Turvallisuusselvitys kansalaisen tietämättä?

Nohuhhhhuh

Olen kirjoittanut ahkerasti mielipiteitä uusista laista ja poliitikoista sekä mielipidepalstoille että poliitikoille itselleen kriittiseen sävyyn.

Ketään en ole uhkaillut vaan tuonut oman mielipiteeni esille. Yhden kerran olen kirjoittanut julkisessa tekstissä lauseen: "jos tapaamme, se kohtaaminen ei ole miellyttävä". Tällä tarkoitin kriittistä sanallista keskustelua. En ole väkivaltainen eikä minulla ole rikosrekisteriä. Myöhemmin tajusin kuinka uhkaavalta tuo lause on voinut vaikuttaa.

Kuinka ollakkaan, nyt eräällä sosiaalisen median tililläni on vieraillut mm. turvallisuusselvityksiä tekevä firma katsomassa tietojani. Kyseisen firman johtaja edustaa samaa puoluetta kuin poliitikko, jolle nuo sanat tarkoitin. Tämä kävi ilmi ihan vaan googlaamalla. En keksi mitään järkevää syytä, miksi tilini kiinnosti heitä. Heräsi vain epäilys....

Tiedän, että vuonna 2015 on tullut uusi laki, jossa suppeaankin selvitykseen tarvitaan asianomaisen allekirjoitettu lupa. Saisin toki tietooni, onko minusta tehty selvityksiä, kysymällä henkilökohtaisesti poliisiasemalta.

Jokatapauksessa, haluan kysyä tuleeko teillä aiheesta ajatuksia? Todennäköisesti on kyse vainoharhasta - Eikö niin? :D Mutta jos jotain tälläista tapahtuisi Suomessa, olisi se aika hurja uutinen. Jos poliitikko tms. jäisi urkinnasta kiinni luvatta, niin olisi todella ilo käräyttää tälläiset tahot itseteosta. :D

16

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gggggtt

      Tekevätkö firmatkin turvallisuusselvityksiä ? Mihin rekistereihin nämä pääsevät ? Luulisi, että niiden tekemiseen on vain viranomaisilla oikeus. Paikallispoliisi, suojelupoliisi, pääesikunta ja viestintävirasto.

      • ImperialStormTrooper

        Kyllä niitä tekee myös yksityiset toimijat, mutta silloin puhutaan riskikartoituksesta tms... ja tässä tapauksessa lienee kriittisen mielipiteen kohteena ollut henkilö saattanut tulkita viestin jotenkin uhkaavaksi, mutta ennen asian viemistä viranomaisille halunnut selvityttää ensin onko oikeasti kyseessä konkreettinen uhka vai ei.


    • Nohuhhhhuh

      Voi olla toki näinkin, oletin ehkä yksioikoisesti, että tälläinen turvallisuusalan firma voi sen pyytää "asiakkaan" esim. poliitikon puolesta.

      Firman sivuilla lukee, että heihin voi HR osasto olla yhteydessä esimerkiksi häirintätapauksissa...?

      • mjyhngf

        Turvallisuusselvityksen hakemiselle on edellytykset, ja siihen pitää saada kohteen suostumus. Turvallisuusselvityksen pyytäjä ei pääse itse käsiksi mihinkään rekistereihin. Menettely on sellainen, että turvallisuusselvityksen teettäjä pyytää turvallisuusselvitystä, jonka jälkeen viranomainen katsoo rekisterit läpi, ja ilmoittaa sieltä löytyvät oleelliseksi katsomansa tiedot teettäjälle.

        Sen sijaan sosiaalisen median julkisten tilitietojesi katselemiseen ei tarvita mitään erityistä oikeutusta, eikä kyse ole laissa tarkoitetusta turvallisuusselvityksestä.


    • Nohuhhhhuh

      On se silti aika huvittavaa, jos pitää mielipiteiden vuoksi lähteä riskikartoitusta tekemään. Kertoo aika paljon poliitikoista...

      No, täytynee ryhtyä suunnittelemaan muuttoa, koska olen työtön ja alueen työpaikat ovat heidän hallussaan.

      • ImperialStormTrooper

        Tainnut kaiketi enemmän se mielipiteen ilmaisutapa vaikuttaa asiaan


      • Nohuhhhhuh
        ImperialStormTrooper kirjoitti:

        Tainnut kaiketi enemmän se mielipiteen ilmaisutapa vaikuttaa asiaan

        Höpö, höpö. Ihan asiallista palauteetta olen antanut. :D


    • Mun veikkaus on, että vain harjoittelevat.
      Sinulla ei liene mitään hätää, koska olet noin avoin.

    • Todellisuus_kutsuu

      "Jokatapauksessa, haluan kysyä tuleeko teillä aiheesta ajatuksia? Todennäköisesti on kyse vainoharhasta - Eikö niin? :D "

      Kyllä. Kuten tässä on jo aiemmin sanottu, ei sinun LinkedIn-profiilisi kävijätilastoilla ole mitään tekemistä turvallisuusselvityslain mukaisella selvityksellä.

      Ajatukseni on, että lopetat salaliittoteorioiden rakentelun ja Suomi24-palstalla majailun, ja poistut välittömästi ulkomaailmaan hakemaan töitä. Ei se yksi poliitikko sinun työnsaantiasi estä, tuskin edes tietää olemassaolostasi.

      • Nohuhhhhuh

        Kiitos huolenpidostasi. ;)
        Kävin tässä juuri noin 400km päässä työhaastattelussa, kun omalla asuinalueella ei ole töitä. Ei tärpännyt. Myös muutaman kuukauden takainen työpaikkani oli 200km päässä. Omakotitaloa on hankala myydä, vaikka haluaisikin.

        Tuliko yllätyksenä. Mielessäsi pyörittelit varmaan mielikuvaa kaljaa kittaavasta laitapuolen tyypistä. Meitä on monenlaisia, emme ole vain yhtä lajia.

        Poliitikoista löytyy myös monenlaista tyyppiä. Osalla kansanedustajilla on rikosrekisteri, osalla persoonallisuushäiriö ja vain osalla on aito halu viedä yhteiskuntaa eteenpäin.

        Vaikuttaa siltä, että tämä eräs poliitikko ei kestä kritiikkiä ja elää pelossa. Tietää siis sisimmässään tehneensä väärin. Siitä syntyy ylilyöntejä eli riskikartoituksia tavallisista ihmisistä jotka esittävän kritiikkiä hänen tekemisiä kohtaan.


      • Peiliin_katsomisen

        Ei sinusta mitään kaljasieppokuvia kukaan maalaile. On silti huolestuttavaa luulla että työpaikan saamatta jääminen johtuu yhdestä poliitikosta.


      • Nohuhhhhuh

        Linkedln tili - kerroinko sinulle mistä tilistä on kyse?


    • Poponthetopoff

      Suomalaisenaito rehellisyys oli hyve. Maailmalla on tilausta hävittää sen luonne.

    • Nohuhhhhuh

      On tälle epäilylle sellainen peruste, että ko poliitikko on kotoisin alueelta, jossa asun ja ko turvallisuusfirman edustaja edustaa samaa puoluetta.

      Tarkennan vielä, jos olin epäselvä: en luule vaan epäilen. Tililläni ei ole tapahtunut vastaavaa aiemmin, eikä ko firma liity alaani millään tavalla. Toinen vaihtoehto on, että ns kansalaiskuntoani on testattu. Tämä tulee eteen silloin, jos hakisin merkittävään julkiseen virkaan. Sitäkään en ole tehnyt...

      Ei poliitikot niin pulmusia ole kuin selvästikin luulet. Varmasti viimeaikaiset tapahtumat eli älyvapaat lakien säätämiset ovat kirvoittaneet ankaria mielipiteiltä poliitikoille suoraan sellaisiltakin ihmisiltä, jotka eivät sitä ole aiemmin tehneet. Olisiko puntti siis alkanut tutisemaan.

      Myönnän, että voin toki olla täysin väärässä ja hyvä niin jos olen. Sinisilmäinen en kuitenkaan ole.

      • asdgq

        "Toinen vaihtoehto on, että ns kansalaiskuntoani on testattu. Tämä tulee eteen silloin, jos hakisin merkittävään julkiseen virkaan. Sitäkään en ole tehnyt... "

        Tätä "ns kansalaiskunnon testaamista" ei tehdä henkilön itse siitä tietämättä. Toimenpiteen nimi on turvallisuusselvitys ja siitä säädetään laissa.


    • Rehellinen1

      Takana olevat poliitikot ovat rikollisia, ja pelkäävät oman asemansa puolesta. He alentuvat lapsellisen tasoisiin keinoihin itsensä suojelemiseksi, vaikka ei syytä olisikaan. Eduskunnan turvallisuudessa pesii myös rikollisia, jotka toteuttavat omia päämääriään sen kautta. He ovat toteuttaneet kaikenlaista nuorten hyökkäämistä yhteiskunnallisten vääryyksien puolustamiseksi itsekkäiden rikollisasemien puolesta. Elämme hyvin korruptoituneessa yhteiskunnassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5209
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4686
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2986
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1747
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      109
      1735
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe