Perintöveroktusen poisto

eipööllö

Tietysti on kiva jos saadaan pois, mutta on täysin varmaa että tilalle tulee jonkin sortin uusi verotus, jolla laajennetaan verotettavaa pohja. Tarkoitan sillä että saadaan kerättyä jonakin pienempänä verona ja suuremmalta määrältä ihmisiä.
Näin ollut aina jokaisen veromuutoksen kohdalla, sillä tuo vero joka nyt on kerätty perintöveroina on melkoinen summa ja sitä ilman ei julkinen talous pyöri.

Valitettavaa vaan on aina ollut, että se keneltä tätä asiaa voidaan periä, kyllä myöskin osaavat "keinottelun" harmaat alueet ja heiltä tuskin koskaan saadaan perittyä juuri mitään.
Nytkin tämän perintöveron maksajina ovat olleet tavalliset raskasta työtä tekevät kansaliset, joille tällainen keinottelu ei onnistu, perinnöt eivät ole niin suuria, että niillä pystyttäisiin menemään tälle alueelle. Tässä mielessä veron poistaminen on täysin oikeutettua, mutta samalla pitää varautua siihen, mitä veroa sitten maksetaan ja luultavasti jatkuvasti eli kerätään tämä raha sitä kautta.
No jos tällä tavoin saataisiin palautettua Suomeen niiden isojen varallisuutta ja sitä jollakin tapaa voitaisiin verottaa, sillä nyt nuo maat joihin ovat vieneet verotuksensa ovatkin alkamassa verottamaan rankemmin.

Kannattaa muistaa, että aikaisemmin oli olemassa varallisuusvero, jota joutui maksamaan jos varallisuutta silloin oli yli miljoonan, porrastettu tietenkin varallisuuden mukaan ja aina on olemassa katto näille isoille oli verotus mitä vain eli yli tietyn rajan ei enää vero peritä.

Kaikkein pienimillä tuloilla olevia ei esim. veroteta yleisradioverolla, heidän tulonsa on sellainen että tuskin elävät, monet joutuvat hakemaan apua sosiaalihuollosta, mutta kas vain vero peritään maksimina jo vähän yli tuhannen nettotulosta, jolla silläkään ei mitään kulutusjuhlaa eletä ja vaikka sitten saisi kuinka paljon tuloa, niin tämäkään vero ei nouse heillä sen suuremmaksi.
Tällä esimerkillä haluan tuoda esiin, että näin rikkaat rikastuvat ja tältä keskitasolta peritään kaikki kovimmin. Tämä elämän jakso, jossa on perheen perustaminen, asunnon hankkiminen ja pitäisi jotakin jäädä elämän iloksikin, kuristetaan verotuksella täysin.

Itse olen joutunut omalta osaltani perintöverot maksamaan korkean prosentin mukaan, joten suuri osa menikin sinne julkiseen kassaan, josta nyt maksetaan täysin turhamaisia maksujakin aika tavalla. Tunnen edes jollakin tasolla kansataloutta , olen sen tenttinyt.
Toivoisin hartaasti että Suomen kansa alkaisi kiinnostua näistä talouden hoitamisen asioista huomattavasti enemmän, silloin voitaisiin jollain tapaa vaikuttaa siihen, että meitä ei aina silmään pistettäisi.

Ymmärrän toki, että tarvitaan rahaa julkisen talouden hoitamiseen, mutta nyt sen julkisen talouden kautta rellestetään.

Toinen mitä inhoan syvästi on nyt vallalla oleva yksityisilta ihmisiltä ruinaus erilaisiin tarpeisiin.
Esim. sellainen että, jotta kouluihin saataisiin valistusta alkoholin vaaroista, huumeiden vaaroista, mielestäni tämä kuuluu julkisista varoista maksettaviin juttuihin, eli palkata näitä henkilöitä tehtäviin. Sama erilaisiin keräysksiin syöpätutkimuksiin tai vastaaviin.
Onko näissä takana edes oikea asia, kenelle maksetaan palkkaa ja miten paljon vetää välistä tämä toiminnanjohto.

Minusta nämä asiat kuuluvat maksettaviksi niistä julkisista varoista, jotka on jo kerätty kansalta veroina.
Kyllä minullekin tulee pyyntöjä niin paljon, että joutuisin itse kerjuulle jos lähtisin antamaan noita avustuksia . Jossakin mättää ja pahasti.
Nyt sitten tuo kansanedustajien likainen toiminta, sopeutumiseläkkeistä ja vielä suuremmin kertyvästä eläkkeestä. Mihin tässä maassa voi enää uskoa ja luottaa.

1

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hjktps

      Jos perintövero poistettaisiin, niin sitten varmaan menisi arvonnousu kiinteistöistä, sijoituksista ym. verolle hankintameno olettamaan kautta. Ainakin omalla kohdalla kun vanhemmillani on 4 lasta ja varallisuus lienee luokkaa 400000e nykymalli tulee perinnön saajalle halvemmaksi kuin Ruotsin malli. Kullekin lapselle kun tulee 2 erillistä noin 50000e perintöä ja itse ajattelin ainakin omani skipata, jolloin menevät kahdelle lapselleni niin menevät käytännössä lähes verottomasti, kun 20ke menee verotta ja senkin jälkeen hyvin kohtuullisesti. Jos käyttäisi hankintameno-olettamaa niin menisi 0,6*0,30=18% omaisuuden arvosta. Perintöveron poisto tarkottaisi siis TODENNÄKÖISESTI VERON KOROTUSTA OMISTUSASUNNON PERIJÄLLE.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2605
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1655
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1589
    8. 89
      1530
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      116
      1403
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe