Aihealueet

Listaukset

  Ferratum perintään?

  Velkainen

  Ihan ensimmäiseksi sanon, etten tarvise saarnaa siitä miten idiootti olen. Tiedän sen itsekin, ja nyt yritän selvitä tästä itseaiheuttamastani suosta.

  Olen tässä sössinyt raha-asioitani oikein olan takaa, mutta nyt yrittänyt ryhdistäytyä. Isomman yhdistelylainan ottaminen ei opiskelijalta luonnistunut, joten oli aika puuttua lainojen kk-eriin.
  Ferratumille ”lyhennän” lainaa siis 200 €/kk, johon minulla ei tosiaan ole tällä hetkellä mahdollisuuksia. Ilmoittivat vain, ettei maksusuunnitelman teko onnistu ja kysyivät heti perään, koska voin maksaa viime kk:n erääntyneen erän. Jep jep.
  Olenkin lukenut kokemuksia, joissa Ferratumin joustoluotto on siirretty suosiolla perintään. Tässä asiassa mieltäni askarruttaa:

  1. Menetänkö luottotietoni? Ferratumin ehdoissa sanotaan, että voin saada maksuhäiriömerkinnän, kun maksu on 60 vrk myöhässä? Olen näinkin pitkälle selvinnyt ilman merkintöjä, eikä tilanne ole niin paha, että yhden lainan takia kannattaisi sellaista hankkia.

  2. Mikä firma hoitaa heidän perinnän? Millaisia maksusopimuksia voi saada 2000 € luotolle? (kun tavoitteena tosiaan olisi saada reippaasti alle tuon 200...)

  3. Pitäisikö minun olla etukäteen yhteydessä Ferratumiin/perintäfirmaan? Vai vain odottaa?

  En tiedä onko tämä tarkoituksella perintään jättäminen mitenkään fiksua, mutta jos kyseinen firma ei pysty tarjoamaan maksusuunnitelmaa pienemmissä erissä, enkä minä pysty edes heidän minimilyhennykseen, niin ei kai tässä muutakaan vaihtoehtoa ole. Eniten nyt huolestuttaa se maksuhäiriömerkintä... Tuntuu epäreilulta saada sellainen, kun kuitenkin olisin enemmän kuin halukas maksamaan tätä(kin) taakkaa pois.

  Kiitos, jos jaksoit lukea vuodatukseni!

  11

  2737

   Vastaukset

   • Hei.

    Ferratumin lainoja perii ok perintä, onnistuu saada 2000€ lainalle 24kk maksusuunnitelma n 125€/kk. Ei tule maksuhäiriömerkintää kun siirtyy perintään

   • Heippa täältäkin!Kestää tosiaankin yli 75 vrk eli n. 3 kk ennenkuin siirtyy perintään. Odottelet sitten vaan rauhassa kun Ok-perinnältä tulee kirje. Omaok-palvelussa voit tehdä maksusuunnitelman itse netissä. Jos sen ehdottama erä on liian suuri niin soittamalla sinne saat sovittua pidemmän suunnitelman pienemmällä erällä. Itse maksanut Ferratumin lainan sitä kautta pois. Ja mitään merkintää ei tule kunhan noudatat maksusuunnitelmaa. Jos tulee tilapäinen vaikeus niin siirtävät eräpäivää, olen kyllä saanut sieltä hyvää palvelua kun joutunut eräpäiviä välillä muuttelemaan. Ja sitten siinä on vielä semmoinen juttu, ihan laissakin että merkintää ei saa laittaa kun velasta on tehty maksusuunnitelma.

   • Noh, joku muistutus tänään juuri tuli missä oli sitten tämä lainmukainen maininta siitä, että merkintä tulee, jos erä on 60 päivää myöhässä... Ja niinhän se on ensi kuun alussa. Tilanne ahdistaa jotenkin niin hirmuisesti. Tiedän, että maksuhäiriömerkintä ei ole maailmanloppu, mutta kahden vuoden sisällä pitäisi muuttaa muualle töihin/opiskelemaan, joten tuleehan se yhdessä jos toisessa asiassa väistämättä vastaan. Huojentavaa kyllä kuulla ettei merkintää tule, jos perinnän kanssa asiat hoituvat. Toivon, että asia menee omalla kohdalla myös näin.

   • Hei,

    Tee kuluttajalautakuntaan valitus ja pyydä heitä auttamaan koron kohtuullistamisen kanssa. Minulta Ferratum joutui mitätöimään kaikki korot ja kulut ja jouduin maksamaan pelkän pääoman takaisin siinä vaiheessa kun olin valmis viemään asian kuluttajariitalautakuntaan. Tsemppiä!

    • Mitä koron kohtuullistaminen käytännössä tarkoitti? Oliko jo perinnässä. Sama tilanne täällä myös..


    • Dicepu kirjoitti:

     Mitä koron kohtuullistaminen käytännössä tarkoitti? Oliko jo perinnässä. Sama tilanne täällä myös..

     Taitaa olla melko suuri osa Ferratumilta lainanneista samassa veneessä. Sitä vaan ei voi uskoa että kun se 2000 euroa on tapissa niin vaikka lyhentäisit sitä sen 150-200 kuussa niin pääoma ei lyhene ollenkaan. Tai ehkä muutamalla eurolla. Ferratumin laina on ikiliikkuja. Kyllä se on oikeus ja kohtuus jos ne joutuu tyytymään sellaiseen korkoon mikä ei täytä kiskonnan rikosnimikettä.


   • Mullakin kokemusta Ferran lainan siirtymisestä perintään. Ei tullut merkintää ja hyvä puoli oli että tuo älytön korko aleni heti 7�n. Vaikka toki joutui maksamaan perintäkuluja laskin että varmaan pääsi noin tonnin halvemmalla kuin jos olisi maksanut lainaa Ferratumin koroilla. OK perintä on myös joustava, kannattaa soittaa ja sopia maksusuunnitelmasta. Itse maksoin noin 100 eur/kk. Pitää vain muistaa maksaa täsmällisesti muutoin soppari raukeaa.

   • OK perintä on ihan reilu paikka, saa sovittua maksusuunnitelmat ja asiakaspalvelu ystävällistä!

   • Onkohan vielä sama firma? Tää Ferrarin kusettaa niin paljon. Lähden viemään kuluttajariitalautakunnalle. Mut se et onko tää okperintä edelleen heidän vai joku muu?

    • Samaa pohtinu.Ois kiva tietää.Kans maksellu Ferralle korkoo ja velka ei lyhene.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Samaa pohtinu.Ois kiva tietää.Kans maksellu Ferralle korkoo ja velka ei lyhene.

     Velka ei lyhene, jos maksaa pelkkää korkoa. Lyhennä myös pääomaa.

     Tarkista sopiva lyhennyserä jollain nettilaskurilla.

     Esim. 3000 euron laina ja vaatimaton 100 prosentin korko:

     Haluat maksaa lainan takaisin säällisessä ajassa, joka tässä esimerkissä olkoon 2 vuotta.

     Oikea lyhennysmäärä on 24 kk x 292,90 € = yhteensä 7029,60 € 🤑


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    226
    10952
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    269
    5695
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    74
    1032