Miksi Jenkkikauhuleffoissa on aina epäloogisuuksia

TyhmätTekijät

Kellarista kuuluu melua: "pelästyn pientä kolinaakin, mutta nytpä lähdenkin yksinään ramboilemaan sinne pimeään kellariin, koska en viitsi herättää muita"

Mörkö ajaa takaa "jaa tuossa on poliisiasema, mutta minäpä olenkin järkimiehiä ja lähden juoksentelemaan pimeään metsään!

Pakeneminen kidnappaajilta "En yritä piiloutua, vaan pysäytän ensimmäisen auton metsätiellä 100m sieppaajan mökistä

Jotain yliluonnollista ja pahaa tapahtuu "soitan naapurin eskolle, mutta niin se olikin lomalla ja nyt kulutin akkuni loppuun, joten en voikkaan soittaa enää poliisille"

Jos nuo hommat tehtäisiin uskottavadti, olisi heti laadukkaampaa!

5

443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Moviekliseet

      Muutamia hyviä kliseitä/epäloogisuuksia jotka itse huomannut ja joihon törmää lähes elokuvassa kuin elokuvassa:

      1.Jos elokuvassa on kaunis nainen, mielummin blondi sekä tummaihoinen, yleensä afro-amerikkalainen tai aasialainen, näistä todennäköisesti surmansa saa ensimmäisenä tummaihoinen, tai aasialainen.

      2.Jos blondi nainen näyttänyt tissinsä elokuvan alussa, hän kuolee varmuudella ensimmäisenä.

      3.Yleensä kaikki aasialaiset osaavat jonkun taistelulajin.

      4.Teinikauhuleffoissa jotka sijoittuvat koulumaailmaan tai käsittelevät sitä, on aina oltava se nörtti, koulukiusattu (josta aina muodostuu lopulta se sankari) ja koulukiusaaja joka tulee kuolemaan jossain vaiheessa elokuvaa.

      5.Kun juostaan pakoon, juostaan ja kiljutaan kuin mikäkin vaikka oltaisiin yksin metsässä tai muussa paikassa. Jos juostaan pakoon autoa, sitä juostaan pakoon eteenpäin, ei siis koskaan sivuille. Yleensä juostaan autoa pakoon pitkin tietä vaikka tie olisi keskellä metsää.

      6.Jos murhaajaa tai vastaavaa juostaan pakoon, yleensä jaksetaan juosta vaikka 10 km yhteen putkeen väsymättä. Kun juostaan, takaa-ajaja yleensä kävelee ja silti saa lopulta kiinni.

      7.Kun kauhuelokuvassa mennään esim. tyhjään pimeään taloon tai kellariin, pitää sinne huhuilla. Se tappaja tai vastaava varmasti vastaa. Kun yritetään sytyttää valot, todennäköisesti aina on lamppu rikki tai sähköissä häiriötä. Jos mukana sytytin, tai taskulamppu, se ei ainakaan toimi koska kaasu juuri päässyt loppumaan tai polttimo/patterit huonot.

      8.Kun mennään elokuvassa piiloon tai paetaan talossa hyökkääjää, mennään tietenkin lähimpään huoneistoon tai kylpyhuoneeseen ja laitetaan ovi kiinni. Koskaan ei juosta esim. talosta ulos. Nyt murhaaja ei varmasti löydä. Jos täytyy piiloutua, piiloudutaan lähimpään piiloon, eikä koskaan juosta paikalta ja mahdollisimman kauas. Tämän kiven takaa se murhaaja ei varmasti löydä. Kun ollaan siellä piilossa, pitää käsi laittaa suun eteen ikään kuin se auttaisi olla huutamatta.

      9.Puhelimissa ei koskaan ole kenttää, jos ollaan metsässä tai jossain vastaavassa syrjemmässä paikassa. Kun tämä näytetään ettei ole kenttää, voi arvata että elokuvassa tulee tapahtumaan jotain ikävää. Kun tiukassa paikassa yritetään soittaa apua, kenttää ei ole, tai maalinja ei toimi.

      10.Jos elokuvassa näytetään rekvisiittana tai edes ohimennen vaikkapa moottorisaha, pesäpallomaila, keittiöveitsi tai vastaava, tiedetään että sitä tullaan jossain vaiheessa käyttämään. Jos elokuvassa joku pilkkoo keittiöveitsellä porkkanaa, tiedetään että hän tulee käyttämään veistä elokuvan aikana jossain vaiheessa puolustautuakseen.

      11. jokaisessa juhlassa tai mökkireissulla täytyy jonkun polttaa pilveä.

      12.Jos leffassa pappi, hän on yleensä kadottanut uskonsa tai on juoppo.

      13.Tyypillinen ryhmä kauhuelokuvissa: älykäs nörtti joka osaa kaiken, blondi neitsyt, tummaihoinen, kiusattu, viisastelija/vitsiniekka, seksipeto (tavallisesti huorahtava nainen) ja kokematon.

      14.Jos yritetään pakoon autolla, se ei koskaan starttaa. Jos starttaa, niin viime hetkellä ja viime sekunnilla ennen kuin murhaaja saa kiinni.

      15. Kun juostaan pakoon murhaajaa, aina karkuun juokseva kompastuu.

      16.Murhaaja ei koskaan kuole ensimmäisellä kerralla. Hän nousee aina ylös. Esim. jos murhaaja on ammuttu tuhannen päreiksi tai isketty lukemattomia kertoja veitsellä, hän nousee aina ylös silloin kun muut (murhaajan tappaja) kääntyvät ja luulevat että kaikki on ohi. Tai kun murhaaja on tapettu ja joka on terrorisoinut koko elokuvan ajan, häntä pitää mennä katsomaan läheltä tai hänen ruumiiseensa kompastutaan. Yleensä murhaaja herää tässä kohtaa henkiin.

      17.Kauhuelokuvissa aina kissa hyppää jostain ja säikäyttää jonkun.

      18.Tiukassa paikassa tai jahdattessa, ovenkahvat eivät yllättäen toimi. Niitä aletaan räpeltää eikä ovi aukea millään.

      19.asehullussa maassa kuten USA:ssa, kenelläkään ei silloin ole asetta saatavilla kun sitä tarvitsisi. Kun murhaaja on edessä, kunnollista tappovälinettä ei löydy. Jos tässä kohtaa karakteerilla ase, se ei toimi tai siitä on juuri panokset loppu.

      20.Kaikki murhaajat ja senkaltaiset kauhuelokuvissa on vaikeasti tapettavia. Ei riitä yksi luoti tai yksi veitsen isku. Ei välillä edes polttaminen tai pilkkominen vaan ihmeellisesti murhaaja pystyy jatkamaan vammoistaan huolimatta vaikka olisi aiemmin ammuttu/hakattu kuolettavasti.

      21.Yleensä päähenkilö/sankari tulee loukkaantumaan joko olkapäähän tai reiteen.

      22.Lopussa selviytyjille annetaan ambulanssista ensimmäiseksi viltti vaikka selviytyjä/selviytyjät olisivat kokeneet kauheuksia ja olisivat miten huonossa kunnossa tahansa.

      23.Jos elokuvassa harrastetaan seksiä tai ollaan alasti (tavallisesti nainen) kuolee ensimmäisenä tai ainakin jossain vaiheessa elokuvaa.

      24.Tapahtui mitä tahansa, karakteeri kokenut kovia, menettänyt juuri perheensä tai ollut rankassa tappelussa, kysytään aina "Oletko kunnossa?" Kysytään joka vitun tilanteessa.

    • Yksi vakiojuttu on kauhuleffoissa ym. jännäreissä on sekin, kun mennään pimeisiin rakennuksiin. Ei napsautetakaan heti valoja päälle, niissäkään paikoissa joissa on valaisimet ja toimiva sähkö. Sinne mennään taskulampun valossa. Taskulampun lisäksi toisessa kädessä on usein turvana myöskin ase.

      Pitääkö tämä ymmärtää, että kun ei läväytetä valoja palamaan.
      Niin pimeässä lymyävä uhka ei huomaa, että joku on tulossa yllättämään hänet, eikä ehdi paeta? Vai lisääkö tämä taskulampun kanssa pimeässä hiippaileminen kohtauksiin jotenkin enemmän jännitystä? Taskulampun valokiilassahan, ne yleensä näytetään kaikki kauheudet, mitä siellä pimeässä sitten vastaan tulee.

      Toiminta ja poliisisarjoissa olen kiinnittänyt huomiota myös, uuteen aseenpitelytyyliin,
      kun mennään johonkin, missä joku vaarallinen voi hyökätä ja pitää puolustautua, tai jos joku uhkaa toista käsiaseella. Asetta ei pidellä suorassa, vaan sitä pidelläänkin sillä tavalla sivuttain, lappeellaan. Kyllä ennen asetta pideltiin aina ihan suorassa. Joskin saatettiin tukea toisella kädellä.

      Uusi tyyli
      https://thumbs.dreamstime.com/z/dangerous-criminal-holding-tilted-gun-threatening-aiming-camera-atmospheric-contrasty-portrait-over-gray-studio-background-89260618.jpg
      Entinen tyyli
      https://previews.123rf.com/images/catalin205/catalin2051706/catalin205170600323/80893992-young-criminal-or-gangster-with-armed-pistol-pointing-and-threatening-you.jpg

    • kjpojo0i90i09i90

      Sama täällä: ärsyttää kun aina kysytään, "Oletko kunnossa?", vaikka olisi tapahtunut mitä tahansa. Vaikka olisi ammuttu lukemattomia kertoja ja kaveri makaa henkitoreissaan maassa, tai koettu jotain järkyttävää, tullaan sitten kysymään, "Oletko kunnossa?"

      Toisena ärsyttävänä piirteenä on se jos joku kysyy toiselta jotain, tämä toinen vastaa "Mitä?", kysymystä ei koskaan esitetä uudestaan vaan sanotaan jotain muuta. Ei koskaan ole mahdollista ettei toinen ole oikeasti kuullut kysymystä vaan tukeudutaan aina toisen ymmärtämättömyyteen.

      Aseen pitäminen lappeellaan on joku ganstatyyli ja tuo samalla "cooliutta" uhmakkuuteen. On jotenkin mageeta pitää asettaa lappeellaan. Tämä on erityisesti elokuvissa joissa näitä jengiläisiä tai tosi kovia kulmakunnan rikollisia. Jos lippaallista käsiasetta pitää lappeellaan niin eikös ole vaarana että hylsy lentää ampujan edessä ja jopa silmille?

      Useasti jenkkileffoissa sorrutaan näin.

      • Aseen pitäminen ammuttaessa sivuttain periytyy kuulema Kiinan järjestäytyneestä rikollisuudesta, triadeista, joiden gangsterit yleisesti ja mielellään käyttivät paikallista valmistetta olevia Mauser C-96 -pistoolin, "Ukkomauserin" lisenssikopiota, joissa oli alkuperäisestä poikkeavasti irrotettava vaihtolipas ja sarjatuliasento tulenvaihtimessa/varmistimessa.

        Tällainen hyvin kevyt konepistooli nostaa piippua ammuttaessa voimakkaasti, joten sarjatulella on parempi pitää asetta poikittain niittääkseen vastapuolen edustajat kuin ampua reikiä kattoon. ; )

        Nykyään sitten kaiken maailman wannabe-gangstat pitävät pyssyjään sivuttain, vaikka ei kertatulta ampuvalla pistoolilla olisi minkäänlaista tarvetta, mutta asento näyttää niin viileältä.


    • Kovaamennään

      Noita kliseitä käsitteli paikoin aika oivaltavasti Scary Movie -leffat. Jopa niinkin laadukkaassa sarjassa kuin Kova laki taisi olla tällainen klisee: kaksi agenttia seuraa epäiltyä (joka ei tiedä tätä) vilkkaalla aukiolla. Sitten he saavat päähänsä huutaa 15 metrin päästä "FBI - pysähdy!". Sitten juostaan lujaa kunnes auto törmää epäiltyyn ja tämä lentää katuun. Sitten hänet onkin hyvä raudoittaa. Voisivat olla poliisiopiston opetusmateriaalia kurssilla 'Miten ei pidä toimia'.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      326
      2703
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      87
      2022
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1590
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1134
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      992
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      963
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      930
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      863
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      822
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      724
    Aihe