Suurin ei osaa vilkun käyttöä

vilkun.vilaus.sport

Liikenteessä kun tarkkailee miten muut vilkkua käyttää niin voi päätyä johonkin tälläiseen loppuarvioon, suurin osa vain laittaa vilkun päälle mutta unohtaa kai että miksi se pitää laittaa päälle.

80% käyttää suuntavilkkua mutta väärin/turhaan koska vilkku laitetaan niin myöhään päälle että ei sillä ole enää merkitystä.

10% ei käytä vilkkua ollenkaan.

10% käyttää vilkkua asiallisesti.

Eräs esimerkki, havaitsen tälläistä vilkun käyttöä joka kerta samalla reitillä työmaalle.
Päätieltä kääntyä ei käytä vilkkua ollenkaan vaikka kääntyessään käätyy yli suojatien/kevyenliikenteenväylän. Olisi aiheellista käyttää silloin vilkkua, varoittaakseen ajoissa risteystä mahdollisesti lähetyvää pyöräilijää. No jatketaan, edellisestä risteyksestä käännyttiin ilman vilkkua ja tulee seuraava risteys jossa ei ole ns tarvetta ilmaista kuin ehkä takana olevalle että aikoo kääntyä tällä pikkutiellä 20km/h nopeudessa toiselle pikkutielle, tässä se vilkku kyllä laitetaan päälle.

Kattokaapa kuinka moni kaistaa vaihatessaankin toimii näin:
Tekee kolme asiaa yhtä aikaa, katsoo, kääntää rattia ja laittaa vilkun päälle.
Jos vilkun käytöstä ei mitään ymmärrä niin neuvon seuraavaa että jätä se vilkku pois ja pidä molemmat kädet ratilla, no ok sormenpäille saa vilkun päälle mutta kuitenkin. Jos vilkkua ei osaa käyttää niin se kannattaa jättää pois, kapasiteetti ei siihen riitä niin jää enemmän kapasiteettia muuhun autonhallintaan mikä voi olla aika tärkeää noilla ajotaidoilla.

Onko vilkku iso asia, ei varmaankaan mutta auttaisi se joskus muita liikenteessä liikkujia toimimaan sinunkin eduksesi kun kertoisit aikeesi ajoissa, kerrot kuitenkin mutta tilanne meni jo silloin.

Voiko muutenkin liikenteessä olla esimerkkinä siitäkin että osaa toimia oikein?
Näytä muille miten homma menee oikein, siitä saavat hyvää oppia. Sitä huonoa oppia on niin paljon että siksi meillä suuntavilkunkäyttökin tälläistä kummallista koheltamista.

16

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarkentaisitkokiitos

      Otsikossa lukee että: "Suurin ei osaa vilkun käyttöä"

      Onko kyseessä suurin kuski, suurin ajoneuvo vai jokin muu suurin?

      • Osa.vilkku

        Älä kysy niin vaikeita, jo vilkun käyttökin on mulle liikaa


    • SeParempiBemarikuski

      Miksi käyttäisin vilkkua? Muut alempiarvoiset ja minua huonommat kuljettajat kyllä huomaavat minne minä premium-Bemarini kanssa käännyn. Muuten ei kääntymiseni kuulu kenellekään. Mahtavan Bemarini kanssa ajan minne huvittaa. Muiden on syytä antaa tietä ettei sujuva etenemiseni häiriinny. Räpytelkää te köyhät vaan vilkkujanne. Minä ajan kuten haluan.

      • Sä oot tyhmä !


      • BemarillaTaivaaseen
        330d-ja-hajis kirjoitti:

        Sä oot tyhmä !

        Hehe, yllä oleva kirjoitus osui. Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.


      • voi_voi_voi

        Sarkasmi on taitolaji, eikä tämä ollut edes lähellekkään hyvä. Ei jatkoon.


      • ykjjj

        Niin, ne känsäiset kädet, jotka töihin kiiruhtaessa huutavat tuskaa ja kipua. Kun auto on rahoittajan ja talo vielä pankin. Ne känsäiset pienet kädet, eivät enää toimi niin hyvin ja vaikka on laastaria. Se työpaikan läppäri niitä raastaa. Siinä onnettomassa työn uuvuttamassa kropassa toimii enään varpaat ja alapäässäkin heilahtaa vain tietyn tyyppisen karhun kohdatessaan, joita ei liiku bisnesmaailmassa. Perhe vaatii ruokaa ja harrastuksia ja päälle pitää vanhojen ,mielikuvien mukaan kiskoa vielä pinkki paita, vaikkei eletäkään enään 2000-luvun alkua. Ja homot ovat tulleet kaikki kaapeista ulos jo aika päiviä sitten.
        Voi sitä stressin määrää. onneksi töihin voi ajaa vaikka vain varpaat likkuu ja auto hoitaa loput. Seuraavaksi pitääkin ostaa luottoyhtiön laskuun auto, jonka käyttöohjeessa on hyvin yksinkertaisesti kerrottu missä se vilkku on, mistä ne siellä töissä kahvihuoneessa puhuu. Sillä vaikka joka nappia olen painanu, en oo sitä löytäny. t. jaksa perheenisi ja bisnestöisä.


    • Simpa58

      Turhaa vääntöä otsikosta, tarkoittanee suurin osa kuskeista ei osaa käyttää vilkkua. Mikä suomessa yleistä, mitä parempi auto sitä huonommin vilkku toimii.

      • 30-40-50-60-80-100-120

        Jatkuvaa turhaa nillittämistä yhdestä vilkusta. Sen käyttö on selvästi vaikeampaa kuin numeroiden tunteminen, joka on paljon enemmän hukassa kuin vilkun käyttö.


    • perussuomalainen.kuski

      Minä en vilkkua käytä. Vittuako se muille kuuluu, minne olen menossa.

      • Näkisin silti hyvänä, että joskus sinut palkittaisiin sakolla lain rikkomisesta. Mutta niin ei tapahdu, poliisin aika menee nopeuskameroiden bugikorjauksiin ja versiopäivityksiin.


      • sitä.juurikin

        Juurikin sitä vittua se kaikille siinä kohtaa kuuluu että minne olet heidän nokan edestä menossa.


    • HeikkoaOsaamista

      Aoittaja on aivan oikeassa. Vilkun käytön valvonta on lisäksi täysin olematonta. Syy siihen on osittain siinä, ettei poliisi itsekään tiedä kuinka suuntamerkkiä kuuluisi käyttää.

    • hty5tgr5hy43343333

      Ei vilkun käyttö tarvitse hävetä. Laittakaa vilkku päälle kun käännytte, ajoissa.
      Muu on turhaa!

      Myös ammattikuskit jotka erotutte liikenteessä usein muista, ambulanssi ajavat, poliisit, taksit.. vähän ryhtiä siihen ajotaitoihin, osa teistä ajaa hälytysajoakin mutta kun katsoo miten ne ajamisen perusasiat hoitoo niin ei kovin vakuuttavaa kuvaa anna ambulanssia ajavankaan ajotaidoista jos ei edes tiedä mitä vilkulla tekee. No taksit ja ammattikuskit, ei voi aina puhua samana päivänä heistä kuitenkaan, kun rouva tai herra 55v alkaa ajaa taksi ja ei ole autoa ajanut 20 vuoteen niin mitään kovin rautaista ammattimaisuutta tuskin on tai opiskelija hessu 19v heittää vähän taksikeikkaa.. Eilen ajoin jonkun hus ambulanssin perässä hetken aikaa, nainen puikoissa ja vilkku menee päällä vasta kun rattia käännetty jo kierros :)

    • normaalia.ajoa.kiitos

      Monilla suuntavilkun käyttäminen on epälookista.
      Käytetään vilkkua kun sitä ei ns välttämättä tarvitse edes mutta sitten kun olisi tilanne missä kääntymien aikeita voisi muille kertoa niin vilkkua ei käytetä.

      Tänään ajoin illalla joskus 16:00 espoossa kauklahden väylää etelää kohti.
      Kiertoliittymissä hyvin monet jätti vilkkua käyttämättä, eräskin bemari autoilija toimi näin mutta sitten kun kääntyy risteyksessä vihreällä nuolivalolla niin taas käyttää vilkkua vaikka siitä ole kellekkään mitään hyötyä, saa siinäkin vilkkua käyttää ja pitääkin mutta miksi ei kiertoliittymässä poistuessa.

      Miettikää nuokin, edellisen kirjoittajan viestissä ambulanssia ajavat, ajavat hälytysajoakin niin ajotavoissa on tälläisiä puutteita, paljonko niitä puutteita on kaikenkaikkiaan.

      Vilkkua pitäisi käyttää sellaisella ajatuspohjalla että laita nyt vilkku päälle, laske 10 sekunttia ja laita vilkku pois päältä, sitten vasta käännyt. Aikeesi on kerrottu ajoissa (saa se vilkkua olla päällä kääntymisen ajankin) pointtini on siis vilkuta ajoissa, ei sitä kääntymistä enää vilkulla tarvitse ilmaista silloin kun jo kääntyy, kyllä sen silloin huomaa jo ilman vilkkua tai sitten ei huomaa mutta ei se vilkkua siinä enää mitään auta :)

      Monien pitäisi istua tunti pari ajotaitoisen kyydissä, saamassa oppia normaaliin ajamiseen.
      Terveillä ajotavoilla ajava havainnoillistaisi ja kertoisi tyypillisiä huonoja ajotapoja mitä niin valitettavan monilla on. Paljon sitä epälookista tapaa tehdä jotain.

      Kuten vielä lisätäkseni ajoneuvon sijainti ajokaistalla.
      Todella moni toimii joka ikisessä paikassa täysin päinvastoin kuin olisi hyvä toimia.
      Joku isompi ajoneuvo saattaa vaatia vaikka vähän enemmän tilaa niin eikös taas teppo leveesti ajaleva on sitten niin keskellä tietä että ohi ei mahdu. Jopa kummallista että miten osataankin sijoittautua ajokaistalla aina nimenomaan siihen reunaan missä voi aiheuttaa tilan ahtautta tai sitten kun tapahtuu se tilanne että joku mokaa ja väistää jotakin niin kun olet siinä ihan keskellä tietä tai väärässä reunassa niin osuma tulee. Kun jos olisi vähän reunemmassa niin tilaa olisi vähän lipsahtaa muilla, virheitä voi joskus sattua.

      Kattokaapa miten autoilijat sijoittautuu ajokaistalla bussipysäkkien kohdalla, hyvin moni aivan siihen bussipysäkin kaistamaalauksen viereen tai jopa päälle. Bussi on tulossa takaa siihen pysäkille ja joutuu ajamaan senttien päästä ohi tai ei jopa edes mahdu. Tai enemmin ollaan ihan kiinni ratikkakiskoja kuin että oltaisiin enemmän vähän siellä tien oikeassa reunassa.

      • Edelleen vilkun käytöstä tilanteessa, jossa pääsee kääntymään vain yhteen suuntaan, on hyötyä. Juu, sinä tiedät minne olet menossa, mutta tarkoitus onkin kertoa muille aikeistasi...

        Ei ole ihan yksi eikä kaksi kertaa, kun takanatulija on havainnut olevansa väärällä kaistalla, kun itse laitan vilkun päälle kääntymisen merkiksi. Eikä tuo ole ainut hyöty siitä vilkusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      148
      5226
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      12
      2252
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1688
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1574
    5. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1561
    6. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      322
      1561
    7. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      23
      1535
    8. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      131
      1326
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1319
    10. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      47
      1187
    Aihe