Paras ruosteenestospray auton pohjaan?

Zetecvelho

Tuli taas kevään korvalla ostettua wanha Ford Focus ja alustavana tutkimuksen jälkeen takakontin ympäristö vaikuttaa aika pahalta. Pintaruostetta oli runsaasti. Laiskana miehänä en viitsi mihinkään kalliiseen hiekkapuhallus tai happomaalihommaan, kun on kyseessä muutaman satasen auto. Aion teräsharjalla kaapia irronneen maalin ja sitten spraysuojaa päälle. Mikä on kokemustenne perusteella parasta? Vaihtoehtoina esim. jäteöljy siveltynä, pikispray vai ohut kotelosuoja. Kompressoria en viitsi ottaa käyttöön, on niin paljon paskaisempaa hommaa.
Kannattaa muuten katsoa Youtubesta Peter Finn nimimerkin rallienglannilla toteutettua Zetec jakohihnan vaihto. Kyllä siinä merkkiä vedettiin runsaasti ympäri hihnaa ja armottoman sekaamisen jälkeen tuotiin Toyotan moottori esille, jotta näkee miten kampiakselin kiila pitää laittaa tehtaalla. Erittäin viihdyttävää, mutta ei tuolla lailla jakohihna vaihdu, korkeintaan Toyotan myynti kasvaa.

7

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ruosteen päälle ei kannata pistää mitään kovettuvaa. Tossa kevyessä ruosteen kaapimisessa sitä ruostetta jää. Alustamassa spreymuodossa oleva litku on ja ehkä ei tunkeudu ruosteen koloihin yhtä hyvin kuin öljy tai kotelosuoja. Alustamassa on myöhemmin kovaa -> ruosteelle jää oma kuplansa kasvamiselle. Itse laittaisin ennemmin öljyn ja kotelosuojan sekoitusta tai pelkkää kotelosuojaa. Useammin sellaista pehmeätä pitää laittaa, mutta ei kai ruosteen päällä oikein mikään pysy eli sen sinne ja sitten myöhemmin... paremmin jos auto vielä kestää :) Hidastaa ruostumista kumminkin.

      Ympäristöystävällisyyden kannalta joku teräketjuöljy olisi jäteöljyä parempi, mutta pysyvyydestä en tiedä, jos nyt mikään öljyt vesisateessa ajoa pitkään kestää.

    • Zetecvelho

      Kiitos vinkeistä. Pahasti alkuun päässyt ruostuminen on haastava ongelma. Öljy on varmasti parasta, koska se tunkeutuu niiden pistehitsattujen kotelorakenteiden väliin ja estää reikiintymisen. Se vain kuluu nopeasti pois, ja joka kesä joutuu tekemään suojauksen uudestaan.
      En oikein luota kotelosuojaan, kun se kuitenkin kuivuu aika nopeasti. Tervan ja pellavaöljyn valmista spraytököttiä on ainakin Biltemassa, ehkä se ei kuivu niin nopeasti. Joka tapauksessa ovien alareunoihin vedän ensin noveroxia ja sen päällä liuotinpohjaista peltikattomaalia, kun sitä on sopivasti kattoremontista jäänyt tumman harmaata, auto on tumma grafiitin harmaa.
      Tekisi mieli ostaa lokarit ja heittää ruostutushuovat roskiin, mutta taidan kuitenkin kyllästää ne lokasuojan puolelta jäteöljyllä ja niistä kohdista, missä huopa ottaa koriin.
      Täytyy kuitenkin käydä vielä katsomassa niitä aitoja lokareita. Ne on isot, että rahti on aika kallis.
      Äkkiseltään tämä 2004 fordi näyttää hienolta, konehuone on kuin uudessa autossa ja moottorin öljypohja on kuiva. Itse öljy oli kyllä aika mustaa, pitää vaihtaa heti, ettei männänrenkaat mene volkkarijumiin.

      • Pelkkä pellavaöljy tai vernissa ei kelpaa, kun se talon seinässä /terassin öljyämisessä homehtuu. Terassin käsittelyssäkin tuo vernissan ja tervan sekoitus kestää, kun terva estää homehtumisen. Auton pohjassa tilanne ei ole sama, mutta ei voi myös liikoja odottaa -- auton pohjaa ei myöskään voi verrata veneeseen. Lisäksi pellavaöljy kuuluu hitaasti kuivuviin öljyihin maalauksessa, tulee kova pinta.

        Jos auton saa katon alle ja kuivaa käytön jälkeen, niin kestää varmasti pidempään, muutoin saa olla sopiva paikka vuotuiseen auton alustan "pesuun" öljyllä :) Hankalimmat kovot ehkä ei vesisateessa, niin pahasti huuhtoudu. Helpommat kohteet taas pääsee putsaan kokonaan ruosteesta ja suojaamaan paremmin.


    • DIY

      Lokarit ja huovat irti
      Alustan painepesu
      2 vrk kuivaamista
      Irtoruoste pois metalliharjalla. Dinitrol ML pohjusteeksi, sen saa laittaa ruosteen päälle.
      1 vrk kuivaamista. Laita myös ovien sisälle ja koteloihin.
      Dinitrol Metallic pohjusteen päälle.
      Sitten kuivaamista ja irto-osat takaisin paikalleen.
      Ihan hyvä homma tehdä kesällä ulkona.

      • Zetecvelho

        Joo kesällä on tarkoitus tehdä nämä suojaushommat. Täytyy tutkia Dinitrol ML ominaisuuksia ja tuota Metallic jutskaa. Voihan sitä ostaa pari pulloa ja verrata sitten eri kohtien ulkonäköä vuoden päästä. Jos saan sekoitettua oman terva-jäteöljy-tiikerimassa mössön, niin katsotaan kestääkö se paremmin kuin tectyl tai dinitrol.
        Otin kerran Stilosta ne huovat pois ja ei edes sauna tahtonut tepsiä siihen saastaan, mitä väkisin irtoaa niistä huovista ja menee jostain kauluksesta ihon pintaan. Oviin laitan kuitenkin öljyä sisälle, kun se ruostuminen on jo edennyt kittisaumojen alla aika pitkälle. Se ei kulu siellä mitenkään, kuten auton pohjassa on ongelmana öljyn kanssa sotkiessa.


    • Vanha_Volvo

      Kotelosuojan ja teräketjuöljyn seos on omasta mielestä parasta eikä ole edes vaikeaa ruiskuttaa paineilmakannun avulla. Joka kesä se kannattaa uusia mutta on helppo homma kun ei aina tarvitse purkaa suojauksia pois, nimittäin jos on pilarinosturi käytössä. Tavaraa sinne minne sitä vaan saa ruiskutettua. Näin meillä.

      • Zetecvelho

        Uskon kyllä tuon, koska tuo seos pysyy märkänä pitempään kuin pelkkä kotelosuoja. Laitan harkintaan tämän vaihtoehdon. Vedän ainakin takapuskurin edessä olevan kotelopalkin tuolla kokeeksi, se on palkin ruosteinen pinta on paljolti pystyasennossa, joten saan pensselilläkin levitettyä ja ei valu hihaan. Siihen tulee kyllä kova rasitus kun rapa ym vesi paiskautuu sitä vasten, ilmankos se on niin ruosteessa pyörien kohdalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe