hihnaongelma

alottavavolvotar

Hei,

Naiselle apua ennen korjaamolle vientiä :)
Eli volvo v70 98 tdi on autona. hihna(moniurahihna?) joka on moottorin pelkääjän puolen sivussa ääntää. eli sen ison pyörän(vauhtipyörän?) yläpuolella oleva rulla, onko se sitten joku kiristin niin se ei pyöri ollenkaan.
Saako sen pyörimään kotikonstein? kun ei pyöri niin kuluttaa siitä hihnasta varmaakin sitä pintaa? eli mitäs sitten tapahtuu? hihna poikki ja kallis remontti? APUA!

7

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alottavavolvotar

      eikö kukaan tiedä?

    • Pepshukka

      Huomenia=)
      Ei sitä kotikonstein oikein korjata voi koska siitä on mennyt laakeri eli se on sen vuoksi pyörimätön rulla nyt ja kyllä,se kuluttaa hihnaa aikalailla enkä suosittele ajamaan kuin korjaamolle.
      Yleinen vika ja V70 Volvoissa hyvinkin yleinen,ei iso juttu vaihtaa eikä iso remontti hinnaltaankaan=kulutusosa ja oletan että 10v dieselissäsi on jo aikalailla km joten samalla kun viet korjaamolle niin vaihdata se apuhihnakin uuteen niin huolettomia kilometrejä taas ainakin tuon osalta.

    • alottavavolvotar

      kiitos vastauksesta, mitäs nyt siten jos se hihna menee poikki? mitä tapahtuu?

    • Pepshukka

      Se on apulaitehihna joten vesipumppu lakkaa toimimasta=lämmöt rupeaa nousemaan moottorissa nopsaan,tarkkaile lämpömittaria ja sammuta jos rupeaa nousemaan punaiselle.
      Tuo on se vaarallisin vaikutus kukkarole,jos mottori ylilämpiää niin isompaa remonttia pukkaa.

      Pyörittää yleensä myös laturia=lataus lakkaa jolloin ajelet akun virtamäärällä niin kauan kuin sitä piisaa joten sitähän kuluttaa erityisesti lämmityslaitteen puhallin,istuinlämmitys,lasinpyyhkijät,valot ....ei hyvä juttu ja kyllä sillä pääsee virransäästöstäsi riippuen ehkä 50km mutta sitten vaan rupeaa peli hiipumaan ja valopuoli himmenemään kuin sähkölaitteiden pyörintä hiipuu kunnes auto sammuu ja olet tienposkessa hinausautoa soittamassa.
      Tuossa tärkeimmät ja joissain moottoreissa siihen on voitu yhdistää jopa ohjaustehostin,yleensä eri hihnalla kylläkin.
      Kun en tiedä miten tee-se-itse nainen olet ja taitojasi korjata tuo itse tai missä asustat korjaamoiden suhteen niin oletetaan että sinun on korjautettava se joten luuri käteen tai kurvaat korjaamolle kauppareissulla ja selität hädän niin hommaavat osat etukäteen ja saat vaihtoajan.
      Ei ole iso juttu,pari tuntia max.
      Ole Hyvä=)

    • alottavavolvotar

      kiitos, juuri tuon tiedon halusin et onko laaki ja vainaa vai pystyykö kitkuttamaan muutama 10 kilsaa vaikka menisi ajossa poikki. kiitos sullle. :)

      • näintekisin

        Ohjaustehostin siellä voi olla sen hihnan takana, eli jos olet Lahden seudulla asuja niin motarilla kannattaa varoa jos napsahtaa, niin ohjaus on het hyvin raskas. Lahden seudulla on älyvapaimmat kuskit ja motarilla ne luulee olevansa vaikka mitä... vaikka ovatkin semmosia saatananmoisia sössöjä vaan.
        Ei siellä yleensä vesipumppu pyöri urahihnan takana, joten kyllä sillä jotenkin menee akun varassa ilman latausta. Parempi olis kutsuu dreiska kahville, ja antaa kurkistaa paikkoja.


    • Pepshukka

      Juu,tutkailin netistä ja vesipummpua se ei tuossa autossasi käytä tuo apulaitehihna vaan jakohihna vesipumppuyhdistelmähän tuossa on elikääs ei lämmöt nouse vaikka tuo hihna poikkeasikin mikä sinulla murheena.
      Pikkasen nämä eri moottoreissa eri tavoin järjestetty millä tavoin vesipummpu saa vetonsa mutta tuossa noin ja ainut isompi murhe on siis latauksen katoaminen ja jos tuo ohjaustehostin lakkaa toimimasta hihnan katkeamisen myötä mutta ei se käsistä mihinkään lähde,tosi raskaaksi kylläkin tulee varsinkin taajama-ajossa.
      Pystyy kitkuttamaan muutama kymmenen kilsaa kunhan vähennät sähkövehkeet minimiin päältä jos katkeaa tuo hihna,siitä taasen ilmoittaa punainen latausvalo joka syttyy kojelautaan ja tuo ohjauksen muuttuminen jäykäksi ellei muuten tapahtumasta ääniä kuulu sisään.
      Kyllä se siitä,hyvää kevättä Volvonaiselle sinne johonkin=)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2603
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2400
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2071
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1470
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1423
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe