Koirat pidettävä luonnonsuojelualueilla kiinni

missäjärki

Ulkoillessani nyt pääsiäisenä Katariinanlaakson luonnonsuojelualueella Turussa, vastaan tuli mies ja nainen kolmen koiran kanssa.
Koirat olivat omistajistaan pitkällä edellä ja irti, ja kaksi beaglea kuonot maassa etsivät hajuja erittäin innokkaasti. Kolmas koira oli ilmeisesti lagotto.
Kun kysyin, tietävätkö he, että on koirien kiinnipitoaika, niin nainen kertoi tietävänsä.
Senjälkeen tämä miespuolinen avasi suunsa ja käski minun pitää huolta vain omista asioistani.
Olipa taas fiksua käytöstä koiranomistajalta.
Koirat he kyllä ainakin laittoivat sillä hetkellä kiinni.
Kyseisellä luonnonsuojelualueella koirien irtipito ei ole ollenkaan harvinaista.
Edes virallisena kiinnipitoaikana. Luonnonsuojelualueella se on aina.

188

1363

Vastaukset

 • Tuo on valitettavan yleistä juurikin tuolla alueella. Jotkut henkilöt jopa harjoittavat koiriaan Moisilta ihmisiltä olisi otettava koirat pois ja lätkäistävä sakot päälle.

 • Koiraa ei saa koskaan pitää irti ilman maanomistajan lupaa.Jos lupaa ei ole kysytty, ja saatu koira on aina kytkettynä oltava.

  Jos kyseessä Kaupungin alue, kaupungin sivuilta löytynee säännöt koirien ja kissojen pitämisestä.Yleensä, koirat aina kytkettynä ja kissatkin saavat ulkoilla vain omistajansa valvomana.Irtokoirat ja irtokissat voi kuljettaa löytöeläintalolle.

  Jos polulla, tiellä, metsässä tulee vastaan irtokoira.Voi toki omistajalle huomauttaa että kytkee koiransa.
  Irtokoiraa ei koskaan pidä päästää oman koiran luokse, koska vieras irtokoira on aina uhka omalle koiralle.Omistajan on estettävä niiden tulo oman koiran luo.
  Jos itse olen lenkillä, kiellän myös irtokoiria päästämästä luokseni.Harvoin koirat edes tottelevat, mutta jotkut katsovat oikeudekseen pitää koiria silti lakien vastaisesti irti.Voihan niistä kuvia napsia, siltä varalta että jollekkin jotain tekevät.

  Jos koiran ottaa, kannattaa opetella koirakuri, koiran kiinnipito ja kakkojen keräily.Koira saa olla irti vain omistajansa alueella, ja koirapuistoissa.Nyt on rauhoitusaika, ja myös metsästyskoirat pidetään kiinni.
  Metsästysaikana, vain metsästyskoirat, joiden omistajilla on alueelle metsästyslupa, voivat olla irti.
  Tavis koirat, joiden omistajilla ei ole alueelle metsästyslupaa, tai eivät omista aluetta, on aina kytkettävä.
  Irtokoira on turha riski muille.Ja omistaja on vastuuton, ja ajattelematon pitäessään koiraa luvatta irti.
  Irtokoirista voi varmasti ilmoittaa kaupungille.Onko heillä nettisivuillaan jotain kaupungin palautesivustoa?

  • Ketä kiinnostaa laki? Kyse on koirasta eikä ihmisestä. Koira on luontokappale, eiväthän lait tietenkään sitä koske.


  • Koirien.puolesta kirjoitti:

   Ketä kiinnostaa laki? Kyse on koirasta eikä ihmisestä. Koira on luontokappale, eiväthän lait tietenkään sitä koske.

   Rakit saa siis tappaa, kuten muutkin tuhoelukat kun lait ei koske, hyvä tietää. Villieläimet kuuluu luontoon, lemmikkieläimiä vankeina ei pitäisi ollakaan, eikä varsinkaan petoelukoita kaupungeissa vapaana. Pitäkää ne ulkona aina kytkettynä ja kuonokoppa kun ette kuitenkana hallitse niitä, paskattakaa ja kusettakaa myös sisällä ettei luonto saastu ja ihmiset sairastu


  • Koirien.puolesta kirjoitti:

   Ketä kiinnostaa laki? Kyse on koirasta eikä ihmisestä. Koira on luontokappale, eiväthän lait tietenkään sitä koske.

   Omistaja on vastuussa koirastaan ja korvaa ihan kaikki sen aiheuttamat haitat.Tietysti maksaa myös sakot,kun koiria ei tuolla irti saa pitää.


 • Tuttua touhua, siellä jotkut vartijat ym. pettavat koiriaan puremaan.
  Nuo kuvaamasi ihmiset ovat häiriöksi ja suuri häpeätahra kaupungin koiraihmisille. Kerrassaan törkeää käytöstä. Itse olean alkanut käymään päivittäin lenkillä tuolla koirieni kanssa. Toivottavasti kohtaan tuon mukavan pariskunnan. Koiramme sitten leikkivät keskenään.

 • Irtokoirista kannattaa huomauttaa, ja kehoittaa opiskelemaan koirakuria.Koira on oltava aina kytkettynä, ellei ole alueen omistajan lupaa irtipitoon.Rauhoitusalueella, aina oltava koira kiinni.
  Ja ilmoitus noista Kaupungille voisi olla hyväksi.Irtokoirat aiheuttaa turhia vaaratilanteita.

 • Nuo koirat ovat todella vaaraksi. Kannattaa soittaa poliisille jos pystyy heti kun tilanne on päällä tai ohi. Mahdollisuus saada kiinni häiriköt on olemassa. Jos saisi vielä kuvattua puhelimella olisi se huomattava apu tuollaisten kiinnisaamiseen.
  Kaupungille luonnollisesti ilmoitus, Turussa riittää kyllä häiriötä myös tuolta suunnalta.
  Myöskin kaikille kaupunginosakanaville sekä faceen, youtubeen kaikille some kanaville. Kenneleihin ja koirankasvattajille ilmoitusta unohtamatta ilmoitustauluja, jnejne.
  Ehkä tilanne rauhoittuisi ja ko. henkilöt luopuisivat koirien pidosta koska se ilmeisesti tuottaa vaikeuksia.

  • Kuvat ,video ,hyvä todiste rikkomuksesta.
   Eivät lopeta itekseen...


 • Aloittaja on trollaava koiravihaaja, todellisuudessa me koiraihmiset otamme aina huomioon muut ihmiset ja eläimet. Vaikka ne toisarvoisia ovatkin. eivätkä ansaitse olla rauhassa.

  • Ai otatte aina huomioon? Näin ei ainakaan pääkaupunkiseudulla ole. Koiria pidetään vapaina ja päästetään hyppimään ihmisten päälle. Ja jos pyytää, asiallisesti ottamaan koiran kiinni niin yleensä Te koiran kanssa liikkuvat nimittelette minua vaikka millä nimityksillä. Ja tiedoksi, osaan nimitellä Teitä samalla mitalla!


  • Rakit_kiinni kirjoitti:

   Ai otatte aina huomioon? Näin ei ainakaan pääkaupunkiseudulla ole. Koiria pidetään vapaina ja päästetään hyppimään ihmisten päälle. Ja jos pyytää, asiallisesti ottamaan koiran kiinni niin yleensä Te koiran kanssa liikkuvat nimittelette minua vaikka millä nimityksillä. Ja tiedoksi, osaan nimitellä Teitä samalla mitalla!

   Kyllä tuo on totta, että jos huomauttaa koiran omistajaa laittamaan koiransa kiinni niin
   saa haukkumiset siitä, ettekö te tyhmät tietämättömät rakkien omistajat tajua mitä teette,
   kannattaisi luke lakitekstiä siitä miten koiria hoidetaan, esim. luonnonsuojelualueella koirat
   on pidettävä kiinni, tajutkaa viimeinkin senkin tyhmät RAKKIEN omistajat.


  • " me koiraihmiset otamme aina huomioon muut ihmiset ja eläimet" Aikamoinen yleistys. Mistä tiedät, mitä kaikki muut tekevät?


 • Olen tuon aloitustekstin kirjoittaja ja en todellakaan ole koiravihaaja. (tiedoksi vaan nimimer. koiraonykkönen).
  Itselläni sattuu myös olemaan koira, joka ei kylläkään ole ikinä vapaana luonnonsuojelualueilla.
  Koirani myös tottelee käskyjä vapaana ollessaan, eikä mene muiden luo.
  Silti pitää ottaa myös muut huomioon.
  On ihmisiä, jotka pelkäävät koiria ja myös koiranulkoiluttajia, jotka pelkäävät vapaana liikkuvia koiria.

  • Täällä on trolli joka esiintyy koiranomistajana.Hän tarkoituksella provoilee,ei ole koiranomistaja.koiraon ykkönen jne....


 • Tämäkin ketju kertoo osaltaa tuolla alueella liikkuvien koiranulkoiluttajien välinpitämättömyydestä. Ehkä täydellinen koirakielto koko alueelle olisi hyvä. Lisäksi kameravalvontaa lisää. On se kumma että siellä ihmiset käyvät opettamassa koiriaan puremaan, aivan käsittämätöntä touhua. Jos erehdyt huomauttamaan asiasta hyvä ettei päälle käydä tai koiria käskytetä kimppuun. Tuollainen on saatava pikaisesti loppumaan.

  • "On se kumma että siellä..."
   Ei nyt ihan kaikkia aprillipilojen kaltasia juttuja kannata uskoa, mitä netissä joku kirjoittaa.


 • Ensimmäisen koiran omistajana voin teiltä tietäviltä kysyä, että missä niitä koiria vapaana saisi sitten pitää? Pennun terveelliseen kasvamiseen kuuluu vapaana liikkuminen pennun ehdoilla, missä tätä voi toteuttaa kun koirapuistoon ei voi mennä, eikä omaa pihaa ole? Itse en Turun seudulla asu, mutta kiinnostuksesta kysyn.

  Huonoa käytöstä omistajilta jos ei huomioinut muita ihmisiä ja koiranulkoiluttajia kun vapaana pitää. Kun olemme pentuamme vapaana pitäneet kytkemme heti kun toisia ihmisiä on lähistöllä tai kun menemme isommille metsäteille.

  • Idiootti kyselee. Jos omaa pihaa ei ole ja koirapuistoon ei voi muka mennä, niin ÄLÄ SITTEN OTA KOIRAA OLLENKAAN.

   Ei koiranomistaminen todellakaan ole mikään jokamiehenoikeus, vaikka rahalle persot kasvattajat niitä sinulle möisivätkin.


  • Mikset voi mennä koirapuistoon? Pelkäätkö koirasi puolesta, että isommat koirat vahingoittaa sitä?
   Tiedätkö, että Suomessa on ihmisiä, jotka pelkäävät koiria niiden koosta riippumatta. Ja myös ihmisiä, jotka ei vain niistä tykkää.
   Eiköhän Suomesta löydy taloja, joissa on iso piha, joten taloa hankkimaan sellaisesta paikasta.


  • Pyydä lupaa siihen vapaanpitoon sukulaisilta, kavereilta joilla maata, aidattua pihaa yms.
   Koirapuistoon voi viedä, kun on tyhjä jos muita et siedä.Omaa maata voi ostaa, ok talon pihalka voi ostaa.On ne muutkin,ok taloja ostaneet ja maita, joissa he pitää.Siksi on tärkeää,ettei muiden msille lakienvastaisesti tupata ilman lupaa.Jos luvatta pitää irti, voi siitä tulla sakkoja.Maanomistaja voi myös ottaa koiran kiinni, ja luovuttaa se omistajalle tiistanhoitomaksua vastaan.Se on muistaskseni nyt 33€/kerta,lisäksi sakot.Jos maanomistaja poliiseille ilmoittaa, ja rikosilmon tekee.Minusta on typerää ottaa koira, jos ei koiranpitoon liittyviä lakeja tiedä.Ei irti, jos ei lupaa.
   Koiraa voi juoksuttaa luontopoluilla liinassa, tai fleksissä kunhan katsoo ettei häiritse muita.


  • Just tontakia monet myy maslle, ok taloihin.Koira saa tilaa juosta,kun on omaamaata.
   Meillä ok talo, 20ha maata.Koira sisällä kun itekkin, ja vapaa kun itekkin ulkona.Lenkkeilen kymmenen kilsaa päivässä, niin ei liikuntakaan jää vaan pihalla pyörimiseen.


  • Lhjghkllmnk kirjoitti:

   Pyydä lupaa siihen vapaanpitoon sukulaisilta, kavereilta joilla maata, aidattua pihaa yms.
   Koirapuistoon voi viedä, kun on tyhjä jos muita et siedä.Omaa maata voi ostaa, ok talon pihalka voi ostaa.On ne muutkin,ok taloja ostaneet ja maita, joissa he pitää.Siksi on tärkeää,ettei muiden msille lakienvastaisesti tupata ilman lupaa.Jos luvatta pitää irti, voi siitä tulla sakkoja.Maanomistaja voi myös ottaa koiran kiinni, ja luovuttaa se omistajalle tiistanhoitomaksua vastaan.Se on muistaskseni nyt 33€/kerta,lisäksi sakot.Jos maanomistaja poliiseille ilmoittaa, ja rikosilmon tekee.Minusta on typerää ottaa koira, jos ei koiranpitoon liittyviä lakeja tiedä.Ei irti, jos ei lupaa.
   Koiraa voi juoksuttaa luontopoluilla liinassa, tai fleksissä kunhan katsoo ettei häiritse muita.

   ....kännykällä vaikeet kirjottaa, ku oma parempi huollossa.Riistahoitomaksu suoritetaan kiinniottajalle siis😉


  • On se kumma, että koiranomistajat luulevat saavansa tehdä mitä vain eli mitkään lait/säännöt ei koske heitä. Minäminäminä koiranomistaja ei saa tehdä mitä vain.
   Toinen porukka, joka myös luulee saavansa tehdä mitä vain eli mitkään lait/säännöt eivät koske heitä on, arvatkaa? Minäminäminä pyöräilijät!

   Molemmat ryhmät voisivat ottaa huomioon, että heidän lisäksi on muitakin ihmisiä.


  • Koirat_kiinni kirjoitti:

   Mikset voi mennä koirapuistoon? Pelkäätkö koirasi puolesta, että isommat koirat vahingoittaa sitä?
   Tiedätkö, että Suomessa on ihmisiä, jotka pelkäävät koiria niiden koosta riippumatta. Ja myös ihmisiä, jotka ei vain niistä tykkää.
   Eiköhän Suomesta löydy taloja, joissa on iso piha, joten taloa hankkimaan sellaisesta paikasta.

   En mene vielä koirapuistoon, koska pentu on niin pieni ettei rokotuksia ole ja penikkatautia on ollut liikkeellä.


  • Ihminen_ilman_koiraa kirjoitti:

   On se kumma, että koiranomistajat luulevat saavansa tehdä mitä vain eli mitkään lait/säännöt ei koske heitä. Minäminäminä koiranomistaja ei saa tehdä mitä vain.
   Toinen porukka, joka myös luulee saavansa tehdä mitä vain eli mitkään lait/säännöt eivät koske heitä on, arvatkaa? Minäminäminä pyöräilijät!

   Molemmat ryhmät voisivat ottaa huomioon, että heidän lisäksi on muitakin ihmisiä.

   minäminä hiihyäjät, omivat ladut, ja räyhäävät ..pelottavia.


  • kunnollinenkoiranomist kirjoitti:

   Idiootti kyselee. Jos omaa pihaa ei ole ja koirapuistoon ei voi muka mennä, niin ÄLÄ SITTEN OTA KOIRAA OLLENKAAN.

   Ei koiranomistaminen todellakaan ole mikään jokamiehenoikeus, vaikka rahalle persot kasvattajat niitä sinulle möisivätkin.

   Huh huh, ja heti kutsutaan idiootiksi. Olisihan se pitänyt arvata millaista porukkaa täällä kirjoittelee.

   Ja että koiran saa hankkia vain jos omistat omakotitalon korvesta? Suomen koirapopulaatio olisi paljon pienempi ja työpaikkoja entistä vähemmän kun ihmiset poistuu kaupungeista ja lemmikkikauppoja ei siellä tarvita. Ei ne maaseudutkaan kauaa semmoisina pysy, jos jokainen koiranomistaja sinne muuttaisi.

   Ja mitä on haittaa juuri teille nimenomaan, mikäli joku asiallinen koiran ulkoiluttaja pitää koiraansa teidän näkymättömissä vapaana ja kytkee välittömästi kun kulkee muiden ihmisten läheisyydessä, tai metsän alueella missä voi kulkea ihmisiä?


  • Pennun_ulkoiluttaja kirjoitti:

   Huh huh, ja heti kutsutaan idiootiksi. Olisihan se pitänyt arvata millaista porukkaa täällä kirjoittelee.

   Ja että koiran saa hankkia vain jos omistat omakotitalon korvesta? Suomen koirapopulaatio olisi paljon pienempi ja työpaikkoja entistä vähemmän kun ihmiset poistuu kaupungeista ja lemmikkikauppoja ei siellä tarvita. Ei ne maaseudutkaan kauaa semmoisina pysy, jos jokainen koiranomistaja sinne muuttaisi.

   Ja mitä on haittaa juuri teille nimenomaan, mikäli joku asiallinen koiran ulkoiluttaja pitää koiraansa teidän näkymättömissä vapaana ja kytkee välittömästi kun kulkee muiden ihmisten läheisyydessä, tai metsän alueella missä voi kulkea ihmisiä?

   Kun menin lukemaan tarkemmin koiran kiinnipitovelvollisuudesta, momentti ei koske alle 5kk ikäisiä koiria. Koskeeko tämä kaikkia pentukoiria? Jos koskee, olisin ilahtunut. Jos otettaisi oikeasti huomioon se, että pennut tarvitsevat vapaata liikkumista jotta nivelet ja lihakset saavat kehittyä parhaalla mahdollisella tavalla.

   Jos käyttäisi pitkää liinaa, voisin kuvitella että niin pitkä remmi on pienelle pennulle painava eikä mukava kävellä. Pitää varmaan harkita sitten kun koira kasvaa, on tosiaan vielä ihan mini.

   En tullut tänne teidän kanssa tappelemaan vaan hain vastauksia ja vaikka minun ja koirani liikkumisella teille tuskin on vaikutusta elämäänne, voin hoitaa jatkossa asian paremmin omalla seudullani.

   Hirveän törkeää käytöstä että idiootiksi haukutaan ketä tahansa.


  • Pennun_ulkoiluttaja kirjoitti:

   Huh huh, ja heti kutsutaan idiootiksi. Olisihan se pitänyt arvata millaista porukkaa täällä kirjoittelee.

   Ja että koiran saa hankkia vain jos omistat omakotitalon korvesta? Suomen koirapopulaatio olisi paljon pienempi ja työpaikkoja entistä vähemmän kun ihmiset poistuu kaupungeista ja lemmikkikauppoja ei siellä tarvita. Ei ne maaseudutkaan kauaa semmoisina pysy, jos jokainen koiranomistaja sinne muuttaisi.

   Ja mitä on haittaa juuri teille nimenomaan, mikäli joku asiallinen koiran ulkoiluttaja pitää koiraansa teidän näkymättömissä vapaana ja kytkee välittömästi kun kulkee muiden ihmisten läheisyydessä, tai metsän alueella missä voi kulkea ihmisiä?

   Maanomistajan ei tarvitse sietää irtorakkeja maillaan.Häiritsevät pesintää, ja metsästystä.On rikollista metsästellä luvatta muiden mailla.Kun koira on irti, se lasketaan metsästykseksi .Irtokoirat loukuttaa vahingossa, kun pienpetoja pyydetään.Voi sitä itkunmäärää, kun irto koira jääkin lukittuun loukkuun.Myös koiraa talutettaessa kannattaa katsoa mihin se kulkee, metsästyksessä käytetyt loukut maisemoidaan, joten niitä ei taluttaja välttämättä heti huomaa.Suosittelenkin lenkkeilemään luontopoluilla, reitistöillä ja kuntien mailla.


  • Silmätarkkana kirjoitti:

   Maanomistajan ei tarvitse sietää irtorakkeja maillaan.Häiritsevät pesintää, ja metsästystä.On rikollista metsästellä luvatta muiden mailla.Kun koira on irti, se lasketaan metsästykseksi .Irtokoirat loukuttaa vahingossa, kun pienpetoja pyydetään.Voi sitä itkunmäärää, kun irto koira jääkin lukittuun loukkuun.Myös koiraa talutettaessa kannattaa katsoa mihin se kulkee, metsästyksessä käytetyt loukut maisemoidaan, joten niitä ei taluttaja välttämättä heti huomaa.Suosittelenkin lenkkeilemään luontopoluilla, reitistöillä ja kuntien mailla.

   En tiedä onko minulla virhe tullut jossain vai ymmärtääkö viestini väärin, mutta emme me muiden omistamilla mailla liiku. Kunnan lenkkipoluilla nimenomaan.


  • Pennun_ulkoiluttaja kirjoitti:

   En tiedä onko minulla virhe tullut jossain vai ymmärtääkö viestini väärin, mutta emme me muiden omistamilla mailla liiku. Kunnan lenkkipoluilla nimenomaan.

   Nyt on rauhoitusaika eikä koiraa saa pitää irti MISSÄÄN.


  • Pennun_ulkoiluttaja kirjoitti:

   En tiedä onko minulla virhe tullut jossain vai ymmärtääkö viestini väärin, mutta emme me muiden omistamilla mailla liiku. Kunnan lenkkipoluilla nimenomaan.

   Siellä on oltsva varovainen.Vaikka sais pentua pitää irti, kato ettei rynny vieraan koiran suuhun.Saattaa käydä pahasti.Myös jotku ihmiset raivostuu irtokoirasta jaloissaan, joten oo tarkkana.Pidä se niin, ettei häiritse muita, eikä karkaa sinulta.


  • Pennun_ulkoiluttaja kirjoitti:

   En tiedä onko minulla virhe tullut jossain vai ymmärtääkö viestini väärin, mutta emme me muiden omistamilla mailla liiku. Kunnan lenkkipoluilla nimenomaan.

   Ei kunnan omistamalla lenkkipolulla saa koiraa pitää vapaana. Kunta on maanomistaja siinä kuin joku muukin.
   Koiraa saa pitää vapaana vain omalla pihalla tai omilla mailla, josta se koira ei pääse karkuun tai koira-aitauksessa.
   Vaikka määrätyn ikäistä pentua saa pitää vapaana niin et saa päästä sitä hyppimään muiden jaloille tai aiheuttamaan muuta vaaraa.
   Koiranomistajien tulisi jo vihdoinkin ymmärtää, että on ihmisiä, jotka eivät tykkää koirista tai ihmisiä, jotka pelkäävät niitä on sen koira ikä tai koko mikä tahansa.
   Eihän ihmiset tykkää siitäkään, että joku toinen ihminen tulee tönimään tai potkimaan häntä itseään.


  • eikoiria kirjoitti:

   Ei kunnan omistamalla lenkkipolulla saa koiraa pitää vapaana. Kunta on maanomistaja siinä kuin joku muukin.
   Koiraa saa pitää vapaana vain omalla pihalla tai omilla mailla, josta se koira ei pääse karkuun tai koira-aitauksessa.
   Vaikka määrätyn ikäistä pentua saa pitää vapaana niin et saa päästä sitä hyppimään muiden jaloille tai aiheuttamaan muuta vaaraa.
   Koiranomistajien tulisi jo vihdoinkin ymmärtää, että on ihmisiä, jotka eivät tykkää koirista tai ihmisiä, jotka pelkäävät niitä on sen koira ikä tai koko mikä tahansa.
   Eihän ihmiset tykkää siitäkään, että joku toinen ihminen tulee tönimään tai potkimaan häntä itseään.

   Ei pidä ketään myöskään siitä, et irtokoirat tulee muriseemaan ja rähjäämään kun olen itse lenkillä rauhallisen ja sosiaalisen hyväkäytöksisen koirani kanssa.Jonka pidän aina kytkettynä, ja jonka ulosteet pussitan roskikseen.En kaipaa häirikkökoiria rähisemää luokseni.Joten, pitäkää koiranne kytkettyinä, tai antakaa ne vastuullisemmalle ihmiselle joka kytkettynä sitä ulkoiluttamaan kykenee.
   Ei ole kiva häätää huutaen ja maatapotkien irtokoiria omansa niskasta, kun se omistaja on jossain metsässä kädettömänä piilossa.Irtokoirat on kaataneet minut, ja lianneet vaatteeni noissa tilanteissa, omistajat on pysyneet visusti piilossa.
   Koirakarkoite sumutin pitää ilmeisesti hommata, noita hyökkiviä irtokoiria varten.


  • Taajamassa kaikki koirat, myös pennut, on pidettävä aina kiinni. Sen määrää järjestyslaki.


  • Pennun_ulkoiluttaja kirjoitti:

   En tiedä onko minulla virhe tullut jossain vai ymmärtääkö viestini väärin, mutta emme me muiden omistamilla mailla liiku. Kunnan lenkkipoluilla nimenomaan.

   Mikä muuten estää koiraa juoksemasta pois siltä lenkkipolulta?


  • Alle 5kk pentukoiraa saa AINA pitää vapaana, sillä Suomen kiinnipitolaki ei niitä koske. Toki pennun turvallisuudesta täytyy yhä huolehtia ja minimoida pennun tuottama häiriö muille ihmisille. Alueille, joissa koirat on kielletty, ei saa pentujakaan viedä, mutta muuten ihan vapaasti vaan päästät alle 5kk pentusi irti, se on ihan laillista ja suotavaakin pennun luustoa ja lihaksistoa ajatellen.


  • Ottamatta muuten kantaa irtipitoon, mutta ei todellakaan saa pitää AINA vapaana . Taajamassa ei saa pitää auki edes pentuja, eli ei minkään ikäisiä. Poikkeukset, kuten tietyt paikat lukuunottamatta.


  • LakiSallii kirjoitti:

   Alle 5kk pentukoiraa saa AINA pitää vapaana, sillä Suomen kiinnipitolaki ei niitä koske. Toki pennun turvallisuudesta täytyy yhä huolehtia ja minimoida pennun tuottama häiriö muille ihmisille. Alueille, joissa koirat on kielletty, ei saa pentujakaan viedä, mutta muuten ihan vapaasti vaan päästät alle 5kk pentusi irti, se on ihan laillista ja suotavaakin pennun luustoa ja lihaksistoa ajatellen.

   Vieraan maalla ei saa koskaan pitää irti, mitään koiraa.Ei edes pentua.

   Metsästyslaki (615/1993)
   Metsästyslaissa säädetään muun muassa koiran kiinnipitovelvollisuudesta, koirakokeista, koiran kouluttamisesta sekä koiran talteenotosta. Näistä asioista kerrotaan lain 8. luvussa (51–55 §). Kaikkia koiranomistajia koskevat yleiset lainkohdat ovat:
   ”Maaliskuun 1. päivästä elokuun 19. päivään ulkona oleva koira on pidettävä kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä.” (Metsästyslaki 51 §) ja
   ”Ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa koiraa ei saa pitää irti toisen alueella.” (Metsästyslaki 53 §)
   Yleinen järjestyslaki antaa tarkentavia määräyksiä koirien kiinnipidosta taajama-alueilla, mutta muutoin kiinnipitovelvollisuus perustuu metsästyslakiin.
   Koiranomistajilla on monesti se harhaluulo, että metsässä ja maaseudulla koiria voi pitää kytkemättöminä ilman valvontaa. Metsästyslain mukaan koiraa ei kuitenkaan saa pitää irti toisen alueella ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa.


  • Niin laki sanoo, että koira pitäisi olla välittömästi kytkettävissä, mutta miten se
   toteutuu kun RAKKI juoksee 50m omistajan edellä ja hyppii ihmisten päälle?
   miten koirien omistajat voivat olla noin TYHMIÄ TYHMIÄ etteivät tajua säännöistä
   mitään, koira koulu olisi tuollaisille tarpeen ja kunnon sakot koiran omistajalle,
   minä ilmoitan poliisille jos koiranne juoksee vapaana.


  • Minä ilmoitan kaikista irtokoirista luonnonsuojelualueella suoraan poliisille,
   heillä on keinot koirien omistajille , koirien omistajat ovat niin tyhmiä
   etteivät tajua lakia ei sitten millään,


  • Pennun_ulkoiluttaja kirjoitti:

   Kun menin lukemaan tarkemmin koiran kiinnipitovelvollisuudesta, momentti ei koske alle 5kk ikäisiä koiria. Koskeeko tämä kaikkia pentukoiria? Jos koskee, olisin ilahtunut. Jos otettaisi oikeasti huomioon se, että pennut tarvitsevat vapaata liikkumista jotta nivelet ja lihakset saavat kehittyä parhaalla mahdollisella tavalla.

   Jos käyttäisi pitkää liinaa, voisin kuvitella että niin pitkä remmi on pienelle pennulle painava eikä mukava kävellä. Pitää varmaan harkita sitten kun koira kasvaa, on tosiaan vielä ihan mini.

   En tullut tänne teidän kanssa tappelemaan vaan hain vastauksia ja vaikka minun ja koirani liikkumisella teille tuskin on vaikutusta elämäänne, voin hoitaa jatkossa asian paremmin omalla seudullani.

   Hirveän törkeää käytöstä että idiootiksi haukutaan ketä tahansa.

   Ei pentuja muiden maille,voi reviiriään vahtiva koira sen hyvinkin pöllyttää.


  • Pennun_ulkoiluttaja kirjoitti:

   En tiedä onko minulla virhe tullut jossain vai ymmärtääkö viestini väärin, mutta emme me muiden omistamilla mailla liiku. Kunnan lenkkipoluilla nimenomaan.

   "En tiedä onko minulla virhe tullut jossain vai ymmärtääkö viestini väärin, mutta emme me muiden omistamilla mailla liiku. Kunnan lenkkipoluilla nimenomaan."

   Jos maa, jolla liikut ei ole muiden omistama niin sitten omistat sen maan itse. Muuta vaihtoehtoa ei oikein ole, Suomessa kun ei liene maata, jota ei joku omistaisi. Ja maanomistajalta se lupa irti pitämiseen pitää saada.


  • Pennun_ulkoiluttaja kirjoitti:

   Huh huh, ja heti kutsutaan idiootiksi. Olisihan se pitänyt arvata millaista porukkaa täällä kirjoittelee.

   Ja että koiran saa hankkia vain jos omistat omakotitalon korvesta? Suomen koirapopulaatio olisi paljon pienempi ja työpaikkoja entistä vähemmän kun ihmiset poistuu kaupungeista ja lemmikkikauppoja ei siellä tarvita. Ei ne maaseudutkaan kauaa semmoisina pysy, jos jokainen koiranomistaja sinne muuttaisi.

   Ja mitä on haittaa juuri teille nimenomaan, mikäli joku asiallinen koiran ulkoiluttaja pitää koiraansa teidän näkymättömissä vapaana ja kytkee välittömästi kun kulkee muiden ihmisten läheisyydessä, tai metsän alueella missä voi kulkea ihmisiä?

   Tekstiesi perusteella vaikutat idiootilta. Esimerkiksi tämä ehdotuksesi on lainvastainen.

   Itseäni ei kiinnosta onko koiran kiva olla vapaana. Varmasti myös vankien mielestä heidän olisi kivempi olla vapaana.


  • Pennun_ulkoiluttaja kirjoitti:

   Kun menin lukemaan tarkemmin koiran kiinnipitovelvollisuudesta, momentti ei koske alle 5kk ikäisiä koiria. Koskeeko tämä kaikkia pentukoiria? Jos koskee, olisin ilahtunut. Jos otettaisi oikeasti huomioon se, että pennut tarvitsevat vapaata liikkumista jotta nivelet ja lihakset saavat kehittyä parhaalla mahdollisella tavalla.

   Jos käyttäisi pitkää liinaa, voisin kuvitella että niin pitkä remmi on pienelle pennulle painava eikä mukava kävellä. Pitää varmaan harkita sitten kun koira kasvaa, on tosiaan vielä ihan mini.

   En tullut tänne teidän kanssa tappelemaan vaan hain vastauksia ja vaikka minun ja koirani liikkumisella teille tuskin on vaikutusta elämäänne, voin hoitaa jatkossa asian paremmin omalla seudullani.

   Hirveän törkeää käytöstä että idiootiksi haukutaan ketä tahansa.

   Idiootti. "Jos käyttäisi pitkää liinaa, voisin kuvitella että niin pitkä remmi on pienelle pennulle painava eikä mukava kävellä. Pitää varmaan harkita sitten kun koira kasvaa."

   Oletko oikeasti noin piittaamaton muista ihmisistä? En tiedä missä asut, mutta pitkän narun päässä juokseva koira kamppaa narullaan kaikki ihmiset 10-20 metrin säteellä. Vanhukset ja liikuntarajoitteiset eivät pysty hyppäämään pois alta.

   Kyse on vain siitä, minkä syytteen saat: eläimen vartioimatta jättäminen, pahoinpitely vai tappo. Tämän palstan juttuja kun lukee, osa koiranomistajista pyrkii suunnitelmallisesti vahingoittamaan muita, jolloin puhutaan esimerkiksi tapon sijaan murhasta. Nämä koiranomistajat ovat myös asosiaalisia, joten rikoslain mukaan heitä voi pitää erityisen vaarallisina.


  • Pennun_ulkoiluttaja kirjoitti:

   En tiedä onko minulla virhe tullut jossain vai ymmärtääkö viestini väärin, mutta emme me muiden omistamilla mailla liiku. Kunnan lenkkipoluilla nimenomaan.

   Vapaana oleva koirasi syö linnunpoikasen ennenkuin ehdit tehdä mitään.


 • Alkaa poiketa aloittajan viestistä niin paljon että hiukkasen korjattava. Aloittajahan peräänkuuluttaa ettei koiria juoksutettaisi Katariinalaakson alueella. Myöskin nuo agressiiviset koiranomistajat sekä haistattelijat aloittaja haluaa kuriin. Tuo muita tyrannisoiva ulkoiluttajaporukka siis kuriin. Moiset sikailijat ja uhkailijat ovat valitettavan yleisiä, myöskin koirapuistoissa. Toimeen vaan ja ilmoitusta tekemään.

  • Kaupungin palautepalveluun palautetta, suuremmat kieltokyltit, ja kysy et kelle rikkurit ilmotetaan.


  • "Alkaa poiketa aloittajan viestistä niin paljon että hiukkasen korjattava. Aloittajahan peräänkuuluttaa ettei koiria juoksutettaisi Katariinalaakson alueella. "

   Ei, vaan luonnonsuojelualueilla yleensä.


 • Kuvaa on noista häiriköistä olemassa. Törkeää käytöstä, ei saa antaa koiria vastuuttomien ihmisten käsiin.

  • Saako, esim facessa kuvalla kysyä kenen koirat ovat?
   Onko se laitonta?
   Samalla vois varottaa niistä muita, kun samat koirat tuntuu häiriköivän samoilla alueilla jatkuvasti.


  • Entiedänikysyn kirjoitti:

   Saako, esim facessa kuvalla kysyä kenen koirat ovat?
   Onko se laitonta?
   Samalla vois varottaa niistä muita, kun samat koirat tuntuu häiriköivän samoilla alueilla jatkuvasti.

   Ei ole laitonta, koiria saa kuvata ja julkisella paikalla saa kuvata


 • Nyt sinne on rakennettu kunnollinen koirapuisto. Siellä on myös koiran koulutukseen ja muuhun suojeluun tarkoitettua välineistöä. Sieltä voi ostaa myös kouluttajan aikaa.

  • Missä, mistä?


  • Kävin ulkoilemassa alueella. Siellähän juoksee koiria vapaa pitkin ja poikin, usuttavapa omistajat niitä vielä toistensa kimppuun. Käytettyjä huumepiikkejä saa myös varoa, on paikka muuttunut. Taidan ulkoilla muualla, agressiiviset koirat ja niiden omistajat ei kiitos.


  • Hyvä Anne, ilmoitithan asiasta viranomaisile. Minä olen ilmoittanut kahdeksaan (8) kertaa jo häitikköpariskunnasta ja heidän koiristaan. Lisäksi siellä tuon häirikköparin koirien lisäksi on useita kymmeniä koiria päivittäin vapaana juoksentelemassa. Tee rohkeasti ilmoita asiasta.


  • AnneViita kirjoitti:

   Kävin ulkoilemassa alueella. Siellähän juoksee koiria vapaa pitkin ja poikin, usuttavapa omistajat niitä vielä toistensa kimppuun. Käytettyjä huumepiikkejä saa myös varoa, on paikka muuttunut. Taidan ulkoilla muualla, agressiiviset koirat ja niiden omistajat ei kiitos.

   Eikö ne ota omia koiriaan kiinni, kun ihmisiä koirineen liikkuu siellä?
   Outoa touhua, ja laitontakin.
   Onko joku asian omin silmin nähnyt ja kokenut laittanut ilmoa kaupungin palautepalveluun jo?


  • Samaa mieltä, ilmoitusta kehiin. Häiriköt ja muut agressiopesäkkeet kuriin. Ilmoa todellakin viranomaisille.


  • Ilmoamenemään kirjoitti:

   Eikö ne ota omia koiriaan kiinni, kun ihmisiä koirineen liikkuu siellä?
   Outoa touhua, ja laitontakin.
   Onko joku asian omin silmin nähnyt ja kokenut laittanut ilmoa kaupungin palautepalveluun jo?

   Mikä on kaupungin palautepalvelu?

   Asiastahan voi myös tehdä rikosilmoituksen, kaavake on osoitteessa www.poliisi.fi


  • KoiranKarvoihin kirjoitti:

   Hyvä Anne, ilmoitithan asiasta viranomaisile. Minä olen ilmoittanut kahdeksaan (8) kertaa jo häitikköpariskunnasta ja heidän koiristaan. Lisäksi siellä tuon häirikköparin koirien lisäksi on useita kymmeniä koiria päivittäin vapaana juoksentelemassa. Tee rohkeasti ilmoita asiasta.

   Ilmoita viranomaisille. Tuo on jo vaarallista liikua alueella. Pikimmiten vain jotakin kautta tietoa eteenpäin. Itse olen kokenut parhaaksi soittaa suoraan poliisille, usein asia ratkeaa kun viranomaistahot selvittävät. Voitpa saada jopa korvauksia oikeudessa.


  • JanneK kirjoitti:

   Ilmoita viranomaisille. Tuo on jo vaarallista liikua alueella. Pikimmiten vain jotakin kautta tietoa eteenpäin. Itse olen kokenut parhaaksi soittaa suoraan poliisille, usein asia ratkeaa kun viranomaistahot selvittävät. Voitpa saada jopa korvauksia oikeudessa.

   Siis saa korvausta kun näkee koiran vapaanako?
   Rahalle olis tarvetta, pullojen kerääminen on raskasta.Siks kyselen....


 • Mistä sinne poluille pääsee?
  Onko jollain laittaa osoitetta mihin vois auton luvallisesti parkkeerata polkukierroksen ajaksi?
  Olis kiva kiertää vapaapäivänä koirien kanssa Katariinanlaakson polku, ku asutaan lähistöllä.

 • Alue kuuluu ilmeisesti Turkuun, joten kaupunkiin kannattaa olla yhteydessä irtokoiraongelmasta.Varmasti on tehokkaampaa, kun jokainen ongelman kohdannut siitä ilmoittaa.Ruissalossa oli välillä myös tuota irtokoira ongelmaa, ja siellä muistaakseni kirjoiteltiin sakkoja rikkureille.Kyllä ne oppii, kun rikkomuksesta joutuvat vastuuseen.Jos ei asiasta kaupungille ilmoiteta, eivät tiedä siitä, eikä muutosta tule.Joten, olkaapa aktiivisia.

  • Nyt on akuuttina aiheena tuo kun joku koira on haukannut toista niin että se menehtyi. Tässäkin kysymyksessä on taas tuo koiran omistajien piittaamattomuus säännöistä päällimmäisenä. Ei välitetä mistään säännöistä.


 • Itse käyn usein juoksemassa tuolla ko. alueella. Siellä paljon vapaina koiria joita omistajat vielä yllyttävät käymään kiinni. Ilmoitanko jonnekkin?

 • Eihän nuo koirien omistajat tajua, että koiria ei saa pitää irrallaan lintujen pesinnän
  aikana, menkää ja lukekaa lakitekstiä tästäkin asiasta senkin tyhmät rakkien
  omistajat.

 • Ja pesintäaikana koirat ja kissat kiinni kaikissa metsissä ja kaikkialla liikuttaessa.

 • Katariinanlaaksoon on jo vakiintunut alue jolla koiria saa pitää vapaana. Samat koirat ja myöskin ei vakiokävijät ovat vallanneet ison alueen. Siellä jotkut käyvät kouluttamassa vartiokoiriaan. Aloittaja on tavallaan oikeassa että olisi hyvä pitää koira kiinni, mutta ei pidä mennä myöskään lähelle vapaana olevaa koiraa, silloin voi tulla hampaanjäljet jalkaan. Paha syyttää ketään jos koira puree, joskus todellakin käy niin. Silloin vain laastari/sidettä puremakohtaan, kyllä ne paranevat.

  • Purevat koirat usein määrätään lopetukseen,ja tonnienkin laskuja tullu niiden urpoille omistajille.Loppuu hölmöilyt,kun maksaa sakkoja ja on koiraton.
   Omistaja on aina koirastaan vastuussa.Katariinanlaaksissa ei ole lupaa pitää koiria irti.
   Laittakaa heti ilmoitusta virkavallalle ja kaupungille irtopiskeustä.


  • Kyllä omisytaja on vastuussa koirastaan. Itse pidän koiraani irti juuri tuolla alueella, on hyvät maastot ja paljon kavereita. Tiedostan vastuuni vaikkei koirani olekaan kiinni. Ei koiria lopeteta tuosta vain höpöhöpö. Pitäisihän jokaisen järkevän ihmisen tietää ettei mene lääppimään koiria ja saman voi opettaa lapsilleen. Jos kuitenkin puree on lääkäreitä ja lääkkeitä pilvin pimein. Turhaa hysteriaa lietsotaan milloin mistäkin.


  • "Siellä jotkut käyvät kouluttamassa vartiokoiriaan"

   Mitä vartiokoiria?


  • molossi kirjoitti:

   "Siellä jotkut käyvät kouluttamassa vartiokoiriaan"

   Mitä vartiokoiria?

   Miksi kukaan käy missään kouluttamassa vartiokoiria. Eikös se ole juuri niiden tehtävä vartioida. Pakko kai niitäkin on jossakin kouluttaa ja mikäs siinä, jos tuo on hyvä paikka siitä vaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi kukaan käy missään kouluttamassa vartiokoiria. Eikös se ole juuri niiden tehtävä vartioida. Pakko kai niitäkin on jossakin kouluttaa ja mikäs siinä, jos tuo on hyvä paikka siitä vaan.

   Siis mitähän nyt ylipäätään kukakin tarkoittaa vartiokoirilla... Se nyt olisi ihan mielenkiintoista tietää ylipäätään.
   Mutta ylipäätään mitään "vartiokoiria" nyt ei kouluteta ihan missä vaan. Ylipäätään kouluttamiselle on omat paikkansa. Ja vielä tarkempaa, jos on kyse jostain "erikoisemmasta" kouluttamisesta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi kukaan käy missään kouluttamassa vartiokoiria. Eikös se ole juuri niiden tehtävä vartioida. Pakko kai niitäkin on jossakin kouluttaa ja mikäs siinä, jos tuo on hyvä paikka siitä vaan.

   Samaa mieltä ossin kanssa. Ei niitä vartiokoiria voida missään vaan kouluttaa. Toki parempi että alue on rauhallinen kuten aloittajan mainitsema luonnonsuojelualue. Ainahan voi vartiokoiria muuallakin kouluttaa mutta erikoisempi koulutus olisi suotavaa tehdä muualla jos sopiva paikka löytyy-


  • Kyllä löytyy vartiokoirille ihan omat paikat. Ei niitä voi yleisissä paikoissa ja luonnonsuojelualueilla kouluttaa. Itse tiedän monia koulutusalueita ja olenkin niissä omaa koiraa kouluttanut. Toki jos se on jotenkin hankalaa mennä oikeaan paikkaan käy myös tuollainen alue koulutukseen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä omisytaja on vastuussa koirastaan. Itse pidän koiraani irti juuri tuolla alueella, on hyvät maastot ja paljon kavereita. Tiedostan vastuuni vaikkei koirani olekaan kiinni. Ei koiria lopeteta tuosta vain höpöhöpö. Pitäisihän jokaisen järkevän ihmisen tietää ettei mene lääppimään koiria ja saman voi opettaa lapsilleen. Jos kuitenkin puree on lääkäreitä ja lääkkeitä pilvin pimein. Turhaa hysteriaa lietsotaan milloin mistäkin.

   Turvasuihke on apu jos tulevat luvatta iholle.srnjälkeen voi


  • "Katariinanlaaksoon on jo vakiintunut alue jolla koiria saa pitää vapaana. "

   Ei ole vakiintunut aluetta, jolla laki ei päde... oletko IHAN PIMEÄ?????????


  • "Katariinanlaaksoon on jo vakiintunut alue jolla koiria saa pitää vapaana."

   Eli on vakiintunut alue, jolla rikotaan lakia.


 • Minähän en noudata sääntöjä vaan ajattelen itse. Minun koirani on niin kiltti, ettei häntä tarvitse pitää kiinni.

  • Minun koira pölläyttää irtokoirat jos tulevat ulottuville.Minä pidän lakien


  • Minulla on suuri koira,pidän fleksissä.On kiltti ihmisille,muttei tykkää ollenkaan irtokoirista,nappaa ja pölläyttää.Kyllä ne kerrasta uskoo.


 • El olet våårässä.

 • lintujen pesintäaikaan koirat on pidettävä kiinni ! Lukekaa lakiteksti asiasta
  jos ette muuten tajua.

  • Sehän on selvä että koira kiinni pesimäaikaan. Tietenkin tuollaisella luonnonsuojelualueella jos kouluttaa vartiokoiria ei voi pitää koiraa kiinni. Koko koulutus menee hukkaan sekä vartiokoiralta kuin omistajalta. Eivät vartiokoirat mitään tee ilman käskyä joten turha pelätä lintujen pesintäaikana tai muutenkaan.


  • Itse kymmeniä vartiokoiria kouluttaneena pidän juuri oikean ympäristön valintaa vartiokoirien koulutuksessa tärkeä. Juuri tuollainen alue joka on rauhallisella paikalla soveltuu vartiokoirien koulutukseen mainiosti. Lisäksi oikea ruoka ja kova mutta tasainen ja tiukka käskyttäminen on oikea tapa kouluttaa vartiokoiria. Niitä ei saa tehdä nakkeja syöviksi ylipainoisiksi rammoiksi joita valitettavan moni vartiokoira on. Terävyyttä ja tahtoa vartiokoirien koulutukseen, sillä mennään pitkälle.


  • Jos koulutat vartiokoiria et anna niille nakkeja. Minä olen antanut omille vartiokoirillen grillimakkaroita, niistä pidetään enemmän kuin nakeista. Lisäksi jos käytössä on hyvä ja rauhaisa luonnonsuojelualue siellä on hyvä harjoittaa vartiokoiraa hyökkäämään. Rauha on taattu kun voi purettaa kunnolla, se on sitä vartiokoirien perustyötä vaikka joku muuta väittäisikin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Itse kymmeniä vartiokoiria kouluttaneena pidän juuri oikean ympäristön valintaa vartiokoirien koulutuksessa tärkeä. Juuri tuollainen alue joka on rauhallisella paikalla soveltuu vartiokoirien koulutukseen mainiosti. Lisäksi oikea ruoka ja kova mutta tasainen ja tiukka käskyttäminen on oikea tapa kouluttaa vartiokoiria. Niitä ei saa tehdä nakkeja syöviksi ylipainoisiksi rammoiksi joita valitettavan moni vartiokoira on. Terävyyttä ja tahtoa vartiokoirien koulutukseen, sillä mennään pitkälle.

   No illaisia vartiokoiria olet koulutanut ja mihin?
   Ihan mielenkiinnosta olisi kuulla, kuka mitäkin tarkoittaa. Vielä kun kukaan ei tarkentanut mistä puhuu...


  • Täällä huutelevat sellaiset jotka eivät mitään koirien ja etenkin vartiokoirien koulutuksesta tiedä. Oikeaa asiaa kysytään niin pelkkää puppua vastataan. Itse koiria paljon kouluttaneena ja tuohon luokkaan kuuluvat myös ns. hyökkäys-suojavartiokoirat jotka ovat juuri niitä korkeimmin koulutettuja. Mielenkiinnolla odotan myös tarkennuksia....


  • Juu, kyllä kai. Minä koulutan Anatoleja sekä Boerboeleita ja hyvin hoitavat työnsä. Aivan turhaa kysellä moisia, itsellä ollut useita koirasusia jotka opetettuina hyviä.
   Ei siinä kaupustelija oven takan kauaa seiso kun jolkottelee karvainen kaveri ovelle katsomaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sehän on selvä että koira kiinni pesimäaikaan. Tietenkin tuollaisella luonnonsuojelualueella jos kouluttaa vartiokoiria ei voi pitää koiraa kiinni. Koko koulutus menee hukkaan sekä vartiokoiralta kuin omistajalta. Eivät vartiokoirat mitään tee ilman käskyä joten turha pelätä lintujen pesintäaikana tai muutenkaan.

   Mihin normasli ihminen tarvitsee muka vartiokoiraa?
   Vartiokoira on viranomaisten työkoira.
   Tavis rekku sakuseropi ei oo vartiokoira,ei todellakaan XD
   Koiraa ei saa pitää irti muualla kun omalla aidatulla pihalla.Metsästäjien koirilla on omat irtipitoaikansa,ja nekin vaan alueille joille on metsästäjillä luvat kunnossa.
   Tavis rekut remmiin,koirapuistoon tai piikille.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sehän on selvä että koira kiinni pesimäaikaan. Tietenkin tuollaisella luonnonsuojelualueella jos kouluttaa vartiokoiria ei voi pitää koiraa kiinni. Koko koulutus menee hukkaan sekä vartiokoiralta kuin omistajalta. Eivät vartiokoirat mitään tee ilman käskyä joten turha pelätä lintujen pesintäaikana tai muutenkaan.

   Lapsen kannattaa nyt leikkiä vaan sillä lelukoiralla.Eikä höpötellä asioista joista ei ymmärrystä ole.


 • Edelleen koiria juoksee vapaana pitkin Katariinanlaakson luonnonsuojelualutta. Perin merkillistä toimintaa, haistatellaan vain jos asiasta mainitsee.

 • Vaikeata aluetta ulkoilla tuo Katariinanlaakson luonnonsuojelualue. Siellä nyt paljon koiria joten on hankalaa yrittää liikkua tai muuten kävellä sielllä. En tiedä onko sinne tehty virallinen koirien ulkoilualue, siltä nyt vaikuttaa.

  • No ei todellakaan ole
   Me ei nähty ainuttakaan irtokoiraa.Jos näkyy,ilmoitan kaupungille .

   Luonnonsuojelualueella ei saa pitää koskaan koiria irti .

   Irti saa pitää vain metsästyskoiria,luvallisena aikana ,luvallisessa paikassa ja luvallisessa tatkoituksessa.Vieraan maalla ei saa koskaan pitää irti.Kaupungin alue,on myös ns.vieraan.Luonnonsuojelualue,hölmömmänkin pitäs tajuta ettei irtokoiria viedä sinne.
   Koirapuistot, oikea,turvallisin ja luvallinen paikka koiran irtipitoo .Tuokaa koiranne koirapuistoihin,leikkimään kavereiden kanssa.


  • Tuo on totta, vain luvallisena aikana. Ymmärrän hyvin kiellon koirien kiinnipidosta mutta tuo alue sopii kertakaikkisen hyvin ulkoilutukseen. Siksi siellä varmasti koiria vapaana juoksee ja mikäs on juostessa. Tietenkin siitä pahaa mieltä aiheutuu toisille mutta ei oteta kaikkea niin vakavasti. Pidetään aluetta edelleen koirapuistona sekä koulutusalueena, sehän on kaikkien etu.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuo on totta, vain luvallisena aikana. Ymmärrän hyvin kiellon koirien kiinnipidosta mutta tuo alue sopii kertakaikkisen hyvin ulkoilutukseen. Siksi siellä varmasti koiria vapaana juoksee ja mikäs on juostessa. Tietenkin siitä pahaa mieltä aiheutuu toisille mutta ei oteta kaikkea niin vakavasti. Pidetään aluetta edelleen koirapuistona sekä koulutusalueena, sehän on kaikkien etu.

   Luonnonsuojelualueella ei koskaan saa pitää koiria irti.
   Jos ei sääntöjä ja lakeja ymmärrä,kannattaa koirista luopua Se,on kaikkien etu.


  • Näinhän se menee, ei kannata lemmikkejä pitää jos ei osaa. Katariinanlaakson alueella olen minäkin koiriani paljon ulkoiluttanut, hyvää maastoa koirille ja paljon koirakavereita. Tuntuu että lisääntymään päin tuo on, mutta kyllä siellä tilaa on. Toki jos ei pakko ole mutta koiran kannalta hyvä. Myöskin koirakouluttajia paljon maisemissa.


  • Hyvä alue lenkittää koiria. Tuntuu välillä että koirapuistossa olisi. Täydet pisteet.


 • Ei näkynyt mitään irtokoiria.Oltiin useamman suuren koirankanssa lenkillä, koirat tietysti kytkettyinä.Osaavat kulkea ohi muista hienosti, eivätkä pitäneet meteliä ,eli ei häiritty muita.
  Nähtiin paljon lintuja ja oraviakin.

  Paljon oli muitakin liikkeellä,lapsiperheitä ,koirallisiakin ja paljon tosiaan
  ryhmiä pikkulapsia.Rauhallista,eikä tosiaan mitään häiriötä.
  Oli tosi kiva lenkki paikka,tuli kyllä meidän vakkaripaikaksi nyt .Pitää alkaa käymään ihan säännöllisesti, nyt kun asutaan ihan liki.Voittaa tosiaan katulenkit 😚

  • Meilläkin koirat juuri nukkuvat palattuamme alueelta lenkiltä. Oli myös paljon toisia koiria, jopa kissoja. Ikävä vain että joukossa aina muutama häirikkö. Lisäksi nuo meidän koirat tuppaavat olemaan liiankin innokkaita, joskus hankaluuksia. Siellä muutama lenkkeilijä sai lisää vauhtia kun pelästyi, mutta nopeatempoisempi juoksuhan on tehokkaampaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Meilläkin koirat juuri nukkuvat palattuamme alueelta lenkiltä. Oli myös paljon toisia koiria, jopa kissoja. Ikävä vain että joukossa aina muutama häirikkö. Lisäksi nuo meidän koirat tuppaavat olemaan liiankin innokkaita, joskus hankaluuksia. Siellä muutama lenkkeilijä sai lisää vauhtia kun pelästyi, mutta nopeatempoisempi juoksuhan on tehokkaampaa.

   Vie piikille,jos et niitä kerran hallitse,on sitten kaikille helpompaa.
   Ei pidä ottaa eläimiä, jos ei kykene pitämään niitä niin ettei niistä ole häiriötä muille.Minun elukat ei muita koskaan höiriköi, huolehdin niistä lakien mukaan.
   Kaikille ei elukat ollenkaan sovi, silloin pitää tajuta olla ilman.


  • Ei todellakaan pidä ottaa eläimiä jos ei niitä hallitse. Onneksi meillä kuitenkin hallitaan ja eläimet palaavat luokse kun ovat hiukan vapaana juosseet. Jos joku säikkyy ei voi mitään, jotkut ovat herkempiä ja pahoittavat mielensä turhasta. Vaikka koirat ajavatkin takaa tai juoksevat perässä eivät ne silti pure. Tietenkin jos uhataan voivat puolustaua. 😚 😚


  • Minulla juoksee vapaina Katariinlaakson alueella. Ei ole kukaan valittanut.


  • Oletkin kokenut koiraihminen. Miksi kukaan valittaisi tuollaiselle eläintenystävälle mistään. Ehkä tapaamme ja koiramme voivat telmiä keskenään ja vaikka laukata lenkkeilijöiden kintuissa. Nähdään pian.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oletkin kokenut koiraihminen. Miksi kukaan valittaisi tuollaiselle eläintenystävälle mistään. Ehkä tapaamme ja koiramme voivat telmiä keskenään ja vaikka laukata lenkkeilijöiden kintuissa. Nähdään pian.

   Ei taida leikit onnistua,koirani on suuri,ja rodultaan ja luonteeltaan sellainen ettei siedä muita koiria lähellään.Omalla vastuullasi päästät tulemaan luo, kannattaa pyytää lupa ensin!
   Mulla on kytkettynä kun on muita koiria,tottelee kyllä hienosti,mutta ei tosiaan siedä lähellään koiria.Puolustaa itseään ja taluttajaa luokse ryntääviltä koirilta kokoon katsomatta.Ihmisistä pitää kyllä, lenkeillä nähdään ;)


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei todellakaan pidä ottaa eläimiä jos ei niitä hallitse. Onneksi meillä kuitenkin hallitaan ja eläimet palaavat luokse kun ovat hiukan vapaana juosseet. Jos joku säikkyy ei voi mitään, jotkut ovat herkempiä ja pahoittavat mielensä turhasta. Vaikka koirat ajavatkin takaa tai juoksevat perässä eivät ne silti pure. Tietenkin jos uhataan voivat puolustaua. 😚 😚

   Päällekarkaaussuihkeet voi olla lenkkeilijöillä.Kuulin juttua niistä.


  • Hyvä asia nuo suihkeet. Itselläkin on vaikka koiran omistan, voi huoletta suihkutella jos ei välitä lässytystä tai haukuntaa kuunnella. Suihketta kehiin vaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hyvä asia nuo suihkeet. Itselläkin on vaikka koiran omistan, voi huoletta suihkutella jos ei välitä lässytystä tai haukuntaa kuunnella. Suihketta kehiin vaan.

   Toivottavasti sulla ei koskaan tuu olemaan koiraa,pehmoeläikin kärsisi tykönäsi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minulla juoksee vapaina Katariinlaakson alueella. Ei ole kukaan valittanut.

   Sieltä on kuulemma otettu irto koira kiinni.Onko sulta hukassa?
   En tiedä onko jo löytöeläintalolla,vai omistajallaan.Kuulin vieraalta vastaantulijalta tuon jutun.


  • Voisi olla vartiokoirakoulusta karannut. Siellä on paljon vapaana vartiokoiria odottaen kouluttajan tulemista.


  • Hyvä, täällä on siis muitakin isoista vartiokoirista pitäviä ;-) Yt. Mr. Moloss


  • Minulla on koulutuksessa vartiokoiria. Tuo Katariinanlaakson alue on kuin luotu niiden koulutukseen. Tervetuloa katsomaan koulutusta 😄😄


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minulla on koulutuksessa vartiokoiria. Tuo Katariinanlaakson alue on kuin luotu niiden koulutukseen. Tervetuloa katsomaan koulutusta 😄😄

   Mikä on virallinen koulutus firman nimi tai mistä näkee hinnat ja mitä koulutukseen kuuluu?
   Vaikuttaa oudolta,koulutuksia tarjoavat yritykset kouluttavat kentillä ja halleissa tai ihan käytännössä hallintaa lenkeillä.
   Tuo vartiokoulutus tosiaan hauskahtaa , ei sellaisia koulutuksia ole olemassakaan.
   Joku seropimikselin omistajako niitä kuvittelee pitävänsä 😆


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hyvä, täällä on siis muitakin isoista vartiokoirista pitäviä ;-) Yt. Mr. Moloss

   Vartiokoira,vitsi tosiaankin.Vain koirista tietämätön koiraton voi kirjoittaa noin hölmöjä.


  • Tervetuloa koirakouluun. Tietoa ja taitoa koirienkin kouluttamiseen löytyy. On viralliset paperit. Yt. Mr. Moloss


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tervetuloa koirakouluun. Tietoa ja taitoa koirienkin kouluttamiseen löytyy. On viralliset paperit. Yt. Mr. Moloss

   Miltä nettisivuilta voi ilmoittautua,mikä on koulutusyrityksen nimi?
   Mulla seropi pentu,jossa rotweileria ja dopperia.Tarvittais perustottelevaisuuskoulutusta.
   Linkitä tänne kotisivut joista näkyy hinnasto ja koulutustarjonta,kiitos etukäteen .


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tervetuloa koirakouluun. Tietoa ja taitoa koirienkin kouluttamiseen löytyy. On viralliset paperit. Yt. Mr. Moloss

   Kiitos koulutuksesta. Nyt on jopa minun vartiokoirani oppi tavoille, KIITOS Mr. Moloss !!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kiitos koulutuksesta. Nyt on jopa minun vartiokoirani oppi tavoille, KIITOS Mr. Moloss !!

   Mekin löysimme koirani kanssa saman sävelen tuossa koulussa. Suosittelen kaikille uutta janoavilla.
   https://yle.fi/uutiset/3-8152460


  • Voimme myös suositella tuota samaista koulutuspaikkaa. Se opetti meidänkin perheellemme paljon uutta eläimistä ja niiden käyttäytymisestä. Koulutus suorastaan muutti meitä ihmisinä, opimme enemmän eläimien tavoilla ja pystymme jo hyvään kommukointiin ja muunkinlaiseeen kontaktiin, siitäkin lisäpisteitä opetusohjaajalle sekä ihanille koirille.


  • Tuo koulu taitaa koiran ja ihmisen välisen suhteen lähentymisen. Koira ja omistaja voivat molemmat paremmin kun ymmärrys kaikissa asioissa on yhteneväinen. Mr. Molossin koulussa on tuo ihmisen ja eläimen kanssakäyminen viety aivan uudelle tasolle. Myös täältä 12 pistettä koululle. Metodit ovat loistavat ja syventävät tuntemuksia kaikkialla jos on vastaanottavainen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minulla juoksee vapaina Katariinlaakson alueella. Ei ole kukaan valittanut.

   "Minulla juoksee vapaina Katariinlaakson alueella. Ei ole kukaan valittanut."

   Eli "Tuli tehdyksi rikos mutta eipä onneksi kukaan huomannut".


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minulla juoksee vapaina Katariinlaakson alueella. Ei ole kukaan valittanut.

   No tässä ketjussa valittaa parikymmentä ihmistä.


 • Eilen Katariinanlaakson luonnonsuojelualueella sain huutoa ja raivoamista koirankouluttajilta koska rohkenin ilmaista ettei ko. alueella ole suotavaa ulkoiluttaa koiria ilman hihnaa. Heillä oli meneillään joku tarkkuutta vaativa vartiokoirakoe josta minä en kuulemma ymmärrä mitään ja voin painua h.....n paikalta. Äimistyneenä moisesta poistuin paikalta. On toimintaa tuokin.

 • Jos tätä tapahtuu jatkuvasti ja päivittäin on se kiellettyä. Koirien juoksuttaminen luonnonsuojelualueella on väärin samoin kuin ilman hihnaa ulkoiluttaminen. Parasta kun ilmoittaa asiasta viranomaisile ja jos voi kuvaa tapahtumat ja miitenkin dokumentoi kaiken, silloin päästään käsiksi itse asiaan.

  • "Jos tätä tapahtuu jatkuvasti ja päivittäin on se kiellettyä"

   Sekunnin murto-osa riittää. On kiellettyä myös ampua toista ihmistä haulikolla päähän, vaikka se tapahtuukin vain kerran ja millisekunnissa.


 • Kyllä koirat on pidettävä kytkettynä, tämän määrää jo kytkentälaki. Muutekin ihmiset jotka pitävät kadulla koiransa vapaana toimivat vääri, koira on oltava kiinni hihnassa.

 • Täsätä ei liene epäselvyyttä, koirat on pidettävä kiinni luonnonsuojelualueella. Tämä on kirjattuna kaupungin järjestys-sääntöihinkin. Tuolla alueella on kyllä paljon tilaa missä voi ulkoiluttaa koiria tai koiraa joten siksi varmasti näin tapahtuu. Hyvähän se on koiraa ulkoiluttaa, siinä ulkoiluttajallakin kunto nousee kun koiraa juoksuttaa.

  • Moni tuttu käyttää koiraansa juuri tuolla, pitää mennä kokeilemaan jos siellä kerran on niin hyvät ulkoilumaastot kuin kirjoitetaan ja kehutaan. Olen ymmärtänyt ettei siellä saa oikeastaan hihnassa pitää tai ainakaan se ei olisi suotavaa. Siinä voi tulla sanomista jos aivan vapaana antaa juosta, toisaalta mitä sillä on väliä, siellähän on muitakin koiria pitkin aluetta vapaana juoksemassa. Otetaan kokeiluun voi tulla uusi vakipaikka.


  • Eipä haittaa jos käy ainakin katsomassa paikan. Eikä myöskään irrallaan pitäminen ole paha kunhan näkyvissä pysyy. Jos siellä paljon koirakavereita se pelkkää bonusta. Koirien juoksentelu luonnonsuojelualueella on kielletty, viranomaisille ilmoitus jos sellaista tapahtuu. Noudatetaan sääntöjä.


  • Ehdottomasti kannattaa mennä käymään ja ystävä mukaan. Joka paivä käymme siellä koiran kanssa siellä, sekin hyvä ettei tarvitse jätöksiä korjata jättää vain siihen mihin koira päästää. Syyttäköön itseään jos joku läjään astuu, oppii varomaan. Se vain on ikävää kun noita huutelijoita joskus paikalla, pitäisi koira kuulemma pitää kiinni. Kuka tuolla alueella koiraansa kiinni pitää, ei kukaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eipä haittaa jos käy ainakin katsomassa paikan. Eikä myöskään irrallaan pitäminen ole paha kunhan näkyvissä pysyy. Jos siellä paljon koirakavereita se pelkkää bonusta. Koirien juoksentelu luonnonsuojelualueella on kielletty, viranomaisille ilmoitus jos sellaista tapahtuu. Noudatetaan sääntöjä.

   Ja jos ei pysy näkyvissä, hänet voi sitten v9heltää luokse.


 • On todella outoa että ihmiset rähisevät toisilleen asioista jotka ovat yhdentekeviä. Kannattaa katsoa ettei tule pahoittaneeksi sellaisen mieltä joilla vaarallinen koira, Ei voi tietää mitä tapahtuu. Koira voi kokea huutamisen ahdistavaksi ja reagoida oudosti. Eläimet ova arvaamattomia, etenkin koirat jotka eivät ole kovin hyvin köulutettuja. Juuri tällaiset kouluttamattomat koirat ovat yleensä omistajansa kaltaisia ja toimivat arvaamattomasti. Niitäkin pitää kuitenkin ulkoiluttaa.

  • Koiria on todella ulkoilutettava ja mikäpä siihen parempi alue kuin Katariinanpuiston luonnonsuojelualue. Siellä minunkin koirani ovat jo muutaman vuoden kirmanneet pitkin ja poikin kun ei tarvitse edes kiinni pitää. Onhan siinä muutaman kerran joku häirikkö huutanut mutta yleensä tuollaiset kyllästyvät nopeasti ja lähtevät pois. Siellä ei koiria saa ulkoiluttaa eikä varsinkaan vapaana juoksuttaa siitä ilmeisesti herneet menee nenään ja oikeihan se onkin. Hyvä olisi myös ilmoittaa viranomaisille jos joku siellä koiraansa juoksuttaa ja vielä vapaana.


  • Juuri tulimme Katariinanlaakson luonnonsuojelualueelta lenkiltä kolmen koiramme kanssa. Usea tunti meni, lähdimme jo aikaisin aamulla. Hyvä paikka todella varsinkin hyvin aikaisin aamulla tai yöllä. Varmasti on jo muutama tehnyt ilmoituksen kaupungin taholle, kiellettyä toimintaahan se on jos koira luonnonsuojelualueella juoksee.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Koiria on todella ulkoilutettava ja mikäpä siihen parempi alue kuin Katariinanpuiston luonnonsuojelualue. Siellä minunkin koirani ovat jo muutaman vuoden kirmanneet pitkin ja poikin kun ei tarvitse edes kiinni pitää. Onhan siinä muutaman kerran joku häirikkö huutanut mutta yleensä tuollaiset kyllästyvät nopeasti ja lähtevät pois. Siellä ei koiria saa ulkoiluttaa eikä varsinkaan vapaana juoksuttaa siitä ilmeisesti herneet menee nenään ja oikeihan se onkin. Hyvä olisi myös ilmoittaa viranomaisille jos joku siellä koiraansa juoksuttaa ja vielä vapaana.

   "Koiria on todella ulkoilutettava ja mikäpä siihen parempi alue kuin Katariinanpuiston luonnonsuojelualue."

   No olisiko ehkä joku sellainen paikka, jossa tuo toiminta on sallittua?


  • Samaa mieltä, kummallista ettei voi viedä muualle, ns. viralliselle alueelle. Sallittuja paikkoja varmasti löytyy. Kannattaa katsoa netistä ja varmaankin jos on koira selvillä mihin sen voi viedä. Koirapuistoja siellä varmasti löytyy, hiukan omaa viitsimistä vielä niin paikka löytyy.


  • On haettu ja tuo Katariinanlaakso on sopiva alue koirille. Sinne mennään kun tarve on. Tervetuloa mussuttamaan.


  • Siellähän oli tänäänkin oikein paljon koiria ja niiden ulkoiluttajia. Oli nuuhkittavaa kerrakseen täytyy mennä uudestaan. Ei kukaan sanonut mitään, vapaina juoksivat kaikkien koirat. Kaikki pitivät. Siellä ei kyllä saa pitää koiria vapaana kuten ei muillakaan luonnonsuojelualueilla. Kannattaa ilmoittaa rikkomuksista viranomaisille he huolehtivat asiasta.


  • Sama juttu ihmisten kanssa, taskussa oleva avain sopivasti sormien väliin nyrkistä töröttämään niin siinäpä onkin aika veemäinen ase, oli vastassa sitten koira tai ihminen


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Koiria on todella ulkoilutettava ja mikäpä siihen parempi alue kuin Katariinanpuiston luonnonsuojelualue."

   No olisiko ehkä joku sellainen paikka, jossa tuo toiminta on sallittua?

   "No olisiko ehkä joku sellainen paikka, jossa tuo toiminta on sallittua?"

   No jos ei ole, ei se oikeuta sinua rikkomaan lakia. Eivät ammunnan harrastajatkaan saa räiskiä Katariinanlaaksossa, vaikka ampumaradalle on matkaa.


 • Koirat on hyvä pitää kiinni aina ei vain luonnonsuojelualueella. Tänäänkin Katariinan luonnonsuojelualueella oli kymmenittäin koiria vapaana. Eräs snautseri juoksi pitkin aluetta haukkuen kuin koira, niinhän ne tekevät. Siellä on eräänlainen vapaamuotoinen koipuisto mikä on hyvä, Lisäksi Mr. Moloss pitää siellä koirakoulua erikoisvartiokoirille mikä on mielenkiintoista katsottavaa. Ammattilainen osaa asiansa.

 • Mielestäni tuo että alueella on koiria lähentää eläimen ja ihmisen suhdetta. Eräskin nainen ulkoilutti siellä isoa urosta, tanskandoggia hymyssä suin. Otaksun tuon hymyn ulkoiluttajanaisen kasvoilla johtuneen koirasta, kukapa nainen ei isosta doggista pitäisi. Tämäkin asia on tutkittu vaikka sitä ei kovin innokkaasti koirapiireissä tuoda esille.

  • Naapurissamme asuvalla rouvalla on juurikin iso koira. Nyt ymmärrän kun naapurimme on useasti maininnut harrastavansa koiransa kanssa asioita doggy-tyyliin. Eihän siinä mitään pahaa ole, mukavaa että koira ja emäntä tyytyväisiä.


  • Eläimistä paljon iloa, ystäviä kaikkiin tarkoituksiin.


 • Taas eilen illalla Katariinalaaksossa oli jonkinlainen koirien kokoontuminen. Siellä oli paljon vartiosuojelukoiria, mutta myös pienempiä rotuja. Kaikki tuntuivat viihtyvän keskenään ilman isompaa haukkumistakaan. Kannatta ilmoittaa viranomaisille jos alueella ulkoilutetaan koiria kyseessähän on luonnonsuojelualue. Kaikki viihtyivät seuraavalla kerralla taas porukalla.

  • Kaikenlaisten koirakokoontumisten pitäminen luonnonsuojelualueella on kielletty ja olisi hyvä aina ilmoittaa asiasta kun siellä jotain poikkeavaa tapahtuu. Huomennakin siellä taas on koiria pilvin pimein ja kaikki nuuhkivat ja heiluttavat häntäänsä innoissaan. Voipa joku jopa innostua yrittämään yhdyntää lemmikkinsä kanssa se kun on maassamme sallittua.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kaikenlaisten koirakokoontumisten pitäminen luonnonsuojelualueella on kielletty ja olisi hyvä aina ilmoittaa asiasta kun siellä jotain poikkeavaa tapahtuu. Huomennakin siellä taas on koiria pilvin pimein ja kaikki nuuhkivat ja heiluttavat häntäänsä innoissaan. Voipa joku jopa innostua yrittämään yhdyntää lemmikkinsä kanssa se kun on maassamme sallittua.

   Nyt tänään klo 18.00 oli luonnonsuojelualueella vartiosuojelukoirien kokoontuminen. Oli paljon porukkaa kuuntelemassa kouluttajan puhetta. Kovat purentaharjoitukset olivat paikallaan, meidänkin koiramme oppii puremaan ja oikeista paikoista, hyvä juttu.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Nyt tänään klo 18.00 oli luonnonsuojelualueella vartiosuojelukoirien kokoontuminen. Oli paljon porukkaa kuuntelemassa kouluttajan puhetta. Kovat purentaharjoitukset olivat paikallaan, meidänkin koiramme oppii puremaan ja oikeista paikoista, hyvä juttu.

   Ei kyllä näkynyt klo 17:30 -19 mitään koira harjoittelijoita, yksi vanha mopsi tuli vastaan.Sekin oli fleksissä, eikä välittänyt meidän koirasta yhtään.Ehkä se oli harjoittelemassa niveliään.
   Kiva oli lenkki, juoksijoita ja lapsiperheitä liikkeellä paljon.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei kyllä näkynyt klo 17:30 -19 mitään koira harjoittelijoita, yksi vanha mopsi tuli vastaan.Sekin oli fleksissä, eikä välittänyt meidän koirasta yhtään.Ehkä se oli harjoittelemassa niveliään.
   Kiva oli lenkki, juoksijoita ja lapsiperheitä liikkeellä paljon.

   Koirien vieminen luonnonsuojelualueelle on kielletty. Lisäksi koiria ei saa pitää vapaina. On taas järjrstyssäännöt ja laki unohtunut. Myöskin tuo jatkuva suojeluvartiokoirien harjoittaminen alueella on kielletty. Toki meidän koiramme saa vapaana kulkea tuo innokas nuuhkija ja peräpään nuolija. Heti sen jäkeen se nuoleekin naamaan lapsia mutta ei se mitään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Koirien vieminen luonnonsuojelualueelle on kielletty. Lisäksi koiria ei saa pitää vapaina. On taas järjrstyssäännöt ja laki unohtunut. Myöskin tuo jatkuva suojeluvartiokoirien harjoittaminen alueella on kielletty. Toki meidän koiramme saa vapaana kulkea tuo innokas nuuhkija ja peräpään nuolija. Heti sen jäkeen se nuoleekin naamaan lapsia mutta ei se mitään.

   Koira saa kytkettynä kävellä luonnonsuojelualueella.Ja niitä näkyykin paljon siellä.Eivät aiheuta häiriötä, kun ovat lmistajien hallinnassa.
   Tuo höpinä kouluttamisesta ei pidä paikkaansa, pitäisihän sen näkyä.Taitaa olla kirjoittajan korvien välissä tapahtuvaa mielikuvitus koulutusta, kun ei alueella sellaista näy.

   Jos olet opettanut koirasi toimimaan noin, niin omapa on asiasi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Nyt tänään klo 18.00 oli luonnonsuojelualueella vartiosuojelukoirien kokoontuminen. Oli paljon porukkaa kuuntelemassa kouluttajan puhetta. Kovat purentaharjoitukset olivat paikallaan, meidänkin koiramme oppii puremaan ja oikeista paikoista, hyvä juttu.

   Kerroppa koirasi tuntomerkit, niin moikataan seuraavalla kerralla kun oot "treeneissä".

   Annakkun arvaan, koirasi on pinkki...puudeli?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Koira saa kytkettynä kävellä luonnonsuojelualueella.Ja niitä näkyykin paljon siellä.Eivät aiheuta häiriötä, kun ovat lmistajien hallinnassa.
   Tuo höpinä kouluttamisesta ei pidä paikkaansa, pitäisihän sen näkyä.Taitaa olla kirjoittajan korvien välissä tapahtuvaa mielikuvitus koulutusta, kun ei alueella sellaista näy.

   Jos olet opettanut koirasi toimimaan noin, niin omapa on asiasi.

   Koira saa todella olla kytkettynä luonnonsuojelualueella jos se on kytkettynä. Siksipä koirat ovatkin vapaina koska niitä ei kytketä ja sehän on kiellettyä jopa niitten vieminen tai tuominen luonnonsuojelualueille on kiellettyä. Koiria koulutetaan todellakin paljon tuolla luonnonsuojelualueella ja ei siitä kannata todellakaan höpistä. Paikkansa pitävää tietoa ja useita matkapuhelimella kuvattuja otoksia tai jopa koiranmakkaran puristelu otosta on jaettu paikallisiin koiraryhmiin. Myöskin suojeluvartiokoirille on osasto jossa parhaat palkitaan.
   Kannattaa opettaa koiraa ettei tule samanlaista kuin siitä jota koira ulkoiluttaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Koira saa todella olla kytkettynä luonnonsuojelualueella jos se on kytkettynä. Siksipä koirat ovatkin vapaina koska niitä ei kytketä ja sehän on kiellettyä jopa niitten vieminen tai tuominen luonnonsuojelualueille on kiellettyä. Koiria koulutetaan todellakin paljon tuolla luonnonsuojelualueella ja ei siitä kannata todellakaan höpistä. Paikkansa pitävää tietoa ja useita matkapuhelimella kuvattuja otoksia tai jopa koiranmakkaran puristelu otosta on jaettu paikallisiin koiraryhmiin. Myöskin suojeluvartiokoirille on osasto jossa parhaat palkitaan.
   Kannattaa opettaa koiraa ettei tule samanlaista kuin siitä jota koira ulkoiluttaa.

   Ei näkynyt mainitsemaasi koulutus toimintaa tänäänkään.Näitkö sinä?
   Se kertoisi asiasta paljon.
   Yksi tyttö biikle tuli vastaan, mutta se pelkäsi koiraani.Myös yksi saku oli omistajineen lenkillä, ja kuljettiin loppulenkki yhdessä.
   Oli paljon juoksijoitakin.Sade ei vaikuttanut lenkkeilyyn, kun on kunnon varusteet.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei näkynyt mainitsemaasi koulutus toimintaa tänäänkään.Näitkö sinä?
   Se kertoisi asiasta paljon.
   Yksi tyttö biikle tuli vastaan, mutta se pelkäsi koiraani.Myös yksi saku oli omistajineen lenkillä, ja kuljettiin loppulenkki yhdessä.
   Oli paljon juoksijoitakin.Sade ei vaikuttanut lenkkeilyyn, kun on kunnon varusteet.

   Sinäkään et siis nähnyt mitään toimintaa eilen, tänään tai muuna aikana. Minuakin vastaan tuli ihminen mutta hän oli jo aikuinen nainen, hän ei pelännyt minua ja koiraani. Sakuista en tiedä, muuten aika sekalaista sakkia oli lenkkimme aikana liikkeellä. Juoksijoita ei paljon näkynyt kävelijöitä ja muita kyllä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sinäkään et siis nähnyt mitään toimintaa eilen, tänään tai muuna aikana. Minuakin vastaan tuli ihminen mutta hän oli jo aikuinen nainen, hän ei pelännyt minua ja koiraani. Sakuista en tiedä, muuten aika sekalaista sakkia oli lenkkimme aikana liikkeellä. Juoksijoita ei paljon näkynyt kävelijöitä ja muita kyllä.

   Et siis nähnyt sinäkään mitään toimintaa. Minäkin olin murren kanssa ja ei ollut kuin muutama hassu orava ja sitten nuo vartiosuojelukoirien kävelyttäjät. Aloittajalla ollut huono tuuri kun ollut paikalla samaan aikaan kun raivohullut koiranulkoiluttajat.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Et siis nähnyt sinäkään mitään toimintaa. Minäkin olin murren kanssa ja ei ollut kuin muutama hassu orava ja sitten nuo vartiosuojelukoirien kävelyttäjät. Aloittajalla ollut huono tuuri kun ollut paikalla samaan aikaan kun raivohullut koiranulkoiluttajat.

   Sinäkään et ole havainnut mitään toimintaa luonnonsuojelualueella. Itse olimme mopsien kanssa lenkillä ja juurikin nuo raivohullut koiranulkoiluttajat olivat myös siellä. Ilmeisesti ovat omimassa aluetta itselleen. Onkin vaikeaa jos samanlaisia huutavia ja uhkaavasti käyttäytyvä koiranomistajia on siellä paljonkin liikkeellä, kehotan sinua ottamaan yhteyttä viranomaisiin. Raivoajat tuntevat toisensa ja pitävät keskenään kaikenlaista kivaa kera koirien kuin myös ilman. Vältä paikkoja jos voit.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sinäkään et ole havainnut mitään toimintaa luonnonsuojelualueella. Itse olimme mopsien kanssa lenkillä ja juurikin nuo raivohullut koiranulkoiluttajat olivat myös siellä. Ilmeisesti ovat omimassa aluetta itselleen. Onkin vaikeaa jos samanlaisia huutavia ja uhkaavasti käyttäytyvä koiranomistajia on siellä paljonkin liikkeellä, kehotan sinua ottamaan yhteyttä viranomaisiin. Raivoajat tuntevat toisensa ja pitävät keskenään kaikenlaista kivaa kera koirien kuin myös ilman. Vältä paikkoja jos voit.

   Mopsit ja ulkoiluttajaa eivät ole siis myöskään havainneet mitään. Hyvä niin. Koiria ei saa pitää vapaina missään. Tuolla Katariinanlaakson alueella se olisikin hankalaa siellä tapahtuvan vartiokoirakoulutuksen takia, taitaa mukana olla myös muutama suojelukoira.
   Kirjoituksesi osa missä kerroit luopuvasi koirasta lämmittää varmaan monen ihmisen mieltä, se on juuri sitä mitä voimme tehdä koirien hyväksi. Vähitellen luovumme niistä, se on oikea ekoteko.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mopsit ja ulkoiluttajaa eivät ole siis myöskään havainneet mitään. Hyvä niin. Koiria ei saa pitää vapaina missään. Tuolla Katariinanlaakson alueella se olisikin hankalaa siellä tapahtuvan vartiokoirakoulutuksen takia, taitaa mukana olla myös muutama suojelukoira.
   Kirjoituksesi osa missä kerroit luopuvasi koirasta lämmittää varmaan monen ihmisen mieltä, se on juuri sitä mitä voimme tehdä koirien hyväksi. Vähitellen luovumme niistä, se on oikea ekoteko.

   En ole itse lenkeilläni nähnyt muuta kuin vartio- ja suojelukoirien koulutusta. Arvelluttaavaa toimintaa luonnonsuojelualueella, olisiko syytä viranomaistahoihin ottaa yhteyttä.
   Koirasta luopumista kannatan myös minä, on monta kertaa juoksulenkillä yrittänyt purra ja sehän on kiellettyä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   En ole itse lenkeilläni nähnyt muuta kuin vartio- ja suojelukoirien koulutusta. Arvelluttaavaa toimintaa luonnonsuojelualueella, olisiko syytä viranomaistahoihin ottaa yhteyttä.
   Koirasta luopumista kannatan myös minä, on monta kertaa juoksulenkillä yrittänyt purra ja sehän on kiellettyä.

   Vartio-, suojelukoirien koulutuksen lisäksi alkaa ensi kuussa vetokoirien koulutus. Kouluttajana toimii tunnettu vetokoirakouluttaja.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Vartio-, suojelukoirien koulutuksen lisäksi alkaa ensi kuussa vetokoirien koulutus. Kouluttajana toimii tunnettu vetokoirakouluttaja.

   Kannattaa katsoa ettei tule vieneeksi koiraansa samaan aikaan ulos. Ei voi tietää mitä tapahtuu. Kouluttamattomat vetokoirat ovat yleensä omistajansa kaltaisia ja toimivat arvaamattomasti. Kuitenkin on hyvä joskus niitäkin käyttää ulkona.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Vartio-, suojelukoirien koulutuksen lisäksi alkaa ensi kuussa vetokoirien koulutus. Kouluttajana toimii tunnettu vetokoirakouluttaja.

   Käteenvetokoirien?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Koira saa kytkettynä kävellä luonnonsuojelualueella.Ja niitä näkyykin paljon siellä.Eivät aiheuta häiriötä, kun ovat lmistajien hallinnassa.
   Tuo höpinä kouluttamisesta ei pidä paikkaansa, pitäisihän sen näkyä.Taitaa olla kirjoittajan korvien välissä tapahtuvaa mielikuvitus koulutusta, kun ei alueella sellaista näy.

   Jos olet opettanut koirasi toimimaan noin, niin omapa on asiasi.

   "Koira saa kytkettynä kävellä luonnonsuojelualueella."

   Tämäkö on syy viedä koira juuri sinne? Vaikka olisi kuinka omistajansa hallinnassa, muut eläimet ovat sydän syrjällään ja koira yukkii polut ja rikkoo ladut.


 • Koirat on pidettävä aina kytkettynä. Tämän yksinkertaisen, helposti muistettavan asian määrää eläinsuojelulaki.

  • Myöskin suojelu., sekä erikoisvartiokoirat on pidettävä kiinni. Täman määrää todellakin eläinsuojelulaki.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Myöskin suojelu., sekä erikoisvartiokoirat on pidettävä kiinni. Täman määrää todellakin eläinsuojelulaki.

   Ei eläinsuojelulaki kehoita pitämään kiinni, kyllä se on kaupungin järjestyssääntö ja omistaja. Koira voi päästä irti pannasta ja purra ulkoilijaa jolloinseurauksena on välitön eutanasia elukalle, sekin kyllä osaltaa hillitsee. Siellä Katariinanlaaksossa lymyilee jonkinlainen villikoiralauma joka olii kaupungin toimesta hyvä saada kiinni. Lisäksi agressiiviset ulkoiluttajat aiheuttavat turhaa kiistaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei eläinsuojelulaki kehoita pitämään kiinni, kyllä se on kaupungin järjestyssääntö ja omistaja. Koira voi päästä irti pannasta ja purra ulkoilijaa jolloinseurauksena on välitön eutanasia elukalle, sekin kyllä osaltaa hillitsee. Siellä Katariinanlaaksossa lymyilee jonkinlainen villikoiralauma joka olii kaupungin toimesta hyvä saada kiinni. Lisäksi agressiiviset ulkoiluttajat aiheuttavat turhaa kiistaa.

   Metsästyslaki....koiraa ei saa pitää irti ilman alueen omistajan, tai metsästysluvan haltijan lupaa.
   Kissan heitteillejättö, ja hylkääminen on kielletty.
   Metsästyslakia on rikottu, mikäli koira tai kissa on irti vieraan alueella.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Metsästyslaki....koiraa ei saa pitää irti ilman alueen omistajan, tai metsästysluvan haltijan lupaa.
   Kissan heitteillejättö, ja hylkääminen on kielletty.
   Metsästyslakia on rikottu, mikäli koira tai kissa on irti vieraan alueella.

   Juuri niin, eläinsuojelulakihan se olikin mikä määrittää nämä asiat. Metsästyslain rikkominen on jo vakavaa ei toisten mailla voi metsästää. Myöskin tuo törkeä käytös ja muu häiriköinti luonnonsuojelualueella on kielletty.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Metsästyslaki....koiraa ei saa pitää irti ilman alueen omistajan, tai metsästysluvan haltijan lupaa.
   Kissan heitteillejättö, ja hylkääminen on kielletty.
   Metsästyslakia on rikottu, mikäli koira tai kissa on irti vieraan alueella.

   Kissa saa olla irti, rakki ei.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Juuri niin, eläinsuojelulakihan se olikin mikä määrittää nämä asiat. Metsästyslain rikkominen on jo vakavaa ei toisten mailla voi metsästää. Myöskin tuo törkeä käytös ja muu häiriköinti luonnonsuojelualueella on kielletty.

   Metsästäjänlaki määrää kissojen ja koirien kiinnipidosta ja ulkoiluttamisesta. Tuo luonnonsuojelualueella vapaana oleminen on hankala asia. Jos koirat käyttäytyvät häiritsevästi on kutsuttava viranomaiset. Heillä on asiantunjuuden vaatima taito sekä lupa toimia. Kissat ovat todellakin haitallisia vapaana ollessaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kissa saa olla irti, rakki ei.

   Molempia saa pitää irti, vaan omalla pihalla.Samat lait koskee molempia.
   Jos tulee vieraan pihaan irtonaisena, kannattaa viedä löytöeläintalolle.Koirat haetaan sieltä nopeasti, kissoista 8/10 jää hakematta.Kertoo paljon kissojen arvostamattomuudesta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Se on omistajan valinta, minkä lemmikin itellee ottaa.Itellä se on pystyttävä myös pitämään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Metsästäjänlaki määrää kissojen ja koirien kiinnipidosta ja ulkoiluttamisesta. Tuo luonnonsuojelualueella vapaana oleminen on hankala asia. Jos koirat käyttäytyvät häiritsevästi on kutsuttava viranomaiset. Heillä on asiantunjuuden vaatima taito sekä lupa toimia. Kissat ovat todellakin haitallisia vapaana ollessaan.

   Onko se nyt tuo metsästäjälaki siis joka määrittää koirien kiinnipidon ? Ja sitten taas eläinsuojelulaki kissojen kiinnipidon ? Tuntuu että on tehty turhan hankalaksi, Tulkintavaikeuksia syntyy. Aloittajahan kysyy tuosta koirien juoksuttamisesta luonnonsuojelualueella. Itse siellä lenkkeilevänä ja muutenkin liikkuvana koen nuo siellä koiria ulkoiluttavat massat ahdistaviksi. Tuota huonoa käytöstä omistajien taholta on myös tullut ja on nimitelty todella törkeästi jos olen asiasta huomauttanut. En ole provosoinut enkä ollut mitenkään tuomitseva, vain kysynyt asiallisesti, hyvä ettei ole koiraa päälle usutettu. Alkaa väkisinkin ottaa päähän tuollainen piittaamattomuus.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onko se nyt tuo metsästäjälaki siis joka määrittää koirien kiinnipidon ? Ja sitten taas eläinsuojelulaki kissojen kiinnipidon ? Tuntuu että on tehty turhan hankalaksi, Tulkintavaikeuksia syntyy. Aloittajahan kysyy tuosta koirien juoksuttamisesta luonnonsuojelualueella. Itse siellä lenkkeilevänä ja muutenkin liikkuvana koen nuo siellä koiria ulkoiluttavat massat ahdistaviksi. Tuota huonoa käytöstä omistajien taholta on myös tullut ja on nimitelty todella törkeästi jos olen asiasta huomauttanut. En ole provosoinut enkä ollut mitenkään tuomitseva, vain kysynyt asiallisesti, hyvä ettei ole koiraa päälle usutettu. Alkaa väkisinkin ottaa päähän tuollainen piittaamattomuus.

   Ilmoita asiasta kaupungille.Palautepalvelu, yksi tapa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Metsästyslaki....koiraa ei saa pitää irti ilman alueen omistajan, tai metsästysluvan haltijan lupaa.
   Kissan heitteillejättö, ja hylkääminen on kielletty.
   Metsästyslakia on rikottu, mikäli koira tai kissa on irti vieraan alueella.

   Irti olevan koiran voi tulkita villikoiraksi, jolloin sen saa ampua.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Onko se nyt tuo metsästäjälaki siis joka määrittää koirien kiinnipidon ? Ja sitten taas eläinsuojelulaki kissojen kiinnipidon ? Tuntuu että on tehty turhan hankalaksi, Tulkintavaikeuksia syntyy. Aloittajahan kysyy tuosta koirien juoksuttamisesta luonnonsuojelualueella. Itse siellä lenkkeilevänä ja muutenkin liikkuvana koen nuo siellä koiria ulkoiluttavat massat ahdistaviksi. Tuota huonoa käytöstä omistajien taholta on myös tullut ja on nimitelty todella törkeästi jos olen asiasta huomauttanut. En ole provosoinut enkä ollut mitenkään tuomitseva, vain kysynyt asiallisesti, hyvä ettei ole koiraa päälle usutettu. Alkaa väkisinkin ottaa päähän tuollainen piittaamattomuus.

   Aloittaja on kiusaantunut luonnehäiriöisten omistajien toiminnasta ei heidän räyhävien eläintensä. Tuollaiset häiriintyneet omistajat joilla on myös epänormaali koira ovat vaaraksi ympäristölleen. Toisaalta kaikki koirat ovat riskejä koska on mahdoton tietää milloin joku niistä puree. Poliisille vain ilmoitus sekä omistajasta että koirasta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by Utopia.

   Eikä ammuttua rakkia tule kukaan hakemaan, kertoo hyvin rakkien haitallisuudesta ja arvottomuudesta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eikä ammuttua rakkia tule kukaan hakemaan, kertoo hyvin rakkien haitallisuudesta ja arvottomuudesta.

   Ei ne voi hakea kun syyllistyneet rikokseen, haittaelukan irtipitoon.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Metsästyslaki....koiraa ei saa pitää irti ilman alueen omistajan, tai metsästysluvan haltijan lupaa.
   Kissan heitteillejättö, ja hylkääminen on kielletty.
   Metsästyslakia on rikottu, mikäli koira tai kissa on irti vieraan alueella.

   Paitsi ettei kissa yleensä ole heitteillä koska kissa saa olla irti, pyydystää saa, mutta ei tappaa. Rakin sen sijaan haittaelukkana saa tappaa jos irti omilla mailla ilman lupaa ja metsästäjät tms muuallakin.


 • en uskalla metsätyskoirien takia kanojani irti pitää omas pihassa.irtiolo ois kanojeni kissojeni hyvinvoinnille tarpeen.mitä näil" muka"metsästäjille "teen.ootko tuttu.

  • Ja kettujen, ilvesten, susien, haukkojen ja supien vuoksi uskallat vai?


 • oliko tarpeen pyytää vahvistamaaqn.joka jumalan pantakoira lähtee pihastani nyt!koirakpotiin.

 • et huiskis.valvoja.

 • Ikävää kun käyttäydytään uhkaavasti. Ottaisin yhteyttä viranomaisiin tuollaisesta häiriökäyttäytymisestä.

  • Itse kokenut useita uhka- tai vaaratilanteita koirienomistajien tai koirien taholta. Lapseni pelkäävät mennä ulkoilemaan alueelle vaikka se on ihmisille ja heidän lapsilleen tarkoitettu alue, ei koirille ja vihaisille omistajille.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Itse kokenut useita uhka- tai vaaratilanteita koirienomistajien tai koirien taholta. Lapseni pelkäävät mennä ulkoilemaan alueelle vaikka se on ihmisille ja heidän lapsilleen tarkoitettu alue, ei koirille ja vihaisille omistajille.

   On hyvä ilmoittaa asiasta kuten on useasti kirjoitettu täälläkin. Vastuullisen kasvatuksen koirat ovat harvassa. Kyllä sen huomaa jo omistajistakin, Useimmilla hyvin käyttäytyvän koiran omistajalla on ainakin toisen asteen tutkinto jolloin heidän käytöksensäkin on aivan muuta kuin huutoa ja raivoa.


  • Kaupungille ja viranomaisille heti ilmoitus jos kokee häiriötä tai uhkaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kaupungille ja viranomaisille heti ilmoitus jos kokee häiriötä tai uhkaa.

   Välittömästi soittoa vaan. Siellä usein juopuneet teinit räyhäävät sekä ehkä suorastaan kovempien aineiden käyttäjät pyörivät koirat irti täysin pihalla kaikesta. Eräänkin kerran hutelivat rivouksia minulle sekä piehtaroivat ainepäissään jätöksissä. Kannattaa soittaa virkavalta paikalle.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Välittömästi soittoa vaan. Siellä usein juopuneet teinit räyhäävät sekä ehkä suorastaan kovempien aineiden käyttäjät pyörivät koirat irti täysin pihalla kaikesta. Eräänkin kerran hutelivat rivouksia minulle sekä piehtaroivat ainepäissään jätöksissä. Kannattaa soittaa virkavalta paikalle.

   Tuo on ongelmallista kun pyöritään jätöksissä. Haju ja lika tarttuu.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 54 sääntöjenvastaista viestiä.