Ala-arvoista toimintaa

moppi

Olkaa tarkkana, kun takaatte Kiurunkulmalta vuokrattua asuntoa. Takaus ei koske pelkästään maksamattomia vuokria tai sähköjä, vaan takaaja joutuu myös maksamaan yksityisen firman siivouslaskut, jos loppusiivous ei tyydytä. Asiasta ilmoitetaan ensimmäisen kerran takaajalle kohtuuttoman suurella laskulla, johon annetaan viikko maksuaikaa. Muuta yhteydenottoa tai "varoitusta" maksuhäiriöistä ei takaajille kerrota. Pankilta tulee takaajille heti tieto, jos maksamattomia lainoja. Eikö olisi asiallista Kiurunkulmaltakin? Jonkinlaista kunnioitusta takaajia kohtaan toivoisi, jotka eivät ole sotkua aiheuttaneet.

22

2637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tällaistatänään

      Kolmasosa Kiurunkulman vuokra-asunnoista on kuulemma tyhjillään. Kunta liittää kaikki omistamansa Kiurunkulman asunnot valokuituun ja perii tällä tavoin yhteyden kulut niiltäkin joilla ei ole mitään tarvetta yhteydelle nostamalla vuokraa, jotta valokuituyhtiö saisi lisää tukea. Erillisenä kuukausimaksuna yhteyden hinnan periminen ei onnistu niin se liitetään vuokraan.

      • nitrodomus

        Koko valokuitusysteemi piti hankkia, koska Mtk- viljelijöiden nettipeli-, ja aikuisviihdesivustot lataantuivat liian hitaasti, ja kuten kepulitörsien ikiaikainen tapa on, maksajiksi pannaan jälleen muut, tämän nykyajan aatelin tapana ei ole itse maksaa mitään, maataloustoimiston taikaseinästä saa rahaa.


      • ksksksksk

        Tuohan ei pidä ollenkaan paikkaansa. Kaupunginjohtaja lupaa ilmaisen netin 36 kuukaudeksi nopeudella 5 megaa, joka ei missään tapauksessa riitä pelaamiseen ja eikö muutenkin suurin osa Kiurunkulman asukkaista elä asumistuella?
        5/5-netti on senkin vuoksi järjetön, että melkein jokaisella on taskussaan älykänny, joka helposti antaa 30 megan mobiiliyhteyden aivan ilmaiseksi.


      • Tauno_Djatlov
        nitrodomus kirjoitti:

        Koko valokuitusysteemi piti hankkia, koska Mtk- viljelijöiden nettipeli-, ja aikuisviihdesivustot lataantuivat liian hitaasti, ja kuten kepulitörsien ikiaikainen tapa on, maksajiksi pannaan jälleen muut, tämän nykyajan aatelin tapana ei ole itse maksaa mitään, maataloustoimiston taikaseinästä saa rahaa.

        Enpä tiennytkään että viljelijät asuvat Kiurunkulman asunnoissa :o


      • nitrodomus

        Eivät asu, rahoittajat kylläkin asuvat. Mtk-trolli tienasi taas palkkansa.


      • Heinäkylänhetero

        Rahoittajat? Eivätkö he olekaan yhteiskunnan syöpäläisiä? Mistä heidän rahoituksensa on peräisin? Ettei vain verottajalta.


      • Anonyymi
        Tauno_Djatlov kirjoitti:

        Enpä tiennytkään että viljelijät asuvat Kiurunkulman asunnoissa :o

        Ja Virolaiset tekevät navettatyöt.


    • cykel

      Onpa kumma kommentti tuo että asuntoja on vapaana noin paljon. Olen hakenut paluumuuuttajana ja ITSE VUOKRANI MAKSAVANA asuntoa Kiurunkulmalta kahteen otteeseen ja minulle on aina valiteltu että vapaita asuntoja ei ole. Myöskin firma mainostaa että käyttöaste on lähes 100%, mikä lienee sitten oikea totuus? Näin maalaisjärjellä ajateltuna olisiko järkevää antaa asuntoja niille jotka haluaa muuttaa takaisin pitäjään vai mikä on syy miksi niitä jemmataan?Olisiko tyhjänä pitämisen syy kenties se että odotetaan maahanmuuttajia joiden vuokrat maksetaan veromarkoista, koska muuten muuttotappiokunnan asuntojen tyhjänä pitäminen ei mielestäni ole järkevää. Valokuitua kommentoin sen verran että taitaa lakikin sanoa että jos palvelua ei halua siitä tarvitse maksaa, mutta jos palvelut vielä entisten lisäksi sieltä katoavat niin eikö olisi kuitenkin järkeää maksaa kuitu, koska kyllä se halvemmaksi kuitenkin tulee kun mennä joka asian takia Iisalmeen.

    • Hobowiththenailgun

      neuvoisin pysymään mahollisimman kaukana koko kiurunkulmasta...aina kun muuttaa asunnosta pois ja vaikka kuin siivoaa voi olla varman että joutuu maksamaan siivousmaksun mikä on jopa 200e ja monet kiurunkulman kämpistä varsinkin asemalla olevat ovat homeessa...olin aikoinani 2 asemanseudulla olevassa kiurunkulman kämpässä jotka olivat homeessa ja ilmoitin asiasta niin väitettiin että kyllä niissä on kaikki kunnossa että ne on tarkastettu...kun purin seinän omatoimisesti minkä sisältä löytyi hometta vaikka kuin paljon niin yritettiin maksattaa vielä ja kun muutin pois niin yrittivät maksattaa vielä 2kk vuokrat paskasta missä ei voinut edes asua mutta kun rupesin asiaa viemään eteenpäin niin perääntyivät...kuulemma entinen kiurunkulman johtaja oli saanut potkut koska oli vetänyt yhtiön rahoja välistä...ja sitten vielä kun en ollut moneen vuoteen tekemisissä koko huijausyhtiön kanssa yrittivät periä vuokria semmoisista asunnoista joissa en edes ollut asunut ja näitä on tapahtunut monelle tutulleni myös....kannattaa pysyä kaukana koko paskasta jos ei halua harmia elämään...

    • Omavika

      Turha kitistä jos ei ole vaivautunut siivoamaan omia sotkujaan. Ilmaiseksiko ja palvellen sotkun jättäminen pitäisi kuitata? Kyllä se vain niin on, että ellei itse siivoa, niin joku muu sen joutuu tekemään ja se maksaa. Niin se on ja pitääkin olla. Yleensä jos ohjeita noudattaa, niin ei tule laskuja.

      • moppi

        Takaajille ei kuitenkaan kuulu yksityisten siivousfirmojen laskujen maksaminen. Varsinkaan, kun heille ei ole laiminlyönnistä mitään ilmoitettu. Herää todellakin epäilys, että onko laskut aiheellisia ja kenelle ne päätyvät. Kuullut, että asunnot aik. kirjoittajan kuvaamia eli ei niihin taida moppi auttaa.


    • Rämölläolisasiaa

      Kiuruvedellä palveluntason määrittää suhteet.

    • Kiurunkulmalleenmäne

      Tuolla kyseisssä puljussa asunnot saajat valitaan pärstäkertoimen mukaan.

    • Anonyymi

      Onko Kiurunkulman toiminta virkistynyt kun uusi johtaja on ollut vuoden päivät ohjaksissa? Onko tyhjiä asuntoja?

      • Anonyymi

        Hometta on ainakin kun ovi tai ikkuna auki tuuletus ainoa keino ilmanvaihtoon mutkissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hometta on ainakin kun ovi tai ikkuna auki tuuletus ainoa keino ilmanvaihtoon mutkissa.

        Murjussa, tarkoitin.


      • Anonyymi

        Mikähän tilanne nyt? Tyhjiä asuntoja näyttä olevan, mutta kelle? Useamman kuukauden jonottanut asuntoa, eikä muka ole asuntoja... Vai onko kaikki todella menneet / menossa ukrainalaisille?


    • Anonyymi

      Onhan se nyt ihan selvä asia, että asunto pitää siivota poislähtiessä.
      Ja mitä muita siivousfirmoja on kuin yksityisiä ? Ei me sentään onneksi missään neuvostoliitossa asuta.
      Ja mitä takausvastuuseen tulee, niin kyllä siellä takaussopimuksessa varmaan kerrotaan mistä takaaja on vastuussa. Kannattaa katsoa kenen takaajaksi ryhtyy eikä itkeä sitten jälkikäteen.

    • Anonyymi

      Työperäistä maahanmuuttoa pitäisi kepu puolueen mielestä lisätä merkittävästi, esimerkiksi noin 10­000 tulijaan vuodessa vuoteen 2030 mennessä. 400000 seisoo jo ennestään tumput suorina, missä on järki!

    • Anonyymi

      Antakaapas kun selitän. Takaaja vastaa kustannuksista jos vuokralainen ei selviä. Eihän muuten takaajia tarvittaisikaan. Eikö?
      Usein takaaja olettaa ei mulle mitään kuluja tule, miksi siis kietäytyisin takaajan asemasta ja olisin se pas..kaveri joka ei taannut.
      Takaajan asema. pitää aina varautua että kaikki lankiaa omalle kontolle.
      Usein normaali vuokratakuu riittää. Onko sitten laitapuolen kulkijoita joilla on erikseen ihan takaaja. Sanoohan tuo jo systeemikin, että tuskin selviää velvoitteestaan. Kun tyyppi lähtee tai lähetetään pois . on kämppä siivottava ja se on todellakin muuta kuin lattian lakaisu. 2h asunto se on noin 8h työ ja jos on sottapytty asunut niin lähes 16h aika siivota niin ettei jää mitään hajuja. Siinä ajassa koko asunto, katto, seinät, lattiat, lattiat, kääpit kaapin tasot, vessa kaikkine koloineen ja muine konkeloineen. Tyyliin vessassa voit syödä sen jälkeen.. Totta helvetissa se maksaa. Kukas muu sen makssa kuin takaaja. Sitä varten on Takaaja jos vuokralainen ei itse tee tai teetä tuota hommaa ulkopuolisella.
      Usein usean häädön jälkeen asukas lähtee osan arvottomista ja tarpeeksi likaisista mööpeleistäkin jäädessä paikoilleen. Siihen pitää ihan vaihtolava kutsua paikalleen.
      Tämä minusta on uskomatonta miten iletäänkin lähteä asunnosta sillä tavalla, vaikka on juuri tuo siivousvelvoite vessassa syönnin tasolle.
      Vielä kehtaa joku kitista kun takaajana joitui maksamaan sottapytyn jälkien siivouksen.
      Vaikka vika oli kyllä siinä lähtevässä ihan kokonaan, valita sinne!

    • Anonyymi

      Ei muuta ,kun ostamaan halpoja kämppiä ja sitten vuokrata kunnalle takasin.

    • Anonyymi

      Vielä varovaisempi saa olla Ilmarien kanssa takaajaksi ruvetessa. Ilmoitti ettei maksa,kun takuu oli rysähtää maksettavaksi. On näitä ilmareita Kiuruvedelläkin ,eikä vain Iisalmessa,niin että älkää taasko ketään,jos ette halua maksajaksi. Itse kuitenkin pelastuin maksusta,mutta Ilmari menetti maineensa,luikki mikä luikki,vaikka kuinka hurskaana esiintyi. Raha paljastaa ihmisen perimmäisen sisimmän,sen näimme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe