Salamyhkäisyys Britannian myrkytysjutussa.

Koko Skripalien myrkytysjuttuun liittyy paljon salamyhkäisyyttä.

Sergei Skripal ja hänen tyttärensä kerrotaan löytyneen tajuttomana tai ainakin huonossa kunnossa ostoskeskuksen penkiltä Salisburyssa 4.3.18.

Ensin paikalle tuli, ilmeisesti, "sattumalta" rikospoliisi Nick Bailey. Mitä hän teki, siitä ei kerrota missään. Myhemmin hänen kerrotaan saaneen tartunnan ja hänet vietiin sairaalaan.

Sitten paikalle tuli ensiapuryhmä. BBC:n mukaan nainen, joka ei halunnut nimeä julkisuuteen, hoiti paikan päällä Julia Skripalia noin puoli tuntia ja muut hoitivat hänen isäänsä. Kukaan ei saanut pienintäkään tartuntaa, vaikka hermomyrkyn sanotaan olevan erittäin vaarallinen ja herkkä tarttumaan jo ihokosketuksesta.

Yhdenkään ensiapuryhmään kuuluvan nimeä ei ole kerrottu.
Yhtään valokuvaa ei tilanteesta ole.
Kuka tilasi ensiapuryhmän? Sitä ei kerrota?

Miksei paikalle tullut heti muita poliiseja tutkimaan tapausta ja ottamaan kuvia, kuten rikostutkimus edellyttäisi?

Miksi poliisi ei ole pyytänyt tutkinta-apua yleisöltä esim. silminnäkijöitä siitä, kuka mahdollisesti myrkytti heidät? Ainakaan en ole kuullut, että niin olisi tehty.

Mikseivät ketkään ohikulkijat huomannut penkillä tajuttomina olevia henkilöitä ja misi he eivät saaneet tartuntaa?

Jukia Skripal vietiin sairaalaan klo 17.15. "Avaruuspukuun" pukeutuneet suojavarustein varustetut tutkijat tulivat tutkimaan tapahtumapaikkaa klo 20.20, jolloin paikka eristettiin turvanauhalla.
Välissä oli kolme tuntia, jonka aikana ihmiset saattoivat ilman suojavarusteita istuskella samalla penkillä, ekä kukaan saanut tartuntaa.

Sairaalahenkilökunta on vaiennut kuin muuli.
Kerrottiin että potilaat ovat teho-osastolla koomassa. Hotavan lääkärin tai muun hoitohenkilökunnan nimiä tai haastatteluja ei ole missään eikä saraala ole julkaissut mitään tilannetietoja potilaiden tilasta. Kuka on tukkinut heidän suunsa? Venäjäkö muka?
Kukaan ei tiettävästi ole saanut käydä katsomassa potilaita.

Itseasiassa ei ole todistetta, että he edes ovat sairaalassa tai että heidät on myrkytetty.
Ainoa, mitä tiedetään, on että heihin ei ole saatu yhteyttä eikä heitä ole nähty 4.3.18 jälkeen

20

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joko siellä Pietarissa lumet sulaa?

    • Vielä lisäystä edelliseen kirjoitukseeni.
      Ainoatakaan valvontakameran kuvaa paikasta, josta Skripalien kerrotaan löytyneen tajuttomina, ei ole.
      Tiedossani ei ole, että poliisi olisi pidättänyt tai kuulustellut yhtäkään henkilöä tapauksen johdosta.
      Tiedossa ei ole, että poliisi edes tutkisi myrkytystapausta. Ehkä sitä ei tarvitse tehdä, koska poliittinen johto on jo ennalta laatinut "käsikirjoituksen" tapahtuman kulusta ja syyllisestä.

      Eilen 23.1.18 väitettiin rikospoliisin Nick Baileyn päässeen pois sairaalasta, jossa hänen väitettiin olleen 18 päivää saatuaan tartunnan hermomyrkystä, jolla Skripalien väitetään myrkytetyn.
      Mistä ja kuinka hän sen sai, kun kukaan muu nimeltä mainittu henkilö ei ole saanut tartuntaa esim. ensiapuryhmän jäsenet.

      Kenelläkään ei ollut mahdollista tavata Baileyta, kun hän tuli ulos sairaalasta, eikä keskustella hänen kanssaan, eikä hänen tulostaan sairaalasta ole valokuvaa. Poliisijohtaja luki vain lehdistölle kirjallisen lausunnot (statements), joiden kerrottiin olevan Baileylta ja hänen vaimoltaan.

      Lausunnossa Bailey vain kiittelee hoitohenkilökuntaa hyvästä hoidosta ja kiittelee kaikkia, jotka ovat muistaneet häntä korteilla ja muilla tavoin ja kuinka hän nyt taas yrittää sopeutua normaalin perhe-elämään vaimon ja lapsien kanssa ym. ympäripyöreää. Hän ei kerro sanallakaan yhtään mitään, kuinka hän sai tartunnan ja kuinka se vaikutti hänen kehossaa, oliko hänellä ollut kipuja, mitä hoitoja hän sai tai kuka hoiti häntä? Miksi tämä salailu?
      Herää kysymys, onko hän edes ollut sairaana ja sairaalassa vai onko kaikki vain lavastettua, ennalta kirjoitettua huijausta, jota Britannian hallitus syöttää kansalle?

    • Kolehmainen.org

      Sakari 42, se ettet sinä tiedä vastauksia, ei sinänsä ole mikään todiste mihinkään suuntaan. Ja toisaalta - miksi esimerkiksi ensiapuryhmän nimet pitäisi julkistaa?? Ei niin tehdä minkään maan uutisoinnissa.

      Jutussa on yi 200 tutkijaa ja varmaankin satoja henkilöitä on kuultu. Jos et tiedä kuulusteltujen ihmisten nimiä, niin voin vakuuttaa, ettei niitä tiedä kukaan muukaan, koska niitä ei koskaan kerrota julkisuuteen.

      Vedät vainoharhasi ihan tyhjästä.

    • Sakari käyttää samaa toimintatapaa, mitä Venäjä aina käyttää vastaavissa tilanteissa. Aletaan syytämään kysymyksiä ja yksityiskohtia jatkuvalla syötöllä. Lopulta alkaa tuntua, että tilanne on niin sekava, että mitään totuutta ei olisi olemassakaan.

    • Abrahamm

      Lännessä on ollut ikiaikainen oikeus syyttää Venäjää mistä vain ,joutumatta edes rikosoikeudellisesti siitä vastaamaan ja etenki luokkakantaisessa Britaniassa !?

      • Elät ressukka edelleen Neuvostoliiton aikaa. Siellä oli ns. toisinajattelijoita ts. eri mieltä oleminen oli rikos. Meillä täällä lännessä saa sanoa olevansa eri mieltä eikä siitä joudu rikosoikeuteen.


      • tarkkanäköinen
        Deronda kirjoitti:

        Elät ressukka edelleen Neuvostoliiton aikaa. Siellä oli ns. toisinajattelijoita ts. eri mieltä oleminen oli rikos. Meillä täällä lännessä saa sanoa olevansa eri mieltä eikä siitä joudu rikosoikeuteen.

        Mikä se semmonen rikosoikeus on?


    • ArvotonPutin

      Venäjä on myrkyttänyt itsensä ja maineensa.

      Kommunismi rapautti Venäjän arvopohjan ja nyt Venäjä toimii kuten rikollisetkin.

    • KaleviJukola

      Jälleen kerran Suomen vallanpitäjät ovat taapertamassa semmoisessa hetteikössä, josta olisi ollut valtioviisainta pysytellä syrjässä. Onpa teistä "Sakari42" tai sinä "Deronda" kumpi tahansa oikeassa, niin ei Suomen olisi ollut mikään pakko hötkyillä kannan ottamisessa. Lukuisa joukko EU-maista on pitäytynyt asettumasta peesaamaan brittejä. Ja sitten vielä Itävalta on ottanut kielteisen kannan Venäjän tuomitsemisen suhteen. Jos aikaa myöten kävisi niin päin, että Venäjään kohdistuneet ja kohdistuvat Skripal-tapauksen syytökset ovat virheellisiä, niin Itävallan menettelyn viisaus nousee arvoonsa ja Suomen tohellus toisten toheltajien joukossa joutuisi häpeään. Suomen ottamaa kantaa puolustellaan sill, että meidän on pakko osoittaa kuuluvamme Lännen leiriin eikä meidän pidä jättäytyä mihinkään "harmaaseen vyöhykkeeseen". Mikä velvollisuus on pää kolmantena jalkana mennä mukaan mahdollisten tyhmyreitten joukkoon? Emmekö voisi toimia harkiten ja viisaasti?

      • tarkkanäköinen

        Saattaa tulla hyvin kalliiksi Suomelle tuo niinistön ja sipilän sekoilu. Onko junkun kaksoisagentin lavastettu myrkytys "yritys" mailmanrauhan vaarantamisen väärtti, agentin tyttären ottaminen mukaan kuvioihin on laskettu homma, että kuinka julmaa voi voi sentään.


    • omores

      .Oli totuus vielä tuntematon mikä tahansa niin yksi asia on selvä. Theresa May sai tuulta purjeisiinsa. Heikko johtaja sai itsensä näyttämääm vahvalta ja ennenkaikkea: kilpailija työväenpuolueen vetonaula Jeremy Corbyn jäi samalla ihan sivuraiteelle. Outo juttu, juristit ovat kovin hiljaa ylevine periaatteineen.

    • Tyypillinen CIA:n junailema uutinen, johon retkuun meidänkin tyhmät poliitikot menivät kieli ruskeana.

      • google.em

        Ei huono.

        Kiistämätön tosiasia on: Vakoilijoiden esimiehen (eversti) likan matkalaukussa olleen hajuveden mukana myrkky tuli britteihin. Aliarvioitte ja samalla yliarvioitte ryssien erityispalveluja.
        Ilmeisesti ne muut keinot oli blokattu.

        Täti Teresa on oikeassa.


    • Hotrat

      Täällä Sakai42 esitti varsin hyviä havaintoja. Mitä tulee sitte mahdollisiin motiiveihin niin kummallisen hyvin tapahtumat tai sitten ainakin väitetyt sellaiset soveltuvat brittien sisäpoliittiseen tilanteeseen. Pääministeri May oli kovilla työväenpuolueen Jeremy Corbyn suosion varsinkin nuorison keskuudessa nousun kanssa. Nyt sitten se huoli näyttää jäävän kun hän voi esittää vahvaa johtajaa asian käsittelyssä. Asian käsittelyssä ei ole noudatettu lännen korostamia yleisiä rikos ja prosessioikeudellisia periaatteita vaan kyse onkin politiikasta.

    • Abrahamm

      Tämä taitaa olla jonkin kuuluisan ohjaajan teatteriesitys, Britannian hallinnon tilauksesta !?
      Pääosan esittäjät joko tehneet itsemurhan, tai ovat jo kaukana paratiisisaarella näkymättömissä !?

      Täydellistä teatteriako, kuin Suetzin vallankaappaus Englannin ja Israeilin esittämänä !?

    • riittääkö_näyttö

      Erkki Tuomiojaa lainaten:

      Niillä tiedoilla jota minulla nyt on, en olisi tähän päätökseen ryhtynyt ja toivon että hallitukselle on enemmän tätä päätöstä perustelevaa tietoa. Vahvojenkin epäilyjen ja yhteistyövaatimusten kohdistaminen Venäjään on täysin paikallaan, mutta toimien pitäisi oikeusvaltiossa perustua riittäviin näyttöihin eikä vain epäilyihin. Emmehän me halua laskea oikeusstandardejamme samalle tasolle kuin Venäjällä.

    • Vähän_faktaakin

      Heh! Kaverin sisko asuu alueella ja siellä on useat ihmiset saaneet myrkytysoireita ja alueita on eristetty. Kannattaa selvittää faktat, ennen kuin suoltaa propakandaa.

    • Lyhytmuisti

      Theresa Mayn ja kumppaneiden itse järjestämä juttu. Ovat varmaan hädissään kun eroavat Eurosta ja jos vielä nuo kaikki superrikkaat venäläiset lähtevät kuluttamasta Lontoossa. Kyllä sielläkin temput osataan.

      Aikoinaan kun herrat Bush ja Blair väittivät Irakissa olevan ydinaseita ja aloittivat sodan, jonka jäljet ovat näkyvissä jo Suomessakin, ei muistaakseni karkotettu ainoatakaan diplomaattia vastalauseeksi. Ja media myötäili...

    • Tamppakgh

      Britannia ja Usa halusivat sotkea Eun ja Venäjän suhteet nykyistä huonommaksi. Cian juttuja.

    • KaleviJukola

      Jos matkalaukkuun on sujahtanut myrkkyä, niin kuka tai mikä tao sen myrkyn siihen matkalaukkuun sujautti? Vaikka tapaus olisi tehty Moskovassa, niin eipä se suinkaan todista, että myrkky olisi mennyt matkalaukkuun venäläisten toimesta. Pikemminkin herää epäilys, että lavastusmielessä Venäjän syyllistaminen luontuisi erinomaisesti mm. "Lännen" tahtotilaan. Onhan Agatha Christienkin juonen kuljetteluja hänen kirjallisessa tuotannossaan runsaasti. Joskus elävän elämän todellisuus saattaa olla tarua hmeellisempää. Olisivatko venäläiset niin umpityperiä, että saattaisivat itsensä epäilyksenalaisiksi? Yle-uutisoinnille voi suositella Erkki Tuomiojan edustamaa lähestymistapaa paremmin uutisoitavaksi valtakunnan jakelussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe