Toyotalta tulee pian vain hybridejä ja sähköautoja

NopeaSuuriMuutos

Toyotan tulevaisuus näyttää perin sähköiseltä. Yhtiö on jo ilmoittanut lopettavansa dieselhenkilöautojen valmistamisen vaiheittain tämän vuoden aikana. Nyt katse suunnataan yhä voimakkaammin hybridien ja sähköautojen tuotantoon.

https://www.is.fi/autot/art-2000005613812.html

Jotkut haluavat uskoa autoilun tulevaisuudesta aivan muuta, mutta se on vain menneeseen kaipaavaa totuuden vastaita ajattelua. Autoilu muuttuu nyt todella nopeasti.

21

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kansi.sanoo.poks

      Autoilu on muttunut nopeammin kuin Toyota. Toyota on saanut markkinoille vain yhden ja ainoan ladattavan auton. Muilla valmistajilla on valikoima ladattavia hybridejä ja sähköautoja.
      Se että tojo heitti pyyhkeen kehään dieseleiden suhteen muutama vuosi sitten johtuu pelkästään siitä että tojon dieseleiden kannet porsivat pahasti.
      Tojo kyllä edelleen myy dieseleitä niin paljon kuin kaupaksi saa. Muiden tekemiä dieseleitä kun itse ei osaa.

      • ToisenlainenTotuusTämä

        Tuon saman paskan sinä olet yksinkertaisuuttasi jauhanut tuhat täälä kertaa. Nyt on kysymys vauhdista ja suunnasta. Ei siitä mitä jollakin jo on. Tosiasiassa kellään muulla valmistajalla ei edes ole kunnon hybridejä kuten TM kirjoitti. TM kirjoitti Prius-insinöörien nyrpistävän niille nenäänsä. Sähköautotkin muilla ovat sellaisia, joita Toyota ei suostuisi edes valmistamaan. Toyotalta tulevat aivan uudenlaiset sähköautot.

        Toyotahan on luonut kaiken kuten hybridit, ladattavat hybridit, vetyautot, katumaasturit jne.... jne.. Ny sieltä tulee kunnon sähköauto.

        Toyotan diselit ovat olleet ikuisia kuten Hiacessakin, mutta on kumma että Volökswagenin dieselien viatkin muuttuvat Toyotan vioiksi.

        Tässä tekstiä Volkswagen-konsernin dieslien vioista, jotka nekin on haluttu siirtää Toyotan vioiksi.

        Volkswagen-konsernilla on viime vuosina kaksijakoinen moottorionni. Konserni on osannut tehdä erinomaisen pieniruokaisia ja hyväluonteisia diesel- sekä bensamoottoreita. Niissä on kuitenkin paljon ja kalliita vikoja.

        Pienten, pihien ja vähäruokaisten bensaturbojen jakoketjuongelmat eivät ole ollenkaan ainoita Volkswagen -konsernin tuotteiden murheita. Suorastaan surullisen kuuluisa on 2,0-litrainen pumppusuutindiesel, tarkkaan ottaen moottorin koodimerkinnältään BMR. Pahiten ongelmainen moottori on 125 kilowatin eli 170-hevosvoimainen tehodiesel. Samoja dieseleitä löytyy myös Audeista.

        Oleellista ongelmamoottoreissa ovat Siemensin valmistamat pumppusuuttimet, jotka hajoavat VAGarenan kirjoitusten perusteella väistämättä ennen kuin 200 000 kilometriä on täynnä. Ensimmäiset hajoavat jo reilusti ennen 100 000 kilometriä ja sen jälkeen vaihtelevassa järjestyksessä hajoavat kolme muuta.

        Käyttäjät ovat pahimmillaan hermoraunioina ongelman takia. Hyvän kuvan saa lukemalla VAGarenan keskusteluketjun ”Ja taas laukesi pumppusuutin”. Arenalle kirjoittavat vain rekisteröityneet käyttäjät, joten muiden merkkien trollaajat tuskin tekaistuilla tapauksilla keskustelua sotkevat.

        Volkswagen on tyyppiongelman myöntänyt ja yleensä VV-auto maksaa vähintään osan korjauksista, joissain tapauksissa koko remontin. Yhtiö ei kuitenkaan suostu korjaamaan muita kuin jo hajonneita osia. Vieressä olevaa ehjää suutinta ei vaihdeta, vaikka se todennäköisesti myös hajoaa ihan pian.

        Pahimmillaan siis pumppusuutinongelman vuoksi sama auto jää neljä kertaa tien päälle ja joutuu turvautumaan hinausapuun. Ja VAGareenan kirjoittajista todella löytyy koko revohkan läpikäyneitä ja ”lievästi” Passattiinsa kyllästyneitä kuskeja. Tämä on antanut aiheen Passatin uudelle lempinimelle Paskatti.


    • tojo.on.jälkeenjäänyt

      Ihan kiva selitys. Fakta on kuitenkin se että tojolla on tarjota tasan yksi ladattava auto joka ei oikeasti kiinnosta ketään. Ladattavia Priuksia rekisteröidään muutama kappale kuukaudessa.
      Missä ovat tojon sähköautot? Ei missään koska niitä ei ole vielä edes olemassa. Muilla on tarjota sähköautoja.

    • näin.oikeasti

      "Tosiasiassa kellään muulla valmistajalla ei edes ole kunnon hybridejä kuten TM kirjoitti. "

      Tässä kohtaa joutuu heittämään lievää huutonaurua. TM:n neljän auton hybridivertailussa Tojo otti sijat 3 ja 4. Tuplajumbous.

      Tuulilasi vertaili ladattavia hybidejä ja sielläkin tojo otti alimmaisen sijan.

    • tojo.taas.myöhässä

      "Toyotahan on luonut kaiken kuten hybridit, ladattavat hybridit, vetyautot, katumaasturit jne.... jne.. Ny sieltä tulee kunnon sähköauto. "

      Pelkkää paskaa. Ensmmäinen hybridi oli Porschen tekemä jo yli sata vuotta sitten. Ei toyota hybridiä keksinyt.
      Samoin ensimmäinen ladattava hybridi markkinoilla oli Chevrolet, ei Toyota.
      Honda teki polttokenno-autoja monta vuotta ennen Toyotaa.

      Sähköautoa tojolta ei ole tulossa vielä moneen vuoteen vaikka muilla valmistajilla on tarjota jo nyt useita erittäin toimivia sähköautoja. Esimerkiksi VW:n uusi MEB Platform on kehitetty alusta saakka nimenomaan sähköautolle. Kun tietää kuinka kauan aikaa ja vaivaa uuden platformin kehittäminen vaatii niin voi päätellä kuinka monta vuotta sitten VW näki sähköautojen olevan autoilun tulevasuus ja laittoi ison panoksen siihen ruutuun.

      Tojon oman arvion mukaan sen ekat sähköautot esitellään 2022. On se niin jälkijunassa.

      • OletHullu

        Perkeleen hullu. Vielä jaksaa väittää Porschen keksineen hybridin vaikka Porschen "kehsinössä oli harja jokaisessa pyörässä hybridinä. Toyotan hybridillä ei ole tuon kanssa mitään tekemistä:

        Kas, tässä, harjapyörä Porschen hybridi:

        http://www.9magazine.com/wp-content/uploads/2011/04/642.jpg


    • Mopoautoja

      No kaupunki pyöritykseenhän ne on suunniteltu ja siellä ei ole niin pahasti jaloissa. Autot joilla ajetaan muuallakin kuin taajamassa on sitten ihan muita.

    • EenokkiAatunen
    • Tero.tuhnuttaja

      Jopas ovat röllit olleet virkeinä yön tunteina Toyotaa mollaamassa. Faktaahan on, että Toyotaa lukuunottamatta muut autonvalmistajat ovat paniikissa kyhänneet lyhyen toimintasäteen hybridejä latausmahdollisuudella välttääkseen uusien päästönormien miljardiluokan sakot.
      Mitä käytännössä tekee autolla, kuten esim. uusin Nissan Leaf, jota pitää ladata 21 tuntia täyteen 10 A virralla päästäkseen käymään töissä sähköisesti.
      Maantieajoonhan näistä lataushybrideistä ei ole lainkaan kun hyytyvät 30 km jälkeen ja sitten palaa paljon bensaa kun raahataan jopa 300 kg ylimääräistä akkukuormaa. Toyotan hybridit jatkavat samalla taloudellisuusasteella satoja kilometrejä.

    • Porsche.ekana

      "Toyotan hybridillä ei ole tuon kanssa mitään tekemistä:"

      Ei niin, mutta silti Porsche teki hybridi-auton sata vuotta ennen Tojoa. Tojo ei ole hybridiautoa keksinyt.

      • Tero.Tuhnuttaja

        Saahan sitä keksiä vaikka mitä, mutta osata toteuttaa viisaasti onkin jo toinen juttu. Porschekin on lopulta vain kansanvaunu!


    • tojo.tekniikkavaras

      Lisäksi tojo koioi luvatta Paicen keksimän ja patentoiman tekniikan hybrideissään. Tässä oikeuden päätös jossa Toyota määrättiin maksamaan korvauksia ja rojaltia toisten keksimien asioiden käyttämisestä. Tojo ei itse osaa muuta kuin koipoida.

      http://caselaw.findlaw.com/us-federal-circuit/1238026.html

      • ei.haittaa.menoa

        Pari mobiili-typoa ei menoa haittaa. Tojo on jokatapauksessa tuomittu tekniikkavaras ja muiden tekemien keksintöjen käyttäjä. Usein varkaana ilman lupaa.


    • pahnanpohjimmainen

      Niin, noh, nythän ollaan perimmäisten kysymysten äärellä dieselosaamisesta. Kaikkihan tietävät että VW on tehnyt kasapäin dieseleitä joissa päästöt olivat samalla tasolla kuin mitä rutto ja kolera tarkoittaa ihmiselämässä, vaikka aivan jotain muuta esitettiin totuutena. Eikä millään tempulla saada lainmukaisiksi muuten kuin lakia muuttamalla. Onko silloin osannut muuta kuin huijata ja kusettaa? 40-kertaiset typen oksidien päästöt todellisuudessa ? Mikä on silloin osaamisen taso? Onko luotettava toimija? No, ei minustakaan.

      • Jdjdj

        Osaamisen taso kuitenkin Toyotan korkeampi. Mietoa nyt ihan rehellisesti mitä Toyota saanut aikaiseksi. Polttomoottorit museotasoista kuraa johon liitetty generaattori. Hip hurraa. Joku vielä maksaa eilisen tekniikasta huomisen hinnan.


    • ehtii.parta.harmaantua

      Toyotan pian on tunnetusti 10 vuotta. Viime syksynä perustivat sähköautoja suunnittelevan yksikön yhdessä Mazdan kanssa.

    • Ei.tarvitse.selitellä
    • ihmehommaamuilta

      Kun volkkari kärähti huijaamisesta, niin miksei muut puhtaiden dieseleiden valmistajat lyöneet volkkarille luuta kurkkuun?
      Olisivat tehneet vielä puhtaampia ja parempia kuin volkkarilla, ja ottaneet markkinat haltuun.
      Mutta kaikilta meni pupu pöksyyn ja nyt volkkari selviää kuin koira veräjästa, kun kaikki "puhtaat" diesel valmistajat luopuu dieseleistä, vaikkei kärähtaneetkään.
      Antoivat markkinaedun volkkarille, jolla on kaikki polttoaine-energiavaihtoehdot jo nyt autoissaan. Volkkari myy dieseleitään entiseen tahtiin ja kehittelee rahoillaan muiden energiamuotojen autoja kaikessa rauhassa.
      Oudon tyhmää hommaa muilta.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      85
      3617
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      572
      3397
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3229
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2132
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2031
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1908
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1885
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      149
      1574
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1331
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe