Wc-pönttö tukossa!!!

Putkitukos

Eipä ole vessa näin tukkoon ennen mennytkään! Olen kokeillut jo sekä S-marketin, että Lidlin viemärinavaajia, yhteensä 3 litran ja muutaman kerran verran, astianpesuainetta ja tiskikoneainetta ja uusimpana rakeita ja karhupumppua. "Veden" pinta ei enää edes laske vaikka karhupumpulla kuinka yrittäisi pumpata. Rakeet ja Lidlin liukset vain tuottavat vaahtoa, jota kuohui sieltä seoksesta ylitse lattialle asti. Käytän nyt toistaiseksi taloyhtiön saunan vessaa, kunnes paskon senkin tukkoon :-D

Mikäköhän auttaisi? (Muu kuin vaijeri tai tässä tapauksessa huoltomiehelle soitto. Omakotitalossa kokeilisin seuraavaksi vaijeria, mutta kerrostalossa pitää varmaan soittaa huoltomiehelle).
Laskeekohan pinta hiljakseen, jos odottelen vielä viikon?

6

2466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poiutt

      Soita huoltomiehelle. Yleensä ämpärillinen vettä auttaa normitukoksessa. Nyt on pahempi tapaus. Siellä täytyy olla jotain muuta kuin sitä itteään.

    • Pahatvirheet

      Parasta soittaa huoltomies, heti, ennenkuin uit "liemessä". Paperinenäliinat, kortongit, sekä "naisten lintukiikut" eivät kuulu viemäriverkostoon. Joku on tehnyt pahan virheen.

    • Ohhoh, on mahtanut olla iso kakki. 💩

    • älä_hätäile

      Älä hätäile. Odottele vielä ainakin viikko-pari. Jos ei kuukaudessakaan vielä ole pinta laskenut, niin käy ostamassa kuivakäymälä, niin ei tarvitse taloyhtiön saunaan asti vessaan mennä. Sitten kun olet vuoden paskonut kuivakäymälään, niin ala pikkuhiljaa miettimään huoltomiehelle soittamista. Mitäpä näissä kiirettä pitämään, kuin muitakin vaihtoehtoja paskantamiselle on. Huoltomiehillä on yleensä paljon hommaa, niin ei yhdessä pöntön tukkeutumisessa kannata huoltomiestä vaivata ainakaan muutamaan kuukauteen.

    • Putkitukos

      Näin wc-pönttö aukeni: Odottelin viikon!
      Käytännössä käytin työpaikan vessaa enimmäkseen enkä käynyt kotona kiireiden vuoksi juuri muuta kuin nukkumassa.
      Lisäsin joka ilta kun muistin K-raudasta ostamiani viemäritukoksen avaamiseen tarvittavia rakeita ohjeiden mukaan puoli korkillista. Seuraavana iltana pumppasin karhupumpulla pyttyä pari minuuttia ja lisäsin uuden raeannoksen, kun tukos ei auennut. Muutaman ekan päivän aikana pöntössä olevan ruman näköisen nesteen pinta laski ehkä yhteensä sentin. En ehtinyt tosin toistaa ihan joka ilta toimenpidettä. Rakeiden ohjeiden mukaan neste (jota oli pytyssä melkein piripintaan asti) olisi pitänyt tyhjentää, mutten viitsinyt sitä hyhhyhhiä siirtää vessan lavuaariin. Kun oivalsin, että suuri nestemäärä lieventää rakeiden vaikutusta, nostin raemäärän lähes kokonaiseen korkilliseen. Näytti siltä, että nesteen pinta pytyssä alkoi laskea jo sentin vuorokaudessa ja pytystä kuului seuraavana iltana pienen pientä tirinää jostain syvältä - rakeet ilmeisesti vaikuttivat jossain siellä putkistossa tukokseen. Karhupumpulla pumppaaminen vaiensi tirinän, mutta seuraavana iltana kuului taas tirinää ja pinta oli taas laskenut sentillä.
      Lopulta tänä iltana, kum pumppasin karhupumpulla pyttyä, jossa oli taas vajaa korkillinen rakeita seissyt yli vuorokauden, kuului viimein pieni korahdus jostain syvältä. Jatkoin pumppaamista ja muutaman pumppauksen jälkeen rööri huusi lujaa ja pytty tyhjeni sekunnissa! Pytty oli myös varsin puhtaan näköinen - sen verran siihen oli ehditty aineita laittelemaan.

      Tästä opin kaksi asiaa:
      1. Viemärin tukoksen avaamiseen tarkoitetuilla rakeilla aukeaa pahakin tukos. Pytystä kannattaisi varmaan tyhjentää neste jonnekin, niin päästäisiin lopputulokseen nopeammin.
      2. Laitan pannukahvinporot jatkossa biojätteeseen. Uskon, että kahvinporot olivat osallisena tukoksessa - mihin viittaisi se, että tukos päästi lävitse nestettä sentin vuorokaudessa. Kahvinporot hajoavat sen verran hitaasti, että ne voivat aikaansaada pahemman tukoksen yhdessä vaikkapa hitaammin hajoavan wc-paperin ja jättiläispaskojen kanssa.

      • parempi-ihminen

        Ei voi olla totta! Siis miksi helvetissä olet laittanut kahvinporot pöntöön? Oletko uusavuton? Taidatpa olla sillä et osannut ottaa yhteyttä edes huoltomieheen vaan uusavuttomalle tyypillisesti kyselit asiasta internetissä vaikka olisit saanut ongelman ratkaistua heti sinä päivänä kun tukos tuli.

        Kyllähän mä kuitenkin tiedän miksi et uskaltanut ottaa huoltomieheen yhteyttä. Tiesit itsekin ettet ollut noudattanut ohjeistuksia ja pelkäsit nuhteita. No, sellaistahan se uusavuttoman elämä on. Kaikki on niin vaikeaa koko ajan...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      618
      19201
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      70
      16052
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      394
      9519
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      83
      6755
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      19
      4964
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      213
      3971
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      127
      2222
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      62
      1485
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      111
      1437
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1287
    Aihe