heitän pyyhkeen kehään

Pölhö-Kustaakki

Tapeltuani aikani pikavippien lyhennysten kanssa ja kärsittyäni puutetta ja nälkää tulin siihen tulokseen, että alkaa riittää. Jätän osan maksamatta että ei tartte kituuttaa. Kaipa se tule ekalliimmaksi ja alkaa perimistoimistot hyppiä kimpussa. Vaan niiden kanssa voi yleensä sopia maksuaikatauluista sun muista. No herran haltuun vaan. Vai eikö kannata? Siitä vaan makselee ja nälkävyötä kiristää??

10

1310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enste tulee perintäkulut ja sitten jos ei perintätoimista saa kynittyä niin menee ulosottoon. Siinä kohtaa hinta helposti tuplautuu ja voi tulla maksuhäiriömerkintä. Jos luottotiedot menetät niin sitten et voi ostaa mitään muuten kuin etukäteismaksulla ja voi tulla muuta harmia.

      Helpointa maksaa vaan kaikki pois mahdollisimman nopeasti ja kitkuttaa niin pienillä rahoilla kuin hengissä pysyy kunnes lainatut rahat on maksanut. Ei tietenkään mitään minimilyhennyksiä vaan pikavippi pitäis maksaa oikeastaan kuukaudessa pois.

      Jos rahat kaikesta huolimatta loppuu niin edelleen kannattaa maksaa kaikki mutta maksaa silloin vain erääntymisjärjestyksessä, että mahdollisimman vähän pääsisi tippumaan ulosottoon.

      • "M-Kar se ei vieläkään tajua että kun rahaa on vain rajallinen määrä niin ei se onnistu että ne velat maksaa pois tuosta vaan ja jos pystyy parhaimmillaankin vaan minimilyhennyksiin niin ei lopu maksaminen eikä velka ikinä!"

        Hölmöilyt tehty sitten aikaisemmin. Kaikissa pikavipeissä mallina on se amerikkalainen "palkkapäivä laina", eli se on tarkoitus maksaa pois ens kuun palkasta kokonaan.

        Ei se lyhennys lyhennä paljon mitään vaan sillä siirretään sotkua kuukaudella eteenpäin ja siitä lyhenee vain vähän, noin niinkuin riskien takia.

        Siksi kysymys kuuluukin että minnes ne palkkapäivän rahat menee jos niillä ei makseta lainattuja rahoja pois?

        "Ulosottoon kaikki vaan ja sitä ennen hommaa kaiken sellaisen tarpeellisen mitä ei enää ilman luottotietoja saa."

        Ulosotto on huono vaihtoehto kun nykyisessä työtilanteessa se voi hankaloittaa työpaikan vaihtoa. Työnantajilla huonoja kokemuksia ulosttoväestä kun ne eivät saa maksaa kuin tietyn summan palkasta kun osa menee ulosottoon ja se kun ei riitä niin ulosttoväki kinuaa lisää/ennakkopalkkaa tms. mitä ei saa maksaa. Siksi sitten työnantajat palkkaavat helpommin selloisen jonka kanssa ei ole tuollaista säätämistä.

        Toisin sanoen, helpoimmalla selviät kun minimoit vahingon. Myy omaisuus kuten vaatteita. bluray levyjä tms. ja syö nuudeleita ja kaikki rahat siihen että saat niitä velkojien määrää vähemmälle ja se sitten nostaa maksuvaraa ja saa sitten loputkin maksettua nopeammin.

        Ulosotto on saatavien tuplaus ja jos maksaminen ei onnistu niin sittenkään kunnolla niin luottotietojen menettämisen ohessa siitä voi seurata todella pitkään kitkuttamista ulosotossa.

        En suosittele kenellään, itse joskus lainasin vitusti rahaa sitä varten että sain siirrettyä velkasotkuja siihen saakka että sain tulot kuntoon ja sitten maksoin pois kaiken. Väistin sitä ulosottoa. Suomi on semmoinen maa että täällä on kaksi asiaa mitä pitää välttää viimeiseen asti: 1) toimeentulotuki 2) ulosotto

        Se että on velkaa tai vähän tuloja on sivuseikka, niitä saa aina siirrettyä eteenpäin ja hoidettua sitten pois. Hankkii vaikka velkajärjestelyn, silloin selviää jollain viiden vuoden kituuttamisella ettei tarvitse ulosottoon mennä mikä on helposti 15v.


      • Erakkoaminen_eläjä

        Hyvä selonteko asiasta.
        Tosin itse en ole vipstaakifirmojen kanssa ollut eläissäni missään tekemisissä.
        Tuolla loppupuolelle on pari hyvää pointtia.
        Siteraan ne tähän.
        Suomi on semmoinen maa että täällä on kaksi asiaa mitä pitää välttää viimeiseen asti: 1) toimeentulotuki 2) ulosotto
        Itse en ole tarvinnut kumpaakaan,kun on varallisuutta.Ja eihän minulle edes toimeentulotukea
        annettaisi,vaan heitteäis pihalle.


    • IluPosterestante

      M-Kar se ei vieläkään tajua että kun rahaa on vain rajallinen määrä niin ei se onnistu että ne velat maksaa pois tuosta vaan ja jos pystyy parhaimmillaankin vaan minimilyhennyksiin niin ei lopu maksaminen eikä velka ikinä!
      Ulosottoon kaikki vaan ja sitä ennen hommaa kaiken sellaisen tarpeellisen mitä ei enää ilman luottotietoja saa.
      Sitten vaan sumplimaan taas uudestaan kun on ulosotossa miten saa tultua toimeen

      • Maksamista voi siirtää. Itse siirsin yhtä 12k€ saatavaa usealla vuodella eteenpäin, vingutin luottokortit tyhjiksi, jätin auton korjaukset tekemättä ja ajoin sen loppuun ja jätin uusimatta, irtisanoin ylimääräiset puhelinliittymät yms. kulut ilmoitin vuokranantajalle että on pari kuukautta maksu vaikeuksia että tulee myöhemmin, siirsin laskujen eräpäivät...

        Väistin kaikki ulosotot, maksoin vain perintä kuluja ja maksoin kaikki velat veks. Luottotiedot säilyi, pankissa hymyilevät mulle ja tyrkyttävät lainaa ja jne.

        Velalla siis voi ostaa aikaa mutta velat pitää maksaa takaisin. En tehnyt pahoja mokia kun järjestelin oman talouden.


    • Pölhö-Kustaakki

      Jo olis aikaa sitten maksanut jos olisi millä maksaa. Ei näy tuo aukenevan M-Karille. On se vuokrakin maksettava. Syödäkin pitäisi. Maksan sen verran kuin siitä jää. Perimisitoimistojen kanssa yleensä saa sovittua.

      • Minä kylllä vedin yhdessä kohtaa riskillä ja sanoin vuokranantajalle uudet päivät milloin tulee raha.

        Vuokran antajalla ei ollut mitään prosessia myöhässä maksettujen vuokrien korolle joten se oli ihan fine kun vaan maksoi myöhemmin. Olennaisesti vuokranantaja ei halua lähtä häätöprosessiin ja siihen että asunto on tyhjillään ja menee tulot siitä mutta tuolla tavalla touhutessa pitää olla 100% varma että rahan saa sovittuna aikana.

        Sitä kun ynnää kahden kuukauden vuokrarahat ja vetäisee luottokortilta 3000€ niin siinä on jo kohtalainen kasa velkarahaa ja luottokortissa nyt tulee 45pv maksuaikaa korotta ja kuukausi sen jälkeen ei ole korko efekti edes paljoa puraissut että ei mene hirveän kalliiksi kun makselee pois.

        Maksamisen voi sitten tehdä vaikka toisella luottokortilla kun pitää niitä vuokria maksella myös sovittuna aikana \o/


    • MatkallaRestanteen

      Ihahaa, ihanaa!
      Nyt minäkin pääsin kuiville kun tein kuten "M-Kar" neuvoi!
      Vein melkein kaikki vaatteeni kirppikselle myyntiin, takista sain kympin, housuista 6 euroa, mutta kalsareita oli kahdet pitkät ja lyhyitä tusinan verran. Ensin mainituista irtosi 2,50e/kappale kun on niin kylmä talvi mutta lyhyistä sain vain euron kappaleelta. Vain yhdet (pitkät)jätin itselle ettei alasti tarvitse vaeltaa kylmyydessä! Kesän tullen leikkaan niistä puntit irti ja sitten syksyllä ompelen ne taas kiinni kun ilmat viilenee!
      Blu-ray levyt myin kanssa pois ja sain 1,50 e kappaleelta. Niitä oli pari kymmentä joten rahaa tuli rutkasti niistäkin.
      Ostin kaikilla rahoilla nuudeleita joita olen vetänyt koko viikonlopun naamariin niin että ihan soijaa pukkaa joka huokosesta.
      Äsken nuudeleiden voimalla soitin vuokraisännälle ja ilmoitin että rahat on nyt pikavippien korkojen ja kulujen takia väliaikaisesti loppu joten en maksa vuokraa nyt pariin kuukauteen!
      Kerroin toki että ennen Juhannusta tossa tarkalleen 18.6. laitan rahat tulemaan. Ennen tätä sanoin oman puhelinliittymäni irti kun se oli turha kuluerä kuten M-Kar kertoi ja vaihdoin prepaidiin. Ehdin em. asian vuokraisännälle kerrottuani vielä huikata ennen puhelun katkaisemista että "multa loppuu just saldo" eikä ennen punaisen luurin painamista ehtinyt mies mitään sanoa niin eipä tuo varmaan tykännyt yhtään huonoa kun hyvissä ajoin kerroin kuinka nyt tehdään ja varmaan hän vielä puhelun jälkeenkin kehui kuinka hänellä on sellainen vuokralainen joka ymmärtää asioiden tärkeysjärjestykseen!
      Ei vippifirmoja ja pankkeja voi jättää ilman rahoja!
      M-karille kiitos hyvistä taloudenhoito-ohjeista!

      • Ihahaa, ihanaa!
        Nyt minäkin pääsin kuiville kun tein kuten "M-Kar" neuvoi!

        "Vein melkein kaikki vaatteeni kirppikselle myyntiin, takista sain kympin, housuista 6 euroa, mutta kalsareita oli kahdet pitkät ja lyhyitä tusinan verran. Ensin mainituista irtosi 2,50e/kappale kun on niin kylmä talvi mutta lyhyistä sain vain euron kappaleelta. Vain yhdet (pitkät)jätin itselle ettei alasti tarvitse vaeltaa kylmyydessä! Kesän tullen leikkaan niistä puntit irti ja sitten syksyllä ompelen ne taas kiinni kun ilmat viilenee!
        Blu-ray levyt myin kanssa pois ja sain 1,50 e kappaleelta. Niitä oli pari kymmentä joten rahaa tuli rutkasti niistäkin."

        Tiedän useamman henkilön joka tehnyt saman tempun ja rojua myymällä kerännyt kirpparilta jonkun 500€. Sillähän maksaa kivasti yhden kuukauden.

        "Äsken nuudeleiden voimalla soitin vuokraisännälle ja ilmoitin että rahat on nyt pikavippien korkojen ja kulujen takia väliaikaisesti loppu joten en maksa vuokraa nyt pariin kuukauteen!"

        Sovi tietysti uusi päivä milloin on rahat ja maksat sitten perseelläsi tai häädöllä asian. Eteenpäin siirretty vuokran maksu on käytännössä koroton luotto, kuten myös se että luottokortilta ottaa rahat ja maksaa 1-1,5kk aikana takaisin. Idea on hankkia sitä aikaa ja organisoida typerät lainat, että olisi vaikka kasattuna yhdelle luottokortille jota sitten alkaa vähentämään koska sekin alkaa parin kuukauden jälkeen maksamaan.

        Avainjuttu tässä on se, että vaikka olisi velkaa ja vähän tuloja niin lainan maksua voi vähän siirtää eteenpäin eri keinoin ja kerätä rahaa isompiin lyhennyksiin ja sitten organisoida fiksusti.

        Oletetaan että tulee vaikka 1000€/kk nettona, siitä ruokaan ja laskuihin pari hunttia ja asumiseen menee vaikka 600€, niin kokoaika tulee 200€/kk extraa. Siihen kun lisätään 500€ roinan myynnistä niin niin siinä olisi lyhennysvaraa 900€. Mutta jos jättää vuokrat maksamatta pariksi kuukaudeksi niin siinä olisi 2100€ potti millä hoitelee typerät vipit ja sitten jos nykäisee 3000€ luottokortilta ja maksaa sillä ne vuokrat mitkä on velkaa ja laskukasan, saisi tehtyä taas semmoisen 2000€ lyhennyksen pikavippeihin ja olisi sotkut siirrettynä luottokortille. Siitä sitten tippuu laskua kuukautta myöhemmin ja kuukausituloista tippuu kokoajan vähän nettoa millä sitten pääsee lyhentämään sitä. 200€/kk tahdolla 3000€ luottokortti velka lyhenee kyllä vaikka olisi pienet tulot ja sitä sitten ehtii keksimään jostain lisää tuloja kun aikaa mennyt kuukausia.

        Tuo nyt vain yksi tapa miten näitä voi hoitaa, vähän riippuu tilanteesta miten kannatta milloinkin taklata. Pääasia että ei ole mitään ulosottoa tai toimeentulotukea missään kohtaa vaikka muuten tulisikin kelasta jotain tukia. Toimeentulotuki ja ulosotto pudottaa luuseriksi ja herkästi aika pitkäksi aikaa ihmisjätteeksi. Ensimmäinen tavoite olisi se, että ei velkaa, ei toimeentulotukea, ei ulosottoa ja käyttötilillä 2000€ rahaa. Siitä voi sitten alkaa rakentamaan vaurautta ja eläkesäästöjä. Muistahan se että nyt maksettavat eläkemaksut menevät vanhemmalle sukupolvelle ja oma eläkekertymäsi jää surkeaksi että jos ei huvita olla 80-vuotiaana siivoamassa jotain paskahuusseja, keräilemässä pulloja tai olla marketissa töissä lastaamassa rikkaiden ruokaostoksia niin nyt pitäisi nettotuloista pistää 20% joka kuukausi omaan eläkesäästöön. Sen voi aloittaa vasta kun enste hoitaa ne velkasotkut pois että pääsee vaurastumaan.

        "Ei vippifirmoja ja pankkeja voi jättää ilman rahoja!"

        Tietysti heidän pitää saada omat rahansa takaisin kulut. Se että lainataan rahaa ei tarkoita että se olisi joku palkka tai sosiaaliturva vaan lainatut rahat maksetaan takaisin.

        Tämä on näitä eurooppalaisen oikeuskäsityksen perusteita: Velat maksetaan pois ja sopimukset pidetään.


    • Pölhö-Kustaakkille, oikea päätös jos siis enää mikään muu ei auta.
      Jos olet töissä ja velkaa alle 34.000€ niin suosittelisin heti Takuu-Säätiön järjestelylainaa. Tämä tie
      on pitkä, kk- erät varmasti UO:n eriä suuremmat mutta n. 4 vuodessa olisit kuivilla. Itse kävin tämän prosessin 2012-2013. 2017 maksoin viimeisien järjestelylainan erän ja tällä hetkellä velaton(yhä). Eli kun oman tilanteeni lohduttomuuden tajusin niin päätin lopettaa velkojen maksun UO:oon joutumisen uhallakin, rahaa ei yksinkertaisesti ollut riittävästi kk-erien hoitoon saatikka muihin normaaleihin laskuihin. Vain asumiskulut (vuokra ja sähkö) hoisin tunnillosesti sekä yhden lainan jossa oli sukulainen takaajana. Tällätavoin sain itselleni riittävästi edes ruokarahaa. Eihän tuollainen vippifirma nälkään kuole, niitä ei kannata tässä tilanteessa sääliä yhtään. Perintätoimistojen kanssa en myöskään sopinut uusia maksuehtoja, niitä olisi siltikin minimisuorituksilla ollut ihan liikaa. Järjestelylainan hakuaikana osa lainoista valui siten perinnän kautta UO:oon. Näiden kulut toki nosti velkasummaa huomattavasti mutta eipä sille mitään voinut. 2013 maaliskuussa sitten hoidettiin kaikki lainat pois järjestelylainalla. Hakuaikana velkapotti oli kasvanut yli 10.000€:lla joten säätiön takaus riitti juuri ja juuri. Todellisuudessa meni hiukan yli mutta sain sovittua asian. Olisihan se ollut älytöntä jos reilun 500€ takia homma olisi tyssännyt siihen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1185
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      15
      1091
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      32
      1034
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe