Ensivaikutekutelma Manfrotto Off Road 30l reppu

Fujisti

Manfrottto Off Road 30l on markkinoiden harvoja kameralaukkuja, joihin saa myös päiväretkivarustuksen mukaan. Siihen mahtuu Fujin X T2 runko akkukahvalla ja 100 - 400 mm zoomilla juuri ja juuri. Lisäksi mahtuu joko X Pro2 pienellä objektiivilla tai pari, kolme suurempaa lisäobjektiivia.

Tarvikkeille on tasku vyössä, mutta erillistä avaintaskua tms, ei ole repun sisällä. Jalustalle on hyvät kiinnityshihnat sivulla.

Muulle tavaralle on runsaasti tilaa, mutta ei taskuja. Läpän päältä puuttuvat hihnojen kiinnityspisteet, mutta repun alla sellaiset on. Huvin kevyen yöpymisvarustuksenkin saa mukaan.

Kokonaisuutena markkinoiden ainoita vastaavia reppuja, joihin saa muutkin tavarat mukaan, kuin pelkän kuvausvarustuksen.

6

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuvailinko

      Mitäs repuista sen enempää, mutta Fuji Xt2 kiinnostaa kyllä. Oletko ollut tyytyväinen ja onko kameran kehuttu värimaailma kehujensa väärti?

      • Fujisti

        Ruutuja vielä liian vähän, jotta voisi sanoa mitään. Ostin X T2:n kakkosrungoksi hyvällä alennuksella, tuon pitkän zoomin kaveriksi. Ykkösrunkona on X Pro2.

        Jos pidit filmiaikana Fujin väreistä, niin sama tietämys on selvästi taustalla, kun näitä on suunniteltu. Ei yhtä neutraali, kuin Agfa oli aikoinaan tai vaaleanpunainen, niinkuin Kodak. Luontokuvaajille olisi tarjolla upea vihreä, mutta pitkät teleprimet puuttuvat, joten siitä pääsevät nauttimaan lähinnä maisemakuvaajat. Ihonvärien kanssa on kuulemma ollut ongelmia joillakin muotokuvaajilla, mutta kaiketi lähinnä Aasiassa. Pohjoismaiset vaaleat värisävyt ovat olleet koko ajan OK (myös X Pro1).

        Noista kahdesta, jos et käytä pitkää teleobjektiivia, niin ilman muuta X Pro2. Sen hybridietsin on hyvä!


      • Kuvailinko

        Miten on? Xt2 sen kennosta on kuulemma poistettu alipääsuodin. Miten on pro 2 sen laita? Lisäksi xt2 sisältää 4k videointimahdollisuuden. Miten se toimii käytännössä? Onko laatu hyvää? Tuo optinen etsin olisi kyllä hyvä lisä.


      • Fujisti
        Kuvailinko kirjoitti:

        Miten on? Xt2 sen kennosta on kuulemma poistettu alipääsuodin. Miten on pro 2 sen laita? Lisäksi xt2 sisältää 4k videointimahdollisuuden. Miten se toimii käytännössä? Onko laatu hyvää? Tuo optinen etsin olisi kyllä hyvä lisä.

        X T2 ja X Pro2 ovat hyvin identtisiä teknisesti. Eroa on 4K kuvauksessa, joka X Pro2:ssa on rajoitettu. Alunperin, kun X Pro2 julkaistiin, siitä puuttui 4K mahdollisuus kokonaan. Nyt se on firmispäivitysten myötä mahdollistettu.

        Rajoitukset johtuvat käsittääkseni pienemmästä koosta ja sen aiheuttamista lämpötilahallinnan haasteista. En ole kuvannut 4K:ta kummallakaan rungolla. Se vähä, mitä kuvaan videota, on kuvattu HD:na ja itse asiassa pääosin X70:llä.

        X Pro2:n mikkiliitin on epästandardi 2 mm. X T2:ssa on standardi 3 mm.

        Jos palataan Manfrotton reppuun tässä mielessä niin oikein hyvää mikkitaskua siinä ei ole. Siinä on kaksi ulkotaskua, mutta ne ovat vähän pieniä mikrofonien säilyttämiseen. Keskikokoinen Røde menee keskellä, takana olevaan taskuun.


      • Kuvailinko

        Aha! Kiitos. Jos näin on niin taidan himoita sitten edelleen xt2 sta. Onhan se ulkonäöllisesti kiihoittavampi. Tosin kouratuntumasta en tiedä. Pitäisi käydä liikkeessä kopeloimassa.


    • Canonisti

      Nyt on jonkin verran kokemusta Manfrotton Off Road 30l repusta. Hyvää repussa on paljon.

      Siihen mahtuu X T2, 100-400, normaali ja joku kolmas objektiivi ihan hyvin. Taskutkaan eivät ole ihan niin onnettomia, kuin aluksi vaikutti, mutta ainakin iso tasku repun päällä vaatii pieniä pusseja, jotta kaikki pysyy järjestyksessä. Ei särkyville tavaroille käytän minigrippejä ja mikki on Lowepron Santiago pussukassa.

      Reppuun saa pakattua minimalistisen yön yli varustuksen. Pieni teltta ja makuupussi menee repun alla juuri ja juuri. Pieni keitin, vähän ruokaa ja vaihtovaatteet mahtuvat mainiosti reppuun.

      Käytetyn kankaan ohuus mietitytti, mutta ainakaan vielä se ei ole osoittautunut liian ohueksi. Ilmeisesti vahvistukset ovat oikeissa kohdissa.

      Reppua saa punaisena, mikä minusta on hyvä asia. Suosin retkeilytarvikkeissa kirkkaita värejä. Vihreää saati camoa ei ole saatavilla.

      Sitten niitä huonoja puolia. Manfrotton kannattaisi tehdä tämän repun osalta yhteistyötä jonkun sotilasreppuja valmistavan yrityksen kanssa, kuten Savotta. Kaikki hihnat ovat kovin ohutta tavaraa, mukaanluettuna itse viilekkeet. Hihnojen päihin on vielä askarreltu turhat tarrat, joilla ne saa rullattua, mutta miehen sormilla käsittely on vaikeaa. Repun päältä puuttuvat hihnojen kiinnikkeet, olisi kätevää saada esimerkiksi makuupussi tai kuvaussuoja kiinni repun päälle. Ja sokerina pohjalla, kantolaitteen pituutta ei voi säätää ja pitkälle miehelle se on liian lyhyt.

      Repun monipuolisuutta lisäisi, jos vasemman sivun taskut olisi jätetty pois ja tilalla olisi molle-lenkkejä. Manfrotton toinen tuotemerkki, Lowepro käyttää niitä muutamissa laukuissaan.

      Kaiken kaikkiaan kuitenkin laukku vastaa odotuksia. Sillä voi kantaa päiväretkellä kameran, jalustan, varavaatteet ja ruoan. Yli yön retkikin onnistuu, kunhan varustus on minimalistinen. Kantomukavuuden pitkälle miehelle soisi olevan parempi. Kilpailijoita ei oikein markkinoilla ole, joten tämän kaltaista reppua hakevalle, Manfrotto Off Road 30l on oikea valinta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe