Miksi ROT valehtelee kategorisesti?

Pseudotieteellinen palsta-pellemme esitteli tälläisen lapsellisen olkiukon:

ROT: "Evolutionistille kaikki muutos on evoluutiota ja näköjään myös sairaudet."

Ensinnäkin mikä ihme on "evolutionisti"? Arvatenkin että se on epärehellisten ja lapsellisten kreationistien projisointi siitä että he ovat "kreationistija" eli pelkkiin uskomuksiin ja Raamatun kahteen keskinäisestikin ristiriitaiseen luomismyyttin perustuvan huuhaan kannattajia.

Todellisuudessa biologisen evoluutio on yksinkertaisimmillaan määriteltynä: "Evoluutio on geenialleelien suhteellisten lukumäärien muuttumista populaatiossa."

ROT: "Niille, jotka ymmärtävät totuuden, ovat sairaudet osoitus informaation turmeltumisesta."

Pseudotieteilijä viittaa ilmeisesti siihen "totuuteen" joka vaihtelee uskonlahkosta toiseen eikä kykene selittämään mitään todellisuuden suhteen.

ROT aivopiereksii: "Biologinen informaatio ei kehity eikä parane. Se joko pysyy suunnilleen entisellään säädeltävänä tai sitten sitä katoaa."

Ja sitten pseudotieteilijä esittelet meille yhdenkin vertaisarvioidun tieteellisen julkaisun joka johtopäätöksissään toteaa että evoluutiossa geneettinen informaatio ei lisäänny eikä kumuloidu.

ROT: "Evoluutiota ei tällä konseptilla saa aikaiseksi."

No ei tietenkään. Evoluutio ei perustukaan ROT:in kaltaisten kieroilevien kreationistien olkiukkoiluissa esitettyihin aivopieruihn vaan evoluutio on tieteellinen fakta eli luonnossa objektiivisesti havaittavissa oleva prosessi. (ROT ei tosin pseudotieteilijänä tietenkään ymmärrä mitä tieteellinen fakta tarkoittaa).

Miksi ROT emme ole vieläkään nähneet sinulta ensimmäistäkään vertaisarvioitua tieteellistä julkaisua, jossa raportoitu tutkimus on päätynyt johtopäätöksiin jotka tukisivat seuraavia sinun esittämiäsi valheellisia väitteitä:

- biologisella evoluutiolla ei ole mekanismeja
- hyödyllisiä mutaatioita ei ole
- evoluutio ei kerrytä geneettistä informaatiota
- lajiutuminen ei ole mahdollista evoluutiossa
- ihmisellä ja muilla ihmisapinoilla ei ole yhteistä kantamuotoa
- kreationistien väittämä rappeutuminen on objektiivisesti havaittu
- ainoastaan lajin sisäinen evoluutio on mahdollista
- epigenetiikka kumoaa biologisen evoluution

13

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iloinenvuokralainen

      Siksi koska kreatiniostit elävät ja sikiävät valheessa.

    • Rottiksen tasolle edennyt ei enää erota totuuksia valheista, usko omaan kaikkitietävyyteen on horjumattoman luja ("rappeutuminen ei ole evoluutiota") ja koko maailma vainoaa ja panettelee. Kuussa ei ole käyty, Elvis elää, maailmaa johtaa juutalaiskommunistien salaliitto, WTC-tornit eivät sortuneet vaan ne on peitetty hologrammilavasteilla, Marilyn oli mies, jne jne jne. Riittävän harhaiselle tällaisetkin menevät täydestä.

      • ROT on harvinaisen selvä ja surullinen esimerkki siitä, miten ajaudutaan aina vain syvempään hetteikköön kun yritetään kynsin hampain puolustautua todellisuutta vastaan.


    • Perussyy_on_valheissa

      Perussyy on siinä, että kaikenlainen tiededenialistinen kreationismi, kuten ROT:n edustama evoluutionvastainen nuoren Maan kreationismi perustuvat kategorisesti valehteluun. Kaikki sen edustajat eivät välttämättä sinänsä ole valehtelijoita, koska he voivat aidosti luulla edustavansa perusteltua asiaa - ainakin jonkin aikaa. Siinä vaiheessa kun asioista on keskusteltu ja heidän virheensä on heille osoitettu, niin jos väitteet sitten vielä jatkuvat, niin kyse on selvästi epärehellisyydestä.

      ROT:lle on toistuvasti osoitettu hänen virheelliset toimintatapansa, joten hänen periaatteessa pitäisi pystyä ymmärtämään, että on epärehellistä vain poimia tiedeartikkeleista sieltä täältä kohtia ja sitten väittää niihin perustuvan johtopäätöksiä, mitä artikkeleissa ei oikeasti esitetä. ROT kuitenkin tarkoituksellisesti jatkaa tuota toimintaa ja on siten ilmiselvästi valehtelija.

      Hän luultavasti valehtelee myös itselleen, että hänen toimintansa täällä olisi uskottavaa - ei kai hän muuten sitä jatkaisi, ellei sitten ole aivan äärettömän tyhmä. Ja mikäli kyse olisikin siitä, ettei ROT ymmärrä toimintansa epärehellisyyttä siksi, että hän vain ylimielisesti sivuuttaa saamansa kritiikin - mikä välillä vaikuttaa todennäköiseltä, ottaen huomioon hänen omituiset väistöt ja asiaan liittymättömät vastauksensa saamaansa kritiikkiin - niin sekin on epärehellistä, että tulee keskustelupalstalle mutta systemaattisesti sivuuttaa toisten kommentit joko omassa erinomaisuusharhassa tai peläten sitä, että tulee osoitetuksi väärässä olleeksi.

      Tämän kommenttini ensimmäisessä kappaleessa luonnehtimani tyyppinen kreationismi ainakin on käytännössä pelkkää valehtelua. Sen toimintatavatkin ovat samaa kuin propagandan ja valeuutisten levittäjillä; tuottaa disinformaatiota. Tuollaiset kreationistit haluavat hämmentää yleisöä, josta suurin osa tosin onneksi ei eksy.

    • KettuiluVsValehteleminen

      Jospa myös valehteluun pätee kettuilun ensimmäinen pääsääntö:
      "Jotta kettuilu olisi tehokasta, on sen oltava jatkuvaa"

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mä haluun et et....

      Sä näyttäydyt mulle... Nyt on sen hetken aika:)
      Ikävä
      91
      2139
    2. Jos toivo on jo kohdallasi mennyttä

      mihin kaikki kaatui?
      Ikävä
      29
      1597
    3. Ensivaikutelmasi hänestä

      Millainen ensivaikutelma oli? Muuttuiko se jossakin vaiheessa?
      Ikävä
      58
      1445
    4. Mitä saavutat dissaamalla naista?

      Ihan mielenkiinnosta vain kysyn.
      Ikävä
      18
      1424
    5. Kirjota tähän että oot kunnossa

      Vaikkei meistä mitään tullutkaan.
      Ikävä
      108
      1350
    6. Työn takiako et uskalla

      Sekö se syy on että kaikki junnaa paikallaan?
      Ikävä
      94
      1248
    7. No mitä luulet, mies?

      Kun nähdään, onko parempi teeskennellä, ettei välillämme ollut mitään tänä vuonna? Ja me emme tavanneet täällä, palstall
      Ikävä
      70
      957
    8. Tuutko nainen hautajaisiini

      Saat virnuilla ylpeenä kaverisi kanssa ja voit sitten nauttia ja kehuskella kuinka ovelasti pilasit mielenterveyteni /
      Ikävä
      69
      900
    9. On se kyllä oikeastaan aika kamalaa

      ... sydän hyppää kurkkuun joka kerta, kun hyppäät ruudulle. Miten voi miehellä olla tällainen vaikutus, vielä vuosienkin
      Ikävä
      4
      889
    10. Takaisin tyhjään elämään

      Ei mulla oo muuta. Ikävää sekin on. Eli hyvää yötä nyt. 🤗🐺🌃🤍
      Ikävä
      34
      820
    Aihe