Sievi on hyvä paikka asua!

Uussieviläinen

Muutettiin Sieviin ja voin sanoa, että tämän hienompaa paikkakuntaa tuskin on.
Naapurissa on Ylivieska, jossa voidaan käydä kaupoilla. Kokkolaankaan ei ole hassumpi matka.
Sievissä on myös vilkasta toimintaa Rauhanyhdistyksellä. Vaikka pitäjän asukasluku ei niin kauhean iso olekaan, niin täällä on sentään vireä siioni.
Perheellisen on helppo asua Sievissä. Täällä on myös todella puhas luonto!
Suosittelen kaikille uskovaisille Sieviä asuinpaikkana. Täällä on edullista asua ja tämä on myös riittävän monipuolinen paikkakunta. Ylivieskan, Kannuksen ja Nivalan uimahallit ovat lähellä. Täältä löytyy myös monitoimisali, jossa voi käydä pelaamassa sählyä ja futsalia.
Kyläkouluilla pidetään hyvää huolta luistinjäistä. Pienituloinenkin jo rakentaa hulppeat puitteet täällä Sievissä!

48

2673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikä-Sievi

      Mikä tai missäon Sievi?

      • olenpa.osannut.välttää

        Sievi on vanhoillislestadiolaisuuden riivaama pikkukunta Pohjanmaalla. Merkittävin nähtävyys on jalkinetehdas.


      • Murrenmurkina
        olenpa.osannut.välttää kirjoitti:

        Sievi on vanhoillislestadiolaisuuden riivaama pikkukunta Pohjanmaalla. Merkittävin nähtävyys on jalkinetehdas.

        Sievin jalkinetehdas ei ole nähtävyys, vaan työpaikka useille ihmisille! Se onkin merkittävä työllistäjä paikkakunnallamme, mutta ei suinkaan ainut. Täällä on paljon työpaikkoja myös eri teollisuuden aloilla ja maanviljelijöillekin riittää lääniä. Sievissä on myös matkailualan yrityksiä, jotka ovat menestyneet ihan hyvin ja ovat kivoja virkistäytymispaikkoja paikallisille, mutta niin myös muualta tulleille. Esimerkiksi Maasydän-järvi on sellainen paikka, jonne tullaan vähän kauempaakin. Paikkakunnallamme sijaitsee myös louekeskuksen pieni laskettelukeskus, jossa oli aikoinaan myös Suomen paras half-pipe.
        Metsäpeuranmaan vaellusreititki ovat ihan tuossa lähellä.
        Sievissä on myös upea pohjalainen ristikirkko.


    • sieviläinen

      Yksi Pohjanmaan teollistuneimmista kunnista.
      Nyt on auki 200 työpaikkaa.
      Sievistä saa todella työtä.
      Mekaniikka, jalkineteollisuus ja rakennusteollisuus
      hakee uusia työntekijöitä.
      Myös asuntoja on saatavilla; vuokra- ja omistusasuntoja.
      Rauhallinen maaseutumiljöö ja peruspalvelut kunnossa.
      Lisää työpaikkoja tulee kun teollisuustilaa valmistuu.
      Ry.n toimitila on todella suuri ja asianmukainen.
      Nuorille tilaisuus päästä elämän alkuun.

      • ohojopason

        Ai 200 työpaikkaa !!

        no jopa on kummallinen paikka jossa ei työ kelpaa, onko siellä samaan aikaan työttömiäkin?


      • asdfklöj
        ohojopason kirjoitti:

        Ai 200 työpaikkaa !!

        no jopa on kummallinen paikka jossa ei työ kelpaa, onko siellä samaan aikaan työttömiäkin?

        Työ luo tulevaisuutta.


    • Oulustavaan

      Hyvä paikkakunta vaikka aika pieni. Vähän kuten Haapavesi mutta sillä erotuksella että Sievissä on enemmän teollisuutta. Haapavedellä ei juuri muuta kuin Valio.

      • Murheellistunutkarhu

        Siksi ihmetyttää, miksi Haapavesi sen ku kuihtuu, vaikka tämä olisi selkeästi Pohjois-Pohjanmaan hienoin kaupunki. Täällä on järviä ja mäkiä. Etippä sellasia muista Pohjanmaan pitäjistä, ni eipä niitä kamalasti löydy. Täällä olisi myös hyvä toimitalo Rauhanyhdistyksellä. Sangen outoa, ettei täällä ole riittävästi työpaikkoja, eikä oikein palveluitakaan.


      • VitsiPuhujaVeikkoja

        Eräs Pookin puhuja aikoinaan saarnasi että lopun aikana henki lepää pohjoisessa maassa eli Suomessa ja etenkin Haapaveen seuvulla.


      • VitsiPuhujaVeikkoja
        VitsiPuhujaVeikkoja kirjoitti:

        Eräs Pookin puhuja aikoinaan saarnasi että lopun aikana henki lepää pohjoisessa maassa eli Suomessa ja etenkin Haapaveen seuvulla.

        Puhujalla kaiketi oli vielä tarkoistus jatkaa, että # kirkkaimmin vielä hänen torpassaan#.


      • VitsiPuhujaVeikkoja kirjoitti:

        Eräs Pookin puhuja aikoinaan saarnasi että lopun aikana henki lepää pohjoisessa maassa eli Suomessa ja etenkin Haapaveen seuvulla.

        Missä se on Raamatussa ilmoitettu?


      • TähänViitannee
        Kesitas kirjoitti:

        Missä se on Raamatussa ilmoitettu?

        Viittaa Sakarjan kirjaan:
        Sak. 6:8

        Sitten hän huusi minut ja sanoi minulle näin: "Katso, ne, jotka lähtivät pohjoiseen maahan, saattavat minun Henkeni lepäämään pohjoisessa maassa".


      • TähänViitannee kirjoitti:

        Viittaa Sakarjan kirjaan:
        Sak. 6:8

        Sitten hän huusi minut ja sanoi minulle näin: "Katso, ne, jotka lähtivät pohjoiseen maahan, saattavat minun Henkeni lepäämään pohjoisessa maassa".

        Sakarjan kirja on ns. Eloon jäämis- kirojen kirjoja.
        Ne ovat hyvin erikoisia, sekä eivät juuri koske meitä millään tavalla, paisti se, ettekä ei voi luottaa tulevaisuuteen, ennen kuin tietää menneisyyden.

        Hän kuuluun VT;n ns. pieniin profeettoihin.
        Hänen teoksensa ei ole normaali historiallinen, teologinen, pastoraalinen, eli ohjaava.

        Hänen kirjansa jakaantuu useisiin eri osiin, ja on paljolti, ennen kaikkiaan eka jakso täynnä näkyjä, lähes kymmenen näkyä.

        Luvut 7-8 käsittelevät sitä elämän laatua, jonka Jumala haluaisi antaa omalle kansalleen, ja nämä sanat sisältävät monia rohkaisevia lupauksia kansalle. Se oli apuna lohduttamaan Uuden Temppelin rakentamisesta johtuvia vaikeuksia ja väsymystä

        Kirjan jakeet auttoivat evankeliumeiden kirjoittajia ymmärtämään Jeesuksen kärsimyksiä, kuolemaa ja ylösnousemusta. Siksi he lainasivat kirjaa kirjoittaessaan Jeesuksen viimeisistä päivistä.

        Mutta Sak. 6;8?( וַיַּזְעֵק אֹתִי, וַיְדַבֵּר אֵלַי לֵאמֹר: רְאֵה, הַיּוֹצְאִים אֶל-אֶרֶץ צָפוֹן--הֵנִיחוּ אֶת-רוּחִי, בְּאֶרֶץ צָפוֹן. ) Ja hän rukoili minua ja puhui minulle sanoen: katso, pohjoisen maan kansat, tuovat henkensä pohjoisessa.

        Asia on kahtalainen.
        Normaalisti siihen aikaan käytettiin Persiasta (Iran) sanontaa Itäinen maa ja Egyptistä eteläinen maa. Taas pohjoinen maa oli poikkeuksetta Syyria. Kuten 5 luku valaisee taustoja.

        Maiden määrittely oli paljolti kiinni kulkuneuvoista, eli jalan kulkemisesta.

        Mutta Sakarjassa on hieman eri saundi, eri sanoma kun muissa, jos lukee tarkasti.

        Kuudennen luvun alussa Hän kirjoittaa nähneensä enkelin kirjoittaman kirjakäärön, jossa painotetaan kirousta Israelille; 3 Hän sanoi minulle: "Se sisältää kirouksen, joka koskee koko maata. Ties kuinka kauan ovat varkaat jääneet rankaisematta, ja pitkään ovat jääneet rankaisematta myös ne, jotka vannovat väärin."

        Sitten Hän lupasi näyttää lisää: 4 -- Minä lähetän liikkeelle kirouksen, sanoo Herra Sebaot. Se menee varkaan taloon ja sen taloon, joka on vannonut väärin minun nimeeni. Kirous jää sinne asumaan ja tuhoaa koko talon, niin hirret kuin kivetkin.
        Huomioi, menee Taloon, ei koko kansaan.
        Sitten Hän jakeessa 6 kertoo kuinka suureksi maan (eli kaikkea maata) syntivelka on tullut, jossa ei ole uhrilahjaa?
        Hän myös saa tiedon, että jakeen 7 arkusta tuli nainen, ja Hän tullaan viemään pois kahden muun naisen toimesta Sinearin maahan.
        Siearin maa on nykyinen Irak ja kaupunki Babylon.

        Mutta kaikki nämä on jo tuhottu Jumalan toimesta.
        Sitten hieman lähemmäksi varsinaista kysymystä.

        Neljännessä näyssä 6;1- 8 on jo mukana pohjoinen maa.
        Tarina alkaa siitä kun näyn Hevoset ensin tulivat Sakarjan eteen ja oheen heille antoi enkeli (Jae 1)

        Kuitenkin kaikki muut hevoset jäivät lähialueelle, eli 6 Mustien hevosten vetämät vaunut ovat lähdössä kohti pohjoista maata, valkoisten vetämät länttä kohti ja kirjavien hevosten vetämät vaunut etelään päin."
        Eli Egyptiin.
        Muille Hevosille Hän sanoi; 7 Kaikki nämä vahvat hevoset odottivat innokkaina käskyä lähteäkseen liikkeelle. Herra sanoi: "Menkää kiertelemään maata!" Niin ne lähtivät kaikkiin suuntiin.

        Mutta yhden Hän erotti (myös etelään menevän) oli Pohjoinen 8 Minulle hän sanoi: "Paina mieleesi ne hevoset, jotka lähtivät pohjoista kohti. Ne vievät minun henkeni pohjoiseen maahan, jotta se vaikuttaisi siellä."

        Tässä Hän kertoo; jotka lähtivät pohjoista kohti?? Määränpäätä ei mainittu, mutta Hän myös jatkaa; Ne vievät minun henkeni pohjoiseen maahan, jotta se vaikuttaisi siellä."

        Kuitenkin enkeli sanoo Hevosten tehtävän fokuksen; "ne ovat neljä tuulta taivaan alla, jotka tulevat ulos, astumaan kaiken maan hallitsian eteen".
        Henkihän ei ollut tullut silloin ”kaikkeen maahan”, vaan oli vain Profeettojen, kuninkaiden, tuomarien ja Ylipappien apuna, joten lepoa Henkikin tarvista.

        Kuinka ylös sitten ”pohjoisen hevoset menivät”, se onki jo mielenkiintoinen asia. Siihen sisältyy Hengen vienti Pohjoiseen maahan, lepääminen ja palaaminen Pohjoisesta maasta.

        Meneminen pohjoiseen maahan, löytyy Raamatusta vain kaksi kohtaa Sak 6;6 ja 8. Jota ei ole vahvistettu UT;ssä. Näin se voi olla metafora, ja siksi ei minua fiksummat ota aiheeseen juuri kantaa. Muutenkin, tämä, Ilmestys ja muitakin kirjoja, kuvaa Hevosten väreillä seuraavaa; Hevosten värien selittämisessä on yleensä käytetty hyväksi Ilmestyskirjan kuudennen luvun ratsastajia. Siellä punaiset hevoset merkitsevät sotaa (Ilm 6:4), mustat hevoset nälänhätää (Ilm 6:6), valkoiset hevoset Jumalan voittoa (Ilm 6:2) ja harmaat hevoset (Sakarjalla kirjavat hevoset) kulkutauteja (Ilm 6:8, myös vertaa 2 Sam 24:11-15).

        Mutta se on kaikkien todellisten Raamatun tutkijoiden tiedossa, että Suomessa on yksi maailman suhteellisesti mitattuna vahvin Israelin diasporallisten alue, ja kuten Sakarja kertoo tuskasta rakentaa uusi Temppeli, jota ei ole vielä rakennettu, se viittaa selvästi diasporan loppuun, eli Israelin paluuseen.

        Hengen lepääminen ”pohjoisessa maassa” on ihmiselle käsittämätöntä, mutta ei Jeesukselle. Hän kertoo miten se toimii; "Tuuli p


      • Otas_poika

        lääkkeet ja mene lepäämään. Rukoile Jumalaa, että Jumalan valtakunta lähestyisi sinua, että saisit näkösi jälleen.


    • Sievi_on

      tullut kuulUisaksi siitä, että siellä oli apteekkari Nurkkala, joka omilla valinnoillaan teki itsensä kelvolliseksi Jumalalle. Samaan aikaan Suomessa oli parisenkymmentä muuta uskovaista apteekkaria, jotka eivät uskoneet Heikki Saaren harhaoppeja.

    • sievistelijöille

      "Sievä, sievempi, sievin."

      "Sievistellä" = "kaunistella". Totuutta?

    • Jussinmäeltä

      Sievi on todella hyvä paikka asua. Suosittelen kaikille lämpimästi!

    • änhooihb

      Eikö Keski-Pohjanmaan seutu ole erityisen ahdasmielistä ja patavanhoillista lestadiolaisseutua? Tietenki, jos lestakuplassa elää, voi elämä tuntua onnelliselta. Nimittäin, jos siihen pystyy :D

      • Jussinmäeltä

        sievi on silti hyvä paikka. suosittelen yhä.


    • jjhgfds
      • Sievionparas

        Tään parempaa asuinsijaa on hankala keksiäkkään. Raikas ilma toisin, kuin suurkaupungeissa, joissa ihmismet ovat selkä selkää vasten kuin siat läävässä!


    • Hoitokokoushistoria

      Sievillä on synkkä hoitokokoushistoriansa - todella synkkä.

      • Vakavastipuhuttuna

        Tämä on kyllä totisinta totta!
        Synkkä historia "muhii" ihmisten mielissä, mutta harva uskaltaa vieläkään siitä puhua ääneen... Kaikella on aikansa - sanotaan.


      • Anonyymi
        Vakavastipuhuttuna kirjoitti:

        Tämä on kyllä totisinta totta!
        Synkkä historia "muhii" ihmisten mielissä, mutta harva uskaltaa vieläkään siitä puhua ääneen... Kaikella on aikansa - sanotaan.

        Joo, hoitokokousaika oli kammottavaa aikaa vl-ihmisille. Sitä kyttäystä ja painostusta. Jumala ei ollut läsnä niissä kokouksissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, hoitokokousaika oli kammottavaa aikaa vl-ihmisille. Sitä kyttäystä ja painostusta. Jumala ei ollut läsnä niissä kokouksissa.

        Hoitokokoukset olivat julkisia häpäisytilaisuuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hoitokokoukset olivat julkisia häpäisytilaisuuksia.

        On aika keskustella julkisesti.


      • Anonyymi

        "Hoitotapauksia" on useita ajoittuen 70-luvun lopulta -80 luvun lopulle. Eräässä niistä muutamat paikkakunnan yhteisön kateelliset - mukana naisia ja ukkomiehiä - levittivät keksimiään perättömiä juoruja/täyttä sontaa, jonka perusteella he tehtailivat valitsemalleen kohteelle "mykkäpuhutteluja" vain ja ainoastaan kiusaamis- ja häpäisytarkoituksessa.


      • Anonyymi

        Sievistä ja Ylivieskasta yleensäkin tuolta seudulta on muutettu paljon Tampereen seudulle. Tunsin aikoinaan näitä " hoidettuja ", jotka olivat tulleet pirkanmaalle, apua saamaan. Aika hyvin pärjäsivät kun/ jos tekivät töitä rehellisesti. Tarinansa oli mitä karmeampaa kuultavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sievistä ja Ylivieskasta yleensäkin tuolta seudulta on muutettu paljon Tampereen seudulle. Tunsin aikoinaan näitä " hoidettuja ", jotka olivat tulleet pirkanmaalle, apua saamaan. Aika hyvin pärjäsivät kun/ jos tekivät töitä rehellisesti. Tarinansa oli mitä karmeampaa kuultavaa.

        Mieleeni jäi useat lestadiolais tytöt, jotka lähtivät kouluun, asuntoiaan asumaan ja itsenäistymään?. Ei siitä oikein mitään monenkaan kohdalla tullut, lapsuuden pedofilian uhreina he joutuivat/ ajautuivat, yleensä alkoholia runsaasti käyttävien " panomiesten " muusaksi ja lasten kaitsijoiksi heille. Kohta oli maha pystyssä ja odotettiin ruokkijalle lasta. Kuitenkin pärjäsivät, olivat hiljaisia ja alistuivat osaansa. Ilmeisesti välit kotiväkeen ja sisaruksii oli katkenneet, koskaan en nähnyt vierailuja olevan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mieleeni jäi useat lestadiolais tytöt, jotka lähtivät kouluun, asuntoiaan asumaan ja itsenäistymään?. Ei siitä oikein mitään monenkaan kohdalla tullut, lapsuuden pedofilian uhreina he joutuivat/ ajautuivat, yleensä alkoholia runsaasti käyttävien " panomiesten " muusaksi ja lasten kaitsijoiksi heille. Kohta oli maha pystyssä ja odotettiin ruokkijalle lasta. Kuitenkin pärjäsivät, olivat hiljaisia ja alistuivat osaansa. Ilmeisesti välit kotiväkeen ja sisaruksii oli katkenneet, koskaan en nähnyt vierailuja olevan.

        Sini Yrjänän Piilosta-kirjaan pohjautuva valokuvanäyttely on esillä Kempeleen kirjastossa maaliskuun ajan. Sen jälkeen näyttely lähtee kiertoon muun muassa Sieviin, Lumijoelle ja Ruukkiin.


    • Upapex

      Sievi on maailman paras paikka asua. Ei ole parempaa!

      • Enmuuttaisi

        En muuttaisi Sieviin - rakastan luonnon kauneutta ja rauhaa! "Kylillä kytee turvattomuutta aiheuttava maisemauhka - tuulivoima, joka pilaa tulevaisuuden maisemat: viihtyvyyden, terveyden ja hyvinvoinnin maiseman, äänimaiseman, katseen ja mielen maiseman, maalaismaiseman ja elinvoimaisuuden maiseman." Kuntalaisia ei kuunnella päätöksenteossa ja päätökset ovat sitten mitä ovat. Vetovoimakyselyn todelliset tulokset tulisi julkaista Sieviläisessä?


    • kolmattalinjaatakaisin

      Mut kyl Stadi on niinku kaikkein parhain!

    • tulevaisuusjatoivo

      Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne.

    • Apuva

      16 vuotta Sievissä asunut. Tekee jo mieli POIS !.

    • Anonyymi

      Ja siellä on Loma Hietala jossa voi lomailla rauhassa luonnon keskellä

    • Anonyymi

      käyn aina kippaamassa sieviin roskat

      ei se muuhun kelpaa

      • Anonyymi

        Niihän muslimit tekee


      • Anonyymi

        Olet synnin syömä otus kun tuollaista teet ja kehut vielä tekemisilläsi.
        Miksi paljastit tyhmyytesi.


    • Anonyymi

      "KIVA"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Anonyymi

      Kaikki paikkakunnat missä on vähän helluntailaisia ovat hyviä asua. Sievissä ei luulisi siihen sakkiin kuuluvia paljon olevan.

      • Anonyymi

        Jos ei heilaa helluntaina ei koko kesänä tämä on SRK lehden jukaisusta ja se on tosi niille jotka uskoo usko tulee lukemisen kautta ei kuulemisen ellei ole päivi-miehen äänikirjaa ostettuna


      • Anonyymi

        Miksi helluntai häiritsee ei niitä kuskata poliisiautoissa eikä näy viinakaupoissa eli mikä on ongelma?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi helluntai häiritsee ei niitä kuskata poliisiautoissa eikä näy viinakaupoissa eli mikä on ongelma?

        Ainainen lestadiolaisten kateus ja uskon harhaisuus.


    • Anonyymi

      Sieviläisten kenkien pohjat on huonoimpia mitä missään kengissä, ei etes kiinalaiset tee niin paskoja pohjia. Sievin tohveleista menee pohjat poikki jo uutena eikä takuuta ole etes perävalojen vertaa. Surkia on se Sievi paikkakuntana.

      • Anonyymi

        Sievi on Pohjois-Euroopan johtava turvajalkineiden ja ammattijalkineiden valmistaja - niin että laatua täytyy löytyä ja pohjien kestääkin. Eräs kenkäkauppias sanoi minulle muutamia kuukausia sitten, kun kerroin, että minulla on paljon kenkiä, että kenkiä ei pidä säilyttää pitkiä aikoja käyttämättä, koska niistä hajoaa pohjat. Lieneekö sitten kovinkin yleistä, en tiedä.


    • Anonyymi

      Ovat vain liian kalliita ne sievin kengät.

      Puolet liikaa hintaa.

    • Anonyymi

      Meidän perhe ja muutamat muutkin muutti pääkaupunkiseudulle. Mukavaa kun saamme oman rauhanyhdistyksen tälle kylälle

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3498
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      188
      1587
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1297
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1172
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      835
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      804
    8. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      50
      793
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      789
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe