saahan sitä innoissaan olla toki.


    • Anonyymi

      Kestävimmmät merkit
      1 Lexus Toyota Porsche
      2 Mazda. Subaru
      3 Hyundai Kia.

    • Anonyymi

      Tarkistapa tietosi uudelleen.
      Uusi laaja brittitutkimus kaatoi kuppisi nurin.
      Ranskalainen paras !

    • Anonyymi

      En tiedä kestävyydestä muuta kuin sen, että olen ajanut kahdella citikalla 30 vuotta.
      Ensimmäinen oli BX johon oli tehtävä yksi hydrauliikka remppa.¨
      Matkaa himpun verran alle 300000km.
      Viimeinen oli coupee Xara, Eläkeläisenä ajot vähenivät joten mittarissa 158000km.
      Etujarruletkut uusittu.

    • Anonyymi

      No joskushan se alamäki alkaa, vaikka eihän sitä ole ehdoin tahdoin pakko itse aloittaa.

    • Anonyymi

      Niinpä,
      aloitin autoilun 80-lopulla 96Saabilla, ja kun tuli fakta eteen että sopivaa vanhaa Saabia ei ollut enää saatavilla 20v "ystävyyden jälkeen" , niin oli mietittävä missä autossa on oikeita ominaisuuksia; niin tielle, kuin persoonallisuutta "vähän sitä vanhan kansan munaa" jne.. Kokeilin C5 farmaria vm 2003 vanhalla 2l bensakoneella, ja vaikka kulutusosia kuten jarrut, koiranluut yms. menikin vaihtoon, niin ei ikänä tarvinnut epäillä jättääkö tielle (yli 300tkm meni omia ajoja, hankittaessa 97 mittarissa). "Uusin" 2009 malli (ostaessa 57tkm) on nyt palvellut 131 tkm eli 188tkm tuli tänään mittariin. Jarrupalat e/t vaihdettu, satulat eteen, ja sitten määräaikaishuollot (ml. jakopihna 150tkm). Ei muita vikoja, joten voin todeta, että C5 on mainettaan todella paljon parempi auto. Ajelen nykyään 35-40tkm vuodessa ja aion ajaa auton kilometrit kutakuinkin loppuun, koska uuden auton valmistaminen vie paljon enemmän luonnonvaroja kuin mitä vanhan ajaminen loppuun vaikkakin isommalla kulutuksella. Joten teen kommentit tänne varmaan seuraavan vaihdon yhteydessä noin 3-4 vuoden kuluttua :-)

      • Anonyymi

        Meillä C5 III ja tosiaan aika vähä vikanen on ollut. Murroksen kumi , webaston putki ja paineensäätö venttiili. Osat yhteensä n.400e. Nyt 200tkm lasissa eli aika pienillä selvinnyt. Yllättävän vähä vikainen oikeasti. Edellinen Passatti välijäähdytin, turbo, kansi ym laitetaan tuohon 400e nolla perään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe