Orpo haluaa puristaa työlliset kuiviin

Porvarin.hudit

Valtiovarainministeri Petteri Orpo haluaisi vähentää lisäansioiden verotusta heti, koska näkee sen kannustavan työllisiä ylitöihin, joiden ansiosta yritysten ei tarvitsisi palkata lisää työvoimaa. Tämä on lyhytnäköistä politiikkaa, koska liiaksi työllistetyt työntekijät ovat jo nääntymässä työtaakkansa alle. Jos heitä vielä rasitetaan jatkuvilla ylitöillä, niin loppuun palamiset yleistyvät.
Tämä on Kokoomuksen tahtotila tehdä lisää työpaikkoja. Eli jo töissä oleville lisää töitä, ettei tarvitsisi palkata lisää työvoimaa.

https://demokraatti.fi/puhutte-aivan-puuta-heinaa-petteri-orpo-ja-antti-rinne-ajautuivat-sanaharkkaan-taysistuntosalissa/

8

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokkaripolitiikka

      Juuri näin Kokoomuksen politiikka toimii. Hyvää niille, jotka pystyvät tekemään pitkää päivää. Ja niille, jotka tekevät pitkää päivää, kuten johtavassa asemassa oleville. Ei duunareille niinkään, koska heille ei tarvitse antaa ylimääräistä työtä. Paitsi silloin kun se on työnantajan edun mukaista.
      Ja näitä ylitöitä on juuri johtajiston päivälliset ja muut ns. työkiireet, jotka ovat samalla johtajiston etuuksia.

      • Kieroa.toimintaa

        Orpon halu tehdä ylityöt vähemmän verotettaviksi onkin ylisuuria palkkoja nostavien johtajien palkkojen lisäys verotusta vähentämällä. Tavallisista työläisistä ei olekaan niin väliä, muuten kuin paikkaamaan jokin työpiikki ylitöillä. Muuten johtajat voivat laittaa ylityökiellon työläisille.

        Eli tämä ylityöverovähennys koskeekin ylintä johtajaluokkaa, ei tavallista työläistä.


    • kokkawe

      Eriarvoisuus vain kasvaa.

    • Porvaripolitiikkaa

      Nämä Kokoomuksen ehdotukset ovat nauloja työehtosopimuksen arkkuun. Eikä niillä taida muuta tarkoitusta ollakaan. Porvareille oli suurin tappio kun Suomesta tuli tasavalta, eikä saatu enää käyttää keikaroivia arvonimiä ja luokkajakoa. Tosin luokkajako romuttui vasta 1970 - 80 luvuilla.

    • Porvaripolitiikkaa

      On nämä porvarit pirun kekseliäitä, tai heidän avustajat ovat, sillä poliitikoilla ei ole aikaa huvituksilta ja edustuksilta ajatella kansan asioita.

    • Kokkarit.verenimijät

      Nythän Kokkarit viesaavat joka paikassa yrittämisen ihanuudesta, vaikka se on vain alihankintaa isommille yrityksille. Ja se alihankinta on samaa mitä duunari ennen olisi tehnyt yrityksen palkkalistoilla saaden hyvän palkan, turvallisen työpaikan ja jopa työterveyskeskuksen asiakkuuden. Vaikka sen lääkärit sitten pitivätkin työnantajan puolta korvausasioissa.

      Mutta alihankkija, eli pienyrittäjä joutuu kituuttamaan pienellä kilpailutetulla korvauksella ja kehittää itse turvajärjestelmänsä, eli ei mitään, ja vielä jonottaa yleiseen terveyskeskukseen. Sen lisäksi pienyrittäjä vastaa itse kalustostaan, kantaa yrityksensä riskit ja vastaa kireistä aikatauluista.

      Eli kuinka ihanaa pienyrittäminen onkaan?

    • Kokkaripolitiikkaa

      Näin sitä syntyy uusia työpaikkoja, kun työllisiä patistetaan ylitöihin ja polttamaan itsensä loppuun alle nelikymppisinä. Sitten saadaan nuoria tilalle tekemään samaa itsensä polttamista, kun taas vanhat heitetään yhteiskunnan eläteiksi.

    • Sinipersupolitiikkaa

      Kumma juttu, miten sinipersut nuolevat kokkareiden takapuolta hallituksessa. Ovat vielä oikeistolaisempia kuin Keskustalaiset, vaikka itse sotivat punaisten puolella sisällissodassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe