Uusi taksi yrittäjä

Ammattilaiset

Hei alan teidän kanssanne uudeksi taksiyrittäjäksi kesällä. Haluaisin tutustua teihin ja kuunnella kokemuksia alasta .Näin voisin välttyä virheiltä yrittämisessä. Käyttekö jossain keilaamassa tai golfia pelaamassa haluaisin tulla mukaan. Tälläisiä ajatuksia näin aamuyöllä. Tsemiä vaan yrittäjät. Kohta samoissa geimeissä ollaan.

19

916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jukjuk31

      Kiva juttu, hei.
      Joka alallahan toivotetaan uudet kilpailijat tervetulleiksi. Tule meidän saunailtaan yliylihuomenna, niin kerrotaan sulle kaikesta kaikki.

    • Tuntematonrahassakylpijä

      Entäs jos olisit joskus ajanut hetken renkinä? Tietäisit enemmän, kyselisit vähemmän. Nyt sitten ajattelit puskea alalle, josta sinulla ei ole mitään tietoa? Kun sulla on sellainen tsemppi, että taksuskit kylpevät rahassa, sinne mäkin haluun?

      Ei hyvää päivää...

    • Eläkekassaa

      Itsellä tarkoituksena aloittaa pk-seudulla osa-aikaisesti viikonloppuisin uberilla syksyllä. Päivätyötäni en jätä. Itselläni käytössä vapaa-autoetu ja taloudessa vaimollakin on auto. Hirveitä tienestejä en odota, jos pari sataakin viikonloppuna saan olen tyytyväinen. Eläke- ja matkakassaa vähän kartutan tällä tavalla. Vakitaksareiden kanssa en lähde tolpalle painimaan. Jos homma tökkii niin se on helppo lopettaa.

      • Sepi61

        Ja ei muuta kuinALV-rekisteriin sitten vaan.


      • MahtavaJuttuPomoTykkää

        Hienoa. Ilmoitathan työnantajallesi samalla että hän ottaa työsuhdeautoosi oikean vakuutuksen. On varmasti mielissään kun pystyy tarjoamaan sinulle tuollaisen edun.


      • TervemenoaYrittäjäksi

        Muistathan, että taksi on rekisteröitävä ammattiliikenteeseen ja muistat myös, että taksin vakuutusmaksut ovat n. kolminkertaiset yksityisvakuutuksiin verrattuna. Muistathan myös suorittaa taksinkuljettajan kokeen ennen ajoon pääsyä.


      • Eläkekassaa

        Käsitin että osa-aikaista taksia ei tarvitse erikseen rekisteröidä kun ei siitä saa mitään vähennystä auton verotukseenkaan. Toimilupahan haetaan jatkossa yhtiölle, ei autolle kuten nykyään. Se nimenomaan mahdollistaa osa-aikaisuuden. Omat ajot jää nykyään niin pieneksi, alle 10000 km vuodessa, ja kuitenkin viimeiset kuusi vuotta olen maksanut täyden veron vapaasta autoedusta. Alvia maksan vain jos liikevaihto menee yli 10 000 eur. Ei ainakaan 1. vuonna.


      • ggrgrg

        Jos lain kirjaimen mukaan halutaan mennä, pitäisi ainakin perustaa yritys, hakea yritykselle taksilupa, rekisteröidä auto luvanvaraiseen käyttöön, ottaa sille oikea vakuutus, katsastaa se joka vuosi ja monta pienempää asiaa. Alv:n alaraja ei ainakaan näihin vaikuta. Eläkemaksuista en muista, onko siinä joku alaraja, jolloin ei tarvitse maksaa.

        Todennäköisesti Uberille pääsee ajelemaan tulevaisuudessakin ilman lupia, joten mitä näistä turhia murehtimaan.

        Onnea ja menestystä eläkekassan kartuttamiseen, kun aina väitetään, että yritetään pelotella kilpailijat pois. Kaikille kuitenkin samat säännöt.


      • Noustenmaa
        ggrgrg kirjoitti:

        Jos lain kirjaimen mukaan halutaan mennä, pitäisi ainakin perustaa yritys, hakea yritykselle taksilupa, rekisteröidä auto luvanvaraiseen käyttöön, ottaa sille oikea vakuutus, katsastaa se joka vuosi ja monta pienempää asiaa. Alv:n alaraja ei ainakaan näihin vaikuta. Eläkemaksuista en muista, onko siinä joku alaraja, jolloin ei tarvitse maksaa.

        Todennäköisesti Uberille pääsee ajelemaan tulevaisuudessakin ilman lupia, joten mitä näistä turhia murehtimaan.

        Onnea ja menestystä eläkekassan kartuttamiseen, kun aina väitetään, että yritetään pelotella kilpailijat pois. Kaikille kuitenkin samat säännöt.

        Ei se ajaminen ainakaan pitkään Uberilläkään onnistu. Ilman lupia siis. Kyytien välittäjät velvoitetaan raportoimaan kenelle ja kuinka paljon kyytejä/maksuja on välitetty/maksettu. Jos sitten kuljettajalla ei ole yritystä/lupaa/ALV:t maksettuna niin sakkoja tulee nippu ja rikoshyöty valtiolle. Jatko on sitten kertaluokkaa vaikeampi kun sitä ajolupaa ei saa jos on rikosrekisterissä tuoreita rikkomuksia.


      • Eläkekassaa

        Nuohan ovat itsestäänselvyyksiä. Täytyy olla yritys jolle hakee taksiluvan. Alv maksetaan 10 000 eur jälkeen asteittain 30000 asti, vasta sen jälkeen maksetaan täysi 10% alv. Yel maksun rajana n.7600 vuodessa. Mielestäni autolle ei tarvitse hakea erillistä lupaa koska taksilupa haetaan yhtiölle. Nythän lupa haetaa autolle joka on rekisteröity henkilöautotaksiksi ja käsittääkseni jatkossa taksi voi olla melkein mikä tahansa auto. Silloin tietenkin eri asia jos siihen saa autoveron vähennyksen, silloin auto rekisteröidään taksiksi kuten nykyäänkin.


      • Niin olen ymmärtänyt ettei autolla väliä kunhan vain on katsastettu, vakuutettu jne. Taksilupa yrittäjälle ja ajoon. Itsekin aion kokeilla muttei se tule helppoa olemaan meinaan osaan kyllä laskea. Minulla onneksi juoksee eläke samalla jo. Se Alv ei ole etu tai haitta. Asiakas hyötyy jos ajetaan alvittomana mutta etu on olematon koska ei pysty silloin vähentämään mitään osto alv kustannuksia joita n. 0.44euron km - kustannuksista 24% on n. 0,11euroa. Eli oli alviton tai ei et saa sillä lisäasiakkaita.


      • VitsivekkoTaksariksiBuah
        Okaoka kirjoitti:

        Niin olen ymmärtänyt ettei autolla väliä kunhan vain on katsastettu, vakuutettu jne. Taksilupa yrittäjälle ja ajoon. Itsekin aion kokeilla muttei se tule helppoa olemaan meinaan osaan kyllä laskea. Minulla onneksi juoksee eläke samalla jo. Se Alv ei ole etu tai haitta. Asiakas hyötyy jos ajetaan alvittomana mutta etu on olematon koska ei pysty silloin vähentämään mitään osto alv kustannuksia joita n. 0.44euron km - kustannuksista 24% on n. 0,11euroa. Eli oli alviton tai ei et saa sillä lisäasiakkaita.

        Täällä on vitsivekkoja. Kirjoituksesi on pakko olla vitsi. Eihän kukaan voi olla noin tyhmä jos ei oolut vitsi, eihän voi?


    • Voinollaväärässäkin

      Vahva arvaus on joku 3-5 e tunti uberia ajamalla eli 20 h ku ajat pela saat ehkä huntin jos hyvin menee.

    • Klo845

      Jos aloittaja haluaa tutustua taksiyrittäjiin . Parhaiten niitä tapaa itäkeskuksen sosiaalitoimiston edessä maanantaisin ennen aukioloaikaa. Kaikki ihonväriltään vaaleammat niistä sadoista on taksiyrittäjiä.

      • qwfh

        Olet aina jonon ykkkönen.


    • janne612

      Tervetuloa alalle.Meillä on lyhyet työpäivät ja piiiiitkät vuosilomat.
      Kirjoitan tätä Pattayalla,kun hauskaakin pitää pitää.
      Ja rahaa tulee siihen malliin,että parempi avata heti pari pankkitiliä, yksi kun täyttyy aika nopeasti.

    • kekkii

      Varo smuguja!

    • Abbulah_boy

      Hi. Mine alka myös aja taxi Hamina. Ei kuiti ja halpa kuuti.
      White Ford mondeo, musä musta ovi.
      Tule kyytiä. Kotka 15€ lentokenta 100€

      • Täällä vitsiniekkoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      155
      6469
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3888
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2005
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1508
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe